Ajax-loader

'magyar nyelvű' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Charles Dickens - Az ​elátkozott ember és az alku, melyet a szellemmel kötött
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tolnai Ottó - Világítótorony ​eladó
"Szirti ​Bocskay Évi, Jutka osztálytársa a szabadkai építészeti középiskolából, aki különben pacséri, és a szülei barátkoztak, összejártak Piri menyem nagyszüleivel, jelentkezik telefonon. Előbb azt hiszem, Ókanizsáról hív, férje, Bocskay Ottó ugyanis ókanizsai. Olyannyira az, ókanizsai, hogy nélküle talán nem is létezne az a kis alföldi város, szülővárosom. Legalábbis nehezen tudnám Ottó nélkül elképzelni, annál is inkább, mivel szülővárosom immár elsősorban képzeletemben él. A szereposztás már végleges, új szereplők nemigen lépnek színre, a régiek pedig szép lassan a halálba távoznak. Évi sokáig (1964-től 1972-ig) ott dolgozott, Ókanizsán, az egykor jó nevű Manojlovic Mikica bácsi, Öreg Imre és Kapun Kosta által alapított tervezőirodában. Ők tervezték, építették Ördög Miki vezetésével egész Nagy-Jugoszlávia szerte a silókat, és ez számomra szép volt. Később beszélgettem is erről Öreg Imrével Amerikában — különös mód éppen Miamiból a Flamingo Roadra utazva -, milyen szép volt tudni, hogy egész Nagy-Jugoszlávia szerte mi, ókanizsaiak tároljuk a gabonát." - Részlet a könyvből

Csüllög Ferenc - Metszéspontok
Túlvilág, ​kaland, utazás, misztikum. Emberek, gyönyörű építmények, csodás skót tájak. Vallás, kereszténység, szeretet, emberség, odaadás. Miért is tartozik össze mindez? Nem véletlen, hogy e kisregény a Metszéspontok címet kapta. Földi, emberi dolgok keverednek a túlvilág, a klasszikus mese jellemzőivel, ugyanakkor főhősünk, a 15 éves Elda a keresztény hit metaforájaként jelenik meg a történetben, az Árnnyal harcolva. De nem csak harcról van szó: fény derül családja múltjára, közös pontokat fedez fel a múlt és a Másik Világ között. Mindez nem véletlen, hiszen Ő a Kiválasztott

Szakál Imre - Telepesek ​és telepes falvak a csehszlovák Kárpátalján
A ​Kárpát-medence keleti csücskébe szorult régió, köznapi nevén Kárpátalja, az 1920–30-as években a Csehszlovák Köztársasághoz tartozott, biztosítva az összeköttetést a Magyarországot körbezáró kisantant államok között. Egy államba került a széteső Osztrák–Magyar Monarchia legerősebb gazdasági potenciállal rendelkező vidéke és az örökös terra incognita, ahonnan folyamatosan biztosítani kellett Prágát, hogy a városi utcákon nem medvék futkosnak, csak nagyon szegények errefelé az emberek. A csehszlovák állam számos modernizációs próbálkozásainak egyike a földreform megvalósítása volt. A felparcellázott korábbi nagybirtokokból részesültek a magyarok is, az emlékezet azonban csak a telepesek és a telepes falvak megjelenését őrizte meg. A határ és ezzel együtt a vasút közelében az idegen környezetbe került cseh legionisták és az új körülményeket és gazdálkodást nehezen megszokó ruszin telepesek újabb legendákkal gazdagították a helyi emlékezetet. Ez a könyv levéltári dokumentumok alapján ered e legendák nyomába.

Miranda July - Az ​első rosszfiú
Cheryl ​soha nem képes igazán ellazulni. Egyedül él, és évek óta hasztalanul igyekszik elsírni magát, pedig állandóan gombóc van a torkában. Szüntelenül kísérti egy gyerekkori emlék: hatéves korában találkozott egy fiúcsecsemővel, és azóta minden csecsemőben ugyanezt a kisbabát véli viszontlátni. Cheryl világa mesés képzelődésekre épül. Már húsz éve dolgozik a Nyitott Tenyér elnevezésű karitatív szervezetnél, amikor a főnöke és főnöknője, egy házaspár, különös szívességre kéri: huszonegy éves lányuk - név szerint Clee - hadd költözzön oda hozzá egy időre. Cheryl élete teljesen felborul ettől a beavatkozástól - és mégis éppen ezáltal döbben rá, milyen az, ha az ember nem csak képzelődik, hanem valóban megszeret valakit. A negyvenes, túlérzékeny nő és az öntelt, kegyetlen szőke szexbomba története megindítóan beszél az emberi intimitásról: egyik pillanatról a másikra váltva ki nevetést, meghökkenést, viszolygást vagy épp együttérzést az olvasóból. Az egyedi, frivol humorú Miranda Julynak már az első novelláskötete is nemzetközi sikert aratott (és Frank O'Connor-díjat kapott), az első regényét pedig most világszerte úgy adják ki, mint az amerikai irodalom legnagyobb ígéretének egyszerre bizarr és romantikus remekművét.

