Ajax-loader

'vendéglátás' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Covers_180823
Dr. ​Oetker - Desszertek Ismeretlen szerző
8

Ismeretlen szerző - Dr. ​Oetker - Desszertek
A ​pompás desszert nemcsak az étkezés "megkoronázása", de művészet is. Viszont elkészítésénél nem kell művésznek lenni. Ebben a könyvben több mint 80 olyan álomszerű desszert receptjét találja az olvasó, amelyek szinte elolvadnak a szájban. Finom krémek, pompás pudingok és tejszínes krémcsodák, gyümölcsös desszertkompozíciók, álomszép zselék, könnyű sörbetek, jégbombák és apró finomságok, akár klasszikusak, akár modernek, ezek a desszertek mindig élvezetet jelentenek.

Hutiray Judit - Host ​és hostess az idegenforgalomban
A ​szerző az elméleti és gyakorlati tudnivalókat az idegenforgalomban is tapasztalható legújabb fejleményeknek és követelményeknek megfelelően tárgyalja, emellett olyan szemléletet és gondolkodásmódot sugall, ami a vendégekhez és a munkához való viszonyt pozitív irányban alakítja. Mindez napjainkban a szolgáltatás központú munkavégzés elengedhetetlen követelménye.

Covers_543146
elérhető
0

Ismeretlen szerző - TOP ​10 Budapest Gasztrokalauz
Másfél ​millió lépés. Ezúttal Budapesten. Az elmúlt hónapokban közel ezer helyet látogattunk meg a fővárosban, hogy abból maradjon 300. Bejártuk az új városközpontokat a VIII. és IX. kerületben, a budapesti kínai negyedet, kirándultunk Máriaremetére és Rákosszentmihályra, felfedeztünk romantikus kisvendéglőt, Duna-parti barbecue-sütőt, eldugott perzsa lakáséttermet, még a megújult Szépművészeti Múzeum büféjét is teszteltük. Jártunk szinte mindenütt, ahol jó ételre, italra, hangulatra volt kilátás. És megérte a kalandozás, úgyhogy kulináris kalandra fel! Bízzanak a séfekben, hiszen egy tréfás internetes bejegyzés szerint régen, aki feláldozta valamiért az életét, azt szentnek hívták. Ma úgy nevezik: szakács.

L. Bobrov - L. Tyerehina - 500 ​recept burgonyával
Részlet ​az Előszóból : "A könyvben szereplő 500 burgonyaétel minden szempontból megfelel a fenti igényeknek, hiszen a burgonya tápláló, olcsó, ráadásul az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen anyagokat tartalmaz. A könyv összeállítói - a kazahsztáni Burgonya- és Zöldséggazdálkodási Tudományos Kísérleti Intézet főzni szerető és tudó dolgozói - arra a kérdésre is maradéktalan választ adnak, hogy hogyan készítsük el a burgonyát ízletesen, változatosan. Ezt bizonyítja az ételek rendkívül színes "palettája" a világ sok népének praktikus burgonyareceptjeivel."

