Ajax-loader

Saláta / #484

A Tarandus Kiadó idén még három új könyvvel jelentkezik!

A Tarandus Kiadó újra elindította a könyvek kiadását. Nincs okunk a panaszra, hiszen három újdonsült könyvvel jelentkeztek. Egyet elárulunk, garantált izgalom várja az olvasókat!

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

A Tarandus Kiadó 2011-ben alakult. Azóta közel 80 könyvet adtak ki, köztük olyan sikerszerzők könyveit, mint Winston Groom, Patrick Modiano, Tan Twan Eng. De a kiadó gondozásában jelent meg a chilei bányászok sikeres megmentését feldolgozó könyv is A sötét mélyben címmel.

Idén ősszel a következő művekkel debütált elő a kiadó:
Első körben a Vihar után című könyvet jelentette be a kiadó. Ez Kate M. , első könyves író regénye.

Kate M.: Vihar Után

Középkorú, házas, egyedülálló, elvált, özvegy nőként a 21. században a tökéletes boldogságot keresve komoly kihívásokkal kell szembe néznünk. Könyvem szereplői olyan karakterek, akik a kudarcok, betegségek és nehézségek ellenére kitartóan küzdenek a megváltozott társadalmi elvárások és lehetőségek viharában.
Hét egyáltalán nem tökéletes barátnő, hét különböző karakter, hét teljesen eltérő élet.
Barátnőim történetei valóságos élettörténetek, amelyek valós emberi problémákat hoznak felszínre.
Annak, aki ismer, biztosan az lesz az első kérdése, hogy vajon tényleg megtörténtek-e a leírt megbotránkoztató jelenetek. A könyvem kilencven százalékban igaz történet. Hogy melyik az a tíz százalék, ami nem fedheti a valóságot, azt az olvasók képzelő erejére bízom.
Szarkasztikus humora, egyszerűsége, néhol sírásra késztető sorai egy olyan világot tár fel az olvasó számára, amiben saját magára találhat. – E szavakkal jellemezte a szerző saját szerzeményét.

És hogy kinek ajánlja Kate M. a saját könyvét?

A mai kor elvárásaival, erkölcsi normáival a negyvenes, ötvenes éveiben egyedül maradt nők nehezen birkóznak meg. Tüzet szikráztatni a házasság oltárán tíz-húsz év után pedig egy valóságos csoda. Mindannyian azt hisszük, hogy egyedül kell küzdenünk a hazug, megcsalásos, internetes, szex orientált kapcsolatok világában. Mivel nehezen birkózunk meg az új kor által kínált újrakezdési lehetőségek sokszor erkölcstelen, megalázó kihívásaival, így sokszor jó olvasni olyan nőkről, akik ugyanabban a cipőben járnak, mint könyvem szereplői.
Viszont nem csak középkorú nő társaimnak ajánlom írásom, hanem olyan férfiaknak is, akik nem értik mi történt a mai nők erkölcseivel és miért nem találjuk a tökéletes boldogságot.

Bankó-Erdős Viktória: Elég az hozzá

Elég az hozzá címmel repít a nagyszülők emlékein keresztül az ötvenes évekbe, az unoka történetei révén pedig a 80-as, 90-es évekbe. Bankó-Erdősi Viktória könyve.
A könyv főhőse, Eszti a nagyszülői ház kiürítése közben tárgyakat vesz a kezébe, s a tárgyak emlékeket hoznak, pontos és átélhető emlékeket a gyermekkorból. A gyermek Esztinek a nagyszülők mesélnek saját múltjukról, míg a felnőtt Esztinek az elhunyt nagyszülők hagyatéka mesél az ott töltött nyarak kalandjairól. Fény derül régi családi titkokra, míg Eszti elfogadja az elfogadhatatlant, szerettei elmúlását.

A szerző, Bankó-Erdős Viktória a következő képpen jellemezte könyve tartalmát:

Ez a könyv nem akar többet, mint elringatva mesélni, gyermekkorba visszarepíteni, zűrzavaros történelmi időket emberközelivé tenni. Pillanatokat hoz vissza mindannyiunk múltjából, mert gyökereink egymástól messzire indulnak, de a föld mélyén azért összekapaszkodnak.

*„Először csak sóvárgást éreztem, hogy ott szeretnék lenni Eszterrel. Ott abban a faluban, ott szeretnék fürödni velük a felfújhatós medencében, Papival kaszálni a réten, lakókocsisat játszani a Hédi kanapén. Aztán egyszer csak rájöttem, hogy régen együtt élem velük a hétköznapokat, és velük együtt rendülök meg az elkerülhetetlen elmúlástól. Ez a könyv képes arra, hogy azonosuljunk a szereplőkkel, hogy velük lélegezzünk, és átéljük életük minden pillanatát, épp úgy, mintha velünk történt volna. Ez az olvasás gyönyörűsége. Ez ennek a finoman és lebilincselően megírt könyvnek a gyönyörűsége.”

