Ajax-loader

Saláta

Melyik könyves kihívásban vennél részt?

Nyari

A könyvmolyok szeretik a kihívásokat, az olyanokat, mint hogy 52 könyvet elolvasni 52 hét alatt. Vagy mint hogy 20 könyv, aminek a címe K betűvel kezdődik. Hoztunk mi is pár kihívást, hátha valamelyik megtetszik nektek. A könyvespolcosat mi biztos teljesítjük.

Tovább a bejegyzéshez →


Értékteremtő magyarok - könyvajánló és kiadói rukk

Hazam_dij_noemi

A Kossuth Kiadó küldetésének tekinti azon könyvek kiadását, amelyekből nem lesz kasszasiker, de amely kiadványok mégis fontosak, mert értéket közvetítenek: tudást, hagyományt, véleményt, amelyből mindenki leszűrheti a maga tanulságait, átélheti a közösséghez tartozás élményét, lehet büszke, vagy egyszerűen csak elégedett. Három könyvet ajánlok figyelmetekbe. Az első László Ágnes Értékteremtők c. könyve, amely a Hazám-díjasokkal készült életinterjúk. A második kötet Vekerdy Tamás neve fémjelezte Naplók könyve – a cím önmagáért beszél. A harmadik mű Bálint György Emlékfoszlányok című könyve. Olvassátok a könyvajánlót, és a kiadó jóvoltából szerezzétek meg a köteteket prerukkról!

Tovább a bejegyzéshez →


Puskás és Dárdai: foci, foci, foci... könyajánló és kiadói rukk

Dardai_kiabal

Az Alexandra Kiadó két könyvet is megjelentetett a 2016-os Foci EB-re. Az egyik Dárdai Pál – Piets Tibor könyve, Dárdai Pál könyve címmel. A másik Puskás Ferencről, a leghíresebb magyar gyermekkoráról írott mesekönyv Kemény Kristóf tollából, címe: Puskás Öcsi A külvárosi vagány hihetetlen kalandjai. Dárdai könyve életszagú, önéletrajzi ihletésű kötet, sikerekről, kudarcokról, pályafutásról, magánéletről. Kemény Kristóf Puskás Öcsi művével gyerekeket, jövendő sportolókat célzott meg, amikor huncut bájjal festette le Puskás Ferenc gyerekkorát. Olvassátok a könyvajánlót, és a kiadó jóvoltából szerezzétek meg a könyveket prerukkról!

Tovább a bejegyzéshez →


Szülők Könyvtára sorozat - könyvajánló és kiadói rukk

Family-of-5-clipart-family-bw-clipart

A Jaffa Kiadó két új könyvet is megjelentetett a Szülők Könyvtára sorozatban, John Gottman – Joan DeClaire Gyerekek érzelmi intelligenciája és Janey Downshire – Naella Grew Kezelési útmutató kamaszokhoz című könyveket. Hasznos kézikönyv kisebb-nagyobb gyerekek neveléséhez, viselkedéseik dekódolásához, és saját magunk „értő” szülőkké válásához. Olvasd a könyvajánlót és a kiadó jóvoltából szerezd meg a műveket prerukkról!

Tovább a bejegyzéshez →


Íme a nő, aki végigolvasta a világot

Ann

A kezdeményezés már önmagában is épp eléggé fantasztikus, hiszen mi lehetne ennél szebb cél, mint megismerni a világot a könyveken keresztül. Azonban ez a projekt másfajta felismerést is hozott Ann életébe.

Tovább a bejegyzéshez →


Ünnepeld velünk a 4 éves születésnapunkat!

Rukkola_mano_banner_851x315

Bizony, kedvenc könyvcseréldétek hamarosan a 4. szülinapját ünnepli. Ennek keretében szeretnénk meghívni titeket egy játéksorozatra, melynek megnyitója július 30-án, a MagNet Közösségi Házban lesz, egy kis budapesti nyomozós játék formájában.

Tovább a bejegyzéshez →


Beenged - blogregény; könyvajánló és kiadói rukk

Szaniszlo-judit-beenged(680x480)

Idén jelent meg a Magvető Kiadó gondozásában Szaniszló Judit blogregénye, Beenged címmel. Különösen merész műfaj, amelyben „unásig” szerepel az író, kimondottan vállalja, hogy sok, néhol sokk, de ez vagyok én, mondja, „beengedtelek”, itt vagy, én diktálok. Szabad kimenni tőlem, szabad nem egyetérteni velem, szabad soha többé nem bekopogni hozzám – de ha már itt maradtál, akkor figyelj. Olvasd a könyvajánlót és szerezd meg a kiadó jóvoltából a kötetet, vagy vásárold meg kedvezményesen oldalunkról!

Tovább a bejegyzéshez →


Megmutatjuk min dolgozunk!

13497888_ml

A nemzetközi oldalak fejlesztése befejeződött és elindítunk egy nagyobb fejlesztési csomagot. Ennek első jele volt a tegnap esti leállás és frissítés, azonban a látható változásokra még egy kicsit várni kell. De mi is lesz az?

Tovább a bejegyzéshez →


Egy könyvtári könyv 49 éven át tartó kalandos útja

Libraryjames

Annyira szívet melengető történet, hogy muszáj megosztanunk veletek. James Phillips 1967-ben kölcsönözte ki a Dayton Egyetem könyvtárából azt a könyvet, amit most egy bocsánatkérő levélkét mellékelve visszajuttatott a könyvtárhoz.

Tovább a bejegyzéshez →


Nyomozás, misztikum és önmegvalósítás - könyvajánló és kiadói rukk

59616_800x600

A Lazi Kiadó gondozásában két regény kapott új, igényes ruhát: Szerb Antal A Pendragon legenda és az Utas és holdvilág című kötetek. Mind a kettő kedves a magyar szíveknek, egyik ezért, másik azért, generációk nőttek már fel rajta. Szerb Antal írásait nem lehet csak úgy olvasni, megosztja az embereket. Vagy kedveled életre-halálra, vagy nem kedveled, de semennyire sem. Itt az ideje eldönteni, te melyik táborba tartozol! Olvasd a könyvajánlót és a kiadó jóvoltából szerezd prerukkról a könyveket!

Tovább a bejegyzéshez →


Blog_logo