Ajax-loader

'impresszionizmus' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Covers_46855
Impresszionizmus Ismeretlen szerző
20

Ismeretlen szerző - Impresszionizmus
Az ​Ingo F. Walther szerkesztette, több kitűnő művészettörténész közreműködésével készült mű az ún. poszt- vagy neoimpressziomizmus történetét is belefoglalva ismerteti a modern művészet kezdeteinek legjelentősebb stílusirányzatát. Arra törekszik, hogy a nagy nevek, Monet, Renoir, Manet, Pissarro, Sisley, Degas, Cézanne, Gauguin, Van Gogh, Seurat vagy Signac mellett ma még kevésbé ismert művészek munkásságát is ismertesse. A sokáig méltatlanul elhanyagolt Caillebotte például tizenhét képpel szerepel a válogatásban, de találkozhatunk Bracquemond, Cross, Forain, Gonzales, Guillaumin, Lebourg, Lépine, Luce, Morisot, Raffaëlli vagy Vignon műveivel is. "Az impresszionizmus lexikona" valamennyi művész rövid életrajzát, fényképét, valamint a munkásságára vonatkozó írások és a reprodukált művek jegyzékét tartalmazza.

Covers_327854
3

Ismeretlen szerző - Az ​impresszionizmus sodrában
A ​kiállítás alkalmából megjelentetett 220 oldalas katalógus Szinyei Merse Anna művészettörténész tanulmányával, valamint a teljes kiállítási anyag reprodukciójával és válogatott bibliográfiával.

Rainer Maria Rilke - Malte ​Laurids Brigge feljegyzései
Hányféle ​lehet az emberi arc? Hányféle és milyen a halál? Milyen a félelem? Mikor és mitől igazi a vers, a dráma? Ismerjük-e és értjük-e az életet, a történelmet, a lányokat, a gyermeket, az Istent? Mit kezdjünk a szegényekkel, kitaszítottakkal, nyomorékokkal, betegekkel; élhetünk-e otthontalanul, magányosan, sorstalanul és összeroskadva mások sorsának terhe alatt? Elbírjuk-e azt, hogy szeretnek minket, s tudunk-e mi szeretni? Rilke sok mindent kérdez a _Maltéban,_ s feleletei olykor valóban esszék: irodalmi, művészeti, lélektani, történelmi esszék. És mégsem azok... Költészet ez, rilkei költészet prózában, és ugyanakkor csakugyan próza is: éles, reális vonásokkal megrajzolt alakok mozognak, élnek benne, a felbontott idő különböző síkjaiban - a főhős jelenében, múltjában, családja emlékké vált életében - furcsa, sejtelmes drámai történeteket görget a cselekmény. _Szabó Ede_

Pataky Dénes - A ​francia impresszionizmus
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók