Ajax-loader

'jármű' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Tömösy M. Jenő - Gépjárművek ​villamos berendezése
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bazsó Gábor - Winkler Róbert - The ​Best of TotalCar
A ​TotalCar eddig csak és kizárólag az interneten, a tévében és rádióban létezett, épp ideje volt hát, hogy azok is megismerkedhessenek az autós újságírás ámokfutóival, akiknek nincs tévéjük, rádiójuk és számítógépük. A Bazsó meg a Winkler tudnak valamit, amit mások nem, és most végre le is írták. Hogy készül a TotalCar? Mi a különbség egy kompakt egyterű és egy kombi Lada között? Lehet, hogy valójában semmi? Mi a közös Zaporozsecben és a Porschében? (A hátsókerék-hajtás, a farmotor és a léghűtés.) A Trabantban és a Corvette-ben? (Laprugó keresztben.) Mi az a léghűtés, a laprugó és a farmotor? És mi az, hogy keresztben? Ez is mind benne van. Meg ezek is: - a világ első verses autótesztje - hiánypótló, vidám szószedet rengeteg autós szakkifejezésből - Ferrari-, kombájn-, jégsimító-, markológépteszt és még sok más. A könyvben található 1000 színes kép és lényegesen több szó hozzásegít, hogy teljesebb embernek érezd magad autóvezetés közben. Érdemes tudnod, hogy a nem rendszeres nézők ötször gyakrabban ragadnak be a pirosnál, és kétszer annyi időt töltenek parkolóhely kereséssel, mint totalcaros társaik. A TotalCar nézőket nyolc esetből háromszor gyakrabban találták vonzóbbnak ellenkező neműek, a kontrollcsoportban szereplő - TotalCart soha nem néző - társaiknál. Elgondolkodtató számok, ugye? Ezentúl nem kell arra várnod, hogy eljöjjön a csütörtök vagy szombat, nem kell sem rádió, sem tévé. Ha hiányzik a TotalCar, itt ez a könyv!

Ismeretlen szerző - A ​járművezetői vizsga teszt kérdéseinek gyűjteménye
Az ​Autóvezetők tankönyve - "B" kategóriás járművezetői vizsgához című könyv segítségével elsajátított ismeretanyag ellenőrizhető és begyakorolható az ebben a kötetben ismertetett tesztkérdésekkel. A kérdések csoportosítása megfelel a járművezetői vizsgatárgyaknak: -Közlekedési ismeretek; -A járművezetés elmélete; -Szerkezeti és üzemeltetési ismeretek; -Munkavédelem, tűzvédelem, szállítás. Tesztkérdéseink tartalmilag és formailag is megfelelnek a járművezetői hatósági vizsga anyagának! A sikeres tanfolyamelvégzés és vizsga reményének ajánljuk küünyveinket.

Dömsödi Gábor - Sztárautó
Mi ​izgatja a férfiakat? Egy csodálatos autó! Mi vonzza a hölgyeket? Nem feltétlenül csak a kocsi: számukra az is érdekes, aki benne ül... Könyvüket egyaránt ajánlják a szerzők mindkét nem képviselőinek... A gazdagon illusztrált oldalakon felvonultatják a gépkocsi több mint százesztendős történetének legrangosabb modelljeit, illetve Az autótörténelem egyes fejezetei érdekes epizódokat villantanak fel egyebek mellett a Ford, a Volkswagen, a Mercedes, a Fiat, a Renault, a Peugeot, és a Suzuki sztorijából, de szót ejtünk a létező szocializmus évtizedeinek magyar valóságát jelentő Wartburgról, Trabantról és Ladáról, leánykori nevén Zsiguliról is... A "Töff... töf... Legendák a régi Budapestről" című fejezetben régi autós színésztörténeteket elevenítünk fel. Napjaink magyar filmcsillagainak, énekeseinek, színpadi kedvenceinek az autóval kapcsolatos vidám élményeit Dömsödi Gábor jegyezte fel.

