Ajax-loader

'cukrászat' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Covers_38723
Muffinok ​és sütemények Ismeretlen szerző
elérhető
4

Ismeretlen szerző - Muffinok ​és sütemények
Az ​otthon készült, sütőben sült finomságok mindig megmelengetik az ember szívét, és ha kis papírformákban sülnek, még mutatósak is! A könyvben remek muffin-, tortácska- és süteményreceptek sorakoznak: akár a gyerekek uzsonnacsomagjába való egyszerű, laktató süteményt vagy eredeti ötleteket keresünk egy családi ünnepséghez, akár csak egy kis kényeztetésre vágyunk a reggeli kávénk mellé, itt minden alkalomra megtaláljuk a megfelelőt.

Korpádi Péter - Muffinok ​és pogácsák
Miért ​szeretjük annyira a muffint? A divaton túl azért, mert bármikor elkészíthető, reggelire, tízóraira, egyes húsos változatai talán még egy ebéd második fogásának is megfelelnek. Remek a délutáni kávéhoz, teához vagy kirándulásra. Váratlan vendégek érkezésekor vagy gyermekzsúrokon is előrukkolhatunk vele. A kezdő vagy konyhai trükkökben kevésbé járta háziasszonyok is könnyen és gyorsan elkészíthetik, mert igen kevés szabályt kell megjegyezniük, a muffin pedig 15-20 perc alatt megsül. Nagy előnye, hogy az elkészített muffin lefagyasztható, és hónapokig tárolható, de maga a bekevert tészta kis adagokban eltéve szintén nagyon jó szolgálatot tehet nekünk a napi rohanásban.

Lajos Mari - Hemző Károly - 99 ​sütemény és torta 33 színes ételfotóval
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Stahl Judit - Büntetlen ​örömök
Stahl ​Judit új szakácskönyve örömteli bizonyíték, hogy a jó ízek nem feltétlenül jelentenek egyúttal plusz kilókat is. Ebbe a kötetbe Judit azokat a kedvenc, alacsony kalóriatartalmú ételeit gyűjtötte össze, amelyeket lelkiismeretfurdalás nélkül megehetünk. A 300 kalóriás reggeli turmixitalok, az 500 kalóriás előre elkészíthető és munkahelyre dobozban magunkkal vihető ebédek, a 650 kalóriás gyors vacsorák, valamint a 250 kalóriás csábító édességek mind-mind igazi ínyencségek. Vagy ahogy Judit fogalmaz: "büntetlen örömök". Tehát szó sincs újabb csodafogyókúráról - ez a könyv azoknak készült, akik szeretnek enni, de örülnek, ha ez nem látszik meg rajtuk. Persze az is bátran fakanalat ragadhat, aki komolyan diétázik. Garantáljuk, hogy rég evett ilyen finomakat lelkiismeretfurdalás nélkül.

Dworschák Ernő - Frank Júlia - Szántó András - Édes
A ​négy alapízből az édes a harmadik. Az első kötet a jellegzetesen sós ízű ételek elkészítésének módját tartalmazza, a második a savanyúakét. Ennek a könyvnek a főszereplői természetesen a torták, a desszertek és a sütemények. A szerzők felhívják a figyelmet a mértékletes cukorfogyasztásra, a méz és a mesterséges édesítőszerek felhasználási lehetőségeire. A könyv lapjain megelevenedik cukrásztörténelmünk néhány érdekes epizódja is.

Covers_227585
elérhető
0

Ismeretlen szerző - 33 ​édesség lépésről lépésre
Nem ​mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsainkat, hogy Ön lépésről lépésre, velük együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyikét kipróbáltuk, ezt bizonyítják a főzés közben készített fotók is. Reméljük, hogy a színpompás képek meghozzák kedvüket a könyvünkben található finomságok elkészítéséhez. Az ételek leírását több hasznos információval egészítettük ki, így biztosan nem marad megválaszolatlan kérdés, melyiket válasszuk.