Lajos Mari - Hemző Károly - 99 ​sajt- és tojásétel 33 színes ételfotóval
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Papp Endre - A ​vendéglős és híres vendégei
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Galambosné Goldfinger Erzsébet - Élelmiszer ​alapismeretek
A ​könyv tartalma közel áll a hosszú évek óta sikeres, azonos című tankönyvhöz, de annak a moduláris, kompetencia alapú képzés szakmai és vizsgakövetelményeinek megfelelően átdolgozott, tartalmi és formai szempontból egyaránt teljesen megújított változata. Az élelmiszereket mint a vendéglátó szakmák technológiai folyamatainak alapanyagait vizsgálja, azt mutatja be, hogyan változnak tulajdonságaik a tárolás, majd a feldolgozás során. Ehhez áttekinti a fő élelmiszercsoportok alkotóelemeinek fizikai, kémiai és mikrobiológiai tulajdonságait, a tartósítási tudnivalókat. Kitér a minőségmegőrzéssel kapcsolatos feladatokra és röviden a HACCP rendszer alapelveire. A tananyag az ismeretek alkalmazására, a gyakorlati kompetenciák fejlesztésére helyezi a hangsúlyt. A kompetenciafejlesztést igen jól szolgálja a CD-mellékleten található tartalom: számos, a tananyag megértését és elmélyítését segítő bemutató animáció, minden fejezethez kompetenciafejlesztő interaktív gyakorló feladatok, érdekes olvasmányok és több száz felvételből álló szemléletes képanyag. A CD-ROM melléklet technikai okoból sajnos csak késve, 2013 első negyedévében jelenik meg. A CD-t a kiadó a megjelenést követően térítésmentesen eljuttaja mindenkinek, aki már megvásárolta a könyvet. A CD-ROM megjelenését követően indítjuk a könyv tankönyvvé nyilvánítási eljárását, aminek eredményeként a tankönyv a 2013/14-es tankönyvlistára már felkerül. A tankönyv az oktatásban addig is használható. A CD-melléklet főleg a szemléltetést, az egyéni felkészülést, a tananyag elmélyítését, a tudás ellenőrzését szolgálja. Ezt részben lehetővé teszik a tankönyvben található összefoglaló kérdések és ábraanyag is.

Pataki Mária - A ​vendégvárás ábécéje
Aki ​otthonunkba betér: vendégünk, akár kics, akár nagy, akár hívtuk akár csak véletlenül toppant be. A vendégfogadáshoz nyújt segítséget a szállóvendégtõl a váratlan vendéig. Célja az, hogy a vendég és a vendéglátó egyaránt jól érezze magát. Pataki Mária könyve a figyelmesebb, szeretetteljesebb vendégfogadáshoz nyújt segítséget. A szállóvendégtől a váratlan vendégig mindenkire gondol, egy átlagos dolgozó család lehetpségeihez mrve közöl hasznos tudnivalókat és jól bevált recepteket.Célja az, hogy a vendég és a vendéglátó egyaránt jól érezze magát.

Kordos Szabolcs - Eszem-iszom, ​Hungary
Milyen ​bűnös titkokat őriznek az éjszakai mulató sokat látott alkalmazottai? Miként válik a konzerv töltött káposztából luxuséttermi főfogás? Mi hever a tányérunkon valójában és egyáltalán, hogyan került a csizma az asztalra? A nagy sikerű Luxushotel, Hungary, Taxisvilág, Hungary és Turista from Hungary szerzője legújabb könyvében első osztályú éttermek, lángosos bódék, késdobálók és trendi bárok kulisszatitkairól rántja le a leplet. Tartson vele ezen a különleges utazáson, ismerje meg a vendéglátósok trükkjeit, történetét és nem utolsósorban azt, hogyan élnek túl bennünket, a nem éppen problémamentes vendégeket! A szórakoztató riportkötet bevezet a pult mögé, a konyhai lengőajtón túlra, de megmutatja azt is, hogyan viselkednek a hazai és nemzetközi sztárok vendégszerepben, és mit teszünk mi, egyszerű földi halandók, amikor egy üveg bor társaságában kieresztjük a gőzt. Merüljön alá a vendéglátás világába és garantáltan másként néz körbe, ha legközelebb ételt, vagy italt rendel!

Frank Júlia - Vendégségben
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jamie Oliver - A ​pucér szakács visszatér
Nem ​kétséges, hogy Jamie Oliver belopta magát szívünkbe az egyszerű, ízletes házi koszt iránti szenvedélyével. A pucér szakács viszatér - Jamie immár a harmadik magyarul megjelent szakácskönyve - külön fejezetet szentel a könnyen összeüthető, ízletes reggeliknek, a rágcsálnivalóknak, az egyszerű, de laktató salátáknak, valamint a nagyszabású sülteknek, halételeknek. És a desszertről sem feledkezik meg! "Az egész könyv az otthoni főzésről szól, semmi köze az éttermi bűvészkedéshez. Rengeteg új ötletet, hozzáférhető alapanyagokat, vagyis maximális ízeket és minimális erőfeszítést kínálok. Mindenkiben bátorítani szeretném az ösztönös, magabiztos ételkészítést. Csak változtass, kövess el hibákat, tedd gusztusossá!" Jamie Oliver

0c21ce9dc87d2bb8b2122a18546277d8
1 ​millió menü Ismeretlen szerző
20

Ismeretlen szerző - 1 ​millió menü
A ​változatos étkezéshez sok ötlet kell. Hétfő, Kedd, Szerda... telnek a napok, és sokszor gondban vagyunk, mi legyen az asztalon. Ehhez kíván segítséget nyújtani e válogatás, mely egyszerűségével és praktikusságával nem fog csalódást okozni. Lapozgassa kedvére! Vízszintesen három részre osztott könyv, tetszőlegesen kombinálható menüsorok egy oldalon!

Kordos Szabolcs - Luxushotel, ​Hungary
Egyedülálló ​küldetésre vállalkozott a könyv szerzője, Kordos Szabolcs. Bejutott a budapesti luxusszállodák diszkrét és zárt világába, ahol a titoktartás a legdrágább szolgáltatás, és gyakran maga az ember az árucikk. Az író hónapokat töltött az ötcsillagos ipar szorgos hangyáival és csúcsragadozóival, hogy megtudja, mi zajlik valójában a forgóajtón túl. Előbb-utóbb megnyíltak az informátorok: meséltek a sztárok vad partijairól, eltusolt politikai botrányokról, a lobbiban hallgatódzó kémekről, a bogaras vendégekről, és a saját szennyesük kiteregetéséről sem feledkeztek meg. Túl sokat láttak ahhoz, hogy hallgassanak. Ismerje meg a belvárosi luxushotelek életét a takarítónő, a boy, a recepciós és a menedzser szemszögéből! Lépjen be velük a lakosztályokba és az alagsori folyosókra, és meglátja, hogy ez a világ romantikusabb, romlottabb és főként sokkal izgalmasabb, mint azt valaha gondolta volna. Kordos Szabolcs bestseller sorozatának első darabja a megjelenés után hét évvel új köntösben, a folytatás premierjével egyidőben tér vissza a könyvesboltok polcaira.

Niszkács Miklós - Niszkács Anna - Gerbaud
A ​Gerbeaud cukrászda és kávéház 150 éves fennállását egy csodálatos album megjelentetésével ünnepelte. „Sokat gondolkoztunk azon, hogy milyen is legyen a könyv. Esetleg egy klasszikus receptkönyv, vagy inkább egy album, mely bemutatja a Gerbeaud Ház elmúlt 150 évét, de tartalmaz néhány receptet is. Az utóbbi mellet döntöttünk” – nyilatkozza Pintér Katalin a ház főnökasszonya. Az album mind megjelenésében mind pedig tartalmában jól illeszkedik a Gerbeaud eleganciájához. Kellemes olvasmány és egyben a könyvespolc dísze is.

Stroh Péter - Éttermi ​és pincér ismeretek
Nagy ​örömmel ajánlom olvasásra, tanulásra Stroh Péter szakmai tankönyvét. A könyv valójában hiánypótló, érdekes olvasmány nemcsak tanulóknak, hallgatóknak, hanem tapasztaltabb szakembereknek is. A szerző a vendéglátó szakmát teljes komplexitásában mutatja be.

Gordon Ramsay - Nem ​piskóta
Mindenki ​azt hiszi, ismeri az igazi Gordon Ramsayt: goromba, nagyhangú, mániákus és rettenetesen önfejű. Ez most itt az ő valódi története... Gordon Ramsay most először tárja elénk a teljes történetét annak, hogyan lett ő a világ leghíresebb és leghírhedtebb séfje: mesél nehéz gyermekkoráról, öccse heroinfüggőségéről, zsákutcába jutott futballista-karrierjéről, televíziós szerepléseiről, arról, hogy megszállottan törekszik a gasztronómiai tökéletességre - azaz mindarról, amitől mára ünnepelt kulináris tehetséggé és médiasztárrá vált.

