Ajax-loader

kollekció: Vallás, mitológia

“Vasárnap ne lopj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő.”
(Rejtő Jenő)


Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Krisztina ​és Krisztián. Két tragikus sorsú, állami gondozott gyerek a hőse ennek a történetnek. A lány már hittel kerül az intézetbe, a fiú még keresi a Jézushoz vezető utat. Mindketten kiszolgáltatva a kegyetlen igazgatónak, és a gyerekek belső, íratlan törvényeinek. Krisztián legyőzi Színest, a bandavezért, és ő lesz a spartakiád aranyérmes győztese is. Mégis szöknie kell az intézetből - Krisztával együtt. Együtt éljük át a gyerekekkel igaz barátságukat, kiteljesedő szeretetüket, együtt menekülünk, és velük együtt pillantjuk meg - a templom tornyát is...

"The ​Gift of Rain spans decades as it takes readers from the final days of the Chinese emperors to the dying era of the British Empire, and through the mystical temples, bustling cities,and forbidding rain forests of Malaya." In 1939, sixteen-year-old Philip Hutton - the half-Chinese, half-English youngest child of the head of one of Penang's great trading families - feels alienated from both the Chinese and British communities. He discovers a sense of belonging in his unexpected friendship with Hayato Endo, a Japanese diplomat who rents a nearby island from his father. Philip proudly shows his new friend around his adored island of Penang, and in return Endo teaches him about Japanese language and culture and trains him in the art and discipline of aikido. But such knowledge comes at a terrible price. As World War II rages in Europe, the Japanese savagely invade Malaya, and Philip realizes that his mentor and sensei - to whom he owes absolute loyalty - is a Japanese spy. Young Philip has been an unwitting traitor, and he is forced into collaborating with the Japanese to safeguard his family. He becomes the ultimate outsider, trusted by none and hated by many. Tormented by his part in the events, Philip risks everything by working in secret to save as many people as he can from the brutality he has helped bring upon them.

Vannak ​korszakok a történelemben, amikor a szellemi világ különös erővel közeledik, hogy rendeltetése felé vezesse az emberiséget. Egy ilyen periódusban sajátos érintkezési és találkozási tér alakul ki a szellemi és a múlandó világ között, amely lehetővé teszi az arra fogékony emberek felemelkedését a szellemi világba. Minden eredeti vallás - például az őskereszténység is - ilyen találkozási teret jelenít meg. A Gnózis jelenlegi megnyilatkozása e találkozási tér kialakítását, felépítését és fejlődését írja le modern korunkban, a Rózsakereszt Szellemi Iskolája alakjában. A találkozási tér egy élő Test, a szellemi világra hangolt gondolatok, érzések és energiák tudatosan fenntartott összessége. Ezek fejezik ki a szellemi emberek tulajdonságait és erőit.

Moszkva ​belvárosában van egy kolostor, ahol a főtemplom bejáratai előtt az év minden napján emberek százai állnak sorban. Mindenki szegfűt tart a kezében és csendben imádkozik. Találunk közöttük idősödő katonákat, csinosan öltözött fiatal lányokat, meggörnyedt öreg néniket, komoly üzletembereket. Ezt a rengeteg különböző embert egyetlen kérés vonzza ide: „Hozzatok virágot a síromra!" A mai ember talán valódi sorcsapásnak gondolná, ha életét születésétől fogva világtalanul, kamaszkorától fogva mozgásképtelenül kellene leélnie. Voltak azonban olyanok, akik meglátták, megérezték a rajta keresztül kiáradó isteni kegyelmet és az ereje teljében dühöngő szovjet rendszer üldöztetése ellenére egyik lakásból a másikba menekítve bújtatták, őrizték e drága kincset. Az istentagadó rendszer ugyanis nagyon hamar megértette, hogy „Matronuska" nem egyszerűen vallásos, hanem hirdeti Krisztust, rengeteg embert el is vezet Őhozzá. Nem egyszerűen életben tartja, hanem hatalmas lángoszlopként mutatja fel az a kommunizmus számára oly gyűlöletes keresztény hitet. Ki tudta volna megjósolni, hogy a társai által kigúnyolt kislányból Kronstadti Szt. János tanúsága szerint az Orosz Egyház nyolcadik tartóoszlopa lesz, és ma az emberek fogyni nem akaró tömege zarándokol el hozzá és kéri imádságos közbenjárását? Hálás gyógyultak, kételyek közt őrlődő fiatalok, idősek és gyerekek fogalmazzák meg szeretetüket, amikor ereklyéi előtt imádsággal leborulva így válaszobiak neki: „Matrónuska segíts, látod, virágot is hoztunk a sírodra!"

