Ajax-loader

Saláta / Tematikus

Vissza a jövőbe villámnyomozás, avagy üdv a jelenben Marty McFly!

Vissza_header

Emlékeztek még a Vissza a jövőbe! című méltán nagysikerű amerikai filmre a ’80-as évekből? Hát hogyne emlékeznétek! Pláne, hogy napok (hetek) óta ezen pörög az internet, hiszen a trilógia második részében a főszereplő éppen a mai napra ugrik az időben, azaz 2015. október 21-ére. Hát nem fantasztikus? Gyorsan össze is állítottunk egy villámnyomozást, amely az időutazásról szól és nem lesz könnyű. Öveket becsatolni, táncolj McFly!

Tovább a bejegyzéshez →


Slow Hét 2015 a Rukkolán

Website06

A Slow Budapest mozgalom 2012 óta aktívan tesz azért, hogy az életünk ne csak a rohanásból álljon. Fontos kérdést feszegetnek: vajon azért rohanunk, hogy ne maradjunk le a fontos dolgokról, vagy azért maradunk le a legfontosabb dolgainkról, mert folyamatosan rohanunk? 2013 óta tartanak Slow Heteket, amelyhez idén a Rukkola is csatlakozott, mint az olvasás – a közismerten lassító, stresszoldó kikapcsolódás – egyik hazai nagykövete.

Tovább a bejegyzéshez →


11 dolog, amit biztosan nem tudtál Terry Pratchettről

Plecsni_grafika

Múlt héten, 2015. március 12-én, 66 éves korában hunyt el hosszú betegség után Sir Terry Pratchett, angol fantasy író. Sokunk meghatározó kedvence volt sajátos humorával, mindentől különböző fantáziavilágaival. Gyűjtöttünk vele kapcsolatban néhány érdekességet és emellett plecsnivel is készültünk…

Tovább a bejegyzéshez →


Tolkien hét a Rukkolán: szerezz plecsnit, pontokat, varázslat

Tolkien-het

1892. január 3-án született John Ronald Reuel Tolkien filológus, professzor, de számunkra legfőképp író. Legismertebb művei a Középfölde univerzumában játszódó A Gyűrűk Ura és A hobbit, ezért is gondolunk úgy rá, mint a modern fantasy atyja. Ezen a héten a Professzor úrra emlékezünk.

Rukkolj Tolkient és plecsnit kapsz!

Egyszerű, mint az orkok. Ha J.R.R. Tolkien könyvet rukkolsz, szépséges plecsnit kapsz. Az akció vasárnapig tart és ezzel a plecsnivel soha nem tér vissza.

Kívánságlistáért szintén plecsni.

Na ez már egy lépéssel bonyolultabb: ma küldtünk egy Tálaló hírlevelet (a #26-ost), abban fantasy-ket ajánlunk. Ha ezek közül bármelyik hármat a kívánságlistádra teszed vasárnap éjfélig, kapsz egy sárkányos plecsnit. Szintén egyszeri ajánlat. Mostantól több exkluzív játékot tervezünk a hírleveleinkben megjeleníteni, iratkozzatok fel, ha nem szeretnétek lemaradni.

Tolkien illusztrációkról…

#HAPPSZERDA

Hobbit neveket várunk tőletek és a legjobbakat 3×3 ponttal jutalmazzuk.


A 25 legjobb sci-fi regény

A Sci-fi Hét keretében és a BestScienceFictionBooks.com összeállítása alapján kigyűjtöttük nektek minden idők 25 legjobb sci-fijét. Rukkoljatok, vagy prerukkoljatok ezekből is ezen a héten és megkapjátok a Matthew McConaughey plecsnit!

További tudományos fantasztikumért látogassátok meg a sci-fi kollekciónkat.


Sci-fi Hét, Csillagok között mozijeggyel

Scifihet_1

A nem túl távoli jövőben, november 15-én kerül megrendezésre az Uránia moziban a Sci-fi Nap, amely filmvetítésekkel, előadásokkal készül leróni a tiszteletét a tudományos fantasztikus műfaj előtt. (Itt tudjátok jelezni, ha mentek az eseményre.)

Ennek apropóján tartunk egy tematikus hetet itt a rukkolán, hogy minél többen olvassunk sci-fit, amely a közhiedelemmel ellentétben nem csak űrhajókról, gyilkos robotokról, vagy univerzumokat letaroló idegen lényekről, hanem sok esetben intelligens, elgondolkodtató, romantikus, vagy éppen lehangoló jövőképekről, párhuzamos valóságokról, alternatív történelemről szól.

Ajánlókkal készülünk, toplistákkal, sci-firől szól majd az eheti Tálaló és ezzel kapcsolatosan játszunk majd a #Happszerda keretében, szóval a csapból is nyálkás Xenomorph ivadékok science fiction fog folyni ezen a héten. Természetesen plecsnivel is készülünk, amelyre a mozikban most taroló Csillagok között című film főszereplőjét, Matthew McConaughey-t hívtuk meg vendégszerepelni. A plecsnit azok kapják, akik november 10. és 16. között a Sci-fi kollekcióban szereplő könyveket rukkolják, vagy prerukkolják.

A végére még egy fincsi hír: a #Happszerda játékon ezen a héten a ScienceFiction.hu jóvoltából páros belépőt lehet majd nyerni a már említett Csillagok közöttre.

Most pedig előljáróban, nézzük meg együtt a film előzetesét:


Blog_logo