Hans G. Isenberg - Ursula Isenberg - 1000 ​rendőrautó
A ​rendőrség szolgálati autói és különleges járművei iránt az egész világon nagy az érdeklődés. A kocsik ott kerülnek bevetésre, ahol szerencsétlenségek és közlekedési balesetek történnek, emberi életek vagy javak forognak veszélyben. Könyvünk kiváló fényképekkel és részletes leírással dokumentálja a rendőri erők járműveinek izgalmas történetét. Az első oldtimerektől napjaink korszerű technikával, átfogó speciális felszereléssel és kimagasló teljesítménnyel rendelkező bevetési járműveiig az összes jelentős és részben mára elfeledett típust bemutatjuk - áttekintve a rendőrségi autók, motorok és különleges járművek teljes palettáját a világ minden részéről. Minden járműtípushoz részletes adatokat közlünk, amelyek révén kiadványunk igen hasznos lexikonná válik a autórajongók és a rendőrségi járművek kedvelőinek polcán.

Balázs Viktor - A ​legszebb amerikai autók
Persze, ​belátjuk, hogy a modern autóknak biztonságosnak, takarékosnak és környezetbarátnak kell lenniük. Megértjük, hogy a króm helyett praktikusabb a műanyag. Azért mégis jó nosztalgiával visszagondolni azokra az időkre, amikor egy autó fő feladata az volt, hogy szép és erős legyen. Ez a könyv az amerikai autóipar legszebb időszakát, a második világháború utáni korszakot dolgozza fel. Átlagember számára eddig soha nem látott vagy rég elfeledett helyekre visz vissza. Archív képekkel mutatja meg a korabeli autótervezést és gyártást. Visszaidézi a NASCAR és Indianapolis benzingőzös hangulatát, végül közel negyven kocsi bemutatásával vezet el a fecskefarkak és az izomautók világába.

Mezei István - Mozdonyok
Napjainkban ​mind több országban felismerik a több mint másfél évszázados múltra visszatekintő vasút jövőjét. Az energiatakarékos és környezetkímélő vasút a technikai fejlődés legújabb vívmányait felhasználva képes az állandó megújulásra. Pecz Kornél, hazánk egyik neves vasúti mérnöke írta az 1908-ban megjelent "A vasúti lokomotívok" című könyvében: "A vasútnak modern üzemét a lokomotív teremtette meg. Amint a lokomotív szerkezetileg és teljesítőképesség tekintetében tökéletesbedik, fejlődik a vasutak üzeme is." A szerzőnek még a gőzmozdonyok fejlődésének ismeretében tett megállapítása jelenleg is érvényes. Az elmúlt időszakban a vasút korszerűsítésének egyik legfontosabb eredménye volt a gőzvontatás felváltása a dízel- és a villamos vontatással. Napjaink korszerű mozdonyainak és egyéb vasúti vontatójárműveinek egy része még az ezredforduló után is közlekedik majd, bizonyítva ezzel a fejlődés eddigi útjának jó irányát. Könyvünk ismerteti a mozdonyok és egyéb vasúti vontatójárművek fejlődésének fontosabb állomásait.

Richard Sutton - Autók
Az ​autók világának, múltjának és jelenének áttekintése új, érdekfeszítő megközelítésben. Csupa megkapóan élethű és részletes fénykép az autóősökről, a veterán autókról s az autót működtető valamennyi szerkezetről. Legyünk hát általuk az autó szemtanúi! Figyeljük meg, hogyan festettek a világ legelső autói • hogyan készült a Ford-T - milyen belülről a sirályszárnyas Mercedes • a kettévágott autót és motorját Ismerjük meg a sebességfokozatok szerepét • a motor működését • a régi autósok ruhadarabjait • a motort még nagyobb teljesítményre sarkalló turbófeltöltőt Fedezzük fel a veterán autókban használt furcsa, de annál érdekesebb figyelmeztető jelzéseket • az autógumik fejlődését • a mai autók tervezésének és építésének részleteit • a felfüggesztés működését és az autók számtalan más titkát.

