Ajax-loader

'űrkutatás' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Ismeretlen szerző - Csillagászati ​és űrkutatási fogalomtár, adattár
Felnézünk ​a csillagos égre és hétköznapi emberként alig tudunk róla valamit. A hírek is ritkán szólnak a csillagos ég eseményeiről. Néha az űrkutatásról hallunk eredményeket. A második évezred végén a terminátorról azt hisszük, hogy Arnold Schwarzenegger beceneve. A több ezer éves csillagászat hatalmas mennyiségű ismeretet hozott az emberiség tudomására. Mégis alig kapunk az iskoláktól belőle. A misztikumokba és az álmodozásba menekülünk, pedig a világmindenség az ismert részei mellett sok fantasztikus lehetőséget tartalmaz még. Aki érdeklődik a csillagászat iránt, vagy az űrkutatás eredményeit követi figyelemmel, és néhány fogalmat nem ért, azoknak ajánlom a könyvet. Mindazoknak még, akik a meglévő ismereteiket akarják pontosítani, esetleg kiegészíteni.

Arthur C. Clarke - Stephen Baxter - Sunstorm
When ​Sir Arthur C. Clarke, the greatest science fiction writer ever, teams up with award-winning author Stephen Baxter, who shares Clarke’s bold vision of a future where technology and humanism advance hand in hand, the result is bound to be a book of stellar ambition and accomplishment. Such was the case with Time’s Eye. Now, in the highly anticipated sequel, Clarke and Baxter draw their epic to a triumphant conclusion that is as mind-blowing as anything in Clarke’s famous Space Odyssey series. SUNSTORM Returned to the Earth of 2037 by the Firstborn, mysterious beings of almost limitless technological prowess, Bisesa Dutt is haunted by the memories of her five years spent on the strange alternate Earth called Mir, a jigsaw-puzzle world made up of lands and people cut out of different eras of Earth’s history. Why did the Firstborn create Mir? Why was Bisesa taken there and then brought back on the day after her original disappearance? Bisesa’s questions receive a chilling answer when scientists discover an anomaly in the sun’s core–an anomaly that has no natural cause is evidence of alien intervention over two thousand years before. Now plans set in motion millennia ago by inscrutable watchers light-years away are coming to fruition in a sunstorm designed to scour the Earth of all life in a bombardment of deadly radiation. Thus commences a furious race against a ticking solar time bomb. But even now, as apocalypse looms, cooperation is not easy for the peoples and nations of the Earth. Religious and political differences threaten to undermine every effort. And all the while, the Firstborn are watching...

Helen Young - Chris Oxlade - Időjárás ​és égbolt
Interaktív ​könyv. Fedezd fel a Föld rendkívüli erőit, és az űr mostoha körülményeit! Tapasztald meg a földi időjárás szélsőségeit és az űr sivár, kietlen világát! Szembesülhetsz a tornádó pusztító erejével, és megismerheted a fekete lyukak rejtélyét. Érezd át a hatalmas hurrikán erejét! Ismerd meg, hogy a műholdak miként forradalmasították az időjárás-előrejelzést! Fedezd fel a Szaturnusz jég- és porgyűrűjét, a Jupiter viharos Nagy Vörös Foltját! Jó szórakozást!

Ken Follett - Code ​to Zero
Three ​days that could change the world's political landscape ...A man wakes up to find himself lying on the ground in a railway station, his mind stripped bare of all recollection. He has no idea how he got there. He does not even know his own name. Convinced he is a drunken down and out, it isn't until a newspaper report about a satellite launch catches his eye that he begins to suspect all is not what it seems ...The year is 1958, and America is about to launch its first satellite, in a desperate attempt to match the Soviet Sputnik and regain the lead in the space race. As Luke Lucas gradually unravels the mystery of his amnesia, he realizes that his fate is bound up with that of the rocket that stands ready on launch pad 26B at Cape Canaveral. And as he relearns the story of his life, he uncovers long-kept secrets about his wife, his best friend and the woman he once loved more than life itself...

Nagy István György - Horváth Árpád - A ​csillagok felé
Gyakorta ​halljuk, olvassuk, hogy a rakéták és az űrhajók korában élünk. De addig, amíg az ember elindulhatott a csillagok felé, csak évezredekkel mérhető, hosszú utat kellett megtennie. A mesék és a mondák, a fantasztikus regények az álmodozók és a feltalálók, a tudósok és a katonák gondolatai, elképzelései, véghezvitt és meghiúsult kísérletei tanúsítják az embernek a Föld elhagyására irányuló, tántoríthatatlan törekvését. Erről ad számot könyvünk két szerzője.

