Ajax-loader

Juliette Benzoni könyvei a rukkolán


Juliette Benzoni - Ravaillac ​kése
Lorenza ​újabb esküvőre készülődik, amelyet a vészjósló fenyegetés ellenére ezúttal meg is tartanak. A vigasságot még a király furcsa üzenete sem zavarja meg, pedig az ifjú házasok csak most ébrednek rá, hogy egymás karjaiban fogják megtalálni a boldogságot. Néhány rövid, szerelemmel töltött nap után azonban el kell válniuk, mert Henrik bizalmas feladattal bízza meg az újdonsült férjet. A csapodárságáról híres király el akarja raboltatni legújabb szenvedélyének tárgyát, akit férje elrejtett a fékezhetetlen vágyú uralkodó elől... Párizsban eközben Medici Mária királynévá koronázására készülnek, amire a feleségétől elhidegült Henrik csak nagy kegyesen adott engedélyt. Szaporodnak a baljós előjelek, s Lorenza nem sok jóra számít, amikor a sors ismét az útjába sodor egy titokzatos, zöld ruhás, vörös hajú férfit, akit egykor már látott valahol... A szerző a második kötetre is jócskán tartogat meglepetéseket, és mi olvasók végigizgulhatjuk, hogy a politikai játszmák, intrikák és a nagyúri szeszélyek megkímélik-e hőseink boldogságát.

Juliette Benzoni - A ​vörös liliomos tőr
Az ​árva, kolostorban nevelkedett Lorenza hatalmas vagyon örököse, ráadásul Medici Mária francia királyné unokahúga és keresztlánya. Esküvőjére készülődik éppen, de a menyegző előestéjén vőlegényét megölik, és a merénylő üzenetet hagy számára: így jár mindenki, aki őt feleségül akarja venni. Lorenza nem tér vissza a kolostorba, elfogadja a királyné meghívását. Mária arra kéri, segítse neki elnyerni férje, a csapodár IV. Henrik barátja és tanácsadója kegyeit, s legyen Hector de Sarrance márki fia, Antoine felesége. A fiú szíve már foglalt, ám amikor az udvarban bemutatják egymásnak a két fiatalt, Antoine azonnal beleszeret Lorenzába. Ekkor átszakad a szenvedélyek gátja, és az intrikák, cselszövések, gyilkosságok sorozata mindent megváltoztat. Juliette Benzoni a tőle megszokott fordulatossággal kelti életre a romantikus történet mögött feszülő és a 17. század elejének francia királyi udvarát ábrázoló történelmi freskót.

Juliette Benzoni - Fiora ​és a pápa
A ​Fiora és a pápa A firenzei lány és a Vörös liliom regényciklus folytatása.Az előző kötetek a reneszánsz Itáliába, Firenzébe, valamint XI. Lajos és Burgundiai Merész Károly udvarába kalauzolják az olvasót. Most a kalandok végtelen sora Fiorát Rómába, IV. Sixtus pápa udvarába vezeti, ahol túszként akarják felhasználni. Nemcsak az Angyalvár börtönét ismerheti meg, hanem az erkölcstelen Borgia bíboros palotáját is... Természetesen most is a történelemből jól ismert személyiségek, ellenségek és barátok, szerelmesek és árulók bonyolítják tovább azt a lebilincselő történetet, melyet az írónő kötetről kötetre fűz tovább.

Juliette Benzoni - Hajnal ​fia
Aurora ​és a szász választófejedelem, Friedrich-August szerelméből megszületik Moritz, akit a herceg nem ismer el fiának, hiszen szinte vele egy időben látja meg a napvilágot törvényes fia, a trónörökös is. Az önérzetes Aurora nem törődik bele a kudarcba, és büszkeségén is kész úrrá lenni, csakhogy fiának a Königsmarkokhoz és hercegi származásához méltó jövőt biztosítson. S bár mint szerető más nő veszi át helyét a választófejedelem oldalán, szépségével, okosságával minden intrika ellenére sikerül megőriznie Friedrich-August ra gyakorolt befolyását. A Quedlinburgi Lutheránus Apátság kanonisszájaként tekintélyt szerez magának, és diplomáciai adottságait kamatoztatva jelentős szerepet vállal abban, hogy a választófejedelem II. Ágost néven elfoglalhassa a lengyel trónt is. Minden erőfeszítése ellenére azonban csak a grófi címet tudja kivívni a közben erős fiúvá serdülő Moritznak. Az apja rendkívüli testi erejét és anyja vonzerejét egyesítő ifjú gróf számára a katonai karrier nyújt lehetőséget a kibontakozásra. Szász Moritz rettenthetetlen katonává és kiváló stratégává küzdi fel magát, s dicsősége csúcsán elnyeri a Franciaország marsallja címet. A népszerű írónő a tőle megszokott fordulatokkal fest mozgalmas és szenvedélyekkel telített történelmi freskót a XVIII. század elejének Európáját feldúló örökösödési háborúk koráról.

