Ajax-loader

'magyar nyelvű' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Tamara White - A ​pokolba a férfiakkal
Kristina ​maszkmesteri foglalkozása izgalmas, magánélete azonban annál kilátástalanabb - sehol egy jó férfi! Ez az elkeserítő helyzet egy csapásra megváltozik, mikor megismerkedik a grafikus Dieterrel. A férfi puszta látásától felforr Kristina vére - míg rádöbben, hogy Dieter kettős játékot űz. Kétségbeesésében elhatározza: a pokolba a férfiakkal!

Gabriel Wolf - Humor ​2017
Ez ​a kötet egy humoros novellagyűjtemény. Gabriel Wolf 2017-ben indult három humoros sorozatának első részei egy kötetben + egy spin-off és két eddig kiadatlan mű!

Gyurácz Andrea - A ​szőke nő Dél-Afrikában
A ​világ utazó szerző zimbabwei, botswanai, namíbiai, dél-afrikai köztársaságbeli, zambiai, malawii és mozambiki kalandjait osztja meg velünk. Remek kalandok egy varázslatos világban hátizsákkal, sátorral, dzsippel, csőre töltött fényképezőgéppel, s jó adag bátorsággal. Volt már Ön olyan helyzetben, amikor úgy eltévedt, hogy fogalma sem volt arról, hogy éppen melyik országban van és ott merre járhat? Ült már egy álló motorú dzsipben úgy, hogy pár méternyire egy ideges elefánt rúgta a port? Tudja, hogy mit kell tennie, ha egy többtonnás víziló körbelegeli a sátrát? Tudja, hogy milyen érzés amikor a kölykeit féltő anyaoroszlán megtámadja a dzsipjét? Tudja, hogy miért csíkos a zebra és miért pettyes a leopárd? Tudja, hogy miért szórja szét a víziló a farkával mint egy propellerrel az ürülékét? Minderre s még rengeteg egyéb különleges, egzotikus érdekességre kap választ, valamint számtalan meglepő és érdekfeszítő, Afrikával kapcsolatos ismeretre tehet szert a kedves olvasó, - miközben remekül szórakozik - a Miért éppen Afrika? című kötet forgatása közben.. dr. Gyurácz Andrea, Dél-Afrika turista csalogató tájait sátras, dzsipes szafarik során járta be. Bemutatja mindezen országok egyedülálló, pompás, varázslatos látnivalóit, az út során szerzett élményeit, a helyszínen megismert, s összegyűjtött meséit, legendáit, sőt a mindennapi életet szórakoztató módon illusztráló vicceit, megspékelve a helyi ízvilágot reprezentáló receptjeivel. Mindezt és még rengeteg mást nyújt számunkra ez a lebilincselő, s pazar fényképekkel, valamint tájékoztató térképekkel illusztrált úti élmény napló, melyben a szerző igazán élvezetes, olvasmányos stílusban, személyes hangvételben tárja elénk ezt a sok mesés, egzotikus úti célt és csodálatos látnivalóit.

Martonné Erdős Katalin - Magyarország ​természeti földrajza I.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Carole Stott - A ​világűr legszuperebb intergalaktikus útikalauza
Miért ​vonz a gravitáció? Mi történik, ha túl közel merészkedünk egy fekete lyukhoz? Mit tegyünk, ha földönkívüliekkel találkozunk? Ha készen állsz egy fergeteges űrutazásra, kapcsolj hiperűrsebességre, és fedezd fel a világegyetem rejtelmeit! Jelentkezz űrhajósnak, vakációzz a Marson, kelj át a Veszélyek tengerén és légy szemtanúja egy vadonatúj csillag születésének! Lisa Swerling és Ralph Lazar látványos illusztrációi segítenek megérteni az univerzumban zajló jelenségeket az ősrobbanástól egészen az űrexpedíciókig. A sorozat korábban megjelent része az emberi test működéséről szól.

Eva Gerberding - Szentpétervár
A ​méltán népszerű Marco Polo sorozat országokat, tájegységeket, városokat bemutató legújabb tagja a Szentpétervárt sok hasznos tudnivalóval és színes illusztrációkkal bemutató kötete. A könyv végén 12 oldalon kis méretű úti térkép részletek segítik az odautazót a tájékozódásban.