Ifj. Petró Lajos - Motorozás ​mesterfokon
Gyorsan ​és biztonságosan akar motorozni? Ehhez azért valamivel többre van szüksége, mint néhány nyeregben eltöltött óra vagy nap. A MOTOROZÁS MESTERFOKON című könyvben mindent megtalál, ami ahhoz kell, hogy vezetési ismereteit tökéletesre fejlessze. Az alapoktól a legkülönbözőbb - eddig kizárólag a versenyzők által ismert - trükkökig megtalálja mindazt, aminek segítségével tudását tökéletesítheti, bármilyen szintre is jutott már kétkerekűjének vezetésében. Emellett számos túlélési tippet is talál az olvasó ebben az áttekinthető, fotókkal és ábrákkal gazdagon illusztrált könyvben. A Motorozás Mesterfokon címszavakban Mi miért történik egy motorkerékpáron? A kétkerekű kezelése. Kanyarodás gyorsan és biztonságosan. A pontos és rövid fékezés. Gyorsítás lendületesen. A jármű tulajdonságai és a motorozási stílus. Motorozás utassal. A kanyargós utak élvezete. Az ideális íven maradni. Túlélni a városi közlekedést. Öltözködés célszerűen és okosan. A bukásra is fel lehet készülni.

Buzás Alíz - Kóbor Ádám - Köszöntjük ​kedves utasainkat!
A ​könyv 5 legendás magyar közösségi közlekedési eszközt mutat be fotókkal, érdekességekkel és sok-sok illusztrációval: Ganz ICS villamos, Ganz FAV földalatti, Ikarus 280 busz, Ev3 metrókocsi, Ikarus GVM 280T trolibusz.

Kovács László - Gépipari ​anyagtáblázatok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Robert Frederick - Vonatok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_210155
4

Ismeretlen szerző - Első ​könyvem a traktorokról
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Josef Kozumplik - Gépjármű ​akkumulátorok
Az ​akkumulátorral szemben támasztott általános követelményeket a használóik négy pontban foglalhatják össze. Ezek a következők: nagy megbízhatóság, hosszú élettartam, kis beszerzési költség, és a lehető legkisebb karbantartási igény. Ha a megfelelő feltételeket - mindenekelőtt az alkalmazott lemezek fajtáját, és az akkumulátor egész szerkezetének magas színvonal át - betartják az akkumulátor típusának és kapacitásának helyes megválasztásával üzemelés közbeni ápolásával, akkor a fentiek elérhetők. Azért igyekeztem megírni a könyvet, amely általános információt nyújt az ólomakkumulátorokról a mai napig, valamint az ólomakkumulátoroknak az elkövetkező tíz évben várható fejlődéséről, hogy legalább általános tanácsot adhassak az olvasóknak arra vonatkozóan, hogyan kell az akkumulátort helyesen használni, hogyan kell műszakí állapotát ellenőrizni, és az akkumulátor üzemelése közben előforduló különbözö hibákat elhárítani.

Ismeretlen szerző - Motorosok, ​segédmotorosok tankönyve
Ez ​a tankönyv tartalmazza a motoros és a segédmotoros járművezetői vizsgára való felkészüléshez szükséges teljes ismeretanyagot a következő témakörökben: Közlekedési ismeretek; A motor felépítése és üzemeltetése; A biztonságos vezetés technikája. A tananyagon felül a könyv részletesen ismerteti a járműkezelési (rutin) és a forgalmi vizsga feladatait. A vizsgára való felkészüléshez és a megszerzett tudás ellenőrzéséhez e tankönyv mellé ajánljuk "A járművezetői vizsga TESZT-kérdéseinek gyűjteménye" című kiadványunkat, amelyben megtalálható az írásbeli (elméleti) vizsgán feltehető összes hivatalos tesztkérdés, és azok megoldása.

