Ajax-loader

'tánc' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Noel Streatfeild - Színpadi ​cipők
Nagyapjuk ​halála után a három Forbes-unoka Londonba költözik Hannah-val, a nevelőnővel, mert itt lakik egyetlen közeli rokonuk, anyai nagymamájuk, az egykor híres színésznő. Az idős hölgy a három árvát elküldi a Gyermek Tánc- és Színművészeti Akadémiára, ahol mindhármukról kiderül, hogy színpadra termettek, még ha ezt nem is sejtették korábban magukról: Sorrel, a legidősebb remek színész, Mark gyönyörűen énekel, Holly pedig a táncban jeleskedik. Az írónő korábbi, Balettcipők című regényének a főszereplői is feltűnnek a történetben, ösztöndíjat ajánlanak fel a Forbes-gyerekeknek, hogy ne kelljen a drága tandíjat megfizetniük. A kitartó gyakorlás itt is gyümölcsözőnek bizonyul, és a gyerekeknek végül olyan karácsonyi ajándékuk lesz, amit csak álmukban mertek remélni.

Aurora Marsotto - A ​nagy gála
Nagy ​a sürgés-forgás a színházban, mindenki a gálaestre készül, arra a csodálatos előadásra, amelyen nem csak a tánc legnagyobb csillagai, hanem az iskola összes növendéke is fellép. A próbák mellett Violának és barátainak sok egyéb gondja is akad: miért nem akar vajon Julio táncolni, miután levelet kapott az édesanyjától? És hogyan tartsák titokban a cicust, amit Rebecca az utcán talált?

Jennifer Niven - Veled ​teljes a világ
Libby ​Strout Amerika legdagibb tinije. Édesanyja hirtelen halála után kezdett el hízni a négy fal között. Most mégis ki kíván merészkedni az emberek közé, suliba járni, hogy kipróbáljon minden, az élet kínálta lehetőséget. Jack Masselinnek van egy titka: nem ismeri fel az arcokat. Igyekszik a menő srác látszatát kelteni, egészen addig, amíg nem találkozik Libby-vel. Ők ketten belekeverednek egy kegyetlen gimnazista játékba, aminek közös büntetés lerovása és lelki tanácsadás a következménye. A két fiatal először haragszik egymásra, majd minél több időt töltenek együtt, annál kevésbé érzik egyedül magukat. Fokozatosan elmélyülő szerelmük egész világukat megváltoztatja.

Tazz Richards - Hastánc
"E ​könyv gondolata akkor fogalmazódott meg bennem, amikor táncpartnerem garázsában próbáltunk az 1999-es Rakkasah Közel-keleti Táncfesztiválra készülve. ...azt gondoltam, jó lenne egyetlen könyvben összegyűjteni a hastánccal kapcsolatos információkat . Az elképzelés hatására kezdtem el tervezni a hastáncosok számára íródott, teljes körű ismeretanyag forrásgyűjteményét, mert úgy gondoltam, a táncosoknak fontos lenne, hogy egy helyről szerezzék be a válaszokat kérdéseikre. Szerettem volna létrehozni a hastánc Bibliáját. Azt akartam, hogy ez legyen a hastánc alfája és omegája, egy olyan könyv, amelyben minden megtalálható a témáról: a történet, a ruhák, a zene, a tánc bemutatása és a források."

