Ajax-loader

'peru' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


P. H. Fawcett - A ​Mato Grosso titka
Fawcett ​meggyőződésesen hitt egy magasabb rendű indián civilizáció, egy Elveszett város létezésében. Ezt a várost írásaiban a legendás "Z" városának nevezte. Feltételezéseit korábbi portugál levéltári adatokra, és egy Raposo nevű portugál utazó 1753-as beszámolójára alapozta. A legendás várost Brazíliába, a Mato Grosso térségébe helyezte. 1925-ben fiával Jack Fawcett-tel és annak barátjával Raleigh Rimmell-lel indult el a város megkeresésére. Az volt a terve, hogy a korábbi expedíciójának végső pontjáig kísérőkkel utazik, majd onnan mindösszesen hárman indulnak tovább. Utolsó levelét 1925. május 29-én írta. Ebben a levélben beszámolt arról, hogy ő és fia jól van, azonban Raleigh-nak gennyes fekélyek vannak a lábán, beteg és lesoványodott, ezért kétséges, hogy kibírja-e a további megpróbáltatásokat. Ezek voltak az utolsó hírek az expedícióról; a résztvevők további sorsa mind a mai napi ismeretlen. Fawcett másik fia, Brian több alkalommal is kutatta apja nyomdokait az őserdőben, de kutatásai nem szolgáltak megbízható értesülésekkel. A legvalószínűbb, hogy vagy ellenséges indián törzsek ölték meg őket, vagy a megpróbáltatások során vesztették életüket.

Thornton Wilder - Szent ​Lajos király hídja
Thornton ​Wilder (1897–1975) amerikai írót Kosztolányi Dezső fedezte fel a magyar közönség számára. Remekműként köszöntötte a Szent Lajos király hídját - "olyan alkotás, írta, mely ... érzéseket közöl, oly közvetlenül, hogy arcomon végigcsorog a könny" -, és tisztelete jeléül menten le is fordította a regényt, a szeretet apoteózisát. "Péntek délben, 1714. július 20-án Peru legszebbik hídja leszakadt, s öten, akik éppen átmenőben voltak, a mélységbe zuhantak" - ez a katasztrófa a regény kerete, és Wilder az öt szerencsétlenül járt személy életét teszi vizsgálata tárgyául: azt feszegeti, vajon véletlen volt-e, hogy épp őket és épp akkor érte a végzetes szerencsétlenség - vagy isteni rendelés.

Papp János - "Inka, ​inkább, leginkább"
Papp ​János, a vándorszínész ebben a könyvében Peruba kalauzolja az olvasót: az ősi inkaösvényen fel Machu Picchu romjaihoz, majd az Andok vad és varázslatos hegyei közé, ahol egy kecsua indián vezetésével 12 napon át vándorol közel 5000 méteres hágókon át.

Robert Rathkyng - Reszkess, ​testőr!
Három ​mindenre elszánt, de éppen munkanélküli jóbarát a távoli Limában alkalmi őrzővédő szolgálattal tartja fenn magát. Végre testhezálló feladatot kapnak: egy régészeti expedíciót kell a perui-equadori határra kísérni, közben a védelemmel kapcsolatos feladatokat ellátni, amelyekről hamar kiderül, hogy nem is olyan egyszerűek, mint amilyennek először látszottak.

Mario Vargas Llosa - Kölykök
Vargas ​Llosának hat elbeszélését és egy miniatűr remekművét, a címadó kisregényt méltán tartják a grandiózus társadalmi regények, az izgalmas stíluskísérletek közvetlen előzményének. Ezek a nagyvárosi vagy falusi környezetben játszódó novellák egy-egy drámai összeütközés kapcsán hol a kamaszkor lelki válságait, az érés gyönyörű-gyötrelmes korát jelenítik meg, hol az emberi lélek mélyét, az erőszak, gyávaság, tisztesség titkait kutatják, hol a paraszti élet nyers indulatoktól, ösztönöktől feldúlt világát ábrázolják egy olyan fiatal szerző szigorával, aki már a nagy vállalkozásokra gyürkőzik.