Dr. Flamisch Ottó - Gépjármű-diagnosztika
A ​hazai gépjárműállomány rohamos növekedése, a közlekedésbiztonság és a környezetvédelem követelményei - a külföldi példákhoz hasonlóan - megkövetelik a diagnosztikai eljárások általános bevezetését. A gépjármű-diagnosztika széles körű alkalmazását az is indokolja, hogy műszaki felülvizsgálatkor mérésekkel ellenőrzött gépjárműelemzőket csak hasonló vagy az alkalmazottnál részletesebb mérésekkel lehet elérni. Az elmúlt időben döntő változást hozott, hogy a gépjárműfenntartással foglalkozók létszáma nem követheti az ugrásszerűen növekvő igényeket, ezért a meglepő kapacitás célszerű hasznosításával el kell kerülni a felesleges vagy bizonytalan eredményt hozó beavatkozásokat. Ez csak akkor lehetséges, ha a szubjektív megítélés helyett korszerű hibafeltárásra, beszabályozásra és végellenőrzésre alapozzuk a tevékenységünket.

Bonhardt Attila - Sárhidai Gyula - Winkler László - A ​Magyar Királyi Honvédség fegyverzete
A ​kötetből megismerhetjük a Magyar Királyi Honvédségben használt páncélozott járművek és harckocsik, szállítójárművek, valamint repülőgépek típusait, azok technikai adatait, kifejlesztésük történetét. A felsorolt haditechnikai eszközök jelentős részét alkalmazták is a második világháborúban. Ezekről a típusokról azt is megtudhatjuk, hogy miként teljesítettek harci körülmények között.

K. M. Daynes - Versenyautók
Hogyan ​száguldanak olyan gyorsan a versenyautók? Milyen érzés a pilótaülésben ülni? A csapatok hogyan készülnek a nagy versenyekre? Bárkiből lehet versenypilóta? Ebből az érdekességekkel teletűzdelt könyvből most megtudhatod a sebesség titkait, hogy hogyan működik a motor, és mi történik egy bokszkiállás alkalmával. Olvashatsz a szériakocsikról és a rally autókról is.

Sztanevné Rácz Katalin - Papírcsodák ​2.
A ​Papírcsodák 2 című könyvben új modellek elkészítését mutatjuk be lépésről-lépésre,sok fotóval és leírással. A könyvben kisgyerek és felnőtt is talál magának megfelelő alkotni valót. Az alkotók gondoltak a fiúkra is nekik tervezték a különböző járművek modelljeit.

Szentesi György - A ​holnap harceszköze - A helikopter
Hogyan ​kezdődött? Röviddel azután, hogy a motoros repülőgépek a levegőbe emelkedtek és birtokukba vették a "harmadik dimenziót", a tervezők figyelme máris olyan repülőeszközök kialakítására irányult, amelyek a repülőgépektől eltérően nem hosszabb-rövidebb ideig tartó nekifutással és kifutással szállnak fel és le, hanem egyhelyből - mégpedig a parkolóhelyről - emelkednek a levegőbe és ugyanoda ereszkednek vissza. A repülőtér-probléma a repülőgépek fejlődésével egyre inkább előtérbe került, a repülés mindinkább a repülőtér függvényévé vált. Ez könnyen belátható - hiszen a repülőgép fel- és leszállósebessége mindig az utazósebesség meghatározott hányada, és a repülőgépek fejlődése folyamán az utazósebesség állandóan növekedett. A jelenlegi repülőgépeink fel- és leszállósebessége jelentősen meghaladja az egykori (1910-es) évek repülőgépeinek maximális utazósebességét. A nagy fel- és leszállósebesség nagyméretű és jól előkészített repülőtereket igényel, mintegy 2-4 kilométer hosszú - jól alapozott - beton fel- és leszálló pályákkal. Az ilyen repülőterek építése, bonyolult leszállító-berendezésekkel való ellátása sé üzemeltetése tetemes összegekbe kerül.

