Ajax-loader

'tánc' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Jan Berenstain - Gotta ​Dance!
Brother ​Bear thinks that dancing is silly, until Bonnie decides that she might go to the spring dance with Too-Tall, and Brother Bear must take a quick lesson in how to dance.

Beatrice Masini - Tánclépésben
Zoe, ​Leda, Leila - csupa érdekes név, hát még a történet helyszíne! Sok lány (és fiú) álmainak színtere: egy balettiskola Olaszországban, a világ legkülönbözőbb tájairól érkezett növendékekkel. Madame Olenska vezetésével kemény munka folyik ebben a különleges intézményben, a habkönnyű tüllruha, a kecses balettcipő, a rózsaszín hajpánt csupán a felszín. És a sikerhez még a kemény munka sem elég: ha valamelyik fiatal túl gyorsan nő, ha túllépi a klasszikus táncos ideális magasságát, akkor bizony búcsút mondhat vágyainak. Hacsak, Hacsak Madame Olenska mesternő ki nem talál valamit. Egy sorozat első könyvével ismerkedik most az olvasó, ezért nem kell lemondania arról, hogy megtudja, mi történik majd hőseinkkel: szerelmeik viszonzásra találnak-e, pályájukon révbe érnek-e, s vajon engednek-e a modern balett csábításának.

Vályi Rózsi - Szenthegyi István - Csizmadia György - Balettek ​könyve
˝A ​Balettek könyve hosszú, körültekintő munka eredménye. Írói és összeállítói a magyar és egyetemes táncművészet történetének kiváló ismerői, számos más táncművészeti kiadvány munkatársai: Vályi Rózsi, Szenthegyi István és Csizmadia György. A nagysikerű Operakalauz többszöri kiadása után merült fel az az igény, hogy a színes operaházi balett-repertoár pontosabb megértéséhez is adjunk segítséget az egyre növekvő hbalettkedvelő közönségnek. Modern, gazdagon illusztrál kivitelben nyújtja át a kiadó olvasóinak a Balettek könyvét. A könyv szövege az egyes balettek tartalmának magyarázatán túl, igyekszik élvezetes zenei és tánctörténeti ismereteket is nyújtani. Az összegyűjtött balett-alkotások nagyrészt ma is műsordarabjai a Magyar Állami Operaháznak, ezért reméljük, hogy kotta- és képmellékletekkel illusztrált Balettek könyve kiadványunk őszinte örömet jelent majd a balettet szerető olvasóközönségnek.˝ Gondolat, Budapest, 1961.

Egy pesti arszlán - A ​pesti művelt társalgó
1872-es ​kiadás A PESTI MÜVELT TÁRSALGÓ Nélkülözhetetlen kézikönyv mindazok számára, kik a társadalmi életben szerepelni akarnak, s a társaságokban magukat megkedveltetni kívánják. Tartalma: Illemszabályok. A régi Istenek neveinek jelentése. 50 társasjáték zálogváltásokkal. Ezermester. Kártyafortélyok. Találkák. Tréfás kérdések és föladványok. Szeszélyszikrák (Anekdoták). Whistjáték. Komoly költemények. Szerelmi költemények. Humorisztikus. Felköszöntések. Emlékversek. Névrejtő emlékversek. Szinnyelv. Egészen új virágnyelv. Egészen új virágnyelv. Házassági ajánlatok. sat. Legnagyobb részben saját tapasztalata folytán szerzé EGY PESTI ARSZLÁN

Maurice Béjart - Életem: ​a Tánc
"Koreográfus ​vagyok, mert semmi máshoz se értek. Mire kinőttem a gyermekkorból, egy táncos bőrében találtam magam, pedig a tanulóéveim nem erre készítettek fel. Gyermekként rendező akartam lenni. rendező énem és táncos voltom csinált belőlem koreográfust. S minthogy az emberek végül is mindig olyanok, amilyennek megszülettek (nem hiszem, hogy a hivatás előreláthatatlan), úgy látszik , van manapság egy Maurice Béjárt néven élő koreográfus."

