Ajax-loader

'olasz konyha' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Ismeretlen szerző - Olasz ​főzőiskola kezdőknek és haladóknak
Ebből ​az alapfokú szakácskönyvből nem csak a tésztáról és a pizzáról tanulhatnak meg mindent a kezdő és haladó szakácsok. Az előételektől a borkrémig otthon bárki nagyon egyszerűen asztalra varázsolhat zöldség-, hal- és húsételeket, valamint desszerteket. Akár az olasz konyha tipikus hozzávalóiról, akár az ételek tárolásáról van szó - egyetlen kérdés sem marad megválaszolatlanul. A főzőiskolához nem szükséges semmilyen előzetes gyakorlat. Könnyen érthető, mint egy képeskönyv, kimerítő, mint egy lexikon, és pontos, mint egy tankönyv. Minden receptet egyformán, 12 lépésben mutat be, és az elkészítés minden lényeges lépését képek illusztrálják.

Uncle Ben's - Olaszos ​ízek percek alatt
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Olasz_%c3%adzek
Dr. ​Oetker - Olasz ízek Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Dr. ​Oetker - Olasz ízek
Spagetti, ​pizza, lasagne és tiramisu - sokan kedveljük az olasz konyha klasszikus fogásait. Ebben a könyvben - olyan receptekkel, mint a Vitello tonnato, Gnocchi zsályamártásban vagy Amarettini puding - bebizonyítjuk azonban, hogy a "cuccina italiana" ennél sokkal gazdagabb.

Ambrus Éva - Császár András - Tészták ​olasz módra
Élvezet ​a szemnek és a szájnak! Az olaszok számára szinte elképzelhetetlen az élet tészta nélkül! De a magyar konyhában is egyre inkább helyet kapnak a legváltozatosabban elkészíthető metéltek, spagettik, makarónik, és már nemcsak az olasz vendéglőkben hódolunk a tészták iránti szenvedélyünknek, egyre több családban kerül rendszeresen főételként az asztalra. A könyvben elsőként olyan, zöldséggel és sajttal készült tésztákkal ismerkedhetünk meg, mint például a "penne zöld spárgával", a "gombás ravioli" vagy a "juhsajtos ternette". Majd számos fenséges recepten keresztül - mint a "tonhalas linguine", a "füstölt lazacos fettuccine" vagy a "bárányragus tészta" -mutatjuk be, hogy a tésztát hallal, a tenger gyümölcseivel éppúgy el lehet késztíteni, mint szárnyasokkal vagy másfajta húsokkal. Külön fejezetben találhatók azok a tésztafajták, meylek pikáns töltelékkel készülnek, egyebek közt olyan ínyencségek, mint a "bazsalikomos tortellini" vagy a "zöldfűszerekkel töltött cannelloni". Ezek azonban korántsem egyedüli sztárjai ennek a receptgyűjteménynek. A kipróbált receptek a Földközi-tenger ízeit varázsolják otthonunkba, fantáziánk határtalanul szárnyalhat elkészítésük közben, amire "hobbiszakácsaink" ötletei, javaslatai szolgáltatják a legjobb bizonyítékot.

Covers_202303
Olasz ​szakácskönyv Ismeretlen szerző
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Olasz ​szakácskönyv
Pizza, ​spagetti, makaróni, rizottó, tortellini, ravioli receptek

Annalisa Coppolaro-Nowell - Dolce ​Vita
Az ​Angliában élő olasz származású újságírónő könyvében átfogó képet fest Olaszországról és az olaszokról. Szó esik történelemről, építészetről, házasságról, szexről és szerelemről olasz módra, az olasz temperamentumról és életvitelről, na és nem utolsó sorban ételekről-italokról.

