Ajax-loader

Saláta / Fejlesztés

Egy kis komolyságot, mert Bookman figyel

Bookman

Új, szép és nagy borítóra igenis szükségünk van. Ettől lesz az oldal szebb és könnyebben kezelhető. Aki pedig segíti a munkánkat ebben, azt pontokkal jutalmazzuk. Azonban a vég nélküli beküldések és ponthabzsolás időszakának búcsút intünk.

Tovább a bejegyzéshez →


Megvolt az első két sikeres rukkom

Egyhajoban

Na most aztán jöhet a komment cunami. Igen, nekem mint a Rukkola.hu egyik új tulajdonosának most volt meg az első két sikeres rukkom. Szerintem a leggyengébb büntetés amit nekem szántok, hogy könyvpapírlapokkal vagdossam a kezem miközben a rukkolás, prerukkolás és rukkadét szavakat ismétlem. (Mert tudva levő, hogy raccsolok.) Annak, aki nem ismerne: Alcser Norbert vagyok, a Rukkola.hu-t üzemeltető Publio Kft. ügyvezetője.

Tovább a bejegyzéshez →


Fejlesztés: a Cápa visszatér!

Capazas_is_back

Akik a kezdetek óta Rukkoláznak, azoknak ismerősen csenghet a kifejezés: Cápázás. Ezt a kedves és rendkívül kreatív közösségünk találta ki és azt a tevékenységet neveztük így, amikor valaki szisztematikusan figyeli az érkező könyveket és rögtön lecsap arra, amelyik neki kell. Ehhez persze kellett egy olyan funkció, amely megengedte az ilyesmit és amely funkció a stoppolás bevezetésével eltűnt. Mindezidáig…

Tovább a bejegyzéshez →


Fejlesztés: kényelmi funkciók az év végére

Fejlesztes

Az éjszaka folyamán apró kényelmi csomagot élesítettünk a Rukkolán, amellyel a rengeteg hozzánk érkezett kérésre próbáltunk megoldást nyújtani. Nézzük át ezeket együtt!

Tovább a bejegyzéshez →


Szintet lépett a Rukkola

Rukkola_publio

Valami új kezdődött el a mai napon, valami nagyon bíztató. Izgalmas időszak előtt állunk. Lássuk a mai nap számunkra legfontosabb sajtóközleményét és néhány saját gondolatot.

Tovább a bejegyzéshez →


A Magnet happontos cserekönyvekről

Cserekonyvek

Nagyot lépett a rukkola és vele a MagNet Közösségi Házban található központi happontunk. Érkeznek a Csak happonton elérhető cserekönyvek!

Tovább a bejegyzéshez →


A vihar dobbanatlan szíve

Dobbanatlan

Tegnap estére összeomlott az univerzum a Rukkola körül és a hosszas újjáépítés végén elmaradt annak a modulnak az elindítása, amely az összes háttérfolyamatot kezeli – ez küldi az értesítőket/emaileket, ez járatja le a lejáratandó prerukkokat és ez tartja össze százezer kezével a könyvhalmokat, amelyeket ti egymásra pakoltok.

Tovább a bejegyzéshez →


Újabb mérföldkő: a könyv állapotának megadása rukkoláskor és még néhány "apróság"

Posztkep

Újabb nagy lépéshez érkeztünk a Rukkolával, ma este bevezetésre kerül egy fejlesztési csomag, amely – többek között – már tartalmazni fog egy sokatok által régen várt funkciót, nevezetesen a könyv állapotának jelzését rukkoláskor. Nézzük meg, hogy mit jelent ez pontosan és még mik érkeznek.

Tovább a bejegyzéshez →


Mostantól pénzt is kereshetsz a könyvcserével

Woman-reading-a-book

Jó hírünk van! Hosszas előkészítési folyamatot követően úgy tűnik, hogy sikerült megegyeznünk az NKA (Nemzeti Kultúrális Alap) Szépirodalom és Ismeretterjesztés Kollégiumával, hogy pályázati pénzzel is megtámogatják a Rukkola.hu olvasást népszerűsítő tevékenységét.

Tovább a bejegyzéshez →


Fennakadás, égszakadás, homokóra

Guardians_of_the_rukkola

Az utóbbi napokban, hetekben volt itt minden, ami egy óvodás korba lépett rendszernél szóba jöhet (igen, már a 3. évét tapossa a rukkola): smtp és dns hibák, hiányzó 404-es oldalak, szerver túlterheltség, borító feltöltési anomália, mágikusan megsokszorozódó rukkolások-happolások, eltűnő profilképek és homokórázó értesítők. Minden, ami szem-szájnak és rendszerüzemeltető egyszeri szegénylegénynek ingere.

Biztosan nem állítjuk, hogy minden örökre megoldódott, de néhány dologban előrehaladásról tudunk beszámolni.

Tovább a bejegyzéshez →


Blog_logo