Ajax-loader

'tánc' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


George Sbarcea - A ​bécsi keringő meséje
Részlet ​a könyvből: "1819 kora tavaszán kétlovas hintó érkezett egy Duna-parti söröző bejáratához. A kocsis leugrott a bakról, kitárta a kocsiajtót és leengedte a hágcsót. A hintóból cilinderes fiatal férfi szállt ki. Karját nyújtotta törékeny útitársnőjének, aki szibériai nyusztprém bundát viselt, karján kacsatojás színű táska himbálózott. - Hol vagyunk, Franz? - kérdezte. - A Duna két ága között. Leopoldstadt egyike Bécs harmincnégy külvárosának. Arról híres, hogy lakói nem tudnak betelni borral meg muzsikával, akár a homok vízzel. A jó pásztorhoz söröző kedvéért hoztam ide. Silány kocsma, de ha városunk igazi arcát akarja megismerni, keresve sem talál jobbat. - Olyan sötét van, hogy alig látok valamit ebből az "arcból" - nyafogta az előkelő dáma. - Talán csak nem fél? - kérdezte a férfi, és belekarolt. - Valahogy olyan nyomasztó itt minden. - Nemsokára el sem hiszi, hogy nyomasztónak találta a környéket. - Ki az, hé? - harsant fel a sötétből a kocsmáros hangja, akit a macskaköveken végigdübörgő kocsi robaja csalt a kapuba. - Jó barátok, kedves Golder. A kocsmáros nyomban felismerte Franz Grillparzer úrnak, Bécs koszorús költőjének a hangját. "Szakramentum!" - dörmögte magában, s az érkezők felé indult. Néhány lépés után meggondolta magát, sarkon fordult és a házba sietett, ahonnan pislákoló lámpással tért vissza. A jó pásztorhoz címzett sörözőre vadgesztenyefák borultak. Rügyező ágaikról nesztelenül szitált a nedvesség. A folyóról felszálló ködben a bejárati lámpa fénye alig hatolt el a lépcsőig. De a szélesre tárt kapuban vidám nevetés és dallamfoszlány fogadta a vendégeket, s a költő útitársnőjének szorongása lassanként felengedett... ...Önkéntes idegenvezetőim kíséretében felmentem a Kahlenbergre és csatangoltam a Bécsi-erdőben, ahonnan a tekintet magához ölelheti a Duna páraködéből feltörő várost, tornyainak sokaságával, palatetős házaival és kertjeinek zöld szigeteivel; az egész tájat, amit annyiszor szemlélt csöndben Beethoven meg Grillparzer, és amit Strauss, híven követve a középkor vándormuzsikusainak példáját, keringőiben énekelt meg. Így született ez a valcerről meg a Strauss családról szóló történet. Dicsőségük mindaddig fennmarad, amíg a kék Duna városának a muzsika lesz a címere. Bécs, 1973 november - Bukarest, 1974 május"

Wanda Coven - Garabonci ​Gréti táncra perdül
Bűbájos ​sorozat kis olvasóknak! Iskolai tehetségkutató tartja lázban a Platános Általános diákjait - kivéve Grétit. Ő ugyanis meg van győződve arról, hogy tehetségtelen. Ám amikor egy különleges pár cipőt talál a padláson, úgy dönt, megméretteti magát a versenyen. Ezúttal sem bíz semmit a véletlenre: egy kis bűbájhoz is folyamodik!

