Ajax-loader

'tánc' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Christine Paxmann - Tánc
Mozgás ​és ritmus! A tánc nyelvét a világon mindenütt megértik. Ez a Mi MICSODA kötet átfogó képet nyújt a tánc történetéről az ókortól napjainkig. A legkülönfélébb táncokról olvashatsz: rituális táncokról, mint a hastánc és a szamba, vagy éppen a modern sporttáncokról. Felfedezheted a balett, a jazztánc, a kortárs tánc és a táncos musicalek világát egyaránt. És te szeretsz táncolni? Ki tudja, a könyv nyomán talán te is táncra perdülsz!

Wataru Hibiki - Das ​geliehene Herz 1
Lys ​Lily wird mit einem schwachen Herzen geboren. Ihre Mutter geht einen Pakt mit einem Teufel ein: er leiht dem Mädchen sein Herz. Fortan ist sie gezeichnet mit dem Blütenmal des Dämons. Auf der Suche nach ihm reist Lys mit ihrem Beschützer Shiva Rei als Tänzerin durchs Land. Denn an ihrem 16. Geburtstag muss sie das Herz zurückgeben – und dieser Tag rückt unaufhaltsam näher!

Federica Bosco - Innamorata ​di un angelo
Una ​mattina ti svegli e sei un’adolescente. Così, senza un avvertimento, dall’oggi al domani, ti svegli nel corpo di una sconosciuta che si vede in sovrappeso, odia tutti, si veste solo di nero e ha pensieri suicidi l’84% del tempo. E io non facevo eccezione». Questa è Mia, sedici anni, ribelle, ironica, determinata, sempre pronta ad affrontare con tenacia le incertezze della sua età: scuola, compagni, genitori separati, e un rapporto burrascoso con la madre single che la adora, ma è una vera frana in fatto di uomini. Mia insegue da sempre un grande e irrinunciabile sogno: entrare alla Royal Ballet School di Londra, la scuola di danza più prestigiosa al mondo, dove le selezioni sono durissime e il costo della retta è troppo alto per una madre sola. A complicare la sua vita c’è l’amore intenso e segreto per Patrick, il fratello della sua migliore amica, un ragazzo così incantevole e unico da sembrare un angelo, che però la considera una sorella minore. La passione per la danza e quella per Patrick sono talmente forti e indissolubili che Mia non sarebbe mai in grado di rinunciare a una delle due. Fino a quando il destino, inevitabile e sfrontato, la metterà davanti a una delle più dolorose e difficili scelte della sua vita

Ismeretlen szerző - Barbie ​és a rózsaszín balettcipő
Kristyn, ​a balettintézet tanulója minden előadást kívülről fúj, hiszen egyszer ő is igazi balerina szeretne lenni. A szigorú Madame Natasha azonban nem nézi jó szemmel, hogy a lány megpróbál eltérni a jól bevált koreográfiától. Egyik nap Kristyn cipője elszakad, de a jelmezraktár vezetője, Madame Katerina kisegíti egy különleges, rózsaszín balettcipővel. A mit sem sejtő lány hamarosan A hattyúk tava kellős közepén találja magát!

Zadie Smith - Swing ​Time
Ötödik ​regényében, a Swing Time-ban Zadie Smith ismét "hazai pályán játszik", hiszen a könyv két főhőse, a névtelen narrátor és gyermekkori barátnője, Tracey abban a nyugat-londoni városnegyedben, Willesdenben nő fel, ahol az írónő született. Az olvasók már ismerhetik ezt a kevert lakosságú külvárosi vidéket a szerző két másik, részben szintén a származásnak, a fekete rasszhoz való tartozásnak az ember egész életútját meghatározó voltáról szóló regényéből, a Fehér fogakból és az NW-ből. A narrátor és Tracey egyaránt vegyes házasságból származó gyermek, ám Tracey családjában az anya, míg a narrátoréban az apa fehér. A két lány a helyi tánciskolában ismerkedik össze, s közös szenvedélyük szoros kapcsot teremt közöttük, ám útjaik hamarosan elválnak. A barátnőjénél tehetségesebb Tracey profi táncosként próbál karriert csinálni, míg a narrátor egy New Yorkban élő világsztár énekesnő (és táncos), Aimée személyi asszisztense lesz, és e minőségében - sok más feladata mellett - részt kell vennie az Aimée által egy kis gambiai faluban alapított iskola beindításának munkálataiban. A New York-i luxus után az afrikai szegénységgel és az ottani embereknek a legsötétebb kilátástalánságon is felülkerekedő életerejével szembesülő fiatal lány végül visszatér Londonba, ahol újra találkozik Tracey-vel... Zadie Smith, aki fiatal éveiben maga is táncolt, sőt jazzénekesként is színpadra lépett, könyve főszereplőinek életét egy folyton változó ritmusú táncként ábrázolja. A regény lapjain felbukkanó legendás táncosok - Ginger Rogers, Fred Astaire, Bill "Bojangles" Robinson, Michael Jackson és Jeni LeGon -, akiknek videóit Tracey lépésről lépésre kielemzi, illetve a gambiai falu "névtelen" lányai és asszonyai, kiknek törzsi tánca annyira lenyűgözi a narrátort, mind részesei annak az ősidőkből eredő tradíciónak és hitnek, amely szerint a tánclépések varázserővel bírnak, s képesek megváltoztatni az ember sorsát.

