Ajax-loader

Saláta / #411

Vándorsólyom kisasszony története véget ér - könyvajánló és prerukk

Ransomriggs-interview

Sokak által várt kedvenc sorozat új része jelent meg a Kossuth Kiadó gondozásában, Ransom Riggs Lelkek könyvtára című könyv. A kötet Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekeivel foglalkozik, és lezárja a kalandok sorát. Olvassátok a könyvajánlót és szerezzétek meg prerukkról a könyvet!

Mottó: „…nincs jobb egy kis kényszernél ahhoz, hogy az ember uralni tudja új adottságait.”

Az új regény ott folytatja, ahol az előző abbamaradt: Vándorsólyom kisasszony és a különleges gyerekek elrabolva, Jacob Portman, Emma Bloom, a lángoló újjú lány az időhurokból, Szergej, az összecsukható ember és Addison MacHenry, a szemüveges kutya, aki emberi hangon képes megszólalni (amivel gyakorta frászt hoz a környezetére), és egy szimatfoszlányból képes irányt szabni a keresésnek, üldözik őket – és ezzel együtt őket is üldözik. Sorsuk száz veszély, lidércek, üresek, hozzájuk csapódó új szereplők, pillanatnyi szusszanások és vég nélküli menekülések, mind egy cél érdekében: valamilyen módon kiszabadítani az elraboltakat, és élhető helyre menekíteni őket.

konyvmecahnika_blogspot_hu.jpg

Addison MacHenry, a szemüveges kutya

Jacob Portman: emlékszel még rá?
Olyan, mint a nagypapája.
Különleges.
Utasítani képes az Üreseket.
Felfogtad, mit írtam?
U-TA-SÍ-TA-NI.
Pontosan ő sem tudja, hogyan csinálja, de nem mindegy?
Csinálja, és kész.
Jelszava: ha nem vagy biztos benne, feltételezd!
És szerelmes.
Édes istenem, de még milyen szerelmes!

mozifilmek_hu.jpg

Részlet a filmből

Az új képességével felvértezve sem lesz egyszerű Jacob és hőseink dolga: az elrablottakat egy szigorúan örzött erődből kell kimenteni, ahová már az eljutás is elképzelhetetlennek tűnik. Valamilyen módon túl kell élniük Devil’s Acre-ot, a gyilkosok, tolvajok és különleges képeséggel megáldott-megvert bűnözők lakta nyomornegyedet, mert az erődhöz csak ezen a helyen keresztül lehet eljutni. És természetesen szó sincs jelenről, mindezt a viktoriánus korban kell elkövetniük. Dehát gond ez hőseinknek? Ugyan már! Pláne, ha olyan kalauzuk akad, mint Sharon. Előre mondom, nem mindenkinek fog tetszeni az alakja.

ransom-riggs.jpg

A szerző, Ransom Riggs

Hagyd magad elvarázsolni, és szerezd meg a könyvet, amely vaskosabb ez előző köteteknél! Izgulj a főszereplőkért, csodálkozz a megformált alakokon, és vegyél részt egy kalandokban és misztikumban bővelkedő mese befejező részében. Élvezd a különféle világok részletgazdag leírását! Az idáig publikálatlan fotókat! Ha az eddigi részek tetszettek, akkor ezért egyenesen odaleszel.

Ó, és tudtad, hogy film is készül a trilógiából?

Ransom Riggs Lelkek könyvtára című könyvére itt licitálhattok:

A szerző művei a Rukkolán: http://www.rukkola.hu/szerzok/1121-ransom_riggs

A képek forrásai: konyvmechanika-blogspot.hu, mozi-filmek.hu; themindreels.com

Blog_logo