Ajax-loader

Saláta / Funkciók

Egy kis komolyságot, mert Bookman figyel

Bookman

Új, szép és nagy borítóra igenis szükségünk van. Ettől lesz az oldal szebb és könnyebben kezelhető. Aki pedig segíti a munkánkat ebben, azt pontokkal jutalmazzuk. Azonban a vég nélküli beküldések és ponthabzsolás időszakának búcsút intünk.

Tovább a bejegyzéshez →


Fejlesztés: a Cápa visszatér!

Capazas_is_back

Akik a kezdetek óta Rukkoláznak, azoknak ismerősen csenghet a kifejezés: Cápázás. Ezt a kedves és rendkívül kreatív közösségünk találta ki és azt a tevékenységet neveztük így, amikor valaki szisztematikusan figyeli az érkező könyveket és rögtön lecsap arra, amelyik neki kell. Ehhez persze kellett egy olyan funkció, amely megengedte az ilyesmit és amely funkció a stoppolás bevezetésével eltűnt. Mindezidáig…

Tovább a bejegyzéshez →


Fejlesztés: kényelmi funkciók az év végére

Fejlesztes

Az éjszaka folyamán apró kényelmi csomagot élesítettünk a Rukkolán, amellyel a rengeteg hozzánk érkezett kérésre próbáltunk megoldást nyújtani. Nézzük át ezeket együtt!

Tovább a bejegyzéshez →


A maximális Rukkola élmény megérkezett!

Happitany_header

Csütörtök reggel elindult a Rukkola prémium előfizetéses szolgáltatása, amely nem kevesebbet ígér, mint a maximális Rukkola élményt, korlátok nélkül.

Tovább a bejegyzéshez →


A Magnet happontos cserekönyvekről

Cserekonyvek

Nagyot lépett a rukkola és vele a MagNet Közösségi Házban található központi happontunk. Érkeznek a Csak happonton elérhető cserekönyvek!

Tovább a bejegyzéshez →


A vihar dobbanatlan szíve

Dobbanatlan

Tegnap estére összeomlott az univerzum a Rukkola körül és a hosszas újjáépítés végén elmaradt annak a modulnak az elindítása, amely az összes háttérfolyamatot kezeli – ez küldi az értesítőket/emaileket, ez járatja le a lejáratandó prerukkokat és ez tartja össze százezer kezével a könyvhalmokat, amelyeket ti egymásra pakoltok.

Tovább a bejegyzéshez →


Levelezés hiba, Happoló/Rukkoló elérhetőségek

A napokban akadozik kicsit a levelezőszerverünk, melynek következtében nem minden esetben érkeznek meg az értesítő levelek a happolásokról, stoppolásokról, így sokan panaszkodtok, hogy nem tudjátok felvenni a kapcsolatot a rukkolóval/happolóval. Ehhez szeretnénk most egy kis segítséget nyújtani.

Ha rukkoló vagy, a könyved happolójának elérhetőségei a Könyveim / Aktuális rukkolásaim menüpontban találhatóak. Itt elég az adott könyvnél az Infó gombra kattintani és már láthatjátok is.

Happolóként ugyanez az információ a Könyveim / Aktuális happolásaim menüpontban látható. Itt is az Infó gomb rejti a megfelelő információkat.

Igyekszünk elhárítani a levelezés problémáit mielőbb, addig pedig kis türelmet és megértést kérünk.


Pontszerzési lehetőségek stoppoláshoz

Hogy minél több pontotok legyen a stoppoláshoz, mindenféle pontszerzési lehetőségeket biztosítunk nektek. Íme kettő, ami pofonegyszerűen ponthoz juttat titeket.

1. Közösségi könyvajánló: 1 pont

Visszahozzuk a közösségi könyvajánlók intézményét, hogy pontokat szórhassunk szerteszét.

Küldjetek nekünk az ajanlo@rukkola.hu címre a nektek kedves könyvekről szigorúan szubjektív véleményeket, ajánlásokat, miért olvassák el mások, mi pedig publikáljuk a blogunkon és a facebookon, hogy más is olvassa. Az ajánló minimum 500 karakteres legyen, mellé pedig mindenképp linkeljétek a rukkolás profilotokat és a könyv adatlapját is. Minden ajánlóért 1 pont jár!

Ha van saját blogotok, ahol könyvajánló is megjelenik olykor, azt is elküldhetitek, pontot adunk érte. Ennek annyi a feltétele, hogy rövid kivonatot mellékeljetek a bejegyzés linkje mellé.

Ilyeneket várunk például, mint amit Barkóczi Brigitta írt az üzenőfalunkra, csak kicsit kifejtősebben, több infóval a könyvekről.

“Otthon a három napban egyetlen “könyvre” volt időm, ami voltaképp egy mese, Pilinszky János (kedvenc költőm): Kalandozások a tükörben c. műve. Ajánlom mindenkinek, szép történet:) Majd valamikor rukkolom, bár még gondolkodom rajta:) Most viszont beleolvastam egy kihozott, frissen vásárolt könyvbe, Paál Cili: Partitájm. Hadilábon állok a modern könyvekkel, a “csajos” könyvek meg távol állnak tőlem, de ezt valamiért bevállaltam. És nem bántam meg! Kb. mintha leülnék egy asztalhoz Schaffer Erzsivel, aki Fable stílusában adja elő a történeteit :) Első bekezdés megnyert. "

2. Borítókat mindenhova: 1 pont

Ahogy azt már láthattátok, pontokat szerezhettek nagy borítók feltöltésével is. Ehhez csak a könyvek adatlapján lévő borítóra kell kattintani, és az alábbiak szerint borítót feltölteni, hogy az elbírálás után tiétek legyen a +1 pont. Egy hónapban egy felhasználó maximum 50 borítót tölthet fel, a ponthalmozás elkerülése miatt.

GYIK: Milyen borítót töltsek fel a pluszpontért?

A következő szempontok alapján bíráljuk el a könyvekhez feltöltött borítókat:

  • csak az előlap (nem kell a hátlap)
  • jó minőségű álló kép
  • jpeg vagy png
  • max. 5 mega
  • ne legyenek rajta fölösleges elemek (pl. csipketerítő az asztalon)
  • ne legyen rajta vízjel
  • ne legyen körbevágott borító
  • ne legyen benne a könyv gerince
  • ne legyen fehér/fekete kerete
  • ne legyenek összemontázsolva a többkötetes borítók (pl. Gyűrűk Ura stb.)

Hamarosan jövünk az újabb pontszerzési lehetőségekkel.


Blog_logo