Ajax-loader

'katolikus' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Hetényi Varga Károly - Pásztor ​volt vagy béres?
Az ​ismert kutató és történész az 1970-es évektől kezdődően több ezer dokumentumot gyűjtött össze hazai és külföldi levéltárakban, melyek ebből a korszakból származnak, s amelyek tanúskodnak a magyar egyházban zajló szellemi ellenállásról, mely 1944 végére már a hierarchia legfelsőbb rétegeiben is határozottan jelentkezett. A kötet több mint másfél százat mutat be ezekből a dokumentumokból; ezek hűen illusztrálják a tárgyalt korszakot, és a magyar egyház tevékenységét üldöztetést szenvedett embertársaink érdekében.

Zaymus Gyula - Illatos ​fény és egyéb elbeszélések
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_384495
Titkos ​értelmű rózsa Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Titkos ​értelmű rózsa
Az ​utóbbi két évszázad nagy Mária-jelenései elsősorban a hívekhez intéznek felhívást, s csak másodsorban említik a papokat. Montichiariban (Észak-Olaszország, Bresciától 20 km-re) azonban a Szűzanya elsősorban a papok és szerzetesek számára adott üzeneteket, jóllehet azok másodsorban szólnak az egész világhoz is. Fontanelle (kis források) a neve annak a helynek, amely Montichiari dómjától mindössze egy km távolságra fekszik, s ahol a Szűzanya többször megjelent, és megáldotta a források vizét, hogy azok révén rendkívüli kegyelemben részesüljenek azok, akik használják azt.

Gerely Jolán - A ​művelt leány
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ingeborg Obereder - Horst Obereder - Az ​Úr meghívott szolgálatára
A ​könyv lényegét ezekkel a szavakkal fejezi ki a szerző: „Jézus győzelme csak az idők végén lesz mindenki számára nyilvánvaló. Mi most ’a végső időket’ megelőző korban élünk. Ezért még be kell teljesednie rajtunk János apostol próféciájának: a Báránnyal együtt kell harcolnunk. De ez a harc ne essen nehezünkre, hiszen a kimenetelét ismerjük. A Bárány oldalán biztos a győzelem a meghívottak, a választottak és a hűségesek számára.” Tehát eljött az ideje a harcnak. Egyik országban tobzódnak az emberek az élvezettől, a másik országban keresztény hívek és papok vértanúhalált halnak. Nem szabad behunyni a szemünket és azt mondani: nincs semmi probléma. A történelem különleges idejét éljük. Nem szabad önző kényelembe menekülni és nem harcolni. Az Egyház léte és az üdvösség a tét. A gonosz mindent megtesz, hogy elszakítsa az embereket Istentől, az Egyháztól, hittől, szeretettől és az igaz élettől.Ki kell állni papjainkért a világ előtt és bátran vállalni keresztény voltunkat. De segíteni kell a fiatalokat is, hogy bátran vállalják a papi hivatást. Ajánlom mindazoknak, akik szívükön viselik az Egyház sorsát és szeretnének a győztesek oldalán állni. - Katona István atya

Szentiványi Róbert - A ​szentírástudomány tankönyve
Teológiai ​tankönyv a szentírásról.

Schlick János - Isten ​és a természet
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Michael Dieterich - Pszichológiai ​és lelkipásztorkodási kézikönyv
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók