Ajax-loader

Juliette Benzoni könyvei a rukkolán


Juliette Benzoni - A ​vörös liliomos tőr
Az ​árva, kolostorban nevelkedett Lorenza hatalmas vagyon örököse, ráadásul Medici Mária francia királyné unokahúga és keresztlánya. Esküvőjére készülődik éppen, de a menyegző előestéjén vőlegényét megölik, és a merénylő üzenetet hagy számára: így jár mindenki, aki őt feleségül akarja venni. Lorenza nem tér vissza a kolostorba, elfogadja a királyné meghívását. Mária arra kéri, segítse neki elnyerni férje, a csapodár IV. Henrik barátja és tanácsadója kegyeit, s legyen Hector de Sarrance márki fia, Antoine felesége. A fiú szíve már foglalt, ám amikor az udvarban bemutatják egymásnak a két fiatalt, Antoine azonnal beleszeret Lorenzába. Ekkor átszakad a szenvedélyek gátja, és az intrikák, cselszövések, gyilkosságok sorozata mindent megváltoztat. Juliette Benzoni a tőle megszokott fordulatossággal kelti életre a romantikus történet mögött feszülő és a 17. század elejének francia királyi udvarát ábrázoló történelmi freskót.

Juliette Benzoni - Hajnal ​szerelme
A ​kétkötetes történelmi regény az arisztokrata Königsmark család tagjainak sorsát követi figyelemmel. Az első könyv főhőse a különleges egyéniségű lány, Aurora. A Königsmarkok nagyszerű katonákat és hősöket adtak Európának, de nő létére Aurora sem marad le a család férfiai mögött. S ami a legfontosabb, nagyszerűen bánik adottságaival. Páratlan szépsége, éles esze, műveltsége és zenei tehetsége nem teszi önteltté. Emellett okos és megfontolt, bátor és kitartó, úgy bánik a szóval, mint katona a karddal. Mindezen tulajdonságok birtokában kel útra, hogy felkutassa rajongásig szeretett és csodált fivérét, Philippet. Megpróbáltatásokkal teli kalandjai során elkerül Friedrich-August szász választófejedelem udvarába. Azonnal meghódítja a rendkívüli testi erejéről és nagy természetéről később Erős Ágost néven híressé vált herceget és lengyel királyt, majd a viharos első találkozásból kölcsönös szerelem szövődik közöttük. A népszerű írónő a tőle megszokott fordulatokkal fest mozgalmas, szenvedélyekkel telített történelmi freskót ezúttal a Napkirály, XIV. Lajos uralkodásának koráról, a felvilágosodás hajnalának ellentmondásos időszakáról, amelyet a szereplők egyéni sorsának hiteles rajza tesz szemléletesebbé.

Juliette Benzoni - Fiora ​és a pápa
A ​Fiora és a pápa A firenzei lány és a Vörös liliom regényciklus folytatása.Az előző kötetek a reneszánsz Itáliába, Firenzébe, valamint XI. Lajos és Burgundiai Merész Károly udvarába kalauzolják az olvasót. Most a kalandok végtelen sora Fiorát Rómába, IV. Sixtus pápa udvarába vezeti, ahol túszként akarják felhasználni. Nemcsak az Angyalvár börtönét ismerheti meg, hanem az erkölcstelen Borgia bíboros palotáját is... Természetesen most is a történelemből jól ismert személyiségek, ellenségek és barátok, szerelmesek és árulók bonyolítják tovább azt a lebilincselő történetet, melyet az írónő kötetről kötetre fűz tovább.

Juliette Benzoni - Ravaillac ​kése
Lorenza ​újabb esküvőre készülődik, amelyet a vészjósló fenyegetés ellenére ezúttal meg is tartanak. A vigasságot még a király furcsa üzenete sem zavarja meg, pedig az ifjú házasok csak most ébrednek rá, hogy egymás karjaiban fogják megtalálni a boldogságot. Néhány rövid, szerelemmel töltött nap után azonban el kell válniuk, mert Henrik bizalmas feladattal bízza meg az újdonsült férjet. A csapodárságáról híres király el akarja raboltatni legújabb szenvedélyének tárgyát, akit férje elrejtett a fékezhetetlen vágyú uralkodó elől... Párizsban eközben Medici Mária királynévá koronázására készülnek, amire a feleségétől elhidegült Henrik csak nagy kegyesen adott engedélyt. Szaporodnak a baljós előjelek, s Lorenza nem sok jóra számít, amikor a sors ismét az útjába sodor egy titokzatos, zöld ruhás, vörös hajú férfit, akit egykor már látott valahol... A szerző a második kötetre is jócskán tartogat meglepetéseket, és mi olvasók végigizgulhatjuk, hogy a politikai játszmák, intrikák és a nagyúri szeszélyek megkímélik-e hőseink boldogságát.

Covers_2887
elérhető
7

Juliette Benzoni - Virradat
Hortense ​Párizsba szökik, hogy végre érvényt szerezzen az igazságnak.Itt találkozik egykori barátnőjével, az időközben Morosini grófnévá lett Feliciával, aki segítségére siet - jóllehet, ő is bajban van: titokzatos körülmények között eltűnt bátyja után kutat. Közben a főváros forrong, kitör az 1830-as forradalom. Lajos Fülöp személyében új király kerül a trónra. Vajon ő igazságot szolgáltat Hortense-nak szülei gyilkosaival szemben? S a kegyetlen Lauzargues márki miben mesterkedik? Vajon lesz-e hősnőnknek elég bátorsága, hogy még egyszer visszatérjen ősi hajlékába, a félelmek és örömök földjére?

Juliette Benzoni - Hajnal ​fia
Aurora ​és a szász választófejedelem, Friedrich-August szerelméből megszületik Moritz, akit a herceg nem ismer el fiának, hiszen szinte vele egy időben látja meg a napvilágot törvényes fia, a trónörökös is. Az önérzetes Aurora nem törődik bele a kudarcba, és büszkeségén is kész úrrá lenni, csakhogy fiának a Königsmarkokhoz és hercegi származásához méltó jövőt biztosítson. S bár mint szerető más nő veszi át helyét a választófejedelem oldalán, szépségével, okosságával minden intrika ellenére sikerül megőriznie Friedrich-August ra gyakorolt befolyását. A Quedlinburgi Lutheránus Apátság kanonisszájaként tekintélyt szerez magának, és diplomáciai adottságait kamatoztatva jelentős szerepet vállal abban, hogy a választófejedelem II. Ágost néven elfoglalhassa a lengyel trónt is. Minden erőfeszítése ellenére azonban csak a grófi címet tudja kivívni a közben erős fiúvá serdülő Moritznak. Az apja rendkívüli testi erejét és anyja vonzerejét egyesítő ifjú gróf számára a katonai karrier nyújt lehetőséget a kibontakozásra. Szász Moritz rettenthetetlen katonává és kiváló stratégává küzdi fel magát, s dicsősége csúcsán elnyeri a Franciaország marsallja címet. A népszerű írónő a tőle megszokott fordulatokkal fest mozgalmas és szenvedélyekkel telített történelmi freskót a XVIII. század elejének Európáját feldúló örökösödési háborúk koráról.

Juliette Benzoni - A ​száműzött
1803-at ​írunk Benzoni regényfolyamának negyedik, utolsó kötetében, amikor is az immár 54 éves, de még mindig vonzó Guillaume gyermekeivel – két fiával és Elisabeth lányával – boldogan élne a Forgószelek Házában...Ezt az idillt azonban beárnyékolja egy gyönyörű, ámde álnok nőalak, Lorna, Édes Marie lánya, aki betelepszik a Tremaine-házba. Sőt: gyermeket vár nagybátyjától, Guillaume-tól, akinek valójában nem érte dobog a szíve. S egy másik gyermek is megfogan: Elisabethé és a száműzött trónörökösé, XVII. Lajosé. Mi lesz a gyermekekkel? Mi lesz a szerelmekkel? Beköltözik-e még a Forgószelek sok szenvedést látott házába a béke és a boldogság? Mindeközben a háttérben felbukkannak a korszak nagy történelmi alakjai: a hírhedt rendőrminiszter, Fouché, a ravasz diplomata, Talleyrand és maga Bonaparte Napóleon. Benzoni ezúttal is úgy nyújt hiteles történelmi tablót, hogy közben izgalmas-élvezetes olvasmányban is részünk lehet, és végigkövethetjük egy nem mindennapi család sorsát.