Thornton Wilder - Szent ​Lajos király hídja / The Bridge of San Luis Rey
A ​kétnyelvű Kentaur sorozat új kötete a kiváló amerikai író Magyarországon legismertebb, legolvasottabb műve. Az 1927-es (Pulitzer-díjas) kisregény a véletlenről, eleve elrendeltetésről, isteni gondviselésről és az emberi szeretetről mesél. A történet a XVIII. századi Peruban játszódik, középpontban egy leszakadt híddal és egy válaszokat kereső pappal

Bartha Mária - Machu ​Picchu
Az ​Inka Birodalom a világ legnagyobb és legtitokzatosabb kultúráinak egyike volt az emberiség története során. Machu Picchu, a rejtélyes és fenséges romváros ma is ámulatba ejti látogatóit. Dél-Amerika legismertebb és leglátványosabb régészeti, építészeti, kultúrtörténeti emléke a Világörökség része, a világ egyik legkedveltebb turisztikai célpontja. Mindmáig megválaszolatlan kérdések sora vetődik fel Machu Picchu nevének hallatán: Mikor épült és miért maradt évszázadokon át az ismeretlenség homályában? Milyen csillagászati és vallási ismereteket rejtenek magukban fennmaradt épületei? Miről szólnak az inkák mítoszai? Milyenek és kik voltak isteneik?Hogyan áldoztak nekik? Milyen szertartásokat mutattak be tiszteletükre? Miről vallanak a híres inka építészet ma is csodálatot ébresztő romjai? Rengeteg kérdés, melyekkel évszázadok óta foglalkoznak a szakemberek, küzdenek a kutatók, s melyekre személyes tapasztalatai alapján kísérel meg választ adni, de legalábbis a lehetséges válaszokat igyekszik közelebb hozni Olvasóihoz a fiatal szakember, e könyv szerzője.

Erdődy János - Küzdelem ​a tengerekért
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Joanna Mansell - Az ​inkák földjén
Sarah ​örökösödési ügyben utazik néprajzi gyűjtőúton levő mostohaanyja után Peruba, s szinte az egész országot bejárja. Nemcsak a külsejét, hanem életfelfogását is megváltoztatja véletlen találkozása egy csavargónak vélt hátizsákos, farmeros-pólós fiatalemberrel, Lucassal aki mindenhová követi…

Thomas Thiemeyer - Az ​esőfalók városa
Egy ​függőleges város 3000 méterrel a tengerszint felett. Egy elfeledett nép. Egy szörnyű, ősi hatalom fenyegetése. És egy maroknyi, mindenre elszánt világjáró szövetsége. Thomas Thiemeyer merész hősei lélegzetelállító helyszíneken élnek át fantasztikus kalandokat, amelyek az első oldaltól az utolsóig a karosszékhez kötözik az olvasót.

Anais Nin - Vénusz ​deltája
1940-ben ​egy ismeretlen megrendelő erotikus történeteket kért Anais Nintől, Henry James akkori élettársától. A részben spanyol, részben dán származású amerikai írónő eredetileg nem is nyilvánosság elé szánt "meséiből" állt össze a kötet, az asszonyi érzékiség első hiteles és döbbenetesen nyílt jelentkezése. Az írónő körüli kultusz alapja a Vénusz deltája, ez az erotikán túli, pornográfián inneni könyv, amelyet szinte minden nyelvre lefordítottak már. A történetfüzér Párizsba repíti az olvasót, ahol modellek, festők, fekete, fehér és sárga nők és férfiak találnak egymásra a testi szerelem kultikus ünnepein.

