Ajax-loader

Saláta / Megemlékezés

A Rukkola 3 éve - Malnai István írása

Kartandtinki1_fireworks-wallpaper_01

Malnai István, szerkesztőségünk és Rukkolás közösségünk oszlopos tagjának (aki mellesleg gyűjti a képeslapokat) szenvedélyes bejegyzése, amelyben könnyfakasztóan összefoglalja az elmúlt 3 évünket.

Tovább a bejegyzéshez →


Többet élt, mint más kétszer annyi életév alatt

Rejto

Rejtő Jenő, született Reich Jenő, alkotott, mint P. Howard, vagy mint Gibson Lavery, azalatt a 38 év alatt, ami adatott számára. 2015. március 29-én lett volna 110 éves. Rá emlékezünk, plecsnivel.

Tovább a bejegyzéshez →


Ünnepi érdekességek

Nfm78

Ki gondolná, hogy forradalmi ifjainknak nem jutott eszébe lefoglalni Landerer nyomdáját a 12 pont kinyomtatásához, hanem magának a tulajdonosnak kellett odasúgnia Irinyinek, hogy „foglaljanak le egy gépet”? Pedig állítólag így volt: Landerer tulajdonképpen saját javaslatára engedte át nyomdájának egy gépét a márciusi ifjak számára, önmagát pedig a nyomtatás idejére bezáratta az irodájába.További érdekességeket is gyűjtöttünk 1848 március 15-ével kapcsolatban.

Tovább a bejegyzéshez →


Márai Sándorra emlékezünk - plecsnivel

Marai_plecsni

“A művelt ember csakugyan az, aki tudja, hogy alig tud többet a semminél, s van még ereje hozzá, hogy műveletlensége fölött mindennap újra kétségbeessen.” Márai Sándorra emlékezünk.

Tovább a bejegyzéshez →