Ajax-loader

'album' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


大久保淳二 (Ookubo Junji) - 出雲重機 ​(Izumo Juuki) – Industrial Divinities
カプコンのX−BOXゲーム、『鉄騎』のメカデザイナーでもお馴染みの大久保淳二のデザインワーク集。『鉄騎』メカだけでなく、実存する建設機械を思わせるオリジナルメカイラストを多数収録。また、本作品 ​集出版に際して、未公開の『鉄騎』画稿も一挙公開。独特の世界観をかもし出す出雲ワールドを存分に堪能してください。

Richard Kvasnovsky - Amazing ​Planet
Amazing ​Planet, full of breathtaking images, is absolutely unique. It introduces the most beautiful corners on Earth. Included are all the continents, the oceans and a diversity of landscapes from glaciers through mountain lakes, deserts, and canyons. Famous photographer, Filip Kulisev. has travelled the world to capture these images.

Covers_263793
Ötletes ​villámfogások Ismeretlen szerző
7

Ismeretlen szerző - Ötletes ​villámfogások
Gyorsételek ​újragondolva Felejtse el az ételrendelést! Süssön otthon hamburgert, tandoori bárányt, csirkés pizzát, sertéscurryt és sok más népszerű ételt kevesebb, mint félóra alatt - csupán 5 hozzávaló felhasználásával. Megmutatjuk Önnek, hogyan készülnek ezek az ételek! Ráadásul nemcsak olcsóbbak, mint a készételek, hanem egészségesebbek is! NINCS beszerezhetetlen alapanyag, NINCS hosszas előkészítés, NINCS többórás sütés-főzés, csak nagyszerű ételek, amelyek megváltoztatják mindazt, amit az otthoni főzésről eddig gondolt. Az Ötletes villámfogások szakácskönyvvel a kezében csodálkozni fog, miért rendelt eddig drága, házhozszállított készételeket, amikor pillanatok alatt fantasztikus vacsorát főzhet. Az elkészítés csak 25 percébe kerül, és a családja, barátai mind a tíz ujjukat megnyalják majd a főztje után! A könyv nem csal, nem végezteti el Önnel a munka javát már előző nap! Ez a rendkívüli szakácskönyv tényleg annyit nyújt, amennyit ígér, és ebben nem fog csalódni: 5 alapanyagból 10 perc előkészítés és 15 perc főzés után... már tálalhat is! Az elkészítés olyan egyszerű, hogy még a gyerekek is segíthetnek - nekik szórakozás, miközben megtanulják, hogyan kell gyorsan, okosan és jól főzni! Ízelítő a több mint 240 receptből: Pestós zöldborsókrémleves Édesburgonya-szirom Papajás rizstésztasaláta Csicseriborsós bárányhús grillezett padlizsánnal Spagetti vongole Marokkói hal fűszeres kuszkusszal Tésztás csirkesatay Maracujakrém

Erwin Mitsch - Egon ​Schiele
A ​study of Egon Schiele's paintings and drawings, illustrating a representative selection of his nudes, portraits, allegories and landscapes.

Ismeretlen szerző - Magyarország ​főispánjainak albuma
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Paul Greenhalgh - Essential ​Art Nouveau
This ​attractive book highlights the key elements of Art Nouveau, a ground-breaking style which took Europe and America by storm by the turn of the last century.

Kratochwill Mimi - Fett ​Jolán
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Róka Ildikó - Móczár István - Káposztás ​ételek
Az ​ötödik kötetben összegyűjtöttük a káposztás recepteket. Igazán érdekes, izgalmas menüsort találnak itt a levesektől a sokféle savanyú káposztás egytálételen át a sós és édes tésztákig. Készítettek már gombócos káposztalevest? Elevenítsenek fel régi ízélményeket, főzzenek toros káposztát, vagy szarmát! A káposztás fasírt illatos csábításának senki sem tud majd ellenállni. Visszatérő vendégeket szerezhetnek a káposztás kiflivel, és a gyerekeket is magukhoz édesgethetik egy tányér vecsési palacsintával, vagy szigetbecsei keltgombóccal. A könyvből mindezekkel az ételekkel megismerkedhetnek.