Covers_274150
"Csillagháború" Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - "Csillagháború"
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hargitai Károly - Pusztay Sándor - Titkos ​KGB akták
Könyvünkben ​- szinte egydülálló módon - megpróbáljuk fellebbenteni a fátylat az orosz titkosszolgálat működéséről, az amerikai és az egykori szovjet űrfegyverkezési versenyről, illetve azokról a polgári, katonai ufóészlelésekről, amelyek az elmúlt évek "glasznosztja" során napvilágra kerültek. Szakértőkkel elemezzük A KGB titkos ufóaktái című film felvételeit, a hatvanas években rendszeresített fegyvereket, egyenruhákat, járműveket, a Szverdlovszknál lezuhant korong alakú szerkezetet. És akkor ott van még az idegen lény boncolása... Búvárkodásunk során olyan titkos okmányokat is átvizsgáltunk, amelyek az ufókérdés ENSZ-beli tárgyalásával, egy nemzetközi űrtörvény létrehozásával, vagy az ufóészlelőkkel szembeni eljárásokkal foglalkoznak.

Sinka József - Simonffy Géza - A ​világűr küszöbén
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Marek Koreywo - Szerencsés ​űrutazást!
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Georgij Beregovoj - Egy ​űrhajós feljegyzései
Korunk ​hősei, a mai fiatalok eszményképei, a huszadik század konkvisztádorai az űrhajósok. A fantasztikus regényeken felnövő fiatalság és a kor nagy vállalkozásait figyelő idősebb nemzedék valamiféle emberfölötti hőst képzel maga elé, ha az űrhajósokra gondol. Beregovoj űrhajós naplója első kézből tudósít ezeknek az embereknek - különleges vagy hétköznapi? - adottságairól, tudásáról, képzettségéről. És ebből az önéletírásból egy általános tanulság is kiviláglik: tanítás az emberi élet optimális kihasználásáról, a szükséges, de kevésbé látványos munkák elvégzéséről. Útmutató ez a könyv, nemcsak "a leendő űrhajósoknak", hanem mindenkinek, aki teljes életre törekszik a maga választotta pályán.

Almár Iván - Jövőnk ​és a világűr
Ki ​tudta volna harminc évvel az első légi utak (inkább ugrások) után felmérni, hogy mit jelent majd a repülés a XX. század vége felé? Ki gondolt volna annak idején mezőgazdasági repülésre, vagy légi fényképezésen alapuló térképezésre, vagy az országutak forgalmának helikopteres ellenőrzésére? Ugyanúgy nem tudjuk, legfeljebb sejtjük, hogy mi lesz az igazi haszna annak, hogy megnyílnak az emberiség előtt a kozmoszba vezető utak. Kitelepül-e a túlnépesedett Föld lakóinak egy része a világűrbe? Az égitestek ásványi kincseivel pótolják-e majd utódaink a Föld csökkenő természeti erőforrásait? Vagy az energiaprobléma megoldását segítő űrállomások gigantikus napelemtábláival árammá átalakított napenergia? Ma még nincs biztos válasz e kérdésekre, de kétségtelenül új lehetőségek nyíltak meg az emberiség előtt. Ahogy H. G. Wells angol író tömören kifejezte, jövőnk "vagy a világmindenség, vagy semmi."

Evelyn Husband - High ​Calling
Rick ​Husband wanted to be an astronaut since his fourth birthday, but it wasn't always for the right reasons. Initially, he thought it would be neat . . . cool . . . a fun thing to do. It wasn't until he came to a spiritual crossroads and was able to give that dream up to discover the true desires of his heart before he actually got into the space shuttle program at NASA. Three failed attempts didn't daunt this driven pilot-and the fourth interview process, though lengthy and difficult, proved successful for him. Husband's years at NASA served not only to develop his integrity and character, but also to increase his faith in a Creator that could not be denied in the vastness of space. His story is not only inspirational but exhilarating and invigorating, as readers will witness the life of a man who consistently pursued the desires of his heart even as he served a faithful God.