A. J. Vaganova - A ​klasszikus balett alapjai
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Colum McCann - Dancer
Taking ​his inspiration from biographical facts, novelist Colum McCann tells the erotically charged story of the Russian dancer Rudolf Nureyev through the cast of those who knew him: there is Anna Vasileva, Rudi's first ballet teacher, who rescues her protégé from the stunted life of his provincial town; Yulia, whose sexual and artistic ambitions are thwarted by her Soviet-sanctioned marriage; and Victor, the Venezuelan street hustler, who reveals the lurid underside of the gay celebrity set. Spanning four decades and many worlds, from the horrors of the Second World War to the wild abandon of New York in the eighties, Dancer is peopled by a large cast of characters, obscure and famous: doormen and shoemakers, nurses and translators, Margot Fonteyn, Eric Bruhn and John Lennon. And at the heart of the spectacle stands the artist himself, willful, lustful, and driven by a never-to-be-met need for perfection.

Sue McMillan - Balerina ​a barátnőm
A ​balett-termek varázslatos világában olyan dolgok történnek, melyek a való életre készítik fel a gyerekeket. Nem csak táncosokhoz szólnak tehát ezek a történetek, hiszen többek között szó esik barátságról, beilleszkedésről, kitartásról, segítőkészségről, és a csodák sem maradnak el... Bűbájos...

Moka - Idalina, ​a flamenco-énekesnő
Idalina ​hatéves volt, amikor az édesapja elment tőlük. Most az anyukájával és a nagynénjével él, akik híres flamencotáncosok, ezért nagyon elfoglaltak. A kislány, akinek gyönyörű hangja van, gyakran érzi magát egyedül. Szerencsére egy elkóborolt kaméleonnak köszönhetően megismerkedik a zsémbes szomszéd bácsival, és egy különös meghallgatás gyökeresen megváltoztatja az életét.

Ella Barrick - Halálos ​keringő
Amikor ​Corinne Blakelyt, a nemzetközi szalontánc nagyasszonyát megmérgezik, a versenytáncos közösség, melynek a táncbajnok, Stacy Graysin is oszlopos tagja, alaposan felbolydul. Halála előtt Corinne egy mindent feltáró memoár elkészítésén fáradozott, így azonban titkai örökre rejtve maradhatnak, ahogyan azt a gyilkos talán eltervezte. Az áldozat táncrendjében csupa olyan ember szerepelt, akiknek jó okuk lehetett elhallgattatni, sőt talán megölni is őt. Ám amikor Stacy táncstúdiójának egyik oktatója, Maurice lesz az első számú gyanúsított, Stacynek nincs más választása, mint felvenni a kesztyűt és átvenni a vezetést egy újabb gyilkossági ügy felderítésében. A valódi elkövető leleplezése, és ezzel Maurice nevének tisztára mosása azonban nehezebbnek bizonyul, mint kifulladásig forogni a bécsi keringő sodró ütemére. De Stacy eltökélt: ha rajta múlik, a gyilkos nem táncolhat el büntetlenül.