Covers_329803
Almatermesztés Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Almatermesztés
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

John Gottman - Julie Schwartz Gottman - Douglas Abrams - Rachel Carlton Abrams - Nőkalauz ​férfiaknak
A ​világszerte elismert párkapcsolati szakértő, John Gottman házasságdiagnosztikai laboratóriuma, a híres Szerelemlabor kutatásai meglepő tényt tártak fel: a közhiedelemmel ellentétben egy kapcsolat sikere vagy kudarca főleg a férfin, a férfi viselkedésén múlik. A nők bonyolult, nehezen kiismerhető teremtmények, és a férfiak sokszor elveszetten és esetlenül téblábolnak rejtélyes világukban, nem tudják, hogy kerüljenek közelebb hozzájuk: a testükhöz, a szívükhöz, a lelkükhöz. Márpedig majdnem minden férfi szeretne olyan pasi lenni, amilyenre a nők vágynak. És hogy mit keresnek a nők egy férfiban? Most először tudományosan megalapozott, kutatások igazolta választ kaphatunk erre a régi, nyugtalanító kérdésre. John Gottman, több The New York Times-bestseller írója szerzőtársaival, köztük feleségével, Julie Schwartz Gottman klinikai szakpszichológussal együtt ered a rejtély nyomába. A tudományos igényesség dacára is rendkívül szórakoztató könyvükben számos hasznos és gyakorlatias tanácsot adnak, hogyan kell megközelíteni egy nőt, elkápráztatni és elcsábítani, ágyba vinni és kielégíteni, boldoggá tenni és megtartani egy életre. És hogy mindezt miért jó tudni? Mert bizonyított tény, hogy az egészséges párkapcsolatban élő férfiak többet keresnek, többször és jobban szexelnek, tovább élnek, kevésbé szenvednek krónikus betegségekben, mint szingli társaik. Érdemes hát megismerni és kiismerni a nőket és vágyaikat, gondolkodásukat, érzéseiket, és ehhez nélkülözhetetlen ez a hiteles és szellemes "útikalauz" a női nem világába.

George E. Hyde - Lepkék
A ​szakértők által írt, gondosan illusztrált, könnyeden forgatható Spotter's Guide a természetbarátok nélkülözhetetlen zsebkönyve. A részletes leírások segítségével több mint 90 féle lepkét azonosíthatsz be. Ha észrevettél egy lepkét, bejelölheted a pontozótáblázatban. Az internetlinkek segítségével további izgalmas felfedezéseket ehetsz a lepkék világában!

Marie Korandová - Magdaléna Lehtosá - Daniela Schredlová - Az ​állatok birodalmában
A ​könyv a gyerekek életkori sajátosságaihoz igazodva átfogó képet ad az állatvilágról. A gyerekek megismerkednek a szárazföldön és vízben, a föld alatt és a levegőben élő állatokkal. Az új ismeretanyag elsajátítását változatos feladatok biztosítják. Vidám mondókák, színes képek, ötletes feladatok teszik próbára a kisiskolások találékonyságát, ügyességét. Megismerkednek az állatok testfelépítésével, életmódjukkal, tulajdonságaikkal. Mindezen ismeretek elmélyítik a gyerekek természetszeretetét.

Catherine Leblanc - Elég ​nagy vagyok már?
Mindenkinek ​ismerős probléma, amikor meg kell győznünk a gyerekünket arról, hogy valamit még nem csinálhat, mert még nem elég ügyes hozzá, vagy az túl veszélyes számára. Ebben segít Kismackó legújabb története, amiben őt is néha túl kicsinek vagy túl nagynak tartják a szülei ahhoz, hogy egyedül használja a kést, vagy még mindig cumizzon, esetleg, hogy séta helyett babakocsiba üljön. Az Akkor is szeretnél? és a Megérkezett! című könyvekhez hasonlóan a szerzőpáros itt is sok humorral veszi végig ennek a korszaknak a nehézségeit, mi pedig Szabó T. Anna és fia, Dragomán Pali remek fordításában olvashatjuk gyerekünkkel az ölünkben.