Renowned ​teacher, writer of the acclaimed The Spirit of the Disciplines, and one of today's most brilliant Christian thinkers, Dallas Willard now offers a new six-session small group Bible study, The Divine Conspiracy, offering a timely and challenging call back to the true meaning of Christian discipleship. Gracefully weaving biblical teaching, popular culture, science, scholarship, and spiritual practice into one cohesive group study, Willard shows Christians everywhere the necessity of making profound changes in how we view our lives and live out our faith. This study masterfully captures the core of Christ's teachings in a fresh, relevant light, revealing a revolutionary way to experience God … by knowing Him as an essential part of the here and now, rather than only as a part of the hereafter. Based on the Sermon on the Mount, Willard calls Christians into an authentic faith and then offers a practical plan by which we can answer the call. In light of sales of the groundbreaking print book, thousands of Christians will enroll in “Jesus’ Master Class for Life” … The Divine Conspiracy. This Participant Guide is designed for use with the companion DVD (sold separately). It’s filled with insights, questions for discussion, and applications that will help you connect a new way of thinking to actual deeds and a different approach to life. Out on the risky waters of faith, Jesus is waiting to meet you in ways that will change your forever, deepening your character and your trust in God. Sessions include: 1. The Divine Conspiracy 2. The Path to a Blessed Life 3. Becoming a Good Person 4. Treasuring What Matters Most 5. Becoming a Community of Prayerful Love 6. Living as a Disciple of Jesus

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Márton ​László új regénye az 1882-es tiszaeszlári vérvádról és az akkori Magyarországról szóló groteszk mese, melyben a szerző a tőle megszokott szatirikus humorral és összefüggések sűrű hálójával mutatja meg, mi történik, ha egy ország a józan ész helyett a babonát, a megújulás helyett a maradiságot választja.

Covers_408635
0
0

A ​hazánkban erkölcsteológiát oktató tanárok 2001-ben elhatározták, hogy más diszciplínákkal foglalkozó kollégáik próbálkozását követve együttműködésre törekednek. E szándék elsőfokú megvalósulása a tudományos kutatási témák összehangolása az Erkölcsteológiai Tanulmányok sorozat első kötete. A tanulmányok szerzői körüljárják többek között az öregedés és halál kérdéseit, a személy közösségi életben vállalt szerepét, az alázat és a keresztény vasárnap témakörét, s mindeközben az erkölcsteológia tükrét tartják az érdeklődő Olvasó elé.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

A ​szentségekkel minden keresztény "találkozik". A hívő keresztények átélik a szentségek mélységes titkát saját életükben, családjuk, plébániájuk életében; átélik a Megváltó Krisztus ajándékozó szeretetét ezekben az élő, életet adó jelekben. Könyvünk, miközben sajátosan a szentségi lelkipásztorkodásról szól, betekintést nyújt a szentségeknek, illetve Jézus Krisztus misztériumainak egy olyan szemléletébe, amely nagyon sok hívő és pap számára új szépséget és fényt tartalmaz. Örömmel állapíthatjuk meg, hogy Egyházunk jelen lelkipásztori és teológiai útmutatásai, amelyeket e kötetben megismerünk, olyan szentségi szemléletre és lelkipásztorkodásra hívnak, amely napjaink sok létező kérdésére, megoldatlanságára választ ad.

A ​szentségekkel minden keresztény "találkozik". A hívő keresztények átélik a szentségek mélységes titkát saját életükben, családjuk, plébániájuk életében; átélik a Megváltó Krisztus ajándékozó szeretetét ezekben az élő, életet adó jelekben. Könyvünk, miközben sajátosan a szentségi lelkipásztorkodásról szól, betekintést nyújt a szentségeknek, illetve Jézus Krisztus misztériumainak egy olyan szemléletébe, amely nagyon sok hívő és pap számára új szépséget és fényt tartalmaz. Örömmel állapíthatjuk meg, hogy Egyházunk jelen lelkipásztori és teológiai útmutatásai, amelyeket e kötetben megismerünk, olyan szentségi szemléletre és lelkipásztorkodásra hívnak, amely napjaink sok létező kérdésére, megoldatlanságára választ ad.