Juliette Benzoni - Le ​collier sacré de Montezuma
Dans ​les années 1920, à Paris, le mariage de Gilles Vauxbrun, riche antiquaire de la place Vendôme, avec une magnifique Mexicaine, descendante de Cortès et Montezuma, tourne au cauchemar : le fiancé disparaît sur le chemin de l'Église. Kidnapping ou machination ? Son témoin, Aldo Morosini, Vénitien amateur de mystères, se lance à sa recherche. Mais tout est étrange dans cette affaire, à commencer par la belle-famille mexicaine qui accuse Vauxbrun d'avoir orchestré sa disparition après leur avoir dérobé un joyau inestimable : les légendaires émeraudes de Quetzalcóatl. Selon l'histoire, celles-ci seraient maudites...

Juliette Benzoni - Les ​Joyaux de la sorcière
La ​baronne d'Ostel, dotée d'une coquette fortune, avait fait réaliser de son vivant son portrait, arborant d'inestimables joyaux. Pourtant, à sa mort, son neveu et héritier naturel ne retrouve pas les précieux bijoux dans les pièces remises par le notaire. Aussi fait-il appel aux services du célèbre antiquaire Aldo Morosini. Celui-ci a pour mission de suivre la trace des ornements. Direction : l'Amérique...

Juliette Benzoni - L'Opale ​de Sissi
Automne ​1923. Depuis quelques mois, Aldo Morosini n'a plus goût à rien... Mais lorsque Simon Aronov, le "Boiteux de Varsovie" lui demande de partir en Autriche, à Vienne, et de s'attacher aux pas d'une jeune femme qui possède "l'Opale de Sissi", il retrouve son enthousiasme. L'opale serait la troisième des quatre pierres dérobées lors d'un pillage du Temple de Jérusalem... Or la tradition veut que, regroupées, elle permettent aux enfants d'Israël de retrouver leur terre... Cette nouvelle aventure entraîne le prince antiquaire au coeur d'une des plus belles régions d'Autriche où les fantômes de Mayerling errent encore et où se tapissent d'insaisissables personnages bien décidés à se mettre en travers de sa route afin que leurs noirs desseins triomphent... Or, il n'entre pas dans leur projet que "l'Opale de Sissi" leur échappe...

Juliette Benzoni - Olivier ​ou le trésor des Templiers
Pour ​apaiser la colère de Saint Louis et sauver sa tête, Renaud de Courtenay a épousé Sancie de Signes à Saint-Jean-d'Acre. De ce mariage précipité bientôt devenu un grand amour, un fils est né : Olivier. Une vie de gloire et de bonheur s'ouvrait devant l'enfant. Mais, quand le jeune homme annonce à ses parents qu'il a décidé de devenir templier, c'est la désolation et le déchirement. En effet, à cette époque, le Temple, chassé de Terre Sainte, court à sa perte. Philippe le Bel ne tolérera plus longtemps le pouvoir qu'il représente. Il est urgent de mettre à l'abri les trésors templiers, notamment le plus précieux d'entre tous : l'Arche d'Alliance. C'est Olivier qui est chargé de cette très dangereuse mission. Lui qui pour respecter la loi du Temple s'est toujours voulu à l'écart des femmes, rencontre sur son chemin une éblouissante jeune fille : Aude, dont le père est maître bâtisseur de cathédrales. Bouleversé dans son coeur, Olivier doit en même temps subir les persécutions dont sont victimes tous les templiers. La mort sur le bûcher de leur Grand Maître Jacques de Molay, la folle révolte des bâtisseurs, les intrigues à la cour du Roi, où Aude est la suivante de Marguerite de Bourgogne, tous ces malheurs et ces tumultes vont faire couler le sang et accumuler des ruines sur lesquelles la fleur de l'espérance peine à éclore... Après Thibaut ou la Croix perdue, et Renaud ou la malédiction, ce troisième tome, Olivier ou les trésors templiers, termine la série des Chevaliers, vaste épopée qui se déroule de 1176 à 1320, où Juliette Benzoni, une fois de plus, laisse éclater son talent exceptionnel de romancière de l'Histoire.