Újvári József - Folyók, ​tavak, tengerek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bacskai Sándor - Egy ​lépés Jeruzsálem felé
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

William R. Forstchen - A ​harag napja
Egy ​átlagos őszi reggelen Bob Petersen megérkezik kiskamasz lányával a portlandi gimnáziumba, ahol tanárként dolgozik. Nem hagyják nyugodni a gyanús eseményekről szóló reggeli híradások, és amikor az iskoláját több másikkal együtt támadás éri, a balsejtelemből valóság lesz: fegyveresek rontanak az épületbe, hogy lemészároljanak mindenkit - gyereket, tanárt egyaránt. A The New York Times bestsellerszerzője, William R. Forstchen iszlamisták kegyetlen, kiterjedt és összehangolt akcióját vizionálja regényében. A terrorista csoportok iskolákat és autópályákat támadnak meg, gyakorlatilag megbénítva ezzel az Egyesült Államok életét. Az Egy másodperccel később, az Egy évvel később és Az utolsó nap nemzetközi bestseller szerzője valójában Amerika felkészületlenségéről és gyengeségéről ír ebben a komoly vitákat kiváltó regényében, erőteljesen kiállva amellett, hogyha az állam nem védi meg a polgárait, akkor nekik kell megvédeniük magukat.

Somogyiné Bergmann Mária - Judit ​szerelmei
A ​szerzőről Somogyiné Bergmann Mária a Bács-Kiskun megyei Császártöltésen született 1945-ben. Felsőfokú tanulmányait a Bajai Tanítóképző Főiskolán végezte, majd Szegeden - a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán - , történelem-földrajz szakos tanári diplomát szerzett. 2011-ben néhány verse az „Ember a versben" című antológiában jelent meg. Kedves Olvasó! A könyv az 1960-as évektől a rendszerváltásig kíséri nyomon Judit - a vidéki tanárnő - életének fordulatait, küzdelmeit, szerelmeit 38 izgalmas történeten keresztül. A rendszerváltás előtti idők, az akkori társadalmi, erkölcsi viszonyok számos olyan kihívást, meglepetést tartogattak az átlagembernek, amelyek a mai generáció számára már sokszor elképzelhetetlennek, érthetetlennek tűnnek. A megtörtént eseményeken alapuló történetek hű lenyomatát adják a kornak. Mondanivalójuk van, üzenetük, gondolkodásra késztetik az embert. Szinte minden egyes történet úgy fejeződik be, hogy tudunk, értünk valamit, amit korábban nem, vagy csak egyszerűen nem volt rá időnk, hogy gondolkodjunk rajta ebben a rohanó világban. Aki elolvassa őket - miközben szinte maga előtt látja Juditot - gazdagabb lesz mind a szívében, mind a lelkében. Az olvasót az első soroktól kezdve elkapja az az érzés, hogy valami váratlan fordulat, meglepő esemény fog bekövetkezni végszó gyanánt szinte valamennyi történetben. Mert az nem lehet, hogy a dolgok úgy végződjenek, ahogyan menet közben állnak. Ez a feszítő kíváncsiság az olvasóban akaratlanul is felmerülő találgatást vált ki az élet által alkotott problémákra. Mi lenne az olvasó megoldása, s mi lesz a szerzőé? Ez az érzés teszi igazán érdekfeszítővé, olvasmányossá, és izgalmassá az egyes történeteket. A könyv lektoraként nehéz volt a technikai feladataimra összpontosítanom, mert a cselekmények szála, a gondolatok egymásba fűzése végig lekötik a figyelmet, nem lehet belőle máshová kalandozni, kizáródik a külvilág az olvasó számára. És a jó írások mindig ilyenek. Dr. Dedák István egyetemi tanár

Rob Eastaway - Mike Askew - Matek ​mindenhol
101 ​trükk, játék és feladvány, amivel szórakoztatóvá (és könnyebbé) tehetjük az utazás, a sorbanállás vagy a várakozás unalmas perceit. A játékoknál életkormutató jelzi, hogy melyik korosztállyal működik a legjobban, de a legtöbbjük könnyen alakítható a gyermek tudása és hajlandósága szerint. Az ötleteket típusok szerint csoportosítottuk (pl. utazás közben játszható játékok, konyhai matek, napot záró feladványok stb.), de a könyv végén található mutató segítségével matematikai témakörök szerint is kereshetők.