Covers_2887
elérhető
6

Juliette Benzoni - Virradat
Hortense ​Párizsba szökik, hogy végre érvényt szerezzen az igazságnak.Itt találkozik egykori barátnőjével, az időközben Morosini grófnévá lett Feliciával, aki segítségére siet - jóllehet, ő is bajban van: titokzatos körülmények között eltűnt bátyja után kutat. Közben a főváros forrong, kitör az 1830-as forradalom. Lajos Fülöp személyében új király kerül a trónra. Vajon ő igazságot szolgáltat Hortense-nak szülei gyilkosaival szemben? S a kegyetlen Lauzargues márki miben mesterkedik? Vajon lesz-e hősnőnknek elég bátorsága, hogy még egyszer visszatérjen ősi hajlékába, a félelmek és örömök földjére?

Juliette Benzoni - Hajnal ​szerelme
A ​kétkötetes történelmi regény az arisztokrata Königsmark család tagjainak sorsát követi figyelemmel. Az első könyv főhőse a különleges egyéniségű lány, Aurora. A Königsmarkok nagyszerű katonákat és hősöket adtak Európának, de nő létére Aurora sem marad le a család férfiai mögött. S ami a legfontosabb, nagyszerűen bánik adottságaival. Páratlan szépsége, éles esze, műveltsége és zenei tehetsége nem teszi önteltté. Emellett okos és megfontolt, bátor és kitartó, úgy bánik a szóval, mint katona a karddal. Mindezen tulajdonságok birtokában kel útra, hogy felkutassa rajongásig szeretett és csodált fivérét, Philippet. Megpróbáltatásokkal teli kalandjai során elkerül Friedrich-August szász választófejedelem udvarába. Azonnal meghódítja a rendkívüli testi erejéről és nagy természetéről később Erős Ágost néven híressé vált herceget és lengyel királyt, majd a viharos első találkozásból kölcsönös szerelem szövődik közöttük. A népszerű írónő a tőle megszokott fordulatokkal fest mozgalmas, szenvedélyekkel telített történelmi freskót ezúttal a Napkirály, XIV. Lajos uralkodásának koráról, a felvilágosodás hajnalának ellentmondásos időszakáról, amelyet a szereplők egyéni sorsának hiteles rajza tesz szemléletesebbé.

Juliette Benzoni - A ​száműzött
1803-at ​írunk Benzoni regényfolyamának negyedik, utolsó kötetében, amikor is az immár 54 éves, de még mindig vonzó Guillaume gyermekeivel – két fiával és Elisabeth lányával – boldogan élne a Forgószelek Házában...Ezt az idillt azonban beárnyékolja egy gyönyörű, ámde álnok nőalak, Lorna, Édes Marie lánya, aki betelepszik a Tremaine-házba. Sőt: gyermeket vár nagybátyjától, Guillaume-tól, akinek valójában nem érte dobog a szíve. S egy másik gyermek is megfogan: Elisabethé és a száműzött trónörökösé, XVII. Lajosé. Mi lesz a gyermekekkel? Mi lesz a szerelmekkel? Beköltözik-e még a Forgószelek sok szenvedést látott házába a béke és a boldogság? Mindeközben a háttérben felbukkannak a korszak nagy történelmi alakjai: a hírhedt rendőrminiszter, Fouché, a ravasz diplomata, Talleyrand és maga Bonaparte Napóleon. Benzoni ezúttal is úgy nyújt hiteles történelmi tablót, hogy közben izgalmas-élvezetes olvasmányban is részünk lehet, és végigkövethetjük egy nem mindennapi család sorsát.