Szép Zsolt - Kárpát ​walzer
Osztrák-Magyar ​Monarchia, Budapest, 1873 ősze. Körmöczi Zsuzsanna, a nevelőnő enged egy baráti kérésnek, hogy egy rejtélyes metronómot eljuttasson Fiumébe. Távoli rokonait kísérve nekivág a veszélytelennek tűnő útnak az Adriai-tengerhez, azonban már a vasúti szerelvényen lecsap rá a földöntúli iszonyat, és a puszta életéért kénytelen küzdeni. A metronóm ingája gyorsulni kezd az elszabadult gőzvonaton, és lassan már nem is maga a tárgy, hanem a világ sorsa a tét. A veszélyek során nem csak ellenségekre, barátokra is lel, például egy titokzatos magyar nemesre, a Garabonciásra. A férfi ott van mindenütt, hogy pokoli keringőbe küldje a szükség szülte hétköznapi hősöket, és egy ősi rend tagjait a Kárpátok lába alatt. A könyv lapjain megelevenednek többek között a magyar hiedelemvilág lakói, a tündérek birodalma, és más földöntúli teremtmények. Utazunk térben és időben is, hőseink eljutnak a Monarchia jó néhány szegletébe. Látjuk a fővárost, a tengerparti ékszerdobozt, Fiumét, de érintjük Pressburgot, Pécs környékét, vagy éppen a kicsiny Duna-Varsányt. Az egyik oldalon a hősiesség és nemesség, a másikon a Gonosz lakozik, aki időtlenül szemlélődik, és csak azt lesi, mikor vét lépést a táncban az óvatlan nevelőnő - hogy ő aztán lecsaphasson a világra. A Kárpát walzer világa nem történelemórák anyagául íródott - helyette felnőtt mesét sző, és ezzel egyedülálló világot teremt. Történetének fonala sokszor metszi a valóságot, néha azzal együtt is fut, gyakran azonban messzire eltávolodik attól. A könyv a saga első kötete, amely a hőseivel együtt táncba viszi az olvasót is.

Melody Grace - With ​Every Heartbeat
Rome. ​The city of young lovers, dark secrets, and intoxicating new desire… I thought I knew what I wanted in life. I thought my destiny was set. Then I met him, and everything changed. Raphael is bold, passionate, and seductive. He sees something in me I never dreamed possible, and now he's determined to show me a world beyond rules -- a dance without limits. I want to trust him, but I'm scared. Because I know once I fall, there'll be no going back. An innocent dancer. A mysterious stranger. As Annalise is drawn deeper into the sensual delights of Rome, she'll question everything she believed about her future. But with opening night looming, can she find the strength to risk it all? And will she be forced to choose between her one true love, ballet, and the new passion in her heart? ** This book contains adult content. 17+ **

Nikki Urang - The ​Hit List
The ​Los Angeles Conservatory for the Arts is supposed to be a new beginning for Sadie Bryant. Moving across the country is exactly what she needs to escape the gossip surrounding her injury, the devastating betrayal of her ex-partner, and to rebuild her career as a solo dancer. When the school announces that the annual Fall Showcase, a performance that secures a spot studying in London, will now require each dancer to have a partner, Sadie’s fresh start is a nightmare. Now she has to dance with Luke Morrison, the school womanizer with a big ego. Sadie doesn’t know how to trust Luke enough to dance with him after her last partner left her broken, but Luke is determined to change that. Then, The Hit List comes out. A game of sexual conquest where guys get points for all the girls they hook up with—and it seems like every guy at the school is playing. The girl worth the most points? Sadie.

Lynn Turner - Pas ​De Deux
It's ​said the artist is born of a damaged soul… Wilhelmina Allende is a prima ballerina. When tragedy turns her beloved Paris into a gilded cage, she jumps at the chance to work with one of the most prolific choreographers she’s ever seen. But Zack’s style is way out of her comfort zone. So is his teaching method. And his humor. And his everything. He’s a charming little connard. It’s hard not to like him. Merde. What has she gotten herself into? Zachary Coen’s first musical is opening on Broadway. Much like his life, it’s anything but conventional, so hiring Mina is simply out of the question. She’s too…classical. Too perfect. She’s all wrong for the role. Then he meets her in person and sees her cracks. Her broken pieces. How unique and beautiful each one is. And he can’t help but notice how her edges seem to fit his…perfectly. Just when teaming up seems to be working, the monsters they’ve kept hidden threaten to rip it all apart.