Maurice Lever - Isadora ​Duncan
1909. ​május 22-én este a későbbi híres francia írónő, Colette is ott ül a nézőtéren a Gaité-Lyrique Színházban, ahol Isadora Duncan lép fel. Az előadás hatása alatt otthon azon nyomban papírra veti az élményt. "Az egész, feltűnően naiv személyiség - mondjuk ki - az antik kecsesség erőteljesen angolszász felfogását tükrözi... De amikor táncolni kezd, egész valójával táncol, szabadon omló hajától kemény, meztelen sarkáig. Micsoda bájos és derűs vállmozdulatok! Milyen szép, amikor a csinos térd hirtelen kimered a muszlinrétegek mögül, harciasan és csökönyösen, mint a kos szarva! Féktelen és mégis klasszikus bacchanáliájában a két táncoló kéz - az egyik hívogat, a másik jelez - betetőzi, felvirágozza a kavargó tüllfátylak mögött jól látható izmos, rózsaszínű test vidám rendetlenségét... Táncol: arra született, hogy táncoljon. Táncolhatna akár álarcosan is, mert a teste beszédesebb a szeretni való, de fölösleges arcnál. Táncának semmi köze a pantomimhoz. Amikor sötét fátylaiba burkolózva fájdalmat színlel, menekül a fenyegető árnyak elől, zokog vagy szólongatja az odafönn, a súlyos függönyök redői között elrejtőzött Istent, mi csak várakozunk, türelmesen, udvariasan, mígnem a következő pillanatban tündökletesen, lombkoszorúval a fején ismét felbukkan, mégpedig majdnem meztelenül, hibátlanul összerakott, rózsás és vérbő amerikai testén két vagy három méter pink chiffon-nal. Táncol, fáradhatatlanul. A közönség őrjöngve tapsolja vissza, ő pedig fejét hajlítva mond igent, és kezdi újra. Akár halálra is táncolná magát meztelen, fenségesen néma lábain. ... Amikor ránézek az Isadora Duncant tapssal ünneplő nőkre, a női természet furcsasága jár a fejemben. Ahogy félig felemelkedve kiáltják világgá lelkesedésüket, összepréselve, befűzve, sisak alatt görnyedve, jóformán felismerhetetlenül hajolnak a fátylaiban jóformán meztelen kis teremtés felé, aki ott áll könnyed, érintetlen lábán, szabadon leomló sima hajjal...

Tüskés Tibor - Testvérmúzsák
Ahogy ​a görög mitológiában a művészetek kilenc istennője együtt táncolt és dalolt az Olümposzon vagy a tiszta vízű források közelében, úgy minden időben sűrűn találkozik, kapcsolódik a költészet, színjátszás, zene, tánc egymással és a képzőművészetekkel, sőt a tudománnyal is, akár a reneszánsz korabeli "egyetemes ember" alkotóműhelyében, akár nagy tehetségű művészcsaládokban, akár kávéházi művészasztaloknál, nagy művészbarátságokban. A kötet célja, hogy a különböző müvészetek esztétikai kérdéseivel megismertesse az olvasót, s beszéljen új művészeti ágakról is a testvérmúzsák ürügyén

Buda Ferenc - Diótörő
Diótörő ​és az Egérkirály csatározását, annak csodás, sőt helyenként hajmeresztő bonyodalmait E. T. A. Hoffmann német író vetette valaha papírra. Ebből született az egyik legismertebb, legszebb balett: Csajkovszkij Diótörője. Hoffmann szövege alapján most Buda Ferenc, Kossuth-díjas költő és műfordító írt mesét kifejezetten a legifjabb olvasók számára, és Pásztohy Panka készített hozzá elbűvölő illusztrációt. A könyvben található CD-n Csajkovszkij balettjéből a Diótörő szvitet hallgathatjuk meg.