Az ​Ó- és az Újszövetségre alapuló keresztény kinyilatkoztatás megközelítőleg háromezer évet ölel át. Nemzedékek sora alkotja azt a folyamatot, amelyben megfogalmazódott az Istenről szóló tanítás és gondolkodás. A XXI. század kezdetén sem nélkülözhetjük azokat a kereszténységgel kapcsolatos kifejezéseket és fogalmakat, melyek Európa gyökereihez, történelméhez, művészetéhez és hitéhez vezetnek bennünket. ___ A _Teológiai kulcsfogalmak szótára_ azokat a leglényegesebb szavakat veszi sorra, amelyek döntően meghatározzák a tájékozódásunkat egy olyan területen, mely a mai összetett világunkban nem annyira egyértelmű. Ezek a fogalmak nemcsak a múlt feltérképezéséhez szükségesek, hanem hozzásegítenek a keresztény vallással kapcsolatos biztos ismeretek elsajátításához is. ___ A szótár jó szolgálatot tesz a közép- és felsőoktatásban tanuló hallgatóknak, valamint a keresztény kifejezésekkel találkozóknak is, akik már egy hallott vagy olvasott, ám számukra homályos fogalmat szeretnének pontosan megismerni. A kézikönyv használhatóságát nagymértékben megkönnyíti a tárgy- és névmutató, mely a teológiát művelők kutatásait is lehetővé teszi.

Az ​Ó- és az Újszövetségre alapuló keresztény kinyilatkoztatás megközelítőleg háromezer évet ölel át. Nemzedékek sora alkotja azt a folyamatot, amelyben megfogalmazódott az Istenről szóló tanítás és gondolkodás. A XXI. század kezdetén sem nélkülözhetjük azokat a kereszténységgel kapcsolatos kifejezéseket és fogalmakat, melyek Európa gyökereihez, történelméhez, művészetéhez és hitéhez vezetnek bennünket. ___ A _Teológiai kulcsfogalmak szótára_ azokat a leglényegesebb szavakat veszi sorra, amelyek döntően meghatározzák a tájékozódásunkat egy olyan területen, mely a mai összetett világunkban nem annyira egyértelmű. Ezek a fogalmak nemcsak a múlt feltérképezéséhez szükségesek, hanem hozzásegítenek a keresztény vallással kapcsolatos biztos ismeretek elsajátításához is. ___ A szótár jó szolgálatot tesz a közép- és felsőoktatásban tanuló hallgatóknak, valamint a keresztény kifejezésekkel találkozóknak is, akik már egy hallott vagy olvasott, ám számukra homályos fogalmat szeretnének pontosan megismerni. A kézikönyv használhatóságát nagymértékben megkönnyíti a tárgy- és névmutató, mely a teológiát művelők kutatásait is lehetővé teszi.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Myth ​and reality collide in this sequel to The Immortals that sets Greek Gods against a modern Manhattan backdrop. Manhattan has many secrets. Some are older than the city itself. Winter in New York: snow falls, lights twinkle, and a very disgruntled Selene DiSilva prowls the streets looking for prey. But when a dead body is discovered sprawled atop Wall Street's iconic Charging Bull statue, it's clear the NYPD can't solve the murder without help. The murder isn't just the work of another homicidal cult -- this time, someone's sacrificing the gods themselves. While raising fundamental questions about the very existence of the gods, Selene must hunt down the perpetrators, tracking a conspiracy that will test the bonds of loyalty and love.

Myth ​and reality collide in this sequel to The Immortals that sets Greek Gods against a modern Manhattan backdrop. Manhattan has many secrets. Some are older than the city itself. Winter in New York: snow falls, lights twinkle, and a very disgruntled Selene DiSilva prowls the streets looking for prey. But when a dead body is discovered sprawled atop Wall Street's iconic Charging Bull statue, it's clear the NYPD can't solve the murder without help. The murder isn't just the work of another homicidal cult -- this time, someone's sacrificing the gods themselves. While raising fundamental questions about the very existence of the gods, Selene must hunt down the perpetrators, tracking a conspiracy that will test the bonds of loyalty and love.