Covers_243006
A ​magyar népi tánczene Ismeretlen szerző
3

Ismeretlen szerző - A ​magyar népi tánczene
Aki ​végigolvassa ennek a kötetnek a dolgozatait, talán nem könnyen igazodik el a sokféle tárgykör, elmélet, gondolat, megfogalmazás, szempont és a feldolgozásmódok egymástól eltérő és egymással szorosan össze nem függő egyvelegében. Bármennyire különbözzenek – akár szakmai érettség vagy szellemi színvonal tekinte­tében is – egymástól, mégis ugyanarról szólnak: egy szakma születéséről. Azt már Bethlen Miklós is tudta háromszáz évvel ezelőtt, hogy ha táncmulatsághoz zenére van szüksége, akkor le kell ballagnia a faluba, megbeszélnie a dolgok "környülállását" cigányzenészeivel. A zenélési és táncolási gyakorlat már régen fennállott. No és persze az éneklés is réges-régen. Azonban hogy mi is lenne mindez, azon a vita a XIX. század elejétől folyik, mert érdekelni kezdte az értelmiséget, hogy mik vagyunk, honnan jöttünk és hová megyünk. Nagyon sokáig tartott – talán még most is tart – az a kíméletlen vita, vajon képviselheti-e a magyar zenei kultúrát a cigányok által játszott zene? A két szélsőséges ponton ott állott a városi–úri cigányzenész meg a magyar nóta–operett–szalonzene műsora és a magyar paraszt ötfokú–rubato éneklése, az "idegenség", szemben az "ősi magyarság" megtestesülésével. A parasztság táncéletének és táncformáinak, valamint az ezzel együtt járó zenének a felfedezése és egyúttal kutatása kezdte ezeket az összeegyeztethetetlennek tűnő jelenségeket közelebb hozni egymáshoz. Ennek alapvetően négy oka volt: – a magyar parasztságról megtudtuk, hogy sokfélét, sok egymással – zenei, történeti és szépészeti szempontból – ellentétben álló zenét használ; – a cigányzenészekről kiderült, hogy ők sem egyfélék, hanem társadalmi helyzetükben is sokfélék, továbbá hogy amit játszanak és/vagy énekelnek, az is nagyon sokféle: sokan közülük "ősi magyar" dallamokat is sajátjukként használnak; – az igazán magyarnak tartott paraszti táncokhoz játszott zenéről – a falusi cigányzenészek zenéjéről – is lassan kiderült, hogy egy magyarországi vagy inkább a Lajtától keletre elkúszott ága az európai hangszeres zenélésnek a maga zenei formáival, hangszereivel, harmóniáival stb., amely itt találkozott és összefonódott régebbi gyökerű zenei hagyományokkal; – világossá vált, hogy a hangszeres zenélés – technikája, dallamai, kapcsolata az énekelt zenével, valamint társadalmi szerepe – tájanként, táncfajtánként, egyénenként változó és szomszédnépi kapcsolatok is színezik, gazdagítják. Ezek a körülmények és viszonyok csak nagyon lassan, kis lépésekben világosodtak meg többségükben, de még máig sem teljesen. A táncházi élet ettől függetlenül zajlik a maga bethleni módján, a zenészek tudják, hogy mit játsszanak, ha megfogadják őket. A tanulmánykötet dolgozatainak azonban legnagyobbrészt az a közös sajátossága, hogy a történelemről szól. Először – egészen a XX. század közepéig – csak azt hallottuk, hogy vannak táncok és ezekhez részint olyan dallamokat játszanak, amelyek fontosak a népzenekutatás számára, részint pedig olyanokat, amelyek nem (mert idegenek, mert nem népiek). Ebben a tanulmánykötetben még ilyen a szemlélete Kiss Lajos dolgozatainak (lásd az első megjelenés idejét!), s azoknak a tanulmányoknak és könyveknek, amelyekre hivatkozik. A kutatás tárgya és a szemlélet akkor az énekelt magyar népzenéhez igazodott. Az 1950-es években kezdett összekapcsolódni a tánc és a zene vizsgálatának szemlélete. Ezt képviselik ebben a kötetben Martin György, Karácsony Zoltán és részben Vavrinecz András, valamint Pávai István elemzései. A kutatás tárgya és a megközelítési szempont náluk a tánc volt, amelynek különféle típusait különféle – típusú, tempójú és metrumú – zene kíséri. Később aktív – egyúttal kutató – zenészek fejében és keze alatt ez a tánckísérő zene és ennek előadói önálló kutatás tárgyává váltak. A tanulmánykötet többi dolgozata ilyen természetű. E dolgozatok tárgya és megközelítésmódja sokrétű: – Kik és mifélék azok az emberek, akik hosszú idő óta nagy számban és mint zenei specialisták, nagy tömegű népesség (tánc-)zenei szükségletét kielégítik? (Bokor, Sárosi, Vavrinecz.) – Milyen a hangszerek, a játéktechnikák, a hangszercsoportok szólamainak jellege és szerepe? (Bokor, Vavrinecz, Virágvölgyi.) – Mi az a zene, dallam, amely valóságosan mutatja meg a tánczenei gyakorlatot, és lehet-e itt valamilyen zenei szempontot érvényesíteni, vagy ez kizárólag a használattól függ? (Paksa, Pávai.) – Ennek a zenének – mint minden társadalmi jelenségnek – nemcsak időtlen jelene, hanem története is van: ezzel összefüggésben hogyan kapcsolódik a magyar és az európai zene történetéhez? (Halmos.) Aki gyakorló zenészként elolvassa a dolgozatokat, tapasztalhatja, hogy könnyebb a zenésztől közvetlenül elsajátítani, amit csinál, mint leírni, elemezni és írás­ban továbbadni. Mégis örvendetes – és a jövőben is kívánatos –, hogy vannak, akik igyekeznek ezeket a hagyományban mélyen gyökrező – és korunkban gyorsan változó – jelenségeket a lehető legobjektívabb módszerekkel, megközelítésmóddal és helyreállítható módon rögzíteni, értelmezni és magyarázni az utókor számára. Akit pedig a történelem érdekel elsősorban, azt tapasztalhatja, hogy a valóság sokkal összetettebb, sokszínűbb, emberibb és – mindezekből következően – érdekesebb, mint ahogy azt tankönyvekből vagy egynémely szónoklatokból gondolhatnánk. Budapest, 2000 januárjában. Halmos István