Sarah Khan - A ​csokoládé kis könyve
Fedezd ​fel a csokoládé történetét és kultúráját e varázslatos könyv segítségével! A kis kötet számos érdekes adatot ismertet, és a fenségesen finom receptekkel édes kísértésbe visz. Tartalom: Az istenek eledele Finom felfedezés Mágikus babok Csodagyógyszer Édes élvezet Csokoládé-robbanás Kakaóültetvényeken Csokoládégyárban Sokféle töltelék Csokoládéfajták Európa legjobbjai A csoki kóstolása Csokoládé a világban Egy kis luxus A csokoládé jövője A csoki és az ünnepek Sós ételek ízesítője A csokoládé egészséges A csokoládé művészete Hihetetlen, de igaz Pompás csokoládétorta Ropogós brownie-k Csokoládékrém Háromcsokis korongok Csilis forró csokoládé Csokoládétortácská

Halmos Monika - Boda Zoltánné - Nagy Elvira - Muffinok ​és aprósütemények könyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Mária Hajková - Édeskönyv
Háziasszonyaink ​-elsősorban a fiatalok- meg akarják tanulni a tésztás ételek elkészítésének csínját-bínját. Ennek feltétele, hogy a főtt, sült, zsírban sült tészták, különféle felfújtak, pudingok, krémek, fagylaltok és sütés nélkül készített édességek pontos receptje mindíg kéznél legyen. Miért oly kedveltek a tészták? A tésztás ételek változatossá teszik a család étrendjét, a tejjel készült különféle pudingok, krémek jól kiegészítik a gyermekek kosztját, a sós és édes sütemények a vendéglátás bevált kiegészítői. Az étrendbe iktatott tésztás ételek bizonyos mértékben csökkentik a konyhára fordított kiadások összegét. Nem utolsó sorban pedig éppen az édes tészták készítése bizonyítja leghatásosabban a háziasszonyok szakácsművészetét.

dr. Duszt Károly - Guóth János - Sütemények ​- 203 recept cukrászmesterektől
Harminckilenc ​cukrászmester versenymunkája.

Jill Colonna - Akarom, ​mert Makaron!
A ​gyönyörű fotók és jobbnál jobb receptek sokaságát rejtő Akarom, mert macaron! című könyvecske szerzője, a skót származású Jill Colonna közel 20 esztendeje Párizsban él. Ez azt jelenti, hogy nem a levegőbe beszél, amikor meggyőződéssel állítja: Te is készíthetsz igazi, párizsi macaront, akár egy született francia - hiszen neki már nagyon is sikerült! Jill így ajánlja a macaront a leendő függőknek: Ha egyszer elkészíted, a rabjává válsz. A macaron elképesztően finom, és egyedülállóan stílusos csemege. A családod és a barátaid is varázslat alá kerülnek általa: nyújtsd át nekik akár elragadó ajándékként vagy esküvői figyelmességként, lepd meg őket étvágygerjesztő és látványos macaron aperitiffel, amikor vendégül látod őket vacsorára, vagy rukkolj elő vele édes levezetőként az étkezés végén, mintegy megkoronázva azt. Csakhogy nem szükséges egy vagyont kiadnod macaronra, mert igenis el tudod készíteni Te magad! Jill lépésről lépésre, érthetően és kiválóan kalauzol végig valamennyi fázison, fanyar humorral osztja meg tapasztalatait olvasóival. Teszi mindezt azért, hogy bárki képessé váljon ezeknek az aprócska, ízekben és színekben tobzódó kis csodáknak az előállítására akárcsak egy született francia.

Péter Jánosné - Nyári ​édességek fagylaltok
Nagy ​melegben nincs kedve a háziasszonynak a sütő bekapcsolásával még nagyobb meleget csinálni. Az édes szájú család részére gyorsan lehet krémekkel, habokkal stb. finomságokat az asztalra varázsolni. Ez a füzet sokat segít ebben a varázslatban.

Papp Diána - Szerdán ​habcsók
„Három ​hónappal korábban költözött el a férjétől. Két hete megbeszélték, hogy elválnak, tíz együtt töltött év, hét év házasság után. Eszter első kétségbeesésében gondolkodás nélkül a szüleihez ment. Nem is hozhatott volna ennél rosszabb döntést. Visszamenni abba a szobába, ahol felnőtt, csak annak a bizonyosságát erősítette, hogy mennyire önállótlan. 33 évesen újra gyereksorban tengődött, anyjáék lábujjhegyen jártak körülötte, néha sokatmondóan összenéztek, különösen, ha Edith Piafot hallgatott. Bizonyára azt hitték, megőrült. Tulajdonképpen közel is járt hozzá. Reggel elment dolgozni, egész nap nem evett, este találkozott valamelyik barátnőjével, hogy újra és újra elsírhassa a bánatát. Megittak néhány pohár bort, éjszaka volt már, mire hazakeveredett. Reggel anyja az alkoholgőzös gyerekszobába lépett be, hogy elhúzza a függönyt, és azzal a mozdulattal kinyissa az ablakot.” Valahogy így ér véget Békési Eszter, pr-es és gasztroblogger házassága. És itt kezdődik a Szerdán habcsók története egy fiatal nőről, aki egy nagy pofon után megpróbál talpra állni, és elhinni, hogy nincs olyan, hogy soha többé. Papp Diána újságíró, a Nők Lapja vezető-szerkesztője első regényében receptet ad a bátorsághoz, a szabadsághoz, azaz egy új élethez. És néhány ellenállhatatlan ételhez…

