Ajax-loader

Frank Júlia könyvei a rukkolán


Frank Júlia - A legfinomabb nemzetközi fogások
A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Frank Júlia - A legfinomabb fogyókúrás ételek
A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Frank Júlia - Gépek ​a konyhában
Bevezetés ​(részlet): "Háziasszony legyen a talpán (azaz tűsarkain),aki kiismeri magát a háztartási gépek dzsungelében,és tudja,hogy az üzletek kínálatából melyik háztartási gép lenne számára a legmegfelelőbb.A szóbeli tájékoztatás általában hiányos,és prospektust előzetesen még abban az esetben is ritkán kapunk,ha ragaszkodunk a vásárláshoz.Az üzletekben az eladó legfeljebb unottan vagy ingerülten kinyitja ugyan a dobozt,de hogy a gépet működés közben láthassuk....ez csak vágyálom! "..... Kiadási év:1989

Frank Júlia - A ​legfinomabb magyaros ételek
A ​sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Frank Júlia - Ötletfazék ​5.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - A ​legfinomabb befőttek és lekvárok
A ​sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Frank Júlia - Nagy ​Fritukönyv
Hazánkban ​évek óta kapható a kereskedelemben a fritu (fritőz, olajsütő készülék), amely új lehetőségeket teremt a konyhai ételkészítés területén. Aki azt hiszi, hogy benne igazán csak sült krumplit lehet készíteni, nagyon téved. Jelen könyvünk a bizonyság rá, mennyi zöldség-, hal-, húsétel és tésztaféle, lángos, fánk stb. készíthető ebben az ügyes készülékben. Könyvünkkel azoknak akarunk receptekkel, ötletekkel segítségére lenni, akik a készüléket megvették, vagy meg akarják venni.

Frank Júlia - A ​legfinomabb főtt tészták
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Sütés-főzés ​mikrohullámon
A ​Whirpool mikrohullámú készülékek használatával a sütés-főzés technikája lényegesen megváltozik, a konyhában eltöltött idő pedig megrövidül. A hagyományos, megszokott főzési módszereinket bizonyos esetekben el kell felejtenünk, és az ételeket az új technika kívánalmaihoz alkalmazkodva kell előkészíteni és elkészíteni.

Frank Júlia - A ​legfinomabb halételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - A ​legfinomabb csokoládés édességek és muffinok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_395266
elérhető
0

Frank Júlia - Zöldségek
Frank ​Júlia új szakácskönyvsorozata a gasztronómiai paletta minden színét felöleli. Az egyes kötetek receptjei egy-egy fő alkotóelemre épülnek, és szó szerint százféleképpen variálnak egy-egy témát. A kreatív szemlélettel készült ételújdonságok egyaránt megfelelnek a hagyományos tematikai elvárásoknak és a mai, egészséges étkezés követelményeinek. A konyhai fogasokra kinyitva is felakasztható kötetek főzés közben mindig szem előtt tarthatók.

Dworschák Ernő - Frank Júlia - Gundel Imre - Sós
A ​négy alapíz szakácskönyvei a kiadó új vállalkozása. Alapízként (sós, savanyú, édes, keserű) gyűjti kötegekbe a recepteket. Az első kötet a jellegzetesen sós ízű ételek elkészítésének módját tartalmazza. A bevezető rész foglalkozik a sós ízű ételek szerepével táplálkozásunkban, a NaCl-nak az emberi szervezetre gyakorolt hatásával, és azokkal a vegyületekkel, amelyekkel szükség (betegség) esetén helyettesíthető.

Frank Júlia - Magos ​receptek
Az ​egészséges táplálkozás nem nélkülözheti az olajos magvakat, hiszen nagy mennyiségben tartalmaznak többszörösen telítetlen zsírsavakat, továbbá gazdag vitamin- és ásványianyag-forrásnak számítanak. Rendszeres fogyasztásuk jelentősen csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását, és gyulladáscsökkentő hatásuk sem elhanyagolható. Az olajos magok nem csak nassolnivalók! Sokféle étel készíthető olajos magvakkal, a levesektől kezdve egészen a különféle desszertekig. A diós-mákos süteményeket mindenki ismeri, azonban ,,magos" leveseket, hús- és zöldségételeket, tésztákat már nem biztos. A kötetben szereplő több mint 100 recept mindegyike tartalmaz valamilyen olajos magot, érdemes kipróbálni valamennyit! Frank Júlia több tucat szakácskönyv szerzője, a magyar gasztronómiai irodalom kiemelkedő képviselője.