Körtvélyes Géza - Művészet, ​tánc, táncművészet
Ez ​a könyv a művészet ősi, kultikus funkciójából kiindulva kalauzolja el az olvasót a művészi mozgás világához. Felvázolja a tér- és időbeli művészeti ágak jellegzetességeit, a közös vonásokat és az átfogó ábrázolási módszereket. Ezt követően szól az emberi test köznapi és művészi mozgásáról, a kialakult táncnyelvekről, a zene és a tánc kapcsolatáról, majd a koreográfia és az előadóművészet alapvető kérdéseiről. A leghosszabb fejezet - valójában a második rész - esztétikai megközelítéssel nyújt áttekintést a táncművészet egymást kiegészítő ágazatairól, századunk balett és modern táncirányzatairól, a posztmodern kísérletekről és a táncszínházi törekvésekről. Végül röviden tájékoztat az élő távol-keleti klasszikus tánckultúráról és a közelmúlt színpadi néptánc művészetének stiláris válfajairól.

Anne-Marie Pol - Névtelen ​levél
Ninát ​ágyhoz köti az influenza, így - távol a Camargo- iskolától - borzasztóan unatkozik. Eközben a Rózsaszín Fanny névtelen fenyegető levelet kap. Kire gyanakodnak a többiek? Hát persze hogy Ninára! Vajon sikerül-e bebizonyítania, hogy nem ő a tettes? nem lesz könnyű...Szerencsére Mo mindig mellette áll. Ő hisz benne igazán.

Anne-Marie Pol - Hip-hop ​zenére
Nina ​apukája és élettársa elrepültek Egyiptomba. De Ninának most sincs ideje szomorkodni: a karácsonyi szünidő miatt szinte teljesen kiürült az iskola de az ottmaradt tanulók egy külvárosi rendezvényen lépnek fel. Egyik napról a másikra a tánc csillaga lehet Ninából. Közben fölfedezi a Hip-hopot, és megismerkedik egy nagyon kedves és tehetséges fiúval, Móval. Nina úgy szeretné őt viszontlátni! Vajon Mo is?

Anne-Marie Pol - Zűrzavar ​a színfalak mögött
Nagy ​a hajtás: a lányok az év végi balett előadásra készülnek. Nina végre közönség előtt táncolhat, és bebizonyíthatja apukájának, hogy valóban táncra termett. De féltékenység is dúl a Camargo-iskolában. A gonoszkodó Julie mindent megtesz, hogy Ninának ne legyen sikere. Ráadásul barátnői, Zita és Alice sem állnak ki mellette! Ninának még több bátorságra lesz szüksége, hogy folytassa a táncot.

Anne-Marie Pol - Választanom ​kell
Tragédia! ​Nina apukája külföldön kapott munkát! Persze gondolni sem akar arra, hogy megváljon a kislányától. Nina viszont hallani sem akar róla, hogy abbahagyja a táncot. Éppen most, amikor fölvették a Camargo-iskolába, ahol nagyszerűen érzi magát! Végre egész nap táncolhat, és még új barátokat is szerez! Vajon Nina elszántsága elegendő lesz-e ahhoz, hogy meggyőzze apukáját?

Anne-Marie Pol - Nina ​csillaga
A ​Bretagne-ból való visszatérés egy álom végét jelenti Nina számára: Mo hazatér Aubry-sur-Marne-ba, és Ninának egy csapásra hiányozni kezd a fiú. A Camargo-iskolában rosszul végződik az óra. Pjotr Ivanov, a tánctanár egyáltalán nem kedveli Ninát. Igazságtalan vele és megalázza. Nina pedig szemtelenül viselkedik. Szerencsére mellette van Éva Miller, a balerina. Ő lesz Nina támasza a megpróbáltatásokban.