Laura Cooper - Hastánc
Tartalomból: ​A kezdetek - Ideális környezet a tánchoz - Mit viseljünk? - Lazítsuk el a testünket és a lelkünket - A zene kiválasztása - Hastánchoz ajánlott zenei albumok Előkészületek - Testtömegelosztás - Az izmok izolálása - A helyes testtartás: alapállás - Kéztartás - Nyújtás és bemelegítés - A hátizmok ellazítása - A térdszalagok nyújtása - Csuklólazító nyújtógyakorlatok - A hastánc alapelemei - Csípőejtés - Csípőemelés - Csípőlökés és -tolás - Csípőkörök előre - Nagy csípőkörzés - Csípőcsavarás - Csípőrázás - Hashullám - Érzéki testhullámok - Mellkastolások és -körzések - Kecses hátrahajlás - Kígyómozgás ( Kobra nyakcsúsztatás) Pózok - Vállrázás - Kézmozdulatok - Kígyózó karok - Lábak és lábfejek: alapállások - Alapséta - Fáraóséta - Indiai keresztlépés - Ghawazee csúsztatott lépések - Debke - Kashlimar - Forgás elülső keresztlépéssel - A hárompontos forgás - Hárompontos lehajlás - Dervisforgás Egy kis rejtély - Fátyoltípusok és stílusváltozatok - A megfelelő fátyol kiválasztása - A fátyol szépsége - A test kivillantása - Változatok a fátyol viseléséhez - Varázslatos fátyolkibontás - Fátyolkibontás részenként - A lebbentés és fátyolvízesés technikája - Fátyoltánc - Forgás fátyollal - Hódolat a közönségnek - Repülő fátyol és kínáló fátyol - Androméda fátyla - Homokvihar - A fátyol hangsúlyozó elemként - Pillangó - Boríték - Hordó Harcias erő - A helyes kardtartás - A kard egyensúlyozása a fejünkön - Talajmunka - Feltámadás - A kard felemelése Szárnyak - Ismerjük meg a szárnyak kezelésének technikáját! - Pózok - Fényudvar - Bebábozódás - Suhanó szárnyak - A büszke Amazon Gyönyörködtető kellékek - Gyertyák - Nádbot - Ujjcintányérok - Tánc gyertyákkal - Neonic ejtés - Séta térdcsúsztatással

Gertrude Krombholz - Astrid Haase-Türk - Latin-amerikai ​táncok
Napjainkban ​Salsa lázban ég az egész ország. De a többi latin-amerikai tánc is rendkívül népszerű. Nem csoda! A latin-amerikai táncok izgatóan erotikusak, az egész test részt vesz bennük, szeretetet, életörömöt egyaránt kifejeznek. […] temperamentumuk kivétel nélkül mindenkit felpezsdít. A könyv elsősorban azoknak szól, akik szeretnének megtanulni táncolni, esetleg már elvégeztek egy kezdő tánctanfolyamot, vagy éppen tánciskolába járnak. A kötet kiváló segítség lehet az otthoni gyakorláshoz. Fellapozhatjuk, ha netán elfelejtettünk egy lépést, illetve a fejezetek elején hasznos tippeket kapunk azzal kapcsolatosan, hogy milyen zenét válasszunk. A latin-amerikai táncok csak ránézésre tűnnek ördöngősnek, ha követjük a könyvben szereplő útmutatást, és kitartóan gyakoroljuk a lépéseket, egy-kettőre a táncparkett ördögévé válhatunk!

Jarmila Dědková - Martina ​újra táncol
Martina ​Újra táncol - és ennek nyomatékos jelentősége van: azt jelenti, hogy visszatér az életbe. Jarmila Dedkova, a jeles cseh írónő finom lélektani érzékkel ábrázolja a fiatal lány lelki regenerálódását, azt a lassú és bonyolult folyamatot, ahogyan a sokkot - szülei autóbaleset áldozatai lettek - kiheveri. Martina édesanyja híres táncosnő volt, és leánya is az ő példáját akarta követni, de anyjának halála miatt menekül mindattól, ami rá emlékezteti. Lassan-lassan oldódik a görcs, visszatér az életkedv, Martina újra táncolni kezd, hogy tehetségével bizonyítson. Hozzásegíti ehhez a családi és baráti összefogás s nem utolsósorban az első szerelem elementáris ereje. A szeretet, a művészet, no meg az idő gyógyító hatalmát hirdeti a könyv meggyőzően, finoman, olvasmányosan.

