Ajax-loader

Saláta / #273

Legyél a Rukkola mesekönyv illusztrátora!

Palyazati_felhivas

Egyszer volt, hol nem volt… így kezdődik minden izgalmas, mesebeli történet. Így kezdődik a Rukkola mesekönyv története is. Egy napon, az Óperenciás tengeren is túlról, érkezett egy míves tollú Rukkolíró, Bódai-Soós Judit, színes tarisznyájában papírtekercsekkel. A tekercseken gyönyörű szavak, a szavakból mesék álltak össze.

A Rukkola saját, Rukkoláról szóló mesekönyve “Mesék Rukkoláriából” címmel.

Azonnal Judit köré gyűlt Rukkolária apraja és nagyja, mesélj még, kértük. A varázslat áramlott tovább… Izgultunk a Plecsnitolvajok miatt, szurkoltunk A makrancos Malacnak és kíváncsiak figyeltük A vándorkönyv történetét.

Közben bodzaszörpöt ittunk és levendula kekszet rágcsáltunk, Rukkolária apraja el-elszenderedett. Álmukban ők maguk is beleugrottak egy könyvbe, hasonlóan, mint Rukkanci és Happanti, és kézenfogva táncoltak a tündérekkel a virágos réten.

A reggelből délután lett, majd kora este, mire elfogytak a tekercsek.

Megnézhetjük? Kíváncsiskodtunk mindnyájan. A képeket, a képeket is hadd lássuk. Rukkanci biztosan piros sapkás és vörös hajú. Neeem, zöld sapkás és fekete hajú – találgattak a rukkaprók.
Sajnos képek nincsenek a tekercseken. Szép betűk viszont igen, nézzétek milyen szépen kanyarog ez a betű – mutatta valóban gyönyörű betűit Judit.

Oh… de minden mesekönyvben vannak rajzok. Nem tudnál bele rajzokat is tenni?
Hát rajzokat azokat nem tudok. De szívesen megengedem, hogy ha valamelyikőtök tud szépen rajzolni, akkor rajzolhat a tekercsekre.

A mesekönyvről

Ez a mesekönyv még nem létezik. Judit keresett meg minket ezzel a nagyon jó ötlettel és azóta már 5-6 fejezet el is készült. A legelsőt – a bevezető mesét – most megosztjuk veletek: 01 – Rukkanci és Happanti (pdf)

Olvassátok szeretettel!

Összeültünk mindannyian. Törtük a fejünket, ki tud olyan annyira szépen rajzolni, olyan mesekönyvbe való módon. Lassan besötétedett, de mi csak nem találtunk magunk közt olyat, aki pontosan úgy, azt tudná a papírokra rajzolni. Hát ha nincs Rukkoláriában senki, akkor keressünk másik földről valakit, aki majd rajzol nekünk – vetette fel egy öreg Rukkoléró.

“Közhírré tétetik, hogy ha másik földön van valaki, aki szépen tud rajzolni, olyan mesekönyvbe való módon, akkor szíves örömest várjuk Rukkoláriában a saját mesekönyvünk megrajzolására. Annak nevét közhírré tesszük, és méltó jutalomban részesítjük.”

A pályázatról

A rukkola.hu illusztrátort keres egy hamarosan megjelenő mesekönyv illusztrálásához. A pályázaton résztvevőktől a fent ismertetett Rukkola tematikájú mesekönyv első fejezete (pdf) által ihletett előzetes terveket várjuk, ennek alapján választjuk ki a könyv illusztrátorát. A mesekönyv tervezett terjedelme: 12-15 fejezet.

A pályázatokat A5-ös méretben, pdf formátumban várjuk 2015. június 12-ig (meghosszabbítva!) a palyazat@rukkola.hu címre. A pályaművek közül a szerző bevonásával választunk és a sikeres pályázóval szerződést kötünk.

A nyertes pályázó jutalékot kap a könyv eladásaiból, valamint 3 db tiszteletpéldányra is jogosulttá válik. Tervezői díjat nem áll módunkban fizetni.

Ha késztetést érzel, jelentkezz most! Ha ismersz olyan tehetséges rajzolót, akit érdekelhet az ajánlatunk, kérjük oszd meg vele ezt a bejegyzést, hadd készüljön el minél előbb és minél szebben a könyvünk.

További információk:

Kovács Adrián, adrian@rukkola.hu

Blog_logo