Ajax-loader

Saláta / #457

Nyár, humor, szerelem - könyvajánló és kiadói rukk

135171

A Libri Kiadó kimondottan kedvez a tartalmas romantikus regények kedvelőinek: több kiadványt is piacra dobott az idén, amelyek méltán tarthatnak igényt olvasóik figyelmére. Három vaskos könyvet hoztam az ajánlóba, Katie Fforde: Tökéletes esküvő, Frederica Bosco: A szerelem különös súlya, és Radhika Sanghani: Csaj a köbön című köteteket. Olvassátok a könyvajánlót, és szerezzétek meg a kiadó jóvoltából prerukkról a könyveket!

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Katie Fforde: Tökéletes esküvő

Egy bájos kis angliai falu, Chippingford, ahol mindenki tud mindenkiről mindent. Ahol a lakók pont ugyanolyanok, ha a közösség dolgairól van szó, mint bármelyik más – nemcsak – angol faluban: kevesen lelkesek, többen közömbösek, és sokan fanyalognak. Pedig a kis település óriási vonzerővel bírhatna rendezvényszervezés szempontjából: a vidék szemet gyönyörködtetően szép, a városháza pedig impozáns…. kívülről. Nagytermét és a hozzátartozó kiszolgálóegységeket belülről eszi a penész, lóg a tapéta, minimum tisztasági festés után kiabál. Az egyik falubeli asszony egyesületet szervez a helyiségek megmentése érdekében.

Ebbe a miliőbe csöppen bele két fiatal, idegen nő. Az egyik Beth, aki zsarnok anyja elől menekül, se munkája, se jövedelme, se saját fedél a feje felett, csak ismerősei jóvoltából lakhat ingyen egy házikóban, amely pont ebben a faluban van. Húga, Helen éppen most vert a fenekére az apjától kapott pénznek, amelyből az esküvőjét kellett volna finanszírozni, és megbízta Beth-t, hogy próbáljon neki lagzit csinálni abból, ami rendelkezésre áll, az az szinte a semmiből. Beth megpróbálja.

Katie-Fforde.jpg

A szerző, Katie Fforde

A másik Rachel. Elvált asszony, komoly könyvelő, jelentős tartalékkal, saját, óriási házzal a faluban. Igazán semmi baj nincs vele, két lábbal áll a földön, mindent táblázatokba szed, minden nagyon rendes és tiszta nála, csak egy a bökkenő: a férje azért vált el tőle, mert olyan… „kényszeres”. Rachel nem is érti, mi a kényszeres azon, ha valaki szereti a rendet, nagy R betűvel, vagy na és, ha házfelújításkor idegfájdítóan sokáig vacillál az ember kedvenc színe, a fehér ezernyi árnyalatán, hogy aztán az elefántcsontnál kikössön (és minden berendezése, kiegészítője, ágyneműje, törülközője, stb. ezt a színt viselje… kizárólag ezt és pont).

A harmadik főszereplő, Lindy helyi fiatalasszony, elvált, két gyerekkel. Azonkívül, hogy főiskola helyett nem a megfelelő férfihoz ment férjhez, más baja végül is nincs. Rokonai folyamatosan segítik őt, pénzzel, gyerekvigyázással, mikor mire van szükség. Lindy picike háza állandóan úszik a rendetlenségben, viszont aranykezű varrónő.