Thomas Pakenham - Meetings ​with Remarkable Trees
Thomas ​Pakenham's bestselling book of tree portraits. With this astonishing collection of tree portraits, Thomas Pakenham produced a new kind of tree book. The arrangement owed little to conventional botany. The sixty trees were grouped according to their own strong personalities: Natives, Travellers, Shrines, Fantasies and Survivors. From the ancient native trees, many of which are huge and immeasurably old, to the exotic newcomers from Europe, the East and North America, MEETINGS WITH REMARKABLE TREES captures the history and beauty of these entrancing living structures. Common to all these trees is their power to inspire awe and wonder. This is a lovingly researched book, beautifully illustrated with colour photographs, engravings and maps - a moving testimonial to the Earth's largest and oldest living structures.

Dercsényi Balázs - Kaiser Ottó - Koppány Tibor - Schlösser ​in Ungarn
Az ​album képei a negyven (vár)kastélyt egyéni jellegzetességeiket feltáró, eredeti szemszögből láttatják. Kaiser Ottó 1998 tavaszától 1999 nyaráig mind a négy évszakban fényképezett, utoljára a nemrég helyreállított nagytétényi Kastélymúzeumot. Több, mint 250 fotója a homlokzatokat, a belső tereket és a környezetet szinte tapinthatóan érzékelteti. Számos légifelvételen az épületek a parkokkal együtt láthatók. 1999.

Sylvia Earle - Linda Glover - Ocean ​- National Geographic
This ​one-of-a-kind ocean atlas includes the latest maps and images to help readers explore and treasure the complex ecosystems of the marine world. 200 color photographs and 60 maps.

Ismeretlen szerző - Az ​év természetfotói - Magyarország 2016
A ​naturArt immár 24. alkalommal rendezi meg pályázatát, amelynek keretében a legjobb, legszebb magyar természetfotók mérettetnek meg. Az _Év Természetfotója_ minden évben más és más miatt érdekes. Idén is körülbelül 3000 kép érkezett, de a fotók készítésének helyszíne minden eddiginél változatosabb. Természetesen a hazánkban, Erdélyben, Vajdaságban és a Felvidéken készült képek domináltak, de ezúttal a Föld szinte minden szegletéből érkeztek képek, sőt egyik-másik pályázó révén még a galaxis határain túlra is ellátogathatunk. Kötetünk lapjain a _Saubermacher - Az Év Természetfotósa 2016_ pályázat zsűrije által legjobbnak ítélt képeket mutatjuk be: a díjazott alkotások mellett valamennyi fotót, amelyek a Magyar Természettudományi Múzeumban megrendezett hagyományos kiállításon a falra kerültek. Az év természetfotóit tartalmazó kiadvány ugyanakkor sokkal több, mint egy fotóalbum, hiszen nem csak szebbnél szebb természetfotókat láthatunk a lapjain. A képek készítőitől megtudhatjuk a műveik születésének egyszer izgalmas, másszor mosolyt fakasztó, alkalmasint tanulságos történetét, sőt azt is, milyen eszközökkel készültek ezek a különleges fotográfiák. Reméljük olvasóink is ugyanakkora örömmel lapozgatják kötetünket, mint ahogyan a benne szereplő alkotók a képeiket készítették!