Robert B. Haas - Afrika ​az istenek szemével
„Az ​univerzum gyermekei vagyunk, egylényegűek a sivatagok dűnéivel, az erdők hajnali párájával, a vonuló vadludakkal, a kiáltozó kecskefejővel, az égen úszó márciusi bárányfelhőkkel, a kobra szemével és az oroszlán bömbölésével. Egyek vagyunk a furulya fájának lázas rezgésével, a dobok lüktető dübörgésével, a bennszülött lányok táncával-énekével, ékszereik finom csilingelésével. Egyek vagyunk a smaragd vízről emelkedő rózsaszín flamingók tollával, a szurdokok meredek sziklafalával, az idők kezdete óta háborgó vulkánokkal. Mindezt magad is átélheted és felfedezheted, kedves Olvasó, ha Bobby Haas társaságában útra kelsz a felhők járta egyenlítői égbolton. Odafentről megismerheted az igazi Afrikát, de jó lesz sietned, mert könnyen lehet, hogy ez az Afrika már nem sokáig létezhet. Én mégis hiszek benne, hogy a dolgok mérhetetlen körforgásában hamarosan megváltozik a világ. Afrika többé nem szorul majd a tehetős országok kegyelmére, sőt amazok vesznek példát róla, mert felismerik, hogy Afrika minden földrész előképe, minden élet bölcsője.” (K. Gallmann, Ol Ari Nyiro, Kenya)

Molnár T. Eszter - A ​Kóbor Szálló
Hetedhét ​Hugó, a becsületes földönfutó éjszakai szállást keres a városszéli erdőben. Búbanya, a barlanglakó útbaigazítása nyomán elérkezik a Kóbor Szállóba, és megismerkedik annak különös lakóival: Rebekával, a beszélő macskával, Bolíviával, a lustakötés címzetes egyetemi tanárával, Lust Alfonzzal, a nyugalmazott operaénekessel és Gizikével, a Kóbor Szálló nagylelkű háziasszonyával. És hogy mi köze van Rikinek, ennek a borzas, szőke kislánynak, Dínónak, a szabadságra vágyó rottweilernek, és Sunyi Sanyinak, a rettegett rablónak a Kóbor Szállóhoz? Kiderül a meséből! Varázslatos, érzékeny meseregény Molnár T. Esztertől (Egy majdnem normális család, Szabadesés) Molnár Jacqueline (Robotok, A hétfejű tündér, A részeg elefánt, Belvárosi gyümölcsök stb.) színpompás rajzaival - sok-sok humorral, emberismerettel, empátiával. Ha szeretitek Lázár Ervint, ez a mese is tetszeni fog!

Mohandász Karamcsand Gandhi - Az ​erkölcsiség vallása
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_265004
"Az ​én hazám" Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - "Az ​én hazám"
"Az ​én Hazám" - ezzel a konferálással hallhatták reggelente fél 7 után három perccel a közismert, vagy a szűkebb környezetükben eddig is megbecsült személyiségek rövid, kétperces vallomását otthonról, gyermekkorról, szülőhelyről, tanyáról, faluról, városról, családról és nemzetről, szülőföldről, országról, hitről, hűségről, a határok nélküli tágabb vidékekről vagy akár a nagyvilágról, ki hol érzi magát otthon, mit tart, mit vall hazájának... Közülük 123-at most írásban is megjelentettük. A képek is beszélnek az albumban, Schäffer László fotói nem csupán illusztrációk, továbbgondolkodásra késztetnek, ki-ki felismerheti bennük érzésvilágát.

Covers_338082
Árvizkönyv ​Szeged javára Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Árvizkönyv ​Szeged javára
A ​Kisfaludy Társaság tagjainak írásait gyűjti egybe a kötet, amelyet 1880-ban a szegedi árvízkárosultak javára adtak ki Budapesten.