Juliette Benzoni - On ​a tué la Reine!
Destin ​mouvementé de Charlotte de Fontenac à la cour de Louis XIV. Protégée de mademoiselle de Fontanges devenue la maîtresse du roi sur fond de rivalités entre madame de Montespan et madame de Maintenon, elle se retrouve en danger après la mort suspecte de sa protectrice. La reine Marie-Thérèse décède également peu de temps après et Charlotte découvre qu'elle a été assassinée.

Juliette Benzoni - La ​Chimère d’or des Borgia
14 ​avril 1912. Le Titanic sombre corps et biens. À son bord, la marquise d'Anguisola gît poignardée – ses bijoux, dont la Chimère d'Or des Borgia, envolés. Pour tous, la légendaire parure de César est définitivement perdue. Vingt ans plus tard, lors d'une vente à Drouot, certains de ces bijoux reparaissent. Aldo Morosini, prince et antiquaire, se lance dans une chasse au trésor ou se bousculent milliardaire texan, sociétés secrètes et femmes fatales.

Juliette Benzoni - Marie ​des passions
La ​suite des aventures de la belle Marie à la Cour de Louis XIII qui va devoir affronter un adversaire de taille : Richelieu... Exilée après une tentative d'attentat contre le cardinal de Richelieu, Marie, duchesse de Chevreuse, n'a de cesse de regagner la Cour, loin de laquelle elle dépérit. Seule sa passion dévorante pour l'aristocrate anglais Henry Holland illumine sa retraite. Dès son retour à Paris elle prend la tête, avec l'appui de la reine Anne d'Autriche, de complots aussi ambitieux qu'improbables. Mais chacune de ces conspirations l'éloigne un peu plus du pouvoir. Collectionnant les admirateurs, Marie connaîtra-t-elle enfin le bonheur d'un amour partagé ? Saura-t-elle, malgré ses erreurs, conserver son influence à la Cour ? Confiante en son extraordinaire destin, elle ne va pas hésiter à se mettre en danger pour obtenir ce qu'elle désire...

Juliette Benzoni - A ​firenzei lány
_Juliette ​Benzoni_ a kortárs francia történelmi regény egyik legkiemelkedőbb alakja. Női Merle-ként tartják számon, s 75 éves korára több mint ötven regény fűződik nevéhez. Műveit hosszas, gyakran évekig tartó kutatómunka előzi meg, s a cselekmények pontosan megrajzolt történelmi keretbe illeszkednek. Regényei az egész világon rendkívül kedveltek. _A firenzei lány_ az itáliai reneszánsz korát eleveníti fel. Lorenzo Medici Firenzéjében megnyílnak előttünk a paloták kapui, s a történelemből jól ismert személyiségek tűnnek fel. Mindezek gyújtópontjában egy fiatal lány, Fiora áll, kinek kalandos életén keresztül érzékelhetjük a kor utánozhatatlan hangulatát. E kötetben is, mint valamennyi Benzoni-műben, megtalálható minden, ami egy igazi kosztümös regényhez kell: szerelem , intrikák, árulás, véres tragédiák, no és humor, hiszen az írónő szerint a nevetés az egyik legfontosabb dolog az életben. A firenzei lány egymáshoz kapcsolódó négy kötetét eddig nyolc nyelvre fordították le. E sorozat teljes egészében megjelenik magyar nyelven is. Most az elsőt veheti kézbe az olvasó.