Jeanne Cavelos - A ​csillagok útján
Jeanne ​Cavelos izgalmas könyvében bemutatja, hol áll a tudomány ma, mit tudunk a bolygókról, az életről, az érzékelésről, a mesterséges intelligenciáról, a pszichikai képességekről. Választ próbál adni azokra a kérdésekre, amelyeket a Csillagok háborúja, a világszerte népszerű film-trilógia felvethet a tudományos érdeklődésű nézőkben.Valóban annyira gyakoriak a bolygók, mint ahogy a Csillagok háborúja mutatja? Mennyire valószínű a Földhöz hasonló bolygók létezése? Lehet-e egy bolygónak két napja, mint a Tatooine-nak? Milyen lehet az idegen élet? Mennyire valószínű, hogy ember formájú idegeneket találjunk? Mi a helyzet az intelligens idegenekkel? Mennyire valószínű az a sokféle idegen, akivel a Csillagok háborújában találkozunk? Képesek leszünk-e majd valamikor olyan intelligens robotokat építeni, mínt Artoo és Threepio? Tudunk-e látó, halló és beszélő robotokat készíteni, mint amilyenek a Csillagok háborúja droidjai? Tudunk-e saját érzelmekkel bíró robotokat építeni, és miért akarnánk? Jeanne Cavelos tanár, szerkesztő és író, tudományos pályafutását asztrofizikusként és matematikusként kezdte, dolgozott a NASA Johnson Űrközpontjának Asztronauta Kiképzőközpontjában. A Csillagok útján olvasmányos tudományos ismeretterjesztő mű, amely tetszeni fog minden tudománykedvelőnek.

Bob Larson - Az ​ufók és az idegenek
Van ​ott kinn valaki? IGEN, sőt a Hale-Bopp üstökös mögött rejtőzködő ufóban hamarosan hozzánk is megérkeznek, állította az a 39 férfi és nő akik a Menny Kapuja nevet viselő kultusz tagjaiként 1997 tavaszán Kaliforniában tömeges öngyilkosságot követtek el. A megrázó eset világszerte az idegenekre fordította a média és a közvélemény érdeklődését. Mára a legnagyobb bevételt hozó mozifilmek és TV-sorozatok elsőszámú témájává a földönkívüliekkel való találkozások és a megmagyarázhatatlan paranormális jelenségek váltak. Mi hozta létre társadalmunkban ezt a példátlan nyitottságot a más bolygókon található élet és ezek feltételezett képviselőivel való találkozások elfogadására? Tényleg van ott kinn valaki? Ebben a könyvben Bob Larson a parajelenségek és kultuszok nemzetközileg ismert keresztény kutatója olyan izgalmas kérdéseket dolgozott fel, mint: Az idegenekkel történt nulladik típusú találkozásokról szóló beszámolók Az ufóészlelés története A földönkívüli élet lehetősége és hatása a keresztény hitre Hogyan illeszkedhetnek be az ufók a Messiás visszajövetele előtti időszak világméretű megcsalattatásába Mit állít a Biblia a földönkívüliekkel való lázas kapcsolatkeresés hátteréről Az ufóhisztéria félinformációkra és tudatos félrevezetésre épül, ezért nagyon fontos hogy megismerjük végre a hiteles és ellenőrizhető tényeket. Bob Larson könyve mindenki számára hasznos olvasmány, aki kíváncsi arra, hogy valóban: Van ott kinn valaki?

Both Előd - Horváth András - Űrkutatás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jurij Gagarin - Utazás ​a világűrben
Azon ​a napon, amelyen nekem, az egyszerű szovjet embernek és katonának abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy a tudósaink, munkásaink és mérnökeink munkájával megalkotott Vosztok űrhajón felrepüljek a világűrbe, még földreszállásom színhelyén megkért a Pravda munkatársa, hogy írjak a lap olvasóinak életemről, világűr-repülésemről, további terveimről. Örömmel teljesítem a Pravda szerkesztőségének kérését.

Nagy István György - Szentesi György - Szovjet ​űrhajózás
Gyakorta ​említjük, hogy a tudományos-technikai forradalom korában élünk. E korszak kibontakozásának igen fontos tényezői azok a tudományos és műszaki eredmények, amelyeket az utóbbi huszonkét év űrhajózása hozott létre. Különösen az utóbbi huszonkét év tekinthet vissza a Szovjetunió kozmonautikája, amely megmutatta, hogy a tudomány forradalma hogyan fonódik össze a forradalom tudományával. Füzetünkben a szovjet kozmonautikáról szándékozunk vázlatos képet adni, kitérve egyúttal az Interkozmosz-program keretében végrehajtott űrhajózási vállalkozásokra is. Tudvalevő, hogy az utóbb említett nemzetközi együttműködésben hazánk is részt vesz.