F. Molnár Márta - Vályi Rózsi - Balettek ​könyve
A ​táncművészetnek sok ága van, ez a könyv egy szűkebb területével, a balettművészettel foglalkozik. A válogatás alapját a Magyar Állami Operaház világszínvonalú repertoárja szolgáltatja, mely magában foglalja a Nyugat, a Kelet s köztük Magyarország balettgyöngyszemeit. A kötetben több mint félszáz balett részletes ismertetője - koreográfusa, zeneszerzője, keletkezése és leírása - található. A nemzetközi illetve a hazai balettművészet legjelentékenyebb alkotásait F. Molnár Márta élvezetes zenei és tánctörténeti ismereteket is adó, értő tolmácsolásában érthetjük és kedvelhetjük meg.

Mészáros Tamás - Markó ​táncszínháza
Nem ​tudom, honnan jött: egyszercsak azt mondtam, hogy mielőtt bármit is elkezdenénk, üljünk le a földre, alakítsunk kört. Leültünk a földre, és megcsináltuk a kört. Akkor kértem, fogjuk meg egymás kezét. Próbáljuk egymást megérezni. Fogtuk tehát egymás kezét; és akkor, abban a pillanatban valóban létrejött az áramkör. Különös feszültség sugárzott belőle. Éreztem az erőt, és nem tudom, mennyi idő telt el, mialatt ott ültünk. Valószínűleg csak percek, de abban a hosszú pillanatban tudtam, hogy a kocka el van vetve.

Anne-Marie Pol - Csillag ​születik
Nina ​mindennél jobban szeret táncolni. Anyukája emlékének tiszteletére elhatározza, hogy táncosnő lesz. De apukája másként gondolja, különben sem tudná fizetni a Camargo-iskolát, amelyről a lánya álmodik. Sebaj! Nina mégis elmegy a felvételi vizsgára , a többi meg majd csak megoldódik valahogy... Hiszen a szenvedély minden akadályt elgördít az útból. Már semmi más nem számít, csak a tánc.

Réti Zoltán - Rózsavölgyi ​Márk
Rózsavölgyi ​Márk zeneszerző és hegedűművész, aki az önéletrajza szerint Balassagyarmaton (Nógrád vármegyében) született 1789-ben, a klasszikus verbunkos korának utolsó nagy alakja volt. Sorsa sok tekintetben hasonlított elődeihez, a magyar tánczene korábbi mesterei (Bihari József, Csermák Antal, Lavotta János) életéhez: ő is szegényen és betegen halt meg (a magyar forradalom első évében). Rózsavölgyi Első Magyar Társastáncának gyönyörű dallamaival került be a táncmuzsika a magyar tánctermekbe. Eleganciája, könnyedsége, bája és pezsdítő ereje éppen megfelelt a hazafias lelkesedésnek. Rózsavölgyi Prágában részesült magasabb zenei képzésben, majd magyarországi színházaknál játszott, 1833-tól Pesten élt, de az egész országban koncertezett. 1835-ben Bécsbe is ellátogatott, s attól kezdve az európai zenei élet is számon tartotta. 1839-ben mutatták be a Visegrádi kincskeresők c. daljátékát, az Első Magyar Társastáncot pedig 1842 farsangján játszotta először. Kompozícióival érzékenyen reagált a kor társadalmi és politikai eseményeire. Közel 200 „eredeti magyar hangművet” írt, többségük nyomtatásban is megjelent. (Fia, Rózsavölgyi Gyula alapította 1850-ben a Rózsavölgyi és Társa zenei céget, mely a 20. század elejére a legjelentősebb magyarországi zeneműkiadóvá fejlődött.) A magyar reformkor művésztársadalma (Erkel Ferenc, Liszt Ferenc, Egressy Béni) nagyra értékelte tevékenységét. Liszt Ferenc Rózsavölgyi dallamait is feldolgozta két rapszódiájában. Petőfi Sándor, a reformkor és szabadságharc költője kiállt Rózsavölgyiért, majd verssel (Hegedű és koldusbot) búcsúztatta a „csárdás atyját”. Kötetünkben Rózsavölgyi Márk életét és munkásságát Réti Zoltán, a zeneszerző életművének kutatója mutatja be.

