Ajax-loader

'gyermekvers' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Robert Louis Stevenson - A ​Child's Garden of Verses
Robert ​Louis Stevenson, famed author of Treasure Island and Kidnapped, captures the spirit of childhood in this classic collection of children's verse. Celebrating his own memories of being a child, these lyrical, perceptive, often funny poems describe the world around him, from the sights and sounds of garden and nursery to gentle philosophical thoughts and exciting, imaginary journeys to exotic islands. Beautifully illustrated by Millicant Sowerby, these much loved poems are as popular now as when they were first published over a century ago. 'Still the best book of poems on being a child in the English language' - Observer

Beck Zoltán - Tüzet ​viszek, ne lássátok!
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_334493
Válogatós Ismeretlen szerző
8

Ismeretlen szerző - Válogatós
Mit ​dudorásszon a kis óvodás öltözés vagy buszozás közben? Kellene egy igazán vicces állatos mondóka? Esetleg egy új kiszámolós versike? Mivel várjuk a Mikulást? Mivel köszöntsük az anyukákat? A kötetben mindez, és még sok más téma is megtalálható a magyar nyelvű gyerekköltészet legjavából: több mint 70 költő közel 300 verse. A Válogatós költeményei az óvodai évkör jeles ünnepeihez és a gyerekek hétköznapi tevékenységeihez kapcsolódnak (család, foglalkozások, időjárás, játékok, napirend, fák, kert, fiúk-lányok, utazás, állatok stb.) – így az antológia kalendárium is. A néphagyományban megőrzött jeles napokhoz, a keresztény, a nemzeti és az újabb ünnepekhez is válogattunk verseket, így minden óvodai nap sokszínű nyelvi kalandjátékká változhat. Olvassanak jó verseket, legyenek válogatósak!

Giles Andreae - Rumble ​in the Jungle
"There's ​a rumble in the jungle, there's a whisper in the trees; the animals are waking up and rustling the leaves!" Join this rhyming safari and meet everyone from the elphing elephant to the gangly giraffe, and maybe even the terrible tiger!

Covers_373115
Erdőn, ​mezőn Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Erdőn, ​mezőn
A ​mondókák, dalocskák hozzátartoznak már a legkisebb gyerekek mindennapjaihoz is. És mennyi van belőlük! Sok a kedvenc, de néha egy-egy újabbal kedveskedünk gyermekeinknek. Hogy könnyebben eszünkbe juthasson, több kis válogatást készítettünk belőlük, mindezeket nagyon könnyű, kisgyerekkézbe való színes habszivacs alapra helyezve. Szülő, gyermek válogathat a saját hangulatának, stílusának, igényeinek megfelelően belőlük.

Weöres Sándor - Éren-nádon
Éren-nádon ​sikló kúszik, kicsi patak-ágyon vizicsibe úszik. Hajló nád közt kotlós zizzen, vizicsibe-népét tereli a vízben. Ér tükrében látszik az ég is, fejetetején a vizicsibe-nép is. Siklók, békák, pókok látják vizicsibe-pásztor vizicsibe-nyáját. A Bóbitán túl... Weöres Sándorról talán ma is mindenkinek először a gyerekeknek írt versei jutnak eszébe. Az életművét gondozó Helikon Kiadó azonban igyekszik megmutatni e sokoldalú alkotó minden arcát, és kiadatlan, felnőtteknek szóló művei mellett olyan gyerekirodalmi csemegéket is kínál, melyek tovább árnyalják a róla kialakult képet. Az Éren-nádon címet viselő kötet ismert és kevéssé ismert állatos versek, mondókák gyűjteménye, Keresztes Dóra rajzaival illusztrálva. Az eddigi szám szerint legteljesebb tematikus válogatás hetven költeményt tartalmaz. Állatfajták szerint összegyűjtve sorakoznak a rigmusok kutyákról, macskákról, na és persze olyan állatokról is, mint Zimzizim, akit a költő teremtett.