Juliette Benzoni - Marie ​des passions
La ​suite des aventures de la belle Marie à la Cour de Louis XIII qui va devoir affronter un adversaire de taille : Richelieu... Exilée après une tentative d'attentat contre le cardinal de Richelieu, Marie, duchesse de Chevreuse, n'a de cesse de regagner la Cour, loin de laquelle elle dépérit. Seule sa passion dévorante pour l'aristocrate anglais Henry Holland illumine sa retraite. Dès son retour à Paris elle prend la tête, avec l'appui de la reine Anne d'Autriche, de complots aussi ambitieux qu'improbables. Mais chacune de ces conspirations l'éloigne un peu plus du pouvoir. Collectionnant les admirateurs, Marie connaîtra-t-elle enfin le bonheur d'un amour partagé ? Saura-t-elle, malgré ses erreurs, conserver son influence à la Cour ? Confiante en son extraordinaire destin, elle ne va pas hésiter à se mettre en danger pour obtenir ce qu'elle désire...

Juliette Benzoni - Le ​talisman du Téméraire 2.
Découvrez ​en exclusivité Le Talisman du Téméraire en intégralité en version numérique ! Le 2 mars 1476, Charles le Téméraire, le tout puissant duc de Bourgogne, est contraint par les Suisses d'abandonner à Grandson son camp et les richesses fabuleuses qu'il contient. Un trésor dont le joyau le plus important est son chapeau de parade. Couvert de perles, le fermail du sommet se compose de pierres exceptionnelles : trois rubis dits " les Trois Frères " et un gros diamant triangulaire bleuté " le Grand diamant de Bourgogne ". Privé de ces bijoux qu'il considère comme son talisman, le Téméraire ne connaîtra que des défaites jusqu'à sa mort devant Nancy le 5 janvier 1477... Cinq siècles plus tard, les quatre pierres réapparaissent et bouleversent la vie d'Aldo Morosini et de son fidèle " gang ". Il suffira pour cela d'une visite à son notaire et d'un drame dans l'église Saint-Augustin, à Paris... De disparitions en découvertes, de mensonges en révélations, de Paris à la Franche-Comté en passant par la Suisse, le trésor de Charles le Téméraire ne cesse d'entraîner Aldo Morosini et son " gang " dans une folle aventure. Une aventure d'Aldo Morosini

Juliette Benzoni - La ​Perle de l'Empereur
Certains ​des joyaux de la couronne de France sont auréolés de légendes bien ténébreuses... C'est le cas de cette énorme perle sertie de diamants appelée la « Régente ». Depuis que Napoléon Ier l'offrit à sa seconde épouse Marie-Louise, le beau bijou n'a cessé de faire couler le sang, de causer damnations et malheurs à ses propriétaires. Lorsque, un soir de 1920, une mystérieuse tzigane confie la perle au Prince Morosini, un célèbre antiquaire de Venise, la vie du gentilhomme bascule dans le crime et le déshonneur. Pourtant, loin de prendre la fuite, le prince mène l'enquête, sa fascination pour la « Régente » grandissant un peu plus chaque jour et amenant son cortège de sombres figures : comtesses déchues, maharadjahs sanguinaires et surtout ce « Napoléon VI » qui signe d'une énigmatique carte de visite tous les désordres occasionnés par le bijou maudit... Une nouvelle aventure du prince antiquaire vénitien Aldo Morosini, héros de la série Le Boiteux de Varsovie et des Émeraudes du Prophète.