Sandra Brown - Belépő ​a mennyországba
A ​szépséges Blair Simpsonnak olyan élet jutott, amilyenről legtöbbünk csak álmodozhat. Éjszakáit és nappalait teljes mértékben kitölti a zene és a tánc, a Broadway színes, izgalmas világa. A kibontakozó karrier azonban megtorpan: egy váratlan sérülés hat hónapi kihagyásra kényszeríti Blairt. A lány egy távoli, álmos kisvárosban lábadozik. Csupa családos házaspár veszi körül, akik együtt építik közös álmaikat. Blair egyszeriben ráébred, hogy fájó hiányérzet gyötri, hogy az állandó kapcsolatot ő sem nélkülözheti. És itt találkozik Sean Garrett-tel. A férfival, aki drámai szembesülésre kényszeríti énje elfojtott részével. Blair úgy érzi, hogy döntenie kell: vagy a tánc, vagy a szerelem..

Anne-Marie Pol - Szelek ​szárnyán
Nina ​kirándulni megy a Camargo-iskolával, és Mo is a csapattal tart. Fantasztikus, nem? Irány: egy Ploumaël nevű kisváros Bretagne-ban. Nina nagyon várja az utazást. Vajon most valóra válik az álma, hogy végre a szerelmével táncolhasson? Sajnos eleinte ez reménytelennek tűnik. De ha a tenger és a szél is közbelép... sose lehet tudni!

Fuchs Lívia - Fejezetek ​a modern tánc történetéből
A ​táncművészet nyilvános eseményei és belső folyamatai látszólag mindig is távol állnak a politikai változásoktól. Ez a tánctörténeti jegyzet mégsem jelenhetett volna meg 1989 előtt, hiszen a kifejezés szabadságát, és a képzésben az egyéniség kreatív kibontakoztatását egyaránt valló modern tánc – a "mozdulatművészet" hazai műhelyeinek 1949-es rendeleti úton történő betiltása óta – nem kaphatott teret a magyarországi művészeti életben. 1989 őszén azonban – a Magyar Művelődési Intézet népművészeti osztályának szervezésében – ismét megindult a modern tánc pedagógusok képzése, így négy évtizedes mély hallgatás után e tanfolyamon szerezhettek először átfogó ismeretet a leendő pedagógusok a közel száz éve virágzó, és számtalan irányzatot magába foglaló amerikai és európai modern táncról. E kis kötet részben az ott elhangzott tánctörténeti előadásokat tartalmazza rövidített változatban – és a tánctörténeti folyamatok tanulmányozásához elengedhetetlen audiovizuális "melléklet" nélkül –, részben pedig válogatást nyújt a korábbi években elszórtan megjelent szakirodalmi töredékekből. A kötetet a tájékozódást segítő kislexikon, válogatott bibliográfia és névmutató egészíti ki. S mit nem talál meg az olvasó? Elsősorban a magyar modern tánc múltjáról és jelenéről nem olvashat e jegyzetben, hiszen erről a közelmúltban jelentek meg tanulmányok. Terjedelmi okokból nem kapott helyet a XX. század balettművészetének története sem, mert a balett önálló fejlődése, valamint a balett és a modern tánc egymásra hatásának vizsgálata hasonló terjedelmű kötetet igényelne. Végül még egyetlen, a kötetből hiányzó korszakra és irányzatra hívom fel az olvasó figyelmét, az orosz avatgárdra, mert ismert történelmi okokból nem hathatott az európai – vagy akár az orosz – táncművészet alakulására.

Anne-Marie Pol - Nina ​rivaldafényben
A ​Camargo-iskolában tévéfilmet forgatnak, amelyben Nina is szerepet kap. Úgy tűnik, hogy minden a legnagyobb rendben van. Vagy mégsem? A forgatás alatt Nina ráébred arra, hogy számára a tánc fontosabb, mint a filmezés. Ráadásul sikere féltékenységet kelt iskolatársaiban, sok bosszúságot okozva neki. Még szerencse, hogy mellette van Mo, és megvigasztalja.