Covers_162182
Ízek ​városa - Firenze Ismeretlen szerző
7

Ismeretlen szerző - Ízek ​városa - Firenze
A ​méltán világhíres észak-olasz konyhaművészet legjavából, azon belül is Firenze városának ínyencségeiből kaphatunk ízelítőt ebben a különleges, ízléses kivitelezésű kötetből, amely inkább nevezhető egyfajta kultúrtörténeti-gasztronómiai kalauznak, mint szakácskönyvnek. A rövid történeti áttekintést követik az ételleírások, amelyek között találunk nemesen egyszerű fogásokat, étvágygerjesztő falatkákat, leveseket, tésztákat, húsokat és tenger gyümölcseit, zöldséges és tojásos finomságokat, illatos mártásokat, valamint édességeket. A színes fotókkal, igényes reprodukciókkal illusztrált kiadvány végén hasznos tudnivalók gyűjteményét találjuk.

Annie Hawes - Extra ​szűz
Két ​angol lány - testvérpár - egyszer csak úgy érzi, torkig van magánélete bonyodalmaival, a téli Londonnal, a pocsolyákkal, a köddel, s egy apróhirdetés nyomán, mondhatni egy hirtelen ötlettől vezérelve, elszegődik tíz hétre segédkertésznek Ligúriába. Langymeleg Riviéra, csillogó tenger barnára sült, ellenállhatatlan széptevők, vad éjszakai élet - ez az, amit várnak. Amit kapnak: festői, ám zárkózott, maradi szellemű, elöregedett falu... Egyik este azonban valami elképesztő történik: az olajligetek közt, magasan a Földközi-tenger fölött, egy kis kőház elgazosodott kertjében szabadtéri vacsora és üzleti megbeszélés furcsa keveréke zajlik a lobogó tűz mellett. A beszélgetés az öreg házra és a hozzá tartozó olajfaligetre terelődik. S miközben eszegetik a rozmaringnyárson sült illatozó kolbászt, kortyolgatják a helyi bort - talán egy kicsit szorgalmasabban a kelleténél - a holdfényben körbesétálnak az omladozó házon meg a kerten... és beleszeretnek. Bár eszük ágában sincs az olasz Riviérára költözni, de amikor a sors szeszélye folytán - egy ócska, használt kocsi áráért - az övék lesz a régi, romos kőház, a két talpraesett nagyvárosi nőből egykettőre ügyefogyott ligúriai signorina válik. Új szomszédaik egyre csak csodálkoznak, hogy is tudtak ezek a külföldi nőszemélyek mostanáig úgy megélni, hogy nem képesek rátalálni a vadspárgára, vagy megkülönböztetni az ehető gombákat a rosszaktól, s ráadásul arról sincs fogalmuk, hogy néhány tucatnyi olajfájuk miként biztosíthatja éves olajkészletüket, vagy hogyan kell jó bort készíteni szederindák fojtogatta szőlőtőkéik termésből. Szerencsére kéznél vannak Diano san Pietro tősgyökeres lakói, kik megtanítják őket az összes régimódi tudományra, ami errefelé nélkülözhetetlen a boldogsághoz. És a sok mosolyogtató kaland után végül a Nagy Ő is bekopogtat az ajtón...

Stahl Judit - Gyors ​olaszos tészták
A ​sorozat ezen kötete ínycsiklandóan izgalmas olaszos tésztákat kínál, pontokba szedett, jól követhető receptekkel és rengeteg színes fotóval, mindenkinek, aki szeretne egy kicsit jobbat, finomabbat, változatosabbat főzni.

Marlena Spieler - Olasz ​vegetáriánus ételek 30 perc alatt
Legendák ​övezik az olasz ételek iránti szenvedélyét. Ezek a friss és éltető erejű receptek azt tükrözik, hogy az egyszerű étkek a legjobbak. Az ízletes tészták, amelyekhez fűszereket, paradicsomot és rengeteg egyéb zöldséget lehet felhasználni, a saláták, a fokhagymás bruschetta, a minden igényt kielégítő levesek és a finom rizottók mind-mind elkészülnek egy félóra leforgása alatt vagy hamarabb.