Olivia Brookes - Szorgos ​járművek
Ebben ​a könyvben az utazás sok formájával találkozhatsz. Talán már jártál vasúti pályaudvaron, vagy utaztál repülőgépen, de biztos nem jártál még az űrben! Most megtudhatod, mi történik egy vasútállomáson, kikötőben vagy autópálya-pihenőben. Megnézheted közelről egy utasszállító repülőgép motorját és az űrsikló pilótafülkéjét.

Rigó Béla - Járműmodellek ​elektronikus távvezérlése
Az ​utóbbi években egyre növekvő érdeklődés tapasztalható a modellezés egyik legfiatalabb ága, a rádió-távirányítású modellezés iránt. Mind többen szeretnék közelebbről megismerni korunk e nagyszerű technikai játékát. Magyarországon jelenleg modellirányító berendezéseket nem gyártanak, külföldi készülékeket pedig nem hoznak forgalomba. A Magyar Honvédelmi Szövetség klubjai részére a lehetőségekhez mérten biztosítja a mindenkori technikai színvonalat képviselő korszerű, drága berendezéseket. Az egyéni igények kielégítésére csak külföldről való beszerzés vagy ajándékozás útján nyílik lehetőség.

Antalffy Gyula - Így ​utaztunk hajdanában
"Így ​utaztunk, így éltünk, ilyenek voltuk hajdanában, s ilyen volt a világ körülöttünk, ezen a magyar tájon. Rég volt, de igaz volt. Vénséges-vén históriák, elsárgult irományok, megfakult metszetek vallanak róla. A repülőgépek és az autók zajában egy pillanatra mintha postakürtök hangja hallatszana a múlt távolából. Felejtsük most el a szuperszonikus gépcsodákat, villámexpresszeket, légpárnás autókat, szárnyas hajókat. Nyissuk ki a könyvet, s ha csak képzeletben is, utazzunk úgy, mint eleink hajdanában."

Gévai Csilla - Amíg ​utazunk - Járműves színező és foglalkoztató füzet
Járd ​be te is Budapestet Domával, Pannival és Nanukkal, a kis eszkimóval! Színezz járműveket, tervezz buszt, segíts megtalálni a villamos útját, keress különbségeket, rajzolj térképet! Törd a fejed, amíg utazol!

Becske Ödön - Kishajók ​szerkesztése és építése
A ​vízisportok jelentősége világszerve megnőtt, mióta az életszínvonal megnövekedett és a több szabadidő igen sok ember szára lehetővé teszik hogy vízisportot űzzön. Ezzel párhuzamosan fellendült a kishajóépítés is. A könyv a kishajók - evezős-, motoros- és vitorláshajók - szerkesztési alapelveivel, szerkezetével, az építésükhöz szükséges anyagokkal, építési módjaikkal, karbantartásukkal, s a különböző hajótípusokkal ismertet meg. Célja segítséget nyújtani a kishajóépítésben az amatőrök népes táborának.

Walter G. Scott - MiG ​vadászrepülők története
MiG ​– ez a három betű a katonai repüléssel foglalkozók számára a világon mindenhol elismert fogalom, amely e két főszervező, Mikojan és Gurjevics nevének kezdőbetűiből áll össze. Az már csupán a véletlen műve, hogy a "mig" villámgyorsat, szempillantást jelent oroszul. A MiG-iroda tagadhatatlanul a világ egyik legkülönlegesebb és legkülönösebb "műhelye", ahol a szovjet-orosz mérnökök – minden legális és illegális eszközt felhasználva – nagyszerű vadászgépeket, elfogóvadászokat, sugárhajtású- és szuperszonikus repülőket alkottak, nevükhöz fűződnek olyan legendás gépek, mint a MiG–15 Fagot, MiG–21 Fishbed vagy a MiG–29 Fulcrum. A birodalom 1991-es széthullását követően azonban egyre jobban csökkent a MiG tervezőiroda jelentősége; fő feladata a gyártással szemben inkább a világ negyven országában még hadrendben álló több ezer MiG üzemeltetési hátterének a biztosítása lett. Végiggondolva a hét évtized eredményeit, a 250 különböző repülőgéptípus megépítését, a közel 40 világrekordot, amelyek közül néhány még ma is érvényes – annak ellenére, hogy a MiG-ek harcban többnyire alulmaradtak –, mégiscsak elismeréssel adózhatunk annak a hatalmas munkának, amelyet a MiG név alatt végeztek.