Kaán Zsuzsa - Seregi
A ​három részből álló, csaknem háromszáz fekete-fehér és színes fotóval illusztrált, kétnyelvű kötet a magyar balettművészet ma élő legnagyobb alakját, Seregi Lászlót hozza életközelbe a művész 75. születésnapja alkalmából. Koreográfusi pályájának történetét maga Seregi meséli el érdekfeszítően olvasmányos, anekdotizáló, sajátosan szarkasztikus stílusában. Az I. rész egyes fejezetei főként a legjelentősebb Seregi-opuszokhoz kapcsolódnak - a Spartacustól A makrancos Katáig. A II. részben Seregi néhány írása s beszéde olvasható. A kötet III. része egy válogatás a Seregi-életművet lejegyző Kaán Zsuzsa saját kritikáiból, amelyek a hazai kulturális médiában a Seregi-balettekről jelentek meg 1975 és 2004 között. A kötet formabontó vállalkozás: tükörfordítással és párhuzamos szerkesztéssel - magyar és angol nyelven - tánccal foglalkozó reprezentatív kiadvány eddig még nem látott napvilágot Magyarországon. Kaán Zsuzsa azért vállalkozott e feladatra, hogy a nemzetközi tekintélyű alkotóművész nonverbális művészete a nyomtatott sajtó eszközeivel, a verbalitás dimenziójában is maradandóvá váljék.

Staci Stallings - Dance ​with Me
Kaci ​MacLaren’s ballet dreams came crashing down in one catastrophic moment. For three years, Kaci has steadfastly guarded her heart to keep it from thinking she will ever dance again, somehow pushing what she really wants under what she needs to do to be successful in life. Then a chance walk down a side street ignites the fire to dance once again. Can Kaci keep her passion reined in, especially when the studio owner's son seems determined to drag it out of her no matter what she tries to keep it under wraps? Josh Garrison hates to dance. He has ever since he was made fun of for it ten years ago. But Josh is in dire straits financially, and if he has to dance to make life work, maybe he has no real choice. Unfortunately, his partner in this venture is a headstrong, obstinate former prima ballerina who loves to dance but absolutely refuses to let herself love it. She want to focus on steps and technique when his spirit has always wanted only to soar on the dance floor. Can two polar opposites in life find common ground when they hit the dance floor together? Find out in USA Today Best Selling Christian Author, Staci Stallings, contemporary Christian Romance, “Dance with Me.”