Juliette Benzoni - Les ​Émeraudes du Prophète
Aldo ​Morosini, le prince antiquaire vénitien, a accompli sa mission. Il a retrouvé les quatre pierre sacrées du Grand Pectoral qui avaient été dérobées lors du pillage du Temple de Jérusalem. Il les a restituées aux autorités juives et entend, à présent, poursuivre sa lune de miel à Jérusalem avec sa jeune épouse, Lisa. Peu de temps après, Morosini rencontre Abner Goldberg, haut dignitaire de la synagogue, qui lui demande de retrouver les " sorts sacrés ", l'Ourim et le Toummim, deux émeraudes autrefois enchâssées au dos du Pectoral. La légende raconte que Jéhovah en personne les aurait remises au prophète Élie. Celui qui les détient possède grâce à leur pouvoir le don de clairvoyance. Morosini refuse. Lorsqu'il rentre à son hôtel, Lisa a disparu. Elle a été enlevée et ne lui sera rendue que lorsqu'il se sera acquitté de sa nouvelle tâche. S'il avertit la police, Lisa sera exécutée...

Juliette Benzoni - Les ​larmes de Marie-Antoinette
Dans ​les jardins du château de Versailles, le vernissage de l'exposition « Magie d'une reine », consacrée à Marie-Antoinette, rassemble aristocrates et collectionneurs. Parmi les invités, Aldo Morosini, prince vénitien et antiquaire, attire tous les regards. Mais la somptueuse réception est bouleversée par un crime étrange : un homme s'effondre, un loup de carnaval en velours noir planté dans le dos à l'aide d'un poignard... La disparition de l'un des bijoux exposés, une larme de diamant, explique-t-elle ce meurtre ? Pourquoi l'assassin signe-t-il ses forfaits « le Vengeur de la Reine » ? Pressentant que le destin tragique de Marie-Antoinette hante toujours les murs de Versailles, Morosini décide de mener l'enquête. Mais, alors que le mystère s'épaissit, les victimes continuent de tomber, comme sacrifiées au souvenir d'une reine qui déchaîna les passions...

Juliette Benzoni - La ​Rose d'York
Automne ​1922... Quelques mois plus tôt, le prince Morosini - expert en joyaux anciens - a été contacté par le mystérieux Simon Aronov surnommé le "Boiteux de Varsovie". Celui-ci lui a confié une mission périlleuse : retrouver quatre pierres précieuses dérobées lors du pillage du Temple de Jérusalem... La tradition veut que, regroupées, elles permettent aux enfants d'Israël de retrouver leur terre. Après avoir découvert l"Étoile bleue", le prince embarque pour l'Angleterre où serait la "Rose d'York", un fabuleux diamant dont la trace s'est perdue depuis plusieurs siècles. Commence alors une course folle semée d'embûches. Des ruelles sordides de l'East End aux somptueux manoirs de l'aristocratie, ils sont nombreux à convoiter la pierre précieuse, et ses adversaires sont prêts à tout pour contrer les projets du Boiteux.

Juliette Benzoni - On ​a tué la Reine!
Destin ​mouvementé de Charlotte de Fontenac à la cour de Louis XIV. Protégée de mademoiselle de Fontanges devenue la maîtresse du roi sur fond de rivalités entre madame de Montespan et madame de Maintenon, elle se retrouve en danger après la mort suspecte de sa protectrice. La reine Marie-Thérèse décède également peu de temps après et Charlotte découvre qu'elle a été assassinée.

Juliette Benzoni - L’anneau ​d’Atlantide
Venise, ​sous la lune. À deux pas du Grand Canal, un vieillard agonise sous les coups. Aldo Morosini, prince et antiquaire, n'aura que le temps de recueillir ses dernières paroles. Et l'anneau mystérieux qu'il cachait dans sa chaussure... L'Égypte, l'Atlantide, la Reine inconnue... Le message était bref, mais alléchant. Aussi, lorsqu'une ex-femme du roi Fouad le convie au Caire, Morosini se lance dans une effervescente chasse au trésor. À ses risques et périls...