Nyéki Gabriella - Tangó ​& dió
Egy ​óra tangó és egy marék dió... A szerző, dr Nyéki Gabriella- oly sok orvoshoz hasonlóan-a gyógyítás útját járja. Ausztriában dolgozik egy gyógyszállodában. Itt találkozik a 82 éves Lisa nénivel, aki nagyon fél az Alzheimer-kórtól és hogy megelőzze a demenciát, a hét minden napján táncolni jár.Majd meghívja a Doktornőt birtokára és egy hónapon át együtt járnak tánciskoláról-tánciskolára, önkéntes munkával segítik az Alzheimer-otthon lakóit,kirándulnak,nevetnek, diót esznek és mindeközben életbölcsességeket szívnak magukba Luciával, az argentin orvostanhallgató lánnyal, aki cserediákként egy hónapot tölt Bécsben... Egy belső hang azt súgja neki, hogy küldetése van. E spirituális élmény sorsfordító lehet az egész világra. TÁNCCAL AZ ALZHEIMER_KÓR ELLEN - elindításával szeretné felhívni a világ figyelmét e XXI.század pusztító, oly sok család közérzetére kiható, óriási társadalmi és gazdasági terheket is jelentő betegségre. Az Alzheimer-kór nem válogat és nincsenek földrajzi,etnikai,társadalmi és gazdasági határai. Így bárki áldozata lehet e gyógyíthatatlan kórnak. Fektessünk hangsúlyt a megelőzésre.A rendszeres tánc okosabbá tesz minket. Kutatások bizonyítják hogy a biciklizés,úszás,golfozás: 0 %-kal, az olvasás:35%-kal , a keresztrejtvényezés heti négy alkalommal : 47 %-kal és a rendszeres tánc: 76 %-kal csökkentette a demencia kockázatát. Minden korosztálynak kötelező olvasmány. www.alzheimer-tanc-konyv.com Email:tangoesdio@gmail.com Dr.Nyéki Gabriella orvos, egészségügyi szakmenedzser

Lucinda Riley - The ​Moon Sister
After ​the death of her father – Pa Salt, an elusive billionaire who adopted his six daughters from around the globe – Tiggy D’Aplièse , trusting her instincts, moves to the remote wilds of Scotland. There she takes a job doing what she loves; caring for animals on the vast and isolated Kinnaird estate, employed by the enigmatic and troubled Laird, Charlie Kinnaird. Her decision alters her future irrevocably when Chilly, an ancient gipsy who has lived for years on the estate, tells her that not only does she possess a sixth sense, passed down from her ancestors, but it was foretold long ago that he would be the one to send her back home to Granada in Spain ... In the shadow of the magnificent Alhambra, Tiggy discovers her connection to the fabled gypsy community of Sacromonte, who were forced to flee their homes during the civil war, and to ‘La Candela’ the greatest flamenco dancer of her generation. From the Scottish Highlands and Spain, to South America and New York, Tiggy follows the trail back to her own exotic but complex past. And under the watchful eye of a gifted gypsy bruja she begins to embrace her own talent for healing. But when fate takes a hand, Tiggy must decide whether to stay with her new-found family or return to Kinnaird, and Charlie . . . The Moon Sister follows The Seven Sisters, The Storm Sister, The Shadow Sister and The Pearl Sister.

Emmanuelle Lepetit - Mi ​leszel, ha nagy leszel? - Táncos
Mi ​leszel, ha nagy leszel? - Táncos . Sorozatunkból megismerkedhetsz egy-egy mesterséggel. Minden könyv tartalmaz egy izgalmas mesét, bepillanthatsz egy táncos hétköznapjába, valamint számos rejtvény és feladvány egészíti ki a könyvet.

Csenki Imre - Grabócz Miklós - Cigánydalok ​és táncok
A ​kiadvány Grabócz Miklós és Csenki Imre feldolgozásait tartalmazza, énekhangra és zongorára. A gyűjtésben Víg Rudolf és Kovács Apollónia is közreműködött.

M. Csepécz Szilvia - Hess-hegy ​titka és a fapapucsok
A ​kiskamaszok és a nagyobbacskák számára készült, tehát ifjúsági regény, ráadásul idehaza még teljesen szokatlan módon kommunikál is az olvasóval: több szálon vezeti hőseit a végkifejlet felé, s az egyes történések elágazásainál az olvasónak kell választania, merrefelé forduljon a cselekmény. Maga alakítja hát a történetet a saját szája íze szerint. Így ha akarja, egy regényen belül akár több regényt is (el)olvashat, választhatja a kalandosabb vagy a kevésbé izgalmas eseménysort.

