Ajax-loader

Saláta / #468

Kreatív élet: tanuld meg önmagad! - könyvajánló és kiadói rukk

Elizabeth_gilbert

Három könyvet hoztam nektek a Partvonal Kiadó kiadványai közül, amelyekből kettő a mindennapi élet megkönnyítésére szerződtek (férfiak, figyelem! Az egyiket kifejezetten nektek írták), a harmadik pedig – ha elolvastad az első kettőt – játékosan segít kikapcsolni a taposómalomból. A művek címei: Elizabeth Gilbert: Big Magic, kreatív élet félelem nélkül; Steve Biddulph: Férfilét, a modern kor csapdái; Claire Thorne: Kalandozz Egyiptomban! Olvassátok a könyvajánlót és a kiadó jóvoltából szerezzétek meg a könyveket prerukkról!

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Elizabeth Gilbert: BIG MAGIC Kreatív élet félelem nélkül

Mottó:
Nem ripakodhatsz rá a kreativitásodra, hogy szerezz lóvét!
Ugyanúgy nem érti, mint egy macska, ha rárivallsz.
Csak megijed, és eltűnik a francba.

Inspirációra, bátorításra vársz?
Kacérkodsz az írás, vagy egyéb szellemi alkotás végzésével?
Vagy egyszerűen csak szeretnéd intenzívebben megélni saját életed?

Az ízek, imák, szerelemek írójától remek kézikönyvet kapsz a fentekhez. Nem véletlen a cím: Nagy varázslat, kreatív élet félelem nélkül. Ha ki tudsz mazsolázni magadnak a műből egy vezérfonalat, onnantól fiókbibliáddá is válhat ez a könyv, amit sokszor fogsz még elővenni, belelapozni, bólogatni, hogy igen, tényleg, nahát, pontosan. Vagy nem, és akkor nem neked találták a benne lévő életrecepteket. De egy olvasásra mindenképpen érdemes.

3988d5ab_elizabeth-gilbert.xxxlarge.png

A könyv és szerzője

Alkoss!
Játssz!
A külvilág és véleménye annyiban fontos, amennyiben te annak tartod.
Ne nekik készítsd a műveidet: önmagadnak, önmagadért.
Egyszerű igazságokat oszt az író, de nem görcsös ezt tedd, azt ne tedd szólamokkal, hanem leül melléd, és megosztja az élményeit. Ha akarod, kihallod belőle, amit mondani akar neked. Ha nem akarod, csak egy halandzsa lesz, nem több.
Lehet, hogy neked íródott a könyv, lehet, hogy nem.

Mindenesetre eddig már sokaknak lett személyes jótevőjük a mű, és olvasták rongyosra.
Egy próbát megér, nem?

Elizabeth Gilbert könyvére itt licitálhattok:

A szerző művei a Rukkolán: http://rukkola.hu/szerzok/119-elizabeth_gilbert

A cikk főképén is Elizabeth Gilbert látható

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Steve Biddulph: FÉRFILÉT
A modern kor csapdái

Férfi vagy?
Férfival élsz együtt?
Fiad született?
Kíváncsi vagy az erősebb nem belső világára?

Akkor ezt a könyvet neked találta ki az írója.
Csajoknak azért, hogy végre megértsék, miért matat a srác a melltartójuknál, s hogy a szeretlek általában csak egy szó a bugyihoz.
Huszas-harmincas nőknek azért, hogy tisztában legyenek azzal: a foci férfinak csak férfival jelent igazi élményt. Foci ügyben a nő csak pótlék, akkor is, ha a csillagokat is lehozná neki a pasi az égről – foci UTÁN.
Negyvenes-ötvenes nőknek azért, hogy lesz szíves “átengedni” zokszó nélkül a fiacskáját annak a “másik” nőnek, aki amúgy nem rivális, sosem volt az, sosem lesz az, csak ha azt csinál belőle az anyóssá avanzsált fiús anya.
Nagymamáknak? Nekik nem feltétlenül. Addigra már szereztek annyi bölcsességet, hogy az unokákon kívül semmi sem számít nekik. Ha meg nem, úgyis mindegy.

steve_biddulph.jpg

A szerző – nézz rá! Ilyen nyílt, őszinte és vidám a könyve is
Úgy tanít, hogy észre sem veszed

De mindenekelőtt, és mindenekfelett elsősorban férfiaknak / férfiakról szól ez mű, korhatár nélkül. Kamaszoknak, akiknek a szerelem egyenlő a szexszel, fiatal felnőtteknek, akik mindent másképp akarnak csinálni, mint a szüleik, és főleg az apjuk, amíg rá nem döbbennek arra, hogy mindenkinek meg kell kötniük saját kompromisszumaikat, ahogy régen az apjuknak is meg kellett (addig ki hitte volna, mi?); hogy az apára való haragvás ugyanolyan hiábavaló, mint a munkahelyi főnökre megsértődni, mert nem léptetett elő – egyik sem visz előre egy jottányit sem. Aztán harmincas férfiaknak is szól a könyv, amikor totyogóik vannak, feleségük, karrierépítés, családi élet kialakítása, gyereknevelés buktatói. Hogy nem ér semmit az, ha szentül megfogadja, hogy nem követi el szülei, pláne apja hibáit, mert úgy van kitalálva ez az élet, hogy, oké, azokat a ballépéseket nem, de közben elkövet más hibákat, amelyeket pedig az ő gyerekei fogadnak meg, hogy bárhogy, de így biztosan nem… érted már?

Hát törj ki az ördögi körből!
Vedd kézbe ezt a könyvet, és lapozd fel, olvass bele. Lényegre törő, kendőzetlen őszinteséggel, kesernyés vagy vaskos humorral megírt történeteken, tanácsokon keresztül eljuthatsz a férfilélek legmélyére.

Már, ha akarsz.
Már, ha fontos.

És ehhez mindegy, hogy férfi vagy-e, avagy nő.

Steve Biddulph könyvére itt licitálhattok:

A szerző művei a Rukkolán: http://rukkola.hu/szerzok/11529-steve_biddulph

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Claire Thorne: Kalandozz Egyiptomban!

_kalandozz_egyiptomban.jpg

A könyv fedlapja

Iskolás vagy? Most fogtok az ókori Egyiptomról tanulni?
Szeretnél felvágni történelem órán, hogy kisujjból megy egy Nofertiti skicc? Vagy egy isten vázlata? Krokodil? Élethű macska? Korabeli épület? Dolgozó emberek? Stb.?
Ha kisiskolás vagy, az osztálytársak előtt nőni egy fejjel a tudásoddal, ha középiskolába jársz, a középen ülő, bozontos frizurájú kis csaj figyelmét elnyerni, amely hajzat máson iszonyúan nézne ki, de rajta egyenesen álom?

Pár odadobott vonallal, ovális karikával csodát lehet tenni az ügyben, még annak is, aki amúgy fakezű a témában. Tanácsok színekre, technikákra. Az A4 nagyságú könyvecske tökéletesen fel tud készíteni erre a bravúrra.

Próbáld ki!

Claire Thorne könyvére itt licitálhattok:

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
A képek forrásai sorrendben:

http://www.filmtekercs.hu/papirfeny/elizabeth-gilbert-big-magic
http://www.popsugar.com/love/Elizabeth-Gilbert-Interview-About-Big-Magic-38400842
http://bookedout.com.au/find-a-speaker/author/steve-biddulph/
http://partvonal.hu/claire-thorne-kalandozz-egyiptomban

Blog_logo