TN6_B1433530.JPG

Ez a három nő összetalálkozik egy falusi eseményen, és észrevétlenül foglalkoztatni kezdi őket annak a nagyteremnek a sorsa, amelyben az összejövetelt rendezik. Hamarosan feláll az egyesület, amelynek mind a hárman tagjai lesznek. Annyira egy hullámhosszra kerülnek, hogy közös vállalkozást is gondolnak indítani, fellendíteni nemcsak a falu, hanem saját költségvetésüket is. Esküvő fillérekből, erre biztosan ugrani fognak, gondolják. Így útnak indítják saját esküvőszervező cégüket, ahol Rachel könyvel és megmondja, mi mennyibe kerül, mikor térül meg, Beth remekül E-Bay-ozik, és fillérekért szerez be esküvői ruhákat, egyéb kiegészítőket, Lindy pedig szenzációsan alakítja át a megvett ruhákat. Mulatságos helyzetek adódnak lépten-nyomon, hol fél óra alatt be kell tanulni egy mestersmink felrakását, vagy csipke tortadíszítést, hol a tisztaságmániás házán tolnak végig egy sáros talicskát, amitől finoman szólva is kataton állapotba kerül az illető, és persze egyéb humorbonbonok is szórakoztatják az olvasót, úgy oldalanként kettő-három is néha.

Egy apró kis hiba van: a városháza nagytermét, és a hozzátartozó helyiségeket még ki kell pofozni. Az meg a falu nélkül nem megy.
És akkor még a nagy ő is kopogtat itt-ott.
Hogy ebből mi lesz….
Mi lenne: egy szenzációs humorral megírt vaskos kis nyári regény!

Katie Fforde regényére itt licitálhattok:

A szerző művei a Rukkolán: http://rukkola.hu/szerzok/490-katie_fforde

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Radhika Sanghani: Csaj a köbön

Mottó: „Csak szex, semmi pánik”

Tudta-e valaki, hogy „a szex annyira zűrös tud lenni, hogy az ember néha az ügyeleten köt ki”? Nem? Akkor itt az ideje, hogy kézbe vegyünk egy olyan bevállalós, humoros, szókimondó, vaskos kötetet, amely olvasása közben rekeszizom nem marad rezzenetlen.

Ellie Kolstakis (az édesanyjának konzekvensen Elena) göndör hajú görög lány Londonban. Vastag szemöldökkel, rossz szabású farmerban nem az a szőke plázacica, aki különösebben felkeltené korabeli fiúk szexuális érdeklődését. Ellie a szűzességét is 21 évesen vesztette el, és most, a diploma után sem dúskál a kapcsolatokban. Igazi orgazmusa eddig kizárólag a 14.99 fontos tojásvibrátorának köszönhető, amelyen a felnőtt élet beköszöntével szívesen változtatna.

De nincs szerencséje mostanában sem. A barátaival közösen bérelt lakásban neki jut az egyágyas szobának csúfolt lyuk, hogy még ha esélye lenne is felhozni magához valakit, akkor se legyen igazán hová. Végül úgy dönt a barátnőjével, hogy a netes randik egyéjszakás sztárjai lesznek, és annyi fiúval bújnak össze, amennyivel csak lehet – lehetőleg a fiúk kéglijében.

AVT_Radhika-Sanghani_2174.jpeg

A szerző, Radhika Sanghani

Éhbérért gyakornokként robotol egy népszerű női magazinnál, ahol a főnöke felkéri, hogy írjon blogot sikertelen egyéjszakásairól. Ellie végtelen pánikban kezdi róni a sorokat a témáról (mit fog szólni az anyám?!! Mit fognak szólni a srácok, akik magukra ismernek??!), és nem tudja eldönteni, hogy írásai most sikeresek-e, vagy inkább világraszóló blamázs az egész. Ugyanis olvasók százezrei elé ömlenek a szexuális balfogások, ágyakban és bizarabb helyeken történt vicces, de eredetileg erotikusnak indult helyzetek sokasága, pl. hogyan zuhanhat ki az ember a hatvankilencezésből…

Javában írja a blogot, amikor találkozik egy helyes új-zélandi sráccal, akibe belezúg. Igen. Belezúg, és nem érti, hogy vele miért nem megy a szex. A szerelem és az orgazmus kizárják vajon egymást?

Nos, ez a görög csaj szókimondóbb, mint Bridget Jones, és viccesebben aggódik, mint Carrie Bradhshaw. Vidd a nyár kacagva bevállalós regényét!