Szabó T. Anna - Körtészet
Körtészet Ez ​a körte-kertészet, rövidebben: körtészet. Ebben járok körbe-körbe, megér egy pár kört a körte.

Sebők Éva - Állatszálloda
Színes ​lapozó gyermekeknek Réber László rajzaival.

Mentovics Éva - Csillogó ​pelyhek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gazdag Erzsi - A ​nefelejcs dala
A ​Füzesi Zsuzsa rajzaival gazdagon illusztrált, színes kötetben többek között az alábbi verseket olvashatják a gyerekek: Keltegető; Itt a tavasz; A legszebb május; Biztató; Álom a réten; Pici csibe alszik; Éji lepke; Lépegetődal; Kedveskedő; Bojtorján; A vidám trombitások; Ürgeöntés; Hej, de vígan van a madár; Őszi búcsúzás; Cinege-etetés; Hóember

J%c3%b6jj_ki__napocska
Jöjj ​ki, napocska! Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Jöjj ​ki, napocska!
A ​népszerű Ringató-könyvek után itt a várva várt friss antológia, amely népi ölbéli játékokat, mondókákat, valamint dalokat és verseket tartalmaz. A könyv egyszerre nyújt fejlesztő szórakozást a kisgyermekes családoknak, és foglalja össze a bölcsődei zenei, anyanyelvi és irodalmi nevelés anyagát. Gróh Ilona bevezetőjében módszertani útmutató olvasható, a gyűjtemény dalainak éneklését pedig letölthető zenei anyag segíti. A Ringató-foglalkozásokról jól ismert játékok, mondókák és hangutánzók mellett a kötetben helyet kaptak többek között Nemes-Nagy Ágnes, Tamkó Sirató Károly és Weöres Sándor klasszikusai, illetve Varró Dániel, Nyulász Péter, Tóth Krisztina és még sok kiváló költő legkisebbeknek szóló művei is.

Szalai Borbála - Giling-galang ​csengettyű
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tóthárpád Ferenc - Bim-bam-busz
Tóthárpád ​Ferenc számos gyermekeknek szóló antológia és önálló kötet után, most a legfiatalabbak, az óvodások és a kisiskolások kedvét keresi. A BIM-BAM-BUSZ című kötetéről megállapítható: hangulatával, szókészletével, versformájával az előző Unicus-könyv a Szivárványból vánkost című sikeres versösszeállítás méltó folytatása. A bájos rajzok Diós Gabi munkái.

Rot Barna - Csiga ​csoda
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Páskándi Géza - Szebb ​a páva, mint a pulyka
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Punk Mária - Bocskor ​Bocs
gyermekvers-kötet ​nem szűkölködik humorban és vidámságban. Különleges névvel ellátott állatok, növények, természeti képek használati tárgyak, munkaeszközök kelnek életre, hogy megnevettessék és elcsodálkoztassák az olvasót.

T%c3%b3th_emese_egy_zs%c3%a1k_m%c3%a1k
Egy ​zsák mák Ismeretlen szerző
5

Ismeretlen szerző - Egy ​zsák mák
A ​magyar mondókakincs gyöngyszemeit tartalmazó kötet a legkisebbekhez és a már olvasni tanulókhoz szól. Az óvodás és kisiskolás gyerekek ritmusérzékét és vizuális fantáziáját a mondókák keltik életre, a kottákkal kísért énekek pedig a kicsiket és szüleiket dalra csábítják. A népköltések rímeit, ringatóit és magyar szerzők – Móra Ferenc, Mikszáth Kálmán, Gárdonyi Géza, Pósa Lajos, Benedek Elek, Kosztolányi Dezső, Gyulai Pál – verseit, verses meséit Rippl Renáta elbűvölő illusztrációi kísérik.