Belinda Alexandra - Flamenco ​Párizsban
Lenyűgöző ​családregény szeretetről, becsületről, árulásról. Paloma édesanyja valaha a párizsi opera balett-táncosa volt, ám ő hiába szenteli életét a táncnak, nem veszik fel a balettkarba. Egy napon azonban titokzatos spanyol kísértet látogatja meg, hogy átadjon neki egy pár arany fülbevalót. A lány fejében egymást kergetik a kérdések: Mit akar tőle a szellem? A nagymamája miért gyűlöli annyira a flamencót? És miért utasították el a jelentkezését a tánckarba? A flamencónak köszönhetően rátalál a szerelem, nagyanyja meséiből pedig megismeri a gyökereit és a családja múltjában rejtőző sötét titkokat. A Flamenco Párizsban hű képet fest a női lélekről, ahogy egy család történetén keresztül bemutatja, milyen szélsőséges dolgokra hajlandóak a nők a szerelem és a szeretet jegyében. Minden részletében szenvedélyes elbeszélés a flamenco lényegéről, a "démonról", mely ötvözi a belső erőt és a lelket a tánc és a zene ritmusával, ugyanakkor izgalmas bepillantás a balett világába. Felejthetetlen történet gazdag történelmi háttérrel a polgárháború dúlta Barcelonából és a 70-es évek Párizsából.

Lábán Rudolf - Koreográfia
Lábán ​kutatásai a táncos mozgás harmonikus rendjét, és a mozgások legmélyebb összefüggéseit tárták fel, s ezzel új művészi gondolatok és új modern tánc formák megszületését ösztönözték. E kutatásait összefoglaló könyve ma is egyszerre szellemi kaland és kihívás azok számára, akik belemélyednek e páratlan, de egyáltalán nem könnyű olvasmányba.

Siklós László - Táncház
A ​hetvenes évek elejéről, a Táncház-mozgalom kezdeteiről, a napi vitákról, küzdelmekről, sikerekről, Siklós László írói eszközökkel felöltöztetett helyszíni közvetítésének - e nagy sikerű könyvnek - az újbóli közreadása azért is időszerű, mert érdemes egy kicsit felidézni az előzményeket, még a ma már kissé furcsán ható ellenvéleményeket is. Beleolvasva kiderül, hogy csak a díszletek és a szereplők mások, a harc lényege mit sem változott: tudatlanság és műveltség, passzivitás és kreativitás vívja csatáit egy üzletileg tömegtermelésre berendezkedő furcsa világban.

Ntozake Shange - Sassafrass, ​Cypress & Indigo
Ntozake ​Shange's beloved Sassafrass, Cypress & Indigo is the story of three sisters and their mother from Charleston, South Carolina. Sassafrass, the oldest, is a poet and a weaver like her mother before her. Having gone north to college, she is now living with other artists in Los Angeles and trying to weave a life out of her work, her man, her memories and dreams. Cypress, the dancer, leaves home to find new ways of moving in the world. Indigo, the youngest, is still a child of Charleston-"too much of the south in her"-who lives in poetry and has the supreme gift of seeing the obvious magic of the world. Shange's rich and wondrous story of womanhood, art, and passionately-lived lives is written "with such exquisite care and beauty that anybody can relate to her message" (The New York Times).

Grace Maccarone - Miss ​Lina's Ballerinas
In ​four rows of two, Miss Lina’s eight ballerinas—Christina, Edwina, Sabrina, Justina, Katrina, Bettina, Marina, and Nina—dance to the park, at the zoo, and even while doing their schoolwork. They are one perfect act, but when Miss Lina introduces Regina, a new girl, the group of nine’s steps become a mess.

Jane Harvey-Berrick - Slave ​to the Rhythm
DANCE. ​Guns. MUSIC. Bullets. RHYTHM. Pain. Music in my head, dance in my body, the rhythm of my heart. How far can you fall in just one month? How quickly can the human spirit be broken? Where does evil hide in plain sight? Ash wants to dance. Needs it. To leave behind a life of expectation and duty, to set his soul free. But life is never that simple. Every step is a journey on a new road. For every action, there is a reaction. Every choice has a consequence. And when you meet the wrong person, all bets are off. Laney tolerates her limitations, pushing quietly at boundaries. But when Ash crashes into her world through rage and violence, it sets off a chain reaction that neither of them expected.

Noel Streatfeild - A ​Young Person's Guide to the Ballet
A ​dance teacher explains ballet techniques to her young pupils and includes in the lessons the history of ballet, stories of the great dancers, and discussions of famous ballets.