Fügedi János - Tánc ​-Jel - Írás
A ​tánc változékony, gyors és illanó – efemer. Varázsának rejtett játékait, a mozdulat művészetének „titkos törvényit” fürkésző, de továbbadásának jövőjével is számot vető tudat tehát magától értődőn nyúl a jelek eszközéhez, hogy a mozdulatokat áttekinthető módon papírra vesse. A könyv bevezetést ad a táncos írásbeliség rendszerébe, megismerteti az olvasót a Lá-bán-kinetográfiával. A Kárpát-medence eredeti néptáncainak, elsősorban a magyar néptáncok mozdulatvilágát egyre mélyebben és részletesebben megismerve haladhat végig az érdeklődő a lejegyző rendszer módszerein és lehetőségein. A megismerés alapja a térbeli, időbeli és di-namikai jellemzőket feltáró mozdulatelemzés, a mozdulat lényegének megragadása, melynek eredményét absztrakt jelekkel írjuk le. Az elemző szemlélet elsajátításával, majd táncbeli használatával a lejegyzés ismerője magas fokú mozdulattudatosságra tehet szert. Tudatossága eredményeként tánca határozottabb lesz, fejlődik mozdulat-felismerő képessége, az előadási jellemzőket pontosabban ítéli majd meg, pedagógiai munkája hatékonyabbá válik. A könyv egyik legfőbb célja ezért e nem könnyen megszerezhető tudatosság fejlesztése.

Amelie Benn - Léna ​és a csillagbalett
Léna ​nagyon izgatott: hamarosan színpadra lép a táncegyüttesével. Gyorsan csinál még egy-két piruettet. Egyre erőteljesebb forgásba kezd ... míg végül a tündérek birodalmában találja magát! Itt nagy az izgalom. Nox, a gonosz manó elvarázsolta Csillát, a tündérbalett prímabalerináját. Márpedig Csilla nélkül nem kezdődhet el a csillagtánc, ám akkor viszont kialszik az égen az összes csillag! Vajon megmentheti-e Léna az előadást?

Covers_365176
Tánciskola Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Tánciskola
Szabad? E ​könyv segítségével ki-ki könnyedén elsajátíthatja a legismertebb standard és latin-amerikai táncok alaplépéseit és azok variációit, így jóleső érzéssel vállalkozhat egy lassú keringő, foxtrott, bécsi keringő, tangó, cha-cha-cha, rumba, szamba, jive eltáncolására. A modern táncok kedvelői is magabiztosan foroghatnak a parketten, iá jól begyakorolják a kedvükre való diszkó-foxot, a mambó/salsát és a rock and rollt. Minden táncnál feltüntettük az ütemmértéket, a tempót, a táncirányt, és -tartást, valamint a lehetséges lépéskombinációkat, és az egyes figurákat lépésleírásokkal, fotókkal szemléltettük.

Horace McCoy - They ​Shoot Horses, Don't They?
The ​marathon dance craze flourished during the 1930s, but the underside was a competition and violence unknown to most ballrooms--a dark side that Horace McCoy's classic American novel powerfully captures. "Were it not in its physical details so carefully documented, it would be lurid beyond itself."--Nation

Marilyn Miller - Hozzád ​tartozva
Egyszerű ​üzletnek indult az egész. Egy viszonynak, ami nem szól másról, csak testiségről. Azonban Keyla és Daniel kapcsolata kezd megváltozni, a vágyat egyre inkább felülírja a szükség. A szükség, egymás iránt. Keyla érzései mélyebbé válnak, és már nem a szabadság a legfontosabb számára. Daniel lassan kezd megnyílni, mert nem tud lemondani Keyláról. Lassan kibontakozó kapcsolatukat azonban próbára teszik a felszínre kerülő titkok. Elszabadulnak a múlt démonai, amik elől már nem menekülhetnek. Biztonságosnak hitt életük összeomlik, és eljön a nap, amikor végleg szembe kell nézniük a múltjukkal. Vajon hogy ér véget a történet? Kiszabadulhat-e Keyla abból a sötét világból, aminek a rabja volt? Fel lehet építeni egy életet szenvedésre és társadalmi különbségekre? ,,Azt hittem, hogy én mentettem meg őt, de valójában ő mentett meg engem!"