Lovász Pál - Bálványdöntő
A ​Janus Pannonius Társaság egykori alapítójának, a neves irodalomszervezőnek és költőnek 2005-ben előkerült hagyatéka mindenki meglepetésére a negyvenes-ötvenes években született, a diktatúrát bíráló, az antidemokratikus viszonyokat elutasító versek százait tartalmazta. Kiderült, hogy a "rezzenékeny lélek", ahogyan Kosztolányi nevezte őt, vérbeli politikai költő is. A válogatás mintegy 100 - ritka bátorságról tanúskodó - verset tartalmaz a sokáig rejtőző, lappangó hagyatékból.

Covers_119141
A ​jupiterlámpák előtt Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - A ​jupiterlámpák előtt
A ​nézők többsége színészek alakítására emlékezik, ha egy-egy nagy filmélményére visszagondol, annak ellenére, hogy a filmművészeti alkotásokat elsősorban rendezőjük nevéhez kell kapcsolni. A filmvásznon megjelenő színész szinte mitikus hatását régóta kutatja a szakirodalom. Ezt az izgalmas és bonyolult folyamatot, a filmszínész alkotását, a szerepformálást, rendező és filmszínész viszonyát vizsgálja e gyűjtemény, a legilletékesebbek, színészek, rendezők megszólaltatásával. A kötetben John Cassavetes két tanulmányával szerepel. Egymással vitázik Batalov a színész és Antonioni a rendező, mindegyik saját módszerét védve. Ugyancsak a mesterség titkairól beszél Dirk Bogarde, Ingrid Thulin, Katherine Hepburn, Jeanne Moreau, Jacques Tati, Liv Ullmann, Jill Clayburgh. A téma kapcsán olyan rendezők műhelytitkaiba pillanthatunk be, mint Elia Kazan, Joszif Hejfic, Francois Truffaut és Ingmar Bergman, a magyar filmesek közül pedig Sándor Pál Bár a cikkek javarésze interjú, mégsem az emlékek idézése, az anekdótikus megközelítés jellemzi a kötetet. Az összkép végül is a ma filmszínészének sajátos művészi státuszát, alkotói világát hivatott tükrözni.

Brátán Erzsébet - A ​Jégcsaptündér könnyei
Valamikor ​réges-régen, a világnak kezdetén szárnyra kelt egy legenda a Jégcsaptündér létezéséről, akinek a könnyei sok szenvedő embert meggyógyítottak, amíg hittek benne és közel álltak hozzá. Az emberek egyre inkább eltávolodtak a legendának tartott történettől és már nem vélték igaznak az ősi mesemondók által egy titkos kódexbe összegyűjtött történeteket. Igaz, a kódex a születése pillanatában azonnal önálló életre kelt és a maga útját járta. Kizárólag ott és akkor jelent meg, ahol, és akinek a legnagyobb szüksége volt a segítségére. Sokan még ma is fejcsóválva pödörik meg a bajszukat és azt mondogatják: „Majd hiszem, ha a saját szememmel látom.” Ám ez a fantasztikus ország mindenki számára csak akkor létezik, csak akkor látható, ha hisz benne… Igaz, avatatlan szemek nem is pillanthatják meg, ma már kizárólag az arra érdemes gyermekek láthatják. Ők is csupán az álmaikban, s mire felébrednek, egyáltalán nem emlékeznek rá. Így van ez rendjén, Jégország őrzői vigyáznak, nehogy illetéktelen személy bukkanjon rá ama tündöklően misztikus világra, ahol örök időktől örökké minden csupa szépség, öröm, tánc, zene és végtelen szeretet. Némelyik szülő esténként még ma is elmeséli gyermekének és együtt merülnek el az álmok világában. Történt egyszer, hogy egy kislány, akit Tündikének neveztek a szülei, elveszítette az édesanyját és ettől annyira rosszul érezte magát, hogy olyan dolgokat tett, amit egyébként meg sem próbált volna. Az édesapja sem tudta megvigasztalni, hiszen ő is naponta siránkozott a nagy-nagy veszteségen. A kislány tanító nénije javasolta a könyvtárat és az olvasást. Tündike kalandjai ekkor kezdődnek, mert elindul, hogy megkeresse a Jégcsaptündért, akinek a könnyei talán rajta is segítenek. Hosszú-hosszú útja során olyasmire is rálel, amire nem is számított…