Melvin Burgess - Billy ​Elliot (angol)
Told ​from the differing male viewpoints of Billy, Jackie his dad and Michael his friend, this is the tough, heart-warming story of Billy Elliot with Melvin Burgess, author of Junk, adding power and even greater depth to the characters in this novel. The life of 12-year-old Billy, a coal-miner's son from Northern England is changed forever when he stumbles on a ballet class during his weekly boxing session. Before long he finds himslef wanting to dance and showing a raw talent seldom seen by the class teacher. But Billy knows he must keep his participation a secret. His mother is dead and his father and brother are fiercely involved in a bitter miner's strike; they wouldn't understand his fascination with ballet. This is Billy's gritty, poignant struggle to realise his talent and find a different future.

Ulaya Gadalla - Bollywood ​tánc - Fitnesz szívvel-lélekkel
Mi ​a titka a testedzés Indiából származó új irányzatának? A játékossága, kecsessége, de ugyanakkor a dinamikája is: tele van energiával! Mindegy, mikor születtél vagy hogy mennyire érzed magad jó formában - merülj el a modern indiai tánc lenyűgöző világában! Csupán néhány gyakorlat, s máris megtapasztalhatod, mennyire feltöltődik tested erővel és energiával!

Sherry Gammon - Elviselhetetlen
A ​fiatal, jóképű és vicces Booker Gatto nemrég hagyta ott veszélyekkel teli munkáját, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott életet kezdhessen. Egyetlen dolog hiányzik számára a boldogsághoz: egy igazi társ. De a szerelem elkerüli, és a múlt árnyai még fogva tartják a szívét. De bármennyire is próbálja kizárni az életéből az érzelmeket, nem tudja nem észrevenni a gyönyörű és okos Tesst. Tess Selleck bujkál. Egy olyan kapcsolatból próbál kilépni, melyben mindennapos a megaláztatás és a szenvedés. Egy erőszakos és durva férfi elől menekül, aki egykor a férje volt. Tess átmenetileg nyugalomra talál Booker mellett, aki napról napra vonzóbb számára, de a bizalmatlansága a férfiakkal szemben óvatosságra inti. Kétséges, hogy a két megsebzett léleknek van-e közös jövője. Vajon a szerelem és a bizalom segíthet rajtuk, vagy éppen ezek az érzések válnak elviselhetetlenné?

Bradányi Iván - Klakkban-frakkban
Fred ​Astaire a könnyed elegancia táncosa volt. Rajongói szerint ő volt a tökéletes ember. Akitől a gonoszságnak még a gondolata is távol állt. Életének története a megvalósult amerikai álmok története. Azért kezdett táncolni, mert a nővérének szüksége volt egy partnerre. Azt már a tehetségüknek köszönhették, hogy a színpad sztárjai és a felső tízezer kedvencei lettek. Amikor Adéle Astaire egy angol lordhoz ment feleségül, Fred egyedül folytatta tovább. A hangosfilm Hollywoodba csábította. Ginger Rogers lett az új partnere. Kilenc filmet forgattak együtt, a két világháború közti látszat-béke legszebb esztendeit táncolták át. Emberek millióinak szereztek felejthetetlen élményt. Fred Astaire alakját még ma is azonnal felismerjük, ha a mozivásznon meglátjuk. A sikernek nagy ára volt. Fred napi tíz-tizenkét órákat gyakorolt. Ennek a szigorú munkamódszernek köszönhette, hogy még a hetedik x-en túl is tudott táncolni. Egyik életrajzírója ezt írta könyve végén: amíg film van a világon, Fred Astaire-re mindig emlékezni fognak az emberek. Bradányi Iván tovább megy ennél, ő azt állítja, hogy az emberek, akik Fred Astaire-re emlékeznek, azt is tudják, hogyan lehet a szívükkel mosolyogni. A szerző jól ismeri Fred Astaire munkásságát, több filmjét fordította magyarra a televízió "Zenélő filmkockák" című sorozata számára. Az énekes színész legszebb dalainak magyar szövege megtalálható a könyv végén.