Thomas Brandenburg - Autók
Több ​mint százéves az autó. S ebben az időszakban Carl Benz első motoros autójától a jövő napelemes autójáig izgalmas fejlődésen ment keresztül ez a közlekedési eszköz. De hogyan született régen és hogyan születik ma az autó? Ezekre az izgalmas kérdésekre is megtaláljuk a választ ebben a gazdagon illusztrált kötetben. A könyv végigkalauzol az automobil fejlődésének történetén, megtudhatjuk, mire használták régen és ma és milyen jövő előtt áll az egyik legfontosabb közlekedési eszközünk.

Marék Veronika - Játsszunk ​utazást!
Biztosan ​utaztál már villamoson, autóbuszon. Ugye milyen gyorsan hazaértél? De a vonat még gyorsabban robog a síneken, a repülőgép még gyorsabban halad a levegőben. Vízen is utazhatunk, ha akarunk, erre való a hajó, a csónak. A föld alatt is utazhatunk? Igen, a metróval. Andi és Bandi együtt utaznak, útjukon sokféle járművel ismerkednek meg. Tarts velük, lapozz figyelmesen!

Malter György - Rosszcsont ​mesék
Egy ​kis "rosszcsontkodás" mindenkiben benne van. És hogy mi történik, ha éppen egy szófogadatlan kisautóról, egy lusta kis teherautóról, egy hisztis buszról, vagy éppen egy gyáva kis tűzoltóautóról van szó? A nyolc különálló kedves meséböl, amelynek főszereplői egytől-egyig ilyen rosszcsont, de mégis szeretni való járművek, mindez kiderül. Egyet azért elárulhatunk: mint valamennyi igazi mesénél, a végén itt is mindig minden jóra fordul.

Krasznai János - Kamion ​sztori
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Farkas Tamás - A ​holnap autója
A ​gépjárműtechnika újjászületése Az ember-gépkocsi-rendszer vizsgálata A gépkocsik automatikus berendezései Az automatikus forgalomirányítás és járművei A biztonsági gépkocsi A környezetrongáló hatások csökkentése Az élettartam-vita háttere A holnap szállítójárművei A holnap autóbuszai Mi hajtja a holnap járműveit?

Jámbor Gyula - Volt ​egyszer magyar autóbusz
Sorsfordító, ​drámai időszakát élte a magyar autóbuszgyártás azokban a hónapokban, mikor ezen a kéziraton dolgoztam. Nem tudhattuk, és ma sem tudjuk, életben marad-e egy olyan iparág, amelynek nagy hagyományai vannak Magyarországon, és amelynek termékeire komoly szükség mutatkozik. Könyvemben többször a kormányzat felelősségét emlegettem, de legyünk méltányosak, nem lehet globális folyamatokért csak a helyi adminisztrációt okolni. Van azonban egy pont, ahol a döntéshozó felelőssége pontosan körülhatárolható. A – ma még döntően - állami tulajdonú közlekedési vállalatok vezetői puszta elhatározásukkal, járművásárlási döntéseikkel halálra ítélhetik vagy életben tarthatják a magyar autóbuszgyártást. Reménykedjünk, hogy a cégvezetők végül belátják: a magyar adófizetők pénzét elkölthetik éppen magyar gyártású autóbuszra is…

Kollekciók