Jennifer Jeffrey - Ben Bonarius - Susanna Harrison - Klikk! ​- Getty Images
Lenyűgöző, ​mélyen jellemző, meghökkentő - vagy csak gyönyörűséges képek. A klikk! fotói láttán azonnal megérezzük, mitől oly ellenállhatatlan a fotóművészet: Margaret Bourke-White a Chrysler felhőkarcoló tetején, kezében kamerával; káprázatos színekben pompázó pillangók készülnek kirepülni az albumból; jégcsarnokon keresztülhaladó hegymászó; Lenin bronzujja az égre mutat; Jersey Joe Walcott kíntól eltorzult arca. Az album fő erőssége a felvonultatott képek kontraszthatása, amely hol humoros, hol filozofikus: a szivarozó Groucho Marx és Brigitte Bardot; a bizakodó Chamberlain és a rikácsoló Hitler. Némelyik párosítás természeti formákból indul ki: gyengéden összefonódó hattyúnyakak egy puha, csavarodó füstoszlopra rímelnek. Egyszerű képaláírások igazítják el a tudnivalók között az olvasót. A mintegy 600 db-os válogatást az alábbi témák szerint csoportosították: közlekedés - politika - hírek - sport - a világ körül - kultúra - személyiségek - vizuális különlegességek - városi látképek - tájképek - természet

Covers_182649
Az ​emberiség öröksége 2. Ismeretlen szerző
4

Ismeretlen szerző - Az ​emberiség öröksége 2.
Abu-Szimbel ​és Perszepolisz romjai, Krakkó óvárosa és a londoni Tower, a Redwood Nemzeti Park és Willandra tóvidéke - egyedülálló természeti kincsek és letűnt kultúrák tanúi, melyek pusztulása pótolhatatlan veszteséget jelentene számunkra. Megőrzésük nem csupán az egyes országok felelőssége, hanem az egész emberiség feladata. Ez az egyedülálló képesalbum-sorozat összesen közel 600 kulturális műemléket és természeti kincset mutat be, amelyet az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított. Lenyűgöző, csodálatos fotók, érdekes leírások kalauzolják végig az olvasót a világ legszebb, legkülönlegesebb tájain és városain.

Philip Steele - Treasure
From ​how these treasures were created, lost, and uncovered by explorers and scientists, Eyewitness Treasure takes a look at the wide variety of precious objects that have been the seeds of greed, conquest, crime, and adventure over the history of humankind.

Beth Duthie - Peter Duthie - Kanada
Végtelen ​erdőség halakkal teli óriási tavakkal; északabbra a nagy hideg, az örök hó és a fagyos sarki szelek; Kanada a világ egyik legnagyobb országa, ugyanakkor határvidék is, ahol különféle kultúrák és emberfajták élnek együtt.

Kovács Károly - Magyarország ​virágkora
A ​Duna-völgye minden időkben egyik fő közlekedő útja volt a népvándorlásoknak. Ezért érthető, hogy hazánk területén ősidők óta különböző harcos népek váltogatták egymást. Egy varázslatos világba kalauzolja el az olvasót, ahol a leírás és a sok ritka és különleges kép ötvözetében feltárul egy mesésen szép birodalom, egy gyönyörű ország, a régi Magyarország. Amit az ősök elfoglaltak, az utódok meg is tartották, úgy, hogy hazánk földjén, ahol a leghatalmasabb népek uralma is ideig-óráig tartott, a magyar népnek sikerült állandóan megvetnie a lábát. Kötetünk a magyarság mozgalmas ezer évét öleli át. A honfoglalástól kezdve megismerhetjük Szent István életét, a Hunyadiak viszontagságait, Mátyás királyt, az igazságost, majd az ország három felé szakadását. Helyet kaptak a korhoz kapcsolódó fegyverek, címerek, öltözködési szokások. Reméljük, ezzel a szép albummal kellemes kikapcsolódást szerezhetünk minden olvasónak.

