Ajax-loader

'autó' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Eberhard Preusch - Így ​gondozd a Trabantodat
A ​Trabant előnyeinek egyike a könnyen áttekinthető szerkezet, amely még a tapasztalatlan autós számára is lehetővé teszi az üzem- és közlekedési biztonság fenntartását. De hogyan fogjanak hozzá? A könyv nem fukarkodik az ötletekkel.

Enzo Rizzo - Autók
Az ​ember egyik legjelentősebb találmányának történetét tekinthetjük át e könyv lapjain, hiszen a történet itt magukban a megálmodott és megalkotott formákban öltött testet. A 19. század végén életre hívott szállítóeszköz a következő évszázadok során egyre tökéletesebb, fényűzőbb és biztonságosabb lett, és közben persze egyre gyorsabb is. E lapokon elénk tárulnak a kényelmesen terebélyes, lassú modellek, a praktikus szempontokat érvényre juttató, puritán vonalvezetésű tömegjárművek, a káprázatos erővel nekiiramodó versenyautók, a ralik "fenegyerekei" és a formatervezés legújabb trendjeit követő álomautók. Autó minden formában, típusban és színben 736 oldalon!

Ismeretlen szerző - Autós ​minilexikon és tíznyelvű szakszótár
A ​könyv a nem szakember gépkocsivezetők színvonalán a kereskedelemben vásárolható alkatrészek, részegységek szintjéig lebontva ismerteti a személygépkocsikkal kapcsolatos fogalmakat, elnevezéseket, az autóvezetéssel összefüggő fizikai, mechanikai, villamos, diagnosztikai, vezetéstechnikai fogalmakat. A mű lexikon. Alfabetikus felsorolásban tartalmazza a címszavakat, de a könyv végén mellékletként színes ábrák az egyes berendezések működését, az egyes alkatrészek működés közbeni egymásrahatását, az egységek összeállítási rajzait szemléltetik. A szócikkben közölt alkatrész rajza a meghatározásnál a szöveg között található. A könyvben az autózással kapcsolatos legfontosabb fogalmak 10 nyelvű szótárát közöljük, a magyar nyelv szerinti alfabetikus felsorolásban. A közölt nyelvek: cseh, francia, holland, lengyel, német, olasz, spanyol, svéd, orosz. A nyelvek kiválasztásakor az a törekvés érvényesült, hogy a Magyarországon üzemelő gépkocsik gyártónemzetének és a főbb turistaútvonalakba eső nemzeteknek a nyelvei szerepeljenek, ahol esetleg a gépkocsivezető alkatrészvásárlásra kényszerül, vagy valamilyen esemény (meghibásodás, baleset stb.) kapcsán intézkednie kell.

Ch. Gáll András - Fernando ​Alonso
A ​világ legjobb sportolóit bemutató sorozatunk első kötete egy villámkarriert, Fernando Alonso Díaz sikertörténetét dolgozza fel. Attól fogva, hogy négyéves korában először versenyzett gokarttal, végigverte Délnyugat-Európát, majd a Formula Nissan sorozatban, illetve az F-3000-ben aratott győzelmei révén egész Európát. Az oviedói bika 2001-ben mutatkozott be a Formula-1-ben, majd 2005 őszén - mindössze 24 évesen - minden idők legfiatalabb világbajnokává koronázták. Folytatása következik...

Winkler Róbert - Márton ​és Micike az autószerelő műhelyben
Ha ​megkérdeznénk az óvodás és kisiskolás srácokat, hol bóklásznának a legszívesebben, az autószerelő műhely biztosan dobogós helyen állna. Winkler Róbert könyvével most olajfoltok nélkül kukkanthatunk be a műhelyek zegzugaiba! Márton kíváncsi kiskutyája, Micike, folyton meglóg a kisfiú elől, aki pedig mindenhova követi a német kis Spitzet. Ketten együtt így különösebbnél különösebb helyekre jutnak el. Az első kötetben az autószerelő műhelybe, a gumishoz és a fényezőhöz tévednek be, ahol a segítőkész szakitól, Pista bácsitól Márton azt is megtudja, mire való a légkulcs, az olajleeresztő csavar és a centírozógép. De kiderül az is, mit keres a műhelyben egy krokodil, és hogy mi a különbség a mázolás, festés és fényezés között.

Lisa Papademetriou - Disney ​"Cars" - The Book of the Film
Lighting ​McQueen is a hotshot race car poised to become the first rookie ever to win the coveted Piston Cup trophy. On his journey, he gets sidetracked in the small, dusty town of radiator Springs. There he meets a small group of townsfolk including Doc, Mater and Sally who teach McQueen that it's good to low down every once in a while. With a revved-up finale back at the racetrack, children of all ages will love reading or listening to this action-packed adventure.