Rátkai Tímea - Esküvő ​lépésről-lépésre 2018
A ​könyv az Esküvő Lépésről-Lépésre könyvsorozat 2018-as évre aktualizált, tizenkettedik kiadása. A könyvet évről-évre az aktuálisan esküvőjüket tervező menyasszonyok vásárolják meg, szerepelnek benne a legfrissebb stílusok, trendek, legyen szó esküvői tortáról vagy esküvői táncról. Rátkai Tímea, a könyv szerzője hazánk egyik legkeresettebb esküvőszervezője. Számtalan általa szervezett esküvő tapasztalatait gyűjti csokorba ebben a könyvben. Bemutatja az olvasónak a hazai viszonyokat, utat mutat a szervezés útvesztőiben, számtalan apró praktika segítségével teszi örömtelivé az esküvőt megelőző hónapokat. A szerző ajánlja ezt a könyvet mindazoknak, akik esküvő előtt állnak, álmodoznak arról, hogy egyszer majd esküvő előtt állnak, rokonoknak, hozzátartozóknak, akik együtt készülnek az ifjú párral a nagy napra, továbbá mindenkinek, aki beleszeretett az esküvők varázslatos világába.

Isadora Duncan - Életem
„Duncan ​kisasszony…akinél szebben senki se táncolt ezen a világon…, nos, igen, Duncan kisasszony úgy gondolkodik, hogy a tánc mint művészet a test művészete, melyben a főszerep az izmoknak, a húsnak jut. ..Társa a zene. A kettő együtt valami pazarul emberi, művészi élvezetet szolgáltat. Pazarul emberi! Különlegesen emberi!... Megtiltották Duncan kisasszonynak, hogy a saját lelke szerint való emberi művészetet űzzön: megtiltották, hogy amikor az izom és a hús az ő művészi anyaga, izommal és hússal dogozzon. Ezzel agyonütötte a berlini spíszbürgerizmus Duncan táncművészetét; azaz agyonütötte volna, ha lehetne.” (Csáth Géza, 1906) „…viszontláttam táncában szobor-ismerőseimet megelevenedve. Tudom, hogy azok a pompeji nimfák, miknek képei bennem élnek, csak így mozdulhatnak meg, mint ez a táncköltő. Ugyanis a mozgás logikája szerint. Mert valamint egy építőmûvész egy ledőltoszlopból meg képes konstruálni egy templomot, úgy ez a bámulatos műveltségű leány, a látott fix mozdulatokból építi föl logikus törvény szerint táncait…” (Jászai Mari, 1902) A kötet a Tánctörténet sorozat része.

R. Cooper - Dancing ​Lessons
Two ​years of living with his controlling boyfriend left Chico worn down long before that boyfriend revealed he’d been seeing someone else. With no other choice, Chico moves in above his cousin’s garage in a small town in the redwoods, where he merely goes through the motions. To get him out of the house, his cousin pushes him to volunteer at a local dance studio to help with their annual show. He’s not expecting to end up in a dance class, or to start feeling alive again in the arms of his dance instructor. Rafael is the studio owners’ son and was once a well-known dancer in his own right, but now enjoys being a teacher. Although Chico likes him, he’s afraid of taking a chance. But Rafael is determined, and it only takes one dance for Chico to start to realize he might still have something to learn.

Federica Bosco - Il ​mio Angelo Segreto
Cosa ​ne è di Mia dopo il gesto disperato che ha compiuto? Nel sonno profondo da cui pare non volersi risvegliare, sente la voce di Patrick, senza capire come sia possibile. Le parla costantemente come un angelo che mai la abbandona, ma Mia non può vederlo. Non desidera riaprire gli occhi, perché ha paura di ricominciare a soffrire. Ancora una volta sarà Patrick a riportarla a galla, a farla ritornare alla vita. Ma Mia appare completamente trasformata: i medici la vedono parlare da sola e cercano spiegazioni a questo suo strano stato. A chi si rivolge Mia? Grazie alla nonna, che la sottrae all'ospedale per portarla a Firenze, Mia torna ad amare la vita, a partecipare alle feste, a conoscere nuove persone. E anche un nuovo ragazzo... E finalmente, seguita da un anziano insegnante rumeno, ricomincia a danzare. Ma è arrivato per lei il momento di tornare in Inghilterra, il momento dei chiarimenti e delle decisioni: che ne sarà della sua amicizia con Nina? Riuscirà a trovare il coraggio per presentarsi alla Royal Ballet School e superare il provino tanto atteso? Un altro avvincente capitolo nella vita di Mia, ancora sospesa tra realtà e sogno