Mónica Gloria Hoss de le Comte - The ​Tango
"I ​would say that without the evenings and nights of Buenos Aires a tango cannot be made and that the platonic idea of the tango, its universal form, awaits us in heaven" Jorge Luis Borges, 1950

Balázs-Bécsi Attila - A ​táncháztól a nemzeti intézményig
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nádasi Myrtill - Piruettek ​és ábrándok
Nádasi ​Myrtill önéletrajzi művét, melyben a balett, a gyerekkor és az ötvenes évek magyarországi világába enged bepillantást, angolul írta. 2006 karácsonyán jelent meg Londonban "Piruettes and passions" címmel. Ez a könyv -melyet maga ültetett át magyar nyelvre- a magyar balett egy nagy korszakát és a magyar színjátszás izgalmas és virágzó éveit idézi meg. Nádasi Myrtill fiatal színésznőként olyan egyéniségekkel játszhatott együtt, mint Bulla Elma, Sulyok Mária, Ruttkai Éva, Latinovits Zoltán, Pálos György, Páger Antal. Könyvében érdekfeszítően írja le személyes élményeit, kapcsolatait e nagy művészekkel. A könyv második része angliai sorsának színes krónikája. A magyar kiadás néhány hazai vonatkozású fejezettel is kiegészült, így a rendkívül sikeres Radnóti-emlékműsor, vagy az 1993-as magyarországi vendégjáték történetével.

Kimberley Freeman - Wildflower ​Hill - Der drømmene møtes
Wildflower ​Hill - der drømmene møtes spenner over tre generasjoner og en halv verden, og er en vidtfavnende, romantisk og fengslende historie om å risikere noe, starte på nytt og å tro på seg selv. Den handler om å finne ut hva man egentlig vil og oppdage at svaret ikke alltid er det en forventer. Emma, en prima ballerina i London, står ved et veiskille etter at et skadet kne legger karrieren hennes i grus. Tvunget til å hvile og gjøre opp regnskap over livet sitt, oppdager hun at hun har forvekslet berømmelse og prestasjoner med kjærlighet og selvrealisering. Hun reiser tilbake til Australia og der får hun vite om sin bestemor Beatties død og en overraskende arv; en isolert beliggende sauefarm på landet. Sikker på å ha blitt belemret med en irriterende byrde, drar Emma til Wildflower Hill for å selge eiendommen. Beattie sto også overfor et viktig veivalg som ung kvinne, men hun var gravid og ugift. Hun fulgte ukonvensjonelle veier som ofte var både farlige og hjerteskjærende, og fant omsider lykken. Beattie visste at erfaringene hun gjorde seg i livet også kunne være viktige for Emma en dag, og hun ønsket at Emmas hjerte skulle forbli åpent for kjærligheten, uansett hva livet måtte medbringe. Hun visste at den australske villmarkens magiske kraft kunne vise Emma vei. "Når du kommer til den siste scenen, er det med stor uvilje du ser deg nødt til å ta farvel med gamle venner som vil leve videre i deg lenge etter at boken er lukket. Anbefales varmt." Historical Novels Review Romanens styrke ligger i Freemans sammensatte karakterer - her er kjærlighet og hat, skam og forsoning. Både Beattie og Emma finner ut at de må starte på nytt, og som leser sympatiserer man med disse to kvinnene og håper de skal lykkes." Publishers Weekly

Uhrik Dóra - Klasszikus ​balett képeskönyv
A ​Klasszikus Balett Képeskönyv bevezet a klasszikus balett birodalmába. A könyvben láthatunk ábrákat, rajzokat, amelyek a helyes pozíciókat mutatják. Találhatunk fotókat, amelyeken látható, hogyan kell a klasszikus balett pózait, mozdulatait, lépéseit, ugrásait helyesen gyakorolni. Megtalálhatjuk a balett francia nyelvű kifejezésinek jelentését, kiejtését, leírásukat. Könyv balett előadásokról készített felvételeket is tartalmaz, felismerhetjük bennük az iskolagyakorlatok egyes elemeit, színpadi koreográfiákban alkalmazva.