Shirley Maclaine - Játék ​az élet
Fáradt, ​szintelen és türelmetlen évszázadok után búvó patakként bukkant tudományhívó síkságunk cserepes felszínére a lélek barlangjába száműzött asszonyi életerő. Csillapító, szomjat oltó, kiegyensúlyozott és értelemmel telített Új Kor kezdetét jelenti ez. A világhírű szinésznő Shirley MacLaine magarul megjelent TALÁLD MEG ÖNMAGAD, s a BENSŐ ÚTJAIMON című könyvei után most méltó folytatással állt elénk. JÁTÉK AZ ÉLET sugallja e művében, de felelősségteljes, komoly, felnőtt játék. Miként írja: "Amikor filmen játszottam el a saját életemet, rájöttem, hogy minden mozdulatom és döntésem választás volt - nem csupán az élet sodort ide-oda. Világossá vált számomra, hogy én teremtettem a sodrást, az embereket, az eseményeket, a csapdákat és a győzelmeket. Minden ébredéskor egy újabb nap valóságát hívtam életre. Akik női testbe születünk, méltónak kell lenni a választásunkhoz... Birtokában kell lennünk saját szeretetünk bölcsességének, ha véghez akarjuk vinni azt, amiért ide születtünk a Földre. Minthogy az istenit magunkon kívül kerestük, elkülönültünk embertársainktól és a Természettől. Most készen állunk a szemlélet befogadására, hogy az isteni erő azonos velünk. Lelkünk ugyanazokkal az isteni tulajdonságokkal rendelkezik, mint Isten maga. Ugyanabból az anyagból gyúrtak bennünket."

Balázs Dénes - Amazónia
A ​világjáró geográfus, Balázs Dénes, földünk egyik legvadregényesebb térségébe, Amazónia dzsungelvilágába, a félelmetes "zöld pokolba" vezeti el olvasóit. Utazásának az adott indítékot, hogy az utóbbi években vészjósló hírek érkeztek az Amazonas vidékéről: féktelenül pusztítják az őserdőt és irtják az indiánokat. A környezetvédők megkongatták a vészharangot: ha a pusztítás így folytatódik, kétezerre vörös sivatag lesz az őserdők helyén, megsemmisül földünk legnagyobb "oxigéngyára", és csak fényképek emlékeztetnek majd a kiirtott indiánokra. Mi az igazság mindebből? Ennek tanulmányozására vágott neki szerzőnk Amazóniának, hogy saját szemével győződjék meg a valóságról. Előző vállalkozásaihoz hasonlóan Amazóniába is csak egy hátizsákkal indult, és ahogy a Föld bármely pontján, az őserdő mélyén is talált segítőkész honfitársakat: egy gumifarmert, egy indiánokat gyógyító orvost, sőt egy muzsikus Bartók-tanítványt... A véletlen szerencse hozzásegítette, hogy csatlakozhasson egy venezuelai expedícióhoz és felkereshette Amazónia egyik legelmaradottabb népcsoportját, a waika indiánokat. Balázs Dénes az első magyar geográfus, akinek sikerült végigjárnia földünk leghatalmasabb folyamát, az Amazonast - a torkolattól a forrásig.

Cassandra Clare - Sarah Rees Brennan - Mi ​történt Peruban?
Magnus ​Bane kalandjai Jó oka van, hogy Magnus Bane személye nem kívánatos Peruban. Kövesd Bane dél-amerikai kalandjait, amint régi ismerősünk bajba sodorja boszorkánymester társait, Ragnor Fellt és Catarina Losst, megismerkedik számos hangszerrel (amelyeken borzasztóan játszik), valamint számos tánccal (amelyeket borzasztóan jár), majd magára haragítja házigazdáit, amikor valami kimondhatatlant tesz a Nazca-vonalakkal.

Renate Germer - Múmiák ​a világ minden tájáról
A ​"múmia" szó hallatán az egyiptomi piramisok és fáraók jutnak eszünkbe, de nem csak Egyiptomban léteznek gyolcsba tekert múmiák. Kínában, Grönlandon és a Föld számos más országában is találtak a régészek mesterséges és természetes múmiákat. Az örök hó birodalma, a sivatag és a mocsár mind olyan terület, ahol megőrződhetnek a holttestek. A modern múmiakutatás ma már sok titokról fellebbentette a fátylat, így a múmiák a korabeli emberek életéről, kultúrájáról mesélnek. A tudósok korszerű módszerekkel vizsgálják a múmiákat, s így lassacskán összeáll a kép: Hogyan is nézhettek ki akkoriban az emberek? Mivel táplálkoztak? Miért balzsamozták be az egyiptomiak a halottaikat? Mit tudunk Ötziről? A Mi MICSODA sorozat Múmiák című kötetében Renate Germer egyiptológus és biológus izgalmas utazásra hív bennünket a letűnt korok e titokzatos követeinek életébe.