Milly Johnson - Teaház ​a sarkon
A ​Spring Hill tér kedves kis menedékhely, távol a mindennapok nyüzsgésétől. Itt várja vendégeit Leni Merryman Sarki teaháza, amely valódi paradicsom a könyvmolyok számára, és csak úgy vonzza a magányos szíveket. Leni kínálja a környék legkülönlegesebb tortáit a legizgalmasabb irodalmi témákkal fűszerezve: ki az ellenszenvesebb, Mr. Darcy vagy Heathcliff? A Manderley-ház asszonyának története szívszorítóbb, vagy Jane Eyre-é? Az irodalmi teadélutánok résztvevői hétről hétre mind jobban megnyílnak egymás előtt, s kiderül, hogy az ő életük is csaknem olyan regényes, mint kedvenc hőseiké. Hazugságok, tönkrement házasságok, éveken át titkolt kapcsolatok, személyes tragédiák látnak napvilágot. De nincs az a szív, amelyet ne melegítene át egy forró angol tea, egy szelet finom sütemény és Leni Merryman mosolya.

Paál Éva - Könyvelési ​technikák
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Anthony Hope - A ​zendai fogoly
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ryan Holiday - Az ​akadály maga az út
Az ​ego az ellenség szerzőjétől Kultuszkönyv, amelynek bölcsességét Arnold Schwarzenegger színész-politikustól LL Cool J rapsztáron keresztül James McGee ír teniszezőig sok száz híres ember ültette át az életébe. Hogyan légy sikeresebb, mint amilyen most vagy? Bármi a hivatásod, Az akadály maga az út mindenképpen segít. Ha az életedben túl sok a stressz, ha elkedvetlenedtél, mert egy problémával nem tudsz zöldágra vergődni, olvasd el ezt a könyvet! Megtudod, hogyan változtasd gondjaidat életed legféktelenebb kalandjává. Az itt olvasható történetek különböző korok kiemelkedő elméitől származnak, akik kifogyhatatlan inspirációt kölcsönöznek a ma emberének. Ryan Holiday bemutatja, hogy a világtörténelem legsikeresebb egyéniségei – John D. Rockefeller vagy éppen Steve Jobs – hogyan alkalmazták a sztoikusok módszereit a nehézségek leküzdésében. Ezek az elgondolások a lehetetlen határát súroló helyzetekben is beváltak. Ha magunkévá tesszük őket, jóval többet segítenek, mint akár a szerencse, a tehetség vagy az intelligencia.

Dénes Gizella - A ​puszta asszonya
"A ​verandán csöndesen susogtak a vadszőlő levelek. Könnyű kis szél hajlítgatta a vékony ágakat. A két Ursziny kisasszony, a feketeszemű Tilda és a kékszemű Malvin elégedetten nyujtóztak egyet a nádszék kényelmes ölében. - Végre! - ásított Malvin, aki finm fehér csipkét horgolgatott. - Rettenetes volt már ez a hőség. Nem is emlékszem rá, hogy májusban, áldozó csütörtökre ilyen kánikula lett volna. Ha nem jön eső, hamarosan elpusztul minden a kertben. Szegény jó Tinka hiába vesződik majd a zöldségtermeléssel. - És a gyümölcsös, Malvin! - csóválta fejét Tilda kisasszony. - Nem is képzeled milyen nagy kár érte a gyümölcsöst. Minden, lehullik a fákról. Se ringlóta, se kajszin, se körte nem lesz az idén. Mit fogok akkor eltenni télire? Pedig egy rendes spájzban százszámra kell, hogy álljanak a dunsztosok. Én mondom Malvin, hogy a gyümölcsre éppen úgy kellene az eső, mint a Tinka zöldségeskertjére. De mondtam is szegény Tinkának, ne vesződjön azzal, elvégre a puszta is csak ér valamit. Ötszáz holdunk van még! Nekem beszélhetnek, amit akarnak, azért Tinka nem a zöldséges kertjéből tart el bennünket..."

