Ajax-loader

'ornitológia' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Richard Schodde - The ​Encyclopedia of Birds
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ian Sinclair - Peter Ryan - Birds ​of Africa South of the Sahara
Birds ​of Africa South of the Sahara provides unrivalled coverage of African birds in a single volume, and is the only book to describe and illustrate all of the birds found in Africa south of the Sahara Desert (the Afrotropic Region), including Socotra, Pemba and islands in the Gulf of Guinea. Despite its exceptional coverage, this guide is compact enough to use in the field, and follows the standard field guide format, with texts and range maps appearing opposite the color plates. Comprehensively revised to reflect changes in taxonomy. Illustrations show most distinctive plumages, diagnostic flight patterns and major geographic variants.

Béldi Miklós - Madarász ​szemmel a Kárpátokban
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Papp Gábor - Turny Zoltán - Kovács András - Magyarország ​ragadozó madarai
A ​szerzők több mint két évtizede vesznek részt tevékenyen a ragadozómadár-védelemben és - kutatásban, Magyarországon és külföldön egyaránt. Természetvédelmi, tudományos és ismeretterjesztő publikációik, fotóillusztrációik több mint húsz országban jelentek meg a témában, többek között a National Geographic magazinban. Munkájuk során egyedi, magas színvonalú fotókon keresztül szeretnék elősegíteni a ragadozó madarak különleges világának minél szélesebb körben történő megismertetését és védelmét. 308 kiváló minőségű - többségében eddig még nem publikált - fotóval illusztrált könyv Magyarország ragadozó madarait mutatja be. Tartalmazza a fajok leírását, valamint az elterjedésükre, állományviszonyaikra és a főbb veszélyeztető tényezőkre vonatkozó ismereteket.

Covers_74160
Nagy ​európai madárkalauz Ismeretlen szerző
12

Ismeretlen szerző - Nagy ​európai madárkalauz
Több ​mint 300 madárfajt több mint 500 gyönyörű fényképfelvételen bemutató páratlan kötetet tart kezében az olvasó.Az Európában-súlypontosan Közép-Európában-előforduló madárfajokat hat jól elkülöníthető élőhely-Fák,bokrok;Patakok,folyók,tavak;Tengerek és tengerpartok;Kultúrtájak;Rétek,mocsarak,lápok;Kőfalak,sziklák-szerint csoportosítja,megkönnyítve az egyes fajok meghatározását. Minden,a kötetben szereplő madarat a legfontosabb szempontok szerint ír le,ismerteti jegyeit,élőhelyét,szaporodásbiológiáját és táplálkozási szokásait.Fajonkénti fellelhetőségi térképek jelzik,mikor,hol,mely madarak figyelhetők meg. A tömör és közérthető stílus,a remek fordítás és a hazai viszonyokkal történt kiegészítés a kötetet minden természet- és madárbarát jól használható,gyönyörű kézikönyvévé kerekíti.

Schmidt Egon - Bécsy László - A ​kertek lakói
A ​szép kert, a sok virág, tarka petúniák, lilán virító nyári orgona, a piros cseresznyével, sárgán mosolygó almával, barackokkal teli fák nem csak számunkra szépek és kedvesek, de nagyon sok állatot is csábítanak a kerítésen belülre. Sokan elcsodálkoznának, ha megtudnák, hányféle kisebb és nagyobb állat él, legálisan vagy illegálisan "albérlőként", a kertben. Könyvünkben csak néhányat mutatunk be, köztük talán a legszebbeket. Örülnénk, ha ennek hatására kicsit rácsodálkoznátok saját kertetekre és felfedeznétek sok mindent, ami eddig is ott volt, ott élt, csak éppen nem figyeltetek rá, nem vettétek észre.

Kollekciók