Aurora Marsotto - Álom ​lábujjhegyen
Ismerkedj ​meg a Művészképző növendékeivel, Violával és a barátaival, akik azért tanulnak, hogy megvalósítsák álmaikat. A tizenegy éves Viola régóta dédelgetett vágya, hogy bekerüljön a híres Művészképző balett-tagozatára. Fiúk és lányok gyűltek itt össze a világ minden tájáról, akiknek közös szenvedélye a tánc, és valamennyien arról álmodnak, hogy egyszer majd igazi színpadra léphetnek. Vajon sikerül-e Violának megbirkóznia a kemény és szigorú felvételi vizsgákkal?

Anne-Marie Pol - A ​messziről jött fiú
Micsoda ​csalódás! Nina nagy örömmel várta a karácsonyi szünet utáni találkozást barátnőivel, Zitával és Alice-szal, barátságuk most mégis meggyengülni látszik. Vajon miért? Hát persze hogy a féltékenység miatt! A két lány meglátta Nina fényképét az újságban, és irigykedve olvasták a róla szóló szép sorokat. Nina azonban hamar túlteszi magát a csalódáson, ugyanis Mo, a hip-hop-táncos érte jön a tanítás után. Nem csak bartánők vannak! Szerelem is létezik!

Paul Valéry - Két ​párbeszéd
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Balla Tünde Aziza - Hastánc ​- Harmónia, életerő, testformálás, erotika
"Csodálatos ​eszköz van a kezedben, amellyel nőiségedet, fizikai erőnlétedet, közérzetedet jelentősen befolyásolhatod. Megtanulsz a merész, szaggatott és az elegáns, lágy mozdulatok eszköztárával bánni. Átadod magad a zenének, és új embert fogsz fölfedezni magadban. Olyat, aki örömmel táncol és ezt a jó érzést képes átvinni a környezetére. Senki sem tud úgy táncolni, ahogyan Te! A Te döntésed, hogy kit ajándékozol meg vele."

Wollner Márta Sába - A ​női szépség tánca
Wollner ​Márta Sába a magyar orientális táncélet egyik kiemelkedő egyénisége tollat ragadott, hogy az olvasó elé tárja sokéves elméleti és gyakorlati munkájának anyagát erről a különös táncról, melynek története évezredeken át szárnyal és minden nőben újjászületik. A feminin energia mindig nagyon kényes dolog volt a kultúrtörténetben, hiszen ez a művészi forma misztikus titkainkról szól a tánc közvetítésében. Izgalmas történetének legmeghatározóbb állomásaira viszi el az olvasót a könyv, miközben feltárja megnyilvánulásának kérdéseit, valamint lehetőségeit a különböző korokban és helyszíneken. A kötetet Bodrogi Éva grafikái díszítik.

Korniss Péter - Ki ​népei vagytok?
Korniss ​Péter, az elismert fotóművész gyönyörű képeinek segítségével a világhírű Honvéd Táncszínház elmúlt másfél évét ismerhetjük meg, a hétköznapokat és a lélegzetelállító előadásokat egyaránt.

Bankó András - Muzsikás ​évtizedek
"Életmorzsalékok ​és sorstörmelékek" a táncházmozgalomból, a Muzsikás együttes főszereplésével.

Ismeretlen szerző - A ​zene / A tánc / A színház / A film
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gwr2005
Guinness ​World Records 2005 Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Guinness ​World Records 2005
A ​Guinness World Records idén ünnepli 50. születésnapját! Jubileumi kiadás a legizgalmasabb rekordokkal és a legmegdöbbentőbb képekkel a világ minden tájáról. Ezenfelül exkluzív interjúkat olvashatnak a rekorderekkel, továbbá külön fejezeteket szentelünk minden idők legnagyobb hatású teljesítményeinek. Többek között megtudhatjuk: melyik a világ leggyorsabb autója, mekkora a valaha élt legmagasabb ember, melyik a világ legnagyobb pókja, melyik minden idők legsikeresebb popegyüttese stb.