Mandel Tamás - Régimódi ​autók
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Andy Singer - GÉPregény
A ​GÉPregény (eredeti címén CARtoons) személyes és provokatív képet rajzol az USA gépkocsikhoz való viszonyáról, Ford első szerelőszalagjától a mai McDrive-társadalomig. Világszerte terjedő, egyszerre komoly és vicces felhívás, amely az autós kultúra ellen emel szót. Andy Singer karikatúrái magyar, cseh, szlovák és lengyel fordításban egyszerre jelennek meg a visegrádi országokban.

Almássy Tibor - Autókozmetika
Az ​olvasmányos stílusban megírt könyv 25 fejezetben tárgyalja a legfontosabb korrózióvédelmi és karbantartási tudnivalókat, felhívja a figyelmet a leggyakrabban előforduló hibákra és tanácsot ad azok orvoslására is. Részletesen foglalkozik a gépjárműállomány korrózióvédelmének lehetséges módjaival, ismerteti az alkalmazható alváz- és üregvédelmi technológiákat, kiemelve az egyes technológiai rendszerek előnyeit, de megemlítve hiányosságukat is.

Ursula Weller - Autók, ​teherautók
A ​Ravensburger gyermekkönyvsorozatának e kötete különböző járművekkel ismerteti meg az apróságokat. Megtudhatják, az autók mellett milyen járművek közlekednek az utakon, milyen gépek dolgoznak az építkezéseken, mivel szállítják az árukat az üzletekbe, miért kell az autót szerelőhöz vinni.

Peter Kirchberg - Oldtimer ​- Autos von einst
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_172359
Kipufogófürdő ​új fényei Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Kipufogófürdő ​új fényei
Ki ​ne ismerné Villám McQueent, a versenypálya királyát?! Ki ne hallott volna a győzelmeiről? De nem ő ám az egyetlen verda a világon! Ebben a könyvben olvashatsz a barátairól is, Kipufogófürdő többi mókás és jószívű lakójáról, akik nélkül McQueen nem is lehetne az, aki! Szóval: a rajt az első oldal, a cél az utolsó - felkészül, vigyázz, olvass!

Covers_147039
0

Ismeretlen szerző - Murphy ​autós törvénykönyve
A ​Sir Jolin Folder álnéven publikáló magyar szerző az autósoknak kíván segítségére lenni tréfás törvénykönyvével. Az autókereskedés alapelvei; Az autó és a szex; Nők a volán mögött; Ami elromolhat.; Utazások; A család és az autó stb. fejezetcímek köré csoportosított - egy-egy humoros élethelyzetet rögzítő - "villanások" remélhetően vidám perceket szereznek majd nemcsak a témában érintettek, de minden nevetésre vágyó olvasó körében.

Vargha Zoltán - Almássy Tibor - Gépjárművek ​korrózióvédelme
A ​gépkocsi-tulajdonosok valójában sokkal többet várnak járművüktől, mint bármilyen más személyi tulajdonuktól. És ez érthető. A gépkocsitól elvárjuk, hogy a mindennapos használatban ellenálljon a sózott latyaknak, az esőnek, a jégviharoknak, a kátyúkkal tűzdelt rázós útnak, s a csikorgó fagytól a tikkasztó forróságig a legszélsőségesebb időjárási változásoknak. Sőt azt is elvárnánk tőle, hogy mindvégig - egész élettartama alatt és kevés karbantartással - megtartsa újkori megjelenését, eredeti fényét. A kutatások - mint ebből a könyvből is meggyőződhetünk róla - ebben az irányban immár hazánkban is nagy erőkkel folynak. Lehetséges, hogy a cél: a korróziótól mentes autó megteremtése már nem utópia, és talán a mai ember számára is elérhető lesz. Könyvünk az ide vágó szakirodalom mértékadó megállapításai mellett az évtizedeket meghaladó szakmai tapasztalatokat - és amint a "megvizsgáltuk", "kikísérleteztük" kifejezés több helyen is utal erre -, saját kutatási eredményeinket is magában foglalja.

Zdeněk Miler - Eduard Petiška - A ​vakond autója
Ma ​már mindenki autóval jár. Illetve majdnem mindenki. A vakond csak álmodozik arról, hogy egyszer neki is saját kocsija lesz, amellyel ide-oda furikázik a városban, a többiek pedig összesúgnak a háta mögött: "Láttátok a vakond autóját? Gyönyörű piros, és a motorja is szépen duruzsol." De honnan szerezzen magának megfelelő méretű autót egy ilyen pöttöm jószág? Talán építhetne egyet, hiszen barkácsolni nagyon szeret. A legjobb persze az volna, ha találna egy pici játék autót, amelybe kényelmesen belefér.