Radhika Sanghani könyvére itt licitálhattok:

A szerző művei a Rukkolán: http://rukkola.hu/szerzok/79952-radhika_sanghani

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Frederica Bosco: A szerelem különös súlya

Mottó:

„- Már nem szeretlek.
- Bocs, mit mondtál? Éppen fogat mostam, nem hallottam!
- Nem érdekes. Lesz valami jó a tévében?”

Az első hat oldalt szívem szerint azonnal behúznám ide, mégpedig szó szerinti idézetben. Annyira ül, annyira úgy lehet érezni egy házasságban, ahogy a főhős, Francesca, amely házasságban amúgy nincsen semmi baj. Semmi az égvilágon. Azonkívül, hogy ülsz az asztal másik oldalán, a metrón, a tévé előtt, akárhol, rápillantasz arra az emberre, akiért harcoltál, akire mindig is vágytál, akihez hozzámentél, akinek holtomiglan-holtodiglant fogadtál, akivel hosszú évek óta együtt vagy, és rádöbbensz, hogy már nem szereted.

Nem akarod nem szeretni, csak nem szereted.
Nem úgy döntöttél, hogy nem szereted, csak már nem szereted.
Nem történt semmi igazán, ami alapja lehetne a nemszeretemnek’, csak nem szereted.
Csak nem szereted.
Már nem.

A férjed amúgy a világ legrendesebb pasija.
Mindenki kiborulna a környezetedben, ha közölnéd, hogy válni akarsz.
Még te is.
Benne vagy a tökéletes férfi csapdájában.

landscape_1425482654--1.jpg

A szerző, Frederica Bosco

Akkor még ott a melóhelye, egy könyvkiadó szerkesztőjeként dolgozik. Főnöke, Mr. Big – nem azért Mr. Big, mert ő vette volna el Carrie Bradshaw-t, hanem azért mert Bigazzi, háznyi egóval –, aki előléptetéssel tartja sakkban Francescat, és nyomja agyon soronkívüli melók tömegével.
Mr. Big sokat és szívesen üvölt. Üvöltött, amikor az új gyakornok türelmetlen hányavetiséggel kérdezte meg Umberto Ecot, hogy publikált-e már valamit valaha is. Üvöltött, amikor amikor kiderült, hogy ő utasította el az Alkonyat sorozatot, amely más kiadónál vagyonnyi hasznot hajtott. Üvöltött, amikor lemaradt a Szürke ötven árnyalatának kiadási jogairól.
Szóval, ha valami baja van, üvölt és „mindenkit kirúgok” üzemmódban működik.

FedericaBosco_ASzerelemKulonosSulya_.jpg

Kell egy jó sztori, ezt mindenki érzi a kiadónál. Mr. Big megbízza Francesca-t, írasson bestsellert az irodalom fenegyerekével, Leonardo Calamandreivel. Az író cinikus, minden hájjal megkent szépfiú, akinek a lába előtt hevernek a nők. Francesca a közös munka során úgy érzi, hogy vagy beleszeret, vagy megöli, de valamelyiket biztos.

Mi rejtőzik a szépfiú álarca mögött?
Mi lesz Francesca házasságával?
Mekkora a határvonal a végtelen szeretet és a szerelem között?
Érdemes-e átlépni?

Szóval… ez a könyv KELL nekem.

Frederica Bosco könyvére itt licitálhattok:

A szerző művei a Rukkolán: http://rukkola.hu/szerzok/55092-federica_bosco

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

A képek forrásai:
http://www.hotdog.hu/kedvenc_kepek/nyar-udoles-nyaralas-es-termeszet
http://www.orderofbooks.com/authors/katie-fforde/
https://bookline.hu/product/home.action?v=Katie_Fforde_Tokeleteseskuvo&id=284344&type=22
http://www.babelio.com/auteur/Radhika-Sanghani/376519/photos
http://www.cosmopolitan.it/lifestyle/libri/interviste/a110354/intervista-alla-scrittrice-italiana-federica-bosco/
http://www.vintageonline.hu/2016/05/01/federica-bosco-a-szerelem-kulonos-sulya/

Blog_logo