Pirovits Árpád - A ​cipőm a hangszerem
Volt, ​amikor a sztepptánc tartotta az emberekben a lelket háború és gazdasági válság alatt, és volt, amikor rövid időre elfelejtette a világközönség. Beleszövődik az emberi jogokért és a mindennapi apró igazságtételekért folyatott harc története is. Régóta része, és a jövőben is része marad a színpadi világnak. Az összefoglaló mű bemutatja a történelmi hátteret, felvillantja a huszadik századi amerikai showbiznisz történetét, nyomon követi a műfaj alakulását. Negyvenhat híresség életrajzát és egy komplett sztepptánc figurakatalógust is tartalmaz.

Lucinda Riley - La ​hermana luna
La ​hermana lunaes el quinto volumen de la emocionante saga de Lucinda Riley Las Siete Hermanas, una serie de novelas basada en la mitología griega y en la astrología que enamorará a sus lectoras y que en este caso nos transporta a Granada, Barcelona y Madrid. Siete hermanas, siete destinos, un padre con un pasado misterioso... Cuando Tiggy D'Aplièse acepta trabajar en una de las zonas más recónditas de Escocia, en concreto en la enorme finca Kinnaird, nada le hace sospechar que el misterioso terrateniente, Charlie Kinnaird, está a punto de alterar su futuro e, irónicamente, revelarle su pasado. En su nuevo hogar Tiggy descubrirá que tiene un don, el sexto sentido, una herencia de sus antepasados gitanos. Lucía Amaya-Albaycín nació en 1912 en el barrio del Sacromonte, frente a la Alhambra, y la apodaronLa Candela. En su destino está escrito convertirse en una de las grandes bailarinas de la historia, y por eso su padre se la lleva a los bares de flamenco de Barcelona con solo diez años. Al estallar la Guerra Civil, Lucía y su grupo de bailaores se ven obligados a buscar refugio en Nueva York. Pero para ver cumplido su sueño Lucía tendrá que elegir entre la pasión por el baile o el hombre al que ama...

B. E. Belle - Hazugok
Elképesztő ​igaz történet alapján, egy zárt világ színpadáról. A magyar tánctársulat kiemelkedő szólistája, Rea nyomdafestéket nem tűrő szókimondása és heves természete miatt nem túl népszerű társai körében. Ezt kihasználva egy három hónapos spanyolországi munkaszerződés alatt gonoszsággal átitatott lelkű kolléganője, Leila elhatározza, hogy letaszítja a tánc képzeletbeli trónjáról a királynőt. Hazugságokkal fűszerezett háborút indít, aminek következményeire senki sem számít. Rea megsebzett lelkét csak a szerelem gyógyíthatná. Sárba tiport becsületének egyetlen megmentője a bűnösen jóképű testőr, Hugo Ortega lehetne - akinek szállodatulajdonos apja szerződtette le a magyar társulatot -, akibe a lány első látásra beleszeret. Bár a sármos spanyol csapodár, szoknyapecér életet él egy régebbi csalódása miatt, a magyar táncművész combjaitól ő is elveszti józan ítélőképességét. Rea és Hugo szíve eszeveszett vágytól vezérelve kezd táncba a hazugság színpadán, ám a társulatot átszőtt ármánykodások hatására bizalmuk egymás iránt is meginog. Vajon képesek együtt végigcsinálni az előadást, vagy még azelőtt párt váltanak, hogy felgördülne a függöny? A Hazugok B. E. Belle első regénye, melyet egy igaz történet ihletett. Vérpezsdítő, vad románc, mely minden kétséget kizáróan elnyeri majd olvasói tetszését.