Martin György - A ​magyar nép táncai
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gertrude Krombholz - Astrid Leis-Haase - Társastáncok
A ​tánc az ember sajátja, öröm és bánat kifejezõje évezredek óta. A társastánc a férfi és a nõ összehangolt mozgása az áradó, sodró zenére, amely nemcsak a táncost, hanem a nézõt is gyönyörûséggel tölti el. A standard táncok az eleganciát, a csillogást, a kifinomult mozgást sugározzák, a latin-amerikai táncok az erõt, az életörömöt, a szenvedélyt fejezik ki. Ez a könyv azoknak szól, akik régebben szívesen táncoltak, de már megkopott a tudásuk, azoknak a fiataloknak, akik tudják, hogy ma már illik jól táncolni, és azoknak a szakembereknek is ajánljuk, akik ennek a szívet-lelket felemelõ harmonikus mozgásnak a tanításával foglalkoznak.

Noel Streatfeild - Ballet ​Shoes
Pauline, ​Petrova and Posy are found as orphaned babies in different parts of the world by eccentric fossil collector and explorer Gum. He adopts them, takes them to his London home and leaves them in the care of his niece Sylvia and the family Nurse. Then off he goes to continue his exploring, saying that he'll be back in five years' time. When the three little girls are old enough, they choose the surname Fossil for themselves and vow to make the name famous. At first they lead privileged and sheltered lives. But when Gum fails to return after five years, Sylvia's money begins to run out. First she is forced to take in some boarders - an engaging and eclectic mix of characters - but then she decides that the girls should go to acting school. This way they will be able to earn some money before they grow up. Pauline adores the school, as she dreams of becoming an actress. Petrova hates it, all she wants to do is learn about cars and planes and engines. Posy loves it too - she is born to be a dancer and the school is the perfect place for her.

Sándor Anikó - Pillangó ​a vállamon
A ​Buenos Aires-i hőségben olvad a jégpáncél, amelybe évekkel ezelőtt zártam magam, szégyenemben, amiért már nem vagyok fiatal. Éjjel-nappal tangózom! A testemen rég nem látott izmok rajzolódnak ki újra, az arcomról eltűnt a keménység, amellyel egész életemben azt üzengettem a világnak, hogy erős vagyok. Ha világosabban akarom kifejezni, amit érzek, hát tessék: én itt boldog vagyok! Megengedem magamnak, amit azelőtt soha: követem a férfit, megadóan és feltétel nélkül. Táncolok, érzek, azaz élek! Pár hét alatt fokozatosan hántotta le rólam a rétegeket ez a város. Eleinte csak a meleg: levettem a zárt, hosszú ujjú ruhát, és felvettem egy ujjatlan, mélyen dekoltáltat; majd jött a meglepetés, hogy tetszem, így, ahogy vagyok! Bátran érezhetem magam megint szépnek, amiről otthon már leszoktam. Túl az ötvenen, ujjatlan ruhában, szarkalábakkal a szemem alatt, itt-ott egy kis hurkával a derekamon - ezen a helyen NŐ vagyok a férfiak szemének tükrében. Buenos Airesben az élet újra felkért egy táncra...

Rennie Brown - Barbie ​lehetnék - Balett-táncos
Barbie ​barátnőjével, Teresával és a tánciskolával Párizsba utazik, hogy a francia iskola legtehetségesebb balerináival fellépjen a Hattyúk tava előadásán. A lányok nagyon izgatottak, mert kevés idejük van egy teljesen új koreográfia betanulására. Vajon sikerül-e lelkiismeretesen felkészülniük a nagy pillanatig? A Lehetnék sorozatban Barbie és barátai sok érdekes dolgot tanulnak és próbálnak ki.