Erich Übelacker - A ​Hold
Miért ​nem esik le a Hold a Földre? Miért van dagály és apály? Mi az a holdfogyatkozás? Ezekre a kérdésekre is választ a szerző, a Hamburgi Csillagvizsgáló igazgatója. A kötet szemléletes illusztrációkkal mutatja be a Nap, a Hold és a Föld közötti kölcsönhatást, valamit a Hold hatását a Földre és az emberekre. Olvashatunk az Apolló programról és választ kapunk arra is, vajon lehet-e élni a Holdon.

Antonin Rükl - A ​világűr képes atlasza
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

German Tyitov - Kék ​bolygóm
German ​Sztyepanovics Tyitov az űrhajózás titokzatos világába kalauzolja az olvasót. Ám nem csupán az űrrepülések hiteles leírása ragad bennünket magával, hanem az űrhajósok hétköznapjainak plasztikus rajza is. Tyitov útját a csillagok felé hosszú előkészület, kemény, becsületes munka előzte meg. S a szerző senkiről sem feledkezik meg, aki hozzájárult útja előkészítéséhez. Sorait a szovjet né, a szovjet föld iránti mély szeretet hatja át. Végeláthatatlan sztyeppék, varázslatos tájak tárulnak elénk, amelyektől a szerző az űr beláthatatlan térségeiben sem tud elszakadni. A könyv nem csupán az űrhajózás titkaiban jártas szakembert ragadja magával, hanem a laikust is. A szakmai leírások mindenki számára hozzáférhetőek, érthetőek, ugyanakkor igényesek; hitelesen, pontosan adnak számot az űrben végzett tudományos kutatómunka ezernyi "fortélyáról".

Ismeretlen szerző - Űrtevékenység ​Magyarországon 2001
Tízéves ​lett a Magyar Űrkutatási Iroda, immár tizedik alkalommal nyújtjuk át évkönyvünket a döntéshozóknak, valamint a szakma és a sajtó képviselőinek.

Johannes Dorschner - Van-e ​élet a Földön kívül?
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Timothy Ferris - A ​vörös határ
Elcsodálkozhat ​az olvasó a címen: van széle a Világegyetemnek? Ez a szél - a vörös határ - arra az idő- és térbeli távolságra utal, ameddig az Univerzumból információt tudunk szerezni. De legalább ennyire izgalmas kérdés az is, hogy mi lesz a sorsa az Univerzumnak, hogyan keletkezett, valóban tágul-e, és meddig tart ez a folyamat, esetleg valamikor visszafordul-e. Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre ad választ Timothy Ferris élvezetesen, fordulatosan megírt könyve. A szerző áttekinti a kozmológia legújabb kori történetét, legfontosabb problémáit. Egy-egy fejezetben foglalkozik az Univerzum tágulásával, annak bizonyítékaival, az Olbers-paradoxonnal, a hétköznapi gondolkodásunk számára szokatlan kozmológiai idő- és térforgalommal, a különféle keletkezési elméletekkel, a kvazárokkal, háttérsugárzással, a Világegyetem "várható" jövőbeni sorsával és legújabban szerzett ismereteinknek a kozmológia fejlődésére kifejtett hatásával. A kutatók életéből vett, ma már kultúrtörténeti érdekességnek számító epizódokkal, a felfedezések színesen megírt történetével, kutatók között lefolyt tudományos viták elmondásával, vagy akár kis "pletykák" elbeszélésével sikerül életközelbe hoznia ezt az elvont tudományágat. A szöveget szakkifejezéseket magyarázó kislexikon és értékes, archív felvételekből álló fotóanyag egészíti ki.

Ismeretlen szerző - Tudod-e ​a választ? - Űrkutatás
Egyszerre ​tanítanak és szórakoztatnak a Mi MICSODA sorozatban megjelenő, jól forgatható 180 kérdést és választ tartalmazó, kis könyvecskék. Bárhol, bármikor elővehetjük ezeket, kicsik, praktikusak és unaloműzők!