Fekete Kálmán - Kőváry ​Barna
"A ​ralit csak felületesen vagy hallomásból ismerők joggal kérdezhetik, hogy miért éppen ők - navigátorával - lettek a megújult sorozat második kötetének szereplői? Nos, egyértelmű választ ad rá a hazai ralipályák mellett álló szurkolók értük való, minden képzeletet felülmúló, őrült és leplezetlen rajongása. Ugyanis Kőváry Barna és navigátora a - Közönség Kedvence! ... a TRABANTOS. Ami történetében tán a legérdekesebb, hogy... azt állítja, ők csak műkedvelők, sem az eredmény, sem a díjak nem izgatják különösebben. Mégis fanatikusan, megszállottan komolyan veszi, és persze, komoly pénzeket is áldoz rá, hogy a ma már muzeális értékű, egy letűnt korszak technikai vívmányát képviselő népautó imázsa ne menjen ki a köztudatból. Önök most egy olyan versenyzőről olvashatnak, aki Trabanttal lett híres, közönség kedvence. Versenyzése élmény, s amit erről mesélt, az se kutya..."

Fekete Kálmán - Bútor ​Róbert
E ​könyv a mai idők ifjú, sármos sztárjának autóversenyzői karrierjét hivatott megörökíteni. Bútor Róbert sikeres üzletember. Jókor, jó ötlettel, szülői segédlettel, ugyanakkor kitartó munkával alapozta meg egzisztenciáját. Annak az ifjú magyar üzletembernek, ideálnak a megtestesült mintaképe, akit nem irigyelni kell, hanem példát venni róla, ha alkalom adódik rá, elfogadni tanácsait. Karrierjéért képes volt megkezdett raliversenyzői pályafutását is félbeszakítani. Csak akkor húzta fel újra a bukósisakot, amikor a mai, sokkal komolyabb anyagi feltételeket és egyéb követelményeket támasztó ralizáshoz megfelelő alapokat tudott már biztosítani. Nyugodt, kiszámított életstílust képvisel...Nyugodt, kiszámított életstílust képvisel...

Bálint Sándor - Autózásunk ​hőskora
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dr. Nádasi Antal - Rallye ​sport
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dávid Sándor - Forma-1 ​sztorik 2001
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ács Kató - Tóbi, ​a kisautó
Milyen ​egy kisautó élete? Erről számol be Tóbi kedves humorral, sok ötlettel megírt fordulatos naplója. Hiszen a kisautó is családtag, együtt örül a két gyerekkel: Gyuszkóval és Zsuzskóval, s tanítja is őket, megismerteti velük a közlekedés szabályait. Persze egy kisautó élete se csupa boldogság, különösen akkor, ha Bendegúz, a haszontalan játék tigris ül a hátsó ablakában, akinek az a legfőbb szórakozása, hogy borsot tör Tóbi orra alá. Ács Kató kedves új könyvét Varga László vidám rajzai díszítik.

Hans-Rüdiger Etzold - Ford ​Focus
Ford ​Focus 1998 Októbertől gyártott 1,4 - 1,6 - 1,8 - 2,0 literes benzinmotoros és 1,8 literes dízelmotoros modellekhez. Mindent megtalálunk ebben a könyvben, amit gépkocsink karbantartásáról, javításáról tudni szeretnénk.

Liener György - Autótípusok ​- 1971
Sokak ​szerint merész kezdeményezés volt 1958-ban nálunk kiadni egy olyan vaskos könyvet, amely kizárólag autókkal, autók bemutatásával foglalkozott. Az "Autótípusok" könyv első kötetének nagy sikere azonban igen jól bizonyította, hogy az autótechnika, a világ autóinak megismerése nálunk is határozott vágyként él az emberekben. Élt ez a vágy abban az időszakban is, amikor az autósirodalom olvasói többnyire még csak távoli szemlélői lehettek az autóknak... ...A szerző olyan csoportosításban és olyan gondolatébresztő módon dolgozza fel az ipar és a technika legújabb alkotásait, hogy azok is, akik csupán kíváncsi szeretettel, s azok is akik már ehhez párosuló szakértelemmel vonzódnak napjaink autóihoz, egyaránt találnak választ a kérdéseikre.