Juliette Benzoni - A ​király hálószobája
Miután ​Mária Terézia királyné gyanús körülmények között elhalálozik, az ifjú Charlotte-nak nyoma vész. Legutoljára akkor látták, amikor szemmel láthatóan zaklatott állapotban követte a királyt a dolgozószobájába, s azóta senki sem hallott felőle. Mindeközben az udvart lefoglalja a gyász és a temetés, így a többség meg is feledkezik róla. Vannak azonban néhányan, akiket nem hagy nyugodni ez a különös helyzet: Montespan márkiné, Lajos egykori kegyencnője kedveli Charlotte-ot, és ezért úgy dönt, értesíti a rendőrség főparancsnokát. Ám amikor a fiatal nő váratlanul előkerül, csak árnyéka önmagának. Hogy mi történt vele távollétének hosszú hónapjai alatt? Erre próbál fényt deríteni a rendőrfőnökön kívül Charlotte kuzinja, az éles eszű Léonie kisasszony, valamint a fiatal rendőrtiszt, Alban Delalande, aki halálosan szerelmes belé… A sorozat második s egyben befejező kötetében véget érnek Charlotte de Fontenac viszontagságai a Napkirály udvarában, ahol ármánykodás, rivalizálás, szerelem és gyűlölet uralkodik. Juliette Benzoni ismét remekel: a végsőkig képes feszültség alatt tartani olvasóit.

Juliette Benzoni - Gyilkosság ​Versailles-ban
Benzoni ​kétkötetes történelmi regényében XIV. Lajos, a Napkirály korába kalauzolja el olvasóit. A történet főszereplője a szép, fiatal, hányatott sorsú lány, Charlotte, akit önző anyja kolostorba zárat, hogy ne zavarja őt külön útjaiban. A lány megszökik a kolostorból, és menekülése éjszakáján rettenetes rítus tanúja lesz egy elhagyott kápolnában. A szörnyű helyzetből egy idegen fiatalember menti meg. A lány halott apja nővérénél, Brecourt grófnénál lel menedékre... Így kezdődnek Charlotte kalandjai abban a veszélyes korban, amikor Párizs rejtélyes mérgezések hírétől hangos. Az arisztokrácia némely tagjának üzelmei nem kímélik még a Napkirály palotáját sem, pedig a grófné éppen a királyi udvarban rejti el unokahúgát, akit az orléans-i hercegné pártfogására bíz. Charlotte előtt így megnyílik az egyetlen út az érvényesüléshez, de ezentúl nagyobb veszélyek leselkednek rá, mint valaha... A Napkirály udvarának ármánykodással, árulással és intrikával teli életén keresztül az olvasó izgalmas történelmi korszakot ismerhet meg az írónő letehetetlen történelmi regényéből.

Juliette Benzoni - A ​betolakodó
Megint ​eltelt jó pár év, s Guillaume Tremaine immár középkorú, bár még mindig rendkívül vonzó férfi. A Forgószelek Házába viszi Édes Marie-tól való fiát, Arthurt, akit féltestvérei, Adam és Elizabeth - ha eleinte nem is könnyen, de - befogadnak otthonukba. Ám egy nemkívánatos személy is érkezik a békés családi fészekbe: Lorna, Édes Marie gyönyörű, de álnok lánya. A betolakodó szemet vet Guillaume-ra, s ezzel szörnyű lavinát indít el: a ház békéje veszélybe kerül...

Juliette Benzoni - York ​rózsája
Amikor ​Aldo Morosini herceg, a régi kövek szakértője találkozott Simon Aronovval, a varsói sántával, nem számított a szokatlan küldetésre, mellyel a titokzatos személyiség megbízta: keresse meg a Jeruzsálemi Templom főpapjának melldíszéből, a tizenkét drágakő berakásos aranylapból hiányzó négy ékkövet. A hagyomány szerint ugyanis Izrael csak akkor nyeri vissza ősi földjét, ha a melldísz teljes épségben hazatér...Az első drágakő,a Kék Csillag felkutatása után a herceg Angliába utazik, abban a meggyőződésben, hogy ott találja a York Rózsáját. Útját ismét különös kalandok kísérik, meglepetések és elkeseredések, ujjongások és csalódások sora várja, mire végre eléri célját, és felfedezi, hogy a női lélek még kiszámíthatatlanabb, még titokzatosabb, mint a londoni dokkok sötét sikátorai...