Florin Diacu - Philip Holmes - Égi ​találkozások
Az ​a felismerés, hogy a káosz létezik, sőt gyakran előfordul a világról alkotott determinisztikus modelljeinkben, átalakította gondolkozásmódunkat. A tudomány és a technológia majdnem minden területére hatással van, s új módszerek és fogalmak kitalálására ösztönzi a kutatókat. Ezt a könyvet azoknak szánjuk, akik hallottak a káoszról, és szeretnének többet megtudni e téma elméletéről és gyökereiről, valamint azokról az emberekről, akik megteremtették elméleti alapjait.A káosz összes különböző leírása és szemléltetése valamilyen módon a szimbolikus dinamikára vezethető vissza. A dinamika matematikai megalapozása az itt bemutatott embereknek és munkájuknak köszönhető. Az írók érdekes eseményláncra fűzve mesélnek mindazokról, akik a matematikában hozzájárultak az utóbbi évtizedek gazdag eredményeihez. Az égitestek mechanikájának, a háromtest-problémának, a Naprendszer stabilitásának több mint két évszázados kérdései tükrében mutatják be Newtont, Bolyai Jánost, Gausst, vagy Mittag-Lefflert (aki miatt nincs matematikai Nobel-díj). Florin Diacunak több tucat – egykori vagy mai – matematikusról van egy-egy története, miközben akkurátusan elmagyarázza a matematikai hátteret.Florin Diacu 1989-ben vándorolt ki Romániából, ma a kanadai Victoria Egyetemen matematikát tanít és szabad idejében az égi mechanika problémáin dolgozik. Társa Philip Holmes a Cornell Egyetemről, aki húsz éve dinamikai rendszerekkel foglalkozik.

Norman Mailer - Moonfire ​(angol)
And ​the Moon came nearer... To commemorate the 40th anniversary of the Apollo 11 Moon landing, TASCHEN has paired Norman Mailer's seminal text with spectacular photography from the archives of NASA and LIFE magazine and many other sources to create a unique tribute to the defining scientific mission of our era. It has been called the single most historic event of the 20th century: On July 20, 1969 Neil Armstrong, Buzz Aldrin and Michael Collins met John F. Kennedy's call for a manned Moon landing by the end of the 1960s. A decade of tests and training, a staff of 400,000 engineers and scientists, and a $24 billion budget climaxed with the launch of the most powerful rocket ever built, and an unprecedented event watched by millions the world over. And nobody captured the men, the mood, and the machinery like Norman Mailer. One of the greatest writers of his generation, Mailer was hired by LIFE to cover the Moon shot. His three-part feature, the longest nonfiction piece LIFE had published, was later developed into his book Of A Fire On The Moon. This seminal work of cultural analysis and philosophy is reproduced here for the first time ever. Whether exploring the science and philosophical implications of space travel, or the psychology of the men involved from rocket engineer Wernher von Braun, through the NASA support staff, to the three astronauts Mailer's provocative and trenchant insights remain unsurpassed in defining this epochal event. Illustrating Mailer's gripping text are hundreds of the greatest photographs and film stills from the NASA vaults, magazine archives, and private collections. Many previously unpublished, these images trace the development of the agency and its mission, from early experimentation to that breathtaking instant when Man first stepped on the Moon s surface, and the world's jubilant reaction. An original introduction by Colum McCann and captions by Apollo 11 experts explain the history and science behind the images, citing the mission log, post-flight interviews with the astronauts, and publications of the day.

Michio Kaku - Az ​emberiség jövője
Michio ​Kaku, a világszerte elismert fizikus és jövőkutató ebben a könyvében bemutatja nekünk az asztrofizika határait, a mesterséges intelligenciát és azt a technológiát, amely meghökkentő képet tár elénk jövőnkről a világűrben és az emberiség végső sorsáról. Most lépünk be az űrkutatás aranykorába. Ami azelőtt a képzelet birodalmába tartozott, az emberi civilizáció kitelepítése a csillagok világába, ma egyre inkább tudományos lehetőség, sőt szükségszerűség, ha valamikor majd elhagyni kényszerülünk a Földet. Kaku részletgazdag és bensőséges képet tár elénk arról, hogyan fejleszthet ki az emberiség egy fenntartható civilizációt a világűrben. Áttekinti a robotika, a nanotechnológia és a biotechnológia fejlődését, amelyek lehetővé teszik, hogy terraformáljuk a Marsot és a távolabbi bolygókat, majd lakható városokat építsünk azokon. Ezután elutazunk a Naprendszer határán túlra, ahol a tudósok számtalan, más csillag körül keringő bolygót találtak, és ahol egyszer majd rábukkanhatnak a csillagászat Szent Gráljára: a Föld ikertestvérére. Olyan új technológiákat mutat be, mint a nanoszondák, a lézervitorlák és a fúziós rakéták, amelyek ténylegesen lehetővé teszik a csillagközi űrutazást, miáltal új távlatokat nyitnak az emberi civilizáció számára. Elutazunk a galaxisunkon kívülre, sőt az univerzumunkon túlra is, miközben Kaku megvizsgálja napjaink tudományának legizgalmasabb kérdéseit, a térgörbület-hajtóművet, a féregjáratokat, a hiperteret, a párhuzamos univerzumokat és a multiverzumot. Végül bemutatja, hogyan érhetünk el majd valamikor mi, emberek egyfajta halhatatlanságot, amikor képesek leszünk elhagyni saját testünket, tudatunkat pedig lézernyalábra ültetve a világűr új kikötői felé küldhetjük.