Juliette Benzoni - Olivier ​ou le trésor des Templiers
Pour ​apaiser la colère de Saint Louis et sauver sa tête, Renaud de Courtenay a épousé Sancie de Signes à Saint-Jean-d'Acre. De ce mariage précipité bientôt devenu un grand amour, un fils est né : Olivier. Une vie de gloire et de bonheur s'ouvrait devant l'enfant. Mais, quand le jeune homme annonce à ses parents qu'il a décidé de devenir templier, c'est la désolation et le déchirement. En effet, à cette époque, le Temple, chassé de Terre Sainte, court à sa perte. Philippe le Bel ne tolérera plus longtemps le pouvoir qu'il représente. Il est urgent de mettre à l'abri les trésors templiers, notamment le plus précieux d'entre tous : l'Arche d'Alliance. C'est Olivier qui est chargé de cette très dangereuse mission. Lui qui pour respecter la loi du Temple s'est toujours voulu à l'écart des femmes, rencontre sur son chemin une éblouissante jeune fille : Aude, dont le père est maître bâtisseur de cathédrales. Bouleversé dans son coeur, Olivier doit en même temps subir les persécutions dont sont victimes tous les templiers. La mort sur le bûcher de leur Grand Maître Jacques de Molay, la folle révolte des bâtisseurs, les intrigues à la cour du Roi, où Aude est la suivante de Marguerite de Bourgogne, tous ces malheurs et ces tumultes vont faire couler le sang et accumuler des ruines sur lesquelles la fleur de l'espérance peine à éclore... Après Thibaut ou la Croix perdue, et Renaud ou la malédiction, ce troisième tome, Olivier ou les trésors templiers, termine la série des Chevaliers, vaste épopée qui se déroule de 1176 à 1320, où Juliette Benzoni, une fois de plus, laisse éclater son talent exceptionnel de romancière de l'Histoire.

Juliette Benzoni - La ​collection Kledermann
Tandis ​que le château de la Croix-Haute achève de brûler, une ambulance précédée de deux motards de la gendarmerie fonce dans la nuit vers l'hôpital de Tours. Une équipe chirurgicale attend déjà Aldo Morosini grièvement blessé à la tête. Seul auprès de lui, son ami Adalbert essaie de garder espoir tout en redoutant le retour à une claire conscience : avant de s'effondrer, atteint par une balle meurtrière, Aldo n'a-t-il pas vu Lisa, sa femme, se précipiter dans les bras d'un inconnu et s'enfuir avec lui ? Qui a intérêt à éliminer ce témoin gênant ? Adalbert est alors bien loin d'imaginer quelles épreuves attendent son « plus que frère ».

Juliette Benzoni - Les ​Joyaux de la sorcière
La ​baronne d'Ostel, dotée d'une coquette fortune, avait fait réaliser de son vivant son portrait, arborant d'inestimables joyaux. Pourtant, à sa mort, son neveu et héritier naturel ne retrouve pas les précieux bijoux dans les pièces remises par le notaire. Aussi fait-il appel aux services du célèbre antiquaire Aldo Morosini. Celui-ci a pour mission de suivre la trace des ornements. Direction : l'Amérique...

Juliette Benzoni - L’anneau ​d’Atlantide
Venise, ​sous la lune. À deux pas du Grand Canal, un vieillard agonise sous les coups. Aldo Morosini, prince et antiquaire, n'aura que le temps de recueillir ses dernières paroles. Et l'anneau mystérieux qu'il cachait dans sa chaussure... L'Égypte, l'Atlantide, la Reine inconnue... Le message était bref, mais alléchant. Aussi, lorsqu'une ex-femme du roi Fouad le convie au Caire, Morosini se lance dans une effervescente chasse au trésor. À ses risques et périls...

Juliette Benzoni - La ​fille du Condamné
Le ​21 juin 1627, François de Montmorency-Bouteville est décapité en place de Grève pour avoir violé vingt-huit fois les édits royaux interdisant le duel. Il laisse une jeune épouse de vingt ans, deux petites filles de deux ans et un petit garçon à naître. La famille aurait sombré dans la misère si la princesse Charlotte de Condé, leur cousine, ne se chargeait d'élever les enfants selon leur rang. Isabelle, la cadette des filles, va s'éprendre très tôt du duc d'Enghien, futur Grand Condé et l'aîné des fils de la maison qui a six ans de plus qu'elle et qui la dédaigne jusqu'à ce qu'en grandissant, elle devienne ravissante. Ce qui va déplaire profondément à sa soeur Anne-Geneviève, future duchesse de Longueville, très belle et très adulée mais qu'un sentiment trouble - payé d'ailleurs de retour ! - unit à Enghien. Elle ne tolère jamais qu'il aime ailleurs et se comportera en conséquence... La guerre larvée qui durant des années va opposer Isabelle, devenue duchesse de Châtillon, à Mme de Longueville prendra une nouvelle dimension avec la Fronde, cette longue révolte où l’ami d’hier devient l’ennemi de demain...