Pálinkás Tímea - Angol ​nyelvtan magyar fejjel
"Ezt ​a nyelvtankönyvet kimondottan magyaroknak írtam. Arra koncentráltam, hogy minél egyszerűbb és áttekinthetőbb formába öntsem azokat a fontos nyelvtani egységeket, melyek a nyelvvizsgákon előkerülnek, és minél több párhuzamot vonjak a magyar nyelvvel. A legapróbb részleteknél kezdtem, és a komolyabb nyelvtani tudnivalókkal fejeztem be."

Vörös István - Gregorián ​az erdőn
A ​próteuszi természetű költő alakváltásainak sorozata egy összegző szándékú kötet (A darázs tanításai) és egy groteszk verses regény (Heidegger, a postahivatalnok) után ígéretes új szakaszába lépett ezzel a könyvvel. Az új korszak jellegzetes vonásait mintegy megelőlegezi a kötet első, címadó, mégis cím nélküli verse, mely mintha Derrida dekonstruktív eljárásának költői megfelelője volna: egy kulturálisan rögzült metafora (az erdő mint templom) részletes kibontása közben a metaforikus megfeleltetés eredeti, panteisztikus jelentése töredezni kezd, s az így elszabaduló, szóródó helyi jelentések egy pogány teremtés-mítosz imitációját körvonalazzák. A közismert irodalmi szövegek átiratai, az ismeretlen (és gyaníthatóan nem is létező) szövegekből készült "fordítások" az imitáció, a parafrázis, a persziflázs, a paródia és a hamisítás jól ismert módszereinek radikalizálásával írják körül a gyász és a metafizikai szorongás kultúrán túli, leírhatatlan és metaforizálhatatlan maradékát.

Falcsik Mari - A ​sorsvadász
Falcsik ​Mari verseit az erőteljes képiség, a vizuális motívumok gyakorisága mellett a tudatos formahasználat jellemzi. A gyakran egy egyszerű természeti képből vagy hétköznapi élethelyzetből kibomló versek megragadó, néhol finoman ironikus egyéni variációk a gyermekkori eszmélés, a kamasz- és fiatalkor emlékeire, a felnőttkor és a női lét meghatározó pillanataira, a szerelem és a csalódás tapasztalataira.

Covers_47932
Mesterséges ​intelligencia Ismeretlen szerző
5

Ismeretlen szerző - Mesterséges ​intelligencia
A ​könyv megírásának gondolata elõször az NJSZT Mesterséges Intelligencia szakosztályán belül merült fel 1997 tavaszán. Az apropót a szakosztály újjáalakítása adta, valamint az a tény, hogy Magyarországon mintegy 20 felsõoktatási intézményben folyik MI-vel kapcsolatos tevékenység - oktatás, kutatás - de eddig még nem került kiadásra olyan átfogó jegyzet, vagy könyv, amely lehetõvé tette volna az egységes szempontok és hasonló tartalom szerinti oktatást. Magyarországon ugyanakkor - különösen a nyolcvanas években - jelentõs K+F tevékenység folyt az MI területén. Szerettük volna, ha a jól ismert nemzetközi eredmények mellett a hazai olvasó, a hazai eredményekkel is megismerkedhetett volna. Ezért jött jól a BKE AULA kiadójának megkeresése a Mûvelõdési és Közoktatási Minisztérium tankönyvpályázatán történõ részvételre, amely megadta azt a lökést, amely a könyv megírásának elkezdéséhez kellett. Az egyes fejezetek megírására a megfelelõ terület olyan hazai képviselõit kértük fel, akik mögött jelentõs szakmai múlt állt ill. olyan intézményekben tevékenykednek, amelyek foglalkoznak K+F tevékenységgel az MI területén. Ezzel magyarázható a nagyszámú szerzõgárda és a széleskörû intézményi részvétel. Maga a könyv egy hagyományosan felépített MI áttekintõ mû, amely azon kívül, hogy megadja az elméleti alapokat, részletesen tárgyalja az ezek alapján kidolgozott technikákat és a legfontosabb alkalmazásokat is. Külön figyelmet fordítottunk arra, hogy az olyan gyorsan fejlõdõ fejezeteknél, mint a korlátozás kielégítési problémák (CSP), gépi tanulás, ágensek és multi-ágensek, természetes nyelvmegértés, beszédmegértés, robotok, a legújabb eredmények is megjelenjenek a könyvben, és ahol lehet a magyar sajátosságok is hangsúlyozásra kerüljenek.