Juhász Gábor - Olasz ​konyha magyar módra
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_465559
Olasz ​ételek Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Olasz ​ételek
Egyszerűen ​jó Olasz ételek Olaszország nem csak gyönyörű tájai, kulturális emlékei, hanem híres konyhája miatt is kedvelt úticél lehet. Otthon is ábrándozhatunk a szép Olaszországról, feleleveníthetjük nyári élményeinket, ha fellapozzuk ezt a könyvet, és itáliai illatokkal töltjük meg konyhánkat: receptjeink a jellegzetes olasz ételeket tartalmazzák, kezdve az előételeken, folytatva a levesekkel, salátákkal, húsos, halas főételekkel, pizzával, tészta-specialitásokkal, egészen a finom desszertekig. Nem hiányozhatnak az itáliai konyha olyan fogalmai, mint a carpaccio, saltimbocca, pizza a tengergyümölcseivel, spagetti pestóval, vagy a tiramisu. A recepteket nem mesterszakácsoknak szántuk, ezeket az ételeket saját konyhájában bárki elkészítheti. Élje át a mediterrán élményeket, élvezze otthonában az olasz konyha sokszínűségét!

Matthew Fort - Ennivaló ​Itália
Az ​olasz konyha olyan változatos, mint Itália vidéke – vallja a szerző, akire igaz, hogy úton-útfélen az evésen jár az esze. Fort bölcs megfigyelései és érzéki leírásai nem hagyományos útikönyvbe illőek. Kerüli a kliséket, újszerűen mutatja be az olasz vidéket és gasztrokultúrát, sőt a számunkra kevésbé ismert tájegységek elfeledett ízeit lopja vissza az asztalunkra, igazi kuriózumokkal ajándékozva meg olvasóit. Utazásunkat az olasz csizma orrán fekvő festői Calabria vidékén kezdjük, majd Nápoly felé vesszük utunk, és az Adria partjainál dübörgünk végig Vespánkon, Anconát, Ferrarát és Cremonát érintve egészen az északolasz Torinóig. A nagy út során ínycsiklandó pastákat, speciális húsételeket, a tenger gyümölcseinek legjavát és süteményfantáziákat kóstolgathatunk, sőt a szerző jóvoltából még a receptek is bekerülhetnek az otthoni gyűjteménybe. Kaland és kóstoló, ez az Enni való Itália titka, és mialatt lelki szemeink előtt megelevenednek Itália délceg tájai, Matthew Fort regényes receptkönyve minket is megfőz.

100_olasz_recept
A ​100 legjobb olasz recept Ismeretlen szerző
5

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb olasz recept
La ​cucina italiana, az olasz konyha életművészet. Egyszerű és fenséges. Változatos és egészséges. Gazdag, de nem rafinált. A végtelenségig fantáziadús, mégis hagyománytisztelő. Benne lüktet az élet szeretete és tisztelete, a friss, minőségi alapanyagok jellegzetes ízében, melyeket nem enged elnyomni sem a fűszerezés, sem a köret, sem bármilyen konyhatechnikai pompa. Az olasz háziasszony nem recept szerint főz, hanem szívből, vérében van, mikor kell kikapni a forró vízből a spagettit, hogy al dente, tökéletesen fogra való legyen, meddig kell sütni a pizzát, hogy belül lágy, szélein mégis ropogós maradjon, hogy a rizottó hogyan marad omlósan krémes.

Halász Zoltán - 350 ​világhírű recept
Hazánkban ​beszerezhető hozzávalókból elkészíthető fogások a világ minden tájáról: olasz, francia, spanyol, portugál, angol, belga, holland, német, svájci, osztrák, cseh, szlovák, erdélyi, norvég, svéd, dán, finn, jugoszláv, albán, bolgár, görög, török, orosz, kínai és indiai ételek. A könyvben a magyar konyha legjobb fogásai is megtalálhatók.

Péter Jánosné - Olaszos ​ízek
Nagyon ​sokan kedvelik hazánkban az olaszos tésztákat. Gyorsan elterjedtek a pizzasütők és éttermek. Házhoz szállítva kínálják a sok féle pizzát. Laktató ételek de nem olcsók. Otthon - igaz munkával, - sokkal olcsóbban elkészíthetők. Ebben a füzetben sok pizza elkészítési módot nyújtunk át a kedves érdeklődőknek. A pizzák mellett más olaszos tészták receptjét is megtalálhatják. Ha átolvassák, meglátják, hogy nem ördöngőség az elkészítési módjuk. Ezek többnyire húsos tésztaféleségek, laktatóak, kiadósak. Érdemes időt áldozni az elkészítésükre.