Juliette Benzoni - Le ​talisman du Téméraire 1.
Une ​nouvelle aventure du prince antiquaire vénitien Aldo Morosini dont la vie est bouleversée par l'apparition de trois rubis exceptionnels datant du XVe siècle... Le 2 mars 1476, Charles le Téméraire, le tout puissant duc de Bourgogne, est contraint par les Suisses d'abandonner à Grandson son camp et les richesses fabuleuses qu'il contient. Un trésor dont le joyau le plus important est son chapeau de parade. Couvert de perles, le fermail du sommet se compose de pierres exceptionnelles : trois rubis dits « les Trois Frères » et un gros diamant triangulaire bleuté « le Grand diamant de Bourgogne ». Privé de ces bijoux qu'il considère comme son talisman, le Téméraire ne connaîtra que des défaites jusqu'à sa mort devant Nancy le 5 janvier 1477... Cinq siècles plus tard, les quatre pierres réapparaissent et bouleversent la vie d'Aldo Morosini et de son fidèle « gang ». Il suffira pour cela d'une visite à son notaire et d'un drame dans l'église Saint-Augustin, à Paris...

Juliette Benzoni - La ​Perle de l'Empereur
Certains ​des joyaux de la couronne de France sont auréolés de légendes bien ténébreuses... C'est le cas de cette énorme perle sertie de diamants appelée la « Régente ». Depuis que Napoléon Ier l'offrit à sa seconde épouse Marie-Louise, le beau bijou n'a cessé de faire couler le sang, de causer damnations et malheurs à ses propriétaires. Lorsque, un soir de 1920, une mystérieuse tzigane confie la perle au Prince Morosini, un célèbre antiquaire de Venise, la vie du gentilhomme bascule dans le crime et le déshonneur. Pourtant, loin de prendre la fuite, le prince mène l'enquête, sa fascination pour la « Régente » grandissant un peu plus chaque jour et amenant son cortège de sombres figures : comtesses déchues, maharadjahs sanguinaires et surtout ce « Napoléon VI » qui signe d'une énigmatique carte de visite tous les désordres occasionnés par le bijou maudit... Une nouvelle aventure du prince antiquaire vénitien Aldo Morosini, héros de la série Le Boiteux de Varsovie et des Émeraudes du Prophète.

Juliette Benzoni - York ​rózsája
Amikor ​Aldo Morosini herceg, a régi kövek szakértője találkozott Simon Aronovval, a varsói sántával, nem számított a szokatlan küldetésre, mellyel a titokzatos személyiség megbízta: keresse meg a Jeruzsálemi Templom főpapjának melldíszéből, a tizenkét drágakő berakásos aranylapból hiányzó négy ékkövet. A hagyomány szerint ugyanis Izrael csak akkor nyeri vissza ősi földjét, ha a melldísz teljes épségben hazatér...Az első drágakő,a Kék Csillag felkutatása után a herceg Angliába utazik, abban a meggyőződésben, hogy ott találja a York Rózsáját. Útját ismét különös kalandok kísérik, meglepetések és elkeseredések, ujjongások és csalódások sora várja, mire végre eléri célját, és felfedezi, hogy a női lélek még kiszámíthatatlanabb, még titokzatosabb, mint a londoni dokkok sötét sikátorai...

Juliette Benzoni - Napóleon ​szerencsecsillaga
1793-ban ​egy éjszaka az angliai Selton Hall magányos úrnőjéhez, a vénkisasszony Ellis Seltonhoz váratlan látogató érkezik: egy abbé karján egy kisbabával. A gyermek a Marianne-Élisabeth d'Asselnat nevet kapta a keresztségben, s máris árva, arisztokrata szülei a francia terror áldozataivá váltak. Ellis kisasszony vállalja unokahúga felnevelését, s feladatát szívvel-lélekkel teljesíti. 1809-ben az immár gyönyörű lánnyá serdült Marianne esküvőre készül: szerény szertartás keretében hozzámegy jóképű udvarlójához, Francis Cranmere-hez. A nászéjszakán azonban valami szörnyűség történik... senki ehhez hasonlót elképzelni sem tud, nemhogy az ártatlan és naiv lányka. Mariann menekülni kényszerül abból a házból, ahol szeretetben és békében felnőtt. És elkezdődik kalandos, hányatott, nehézségekkel teli sorsa...