Toró Elza - A ​100 legjobb torta
Az ​ünnepség rendezője figyelmet kér, mindenki abbahagyja pillanatnyi foglalatosságát és feszülten vár. Lekap-csolják a világítást, majd gördülő asztalon betolják az égő gyertyákkal díszített szépséges remekművet, a gyönyörű, emeletes tortát, amit mindenki lelkendezve, tapssal fogad. Tűzijáték petárdái durrannak, és rajzolnak az égre színes tűzcsokrokat, a zenekar rázendít, vakuk villannak... A tortáról mindenkinek az ünnep jut eszébe. Valamilyen ünnepi alkalom: esküvő, eljegyzés, születésnap, névnap, házassági évforduló, egy fontos esemény, siker megünneplése. De hát nem is véletlenül, hiszen a torta jellegzetesen ünnepi desszert. Mert az igazi torta egyik legfőbb alapanyaga az a szeretet, figyelmesség és törődés, amivel a szeretett vagy tisztelt személy számára készül! És persze áldozat, mert hiszen egy szép és ízletes torta nem éppen olcsó, főleg, ha cukrászüzemben, rendelésre készül. A torták felszolgálása is különleges szertartás, mely mindig az ünnep fénypontja, mintegy betetőzése. Királyok, fejedelmek udvarából hozta magával a torta ezeket a ceremóniákat, amiket aztán mindenütt az éppen aktuális eseményhez igazítanak. Persze nem a ceremóniák látványossága, a költséges kellékek a legfontosabbak, hanem a szeretet és a tisztelet. (Azért egy kis taps és éljenzés még a legszerényebb körülmények között is kijár az ünnepeltnek.)

Hargitai György - A ​legjobb muffinok
Muffint ​sütni szinte gyerekjáték, ugyanis elég egy több mélyedéses forma, amit a kikevert tésztával töltve forró sütőbe tolunk, majd rövid idő alatt kisütjük. Ehhez pedig nem kell különösebb tudomány. Olyan kezdők is nekiláthatnak, akiknek a kezében még sosem volt fakanál.

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb bögrés sütemény
A ​"Terülj, terülj asztalkám!" sorozat e kiadványában 100 receptet találunk hétköznapokra, délutáni csemegézéshez, tízóraira, kávéhoz, valamint teához. Elolvashatjuk hogyan készül többek közt a Csokoládés parány, a Nagyi gyömbéres sütije, vagy az Amerigo torta.

Marton Levente - Karácsonyi ​édességek
A ​karácsony mindig a konyha fénykora: ilyenkor még a megrögzött konyhakerülők is kötényt kötnek és nekiállnak alkotni. Nincs ugyanis karácsony édes illatok nélkül, ilyenkor az életünket átjárja a fahéj, a szegfűszeg, az ánizs, a narancshéj illata, miközben lépten-nyomon gőzölög a forralt bor. Ezek az illatok mind előcsalogathatók ezzel a kis receptválogatással, amely a hagyományosan bódító karácsonyi ízeket-illatokat kínálja, itt-ott kis csavarással, kis alakítással, de a karácsony hagyományaihoz hűségesen, mazsolával, mákkal, dióval és kardamommal fűszerezve. A csokoládé pedig mindig jó, akár karácsony van, akár nincs.

Radu Spaeth - 1 ​forma - 50 muffin
A ​kis tortácskák a mai konyha slágerei: gyorsan elkészülnek, ínycsiklandóan díszítve egyszerűen édesen, villámgyorsan tálalhatjuk őket a kávé mellé, vagy a partik sós meglepetései lehetnek. A könyvben 50 vadonatúj recept található - nem csak muffinrajongóknak. A tartalomból: Alapvető hozzávalók: mit tartsunk otthon?; Tippek a díszítéshez: mitől lesznek még szebbek és finomabbak a muffinok?; Kiegészítő receptek: mázak, szirupok és öntetek.

822895_5
A ​Nagyi sütije Ismeretlen szerző
10

Ismeretlen szerző - A ​Nagyi sütije
Ha ​valaki, akkor nagymamáink aztán igazán tudják, mitől lesz egy sütemény felejthetetlen élmény, gyermekeik és unokáik kedvence. Megtanulták ők is a saját édesanyjuktól, nagymamájuktól a jól bevált recepteket, melybe aztán belesütötték szívüket-lelküket. - Négy nagymama 100 süteményreceptjét gyűjtöttük össze. - A süteményeket látványos fotókon mutatjuk be. - Lefotóztuk az elkészítés fázisait is, hogy a süteménysütés még könnyebb legyen.