Péterfy-Novák Éva
író*

Barcs Krisztina: Az Álomszövő

Mindezen könyveken felül feltűnik egy igazi pszichológiai könyv is, Az Álomszövő.
Ezen könyv szerzője Barcs Krisztina pszichológus, aki 9 év munkáját tette bele a könyv elkészültébe.
Az Az éjszakai álmok és a nappali ébrenlét tudatossága váltakozik a könyvben.
A regény hősnője, a Régésznő felébred egy reggel, kikászálódik az ágyból a párja mellől, kávét főz, s álomtól kótyagos gondolatai lassan a rá váró izgalmas feltárásokra terelődnek. Eközben talán ő sem sejti, hogy amikor egy-egy mozgalmas nap után álomba szenderül, a tudatalattija vetítővásznán útra kel énjének egy elfeledett része, hogy hasonlóképpen érdekfeszítő felfedezéseket tegyen…
Az Álomszövő egy meredek fejesugrás a tudatalatti rejtelmes világába, egy álmokon és életeken átívelő utazás, amely a tudat és a tudattalan egymással lejtett, szédítő táncát mutatja be. Útikönyv mindazoknak, akik szeretnek a lélek mélyrétegeiben kalandozni, és gyógykönyv mindazoknak, akik ilyen vagy olyan módon, de kezet ráztak már a Halállal – azaz néztek már szembe súlyos veszteséggel, az élet végességével.
Ez a regény voltaképpen egy, a saját életemben bekövetkezett súlyos tragédia feldolgozását segítette. Hosszú évekig egyfajta öngyógyításképpen vettem fel újra és újra a történet szálait, újra és újra elsírva, elsiratva a történteket, csiszolgatva, fésülgetve emlékeket, álmokat, gondolatokat… Mindezen folyamatokból 9 év alatt kerekedett ki egy olyan regény, amely végül messze túlnőtt a szimpla öngyógyításon. Története arra hív, hogy mint egy kaleidoszkópba, tekintsünk bele az álmok sokszor kuszának tűnő, ám korántsem kibogozhatatlan világába, és vegyük észre, ismerjük fel, hogy a tudatalattinkban milyen csodálatos gyógyító erő, bölcsesség – és milyen félelmetes mélységek rejlenek. És, persze: hogy minden fájdalom ellenére az élet mégis szép!

*Továbbá a szerző, Barcs Krisztina a következő gondolatokkal egészítette ki könyve tartalmát:
*

Ha az olvasó elgondolkodott már azon, hogy vajon mi történik a tudatalattijában, míg napközben jön-megy, dolgozik, beszélget vagy épp töpreng az élet dolgain, akkor megfelelő könyvet tart a kezében: a regényt olvasva tanújává válhat annak, ahogy egy ember életének örömeit-csalódásait, sorsának megrendítő fordulatait, útkeresését és felismeréseit visszhangozzák (vagy épp vetítik előre) az álmok, a maguk titokzatos szabályszerűségei szerint.

*„Vannak, akik nem tudnak tovább élni addig, amíg válaszokat nem kapnak az őket érő tragédiára. E könyv írója ilyen ember, ezért elmegy a végsőkig: poklokat jár, és a mindenség falait rázza a MIÉRT?! süvítő kérdésével. A válaszok végül az álmok világából érkeznek meg, abból a szférából, amelynek magam is lelkes csodálója vagyok már régen. És micsoda álmok ezek! Döbbenetes erejűek, archetipikus szintekig, „előző életes” emlékképekig lehatolóak. Ilyen álmokat az álmodik, aki csak félig jött át erre a világra, mert ismer egy univerzálisabbat, és ezért nem tudja a fizikai lét olyannyira áthúzni ide a „nagyon – anyag” világába. Olyan ember, aki tudja, hogy nem emberi léptékű, sok milliárd éves őserők szövik napjaink eseményeit. Ha valakinek, csak legalább egy embernek, sikerül megértenie a megérthetetlent, és két tenyere között felmutatni a fényt, mindazt, ami minden fájdalom, bánat ellenére mégis szép és jó ebben a világban, amiért mégis érdemes élni, akkor talán másnak is sikerülni fog. A Szerzőnek sikerült ez. Könyve gyászoldó varázskönyv.”

Tar Ildikó,
az Álmaink tükrében és az Álomfejtő-önismereti kézikönyv és szótár című könyvek szerzője*

Mind a három könyv a Tarandus Kiadónál, nagyobb könyvesboltokban és online áruházakban már kapható!
Ha te is a fiókod mélyén őrződ a kéziratod, akkor lépj egyet előre és add ki a Taradus Kiadónál a könyved. A Tarandus Kiadó a 2021-es Nemzetközi Könyvfesztiválra kizárólag magyar szerzők könyveinek kiadását tervezi. Szóval könyvkiadásra fel, és küld be a kéziratod!