Covers_417957
Legkedvesebb ​receptjeim Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Legkedvesebb ​receptjeim
A ​gasztronómia világában napról napra izgalmas receptekkel találhatjuk szembe magunkat, amelyek fantasztikus ízélmény ígéretét hordozzák magukban. Ebbe a gyönyörűen illusztrált füzetbe ezeket a kincseket jegyezhetjük le, hogy mindig kéznél legyenek, ha csodás ízekkel és illatokkal szeretnénk megtölteni az otthonunkat. A kiadvány különlegessége, hogy tradicionális olasz recepteket is tartalmaz, a polenta hagyományos leírásától a híres pasták alapreceptjéig. Ez a könyvecske tökéletes ajándék lehet az ételek szerelmeseinek, de nem hiányozhat saját konyhánk könyvespolcáról sem.

Covers_360454
Rizottó Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Rizottó
Rohanó ​világunkban egy kiadós, gyorsan elkészíthető egytálétel nagy kincs, rengeteg időt, energiát takaríthatunk meg vele. A rizottó e kincsek közé tartozik, ráadásul szinte végtelenül variálható: húsokkal és zöldségekkel, édesen és sósan egyaránt ínycsiklandó fogás készíthető belőle. Mint minden ételnek, a rizottónak is megvannak a maga titkai - a receptek mellett e fortélyokat is megismerhetjük ebből a nosztalgikus képekkel illusztrált, bájos szakácskönyvből.

S. Dickhauf - C. Schinharl - Az ​olasz konyha alapjai
Az ​olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének rajongója? A sütés alapkönyvének imádója? Úgy gondolja, hogy a sütés-főzés alkotás? Benvenuto! Üdvözöljük! Önnek igazán új könyvünk lapjai mellett a helye! Ismerje meg az olasz konyha mesterfogásait, legjellemzőbb ízkompozícióit több mint száz csodás receptben megénekelve!

Cornelia Adam - Olasz ​ételek
Az ​olasz konyha kedvelőinek készült szakácskönyvben található receptekkel igazi olasz hangulatot teremthetünk a vendégeink számára vagy a családi vacsorákon.

Giorgio Locatelli - Ízek ​Itáliája
Olaszországban ​tanult meg főzni, Párizsban tökéletesítette tudását, londoni éttermében varázsolta ünneppé az étkezést. A világhírű olasz séf számára az evés nem pusztán ételek fogyasztása, hanem rítus, az élet tisztelete. Az Ízek Itáliája több mint receptgyűjtemény. Tankönyv a kedvtelésből szakácskodóknak, mert kézen fogva, az alapoktól kezdve magyarázza el az igazi olasz ételek trükkjeit. Kézikönyv a séfeknek, mert enciklopédikus alapossággal tárgyalja az ételkészítés évszázados fortélyait, az alapanyagok kombinálásának titkát, az ízek, aromák vegyítésének tudományát. Ötleteket ad arra is, hogyan lehet egy hagyományos ételt újjáéleszteni úgy, hogy a legelőkelőbb éttermek étlapján is megállja a helyét. Gasztronómiai útikönyv Itália rajongóinak, mert a tévéműsorokból is ismert sztárszakács bebarangolja országa varázslatos tájait, s közben csodás történeteket mesél a modenai balzsamecetről, a pármai sonkát szárító szél illatáról, a barlangokban érlelt gorgonzoláról, az ízek filozófiájáról.

