Ajax-loader

Saláta / #334

Széljegyzet a Rukkola háza tájáról

Szeljegyzet

Az elmúlt időben sok változás történt mind az oldalon, mind a háttérben, ezekről szeretnék egy kis összefoglalót adni.

Kedves rukkolások!

Sajnos sokan befejezték szerkesztőségi munkájukat az elmúlt néhány hétben, értékes embereket veszítettünk el. Ezúton is köszönjük munkájukat, nélkülük nem lennék ott, ahol most vagyunk.

Mindenféle sorrendiség nélkül és csak a főbb feladatkörök kiemelésével: köszönjük Kádár Rozinak a kiváló Magnetes koordinációt és happontozást, Katona Andreának a könyvadatbázis felügyelését, a helpdeskes ügyek intézését és a Magnetben végzett munkáját, Bozóki Ritának szintén a Magnet-ügyeletet, Szabó Rékának az ügyfélszolgálati munkát és és nem utolsósorban Herczeg Andreának, – aki szinte a kezdetektől jelen volt -, a happontozást, a transzferes munkát, a helpdesk kezelését.

Mindannyian hiányozni fognak, segítségükkel és ötleteikkel nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a Rukkola szekere haladjon tovább. Reméljük felhasználóként továbbra is aktívak maradnak az oldalon.

Érkezett új önkéntes is: a Magnet happontosok táborát Opálka Tamara fogja erősíteni többek között.

Ügyfélszolgálati változások

A Helpdesk rendszerét a háttérben átalakítottuk, egy számunkra sokkal kezelhetőbb és átláthatóbb felületre költöztettük át, ez az átállás okozott némi információfennakadást a háttérben az év elején. A továbbiakban a helpdeskre érkező e-mailekre hárman válaszolunk, jómagam, Erzsó (@Algernon), Arthur és Panni, a levelekkel kapcsolatos ügyintézést is mi végezzük. Igyekszünk 72 órán belül mindenkinek reagálni.

Vigyázz, lófej!

A lófejek kezelését a helpdeskesek vették át, és ezzel együtt néhány új szabályt vezettünk be, a továbbiakban ezek alapján fogunk eljárni.

Sokan nem tudjátok, de a lófejnek és a negatív értékelésnek van értelme, és van következménye is. Minden adott lófejről kapunk értesítést, és ha egy felhasználónak túl sok lófeje gyűlik össze, időszakosan vagy véglegesen tiltva lesz, az alábbiak szerint nagyjából:

  • 5 jogos lófej után 1 hét tiltás
  • 8 jogos lófej után 2 hét tiltás
  • 10 jogos lófej után egy írásbeli figyelmeztetés
  • További egy lófej után végleges tiltás

Azért csak nagyjából, mert egyrészt minden eset egyedi, másrészt mindenhol más az indoklás. A “Mert” és hasonló jellegű indoklásokat ezentúl nem fogadjuk el, törölve lesznek ezek a lófejek, ahogy felülvizsgáljuk minden esetben a rukk/happ visszavonások miatti lófejeket is. A “nem válaszolt” típusú lófejek súlyozottan kerülnek értékelésre, ha volt már pl. 150 sikeres rukkolása, akkor nem feltétlen bunkóságból vagy átverés miatt nem válaszolt, sok esetben sajnos nem kapja meg a mailt, vagy tényleg közbejött valami fontos dolog. Ezek mindegyikét hárman megbeszéljük, és az alapján döntünk, amint elérte a felhasználó a kritikus 5, 8 vagy 10 lófejet.
Emellett figyelembe vesszük a lófejek időbeni “szórását”, és a jófejek, okék számát is, így az is lehetséges, hogy valaki előbb lesz tiltva, ha elenyésző számú pozitív visszajelzése van.

Kérünk mindenkit, hogy amennyire a hely engedi, minden esetben írjátok le, miért kap lófejet a másik!

Értesítő levelek

Sokan nem kapnak e-maileket, ez általános probléma, sok esetben mi sem kapunk, ahogy mostanában a pontok is kicsit összekavarodnak, de az illetékesek már dolgoznak a megoldáson. Mivel nagyon sok levelet kapunk helpdeskre a meg nem érkezett e-mailekkel és kontaktkérésekkel kapcsolatban, itt egy kis segítség:
A Könyveim/Aktuális happolásaim vagy Folyamatban lévő rukkolásaim oldalon az adott példány mellett ha az info gombra nyomtok, megtaláljátok a partneretek elérhetőségét. (Kapcsolódó GYIK bejegyzés)

Végül pedig az anyacárnőről…

És a végére egy jó hír: A tömeg őrjöng, apám! Az előbbi mondat és a Rukkola “anyukája”, Kun Gabi visszatért közénk! Köszöntsük őt!

Blog_logo