Horst Koegler - Balettlexikon
Nagyon ​sokszor megállapított tény: felszabadulásunk óta valamennyi művészeti ág közül a balett ment át a legnagyobb fejlődésen. Mégpedig két vonatkozásban. Egyrészt az elmúlt évtizedekben bontakozott ki maga a magyar balettművészet, másrészt ekkor formálódott ki a balett hazai közönsége. Ideje volt tehát, hogy a Zeneműkiadó olyan könyvet bocsásson a balettkedvelő közönség rendelkezésére, amelyben mindent megtalál, amit csak a táncművészetről tudni kell. A lexikális rendben felsorakozó címszavak tájékoztatást adnak a táncművészet és ezen belül elsősorban a színpadi balett szak-fogalmairól, nagy táncosairól, koreográfusairól. Megtalálhatók a kötetben a nagy együttesekre, díszlettervezőkre, balettközpontokra vonatkozó információk és természetesen mindazok a balettművek, amelyek a világ színpadain jelentőségre tettek szert. Balettlexikonunk alapja a kitűnő német tánctörténész és balettkritikus, Horst Koegler több kiadást megért enciklopédiája. Anyagát Körtvélyes Géza, a balett-történet jeles tudósa dolgozta át a hazai közönség számára. Az átdolgozás elsősorban a magyar táncművészekre vonatkozó tudnivalókat és a magyar balett-történetet érinti. Az olvasó így tájékoztatást kap a magyar táncművészetről is, többek közt azokból a táblázatokból, melyek felsorolják a budapesti, kolozsvári, pécsi és szegedi balettegyüttesek teljes műsoranyagát.

Naia Bray-Moffatt - Balettiskola
A ​Balettiskola bevezet a klasszikus varázslatos balett világába. Segítségével a fiatal olvasók megtudhatják, hogyan válhatnak igazi balett-táncossá. Az ifjú balettnövendékek élményeit követve - a legelső balettórától az izgalmas év végi bemutatóig. A szépreményű balett-táncosok megtanulhatják a színes albumból a legfontosabb testtartásokat és gyakorlatokat. A gyönyörű fényképek saját táncálmaik követésére is bátorítják majd őket.

Vitányi Iván - A ​tánc
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Beatrice Masini - Szívügyek
Zavaros ​dolog a szerelem. Zoe bele is szédül, ha meg kell határoznia, mi az: olyan óriási, olyan komoly szó. Milyen színű lehet? Piros vagy rózsaszín, mint a bonbonok meg csokiszívek? Nem. Zoe azonnal dönt: a szerelem szó kék, akár a tágas tavaszi ég. És természetesen puszta véletlen, hogy Jonathan szeme is kék. Az Akadémia növendékei idén a karaktertáncot tanulják, ám a balettórák egy cseppet sem könnyebbek, mint tavaly. Valahogy mégis minden megváltozott. Léda és Zoe barátsága, Jonathan tekintete, a tánclépések kötöttsége. A sorozat 2. kötetét veheti kézbe az olvasó.

Beatrice Masini - Az ​a fránya spicc!
A ​spiccórák igen kemény feladat elé állítják az ifjú balerínákat. Talán most eldől, melyikük valóban tehetséges és kitartó. Leila mentolos krémmel kenegeti a lábfejét, hátha ez megvédi bőrét a sérülésektől, Francine-nak még a vére is kiserken a szokatlan spicc-cipőtől. Vajon Zoe is megbírkózik a feladattal? A balerina könyve sok hasznos tanáccsal szolgál, de Zoe egyre inkább kételkedik önmagában. Miközben a lányok a spiccet gyakorolják, a fiúk elkészítik első koreográfiájukat, Jonathant pedig féltékenység gyötri...

Beatrice Masini - Régi ​és új barátok
Világhírű ​táncegyüttes érkezik az Akadémia színházába. Előadásukhoz egy szárnyas angyal szerepére fiatal balettnövendéket keresnek. Vajon ki táncolhatja el az óhajtott szerepet? Lucas vagy Jonathan? Nehéz a választás a zabolázatlan őstehetség és a fegyelmezett táncos között. Zoe úgy érzi, kettéhasad a szíve, hiszen Lucas jó barátja, Jonathan pedig, nos ő több annál... Mademe Olenskát idén egy gyönyörű spanyol balerina helyettesíti, míg az ifjú táncosok közt egyre több az intrika és a féltékenység. Zoé, Leda, Lucas és Jonathan barátsága azonban minden próbát kiáll.