Matilde Battistini - Lucia Impelluso - Stefano Zuffi - A ​csendélet
A ​tárgyak csendes, mozdulatlan világa, az érzelmek, a varázs, az életöröm, a jelképes üzenetek finom szövevénye - ez a csendélet, a festészet történetének egyik legvonzóbb műfaja. A könyv végigvezeti az Olvasót az európai művészetben és kultúrában sajátos színt képviselő jelenség történetén, sőt bátran mondhatjuk, hogy sikertörténetén, hiszen a csendéletet az ókortól a XX. századig a közönség és a műgyűjtők soha nem lankadó érdeklődése kíséri. A pompás, csordultig telt bőségszaru érzetét keltő barokk festmények korában a csendélet már felfedi különleges kétarcúságát: a szemnek és a szívnek gyönyörködtető látványt nyújt, szimbolikus tartalma pedig elgondolkodásra késztet. Ezek a lebilincselő, nyugtalan és rejtélyes alkotások egyáltalán nem "csendesek", mozdulatlanok, hanem saját korukból kilépve élénk párbeszédbe kezdenek nézőjük jelenével. A csendélet éppen ezért képes minden más műfajnál erősebben megőrizni friss, a múló évszázadoktól független aktualitását. A háromszáz oldalas, több mint négyszáz színes reprodukcióval illusztrált kötet első része a csendélet fejlődéstörténetét, legfontosabb alkotásait és alkotóit mutatja be. A második rész kilenc témája (a terített asztaloktól a hangszerekig, az optikai csalásoktól a virágokig) lehetőséget nyújt a képek szimbolikus utalásainak megfejtésére, bemutatva a virtuóz mestereket és a festői megoldásokat.

Christian Tielmann - Berci ​óvodába megy
Hurrá! ​Berci végre óvodába megy, ahol rengeteg izgalmas kaland vár rá. Rajzol egy óriási lovagvárat, paradicsomszószos tésztát eszik, végül ebéd után még a sok fáradalmat is kipihenheti. Egy baj van csak: Mama túl hamar jön érte. Pedig ő még maradna..."

Ulrike Leistenschneider - Isabelle Göntgen - A ​szerelem egy rinocérosz
Miért ​beszél mindenki arról, hogy pillangók repdesnek a hasában, amikor szerelmes? Én valami teljesen mást érzek: inkább úgy tűnik, mintha egy rinocérosz, vagy nem is, mintha egy egész csorda rinocérosz kergetőzne a testemben. A trappolásuk sem épp kellemes teljesen felforgatnak maguk körül minden érzést, és nem tudok miattuk semmi másra gondolni, csak rád. Lea életében először szerelmes. De hogy szólítsa meg a fiút? Úgy dönt, belekezd a világtörténelem leghosszabb és valószínűleg legkínosabb szerelmes levelének megírásába, ami SOHA, SOHA, de nem kerülhet Jan kezébe.

Ismeretlen szerző - Zsoltárkulcs ​/ Clavis psalterii
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Libby Page - Strand
„…esőben ​úszni számára az egyik legnagyobb öröm. Titkos boldogság, mint a pluszkanál barna cukor a reggeli zabkásájába, vagy az érzés, amikor olyan zokniba bújik bele, ami a radiátoron melegedett.” A londoni Brixton nyitott strandja különleges hely. Menedék a nagyváros forgatagában, felfrissülés a nyári forróságban, öröm a szomorú napokon, megkönnyebbülés nehézségek idején, társaság a magányban, egyedüllét a tömegben, emlékezés, gyógyulás - mindenkinek kicsit más. Ez a strand évtizedek óta kitartóan szolgálja a környék lakóit, ám úgy tűnik, ennek hamarosan vége: a közeli lakópark üzemeltetője elit teniszklubbá fogja átalakítani a területet, a medencét feltöltik betonnal. A témáról a helyi lapnak a fiatal újságíró, Kate tudósít, akit már jó ideje semmi sem tud kizökkenteni pánikrohamokkal kísért depressziójából. A medencénél azonban megismerkedik a nyolcvanhat éves Rosemaryvel, akinek bámulatos ereje és egész életét beragyogó szerelmének emlékei kizökkentik a lányt nyomasztó apátiájából. A két nő rendkívüli barátsága mindkettejüknek segíthet továbblépni egy nehéz életszakaszból, és mindehhez a medence élénkkék víztükre adja a tökéletes hátteret, és a célt, amelyért érdemes közösen küzdeniük. A Strand érzékeny humorú, bájos és szívmelengető történet barátságról, szerelemről és a közösség erejéről. Igazi jelen kori, nagyvárosi mese, amely felszabadít és erőt ad a nagy csatákhoz és a hétköznapokhoz. „Kifinomult, elgondolkodtató és felemelő.” Daily Mail