An ​extraordinary, propulsive novel based on the true story of a family of Polish Jews who are separated at the start of the Second World War, determined to survive—and to reunite It is the spring of 1939 and three generations of the Kurc family are doing their best to live normal lives, even as the shadow of war grows closer. The talk around the family Seder table is of new babies and budding romance, not of the increasing hardships threatening Jews in their hometown of Radom, Poland. But soon the horrors overtaking Europe will become inescapable and the Kurcs will be flung to the far corners of the world, each desperately trying to navigate his or her own path to safety. As one sibling is forced into exile, another attempts to flee the continent, while others struggle to escape certain death, either by working grueling hours on empty stomachs in the factories of the ghetto or by hiding as gentiles in plain sight. Driven by an unwavering will to survive and by the fear that they may never see one another again, the Kurcs must rely on hope, ingenuity, and inner strength to persevere. A novel of breathtaking sweep and scope that spans five continents and six years and transports readers from the jazz clubs of Paris to Kraków’s most brutal prison to the ports of Northern Africa and the farthest reaches of the Siberian gulag, We Were the Lucky Ones demonstrates how in the face of the twentieth century’s darkest moment, the human spirit can find a way to survive, and even triumph.

An ​extraordinary, propulsive novel based on the true story of a family of Polish Jews who are separated at the start of the Second World War, determined to survive—and to reunite It is the spring of 1939 and three generations of the Kurc family are doing their best to live normal lives, even as the shadow of war grows closer. The talk around the family Seder table is of new babies and budding romance, not of the increasing hardships threatening Jews in their hometown of Radom, Poland. But soon the horrors overtaking Europe will become inescapable and the Kurcs will be flung to the far corners of the world, each desperately trying to navigate his or her own path to safety. As one sibling is forced into exile, another attempts to flee the continent, while others struggle to escape certain death, either by working grueling hours on empty stomachs in the factories of the ghetto or by hiding as gentiles in plain sight. Driven by an unwavering will to survive and by the fear that they may never see one another again, the Kurcs must rely on hope, ingenuity, and inner strength to persevere. A novel of breathtaking sweep and scope that spans five continents and six years and transports readers from the jazz clubs of Paris to Kraków’s most brutal prison to the ports of Northern Africa and the farthest reaches of the Siberian gulag, We Were the Lucky Ones demonstrates how in the face of the twentieth century’s darkest moment, the human spirit can find a way to survive, and even triumph.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_428971
Teológiai ​évkönyv 1975 Ismeretlen szerző
0
0

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

A ​szerző egy horvát származású ferences szerzetes, Rochus Szmendrovich (1727-1782) élettörténetén és az általa írott leveleken keresztül közelít a 18. század vallási életének különböző vonatkozásaihoz, kiváltképp a démoni megszállottság és az ördögűzés témaköréhez. Egy páratlanul jól dokumentált botrány nyomán emeli ki Rochus atyát ebből a névtelenségből: ő volt ugyanis a főszereplője annak az ördögűzési skandalumnak, amely lokális szinten nagy port vert fel a bácskai Zombor városában 1766-1769 között. Mi történt a ferencesek által ellátott plébániatemplomban? Milyen szándékok és törekvések mentén szolgálta ki a helyi és környékbeli hívek igényeit az a ferences, aki nem sokkal érkezése után harcba szállt a démoni megszállottságban szenvedők meggyógyítása érdekében? Milyen szerepet játszott a katolikus és ortodox lakosságú város belső politikai életében? Mi állhatott az őt övező rajongás hátterében? Sok ilyen és ehhez hasonló kérdés kerül elő a kötetben, amely a hajdani konfliktus okainak megfejtéséhez többféle társadalom-, egyház-, liturgia- és mentalitástörténeti kontextust vázol fel. A kötet a szerző reményei szerint több ponton túllépi az esettanulmány határait: a szereplők szándékai és indítékai mentén modellezhetővé válik a 18. századi egyházi gondolkodásban rejlő eltérések mibenléte, a papi attitűdök változatossága, valamint a korábbi korok jellemző népi igényeinek felszín alatti továbbélése.