Barbie_gorkorcsolyazik
Barbie ​görkorcsolyázik Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Barbie ​görkorcsolyázik
Barbienak ​szülinapja van, és minden barátja meglepi valami kis aprósággal. De vajon mi lehet Ken ajándéka?

Noel Streatfeild - Balettcipők
Egyszer ​volt hol nem volt, élt egyszer három kislány, akiket a szórakozott, jószívű tudós kalandos útjai során örökbe fogadott és elvitt londoni otthonába. A gyerekek szeretetteljes légkörben, számtalan érdekes élmény révén jutnak el a világot jelentő deszkákig. A színház varázslatos világa mindhármuk számára mást jelent, egy azonban közös bennük: kivételes tehetségek, így bekerülnek a híres londoni művészeti akadémiára. Az 1930-as évek Angliájában játszódó klasszikus a szerző szerint "olyan tündérmese, amelynek van valóságalapja", hiszen valahányszor a gyerekeknek problémáik adódnak, egy jótevő a segítségükre siet és megoldja a gondjukat. A ház, amelyben a három kedves kislány felnő, otthont ad számos érdekes embernek, s olyan, akár egy színes forgatag. A különös gonddal és szeretettel megírt, finom humorral és érzékenységgel átszőtt történet lapjain megelevenednek egy összetartó család mindennapjai, megismerhetjük örömeiket, gondjaikat, együtt sírunk és nevetünk velük. A lányok közben felcseperednek és fontos döntést kell hozniuk az életükről. Az írónő számtalan brit és nemzetközi irodalmi díj tulajdonosa, legsikeresebb és legismertebb műve a Balettcipők. 1983-ban Anglia királynője kitüntette, s a Brit Birodalmi Rend tisztje lett. Művei ott sorakoznak sok gyermek, s minden bizonnyal a szüleik könyvespolcán is, hiszen olyan történet ez, amely felnőtteknek és a kisebbeknek is egyaránt örömöt szerez.

Gerhard Hadrich - Táncóra
A ​tánc a legszebb kétszemélyes hobbi, és ami még szebbé teszi az az, hogy nincs életkorhoz kötve. Ezt vallja a világtánc-szövetség is. A könyv ismertet tíz alaptáncot úgy, ahogy azokat a nemzetközi táncpedagógus-szövetség elfogadta. Aki a könyvben leírt alaplépéseket elsajátítja, az képes lesz arra, hogy bárhol, bárkivel táncolni tudjon, és ezeket az alaplépéseket könnyedén továbbfejlessze a különböző figurákkal. A könyvben ismertetett táncok: Angol keringő - Bécsi keringő - Foxtrott - Tangó - Blues - Rumba - Cha-cha-cha - Szamba - Jive - Paso doble - Figurák haladóknak.

Lucy Dillon - The ​Ballroom Class
Angelica's ​running away again, whilst Katie and Russ are trying to save their marriage. Meanwhile, Lauren is dreaming of the perfect first dance at her wedding, even though her mum, Bridget, is terrified she'll never be able to afford it. As friendships are formed over the foxtrot at the evening dance classes they all attend, everyone starts to find themselves learning important lessons about life, love -- and everything in between. And perhaps the most important less is that you can never keep secrets from your dance partner ...

Covers_195179
Művészeti ​nevelés Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Művészeti ​nevelés
A ​tanulmánykötet a Művészetek műveltségterület oktatóinak, az ének-, zenetanároknak, a vizuális neveléssel foglalkozó pedagógusoknak, a mozgóképkultúra és médiaismeret tanárainak, a táncfoglalkozások vezetőinek, a drámapedagógusoknak, valamint a bábjátékot tanítóknak nyújt segítséget. Az egyes témák kibontását módszertani tanácsok, tanmenetminták és irodalomjegyzékek teszik teljessé.

Kollekciók