Juliette Benzoni - A ​remény
A ​Napóleon korában játszódó nagy regényfolyam utolsó kötetében Marianne - a maga módján - részt vesz az 1912-es nagy oroszországi hadjáratban, végigutazza a hatalmas orosz sztyeppéket a Fekete-tengertől egészen az Északi-tengerig, látja lángokban Moszkvát, közben megszüli gyermekét, akit rögtön el is vesznek tőle, ahogy Jasont, a nagy szerelmét is újra szem elől téveszti - talán örökre. Rátalál-e újra a kisfiúra, rátalál-e újra a szerelemre, mi várja Itáliában, abban a kastélyban ahol a férje él - immár maszk nélkül - , s akihez kényszerűségből ment hozzá? Minden rejtélyre választ kapunk, miközben hihetetlen kalandokon és viszontagságokon át kísérhetjük végig hősnőnket a tűz és jég, kétségbeesés és remény között...

Juliette Benzoni - A ​király hálószobája
Miután ​Mária Terézia királyné gyanús körülmények között elhalálozik, az ifjú Charlotte-nak nyoma vész. Legutoljára akkor látták, amikor szemmel láthatóan zaklatott állapotban követte a királyt a dolgozószobájába, s azóta senki sem hallott felőle. Mindeközben az udvart lefoglalja a gyász és a temetés, így a többség meg is feledkezik róla. Vannak azonban néhányan, akiket nem hagy nyugodni ez a különös helyzet: Montespan márkiné, Lajos egykori kegyencnője kedveli Charlotte-ot, és ezért úgy dönt, értesíti a rendőrség főparancsnokát. Ám amikor a fiatal nő váratlanul előkerül, csak árnyéka önmagának. Hogy mi történt vele távollétének hosszú hónapjai alatt? Erre próbál fényt deríteni a rendőrfőnökön kívül Charlotte kuzinja, az éles eszű Léonie kisasszony, valamint a fiatal rendőrtiszt, Alban Delalande, aki halálosan szerelmes belé… A sorozat második s egyben befejező kötetében véget érnek Charlotte de Fontenac viszontagságai a Napkirály udvarában, ahol ármánykodás, rivalizálás, szerelem és gyűlölet uralkodik. Juliette Benzoni ismét remekel: a végsőkig képes feszültség alatt tartani olvasóit.

Juliette Benzoni - A ​mandzsu hercegnő
A ​bájos Orchidea, akinek valódi neve Du-Wan, és Kína mandzsu császárainak vére folyik az ereiben, Ce Hszi császárnénak kémkedett Peking diplomatanegyedében. Itt azonban beleszeretett egy francia diplomatába, és úrnőjének hátat fordítva vele tartott Párizsba. Békés otthonában fenyegető levelet kap: Ce Hszi ráparancsol, térjen vissza Pekingbe, de előbb rabolja el a Cernuschi Múzeumból azt a becses ékszert, amely a Nyári Palota feldúlásakor tűnt el. Orchidea egyre veszélyesebb helyzetekbe kerül, és még gyilkossággal is meggyanúsítják. Antoine Laurens, a festő-ügynök, Lartigue újságíró, Langevin felügyelő, no és Pierre Bault – akiket az olvasók Juliette Benzoni sorozatának előző két regénye lapjairól már ismerhetnek – nélkülözhetetlenek a harmadik, záró kötet rejtélyének megoldásához.

Juliette Benzoni - Az ​utazó
Vajon ​sikerül-e neki a gyilkos nyomára akadnia normandiai száműzetése idején? Legyőzi-e az önérzete a szerelmét, amely akarata ellenére olyan lányhoz fűzi, akinek apja halálos ellensége? Kivívhatja-e újra a család becsületét, amikor felépíti végre saját otthonát? Juliette Benzoni a Forgószelek Házában helyszínekben és személyiségekben olyan gazdag, regényes freskót tár elénk, hogy eláll a lélegzetünk, és még a szívünk is elszorul tőle.