Miguel Otero Silva - Lope ​de Aguirre, a szabadság hercege
Lope ​de Aguirre a dél-amerikai spanyol hódítás első évtizedeinek hírhedt alakja volt: kincskereső konvisztádor, több tucat ember gyilkosa, rettegett zsarnok. A neves venezuelai író legújabb regénye új megvilágításban állítja elénk a legendás figurát, korabeli dokumentumok és az évszázadok során róla írt művek alapján követve őt kalandos életútján a baszk szülőföldről az inkák fővárosáig, a perui őserdőbe, végig az Amazonason és végül Venezuela földjére. A könyv történelmi regény, de a kalandregények színességével ad képet Latin-Amerika múltjának erről az előttünk ismeretlen, izgalmas korszakáról.

Hárs István - Utazz ​velem... Bolívia, Peru
Bolíviába, ​Peruba nem üdülni indul az ember.A szerző a múltidézés alkalmának tekintette, amikor felkereste Dél-Amerikát. Mai civilizációnkból visszapillantva ott először az inka kultúra tűnik a szemünkbe, de mögötte felidézhetők a nascai geoglifákon, Machu Picchu romvárosán, chavin emlékein, az icai vésett üzeneten, Tiahuanacó ősi városa elfeledett, széthordott kövein keresztül a legtávolabbi emberi történelem hajnala, és századok, évezredek, évmilliók múltba vesző távlatai is. A könyv segítséget nyújthat mindazoknak, akik hasonló utat terveznek, de azoknak is, akik csak képzeletben járják be e távoli és múltbavesző tájakat.

Igylattak
Így ​látták Ismeretlen szerző
6

Ismeretlen szerző - Így ​látták
Az ​emberiség újabbkori történelmének talán Amerika felfedezése volt a legnagyobb megrázkódtatása. Nemcsak azért, mert ekkor tárult fel előttünk a már majdnem teljes földgolyó, és más irányba fordult az érdeklődésünk, kereskedelmünk, tevékenységünk, egész fejlődésünk, hanem azért is, mert az óvilági és újvilági ember - az első ámulat múltán - ádázul összecsapott, és ebben a küzdelemben nagy kultúrák, virágzó társadalmak mentek veszendőbe. Mit láttak, mit éreztek győztesek és legyőzöttek a tusakodás éveiben? Mindeddig jobbára az óvilági győztesek - a korai gyarmatosítók - szava hallatszott. Ebben a kétrészes gyűjteményben - vagy egy történelmi pörben? - most "a másik fél", a legyőzött is megszólal, XVI. századi mexikói azték krónikák feleselnek kortársi spanyol krónikákkal, és ketten kétfelől világítják meg a Hódítás festői-véres viszontagságait.

Felipe Guaman Poma de Ayala - Perui ​képes krónika
Felipe ​Guaman Poma de Ayala (1535.k.–1616.k.), akárcsak Garcilaco de la Vega, inkaspanyol félvér. Műveltségében alulmaradt említett sorstársához képest, viszont a szavakatbképekkel pótolja Perui képes krónikában (1615). Nézőpontja teljes mértékben a leigázott szemszögéből követi végig a dicsőséges múlttól a legyőzöttek nyomoráig az inka nép történetét. Vegához és Gamboához képest többször is zavaros és pontatlan forrásra hagyatkozik, és nem tesz különbséget közöttük. Krónikája alapvetően képi forrásként értelmezendő, de a kísérő szövegeivel lesz valódi forrásértékű emlékké, mivel rajzai gyakran sematikusak, korábbi képeinek másolatai. Ennek persze tulajdoníthatunk jelentőséget, például Ádám és Éva rajza és szerkesztése, ruhái és eszközei kísértetiesen hasonlítanak az első inkák ábrázolásához. Krónikájának a spanyol hódítást megelőző oldalain bemutatja többek között az általános történetüket Noétól eredeztetve, az Inkákat és tetteiket, a főbb tisztségviselőket, illetve a naptárukat, többek között a mindennapjaikat és szokásaikat is.

