Ajax-loader

Saláta / Szerzői rukk

A Pilis és a Börzsöny kapcsolata a spiritualitással és a tudománnyal.

Ape_konyvborito_vegleges_small-600x914

“Az írás és olvasás is lehet meditáció – egy olyan helyre visz el, ahol egyé válhatok a Teljességgel.”
Ezzel a mondattal mutatkozik be Bükki Tamás saját szerzői oldalán.

Tovább a bejegyzéshez →


Nyárra hangolva - kiadói rukk és könyvajánló

Summer-69760_960_720

A Libri Kiadó idén nyáron kifejezetten kedvezett a vízpartra, strandra, hűvös szoba mélyére való irodalomban. Legutóbb is három ilyen könyvet hoztam olvasásra tőlük, és most is. L. Marie Adeline SECRET sorozatának harmadik része, A titkos társaság, hasonlóan vérbő és romatikus, mint az előzőek. Sophie Jackson Egy font hús-a sem marad el izgalomban egyetlen thriller mögött sem. Jessica Knoll a Szerencse lányával tökéletes belátást enged egy elfojtások mögötti életbe. Olvasd a könyvajánlót, és a kiadó jóvoltából szerezd meg a köteteket prerukkról!

Tovább a bejegyzéshez →


Biztonság? Nem létezik - könyajánló és prerukk

Kemek-hidja-jelenet-01

Sokak előtt ismert egy laza kínai átok: élj érdekes időkben. A most következő könyvek hőseire ez mind jellemző. Három könyv, három élethelyzet, amelyekből egyikben sem szeretnél létezni, azt elhiheted nekem. Netán szeretnéd, ha védőügyvédként leköpdösnének? (James B. Donovan: Idegenek egy hídon) Vagy egy történelmi esemény megkérdőjelezése esetén halálra keresnének? (Umberto Eco: Mutatványszám) Esetleg imádnád, ha hetekre elmenne az áram, és ember embernek farkasává válna? (Marc Elsberg: BlackOut) Na, mondom én, hogy egyik történet hőse sem szeretnél lenni. De tudni róla, ugyebár, egészen más tészta. Olvasd a könyvajánlókat, és szerezd meg prerukkról a köteteket!

Tovább a bejegyzéshez →


Nyár, humor, szerelem - könyvajánló és kiadói rukk

135171

A Libri Kiadó kimondottan kedvez a tartalmas romantikus regények kedvelőinek: több kiadványt is piacra dobott az idén, amelyek méltán tarthatnak igényt olvasóik figyelmére. Három vaskos könyvet hoztam az ajánlóba, Katie Fforde: Tökéletes esküvő, Frederica Bosco: A szerelem különös súlya, és Radhika Sanghani: Csaj a köbön című köteteket. Olvassátok a könyvajánlót, és szerezzétek meg a kiadó jóvoltából prerukkról a könyveket!

Tovább a bejegyzéshez →


Vers, üde, friss, modern - könyvajánló és kiadói rukk

Felho

A Magvető Kiadónál jelent meg Tóth Krisztina legújabb verseskötete, Világadapter címmel. A költő üde, friss, modern verseinek, az elmúlt néhány év versterméseinek lelőhelye ez a kis könyvecske, amelyek nevettetnek és siratnak egyszerre, amelyek mindennapokból, fájdalmakból és tanulságokból költeménnyé nemesültek. Olvasd a könyvajánlót, és a kiadó jóvoltából szerezd meg prerukkról a könyvet!

Tovább a bejegyzéshez →


Hol az otthon? - könyvajánló és kiadói rukk

Galgoczi_valaszokhaza_72dpi-e1461054014245-1280x752

Három kötetet ajánlok figyelmetekbe a Libri kiadó újdonságaiból. Az első kettő kellemes, nem mindig könnyű olvasmány, fajsúlyos igazságokkal, jelennel és múlttal, örömmel és bánattal, örök emberi sorsokkal. A harmadik napjaink terrorista támadásai miatt ad izgulnivalót, és tárgyalja a védekezés lehetőségeit egy thrillerben. Figyelem, ez utóbbi csak ínyenceknek! Olvassátok a könyvajánlót, és szerezzétek meg a kiadó jóvoltából a köteteket prerukkról!

Tovább a bejegyzéshez →


Új fantasyk az Agavétól - könyvajánló és prerukk

N_k_jemisin_az_otodik_evszak

Az Agave Kiadó rukkolt elő ezekkel a fanyar, de mégis kicsattanó humorú, friss, ropogós fantasykkal. Az első Neil Gayman és Michael Reaves könyve, a Köztesvilág, amely a New York Times bestseller listájára avanzsált megjelenése után pillanatokkal – és megérdemelten. A második N.K. Jemisin Az ötödik évszak címet viseli, a harmadik pedig John Scalzi Vörösingesek-e. Olvassátok a könyvajánlót és szerezzétek meg prerukkról a köteteket!

Tovább a bejegyzéshez →


Értékteremtő magyarok - könyvajánló és kiadói rukk

Hazam_dij_noemi

A Kossuth Kiadó küldetésének tekinti azon könyvek kiadását, amelyekből nem lesz kasszasiker, de amely kiadványok mégis fontosak, mert értéket közvetítenek: tudást, hagyományt, véleményt, amelyből mindenki leszűrheti a maga tanulságait, átélheti a közösséghez tartozás élményét, lehet büszke, vagy egyszerűen csak elégedett. Három könyvet ajánlok figyelmetekbe. Az első László Ágnes Értékteremtők c. könyve, amely a Hazám-díjasokkal készült életinterjúk. A második kötet Vekerdy Tamás neve fémjelezte Naplók könyve – a cím önmagáért beszél. A harmadik mű Bálint György Emlékfoszlányok című könyve. Olvassátok a könyvajánlót, és a kiadó jóvoltából szerezzétek meg a köteteket prerukkról!

Tovább a bejegyzéshez →


Puskás és Dárdai: foci, foci, foci... könyajánló és kiadói rukk

Dardai_kiabal

Az Alexandra Kiadó két könyvet is megjelentetett a 2016-os Foci EB-re. Az egyik Dárdai Pál – Piets Tibor könyve, Dárdai Pál könyve címmel. A másik Puskás Ferencről, a leghíresebb magyar gyermekkoráról írott mesekönyv Kemény Kristóf tollából, címe: Puskás Öcsi A külvárosi vagány hihetetlen kalandjai. Dárdai könyve életszagú, önéletrajzi ihletésű kötet, sikerekről, kudarcokról, pályafutásról, magánéletről. Kemény Kristóf Puskás Öcsi művével gyerekeket, jövendő sportolókat célzott meg, amikor huncut bájjal festette le Puskás Ferenc gyerekkorát. Olvassátok a könyvajánlót, és a kiadó jóvoltából szerezzétek meg a könyveket prerukkról!

Tovább a bejegyzéshez →


Szülők Könyvtára sorozat - könyvajánló és kiadói rukk

Family-of-5-clipart-family-bw-clipart

A Jaffa Kiadó két új könyvet is megjelentetett a Szülők Könyvtára sorozatban, John Gottman – Joan DeClaire Gyerekek érzelmi intelligenciája és Janey Downshire – Naella Grew Kezelési útmutató kamaszokhoz című könyveket. Hasznos kézikönyv kisebb-nagyobb gyerekek neveléséhez, viselkedéseik dekódolásához, és saját magunk „értő” szülőkké válásához. Olvasd a könyvajánlót és a kiadó jóvoltából szerezd meg a műveket prerukkról!

Tovább a bejegyzéshez →