Ajax-loader

Saláta / #215

Gondolatok a Rukkarácsonyról

Blog_poszt_kisgyerekkel

…nagyon fontos elmondanunk, hogy milyen megható látni, ahogy percenként változik a számláló. Ebben a pillanatban 311 Angyalunk van, és ennél jóval több könyvünk, ahogy a megjegyzésekből kiderül, sok Angyalkánk több könyvvel tért be a Magnetbe.
Mit tennénk ezzel az információval? Krétával írnánk az égbe fel, hogy mindenki lássa. Mert ez rendkívüli, példaértékű, és mi nagyon büszkék vagyunk a Rukkola közösségre.
Azért, hogy minél többeknek mutassunk jó példát, bátorítsunk másokat is nyitottnak lenni, sajtóközleményt küldünk partnereinknek az eseményről.

Kezdetek

Volt egyszer egy Rukkarácsony. Aztán még egy, és vele együtt jöttek a gondolatok. Egyre jobban megismerve a Rukkola közösség gondolkodását, erejét, gondoltunk egy merészet, és úgy döntöttünk, felkérünk Benneteket, hogy fogjunk össze.
Hiszünk abban, hogy a könyv szeretetet közvetít.

A Tűzoltó utcai Klinika

Sokan kérdeztetek a Klinikáról.
Itt a legbátrabb harcosok veszik fel a küzdelmet betegséggel, fájdalommal, szomorúsággal.
Évente Magyarországon 250-300 új daganatos és leukémiás gyermekkori megbetegedést regisztrálnak, ennek felét a Tűzoltó utcai Gyermekklinika kezeli. Ma már ezen gyermekek 70%-a meggyógyul!
Van egy alapítványuk is, ők az Őrzők.

Az Őrzők Alapítvány

Októberben kerestük meg az Őrzőket a Rukkarácsony ötletével. A hivatalos telefonhívásból gyorsan egy ötletelő megbeszélés lett, majd napokon belül jött a hír: az Őrzők örömmel fogadja a Rukkola közösség felajánlását.
Önkénteseik két héten keresztül gyűjtötték be a klinika hemato-onkológiai osztályán az épp aktív kezelés alatt álló gyermekek kívánságait, akik közt egészen fiatalok és már a felnőtt életre készülő nagykamaszok is vannak.

A személyes kívánságok

Ezt a listát nem lehetett könnyek nélkül feldolgozni. E-mail-ben jöttek a kívánságok, ezeket a Rukkola adatbázishoz excelben rögzíteni kellett.
Minden egyes név megelevenedett, látatlanul kapott arcot Patrik, Anna, Sára, a 3 éves, Bogyó és Babóca könyvre vágyódó kislány.
Nem lehetett beszorítani az excel cellába. Számunkra ez volt a legnehezebb lépés.

A Rukkola közösség, Ti

November 27-én este a Rukkola oldalon elindítottuk a Rukkarácsonyt. Aztán csendben vártunk. Azt gondoljuk, ismerünk Benneteket, ismerjük egymást, mégis, ez egy nagy változás a megszokott Rukkarácsonyokhoz képest, izgatottan, aggodalommal telve figyeltünk.
Másodszor itt könnyeztünk. Kérdések nélkül, órákon belül elértük a 100 könyvet. Ti csak csendben mellé álltatok az ügynek.

Egy kívánság – egy Angyal

Sokan mondtátok, igen, ez egy nehéz ügy, de egy kívánság – egy Angyal.
Mit lehet tenni, ha több könyvet szeretnétek ajándékozni?

  1. Rendhagyó módon erre buzdítunk: regisztráljatok be más néven, így megint Angyalkává válhattok
  2. Ha ezt nem szeretnéd, akkor egyszerűen juttasd el a könyveket a Magnetbe.

FONTOS

  • ha egy személyes kívánságot teljesítetek, ahhoz ne tegyetek más könyvet, a csomagoláson szerepeljen az azonosítója, például KÍVÁNSÁG-25. Mi csak így tudjuk összekötni a könyveket a gyermekekkel.
  • ha „tetszőleges könyvet” juttattok el, akár többet is tehettek egy csomagba, de ezen is szerepeljen az azonosító szám (egynek mindenképp van azonosítója)

Magnet Happont

Itt gyűlnek nagy dobozokban a szépséges könyvek a gyerekeknek. Elviheted személyesen vagy eljuttathatod postán is, de legkésőbb 2014. december 16-ig érjen oda Magnet Közösségi Házban lévő happontunkba. A pontos cím: 1062 Budapest, Andrássy út 98., a nyitvatartást a Happont adatlapján olvashatod.
Ha postán küldöd, a csomagra írd rá, hogy Rukkola Happont.

Támogatók

Fő támogatóink: Scolar Kiadó, Publio Kiadó
Támogatók: Napraforgó Kiadó, Csimota Kiadó, Holnap Kiadó

A kiadók könyvcsomagjaiból a Napraforgó Kiadó könyveit már láthattátok a Facebook oldalunkon.
A Publio Kiadó pedig úgy gondolta, hogy a Rukkola Közösségét jutalmazza és felajánlott egy Kindle e-book olvasót, melyet December 16-án éjfélkor kisorsolunk az Angyalok közt.

A Nagy Nap

December 17-én útrakelünk, és az összegyűjtött könyveket személyesen átszállítjuk a Tűzoltó utcába.
A logisztika vicces lesz, már megnéztük, hogy mekkora a terhelhetősége az autónknak, hányszor kell fordulnunk, az Őrzőkkel már részletekbe menően megbeszéltük, hogy melyik kaput használhatjuk.
Az Őrzők és a Klinika képviselőinek fogjuk átadni az ajándékokat, akik vállalták, hogy Karácsonyra minden gyermek megkapja a könyvet. A többi összegyűjtött könyv pedig az osztályok könyvespolcait gyarapítja majd, hogy minél több gyermeknek szerezhessenek örömet az ott töltött hosszú idő alatt.

Köszönjük mindenkinek a támogatást és ha van kedvetek, gyertek és beszélgessünk tovább a Facebookon!

Blog_logo