Tóthné Pánya Marianna - Házi ​sütemények - Krémesek, piskóták, kelt tészták
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lajos Mari - Hemző Károly - 99 ​gyümölcsös édesség 33 színes ételfotóval
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

A_legfinomabb_muffinok
A ​legfinomabb muffinok Ismeretlen szerző
7

Ismeretlen szerző - A ​legfinomabb muffinok
A ​muffinok világra szóló sikerének titka abban rejlik, hogy finomak és elképesztően változatosak és könnyen variálhatók, ráadásul rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthetők, akár díszítés nélkül is mutatósak, de játszi könnyedséggel ünnepivé varázsolhatjuk őket. Az elfoglalt háziasszonyok vagy a kezdő "szakácsok" is bármikor percek alatt elkápráztathatják velük vendégeiket vagy gyerekeiket. Legyen szó gyümölcsös vagy alkohollal átitatott muffinokról, túróval, csokoládéval, dióval gazdagított társaikról, vagy éppen a mexikói, indiai vagy olasz ízeket idéző pikáns muffinokról, a siker biztosan nem marad el. "1-2-3 és kész!" a sorozat címe arra utal, hogy minden ételt három lépésben, egykettőre elkészíthetnek még a kezdők is. Az egyszerű, könnyen beszerezhető hozzávalóknak és a munkafázisok pontos leírásának köszönhetően minden recept játszva sikerül, a ragyogó fotók garantáltan kedvet csinálnak a sütéshez, a pazar muffinok illata és látványa pedig meghozza az étvágyat.

Péter Jánosné - Süteményeskönyv
A ​családi összejövetelek, vendégeskedések, baráti találkozások elképzelhetetlenek sütemények, csemegék nélkül – a gyermekes családokban pedig fokozottan igény van ezekre. A Süteményeskönyv minden alkalomra alkalmas recepteket közöl, amelyek közül gyakorlott és kezdő háziasszony egyaránt kiválaszthatja ízlésének és lehetőségeinek legmegfelelőbbet.

Palacsint%c3%a1k002
Népszerű ​palacsinták Ismeretlen szerző
3

Ismeretlen szerző - Népszerű ​palacsinták
A ​palacsinta mindenki kedvence. Ez az összeállításunk ötletet ad ahhoz, hogy minél változatosabb formában készítsük el ezt a közkedvelt desszertet szeretteinknek.

Ismeretlen szerző - Dr. ​Oetker - Csábító sütemények
Dr.Oetker ​ismét újított, a házi hagyományos kekszeket különböző formában készítette el és azokat más-más ízesítéssel finomítva és rétegesen egymásra helyezve új változatos süteményeket alkotott. Ezek az újdonságok új távlatokat is nyitnak: délután tea vagy kávé mellé kínálhatjuk, de bármely napszakban is élvezhetők. Ropogósra sütve, 2-3, vagy 4-féle töltelékkel megkenve és rétegesen egymásra helyezve már a puszta látványa is jó kedvre hangol mindenkit. Gyerekek születésnapjára adhatunk pl. banános ízesítésű, felnőtteknek pl. pezsgővel készített finomságokat. A tarka macaron átsegíthet a bánaton és még könnyeinket is visszatarthatja. Természetesen az adventi és karácsonyi ünnepekre is vannak ötleteink, pl. a karácsonyfa formájú, vagy a gesztenyés-marcipános kockák. A nyár hangulatát a kókuszos-zöldcitromos és a citromos habkarikák, valamint a gyümölcszselés virágok idézik. Ezek a rakott sütemények azonnal fogyaszthatók, vagy dobozban több hétig eltarthatók. A recepteket Dr. Oetker kísérleti konyhájában - mint mindig - kipróbálták, és úgy írták le, hogy elkészítésük biztos siker és öröm lesz.

Pelle Józsefné - Csemegék ​könyve
Részlet ​a könyvből: "Ha fáradtak, idegesek vagyunk, egy kis rágcsálnivaló megnyugtat: az ünnepi ebédet megkoronázza, a köznapit ünnepivé teszi a "meglepetés" ; a váratlan vendég vagy a meghívott vendégek kínálására is jó, ha kéznél van az előre elkészíthető, sokáig frissen maradó vagy a gyorsan, percek alatt tálalható finomság. És ugyan melyik szülő tudja gyermekétől hosszabb időn keresztül megtagadni a nyalakodást? A köztudatban a "csemege" édességet jelent, pedig ez tévedés. A hagyományos, és kétségtelenül ízletes sütemények mellett vannak kalóriaszegény, nagyon finom, cukor nélküli vagy alig édes, gyümölcsből vagy gyümölccsel készült és sós csemegék is."