Juliette Benzoni - A ​szenvedélyes
Történetünk ​derekán akkor váltunk el a hősnőnktől, Marie-tól, amikor azt hitte, útonállók csapdájába került, s vége az életének. Azonban a kaland folytatódik, hisz Marie előtt elvégzendő feladatok állnak XIII. Lajos francia király országában, ahol ármány és cselszövés határozza meg a politikát. A még mindig nagyon fiatal, elbűvölően szép Marie immár Chevreuse hercegnéként tartja kezében a Richelieu bíboros elleni összeesküvés szálait, s továbbra is bírja a királyné, Ausztriai Anna bizalmát és barátságát. Kiapadhatatlan szenvedély hajtja újabb intrikák, újabb szerelmek és újabb veszedelmek felé, miközben észre sem veszi, mennyire magányos. A vágy, hogy mások vesztét okozza, lassan elcsitul benne, s végre megismeri az önzetlen szeretet mindennél becsesebb, vigasztaló erejét.

Juliette Benzoni - A ​büszke amerikai
Vajon ​hol jár az esze Alexandrának, a büszke, önfejű amerikai szépségnek, míg az előkelő tengerjáró fedélzetén Franciaországba tart? Jonathannál, a férjénél, aki nem szívesen engedte útnak egyedül, de magas állása visszatartotta New Yorkban? Netán Európán, amelynek kultúrájában meg akar merítkezni, s a nagy divatházak kollekcióit is letarolná? Vagy az ötvenöt rettenetes napon, melyet hat évvel korábban a boxerlázadás idején élt át Pekingben? Akkor Antoine Laurens, a jó nevű festőnek álcázott titkos ügynök és ékszertolvaj megmentette az életét. A hajón ismét találkoznak. Alexandra ezt a legjobb előjelnek véli a jövőre nézve: mámorító lesz, mint egy pohár pezsgő, a múlttal meg nem kell törődni. Mint mindig, ezúttal is ellenállhatatlannak bizonyul majd, sikert sikerre halmoz... Vagy mégsem? Egy virágoskertté alakított vonatfülke, egy velencei mulatság, egy fehér jade-lótusz és egy gyilkos mérgű orchidea megannyi váratlan fordulatot hoz Alexandra, a büszke amerikai hölgy életébe.

Juliette Benzoni - Le ​talisman du Téméraire 1.
Une ​nouvelle aventure du prince antiquaire vénitien Aldo Morosini dont la vie est bouleversée par l'apparition de trois rubis exceptionnels datant du XVe siècle... Le 2 mars 1476, Charles le Téméraire, le tout puissant duc de Bourgogne, est contraint par les Suisses d'abandonner à Grandson son camp et les richesses fabuleuses qu'il contient. Un trésor dont le joyau le plus important est son chapeau de parade. Couvert de perles, le fermail du sommet se compose de pierres exceptionnelles : trois rubis dits « les Trois Frères » et un gros diamant triangulaire bleuté « le Grand diamant de Bourgogne ». Privé de ces bijoux qu'il considère comme son talisman, le Téméraire ne connaîtra que des défaites jusqu'à sa mort devant Nancy le 5 janvier 1477... Cinq siècles plus tard, les quatre pierres réapparaissent et bouleversent la vie d'Aldo Morosini et de son fidèle « gang ». Il suffira pour cela d'une visite à son notaire et d'un drame dans l'église Saint-Augustin, à Paris...

Juliette Benzoni - Princesse ​des Vandales
Après ​avoir trouvé son château pillé et dévasté par les troupes du Grand Condé, qu’elle aime depuis l’enfance, Isabelle, duchesse de Châtillon, entend lui faire payer mais ne résistera pas longtemps à l’amour qu’il lui avoue. Ce pourrait être le bonheur. Ce sera la fin d’une paix relative pour Isabelle. La Fronde du Parlement et des Parisiens s’achève. Celle des Princes commence. Moins pour chasser Mazarin que pour s’emparer du pouvoir, avant que le jeune Louis XIV ne l’assume. Pour Isabelle commence un incessant et épuisant combat où elle ira jusqu’à jouer sa vie pour empêcher le héros de Rocroi de passer à l’ennemi et de retourner ses armes contre la France, entraînant avec lui François, son jeune frère qu’elle aime infiniment. Quand cette dure bataille prend fin, Isabelle, adorée des uns, détestée des autres, n’en aura pas fini avec l’aventure menée au galop de ses chevaux. Ils la mèneront très loin, très haut sans qu’elle abandonne jamais l’amour de son enfance.