Dr. Seuss - Kell ​egy kedvenc
A ​Kalapos Macska és a Ha lenne egy cirkuszom után áprilisban végre új Dr. Seuss-kötetekkel jelentkezünk! A Kell egy kedvenc szövegére közel 25 évvel Dr. Seuss halála után bukkantak rá. Kiadása után azonban azonnal meghódította a világot. Egy testvérpár vásárolni indul a kisállat-kereskedésbe. Ismerős helyzet. Ahogy a kérdés is: melyik állatot válasszák? Szívük szerint persze hazavinnék mindet… Dr. Seuss egyedi humorával mutatja meg, hogy legyen bármilyen nehéz, előbb-utóbb muszáj dönteni. Dr. Seuss könyvei végre magyarul, Szabó T. Anna humoros fordításában!

Covers_269707
Ignác, ​mit látsz? Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Ignác, ​mit látsz?
Nincs ​is nagyobb csoda, mint gyerekfejjel belepillantani a messze néző szerszámba és látni sok csodát. Hallani az édes hangot, keverni a legszebb színt és odabújni a kedvenc mesefigurához. Erre kínál most nagyszerű kalandot a Palinta Társulat. Énekhang, csupa játékos szövegű vers és elbűvölő rajzok világa. Lehet hallgatni, énekelni, olvasni és együtt alkotni a varázslatos figurákat, a kedves kis arcokat gyerekeknek és szülőknek egyaránt. Ezen a lemezen minden vers életre kel. Csupa mozgás, igazi és tiszta játék. Magával ragad kicsiket és nagyokat az énekhang, a színes rajz és a játékos vers. Táncba és játékba visz minket Ignác és Emese vagy bármelyik kedves alak egy esztendő borús és napfényes perceiben. Kicsik és nagyok egy sarokban, a meseszőnyegen pompás érzések között hallgathatják, játszhatják és élvezhetik a varázslatos világot. (Szabó Lajos) (A könyv CD mellékletet tartalmaz)

Horgas Béla - A ​szarka és a szarkaláb
„Képzelni ​lehet – kezdd el” – ezzel a verssorral indul a kötet. S hogy mi mindent képzelhetsz? Cirkuszt, persze, bohóccal, kötéltáncos angyallal és dzsigit lovasokkal, sok-sok különleges fát, a nyír és cser szomszédságában például kaptafát és satrafát, no meg virágokat – tipegő tátikát vagy léghajóként repülő pipacsot. A képzelet megeleveníti a felhőket, varázslatossá teszi a konyhai eszközöket és a nyelvtani szabályokat. A humor és a játék elhessentheti a félelmeket is.

Shel Silverstein - A ​Light in the Attic
Last ​night, while I lay thinking here, Some Whatifs crawled inside my ear And pranced and partied all night long And sang their same old Whatif song: Whatif I flunk that test? Whatif green hair grows on my chest? Whatif nobody likes me? Whatif a bolt of lightning strikes me? Here in the attic of Shel Silverstein you will find Backward Bill, Sour Face Ann, the Meehoo With an Exactlywatt, and the Polar Bear in the Frigidaire. You will talk with the Broiled Face, and find out what happens when someone steals your knees, you get caught by the Quick-Digesting Gink, a mountain snores, and they've put a brassiere on the camel. With 12 never-before-published poems, here is a special edition of this beloved poetry collection, from the creator of "Where the Sidewalk ends" and "Falling Up."

Sörös W. Klára - Csupa ​láb / Csupa hang
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nemes Nagy Ágnes - Kósza ​varjak
"Nagy ​a világ! És nincsen hossza-vége" - ujjong fel az utazó a Dal, Rómában elején. Nemes Nagy Ágnes versei részben az efféle rácsodálkozások gyönyörűségének köszönhetően olyan népszerűek a felnőttek és a gyerekek körében egyaránt. A Móra Kiadó új Nemes Nagy-sorozatának legfrissebb kötete csupa újdonságot kínál, amelyre a szerzőt jól ismerő olvasó is örömmel csodálkozhat rá. Ezúttal a költő életében kötetbe nem került írások közül válogattunk. A szó szoros értelmében vett gyerekversek mellett helyet kaptak olyan, eredetileg felnőtteknek szánt darabok, amelyek játékos hangja a legkisebbeket is könnyedén megszólítja.