Buzás Gizella - B. Kiss Andrásné - Sahin-Tóth Gyula - Italismeret
A ​tankönyv részletesen bemutatja az alkoholtartalmú (bor, sör, párlatok és likőrök) és az alkoholmentes (víz, üdítők) italokat. A gyakorlatokat leíró fejezet a laboratóriumi munka szabályait, az italok kémiai, érzékszervi és egyéb vizsgálatát ismerteti. A kiadvány végén kislexikon segíti a szakszavak és a szakmai kifejezések megértését, megtanulását.

Gundel Imre - Gasztronómiáról ​és Gundelekről
Nagyon ​vegyes műfajú ez az írás. Első fejezete - a szerző szavával élve - gasztrofilozófia, a második családtörténet, a harmadik visszaemlékezés. Mindemellett kultúrhistória is, hiszen az ősök között irodalmilap-tulajdonos, több festőművész szerepel, és Latinovits Zoltán, akivel éveken át együtt nevelkedtek, a szerző unokaöccse volt. A gasztronómia és a vendéglátás csak keveseknek tartozik az érdeklődési körébe. Egy európai hírű vendéglátóhely története, kulisszatitkai, az üzem leírása, de még egyes receptek puszta olvasása ennek ellenére azok számára is lebilincselő lesz, akiket sem a főzés, sem az üzem- vagy szakmatörténet egyébként nem érdekel. Az egész könyv humorba ágyazva, anekdotaszerű "mazsolákkal", igaz "pletykákkal" szaftossá téve ismertet társadalmi, politikai, gazdasági, várostörténeti, diplomáciai eseményeket, finoman ironikus kritikákkal, bölcs tanácsokkal körítve. A nagyképűséget és nagyravágyást a legfőbb bűnök közé soroló szerző - egy nagy, gyakran tragikus sorsú család legfiatalabb tagja - szerényen, de őszintén, ízesen, élvezetesen mesél parlamenti vagy nagykövetségi fogadásokról éppúgy, mint a kitelepítésről, az államosításról vagy jelenlegi munkájáról a Vendéglátóipari Múzeumban. Egyéni véleményt nyilvánít Latinovits úgynevezett "öngyilkosságáról" is... Bizonyára az sem érdektelen, hogy mindezt mély, nagyon meleg, szülői, gyermeki érzelmek, könnyfakasztó, megható sorok, levélrészletek emelik a napjainkban megjelenő hasonló írások fölé.

Pelle Józsefné - Csemegék ​könyve
Részlet ​a könyvből: "Ha fáradtak, idegesek vagyunk, egy kis rágcsálnivaló megnyugtat: az ünnepi ebédet megkoronázza, a köznapit ünnepivé teszi a "meglepetés" ; a váratlan vendég vagy a meghívott vendégek kínálására is jó, ha kéznél van az előre elkészíthető, sokáig frissen maradó vagy a gyorsan, percek alatt tálalható finomság. És ugyan melyik szülő tudja gyermekétől hosszabb időn keresztül megtagadni a nyalakodást? A köztudatban a "csemege" édességet jelent, pedig ez tévedés. A hagyományos, és kétségtelenül ízletes sütemények mellett vannak kalóriaszegény, nagyon finom, cukor nélküli vagy alig édes, gyümölcsből vagy gyümölccsel készült és sós csemegék is."

Rubovszky András - A ​hetven éves Hotel Gellért
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Smaranda Sburlan - Holnap ​vendéget fogadunk
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bádonyi Mihály - Vendéglátó ​szakmai ismeretek a modulrendszerű képzésben
A ​tankönyv tartalmazza a modul rendszerű szakképzés központi programjaiban, a szakmai és vizsgakövetelményekben, valamint a kiadott szóbeli tételekben számon kért ismereteket. A tanulási folyamat eredményességének érdekében: a fejezetek és az alcímek elnevezése megfelel a modulokban, tananyagegységekben szereplő kulcsszavaknak és kulcsmondatoknak. Az egyes fejezetekben a témakörök ismeretanyagai a szóbeli tételsorokban szereplő információtartalmakra épülnek. A tankönyvben szereplő feladatok egyéni vagy csoportos megoldása segítséget nyújtanak olyan elvárható ismeretek, képességek, magatartási és viselkedésjegyek (kompetenciák) elsajátításához, amelyek alapján a tanulók képesek lesznek egy adott feladat eredményes teljesítésére, A könyv végén „Idegen szavak, szakkifejezések, rövidítések ismertetése” is található. A legfontosabb jogszabályok gyűjteménye, és az elérhetőséget szolgáló hivatalos honlapok kigyűjtése a tankönyv végén található.