Beatrice Masini - A ​londoni tánciskola
Nyár ​elején Zoét hatalmas meglepetés éri: kiválasztják egy londoni szakmai gyakorlatra, ahová évről évre csupán az Akadémia idősebb balettnövendékei jutnak el. Zoe gőgös útitársat kap, Leilát, akivel évek óta vitriolos szócsatákat vívnak. Az utazás sok meglepetést tartogat. Lehet, hogy Zoe összebarátkozik a tökéletes és szívtelen Leilával? Vajon randira hívja-e a zöld szemű francia fiú, akit a próbaterem előtt látott? És akkor mi lesz Jonathannal? Minden biznytalansága ellenére Zoe ügyes kis balerina, és megállja a helyét Mr. Poe irányítása alatt is.

139411308
A ​második szív Ismeretlen szerző
6

Ismeretlen szerző - A ​második szív
Módszerek ​és praktikák gyűjteménye a világ minden tájáról a női medence egészségének helyreállítására és annak fenntartására - otthon végezhető torna gyakorlatok leírással és képekkel ábrázolva - Pilates, Callanetics, Aviva Módszer, Oszteopatia, Fizikoterápiás gyakorlatok, Kégel, PaulaMódszer, Etka Jóga, Hormon Jóga, Asszonytorna, Mazdaznan, Hastánc.

Paul Bottomer - Tánciskola
Átfogó ​és egyedülálló színes kézikönyv a tánc szerelmeseinek - kezdőtől haladó szintig. Klasszikus klubtáncok: argentin tangó, merengue, salsa, lambada, samba reggae, rock'n'roll és a nagy siker, az amerikai vonaltánc. Latin-amerikai táncok: rumba, mambó, szamba, csacsacsa és paso doble. Nemzetközi standard báltermi táncok: slow foxtrott, keringő, quickstep, modern tangó és bécsi keringő.

Jan Berenstain - Gotta ​Dance!
Brother ​Bear thinks that dancing is silly, until Bonnie decides that she might go to the spring dance with Too-Tall, and Brother Bear must take a quick lesson in how to dance.

Beatrice Masini - Tánclépésben
Zoe, ​Leda, Leila - csupa érdekes név, hát még a történet helyszíne! Sok lány (és fiú) álmainak színtere: egy balettiskola Olaszországban, a világ legkülönbözőbb tájairól érkezett növendékekkel. Madame Olenska vezetésével kemény munka folyik ebben a különleges intézményben, a habkönnyű tüllruha, a kecses balettcipő, a rózsaszín hajpánt csupán a felszín. És a sikerhez még a kemény munka sem elég: ha valamelyik fiatal túl gyorsan nő, ha túllépi a klasszikus táncos ideális magasságát, akkor bizony búcsút mondhat vágyainak. Hacsak, Hacsak Madame Olenska mesternő ki nem talál valamit. Egy sorozat első könyvével ismerkedik most az olvasó, ezért nem kell lemondania arról, hogy megtudja, mi történik majd hőseinkkel: szerelmeik viszonzásra találnak-e, pályájukon révbe érnek-e, s vajon engednek-e a modern balett csábításának.

Vályi Rózsi - Szenthegyi István - Csizmadia György - Balettek ​könyve
˝A ​Balettek könyve hosszú, körültekintő munka eredménye. Írói és összeállítói a magyar és egyetemes táncművészet történetének kiváló ismerői, számos más táncművészeti kiadvány munkatársai: Vályi Rózsi, Szenthegyi István és Csizmadia György. A nagysikerű Operakalauz többszöri kiadása után merült fel az az igény, hogy a színes operaházi balett-repertoár pontosabb megértéséhez is adjunk segítséget az egyre növekvő hbalettkedvelő közönségnek. Modern, gazdagon illusztrál kivitelben nyújtja át a kiadó olvasóinak a Balettek könyvét. A könyv szövege az egyes balettek tartalmának magyarázatán túl, igyekszik élvezetes zenei és tánctörténeti ismereteket is nyújtani. Az összegyűjtött balett-alkotások nagyrészt ma is műsordarabjai a Magyar Állami Operaháznak, ezért reméljük, hogy kotta- és képmellékletekkel illusztrált Balettek könyve kiadványunk őszinte örömet jelent majd a balettet szerető olvasóközönségnek.˝ Gondolat, Budapest, 1961.

Kollekciók