Chuya Koyama - Space ​Brothers 9.
"The ​year is 2025, the older brother decides to trust himself just one last time. It’s the start of an adventure that aims for Mars via JAXA in the town of Tsukuba! The official Space Brothers manga is ready to launch! Two brothers looked to the starry skies as children and made a promise. And now, in the year 2025, the younger brother, Hibito, is carrying out his promise. He is an astronaut who has been selected as a crew member for mankind’s first long-term base on the moon. Meanwhile, the older brother, Mutta, has just been fired from his job and is unemployed. A text message from Hibito sends him applying to be an astronaut and shooting for the stars!"

James Smythe - The ​Explorer
A ​tense, claustrophobic and gripping science fiction thriller from the author of The Testimony. When journalist Cormac Easton is selected to document the first manned mission into deep space, he dreams of securing his place in history as one of humanity’s great explorers. But in space, nothing goes according to plan. The crew wake from hypersleep to discover their captain dead in his allegedly fail-proof safety pod. They mourn, and Cormac sends a beautifully written eulogy back to Earth. The word from ground control is unequivocal: no matter what happens, the mission must continue. But as the body count begins to rise, Cormac finds himself alone and spiralling towards his own inevitable death… unless he can do something to stop it.

Scott Kelly - Endurance
A ​stunning memoir from the astronaut who spent a record-breaking year aboard the International Space Station--a candid account of his remarkable voyage, of the journeys off the planet that preceded it, and of his colorful formative years. The veteran of four space flights and the American record holder for consecutive days spent in space, Scott Kelly has experienced things very few have. Now, he takes us inside a sphere utterly inimical to human life. He describes navigating the extreme challenge of long-term spaceflight, both existential and banal: the devastating effects on the body; the isolation from everyone he loves and the comforts of Earth; the pressures of constant close cohabitation; the catastrophic risks of depressurization or colliding with space junk, and the still more haunting threat of being unable to help should tragedy strike at home--an agonizing situation Kelly faced when, on another mission, his twin brother's wife, Gabrielle Giffords, was shot while he still had two months in space. Kelly's humanity, compassion, humor, and passion resonate throughout, as he recalls his rough-and-tumble New Jersey childhood and the youthful inspiration that sparked his astounding career, and as he makes clear his belief that Mars will be the next, ultimately challenging step in American spaceflight. A natural storyteller and modern-day hero, Kelly has a message of hope for the future that will inspire for generations to come. Here, in his personal story, we see the triumph of the human imagination, the strength of the human will, and the boundless wonder of the galaxy.

Carl Sagan - Pale ​Blue Dot
In ​Cosmos, the late astronomer Carl Sagan cast his gaze over the magnificent mystery of the Universe and made it accessible to millions of people around the world. Now in this stunning sequel, Carl Sagan completes his revolutionary journey through space and time. Future generations will look back on our epoch as the time when the human race finally broke into a radically new frontier--space. In Pale Blue Dot Sagan traces the spellbinding history of our launch into the cosmos and assesses the future that looms before us as we move out into our own solar system and on to distant galaxies beyond. The exploration and eventual settlement of other worlds is neither a fantasy nor luxury, insists Sagan, but rather a necessary condition for the survival of the human race.

Vida Péter - Az ​űr megismerése
A ​gyönyörű képekkel illusztrált keménytáblás kiadásban az űr csodálatos világával ismerkedhetnek meg az olvasók.

Kollekciók