1175416_5
12

Ismeretlen szerző - Gluténmentes ​konyha olasz módra
Mi ​az a gluténérzékenység, hogyan diagnosztizálható, és hogyan éljünk együtt ezzel az ételintoleranciával, ami egyre elterjedtebb? Ezekre a kérdésekre kapunk választ a könyvből. Ezenkívül a kötet nagy részét egy receptgyűjtemény alkotja, amely segíti a betegeket, hogy biztonságosan és egészségesen táplálkozzanak, anélkül, hogy a hagyományos gasztronómiai élvezetekről le kellene mondaniuk. Ennek során újraértékelhetik azokat az élelmiszereket, amelyek gluténmentesek (rizs, kukorica, hajdina stb.), és a diétában is engedélyezettek

Bártfai László - Pizzák ​és spagettik
Tulajdonképpen ​Rómával kezdődött minden, ami a lakomákat, az ínyencségeket az asztalra varázsolta. Ne higgyük, hogy a régi rómaiak beérték a közmondásos kenyérrel és cirkusszal! A fűszeres mártásoktól a töltött csülkön át a ropogós bárányhúsig minden étekből a legfinomabbat, a legtökéletesebbet akarták fogyasztani, élvezni akarták az élet minden ajándékát, így a szakácsművészetet is. Bártfai Laci bácsi most megosztja velünk féltve őrzött mediterrán receptjeit, és szívesen segít abban, hogy eligazodjunk a páratlan olasz konyha útvesztői között, tegyünk hát egy képzeletbeli gasztronómiai utazást Itália ősi földjén!

Lajos Mari - Hemző Károly - 99 ​pizza és tészta 33 színes ételfotóval
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lénárd Sándor - A ​római konyha
Lénárd ​Sándor, a Völgy a világ végén című nagyszerű regény szerzője kulturális kalandtúrára hívja olvasóit: a gasztronómián, pontosabban az olasz konyhán keresztül vezet be minket Itália történelmébe, kultúrhistóriájába. Ám a legfontosabbak ebben a könyvben mégis a receptek - tésztáktól a zöldségételekig, borjútól, báránytól a csigáig. Minden ételnek megvan a maga meséje; nevek és alakok, évszámok, évszakok és alkalmak, kalandok és szituációk kötődnek hozzájuk, vagy ha nem is kötődnek, köthetőek, hiszen a leleményes és rengeteg humorral megáldott író mindezeket üde jókedvvel s magától értetődő módon képes a receptekhez passzítani. Az illatok és ízek kalandtúrája ezek által is igazolja Lénárd egyik tételét, miszerint: "Van lelke a városoknak, van illata."

Jonathan Holt - Meggyalázva
Jonathan ​Holt angol szakon végzett Oxfordban, jelenleg Londonban egy reklámügynökség kreatív igazgatója. Itáliát többször is bejárva az olasz tájak, az olasz nyelv és konyha rajongója lett. A Meggyalázva egy thriller-trilógia, a Carnivia első kötete. Aldo Piola, nyomozó-ezredes és ifjú beosztottja, Katerina Pavo egy gyilkosság-sorozat nyomában Velence egész bűn-labirintusát kénytelen bejárni - valóságosan és egy különleges netes portál, a Carnivia.com virtuális világában -, ugyanakkor időben messzebbre, a délszláv háborúkig kell kutatniuk magyarázatért

Covers_40412
Dr. ​Oetker - Tészták Ismeretlen szerző
11

Ismeretlen szerző - Dr. ​Oetker - Tészták
Spagetti, ​makaróni, tagliatelli vagy penne - már a "nevek" is elolvadnak a szánkban. Ezek csak a legismertebbek a sokféle, szinte áttekinthetetlen olasz tésztafajta közül. Ebben a könyvben a legjobb pastareceptjeinket állítottuk össze: hideg vagy meleg, töltött csőben átsütött ételeket, klasszikus vagy éppen új mártásokkal.