Manuel José Quintana - Francisco ​Pizarro
"Quintana ​(1772-1857) a múlt század elejének egyik legkiválóbb spanyol költője, szabadságharcosa és politikusa, a spanyol romantika nagy alakja, haladó francia társadalomfilozófiák eszméin nevelkedett, és ezekhez egész életében hű maradt. Írásaiban, tirtaioszi ódákban, hazafias drámákban lelkesítette népét a külső-belső elnyomás ellen, hatalmas pátosszal zengte a felvilágosult gondolat, a társadalmi és tudományos haladás ügyét. Francisco Pizzaro című regényes életrajzában, amely Plutarkhosz legjobb klasszikus hagyományait eleveníti föl, Peru meghódításának drámai történetét mondja el, az írástudatlan zsoldosvezér és az inka élethalálharcát, a spanyol kapitányok marakodását, a korai gyarmatosítás egyik megrendítő epizódját. Könyve a társadalmi és lelki mozzanatokra egyaránt figyelmező, emelkedett szellemű, tisztes történetírás mintaképe."

Csép Attila - Simón ​Bolívar
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Vas%c3%a1rnap_a_gy%c3%a9k%c3%a9nyketrecben
0

Ismeretlen szerző - Vasárnap ​a gyékényketrecben
Égbe ​nyúló hegyek, szelíd völgyek, kopár fennsíkok, búvó hegyi falvak vagy a nagyváros emberfaló kődzsungele: ez a már arányaiban is lenyűgöző környezet, az ősi legendákat továbbörökítő természet, a titkaikat őrző inka romvárosok tövében zsibongó sokszínű világ a színtere ezeknek az egyfelől a népi hagyománynak, másfelől a személyes élmények hevében vagy a fantázia kalandos nekibuzdulásában fogant elbeszéléseknek, melyek a folklór mögött a keserves indiánsors hamis festőiségtől mentes, hiteles társadalmi valóságát, a városi környezetben pedig az anyagi-erkölcsi-szellemi kilátástalanság gúzsaiban vergődők társtalan vagy éppen társas nyomorúságát vallatják bámulatos lélekábrázoló erővel. A Latin-Amerika egyik leggazdagabb, legnagyobb hagyományú irodalmát reprezentáló perui elbeszélés színes, mégis leleplező realizmusa, szinte páratlanul gazdag jellemalkotó művészete mellett ezúttal - más, ugyancsak kitűnő szerzők társaságában - olyan nagynevű klasszikusok tesznek tanúságot, mint López Albújar, Díez-Canseco, Ciro Alegría, José María Arguedas, vagy mint az élő klasszikusnak számító Ribeyro, vagy éppen a Vargas Llosa mögött felsorakozó új nemzedék legjobbjai, mint például a fanyar humorú, meghökkentően egyéni hangú Bryce Echenique vagy González Viana.

Geoffrey McSkimming - Cairo ​Jim ChaCha Muchos ösvényén
A ​helybeli legendák szerint Peru egyik legeldugottabb részén, az égbe nyúló, őserdővel borított hegyek egyikén állnak ChaCha Muchosnak, a Táncosok Elveszett Városának romjai. Hogy mi játszódott le ott, jó ötszáz évvel ezelőtt, még manapság is rejtély . Vajon kik voltak a város lakói? És hogyan történhetett meg az, hogy az egész törzs egyszerűen a kihalásba táncolta magát? Mikor ez a világszerte ismert régész, és sokkal szűkebb körben elismert költő, Cairo Jim elindul megkeresni a választ ezekre a kérdésekre, még nem sejti, hogy nem ő az egyetlen, aki ChaCha Muchos övényére lépett...