Frank Júlia - A ​legfinomabb olcsó ételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - A ​legfinomabb sörös-boros receptek
A ​sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Covers_106900
elérhető
2

Frank Júlia - Grillparti
"A ​társasági együttlét egyik legkellemesebb formája a grillezés, amikor beszélgetés-iszogatás közben a társaság tagjai együtt főznek, pontosabban sütnek. A sütés ilyenkor nem munka, hanem szórakozás, amikor a vendégek kíváncsian lesik, hogy mikor sül meg az illatozó finomság. Minden évszakban grillezhetünk: tavasszal, nyáron és kora ősszel a kertben, az erkélyen, illetve a szabadban, és akár faszenes rostsütőn, akár szabad tűzön készülhet az étel. Télen pedig a konyhában elektromos grillsütőben vagy lávaköves grillen sütögethetünk. A sült húsok kellemes kiegészítői a zöldségek, a köretek, desszertek és grillmártások, amelyeknek szinte csak a fantáziánk szabhat határt." (A szerző)

Frank Júlia - Zanker Zsuzsa - Csallos Margit - Ínyenckonyha ​cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak
Ez ​a könyv, amelyet most "feltálalunk" a cukorbetegeknek és a fogyókúrázóknak, azzal a céllal készült, hogy diétájuknak megfelelő ételeket készíthessenek. Nem csupán egészségeseket, hanem finomakat, sőt, még az ínyenceknek is megfelelőket. Hétköznapra valókat éppúgy, mint ünnepieket és vendégvárókat. Szeretnénk bebizonyítani, hogy ha valaki szeret főzni, az a legkifinomultabb ízlésű "gourmet" cukorbeteg számára is képes finom fogásokat készíteni. Ugyanakkor a receptek azoknak is szólnak, akik egyszerűen csak kalóriaszegény, ám ízletes fogásokat szeretnének enni. Mindenki, aki egészségesen akar táplálkozni, megtalálja diétáskönyvünkben a neki tetsző recepteket. Frank Júlia

Frank Júlia - A ​legfinomabb szárnyasételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Ötletfazék ​2.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Az ​én kamrám
Frank ​Júlia több tucat szakácskönyv szerzője, a magyar gasztronómiai irodalom kiemelt képviselője ebben a könyvben a tartósítással kapcsolatos alaptudnivalókat - pl. befőzés, savanyítás - foglalja össze. Minden könyvhöz 84 öntapadós címke tartozik, kétféle méretben.

Frank Júlia - A ​legfinomabb ünnepi ételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Palacsintaparti
"Egyszer ​fogadásból egy olyan bulit rendeztem fiatalok számára, ahol minden étel alapja a palacsintatészta volt. Készült hideg és meleg előétel, főétel, desszert, mind-mind palacsintából. Nem jöttek rá a turpisságra, csak a lakoma legvégén! Azóta számtalan barátom híve a palacsintának, legyen az sós avagy édes. Ebben a könyvben főként különlegesebb palacsintákat talál a kedves olvasó a legkülönbözőbb változatokat: a hagyományosan sütött és töltött tésztától kezdve a rafináltan összegöngyöltig, a serpenyőstől a tepsis variációig, a rakott palacsintától a rántott formáig szinte minden szerepel a könyv lapjain. Kellemes palacsintázást kívánok jó társaságban!" Frank Júlia