Covers_309975
Officium ​hebdomadae sanctae Ismeretlen szerző
0
1

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Mivel ​magyarázhatjuk, hogy számos kultúrára és vallásra jellemző a messiásvárás, egy (olykor több) olyan Üdvözítő eljövetelének várása, aki megváltást hoz az emberiségnek? Erich von Daniken szövegkritikai vizsgálatnak veti alá az emberiség legfontosabb, ránk hagyományozott, szent iratait, mindenekelőtt magának a Bibliának a témába vágó szövegrészeit, de segítségül hív apokrif könyveket, így Hénoch könyvét vagy Adám apokalipszisét, héber mítoszokat, s nem kerülik el fürkésző kíváncsiságát a babilóniai, indiai, perzsa, tibeti hagyományokban majd mindenütt felbukkanó messianisztikus képzetek sem a visszatérő „istenekről". Daniken legfőbb szándéka annak bizonyítása, hogy a bibliai hagyományokban és főleg az apokrif könyvekben megjelenő „Legfőbb", „Magasságos" stb. nem azonos a kereszténység által tisztelt Teremtővel, a mindenható Úristennel, akinek a legendák hozzá méltatlan indulatokat és balfogásokat tulajdonítanak. Lebilincselően izgalmas és szokatlan gondolatpárosításoktól sem mentes okfejtésében Daniken azt bizonyítja, hogy a nagy világvallásokban, de számos más vallásban is az emberek a megváltás, a Végítélet napjának képzetét összekapcsolták - legalábbis eredendően - azoknak a szuper-intelligens, nem földi lényeknek a visszavárásával, akik egykor fölkeresték földünket, és Daniken hipotézise szerint „genetikai beavatkozás" révén döntő lökést adtak intelligens lénnyé és emberré válásunknak. Valamennyi messiásképzet magja, közös lényege szerte a földgolyón egy félreérthetetlenül megfogalmazott ígéret: „Visszatérünk.” A Végítélet napja tehát régen megkezdődött. A könyvet a Kheopsz-piramissal kapcsolatos legújabb, a „hivatalos” régésztársadalom által hevesen támadott és Hénoch apokrif könyvével vélhetően összefüggő felfedezés leírása egészíti ki.

Böck ​János Mosonszolnokon született, itt élte gyermekéveit és járt elemi iskolába, ahol már felfigyeltek tehetségére. A Szent Benedek Rend győri gimnáziumában tanult tovább. Érettségi után a győri szemináriumban készült a papi hivatásra. Rendkívüli adottságai itt is megmutatkoztak. Felszentelése után segédlelkészként működött Fertőrákoson, Hegyeshalomban és Környén, a háború alatt tábori lelkészi szolgálatot teljesített, utána Sopronban hitoktatóként tevékenykedett. Tizenkét éven keresztül ezt követően a Győri Papnevelő Intézet spirituálisa volt. Alapos teológiai felkészültségével, őszinte hivatástudatból táplálkozó papi egyéniségével, derűs lelkületével és vonzó életpéldájával azt az egyházmegyei papi generációt nevelte fel, amelyikre a legnehezebb időkben való helytállás várt. A Győrből állami nyomásra történő kényszerű elhelyezést és kápláni beosztást, majd az egyházmegye legkisebb plébániájára való félreállítást erős lélekkel fogadta és a rábízott feladatot mindvégig maradéktalanul betöltötte. Nagy lelki fájdalmat okozott számára, hogy szüleit és rokonságát a kitelepítés során elszakították tőle. Ő minden nehézség ellenére maradt az egyházmegyében és kitartásával példát mutatott a helytállásra. Nyugalomba vonulása után a mosoni plébánián vállalt lelkipásztori munkát, és egészen haláláig pótolhatatlan szolgálatot végzett ott is a lelkekért. Paptestvérei számára életszentsége jelentett ragyogó példaképet, hívei és barátai emlékében szeretetreméltósága él tovább.

Covers_391722
Szegénységünk ​kincse Ismeretlen szerző
0
0

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Mint ​Szent Fülöp fiának, főként a világgal van dolgom, olyan emberekkel, akik a világban élnek, s ott akarnak jók lenni, s közönséges hivatásukban akarják magukat megszentelni. Ezeknek beszélek én, s ezeknek nem ajánlok olyan áldozatokat, amelyek erőiket meghaladják, hanem olyan ájtatossági gyakorlatokat, melyek kedvesek, vonzók, bennük a keresztény buzgóságot s a szeretetet felszítják, s a vallás gyakorlásának s a vallásos kötelességek teljesítésének kifejezhetetlen kedvességet növelik. Azok számára szeretném a jámborságot vonzóvá és kellemessé tenni, akik ugyanolyan segítőeszközökre szorulnak, mint én. Magasabb célt nem tűztem magam elé. Ha könyvem csak egyetlen egy szívet is arra indít, hogy Urunkat egy kissé jobban szeresse, akkor Isten művemet s szerzőjét máris érdemén felül megáldotta.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.