Zámbó Krisztián - Vallomás ​édesapámról
A ​fiú mióta csak az eszét tudja az apjához mérte magát. Sokszor lehetett nyomasztó ez az összehasonlítás. És hiába halott az apa, hosszú hónapok óta, máig csakis ő a mérce. Akihez szólni, akitől kérdezni lehet, aki mintha fizikai valóságában is ott lenne az emberrel, akinek hallani a hangját vagy legalább a szívverését a műtőajtó előtt, miközben odabent végső és reménytelen küzdelmet folytatnak az orvosok. A sors nem adott egyszerű életet Zámbó Jimmy gyermekeinek. S talán a legbonyolultabb kihívásokat legidősebb fiára, Krisztiánra mérte. Aki miután édesapja feleségül vett egy kétgyermekes elvált asszonyt, féltestvérek közé született. S amikor Jimmy ismét egy kétgyermekes elvált nőhöz kötötte az életét, megint csak két újabb gyerekkel nevelkedett együtt, hogy aztán édesapja utolsó házasságából két kistestvére is szülessen. Két anyához, hat testvérhez és egy nem akármilyen apához kellett alkalmazkodnia. Egy apához, aki az élet. legkisebb részletét illetően sem a hétköznapi szabályok szerint élte az életét, aki sok-sok szorongással, kétellyel és persze nagy tehetséggel áldott, vert a fátum.Aki gyakorta legeslegújabb barátnőihez is magával vitte a fiát, akit beavatott számos titkába, köztük sok olyanba is, amit aligha érthetett a kamaszodó gyerek.Jimmy imádta a gyerekeit, miközben élete igazi középpontjában mégis csakis ő maga állhatott. Kényeztette, tejbe-vajba fürösztötte őket, miközben nem biztos, hogy tudta milyen hatást gyakorol rájuk az a sok-sok feszültség, frusztráltság, ami egész életét végigkísérte.Olyan ez a könyv, mint egy nagy sóhaj. Mint egy óriási megkönnyebbülés. Mellyel a Fiú, aki mindmáig mindent az Apjához mér, végre kilép az óriás árnyékából. S elmond mindent őszintén, ahogy ő maga látta. A Király legidősebb fiaként. Sokszor nagyon-nagyon egyedül. - Ómolnár Miklós a Story főszerkesztője

Ismeretlen szerző - Aprók ​szótára - A tanya állatai
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ida Bohatta - A ​szorgos méhecske
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Éric Deschodt - Attila, ​a hunok királya
"- ​Legyőzhet engem bárki? - kérdezte Attila - Mindenkit le lehet győzni - válaszolta az öreg sámán -, de a következő csatában a legádázabb ellenséged veszik majd oda. - A legádázabb ellenségem én magam vagyok - felelte a hunok királya." Attila (395-453) alakja körül nem oszlik a homály. A hunok egyetlen császára, a Belső-Ázsiától Európa szívéig húzódó területen kaotikus összevisszaságban élő nomád törzsek zseniális egyesítője, a kivételes diplomata és nagy hadvezér kevesebb, mint tizenöt év alatt az Aral-tótól a Dunáig nyúló, hatalmas birodalmat épített. Hiába győzte le és dúlta végig a Nyugatrómai és Keletrómai Birodalmat, különös módon egyik fővárosát sem szállta meg, Róma és Konstantinápoly pompájánál többre tartotta a saját, szétszedhető fapalotáját. 452-ben lerohanta Galliát, ám Champagne-ban, a catalaunumi csatamezőn megállásra kényszerítették. Megmagyarázhatatlan módonvisszavonult gyermekkori barátja, a római Aetius elől, majd nem sokkalazután, hogy megkezdte serege átszervezését, az újabb hadjárat küszöbén váratlanul meghalt. Eric Deschodt újságíró, író - közel húsz kötet szerzője. Írt életrajzokat és történelmi regényeket.

Covers_238924
A ​mozdonymodell-építő Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - A ​mozdonymodell-építő
Dr. ​Varga Sándor jogász, gépészmérnök, de leginkább Vasutas. Akár csupa nagybetűvel is. Mert szenvedélyesen szerette a vasutat, a mozdonyokat, a míves személykocsikat. Ezért is áldozta minden szabadidejét mozdonymodellek építésére. Önmaga nem, de vasútmodelljei bejárták a nagyvilágot. Los Angelestől Nagy-Britanniáig, szerte Európáig. A közelgő 100. születésnap tiszteletére állították össze barátai, pályatársai ezt a kötetet, amely elsősorban a modellek leírása, dokumentálása miatt lehet érdekfeszítő olvasmány.

