Ajax-loader

Saláta / #337

Megvolt az első két sikeres rukkom

Egyhajoban

Na most aztán jöhet a komment cunami. Igen, nekem mint a Rukkola.hu egyik új tulajdonosának most volt meg az első két sikeres rukkom. Szerintem a leggyengébb büntetés amit nekem szántok, hogy könyvpapírlapokkal vagdossam a kezem miközben a rukkolás, prerukkolás és rukkadét szavakat ismétlem. (Mert tudva levő, hogy raccsolok.)

Annak, aki nem ismerne: Alcser Norbert vagyok, a Rukkola.hu-t üzemeltető Publio Kft. ügyvezetője.

A Rukkolát nem használtam. Soha. Miért? Mert ekönyvet olvasok. Azonban az indulása óta folyamatosan irigykedtem (és persze utáltam). Irigyeltem az itt lévő aktív közösséget, sőt könyvszerető közösséget. Utáltam, hogy ezt a típusú könyvcserét ekönyvekkel még nem lehet megcsinálni. :) (Sajnos a jogszabályok szerint az ekönyv nem könyv, hanem szolgáltatás. Mi megpróbáltuk, belebuktunk.)

A speciális szavakat nem értettem, a felhasználói profilom is csak kíváncsiságból volt meg.

Egy hajóban evezünk

Miután megismerkedtem Adriánnal (előző Rukkola.hu tulaj és fejlesztő), sokat beszélgetve rájöttem, hogy a céljaink igenis azonosak. Valami újat és vérfrissítőt hozni a mai könyvkiadásba és könyvértékesítésbe.
Könyvtárba ismerkedni jártam. Jó volt a társaság és még könyvek is voltak. Minden bizonnyal az emberek ma ezért is rukkoláznak. Ha pedig a céljaink azonosak, akkor miért nem ülünk egy hajóba?
Ez tavaly október óta már így van. Felváltva evezünk és alakítjuk tovább a könyvek sorsát.

Merre tart az a hajó?

Na, és akkor most megint hagyok egy kis időt, hogy kapjak a fejemre, amiért máris egy csomó mindenen változtattunk. :) Legalábbis kívülről úgy tűnik.

Azonban mielőtt továbbmennénk fontosnak tartom elmondani, hogy a Rukkolázás (ingyenes könyvcsere) mindig megmarad, még ha itt-ott változtatunk is egy kicsit.

A Rukkola eddig egy önszabályozó közösség volt. A megtalálható tartalom nagyban függött a felhasználók aktivitásától és az így feltöltött könyvektől. Csak egy csatornás volt a könyvadatbázis és az elhappolható könyvek útja.
A legfontosabb célunk, hogy ezen változtassunk, vagyis minél több könyvet tegyünk, tegyetek a rendszerbe. Ennek egyik fontos feltétele, hogy gyorsítsuk fel a rukk-happ időt. Fejleszteni szeretnénk a már most működő transzfereken, amelyeket most a Csatárláncon szerveztek/szervezünk (legyenek integrálva az útvonalak), gyorsítsuk a kapcsolatfelvételt (jó pár adat és a lehetséges átvétel már a stoppolásnál, happolásnál látszódjon).

Mivel mindenki könyvet szeretne és vásárolni is szokott, segíteni szeretnénk, hogy azokat olcsóbban is megkapja. (Aztán persze szívesen várjuk happolható könyvként vissza azt.) Ezért hamarosan új könyvekhez is juthattok a reményeink szerint igen nagy kedvezménnyel. Legalábbis a jelenlegi tárgyalások alapján a kiadók igencsak hajlanak rá. :)

Ismerkedni szeretnétek? Régóta hiányzik az idővonal, ahol egymás tevékenységét folyamatosan követhetitek, barátkozhattok és jobban megismerhetitek egymást.
Az egyik legfontosabb tervünk, hogy végre mobilon is olyan könnyen lehessen használni az oldalt, mint ahogy a számítógépen. Ez is az egyik legfontosabb tervünk a következő negyedévben.
Ezen kívül akarunk bétaolvasó hálózatot, vándorkönyvet, pontok ajándékozását, szóval egy csomó mindent.

És ezt miből?

Azonban ahhoz, hogy e fejlesztések megvalósuljanak, sajnos – mint mindenhez – forrás szükséges. Ezért tartjuk szükségesnek a fizetős szolgáltatások és lehetőségek elindítását. Látjátok a dolgok összefüggenek. Ilyen volt a happitányi rang és az azonnali happolás is. Tudjuk, hogy ezek nem teljesen tökéletesek, de figyeljük a reakcióitokat és igyekszünk rajta finomítani, változtatni. Ebben is kérjük a segítségeteket.

Hamarosan küldenénk nektek egy kérdőívet az olvasási szokásokról és a lehetséges fejlesztési irányokról. Szívesen meghallgatnánk benneteket, biztosan több dolgot máshogy láttok. De pont ettől lesz jó egy társaság, hogy annyi gondolat van benne, de a cél közös. Rukkolázzunk és olvassunk, így EGYÜTT!

Ui: Én meg hamarosan megindítom a harmadik Rukkomat!:)

Blog_logo