Vígh Gréta - Michael ​Schumacher
Már ​megint vagy még mindig Schumacher! De ez most egészen más - egy 17 éves vérbeli "Schumi-szurkoló" lenyűgözően izgalmas, ugyanakkor szakembereket meghazudtolóan alapos és precíz élménybeszámolója a Forma-1 fenoménjáról. Élmények, személyes tapasztalatok, találkozások, érzések és ellenérzések, rajongás, csodálat, tisztelet. Mindez egy ifjú rajongók szemével.

Jean-Philippe Domecq - Szirének ​és szirénák
Az ​a baleset... Először várni kellett, és közben a lángok már a vezetőülésben az arca körül villogtak. Ő meg sem moccant: öntudatlan volt, majd kómás állapotba került. Nemcsak az arca sérült meg súlyosan, a gázok miatt a tüdeje is károsodott. Végre a mentők is befutottak. Először a valamilyen csoda folytán épen maradt lábáról próbálták lefejteni a rászorult acéllemezeket... A képenyőn a mentőautó villogó kék fényén és a versenykocsiból kifolyó lángoló benzinpatakon semmi nem látszott. A mentősök a kameráikkal közeledő operatőröknek integetéssel tiltották meg, hogy közelebb menjenek. Homályosan kis lehetett venni a fején levő védőálarcot. Sisakja leesett, a védőkorlát mögött találták meg. Valahányszor megrántottak egy acéllapot, mellére csügő feje ingadozni kezdett.

Büki Sándor - Autómodellezés
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dabóczi Lajos - Fiat
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Peter Kirchberg - Régi ​autók
Így ​találta fel az ember az autót Meghajtás - de hogyan? Mozgás, kormányzás és fékezés Hintóépítők és karosszériakészítők A kisműhelyektől a nagyiparig Lehet az autóval pénzt keresni? "Őrültek" sportja Mi haszna van az egésznek? Autók nyugállományban Az autózás kezdetei Magyarországon

Nagy Gábor Attila - Volkswagen ​Bogár
Aranyos ​kis pofák ezek a Bogarak... Egyre rozsdafoltosabb dísztárcsájukban is magunkat látjuk meg: milyenek voltunk gyermekként, hogy tudtunk bízni a jövőben, és hová tűnt el annyi év... És a sok kicsi Bogár most is szalad, liheg, zihál fáradhatatlanul... És ráadásul azzal a soha ki nem alvó kaján kis vigyorral a képén... Olyan gondolatokat ébreszt az emberben, mely megbékíti a jelent a múlttal és kézzel fogható folytonosságot ad... Hát lehet szomorúnak maradni őket látva? Lehet őket nem szeretni? (Idézet egy vendégkönyvből)

Simon István - A ​világ legjobb sportolói - Kimi Räikkönen
Kimi ​Räikkönen azon kevés Formula-1-es versenyzők egyike, akiket kivétel nélkül minden rajongó elismer és nagyon sok kedvel. Gyorsasága egyedülálló, a hölgyek körében pedig csibészes mosolyával is hódít. A "Repülő finn" villámkarriert tudhat a háta mögött. Gokarttal érte el első sikereit, majd megnyerte a brit Formula Renault-sorozat bajnoki címét, ahonnan egyenes út vezetett a Sauber F-1-es csapatához. A McLarennél eltöltött öt szép, ám kevésbé sikeres évad után 2007-ben tette fel a koronát szereplésére, amikor világbajnok lett a Ferrarival.

Covers_576613
5

Ismeretlen szerző - Walt ​Disney - Vigyázz, Cimbi!
Az ​elkényeztetett Villám jól érzi magát Kipufogófürdőn. Nagyokat viháncolnak barátjával, Cimbivel. Néha kicsit túl nagyokat. Éppen ezért fogadtatja meg Sally Villámmal, hogy pár napos távolléte alatt vigyázni fog Cimbire. Villám igazán meg akarja tartani barátnőjének tett ígéretét, de valami mindig közbejön...

Wolfgang Herrndorf - Tschick
Mutter ​in der Entzugsklinik, Vater mit Assistentin auf Geschäftsreise: Maik Klingenberg wird die großen Ferien allein am Pool der elterlichen Villa verbringen. Doch dann kreuzt Tschick auf. Tschick, eigentlich Andrej Tschichatschow, kommt aus einem der Assi-Hochhäuser in Hellersdorf, hat es von der Förderschule irgendwie bis aufs Gymnasium geschafft und wirkt doch nicht gerade wie das Musterbeispiel der Integration. Außerdem hat er einen geklauten Wagen zur Hand. Und damit beginnt eine Reise ohne Karte und Kompass durch die sommerglühende deutsche Provinz, unvergesslich wie die Flussfahrt von Tom Sawyer und Huck Finn.

Kollekciók