Balatoni Katalin - Kovács Henrik - Így ​tedd rá! 2.
A ​Néptáncosok Kellékboltja gondozásában megjelenő Így tedd rá! 2. Népi játék, néptáncmódszertan az óvodában és az általános iskola alsó tagozatában című könyv, egy igen sokszínű, tartalmas és hiánypótló módszertani kiadványként látott napvilágot. Nem csupán egy játékgyűjteményt tarthatunk kezünkben, hanem egy harminc foglalkozást végigvezető, egymásra épülő, de akár önállóan is alkalmazható, pedagógiai szempontból tudatosan épülő oktatási folyamatot ismerhetünk meg. A számos népi játék mellett találkozhatunk olyan feladatokkal, melyek már a táncos mozgást, akár a konkrét motívumalkotást készítik elő, vagy jelenítik meg. Mindemellett a könyvben megjelenik egy olyan fejezet is, mely különböző moldvai, ugrós és friss csárdás táncok tanítási lehetőségeit mutatja be. A kiadványhoz DVD melléklet is tartozik, mely nagy segítséget ad a feladatok és a táncok sikeres elsajátításához. A szerzők, Balatoni Katalin és Kovács Henrik, maguk is gyakorló néptáncpedagógusok. Mind saját tapasztalataik, élményeik, mind kutatói munkásságuk eredményeit megjelenítve állították össze e kiadványt, melyben nagy hangsúlyt kap az a nézet, mely szerint az elsődleges cél a játékélmény, az önfeledt táncolás, mely lehetőséget ad mindemellett a különböző készségek és képességek fejlesztéséhez, elsajátításához. A könyv legfőbb célja, hogy egy gyermekközpontú, élményalapú, új és korszerű, valóban használható, módszertani sokszínűséget közvetítő anyaggá formálódjon az oktatók és tanítványaik öröme által.

Heidi Cullinan - Dance ​With Me
Ed ​Maurer’s life would be fine if he could just get Laurie Parker off his back. He’s bounced back, more or less, from the neck injury that permanently benched his semi-pro football career, and he volunteers now at a local community center. It’s just that every time he turns around, that damn professional dancer is in his way, hating Ed right back. But when a bargain Ed strikes at the center lands him as an assistant in Laurie’s ballroom dancing class, their perceptions of each other turn upside down. Both Ed and Laurie have heartbreak in their pasts, but somehow dancing together eases their individual pain. For Ed, dancing with Laurie becomes a way to reconnect with his body after losing football. For Laurie, partnering with Ed has erased some of his fear of performing and brought back joy to a sport he wasn’t sure he could ever truly love again. As Laurie and Ed lose themselves in dance, their lives continue to spin around them: Ed’s injury makes it clear he’s nowhere near recovery, Laurie feels the pressure by friends and family to perform once more, and the community center that has become such an important part of both their worlds threatens to close. Alone, they haven’t had the strength or spirit to face what life has hurled at them. But as the turns of their personal paths lead them into the arms of love, Ed and Laurie begin to think that if they dance this dance together, they might be able to succeed.

Julie Kavanagh - Rudolf ​Nureyev
Rudolf ​Nureyevben (1938-1993), a távoli Ufában felnőtt, majd a szentpétervári Kirov színpadán első sikereit arató, de az otthoni fojtogatóan konzervatív balettélet miatt elsőként Nyugatra menekülő "szovjet" táncosban a nagyközönség és a szakkritika is a századelő legendás férfitáncosának, Vaclav Nizsinszkijnek az újbóli megtestesülését látta. Nureyev alakját már életében legendák - és botrányok - övezték, hiszen egyszerre volt alázatos és kibírhatatlanul akaratos; önző és nagylelkű; pénzsóvár és adakozó; csak magával törődő egoista, ugyanakkor a fiatalokat segítő mester és pártfogó; közönséges és emelkedett; az életet habzsoló társasági lény és magányos, kontemplatív gondolkodó. A színpadon pedig olyan belső tűzzel, egyedülálló energiával, rendkívüli muzikalitással és plaszticitással formálta meg szerepeit, hogy világszerte fanatikus rajongók őrjöngő tapsa és hisztérikus lelkesedése kísérte fellépéseit. A magyar közönség mindebből semmit nem élhetett át, hiszen egy "disszidensnek" évtizedeken át még a nevét sem lehetett leírni. Ma mégis egyedül a magyar fővárosnak van joga az ő nevét viselő Nemzetközi Balettverseny megrendezésére, hiszen élete utolsó szakaszában több szálon is kapcsolódott Budapesthez. Julie Kavanagh sokoldalú kutatásra alapozott, lebilincselő életrajza tárgyilagosan, mégis szenvedélyes csodálattal és szeretettel idézi fel e páratlanul ellentmondásos művész-zseni pályáját.