Elaine Cunningham - Varázslóháború
Halruaa ​tanácsosai ismét legyőzték Akhlaurt, a nagy hatalmú varázslót. A birodalom újra biztonságba került. De a győzelemnek iszonyatos ára van. Az agg király meggyengült, hatalma elenyészett. Matteo, Zalathorm főtanácsosa a kötelesség és az érzelmei közt őrlődik. Czigan, Akhlaur mocsarának hőse egy sötét világba kerül, ahonnan talán nincs is visszaút. A háttérben pedig Akhlaur és új szövetségese, a varázskopó, új tervet sző.

Jeanne Ray - Júlia ​és Rómeó virágai / Szerelem első lépésre / Édes élvezetek
Júlia ​és Rómeó virágai A Cacciamanik és Rosemanek emberemlékezet óta esküdt ellenségei voltak egymásnak. Miután a megözvegyült Rómeo Cacciamani és az elvált Julie Roseman egy véletlen folytán találkozik, váratlan románc bontakozik ki közöttük. Családtagjaik azonban nem hajlandók tudomásul venni a megváltozott helyzetet, tovább folytatják a gyűlölködést, ezért a szerelmesekre sok megpróbáltatás vár. Szerelem első lépésre A negyvenkét éve boldog házasságban élő Caroline és Tom McSwain családjában egyszer csak minden a szerelem és a párkapcsolatok körül forog. Van, aki közelgő házasságát tervezi, ám akad olyan is, akit nemrég hagyott ott a társa. A Júlia és Rómeó virágai című regény szerzőjének keserédes története a szerelem gyakran mulattató és kiszámíthatatlan útjairól mesél. Édes élvezetek A jó kedélyű középkorú háziasszony, Ruth Hopson élete váratlan fordulatot vesz, amikor férjét elbocsátják az állásából. Sokasodnak a család anyagi gondjai, közben az asszonynak meg kell küzdenie mogorva tinédzser lányával és idős, egymással viszálykodó szüleivel is. Ruth igyekszik úrrá lenni a helyzeten, az egyedüli mentsvárat mégis a torták sütése jelenti. Rövidesen kiderül, hogy a mániákussá váló elfoglaltság szokatlan megoldást kínál a család minden nehézségére.

Nina Stibbe - Férfi ​a háznál
"Nagyszerű, ​kacagtató, lélekemelő. Nem emlékszem, nevettem-e valaha ennyit." The Observer Szüleik válása után a kilencéves Lizzie Vogel, a nővérével és az öccsével vidékre költözik, egy őket meglehetősen ellenségesen fogadó faluba. Anyjuk szinte azonnal inni kezd, és kényszeresen drámákat ír, amivel nem nyeri el a falubeliek tetszését - már amúgy is gyanús nekik a csinos, vonzó, elvált asszony. Lizzie és a nővére nagyon szeretne beilleszkedni, ezért kitervelik, hogy titokban meghívnak minden arra alkalmas (és nem alkalmas) férfit, abban a reményben, hogy valamelyikük majd csak feleségül veszi az anyjukat... "Klasszikus vígjáték. Minden sora kacagtató." The Times "Ha valakinek tetszett a Szeretettel, Nina, imádni fogja ezt a nagyszerű regényt is." India Knight "Soha ennyire még nem tetszett könyv." Lisa Jewell

Darren Shan - A ​végzet szentélye
Miután ​szakít mesterével, és kiirtja a hajó teljes legénységét, Larten úgy dönt, nem tér vissza a vámpírok közé. Félig vakon bolyong egy dermesztően fagyos tájon, ingébe rejtve értékes zsákmányát: egy csecsemőt. A végzet azonban mindkettőjüknek mást rendel, mint a korai halál... A 20. század legelején járunk, Larten Párizsba menekül, ahol az emberek között nyugalmat talál. Sajátjaként neveli a számára idegen csecsemőt. Egy napon Larten békés életébe betoppan a múlt – egy felismerhetetlenségig elhízott vámpír barát képében, s ezzel az árnyak újra nagyra nőnek…