Szalay Netala László - Zafi ​tündér csodálatos utazásai az Álmok és a mindenféle Valóságok Birodalmában
1990-ben ​már megjelent ez a sok, rövid fejezetből álló mesekönyvem. Egyetlen szavát nem terveztem előre. Úgy írtam, mintha magam is éppen olvasnám. Üzenet talán valahonnan? Lehetséges. Zafi tündér valamilyen feladattal érkezik a meséből. Maga sem tudja, mit bíztak rá. Nem először van nálunk, ebben a valóságban. Ügyetlen varázslatai végül elvezetik a tanítói által kitűzött feladatához, egy nagy, közös álom megéléséhez, melyben a gyerekek megismerik egymást, a világot, a történelmet, a nagy filozófiai kérdésekre adható válaszokat. Szülőknek, gyerekeknek ajánlom, közös olvasásra. Minden fejezet izgalmas kérdéseket, beszélgetéseket hozhat elő. Senkit semmire nem akartam rábeszélni. Zafi tündér a szívemből érkezett hozzám. „A Meséből jöttem elő. Megláttam a vasárnap délutánt, és tetszett a dolog. "Nem várok tovább" - gondoltam, és amikor Nagymama nem figyelt oda az ingvarrás közben, végleg ott maradtam. Persze, mondhatnád, fel kellett volna tűnjön neki valami gyanús velem kapcsolatban, de úgy intéztem, hogy ne legyen gondunk egymással. Szépen belenyugodott, hogy lesz még egy unokája. Nem volt nehéz. Kicsit lehorgasztotta fejét a karosszékben, s máris sikerült. Álmot látott, s azonnal elfelejtette, hogy öt perccel előbb még nem léteztem.”

Déry Attila - Merényi Ferenc - Magyar ​Építészet 1867-1945
Ez ​a könyv Merényi Ferenc: A magyar építészet 1867-1967 című művének folytatása - tulajdonképpen a korunk igényeihez igazított, az elmúlt évtizedek tanulságai alapján bővített és átdolgozott kiadása -, és annak a hosszú párbeszédnek a végeredménye, amelyet a szerzők, a kiadást megelőző évtized folyamán a magyar építészet jelenéről és multjáról folytattak.A kötet rengeteg fotó és rajz segítségével mutatja be nyolcvan év magyar építészetét.

Julien Reis - A ​hívő ember a zsidó, a keresztény és az iszlám vallásban
A ​Homo religiosus sorozat második kötete a szent antropológiájának egyik központi aspektusára, magára a hívő emberre irányítja a figyelmet. A kötet nemzetközi hírű szakember szerzői fenomenológiai szemléletből kiindulva vizsgálják a zsidó, a keresztény és az iszlám vallás istenhitét, isteneszméjét és vallásos mindennapjainak gondolkodását. Az írások három olyan hagyományt mutatnak be, amelyek számos közös vonásuk alapján sajátos kapcsolatban állnak. E kapcsolat egyik jellegzetes példája Ábrahám alakja, akiben a zsidók a Pátriárkák atyját tisztelik, a keresztények a hit bajnokát, a muzulmánok pedig az első igazhívő muzulmánt. A vallások és kultúrák találkozásának idején nagy szükség van e három monoteista könyvvallás (Biblia, Talmud, Korán) összevetésére.

Szabó Lajos - Szabó ​Lajos szemináriumi előadásai, 1946-1950
1992 ​óta folyik Szabó Lajos filozófus hagyatékának feldolgozása. Műveinek most megjelenő első kötete 1946-1949 között tartott előadásainak anyagát tartalmazza a pszichológia, értékelmélet, közgazdaságtan és egzisztenciálfilozófia tárgykörében.

Kollekciók