William Black - Al ​dente
A ​kötet anekdoták, történelem és ételek pikáns keveréke. Remek olvasmány bárkinek, aki szereti Olaszországot és az olasz konyhát. Az angol szerző nem könnyű, ám annál élvezetesebb vállalkozásba fog: végigjárja Itália ismert és kevésbé ismert vidékeit, hogy felfedezze az ország legnagyszerűbb kincseit: az ételek és ízek kavalkádját. Genova, Pisa, Amalfi, Róma, Szardínia, Ischia: fantasztikus, változatos világ ez, városról városra, más-más kínálattal. William Black vállalkozó kedvű utazó, végigkóstolja az adott vidékre leginkább jellemző ételeket, legyen az szamárhúsos szósszal készült tészta, szélben szárított tonhal, békarizottó vagy fáradt tehenek tejéből készült érett sajt. Azonban nem csak eldugott városkákban kutatja az autentikus olasz ízeket. Comacchióban angolnát, Rómában töltött cukkinivirágot, Szicíliában pisztáciaszószos penne tésztát eszik, Torinóban isteni kávét iszik. A sajátságos angol humorral fűszerezett kötet magával ragadó gasztronómiai útikönyv megannyi ínycsiklandó recepttel és kultúrtörténeti érdekességgel.

Covers_25277
Pizzák, ​piték, rizottók Ismeretlen szerző
3

Ismeretlen szerző - Pizzák, ​piték, rizottók
Itália ​pizzáinak, a világ rizsételeinek és nagymamáink lepényeinek receptjeivel. Receptenkénti utalással az ételek kalória-, zsír-, szénhidrát- és fehérjetartalmára.

Kay Scarlett - Egy ​falat... Olaszország
Itáliának ​nemcsak a történelme, építészete, kultúrája, hanem a konyhaművészete is évezredes múltra tekint vissza. Az olasz gasztronómia a Római Birodalom terjeszkedésével egy időben indult el a fejlődés útján, melynek eredményeként ma a sokszínűség, az ízgazdagság és a méltán megérdemelt világhír jellemzi az itáliai konyha remekeit. Ez a gyönyörű ország nem csupán a "pasta" és a "pizza" hazája. Az umbriai szarvasgombás olívapástétom, a norciai vaddisznóból készült kolbászfélék, az aricciai "porchetta", a csontok nélkül, kemencében, egészben sült malac, csupán néhány példa az olasz specialitások széles választékából. Valójában az "olasz konyha" nem létezik, hiszen tartományonként, és ezen belül nagyvárosonként is egyedi, összetéveszthetetlen ízek és receptek jellemzik az országot. Jómagam, a római magyar nagykövetség szakácsaként kilenc éven át ismerkedhettem az olasz konyhaművészettel, és élvezhettem Itália ellenállhatatlan ízeit. Az Egy falat...Olaszország című könyv finom esszenciája az olasz konyhának, és egyaránt szól azoknak, akik - akárcsak én - már hosszú évek óta az olasz konyha szerelmesei, de azoknak is, akik csak ezután kötnek életre szóló barátságot Itália ízeivel.

Pamela Clark - Olasz ​kedvencek
Az ​olasz konyha az egész világon az egyik legkedveltebb és széles körben elterjedt gasztronómia. Az Olasz kedvencek a híres itáliai receptek közül is a legjobbakat gyűjtötte csokorba.

Vrábel Krisztina - Dolce ​Vita Magyarországon
Autentikus ​olasz konyha, magyar szemmel. A szerző népszerű internetes gasztroblogjából főzésre csábító album született, amely több, mint receptek gyűjteménye: olaszországi gasztro-történetek és egy kis gasztro-történelem színesítik a változatos fogások leírásait. A szerző összeválogatta a kedvenc, egyszerűen és gyorsan elkészíthető olasz receptjeit. Azon ne csodálkozzunk, ha a könyvben nem találjuk a lasagne vagy a milánói makaróni leírását, azt azonban megtudhatjuk, mit esznek Palermóban a pizza helyett, a bor mellett mi készül Toszkánában a szüreti szőlőből, mi Velence legnépszerűbb húsos fogása vagy mi a finom, ropogós házikenyér titka. A receptek itthon is egyszerűen beszerezhető, friss alapanyagokból elkészíthetők. A változatos fogások mellett az olasz hagyományokról és a szerző főzés közben szerzett tapasztalatairól is olvashatunk. Az étvágygerjesztő ételfotók mellett olaszországi pillanatképek teremtik meg az igazi dolce vita hangulatot.

Kollekciók