Wittman fiúk - Hívatlan ​vendég
Szeretnénk ​megóvni a kedves Olvasót a nagy csalódástól. Ezzel a könyvvel nem lehet elindulni a városban, nem lehet belőle megtudni, hogy melyek a legjobb helyek, hova érdemes és hova nem érdemes menni. Amit viszont meg lehet belőle tudni, hogy két ember miért szeret enni, miért szeret együtt enni, mit talál nevetségesnek és mit szomorúnak. Ötleteket lehet tehát szerezni ebből a könyvből, melyek alapján mindenki nekikezdhet saját magán-vendéglőkalauza összeállításához. Mindenki maga keresse meg kedves pincérét, még kedvesebb szakácsát, azokat a helyeket, ahol otthon érzi magát, és azért jár oda, és azokat is, ahol otthon érzi magát, ezért még véletlenül sem téved oda még egyszer. Végtére is, amikor leül az asztalhoz, és megízleli az első falatot, mindenkiben felébred az étteremkritikus. Bátorításokat talál ebben a könyvben az olvasó. Véleménygyakorlatokat és evésmodelleket. Meglátják: aki egyszer megérzi a kritika édességét, soha többé nem tud lemondani róla. (A Wittman fiúk)

Brusztné Kunvári Enikő - A ​kereskedelmi egység működtetése, az áruforgalom lebonyolítása
A ​tankönyv a kereskedelmi szakmai képzés alapköveit alkotó modulokat dolgozza fel: ezek a 10025-12 A kereskedelmi egység működtetése és a 11507-12 Az áruforgalom lebonyolítása. Egy kereskedelmi egység nyitása és eredményes működtetése megköveteli a piaci igények, valamint a vonatkozó jogszabályok ismeretét és alkalmazását. Az áruforgalmi folyamat a beszerzést megelőző tevékenységtől egészen a vásárlás utáni teendőkig tart. E folyamat tervezése és végrehajtása elemi összetevője az üzlet olajozott működésének. A mindennapos értékesítések során, a vállalkozás által forgalmazott termékek ismerete, a vevőtípusok felismerése elengedhetetlen a vásárlók megfelelő kiszolgálásához. Mindezen ismeretek elsajátítását segíti ez a tankönyv, mely három nagy egységre/részre tagolható. Az alappillért az I. Általános áruismeret alkotja, amelyre a II. Áruforgalmi ismeretek rész épül, végül a III. Kereskedelmi egységek működtetése teszi teljessé az ismereteket. A tananyag minél hatékonyabb feldolgozása, és az ismeretek elsajátítása érdekében többféle módszer került alkalmazásra, ezzel segítve a tartalom gyakorlatiasabbá, érthetőbbé tételét a tanulók számára.

Ismeretlen szerző - Mi ​lesz a szakmai nyelvvizsgán?
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Balla László - Halász György - Kereskedelmi ​levelezés, iratforgalom
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Raátz Judit - Kommunikáció ​a vendéglátó- és az idegenforgalmi szakképzés számára
A ​tankönyv a vendéglátó-, a pincér-, illetve az idegenforgalmi technikusi és ügyintéző-szakképzésben részt vevők kommunikációi tantárgyához készült. A kommunikáció általános fogalma mellett a szerző részletesen bemutatja a verbális és a nem verbális csatorna általános és a fenti szakmákhoz szorosabban fűződő jellemzőit. Az olvasó betekintést nyer a kommunikációt segítő technikai eszközök (telefon, fax, számítógép stb.) világába, megismerheti azok helyes használatát. Külön fejezet foglalkozik az etikett fogalmával, a nyelvi illemmel, a vendéglátás és az idegenforgalom sajátos viselkedési szavályaival. Az általános protokoll fogalmának megismerése után a vendéglátás és az idegenforgalom protokollszabályairól olvashatunk. A könyv leckéinek elméleti anyagát számos, a tárgyalt témákhoz és a szakmához szorosan kapcsolódó gyakorlat és feladat teszi színesebbé, érdekesebbé.