Lejtényi Éva - Waldhauser György - Unokáinknak ​ajánljuk
Régi ​idők (bevált) receptjei. Szakácskönyv.

Stahl Judit - Gyors ​muffinok
Évek ​óta várták már a sütni és enni szerető olvasók, hogy Stahl Judit kötetbe gyűjtse kedvenc muffinreceptjeit. A könyvben olyan gyorsan elkészíthető, népszerű finomságok szerepelnek, mint a marcipános, az oroszkrémes vagy a puncsos muffin. A csokis muffinok is szép számban képviseltetik magukat. És ezentúl nem probléma villámgyorsan máglyarakás muffint készíteni, jöhetnek vendégek az előre összeállítható gyümölcsös muffinlepényekre, és sosem kell félni, hogy a rétes megreped, ha valaki helyette túrós rétes muffint süt. Ez az ötletes, szellemes szakácskönyv ugyanis valóságos muffin-biblia, és minden benne van, amire egy megrögzött muffinrajongó csak vágyhat. Ahogy eddig, Stahl Judit receptjei most is pontokba szedett, jól követhető, praktikus leírások, és mindig garantálják a sikert.

Covers_487485
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Aprósütemények ​és édességek
Könyvünk ​a sütemények legváltozatosabb csoportjából, az édes és sós aprósütemények receptjeiből nyújt át az Olvasónak egy csokorra valót. Reméljük, könyvünkkel segíthetünk az alkalomhoz illő vendégváró finomságok kiválasztásában és elkészítésében, melyhez sok örömet és sikerélményt, nem utolsó sorban pedig jó étvágyat kívánunk.

Boruzs Jánosné - Aprósütemények
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Mózes István Miklós - A ​100 legjobb gyümölcsös recept
Ó, ​a fülledt, meleg nyári esték édes, gyümölcsös illata, az ezerszínű ősz szőlőt érlelő aranyos fénye, és a dér csípte áfonyabokrok zamatos lehelete! Mind megannyi finom falatot ígér, aminek nem lehet ellenállni! De hogy is tudnánk ellenállni, amikor mitológiai őseink, Ádám és Éva, az első emberpár `kilakoltatása` a Paradicsomból (vagy Édenkertből) is éppen egy bizonyos gyümölccsel kapcsolatos torkoskodásnak volt köszönhető. Bár a közhit szerint a bűnbeesés tárgyát képező gyümölcs az alma volt, a bibliai Ótestamentumban erről szó sincs: Isten `a jó és gonosz ismerete fájának` gyümölcsét tilalmazta. Hogy miképpen keveredett ebbe a történetbe az alma? Minden bizonnyal azért, mert olyan, hogy gyümölcs, nem létezik, hiszen ez csak egy fogalmi kategória, amelybe beletartozik az összes ismert gyümölcs. Valahogy el kellett képzelni ezt a tiltott gyümölcsöt. A legismertebb, legközönségesebb gyümölcs pedig éppen az alma! A görög eredetű malus almafát jelent, ugyanakkor a latin malus szó jelentése: rossz, gonosz, ártalmas. Melyik volt előbb? A tyúk vagy a tojás? Végeredményként tehát, ezt a gyalázatot már senki sem mossa le az almáról...

Img_0005
elérhető
1

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb aprósütemény
Mai ​rohanó világunkban szokássá vált, hogy a betoppanó vendégeket mindenféle, készen vett csipszekkel, kekszekkel traktáljuk. Ám az igényesebb háziasszonyok (és -urak), akik adnak magukra, nem érik be a boltokban kínált választékkal, hanem saját maguk készítette aprósüteményekkel kedveskednek vendégeiknek. Mennyire más az, amikor a foci VB-re, egy alkalmi videózásra, vagy csak egyszerűen egy könnyű, baráti csevegésre összesereglett vendégeket olyan ropogtatni, majszolni valóval kínálhatjuk, amiről kijelenthetjük: igazi, házi sütés. Bizony, jobban csúszik a bor, a sör, és a kávé, tea is jobban esik a vendégeknek, ha tudják: a hozzá kínált sós vagy édes aprósüteményt a vendéglátó gazda maga készítette.

Kollekciók