Ajax-loader

'légió' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Paolo Zappa - Az ​idegenlégió
A ​magyar közönség jól ismeri már Paolo Zappa nevét. Új munkája talán még a "Kémek háborújá"-nál is izgalmasabb, lebilincselőbb. Az idegenlégióról rengeteg mendemonda él a köztudatban, riportokban és könyvekben sok fantasztikus történetet olvashatunk róla, olyan hű és meglepő képet azonban senki nem adott még erről a különös alakulatról, mint Paolo Zappa ebben a remek beszámolójában. S minden sora hiteles! Csaposlegénynek állt be a légió egyik kantinjába, s egy mozgó hadoszloppal több mint kétszázötven kilométer mélyen nyomult be a sivatagba. Inkognitóját sikerült mindvégig megőríznie. Nem útleírást ad, hanem emberi sorsokat ábrázol, elbeszélése ezért válik minden regénynél izgalmasabbá. Föltétlenül tárgyilagos, hőseinek életében éppen úgy észreveszi az örök emberit, mint az időszerűt; ezért hat ábrázolása az irodalmi élmény erejével. Nemcsak az idegenlégió szervezetét, furcsa világát ismerjük meg, hanem a legionáriusok lelkét is; az ő hősei nemcsak vakmerőek, hanem emberek is: szívük is van.

Rejtő Jenő (P. Howard) - Járőr ​a szaharában / A halál fia
Négy ​légionárius megalapítja a Rendes Fiúk Tervkiviteli RT-t, amelynek alaptőkéje Puskin Mária Gottfried (sőt: Iván) közlegény, és a járőr elindul a Szaharában. Célja: a Becsületrend, és némi apró. A másik történet főszereplője Johnson úr, a londoni kishivatalnok, aki egy (több szívet is érintő) szívbetegség következtében beáll az idegenlégióba. Fiatal kora ellenére maga a Halál fogadja örökbe, ennek tulajdonítható, hogy nem fog rajta a beduinok golyója. Rejtő legjobb regényeihez méltóan a sivatagi kalandokat a kémhistória és a szerelmi történet szálai szövik át.

Gillian Chan - A ​Foreign Field
Life ​has been tough for 14-year-old Ellen Logan. With her country embroiled in the Second World War, she's forced to shoulder many family responsibilities. Life's even tougher for Stephen Dearborn, a young British pilot in training at the local airfield. As Ellen and Stephen are forced to grow up before their time, their friendship deepens — and together they discover that sometimes falling apart is only steps away from falling in love.

Simon Scarrow - Centurion
In ​the first century AD the Roman Empire faces a new threat from its long-standing enemy Parthia. Parthia is vying with Rome for control of Palmyra, an officially neutral kingdom. Palmyra's royal household is on the brink of open revolt, and so a task force under the command of experienced soldiers Macro and Cato is dispatched to defend its king and guard its borders. When Parthia hears of the Roman army's presence, it starts amassing its troops for war. Macro's cohort must march against the enemy, deep into treacherous territory. If Palmyra is not to fall into the clutches of Parthia, they will have to defeat superior numbers in a desperate siege. The quest for a lasting peace has never been more challenging, nor more critical for the future of the Empire.

Simon Scarrow - Praetorian
PRAETORIAN ​is the gripping eleventh novel in Simon Scarrow's bestselling Eagles of the Empire series. Essential reading for fans of Bernard Cornwell and Conn Iggulden. The city of Rome in AD 51 is a dangerous place. Treachery lurks on every corner, and a shadowy Republican movement, 'the Liberators', has spread its tentacles wide. It is feared that the heart of the latest plot lies in the ranks of the Praetorian Guard. Uncertain of whom he can trust, the Imperial Secretary Narcissus summons to Rome two courageous men guaranteed to be loyal to the grave: army veterans Prefect Cato and Centurion Macro. Tasked with infiltrating the Guard, Cato and Macro face a daunting test to win the trust of their fellow soldiers. No sooner have they begun to unearth the details of the Liberators' devious plan than disaster strikes: an old enemy who could identify them, with deadly consequences, makes an unexpected appearance. Now they face a race against time to save their own lives before they can unmask the mastermind behind the Liberators...