Darida Veronika - Eltérő ​színterek
Nagy ​József a kortárs mozgásszínház egyik megkerülhetetlen képviselője, koreográfus-rendező-előadóművész. Darida Veronika kötete a vajdasági származású, évtizedek óta Franciaországban (is) élő és alkotó művész monográfiája. Ebből olvashatják most a bevezető fejezeteket.

Cass Lennox - Finding ​Your Feet
While ​on holiday in Toronto, Evie Whitmore planned to sightsee and meet other asexuals, not audition for a dance competition. Now she’s representing Toronto’s newest queer dance studio, despite never having danced before. Not only does she have to spend hours learning her routine, she has to do it with one of the grumpiest men she’s ever met. Tyler turns out to be more than a dedicated dancer, though—he might be the kind of man who can sweep her off her feet, literally and figuratively. Tyler Davis has spent the last year recovering from an emotionally abusive relationship. So he doesn’t need to be pushed into a rushed routine for a dumb competition. Ticking major representation boxes for being trans and biracial isn’t why he went into dance. But Evie turns out to be a dream student. In fact, she helps him remember just how good partnering can be, in all senses of the word. Teaching her the routine, however, raises ghosts for him, ones he’s not sure he can handle. Plans change, and people change with them. Learning a few steps is one thing; learning to trust again is another entirely.

Robin Covington - His ​Convenient Husband
NFL ​football player Isaiah Blackwell lost his husband three years ago and is raising their teen son alone. He lives his life as quietly as his job allows, playing ball to support his family but trying not to draw unwanted attention. His quiet life is shaken up when a mutual friend introduces him to Victor, a visiting principal ballet dancer who is everything Isaiah is not. Brash and loud, Victor Aleksandrov has applied for political asylum to avoid returning to Russia, where gay men are targeted and persecuted. He’s been outspoken about gay rights in his home country, and if he doesn’t get asylum, going back to Russia is a death sentence. Their one-night stand turns into a tentative friendship, a relationship they both agree is temporary…until Victor’s denied asylum. Isaiah can’t offer Victor a happily ever after, but he can propose something that’ll keep Victor in the US and safe...marriage. He just doesn’t expect his new husband to dance away with his heart.

Covers_329961
Eck ​Imre Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Eck ​Imre
Eck ​számára a papíralapon megvalósított játék ambíciójának mindig csak mellékterméke volt. A tánc folytatása más eszközökkel, kreativitásának kicsordulása egy másik dimenzió irányába… Ezek a figurák olyanok, mint a görög vázafestmények. Miután nem maradtak fönn az ókori piktúra monumentális emlékei, a cserepekre rajzolt egyszerűsített alakzatok kénytelenek kárpótolni a hiányért, és emlékeztetni a részletesen és nagyban kifejtett kompozíciókra. Mint itt: Eck rajzai ezért hatnak táncszínházának leghitelesebb dokumentumaiként. A visszahozhatatlan élményből adnak ízelítőt.

Anne-Marie Pol - Nina ​et l'oiseau de feu
Sale ​temps pour Nina ! Elle n’arrive pas à admettre que Camargo, c’est fini. Et pour la première fois de sa vie, elle doit se forcer à danser. Le détail qui tue : Zita Gardel reparaît dans le paysage. Nina est dé-cou-ra-gée. “ Quelqu’un ” saura-t-il lui rendre la rage (et le bonheur) de danser ? Pourvu que… !

Anne-Marie Pol - Pleins ​feux sur Nina
Quelle ​histoire ! On tourne un téléfilm à l'école Camargo et Nina fait partie des élues. Alors tout va pour le mieux ? Pas vraiment. Si ce tournage lui permet de vérifier qu'elle préfère la danse au cinéma, il réveille aussi les jalousies des danseuses en herbe... et c'est plutôt désagréable ! Heureusement, il y a quelqu'un qui sait réconforter Nina, et c'est Mo !

Kollekciók