Vajkai Zsófia - Pepe ​a Királyok Városában
"Gyerekkori ​kedves olvasmányok, May Károly kalandregényei, az inkák kincsének romantikus históriája - ezekre gondol a felnőtt generáció, ha Peruról hall. A mai gyerekek, ha moziba járnak, és tévét néznek, mást is tudnak már Peruról. Talán többet látnak a képernyőn a jelenből: indiánokat és katonákat, hatalmas halászhajókat és őserdei iskolákat, földrengéstől lerombolt házakat és turisták áradatát a limai utcákon. Hogyan illeszthetők össze ennek a mozaiknak a kockái? Melyik Peru az igazi? Az ősi, amit romantikus történetekből és múzeumi kiállításokról ismerünk, vagy a mai, fejlődő, alakuló, formálódó, a szegénységgel, az imperialista erőkkel küszködő, önállósodni akaró Peru?" Az ellentétek országának képe bontakozik ki Pepe Mamani perui indián fiú majdnem igaz történetéből.

Németh H. András - A ​perui kaland
E ​színes képeskönyv segítségével végigkísérhetjük Andris és Katica nem mindennapi kalandjait a távoli Peruban, az inkák földjén. Az utazás során megismerjük Ushut és Qusit, főhőseink indián barátait, valamint Lima csodálatos építészetét, az őserdő avatatlan szemek elől elzárt erődjét, és Machu Picchut, az impozáns kővárost is. A számos rajz és ábra segítségével az olvasók közelebb kerülhetnek a távoli táj kultúrájához, növényzetéhez, állataihoz és különös rejtélyeihez...

Zenon Kosidowski - Aranykönnyek ​királysága
Többszörösen ​is történelmi fordulópontra kalauzolja el az olvasót a lengyel Kosidowski könyve. A spanyol világbirodalom megalapításának kezdeti pillanatait éljük, Cortez minden hadtudományi aranyszabály felrúgásával, hallatlan merészséggel és véres kegyetlenséggel, cselszövések, árulások sorozatával már megsemmisítette az azték államot, és uralma alá hajtotta Mexikót, Pizarro pedig éppen elindul a csak kósza mendemondákból, indiánlegendákból ismert titokzatos aranyország, Peru meghódítására. Az ország uralkodó rendje, az inkák, a korábbi indián kultúrák eredményeire építve, erre az időre létrehozták az emberiség korai történetének egyik legfejlettebb civilizációját. Hogyan ütközött össze az Ó- és Újvilág két legerősebb birodalma, cselszövésekkel és fegyverrel, ügyes diplomáciával és véres kegyetlenséggel hogyan törölte el szinte a föld színéről Atahualpa birodalmát a mesés aranykincsek után kutató hódítók serege, hogyan építette ki gyarmatbirodalmát, majd hogyan esett maga Pizarro is a testvérharcok áldozatául - erről szól az Európa-szerte népszerű lengyel író könyve, amely egy alig ismert világ felrajzolásával egyszerre nyújt izgalmas, cselekményben gazdag olvasnivalót és hasznos ismereteket.

Manuel Scorza - Dobpergés ​Rancasért
Manuel ​Scorza (sz. 1928) indián származású perui író könyvei – saját nyilatkozata szerint – “inkább etikai, mint irodalmi tettek. Költőként indult, és írói munkássága szorosan kapcsolódik politikai tevékenységéhez. Az igazságukért és szabadságukárt magukra hagyatottan küzdő indiánok felkelésének szentelt regényciklusát, melynek első kötete – Dobpergés Rancasért (1970) – egy öntudatra ébredt nép nagyságának izgalmas és erőteljes ábrázolása.