Rukkolla026
Aranyeső Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Aranyeső
Az ​Aranyeső című kötetünk elsősorban gyermekeknek szól, de azoknak is ajánljuk, akik szeretik a szép verseket. Válogatásunk a magyar irodalom legszebb gyermekverseit tartalmazza. Nemes Nagy Ágnes, Zelk Zoltán, Móra Ferenc, Donászy Magda, csak néhány név a szerzők közül, akiknek versei a mai felnőttek gyermekkorát is végigkísérték. A versek az óvodás és kisiskolás korosztály világra való rácsodálkozásának játékos pillanatait ragadják meg, a környezet megismerésének folyamatát mutatják be. A kötetet az esztendő hónapjainak követésével tizenkét „fejezetben” rendeztük össze, így nemcsak az évszakok változását, de az ünnepek, események, hétköznapok történéseit is láncolatba tudtuk fűzni. A versek olvasása kedves időtöltés nemcsak a gyermekeknek, de azoknak a szülőknek, felnőtteknek, pedagógusoknak is, akik szeretik együtt mondogatni, olvasni a verseket a kicsikkel, talán ezáltal e kedves költemények még inkább belopják magukat a szívekbe.

Boci-boci_tarka
Boci-boci ​tarka Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Boci-boci ​tarka
Keménytáblás ​lapozókönyv kisgyerekeknek. Állatos mondókák, háziállatos képekkel.

Szabó Bogár Erzsébet - Csodálatos ​volt a kert
A ​gyerekeknek szóló versikék idilli, realista rajzok kíséretében, a hagyományos magyaros, ütemhangsúlyos versformában, tiszta, természetes hangon szólnak virágokról, állatokról. A néhol kottával kísért költemények olykor-olykor tanulságos csattanóval záródnak. Óvodás-, kisiskoláskorúaknak ajánlható.

Julia Donaldson - Postman ​Bear
Bear ​is writing letters to his friends. But what could his letters be about? Lift the flaps and join Frog, Squirrel and Mole for Bear's special surprise! With sturdy flaps on every spread and rhyming stories that are a joy to read aloud, the Tales From Acorn Wood have been delighting both parents and toddlers for over fifteen years. Celebrate their unending appeal with Tales From Acorn Wood: Postman Bear, a beautifully produced board book with a gorgeous shiny-foiled cover look. From Julia Donaldson and Axel Scheffler, the award-winning creators of The Gruffalo.

Bella István - Áni ​Máni rádiózik
Azt ​álmodtam álmomban, hogy álmomban álmodtam. Bella István gyermekverses kötete.

Mikszáth Kálmán - Víg ​órák a kis gyermekek számára
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Szűcsné Tóth Tünde - Csillog-villog ​karácsony
Tartalom: K. ​László Szilvia: December Tordon Ákos: Télapó bundája Tóthárpád Ferenc: Erre csörög a dió... Gazdag Erzsi: Karácsony Benedek Elek: A karácsonyfa Mentovics Éva: Az állatok karácsonya Gazdag Erzsi: Hóember K. László Szilvia: Mikulás-váró Mentovics Éva: Indul a szán Tóthárpád Ferenc: Surran a krampusz Veres Csilla: Télapóhoz Mentovics Éva: Téli éjen Tordon Ákos: Az égig érő karácsonyfa Mentovics Éva: Szól a csengő Veres Csilla: Karácsony József Attila: Betlehemi királyok Gazdag Erzsi: Ezüstszánkót hajt a dér Tordon Ákos: Egy karácsonyi manó története

Tar Károly - Táncház
A ​Svédországban élő erdélyi költő versei ritmus-hintába ültetik a gyerekeket, hogy játékos tanulás útján ismerhessék meg a természet, az állatok és az emberek hétköznapi, mégis sok titkot rejtő, izgalmas világát.

Radnai Éva - Starkey Krisztina - Mi ​fán terem?
Gazdagon ​illusztrált találós kérdések növényekről.

Kollekciók