Voleszák Zoltán - Vendéglátó ​és turizmus ismeretek I.
Szeretettel ​köszöntöm a tantárgy minden tanulóját és a könyv valamennyi olvasóját a vendéglátás és a turizmus világában.

S%c3%bctil%c3%a1ny
elérhető
17

Anita Gayn - Sütilány
Claire, ​hogy megmentse a családi vállalkozást, részt vesz egy átváltoztatós valóságshowban, ami annyira jól sikerül, hogy a lány finom süteményekkel teli élete fenekestül felfordul. Ünnepelt celebként tér haza az otthonába, ahol minden megváltozott körülötte. Claire-nek el kell döntene, hogy a show véget ért-e vagy még csak most kezdődik...

Budapest_day___night_guid
elérhető
2

Ismeretlen szerző - Day ​& Night Guide to Budapest
In ​this book, you won't find the common list of museums, memorials and scenic spots featured over and over in traditional guides. We want to acquaint you with hidden gems, such as the inner workings of Budapest's famous pub district. In the past few years, this historic part of the inner city has grown into one of Europe's biggest nightlife and entertainment districts.

Debbie Macomber - Hétköznapi ​csodák
Coco ​és Katie a középiskola óta barátnők, és azért térnek most vissza Cédrusligetbe, hogy részt vegyenek a tízéves osztálytalálkozójukon. Coco szívét itt törte össze az iskola nagymenője, megalázó helyzetbe hozva őt; Katie pedig első szerelmét utasította vissza itt, minden magyarázat nélkül, kegyetlenül. Egyiküknek bosszúra fáj a foga, másikuk egy újabb esélyt szeretne a sorstól és élete szerelmétől. A város, a múlt helyszínei még inkább felerősítik bennük azokat az érzéseket, amelyek egy évtizede gúzsba kötik őket, és mindketten csak abban bízhatnak, hogy a viszontlátással képesek lesznek kiszabadulni érzelmeik kalodájából. Hasonló kalodában érzi magát Jo Marie is, a Rózsakikötő tulajdonosa, amióta Mark Taylor szerelmet vallott neki. Eddig abban a hitben volt, hogy ők ketten barátok, de talán tényleg többet jelentenek egymás számára? A férfi titka azonban kettejük közé áll, és Mark úgy dönt, inkább elhagyja Cédrusligetet, mint hogy a szerelmük beteljesedjen. Jo Marie egyre kétségbeesettebben, mégis tehetetlenül figyeli a készülődő férfit, és érzelmei zűrzavarában egyedül új vendégei, valamint pár régi barát nyújt számára kapaszkodót. Vajon elég ez ahhoz, hogy mint annyiszor, a Rózsakikötő minden fájó szívnek gyógyulást hozzon?

Nyitray György - A ​fátyolon túl
Kétféle ​álom létezik. Vágyakozunk valamire, vagy félünk valamitől. Ernye, ébren találkozik a vágyálmával. Egy tavaszi éjszakán megismeri Krisztit, akiről az első pillantás után tudja, hogy ő az igazi és feleségül fogja venni. Fiatalok, de komolyak a szándékaik. Együtt repülnek Londonba, ahol sok barát és kalandok várják őket. Abban a hitben kezdenek új életet, hogy a szerelem, és a barátság örök. De az idegen nagyváros, a környezet lépésről lépésre őröli fel közös álmaikat. Még nem tudják, hogy az egyetlen biztos dolog van az életükben, a változás. A szívélyes mosoly torz vigyorrá válik, és a lelkükben szárnyat bont a titok. A köd alatt, millió közös perc után, a fátyolon túl, mindenre fény derül idővel. Nyitray György, A szállító zászlóalj című sikerkönyv szerzőjének új regénye izgalmasan és szókimondóan beszél vágyakról, lehetőségekről, csalódásokról, újrakezdésről, igazi emberi sorsokról. A történet végére az olvasó, sem lesz az, aki eddig volt.

Kollekciók