Juliette Benzoni - A ​vörös liliom
Míg ​az előző kötet az itáliai reneszánsz korát eleveníti fel, s Lorenzo Medici Firenzéjében nyílnak meg előttünk a paloták kapui, most Franciaországban kalandozhatunk. Fiorának el kell hagynia hazáját, útja XI. Lajos udvarába vezet. Ám itt sem nyugodhat, a király fontos küldetést bíz rá, s az ellenséges sereghez, Burgundiai Merész Károlyhoz küldi... Természetesen, a már jól ismert benzonis fordulatokban itt sincs hiány: kalandok végtelen sora követi a hősnőt azon az úton, ahol a történelemből jól ismert személyiségek veszik körül.

Juliette Benzoni - Gyilkosság ​Versailles-ban
Benzoni ​kétkötetes történelmi regényében XIV. Lajos, a Napkirály korába kalauzolja el olvasóit. A történet főszereplője a szép, fiatal, hányatott sorsú lány, Charlotte, akit önző anyja kolostorba zárat, hogy ne zavarja őt külön útjaiban. A lány megszökik a kolostorból, és menekülése éjszakáján rettenetes rítus tanúja lesz egy elhagyott kápolnában. A szörnyű helyzetből egy idegen fiatalember menti meg. A lány halott apja nővérénél, Brecourt grófnénál lel menedékre... Így kezdődnek Charlotte kalandjai abban a veszélyes korban, amikor Párizs rejtélyes mérgezések hírétől hangos. Az arisztokrácia némely tagjának üzelmei nem kímélik még a Napkirály palotáját sem, pedig a grófné éppen a királyi udvarban rejti el unokahúgát, akit az orléans-i hercegné pártfogására bíz. Charlotte előtt így megnyílik az egyetlen út az érvényesüléshez, de ezentúl nagyobb veszélyek leselkednek rá, mint valaha... A Napkirály udvarának ármánykodással, árulással és intrikával teli életén keresztül az olvasó izgalmas történelmi korszakot ismerhet meg az írónő letehetetlen történelmi regényéből.

Juliette Benzoni - A ​farkasok ura
X. ​Károly uralkodása idején, az 1827. év végén Párizs városának bizonytalan és zavaros viszonyai között különös bűntény történik. A szóbeszéd szerint, miután Garnier de Berny bankár egy estélyen félreérthető helyzetben találta feleségét egy férfival, megölte asszonyát, majd öngyilkos lett. Egyetlen leányuk, Hortense bölcsőjénél valamennyi jó tündér megjelent – a Gazdagság, a Szerencse, a Szépség –, de a tragikus események nyomán a fényes jövő egy csapásra semmivé válik. Szülei halálának körülményei még korántsem tisztázódtak, amikor el kell hagynia Párizst, hogy Auvergne-ben nagybátyja, Lauzargues márki sötét kastélyában temesse el jövőjét. A kastély felé vezető úton, egy csapat ijesztő farkas nyomában feltűnik egy fekete hajú, kék szemű férfi, Jean... Természetesen most is a történelemből jól ismert személyiségek, ellenségek és barátok, szerelmesek és árulók bonyolítják a történetet, amelyet az írónő kötetről kötetre fűz majd tovább

Juliette Benzoni - Kék ​csillag
A ​hadifogságból 1918-ban hazaérve, Aldo Morosini, az ősi velencei nemesi család sarja megtudja, hogy édesanyját meggyilkolták - a Canal Grande partján álló palotájából pedig ellopták a családi vagyonhoz tartozó ősi ékszert, a Kék Csillagot. Morosini elhatározza, hogy nem értesíti a rendőrséget, és maga kutatja fel a gyilkost.Négy évvel később régiségkereskedőként üzenetet kap egy titokzatos férfitól, Simon Aronovtól, az európai árverések egyik híres alakjától. A határtalanul művelt, ám különös külsejű férfiú meghökkentő kéréssel áll elő. A szálak a Kék Csillaghoz vezetnek...