Charles Lorre - A ​pokol rabszolgái
" ​- Mondja, főszolgabíró úr - kérdezte Pribék -, ez itt a Tudományos Akadémia? - Ez! - felelte a vasutas. - De legyen nyugodt Mylord, hogy a maga betegsége sem gyógyíthatatlan! - Mondja apuskám - kérdezte hirtelen Ragyás -, nem adná nekünk azt a vonatot, amit kint láttunk? Csak akkor persze, ha már nem kell magának! A vasutas most már érdeklődve nézett végig rajtuk. - Még tudom használni - felelte nyugodtan. - De adok helyette egy pohár rumot, ha akarják. - Úgy is jó! - mondta Pribék. - Akkor bemegyünk. - Fogadjunk, hogy maguk szökött légionisták. Mikor szöktek meg? - Én - felelte Pribék - még a boxerlázadás idején. Ez a hirtelenszőke kolléga pedig ezerhétszázkilencvenháromban. De aztán találkoztunk. Van még rumja? "

Charles Lorre - A ​légió kísértete
Rejtő ​Jenő megteremtette a vidám légiós regényt. Ennek a műfajnak volt kiváló képviselője kortársa, Nagy Károly is. Regényeinek állandó főszereplői Charles Lorre és Kockás Pierre, akik egyben a saját kalandjaiknak a krónikásai. 1939 és 1942 között ötvenkilenc 10 filléres, és négy 1 pengős regényt írt csak ebben a sorozatban, de más történeteiben is felbukkan egy-egy mellékszereplő is. A kisregények 75 év elteltével jelennek meg először. Most itt az első öt történet, ahogyan elkezdődött...

Rejtő Jenő - Járőr ​a Szaharában
Négy ​légionárius megalapítja a Rendes Fiúk Tervkiviteli RT-t, amelynek alaptőkéje Puskin Mária Gottfried (sőt: Iván) közlegény, és a járőr elindul a Szaharában. Célja: a Becsületrend Puskinnak, és pár millió készpénz fejenként a többieknek. Rejtő legjobb regényeihez méltóan a sivatagi kalandokat a kémhistória és a szerelmi történet szálai szövik át.

Charles Lamar - A ​Halálgarnizon
A ​rejtő jenői világ, a kalandos, humoros légióstörténet nem ismeretlen a magyar olvasók előtt. S bár a mester valamennyi írásai újra és újra megjelenik, méltatlanul a háttérbe szorult Rejtő néhány kortársa - pl. Nagy Károly, Ákos Miklós, stb. - akik legalább olyan jól művelték ezt a műfajt. Sorozatunkkal őket szeretnénk megismertetni a Tisztelt Olvasóval. Mathieux őrmester azzal kezdte a kiképzésünket, hogy elénk köpött, majd így szólt: - Koszos apagyilkosok és egyéb söpredék! Felhívom a figyelmüket arra, hogy a légió nem szanatórium! Ide nem pihenni jönnek, mocsok dögök, hanem megdögleni! Aki azt hiszi, hogy itt szórakozni lehet, az jobban teszi, ha még ma felköti magát! Kifejezetten örülnék neki, ha bomba robbanna maguk közöt, és az egész csürhét megsemmisítené, legalább megspórolnék magamnak egy csomó mérgelődést. Szóval megértettük egymást, ugye? Most pedig elkezdem a kiképzést, alávaló banditák!

Sámson Frigyes - Mektub
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Orbán Károly - Böszád ​Márky gyilkosságai
Miért ​írta meg a szerző e könyvet? Találgathatunk csupán. Annyit sugalmazhatok az olvasónak, hogy nem annyira komplikált a válasz, mint amennyire első olvasásra tűnhet. Ha elhagyja a „pöttyös” regények élvezetére vonatkozó fogyasztói szabályokat, rögtön közelebb kerül a megoldáshoz. Ha a józan ész segítségével szétszálazza a „ponyva” által okozott problémákat, máris világosság támad benne. Közösségi törekvései, segítőkészsége, embersége – ha a XX. század története, mai világunk médiája nem zavarta még teljesen össze – biztosan elvezetnek a megnyugtató válaszig.

Rejtő Jenő - El ​a pokolból
"Az ​éjszakai hideg épp olyan fedetlenül talált, mint a nappali forróság. Élet, világ, morál, szív és értelem, mint egy öntudathasadás a jó és rossz között, régen leváltak a lelkemről: csak el ebből a pokolból: ez volt az egész szótáram, ha égtem, ha öltem, ha tovább vánszorogtam..."

Charles Lorre - Vigyorgó ​Gaston - Az áruló
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Charles Lorre - A ​kaszás őrvezető
Az ​arab a következő pillanatban a küszöbre feküdt, és úgy üvöltött, mintha hónapokon keresztül éhezett kobrakígyók marnák minden tagját. - Csak a testemen keresztül mégy ki innen, rumi kutya úr! Az öszvér ára háromszázötven frank! Fizesd ki, és légy átkozott! - Ne lássam többé a feleségemet, ha kétszázötvennél többet kapsz! - Hát legyen! Fizess kétszázhatvanat, és kóboroljatok korai halálotok után vakon az örök sivatagban évszázadokon át! - Az más - felelte Bruck. - Kétszázhatvanat megér! Fogjad! Az arab vigyorogva eltette a pénzt, és szintén vigyorogva megjegyezte. - Szép kis eskü volt az, amit az előbb mondtál. Biztos csak be akartál ugratni. És nincs is feleséged. - De van! - felelte Bruck. - Csak nagyon csúnya. És diadalmasan elvonult az öszvérrel.

Kollekciók