Covers_433673
Színészeti ​lexikon Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Színészeti ​lexikon
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Anne-Marie Pol - Nina, ​graine d'étoile
Nina ​aime la danse, plus que tout ! En souvenir de sa mère, elle a décidé d'être danseuse. Mais son père ne l'entend pas de cette oreille : il n'a pas les moyens de payer l'école Camargo dont elle rêve. Tant pis ! Nina passe le concours d'entrée quand même. On verra plus tard. Zita, sa meilleure amie, celle qui partage le même rêve, l'aide tant qu'elle peut. Car la passion bouscule tous les obstacles, plus rien ne compte, sinon danser...

Tanc
Táncpoétikák Ismeretlen szerző
3

Ismeretlen szerző - Táncpoétikák
Tánctörténeti ​források páratlan gazdagságát kínálja ez a szöveggyűjtemény, mert a kötet a színpadi tánc legjelentősebb személyiségeinek olyan megnyilatkozásait fogja egybe, amelyek zöme még soha nem jelent meg magyarul. E több évszázadot átívelő történeti válogatás azokat a szerteágazó gondolatokat és táncfelfogásokat, jellegzetes táncnyelvi és kompozíciós kérdéseket világítja meg, amelyek a táncalkotókat a reneszánsztól egészen a jelenkorig foglalkoztatják. A válogatás nagyon sokféle forrást tartalmaz a XVI. században divatos dialógustól, a XVIII. század közkedvelt levélformáin át a XX. századi interjúkig, az önvallomástól az ismeretterjesztő előadásokig, a manifesztumtól az emlékiratokig.

Anne-Marie Pol - À ​moi de choisir
Catastrophe ​! Le père de Nina vient de trouver un emploi... à l'étranger ! Pour lui, pas question de se séparer de sa fille. Pour Nina, pas question d'arrêter la danse. Surtout qu'elle vient d'être reçue à l'école Camargo et qu'elle s'y sent formidablement bien ! Elle danse toute la journée, s'est fait des copines, et même un copain, le petit Emile. La détermination de Nina suffira-t-elle à convaincre son père ?

Gyémánt Csilla - Imre ​Zoltán táncművész, koreográfus
A ​táncművész-koreográfus életét, művészi sikereit és vívódásait, messzire vivő vágyait ismerhetjük meg a kiadványból. A Szegedi Balett táncosaival valósította meg a műhelymunkáról vallott elképzeléseit, nemzetközi rangra emelve ezzel a karakteres, stílusérzékeny társulat előadásait. A kötetben helyet kaptak a táncművész írásai, a hagyatékából fennmaradt levelek és dokumentumok, olvasható angol és francia nyelvű életrajza, a műsorok és a szereposztások listája, külföldi szerepléseinek, koreográfiáinak dokumentumai is.

Ella Barrick - Dead ​Man Waltzing
Bad ​form… When Corinne Blakely, a grande dame of international ballroom dancing, is poisoned, the dance community—including champion dancer Stacy Graysin—is left in an uproar. Corinne was penning a tell-all memoir, but now her secrets might well remain hidden, just as the killer perhaps intended. The victim’s dance card was full of people who might have wanted her silenced, if not dead. But when Maurice, a ballroom instructor at Stacy’s dance studio Graysin Motion, becomes the prime suspect, she has no choice but to waltz in and take the lead in another murder investigation. Clearing Maurice’s name by finding the real killer is going to be harder than a running spin turn. But there’s one thing Stacy knows for sure—she’s not about to let the murderer dance away scot-free.

Anne-Marie Pol - Sur ​un air de hip-hop
Ca ​y est ! Le père de Nina et Odile, sa nouvelle compagne, se sont envolés pour l'Egypte. Mais Nina n'a pas le temps de broyer du noir : les vacances de Noël ont vidé l'école, et les élèves qui restent doivent danser en banlieue. La voilà danseuse étoile d'un jour ! Là-bas, elle découvre le hip-hop et rencontre Mo, un jeune danseur bourré de charme et de talent. Elle aimerait tant le revoir bientôt... Et lui ?

Kollekciók