Ajax-loader

'gyermekvers' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Szabó T. Anna - Körtészet
Körtészet Ez ​a körte-kertészet, rövidebben: körtészet. Ebben járok körbe-körbe, megér egy pár kört a körte.

Gazdag Erzsi - A ​nefelejcs dala
A ​Füzesi Zsuzsa rajzaival gazdagon illusztrált, színes kötetben többek között az alábbi verseket olvashatják a gyerekek: Keltegető; Itt a tavasz; A legszebb május; Biztató; Álom a réten; Pici csibe alszik; Éji lepke; Lépegetődal; Kedveskedő; Bojtorján; A vidám trombitások; Ürgeöntés; Hej, de vígan van a madár; Őszi búcsúzás; Cinege-etetés; Hóember

Rot Barna - Csiga ​csoda
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dr. Seuss - Kell ​egy kedvenc
A ​Kalapos Macska és a Ha lenne egy cirkuszom után áprilisban végre új Dr. Seuss-kötetekkel jelentkezünk! A Kell egy kedvenc szövegére közel 25 évvel Dr. Seuss halála után bukkantak rá. Kiadása után azonban azonnal meghódította a világot. Egy testvérpár vásárolni indul a kisállat-kereskedésbe. Ismerős helyzet. Ahogy a kérdés is: melyik állatot válasszák? Szívük szerint persze hazavinnék mindet… Dr. Seuss egyedi humorával mutatja meg, hogy legyen bármilyen nehéz, előbb-utóbb muszáj dönteni. Dr. Seuss könyvei végre magyarul, Szabó T. Anna humoros fordításában!

Covers_269707
Ignác, ​mit látsz? Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Ignác, ​mit látsz?
Nincs ​is nagyobb csoda, mint gyerekfejjel belepillantani a messze néző szerszámba és látni sok csodát. Hallani az édes hangot, keverni a legszebb színt és odabújni a kedvenc mesefigurához. Erre kínál most nagyszerű kalandot a Palinta Társulat. Énekhang, csupa játékos szövegű vers és elbűvölő rajzok világa. Lehet hallgatni, énekelni, olvasni és együtt alkotni a varázslatos figurákat, a kedves kis arcokat gyerekeknek és szülőknek egyaránt. Ezen a lemezen minden vers életre kel. Csupa mozgás, igazi és tiszta játék. Magával ragad kicsiket és nagyokat az énekhang, a színes rajz és a játékos vers. Táncba és játékba visz minket Ignác és Emese vagy bármelyik kedves alak egy esztendő borús és napfényes perceiben. Kicsik és nagyok egy sarokban, a meseszőnyegen pompás érzések között hallgathatják, játszhatják és élvezhetik a varázslatos világot. (Szabó Lajos) (A könyv CD mellékletet tartalmaz)

Horgas Béla - A ​szarka és a szarkaláb
„Képzelni ​lehet – kezdd el” – ezzel a verssorral indul a kötet. S hogy mi mindent képzelhetsz? Cirkuszt, persze, bohóccal, kötéltáncos angyallal és dzsigit lovasokkal, sok-sok különleges fát, a nyír és cser szomszédságában például kaptafát és satrafát, no meg virágokat – tipegő tátikát vagy léghajóként repülő pipacsot. A képzelet megeleveníti a felhőket, varázslatossá teszi a konyhai eszközöket és a nyelvtani szabályokat. A humor és a játék elhessentheti a félelmeket is.

Shel Silverstein - A ​Light in the Attic
Last ​night, while I lay thinking here, Some Whatifs crawled inside my ear And pranced and partied all night long And sang their same old Whatif song: Whatif I flunk that test? Whatif green hair grows on my chest? Whatif nobody likes me? Whatif a bolt of lightning strikes me? Here in the attic of Shel Silverstein you will find Backward Bill, Sour Face Ann, the Meehoo With an Exactlywatt, and the Polar Bear in the Frigidaire. You will talk with the Broiled Face, and find out what happens when someone steals your knees, you get caught by the Quick-Digesting Gink, a mountain snores, and they've put a brassiere on the camel. With 12 never-before-published poems, here is a special edition of this beloved poetry collection, from the creator of "Where the Sidewalk ends" and "Falling Up."

Sörös W. Klára - Csupa ​láb / Csupa hang
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Rukkolla026
Aranyeső Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Aranyeső
Az ​Aranyeső című kötetünk elsősorban gyermekeknek szól, de azoknak is ajánljuk, akik szeretik a szép verseket. Válogatásunk a magyar irodalom legszebb gyermekverseit tartalmazza. Nemes Nagy Ágnes, Zelk Zoltán, Móra Ferenc, Donászy Magda, csak néhány név a szerzők közül, akiknek versei a mai felnőttek gyermekkorát is végigkísérték. A versek az óvodás és kisiskolás korosztály világra való rácsodálkozásának játékos pillanatait ragadják meg, a környezet megismerésének folyamatát mutatják be. A kötetet az esztendő hónapjainak követésével tizenkét „fejezetben” rendeztük össze, így nemcsak az évszakok változását, de az ünnepek, események, hétköznapok történéseit is láncolatba tudtuk fűzni. A versek olvasása kedves időtöltés nemcsak a gyermekeknek, de azoknak a szülőknek, felnőtteknek, pedagógusoknak is, akik szeretik együtt mondogatni, olvasni a verseket a kicsikkel, talán ezáltal e kedves költemények még inkább belopják magukat a szívekbe.

Szabó Bogár Erzsébet - Csodálatos ​volt a kert
A ​gyerekeknek szóló versikék idilli, realista rajzok kíséretében, a hagyományos magyaros, ütemhangsúlyos versformában, tiszta, természetes hangon szólnak virágokról, állatokról. A néhol kottával kísért költemények olykor-olykor tanulságos csattanóval záródnak. Óvodás-, kisiskoláskorúaknak ajánlható.

Mikszáth Kálmán - Víg ​órák a kis gyermekek számára
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_544633
Első ​mondókáim Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Első ​mondókáim
Gyermekkorunk ​legnépszerűbb mondókái egy gazdagon illusztrált lapozóban olvashatók. A ritmusos kis versikéknek köszönhetően gyerek és szülő egyaránt átélheti a közös olvasás örömét. A keménytáblás lapozó jól bírja az apró kezek hirtelen mozdulatait. A kiadványt Kőszeghy Csilla illusztrációi teszik igazán szerethetővé.

Kollekciók