Juliette Benzoni - A ​menekült
Hiába ​lakják be feleségével, Agnes-szel otthonukat, a férfi által épített Forgószelek Házát, hiába tartják keresztvíz alá immár második gyermeküket, az érzelmek vihara nem kerüli el őket. Guillaume szíve ugyanis továbbra is hevesen dobog újra megtalált gyermekkori szerelméért, Édes Marie-ért, sőt ott is megszületik a közös szerelemgyerek. Talán lehetne is folytatni ezt a kettős, titkos életet, ha ármánykodásával nem lépne közbe a gonosz unokatestvér, Adele Hamel... A titokról lehull a fátyol. Ezután azonban hősünk nyomtalanul eltűnik. Elmenekült? Meghalt? Senki sem tudja. A magánéleti viharok hátterében dúl a nagy francia forradalom, és Agnes, ez a büszke, arisztokrata hölgy is úgy érzi, Párizsban a helye, így elindul – egyenesen a vesztőhely felé. Közben Édes Marie-nak is nyoma vész... A Forgószelek Háza második kötete sem okoz majd csalódást azoknak, akik szeretik a romantikus történelmi regényeket.

Juliette Benzoni - A ​szenvedélyes
Történetünk ​derekán akkor váltunk el a hősnőnktől, Marie-tól, amikor azt hitte, útonállók csapdájába került, s vége az életének. Azonban a kaland folytatódik, hisz Marie előtt elvégzendő feladatok állnak XIII. Lajos francia király országában, ahol ármány és cselszövés határozza meg a politikát. A még mindig nagyon fiatal, elbűvölően szép Marie immár Chevreuse hercegnéként tartja kezében a Richelieu bíboros elleni összeesküvés szálait, s továbbra is bírja a királyné, Ausztriai Anna bizalmát és barátságát. Kiapadhatatlan szenvedély hajtja újabb intrikák, újabb szerelmek és újabb veszedelmek felé, miközben észre sem veszi, mennyire magányos. A vágy, hogy mások vesztét okozza, lassan elcsitul benne, s végre megismeri az önzetlen szeretet mindennél becsesebb, vigasztaló erejét.

Juliette Benzoni - A ​büszke amerikai
Vajon ​hol jár az esze Alexandrának, a büszke, önfejű amerikai szépségnek, míg az előkelő tengerjáró fedélzetén Franciaországba tart? Jonathannál, a férjénél, aki nem szívesen engedte útnak egyedül, de magas állása visszatartotta New Yorkban? Netán Európán, amelynek kultúrájában meg akar merítkezni, s a nagy divatházak kollekcióit is letarolná? Vagy az ötvenöt rettenetes napon, melyet hat évvel korábban a boxerlázadás idején élt át Pekingben? Akkor Antoine Laurens, a jó nevű festőnek álcázott titkos ügynök és ékszertolvaj megmentette az életét. A hajón ismét találkoznak. Alexandra ezt a legjobb előjelnek véli a jövőre nézve: mámorító lesz, mint egy pohár pezsgő, a múlttal meg nem kell törődni. Mint mindig, ezúttal is ellenállhatatlannak bizonyul majd, sikert sikerre halmoz... Vagy mégsem? Egy virágoskertté alakított vonatfülke, egy velencei mulatság, egy fehér jade-lótusz és egy gyilkos mérgű orchidea megannyi váratlan fordulatot hoz Alexandra, a büszke amerikai hölgy életébe.

Juliette Benzoni - Lángoló ​babérkoszorú
Marianne ​a mesés Sztambulba érkezik, szíve alatt nem kívánt gyermeket hordva. Elveteti-e a gyermeket, vagy föléled-e anyai ösztöne? Megtudhatjuk a regényfolyam ötödik kötetéből, ahogy végre azt is, ki valójában Marianne férje Sant'Anna hercege. Szóba áll-e Jason a szeretett nővel, tudván, hogy más férfitól várandós? Hogy kerül a fiatalasszony Odesszába? Egymáséi lehetnek-e végre a szerelmesek? Vagy megint közbeszól a politika és a történelem? Marianne szenvedéstörténete tehát nem ér véget, ahogy az izgalmak, a kalandok sem. Erre talán az utolsó, hatodik kötetben végre sor kerül.

Kollekciók