Frank Júlia - A ​legfinomabb palacsinták
A ​sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Frank Júlia - A ​legfinomabb levesek
A ​sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Frank Júlia - Óriás ​szakácskönyv kezdőknek és haladóknak
Négyezer ​megfőzött és kipróbált receptet, valamint megszámlálhatatlan főzési és háztartásvezetési ötletet és tanácsot kínál olvasóinak és felhasználóinak a jól ismert gasztronómiai szakember konyhai enciklopédiája. Frank Júlia ötvenötödik könyvében megtalálható a magyar konyha minden árnyalata. Kimeríthetetlen tárháza a hideg és meleg, könnyű és nehéz, egyszerű és bonyolult, hagyományos és modern ételek receptjeinek. A fő témakörök: Levesek és levesbetétek; Hús- és húsos ételek; Hal- és halas ételek; Szabad tűzön; Tojásételek; Főzelékek, köretek; Zöldséges főételek; Saláták; Zöldségpudingok, zöldséges felfújtak; Palacsinták; Tészták, Szendvicsek; Sajtkészítmények; Mártások; Mackófalatok, hidegkonyhai készítmények; Desszertek; Feltétek, húspótlók; Házi befőzés; Italok; Kenyerek, lángosok és pizzatészták; Édes és sós sütemények; Rétesek, bélesek; Különféle torták; Reformételek

Frank Júlia - Sütemények ​- Édes és sós sütemények
Frank ​Júlia új szakácskönyvsorozata a gasztronómiai paletta minden színét felöleli. Az egyes kötetek receptjei egy-egy fő alkotóelemre - jelen esetben az édes és sós süteményekre - épülnek, és szó szerint százféleképpen variálnak egy-egy témát. A kreatív szemlélettel készült ételújdonságok egyaránt megfelelnek a hagyományos tematikai elvárásoknak és a mai, egészséges étkezés követelményeinek. A konyhai fogasokra kinyitva is felakasztható kötetek főzés közben mindig szem előtt tarthatók.

Frank Júlia - A ​legfinomabb vegetáriánus ételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_137303
elérhető
2

Frank Júlia - Lángosparti
Mi ​legyen a hűtőben, amit bármikor elő lehet venni, és amit biztosan szeretnek is a vendégek? Mi az, ami nem drága, és nem is kell halálra dolgozni vele magunkat? A válasz: a LÁNGOS. Nincs hazánkban olyan ember, aki ne szeretné a frissen sült lángost! Akár magában, akár sajttal, tejföllel vagy valami "feltéttel", mártogatni való szósszal. A lángos a lehető legolcsóbb kínálnivaló, és egyszerre nagy mennyiségben süthető. Ha megérkezett a vendégsereg, a háziasszony a vendégek előtt, frissen sütheti a lángosokat, csak a tésztának kell előbb elkészülnie. Nyáron akár a kertben vagy a teraszon is megrendezhető a lángosparti. Sok sikert és kellemes sütögetést kívánok! Frank Júlia

Frank Júlia - Gyümölcsös ​nyalánkságok
Frank ​Júlia új szakácskönyvsorozata a gasztronómiai paletta minden színét felöleli. Az egyes kötetek receptjei egy-egy fő alkotóelemre -jelen esetben a nyalánkságokra- épülnek, és szó szerint százféleképpen variálnak egy-egy témát. A kreatív szemlélettel készült ételújdonságok egyaránt megfelelnek a hagyományos tematikai elvárásoknak és a mai, egészséges étkezés követelményeinek. A konyhai fogasokra kinyitva is felakasztható kötetek főzés közben mindig szem előtt tarthatók.

Frank Júlia - Az ​életem ízei
A ​kötet, amelyet most a kezében tart, kissé rendhagyó, mert nem szakácskönyv, bár van benne sok recept is. Főként olyan utazási élményeimről mesélek, amelyek érdekesek, szokatlanok, közük van a gasztronómiához, néhányuk az életem különleges fordulataihoz, élményeihez kapcsolódik. Amolyan ízes élet ízes étel, annál is inkább, mert az utazások folyamán megkóstolt különlegességek receptje minden fejezet végén megtalálható.

Covers_107343
elérhető
2

Frank Júlia - Pizzaparti
A ​pizza a legkitűnőbb társasági étel. Ön nemcsak a hagyományos, olaszos pizzákat találja meg, hanem a fantázia szülte, ízes, fűszeres tésztakölteményeket is. A pizzamártások és a pizzafeltétek között válogatva, kevéssé ismert vagy ismeretlen, ám nagyon ízletes változatokkal ismerkedhet minden pizzakedvelő háziasszony. Pizzára fel!

Kollekciók