James Arévalo Merejildo Mallku - Inka ​beavatás, avagy a puma ébredése
James ​Arévali, nevét, mint Chaski, már hosszú ideje ismerik hazájában. A 2000-es évben beavatásának egy újabb alkalmából, ősei tiszteletére megkapta a Mallku nevet – a nevet, mely honorálja azt a magas szintű missziót, melynek képviseletére kiválasztatott. Mallku fiatalkora óta művészként alkot és teljes odaadással tanulmányozza az Andok kultúráját. Szenvedélye a festészet és a grafikai tervezés. 1980 óta társszerzője számos természetgyógyászattal és az Andok misztikumával foglalkozó könyvnek. Sámáni hivatása elvezette Peru és Brazília spirituális régióiba és közösségeibe – tovább mélyítve ismereteit és tapasztalatait Pachamama és Wiracocha mágikus dimenzióiban. Az a fajta érzékenység, amely útján kíséri, megnyitotta számára ősei üzenetének csatornáit. Művészi látásmódja és mély, spirituális bölcsessége gazdagon jut kifejezésre könyveiben és fényképészetében. Munkái csodálatos kifejeződései a természet szépségének, melyeket kiállításokon mutat be a nagyközönség számára. Tudományos munkásságáról nemzetközi konferenciákon hallhatunk. Az Inka Beavatás avagy a Puma Ébredése egy elkápráztató mű, mely fényt derít mindazon ősi csillagászati jelenségekre, melyek mind a mai napig bizonyos helyeken (az Andokban) és időpontokban jelen vannak és megfigyelhetőek. Az Andok ősi bölcseletei kövekben rögzülve élnek tovább és minden egyes régészeti lelet a múlt elképesztő tudásanyagának kinyilatkoztatása. A ma embere a megvilágosodás és a felfedezés felfelé ívelő korszakába lépett. Az Andoki időszámítás szerinti új ciklus, a Tizedik Pachakuti beköszöntével egy újfajta emberi tudatoság ébredése vette kezdetét Földünkön. Az Amauták (Mesterek) még egyszer utoljára szólnak hozzánk. Lassú és méltóságteljes hangon békére utasít bennünket Wiracocha (a Nap Atya) és Pachamama (a Földanya), megszólítva mindazok szívét, akik egy új, egységes korszak megteremtésére születtek.

Covers_46576
Eldorádó Ismeretlen szerző
18

Ismeretlen szerző - Eldorádó
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - ...és ​akkor megérkeztek az inkák
Kiállítási ​katalógus Kiállítás: Budapest, Szépművészeti Múzeum, 2007. május 18 - szept. 9.

Maria Longhena - Walter Alva - Az ​ősi Peru
Az ​Andok hegyvonulata körüli hatalmas földrajzi területen számos, sok tekintetben ma is rejtélyes civilizáció tündöklött és tűnt el. Mindegyik hátrahagyta művészetének és építészetének olykor hihetetlen értékű, máskor valószerűtlenül monumentális emlékeit, az i.e. II. évezred közepétől az i.sz. II. évezred közepéig: ekkor az inkák birodalma foglalta magába az Andok teljes világát. Paracasi szőttesek, színpompás mocsika kerámiák stb. minősítik azokat a kincseket, amelyeket e népek a spanyol hódítást megelőző időkből ránk hagytak. E könyv a kiadó nagy régészeti sorozatának ötödik kötete, mely pompás felvételeken ismerteti meg az olvasót az Andok civilizációinak különlegességeivel.

Annie BluE - Tükör ​és kapirga
Véletlenek ​nincsenek, ezt mindenki tudja. Hiszen, hogy lehetne véletlen, hogy a rémült, félelmekkel teli, egyedülálló Amy éppen a leghelyesebb fogorvos kezei közé kerül az ügyeleten? De vajon etikus dolog egy orvos részéről kikezdenie a betegével? Főleg, ha ő ráadásul nem egyedülálló? Vajon az véletlen, hogy mikor képbe kerül végre egy férfi Amy életében, akkor teljesen váratlanul egy másikat is az útjába sodor a sors, miközben idegenvezetőként keresztbe-kasul bejárja az egyik legősibb, legváltozatosabb dél-amerikai országot, az inkák otthonát, Perut? A harmincas évei elején járó, szenvedélyes utazó, angol nő, Amy kalauzolja el az olvasót a történetbeli utasaival együtt Peru nevezetességeihez. Együtt élhetjük át vele, milyen megküzdeni az akklimatizálódással 3500 méter felett, milyen íze van a peruiak nemzeti ételének, a sült tengeri malacnak. Ahogyan az ő helyenként fájdalmas, ám mégis kellemes fogászati élményeibe is bepillantást nyerhetünk és már szinte mi is megkedveljük a fogorvosi látogatásokat. Ezt nyújtja a Tükör és kapirga.

Kollekciók