Ajax-loader

Saláta

Íme a nő, aki végigolvasta a világot

Ann

A kezdeményezés már önmagában is épp eléggé fantasztikus, hiszen mi lehetne ennél szebb cél, mint megismerni a világot a könyveken keresztül. Azonban ez a projekt másfajta felismerést is hozott Ann életébe.

Tovább a bejegyzéshez →


Ünnepeld velünk a 4 éves születésnapunkat!

Rukkola_mano_banner_851x315

Bizony, kedvenc könyvcseréldétek hamarosan a 4. szülinapját ünnepli. Ennek keretében szeretnénk meghívni titeket egy játéksorozatra, melynek megnyitója július 30-án, a MagNet Közösségi Házban lesz, egy kis budapesti nyomozós játék formájában.

Tovább a bejegyzéshez →


Beenged - blogregény; könyvajánló és kiadói rukk

Szaniszlo-judit-beenged(680x480)

Idén jelent meg a Magvető Kiadó gondozásában Szaniszló Judit blogregénye, Beenged címmel. Különösen merész műfaj, amelyben „unásig” szerepel az író, kimondottan vállalja, hogy sok, néhol sokk, de ez vagyok én, mondja, „beengedtelek”, itt vagy, én diktálok. Szabad kimenni tőlem, szabad nem egyetérteni velem, szabad soha többé nem bekopogni hozzám – de ha már itt maradtál, akkor figyelj. Olvasd a könyvajánlót és szerezd meg a kiadó jóvoltából a kötetet, vagy vásárold meg kedvezményesen oldalunkról!

Tovább a bejegyzéshez →


Megmutatjuk min dolgozunk!

13497888_ml

A nemzetközi oldalak fejlesztése befejeződött és elindítunk egy nagyobb fejlesztési csomagot. Ennek első jele volt a tegnap esti leállás és frissítés, azonban a látható változásokra még egy kicsit várni kell. De mi is lesz az?

Tovább a bejegyzéshez →


Egy könyvtári könyv 49 éven át tartó kalandos útja

Libraryjames

Annyira szívet melengető történet, hogy muszáj megosztanunk veletek. James Phillips 1967-ben kölcsönözte ki a Dayton Egyetem könyvtárából azt a könyvet, amit most egy bocsánatkérő levélkét mellékelve visszajuttatott a könyvtárhoz.

Tovább a bejegyzéshez →


Nyomozás, misztikum és önmegvalósítás - könyvajánló és kiadói rukk

59616_800x600

A Lazi Kiadó gondozásában két regény kapott új, igényes ruhát: Szerb Antal A Pendragon legenda és az Utas és holdvilág című kötetek. Mind a kettő kedves a magyar szíveknek, egyik ezért, másik azért, generációk nőttek már fel rajta. Szerb Antal írásait nem lehet csak úgy olvasni, megosztja az embereket. Vagy kedveled életre-halálra, vagy nem kedveled, de semennyire sem. Itt az ideje eldönteni, te melyik táborba tartozol! Olvasd a könyvajánlót és a kiadó jóvoltából szerezd prerukkról a könyveket!

Tovább a bejegyzéshez →


Haragvó liliomok - interjú és kiadói rukk

20131122-karoly-robert-anjouhaz-karoly-robert14

Nemrégen jelent meg a Gold Book Kiadó gondozásában Csikász Lajos Haragvó liliomok című történelmi kalandregénye. Hiteles történelmi tényekre alapozott, élvezetes, pörgő cselekményvezetésű, szilaj humorral megírt, ízes tájnyelvi szavakkal megtűzdelt mű, amely joggal lehet a nagyközönség kedvence. Olvassátok az interjút, és a kiadó jóvoltából szerezzétek meg prerukkról a művet, vagy vásároljátok meg kedvezményesen honlapunkon!

Tovább a bejegyzéshez →


Az olvasók hat típusa - Melyikben ismersz magadra?

Bernard

Amellett, hogy mind szeretjük a könyveket, az olvasási stílusunkban mind különbözünk. Az egyik ragaszkodik a papíralapú könyvekhez, a másik esküszik rá, hogy az e-book a legjobb. Van, aki a legújabb bestsellerrekre vadászik és van, aki kifejezetten az olyan könyveket keresi, amikből film is készült. Az itt felsorolt hat típus közül magadra ismersz valamelyikben?

Tovább a bejegyzéshez →


Hurrá, nyaralunk!

Book-club-on-beach-e1401467392177

Mint az bizonyára ti is tapasztaltátok már, megérkezett a nyár, sokan megyünk sokfelé nyaralni, pihenni, ezért sűrűn változhat a MagNet happontunk nyitvatartása.

Tovább a bejegyzéshez →


Lány igazgyöngyökkel - könyvajánló és kiadói rukk

258182991108160648nhffn2thc

Nemrégen jelent meg a Jaffa Kiadó gondozásában Mörk Leonóra legújabb könyve, Lány Igazgyöngyökkel címmel. Lehetőségek, hitek, szenvedélyek, választások és újrakezdések regénye ez, amelynek gondolati mélységei többet mutatnak egy könnyű, légies olvasmánynál, ugyanakkor mégis tökéletes választás egy jeges mojitó, medence, tűző nap elől árnyékba vonuló könyves élményhez. Olvassátok a könyvajánlót, és a kiadó jóvoltából szerezzétek meg a kötetet prerukkról, vagy vásároljátok meg kedvezményesen oldalunkról!

Tovább a bejegyzéshez →


Blog_logo