Ajax-loader

Saláta / Plecsni

#húsvétinyomozás finálé

Finale

A legügyesebbek már észrevették, hogy lezárult a hét napos #húsvétinyomozás játékunk, amelynek során minden nap egy-egy feladványt tettünk közzé. Naponta 1 pontért, aztán a teljes megfejtéssel plusz 6 pontért és a fenti képen is látható Roger nyulas plecsniért lehetett küzdeni.

Tovább a bejegyzéshez →


Többet élt, mint más kétszer annyi életév alatt

Rejto

Rejtő Jenő, született Reich Jenő, alkotott, mint P. Howard, vagy mint Gibson Lavery, azalatt a 38 év alatt, ami adatott számára. 2015. március 29-én lett volna 110 éves. Rá emlékezünk, plecsnivel.

Tovább a bejegyzéshez →


Márai Sándorra emlékezünk - plecsnivel

Marai_plecsni

“A művelt ember csakugyan az, aki tudja, hogy alig tud többet a semminél, s van még ereje hozzá, hogy műveletlensége fölött mindennap újra kétségbeessen.” Márai Sándorra emlékezünk.

Tovább a bejegyzéshez →


Nélküled még a könyveknek is más az illata

Hachikogif

Megvolt már nektek a “Nélküled még a könyveknek is más az illata” levelünk, amit 30 nap inaktivitás után küldünk? Ha még nem, az azt jelenti, hogy rendes, becsületes aktív rukkolérók és rukkolinák vagytok és jár nektek a vállveregetés.

Tovább a bejegyzéshez →


C.S. Lewis plecsni vasárnap éjfélig

Tolkienandlewis1

Tisztelegjünk együtt a kiterjesztett Tolkien hét keretében J.R.R. Tolkien és C.S. Lewis rendkívüli barátsága előtt. Rukkolj plecsniért! Az akció vasárnap élfélig tart és az összes C.S. Lewis könyvre vonatkozik!


Sci-fi Hét, Csillagok között mozijeggyel

Scifihet_1

A nem túl távoli jövőben, november 15-én kerül megrendezésre az Uránia moziban a Sci-fi Nap, amely filmvetítésekkel, előadásokkal készül leróni a tiszteletét a tudományos fantasztikus műfaj előtt. (Itt tudjátok jelezni, ha mentek az eseményre.)

Ennek apropóján tartunk egy tematikus hetet itt a rukkolán, hogy minél többen olvassunk sci-fit, amely a közhiedelemmel ellentétben nem csak űrhajókról, gyilkos robotokról, vagy univerzumokat letaroló idegen lényekről, hanem sok esetben intelligens, elgondolkodtató, romantikus, vagy éppen lehangoló jövőképekről, párhuzamos valóságokról, alternatív történelemről szól.

Ajánlókkal készülünk, toplistákkal, sci-firől szól majd az eheti Tálaló és ezzel kapcsolatosan játszunk majd a #Happszerda keretében, szóval a csapból is nyálkás Xenomorph ivadékok science fiction fog folyni ezen a héten. Természetesen plecsnivel is készülünk, amelyre a mozikban most taroló Csillagok között című film főszereplőjét, Matthew McConaughey-t hívtuk meg vendégszerepelni. A plecsnit azok kapják, akik november 10. és 16. között a Sci-fi kollekcióban szereplő könyveket rukkolják, vagy prerukkolják.

A végére még egy fincsi hír: a #Happszerda játékon ezen a héten a ScienceFiction.hu jóvoltából páros belépőt lehet majd nyerni a már említett Csillagok közöttre.

Most pedig előljáróban, nézzük meg együtt a film előzetesét:


Blog_logo