Ajax-loader

Saláta / #309

Ha szereted a könyveket, ezeket a játékokat imádni fogod!

Gyilkos_kep

Úgy gondolod, hogy minden témára tudsz mondani egy könyvcímet? Most megvillanthatod a tudásod! A Rukkola könyvcsere oldal két játékot is indít számodra!
Minden szerdán tematikus könyvvadászaton vehetsz részt, péntekenként pedig beszavaztathatod kedvenceidet a Rukkola heti TOP 5 listájába.

Az ember játékos. Nemcsak gyermekkorában, hanem később is szívesen vesz részt különféle megmérettetésekben. Homo ludens, azaz „játékos ember” ahogy azt a holland Johan Huizinga meghatározta a múlt század elején. Aki pedig olvas, az még többet játszik, hiszen azt játssza, hogy belebújik más emberek bőrébe és életébe, és a könyve végéig azokat éli. Ha ezt a két állítást premisszának tekintve összerakjuk, akkor azt kapjuk szintézisként, hogy a könyveket olvasó emberek együtt jókat tudnak játszani. És ha a Rukkola közösségét nézzük, ez bizony maximálisan így van.

#happszerda és pénteki happening

A könyvcsere oldal felfrissíti régi, jól bevált játékát, a #happszerdát, amely tulajdonképpen egy tematizált könyvvadászat, könyv- és verskeresés egy adott témára. A játékosok minden szerdán kapnak egy feladványt, amely köré könyveket lehet gyűjteni. Ilyen feladvány lehet olyan könyvek keresése, melyek központi témája az emberi kitartás, vagy melyek főhősei álarcban szerepelnek a történetekben. A játékosoknak nem kell mást tenniük, mint belinkelni a rukkola.hu-n található könyvek adatlapját a Rukkola Facebook oldalára a #happszerda hashtaggel ellátott poszthoz. A könyvek beküldésére csütörtök éjfélig lesz lehetőség, a hozzászólók között 3×5 pontot sorsol ki az automata.

Közeleg a Halloween, a szellemek és egyéb alvilági lények, a halál éjszakája. A fejnélküli lovas ismét portyára indul, a gótikus horror teremtményei is mozgolódnak, vérszag üli meg a levegőt, tragédia lapul az árnyak között, és lépten-nyomon megölnek valakit. E heti kihívásunknak ezért a gyilkosság általi tömeges elhalálozások lesznek a középpontjában.
A Rukkola csapata pedig olyan könyveket vár a játékosoktól, amelyekben legalább tíz embert meggyilkolnak. Egy kikötés van csupán: könyvbéli háborúk és népirtások nem érnek pontot, csak a “hagyományos” mészárlások és kifundált gyilkosságok. :)

A Rukkola csapata minden pénteken listába szedi a #happszerda legtöbbet lájkolt könyves adatlapjait és elkészíti a hivatalos TOP 5-ös listát. Az új kedvtelés a pénteki Happening nevet kapja. A listákból megtudhatjuk, hogy a játékban résztvevők szerint melyek leghalálosabb könyvek, melyek azok, amikben a főhősök a legnagyobb szenvedés árán érik el a céljukat, melyek a legjobb preapokaliptikus művek, vagy akár azokat, amikben a legtöbb finom étket eszik a szereplők.

Most pénteken tehát kiderül, hogy a játékosok szerint mi az öt leghalálosabb könyv a világon!

A témákhoz ajánlott könyvekből készített listák péntek délben jelennek majd meg a Rukkola Facebook oldalán, aki tehát azt szeretné, hogy kedvenc könyvei szerepeljenek a legjobbak között, ajánlja azokat #happszerdán, a többit pedig bízza a közösségre!

Blog_logo