Aba Novák Judit - Redő ​Ferenc
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Maria Grazia Casella - Livio Bourbon - Thaiföld, ​az örök mosoly országa
Thaiföld ​- az ősi királyság, Sziám örökösének - történelme a bronzkorban kezdődött, de fénykorát a középkorban, a Szukhotbaj birodalom idején érte el, amelyet a thai kultúra aranykorszakaként emlegetnek. Ebben az időszakban soha nem látott mértékben virágoztak a művészetek és a humán tudományok, s lefektették annak az írásrendszernek az alapjait, amelyből a modern thai ábécé származik. Thaiföld, azaz a "Szabad Emberek Földje" összetett kultúrájú ország, amely olyan, világszerte ismert kifejezésformákat hozott létre, mint a táncszínház vagy a thai boksz. Thailföld legfőképp természeti szépségeiről híres: élőlényekben bővelkedő, átlátszó vizeiről, hófehér tengerpartjairól, mesebeli öbleiről, kusza erdeiről, egzotikus növénytakaróval fedett hegyeiről és nem utolsósorban finom konyhájáról, vibráló éjszakai életéről. Ennek a jórészt még mindig háborítatlan természeti paradicsomnak és civilizációjának szentelt kötet csodás fényképeken mutatja be Thaiföld történelmét, kisebb-nagyobb városait, művészetét és természeti kincseit. A pazar kiállítású könyvet lapozgatva az ember könnyen odaképzelheti magát e napsütötte, nyugalmat árasztó, varázslatos helyre, a Ráktérítő és az Egyenlítő közti vidékre.

Charlotte Behringer - Bozóki Lajos - Dercsényi Balázs - Peter Merlin - Natascha Norton - Elga Sondermann - Az ​európai egyházi építészet remekei
Ez ​a gyönyörű album az európai egyházi építészet legismertebb 270 remekét mutatja be szakszerű szöveggel és mintegy 800 fényképen és rajzon, egyúttal élővé tesz egy eszmét és érzékelteti azt az utat, amelyet az európai egyházi építészet a korai középkortól napjainkig bejárt.

Covers_372419
220 ​év, 220 kép Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - 220 ​év, 220 kép
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Thaler Tamás - Zsidi Vilmos - Kárpátalja ​és Észak-Partium
Kötetünk ​a történelmi Magyarország egyik kevéssé ismert, turisták által kevésbé látogatott északkeleti tájára kalauzolja el az Olvasót. Az egykori Magyarország természeti-gazdasági-kulturális - és persze történelmi - egységét is szeretnénk szemléltetni azzal, hogy a szerkesztés során nem törekedtünk a mai politikai határokhoz történő igazodásra. A kötet segítségével bebarangolt terület a történelmi Magyarország hat vármegyéjét érinti (Ung, Bereg, Ugocsa, Máramaros, Szatmár, Szilágy), amelyek ma Ukrajna, Románia és Magyarország közt oszlanak meg. Történeti-politikai területi egységben megadva ez Kárpátalja, valamint a Partium északi része. Erre a területre már az ókortól kezdve jellemző a periférikusság: országok, birodalmak, népek és vallások, vallási felekezetek határvidéke volt ez a tájék. Itt érintkezett egymással a barbaricum és az Imperium Romanum, honfoglaló magyarok és a keletről érkező nomádok, a királyi Magyarország, Erdély, a török birodalom - s napjainkban is három ország. Az alföld és a hegyvidék itteni találkozásánál több nép és vallás élt és él egymás mellett: magyarok, ruszinok, ukránok, románok, oroszok, szlovákok, németek és cigányok; latin és görög rítusú katolikusok, protestánsok, ortodoxok és zsidók.

Ismeretlen szerző - Album ​a kiskörei tározó térségéről
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ambrus Lajos - Burger Barna - Gyurik Gábor - Fűszerkert
A ​Magyar Konyha második kötete Ambrus Lajos író, Gyurik Gábor séf és Burger Barna fotográfus közös alkotása fűszerekről, borokról, ételekről. A kötet szakácskönyv, fűszertörténeti és gasztronómiai album egyszerre, igényes, ám mindenki számára megvalósítható fűszeres receptekkel.

Kollekciók