Juliette Benzoni - Négy ​tenger vándora
Két ​házasságkötés és a császárral való szenvedélyes szerelem után Marianne végre tudja, ki az a férfi, akit igazán szeret, ki az, akivel az életét szeretné leélni. A férfi is őt akarja, csakis őt, ehhez nem fér kétség. De szerelmük elé súlyos akadályok gördülnek: immár mindketten házasságban élnek, ráadásul Jason Beaufort-t - mert róla van szó, a tengerészkapitányról - súlyos bűn vádjával előbb halálra, majd kényszermunkára ítélik. Marianne-t pedig Pilar, a megcsalatott, bosszúálló asszony, a szenvedélyes mexikói nő elrabolja.

Juliette Benzoni - Az ​árnyak grófnője
A ​Forradalom vihara elült, Anne-Laure de Pontallec visszatér Saint-Malóba, bár igen keserű szájízzel, hiszen sok, számára kedves barátja a guillotine alatt végezte, vagyonát elrabolták, házát kifosztották, s hitvány férjének, akivel egyszer s mindenkorra le akar számolni, nyoma veszett. Ám örömre is van oka, hiszen rég látott szerettei nem feledkeztek meg róla, s szolgái továbbra is nagy tisztelettel veszik körül. Anne-Laure azonban, miután otthoni ügyeit elrendezte, nem tud nyugodni: vissza kell térnie Párizsba, hogy viszontlássa szerelmét, a királyért rendületlenül küzdő Batz bárót, és híreket kapjon a Bourbon család életben maradt tagjainak sorsáról.

Juliette Benzoni - La ​Chimère d’or des Borgia
14 ​avril 1912. Le Titanic sombre corps et biens. À son bord, la marquise d'Anguisola gît poignardée – ses bijoux, dont la Chimère d'Or des Borgia, envolés. Pour tous, la légendaire parure de César est définitivement perdue. Vingt ans plus tard, lors d'une vente à Drouot, certains de ces bijoux reparaissent. Aldo Morosini, prince et antiquaire, se lance dans une chasse au trésor ou se bousculent milliardaire texan, sociétés secrètes et femmes fatales.

Juliette Benzoni - Az ​intrikus
Marie-Aimée ​de Rohan-Montbazont tizenhét évesen adták férjhez az ifjú XIII. Lajos király jóbarátjához, Charles d’Albert-hez, Luynes dúsgazdag, de könnyelmű hercegéhez. Marie álmodozásra indított minden férfit, akár a királyt vagy a pápát is! Mindene megvolt: vonzerő, ragyogás, báj, szépség, s egyben élénk szellem és ellenállhatatlan életöröm. Mosolya minden szívet megnyitott előtte, áradó nevetése megenyhítette a legszigorúbb matrónákat is. S most, nem sokkal azután, hogy megözvegyült, királyi parancsra mennie kell...

Juliette Benzoni - A ​remény
A ​Napóleon korában játszódó nagy regényfolyam utolsó kötetében Marianne - a maga módján - részt vesz az 1912-es nagy oroszországi hadjáratban, végigutazza a hatalmas orosz sztyeppéket a Fekete-tengertől egészen az Északi-tengerig, látja lángokban Moszkvát, közben megszüli gyermekét, akit rögtön el is vesznek tőle, ahogy Jasont, a nagy szerelmét is újra szem elől téveszti - talán örökre. Rátalál-e újra a kisfiúra, rátalál-e újra a szerelemre, mi várja Itáliában, abban a kastélyban ahol a férje él - immár maszk nélkül - , s akihez kényszerűségből ment hozzá? Minden rejtélyre választ kapunk, miközben hihetetlen kalandokon és viszontagságokon át kísérhetjük végig hősnőnket a tűz és jég, kétségbeesés és remény között...

Kollekciók