Lantosné Imre Mária - Vargha Dezső - Mecseknádasd
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Sütő András - Csipkerózsika ​ébresztése
Ez ​a könyv a romániai Véres Karácsony előtt, egy borzalmas diktatúra éveiben született. Minden idők legszigorúbb és legszamarabb cenzorainak garázdálkodásai közepette. Hogy ez mit jelentett: elmondhatatlan. Aki tollforgatóként élte át e sötét évtizedeket: jól tudja, mire gondolok, aki pedig csak külső szemlélő volt, annak hosszan, bőven kellene mesélni. Erre most nincs mód, ám az olvasó szíves figyelmébe ajánlanám azt a jegyzőkönyvet, amelyet szellemi vámtiszteknek egy csoportja vett föl Erdélyben Pompás Gedeon című vidám játékomról, annak mondandójáról. Bizonyos, hogy ennél beszédesebb példa az elmúlt idők alkotási körülményeiről nehezen képzelhető el. Ne mondja senki, hogy ilyen körülmények között nem kellett volna írni. Hogy nem volt volna írni, élni, szólni, remélni, álmodni és tiltakozni. Ki hogy tudott, kinek mire futotta aggodalomból, kényszerű képes beszédből, vállalásból, szenvedélyből. E könyv szerzőjének ennyire futotta. Meg arra persze, amit más munkáiban is letett már az olvasó asztalára. Hogy micsoda s mennyit ér: az idő megítéli. Döntése előtt a szerzőnek nincs miért berzenkednie, avagy pironkodnia. Szájkosaras időben kellett szólni s lehetett hallgatni, ha valaki íróként a némaságot választotta. Én azt választottam, amiről ez a könyv is tanúskodik. A kérdésre pedig, hogy miért ilyenek ezek az írások és nem amolyanok, kétféle választ is lehetne adni: egyrészt, mert senki sem ugorhatja által saját árnyékát, másrészt, mert egyféleképpen szól a fa, ha fejszével kongatják, s másként, ha lombját jótékony szelek zúgatják.

Forrai Lajos - Forró Lajos - Jelöletlen ​tömegsírok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Maróth Miklós - Aristoteléstől ​Avicennáig
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Csizmadia Tamás - RíMatek
"Biztos ​vagyok abban nagyon, hogy a matektudás egy hatalmas vagyon. Nem is fogható semmi máshoz, kár, hogy a postás nem hozza házhoz..." Nem csak a gyermekek, a felnőttek közül is sokan szeretnek játszani a szavakkal. A szerző a fejéből kipattant sok-sok bolondos rímet csokorba foglalta, majd fiával együttes tevékenysége révén megszületett Lapi. E műve alapján már sok mindennek nevezték a szerzőt, persze pozitív kicsengéssel. Kívánok Neked nevettető időtöltést, miközben játékosan átismételhetőek a matek alapjainak egyes részei. Folytatás következik!

Eckhardt Sándor - Új ​fejezetek Balassi Bálint viharos életéből
"A ​Magyar Tudományos Akadémia 1956 májusában megbízott azzal, hogy egy háromhetes tanulmányutat tegyek Csehszlovákiában. Ezt az időt arra használtam fel, hogy a Nyugat-Szlovákiba eső levéltárakat átnézzem Balassi Bálint életrajza szempontjából: hiszen a nagy magyar költő itt töltötte életének legnagyobb részét. Ugyanakkor felkerestem azokat a helyeket, várakat, városokat és romokat is, melyek ismerete nélkül légüres térben mozog az életrajzíró képzelete...." részlet az író előszavából

Farkas Lajos - Vésnök ​díszítőrajzok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Monika Matschnig - Testbeszéd
Hasznos ​tudás mindenkinek 30 percben című sorozatunk kötetei rövid idő alatt, egy lélegzetvétellel elolvashatók, s kiválóan kamatoztatható ismereteket nyújtanak olyan, elsősorban a munka világában kiemelt jelentőséggel bíró területeken, mint a kommunikáció, a karrier és az önsegítés. 21. századi, modern életvitelünk elengedhetetlen része az ezeken a területeken való tájékozottság. A könnyen áttekinthető, olvasmányos, informatív és kompakt kivitelű kötetek segítségével nem szükséges sok időt és energiát áldoznunk arra, hogy olyan hasznos tudásra tegyünk szert, amely által a munkahelyünkön sikeresebbek, személyes kapcsolatainkban pedig boldogabbak lehetünk. Az eredetileg német nyelven írt sorozat köteteiből világszerte több mint 5 millió példány kelt el. Az önfejlesztő sorozat első két kötete a testbeszéd és a siker témája köré épül, és hasznos tanácsokat ad annak könnyebb megértéséhez.

Kollekciók