Ajax-loader

kollekció: Utazás

“Hogy is van a csavargók nagy mondása? Mindenütt jó, de legjobb sehol!”
(Rejtő Jenő)


Her ​deadly dreams leave her in grave danger Since half-vampire Cat Crawfield and her undead lover Bones met six years ago, they've fought against the rogue undead, battled a vengeful Master vampire, and pledged their devotion with a blood bond. Now it's time for a vacation. But their hopes for a perfect Paris holiday are dashed when Cat awakes one night in terror. She's having visions of a vampire named Gregor who's more powerful than Bones and has ties to her past that even Cat herself didn't know about. Gregor believes Cat is his and he won't stop until he has her. As the battle begins between the vamp who haunts her nightmares and the one who holds her heart, only Cat can break Gregor's hold over her. She'll need all the power she can summon in order to bring down the baddest bloodsucker she's ever faced . . . even if getting that power will result in an early grave.

A ​"Naiv. Szuper." egy 25 éves fiú szemszögéből mutatja be azt a generációt, amely nem találja az élet értelmét, nem látja az ahhoz vezető utat, és céltalan pótcselekvésekkel igyekszik megtalálni a helyét a világban. Hősünk egyszerűen gondolkodik az életről: listákat ír a számára fontos és nem fontos dolgokról, labdázik és faxol, New Yorkba repül, sőt még egy, a relativitáselméletről szóló könyvbe is belekezd, hátha választ kap égető kérdéseire az idővel kapcsolatban... Erlend Loe regénye, bár látszólag apró dolgokról szól, elgondolkodtatja az olvasót az életről és a halálról, a jövőről és a gyermekeinkről. 20 nyelvre fordították le, több országban kultuszregényként tartják számon - a fiatal norvég író sikerkönyve egyszerű történet nagyon komoly dolgokról. A mára már a magyar fiatalok között is kultuszművé vált könyvet a nagy érdeklődésre való tekintettel másodszor jelentette meg a Scolar Kiadó.

New ​Yorktól Dallasig A New York Times első számú bestsellerírója J. D. Robb. Hőse, Eve Dallas, a New York-i nyomozó újabb komoly és rettenetes ügybe keveredik, ami visszaviszi a városba, melyről a nevét kapta – és lelkének olyan mélységeit tárja fel előtte, amit eddig még csak nem is sejtett. Eve Dallas még járőrként tartóztatta le az első bűnözőt. A szörnyeteg, akit Isaac McQueennek hívtak, fiatal lányokat rabolt el, de Eve-nek köszönhetően kiemelték a társadalomból, és a Rikersbe került, de már nincs a rácsok mögött. Szökése után McQueen csak két dologra tudott gondolni. Az első, hogy ott folytassa, ahol abbahagyta, és még több fiatal lányt raboljon el – ehhez egy nő segítségét is igénybe vette, akit még a börtönből csábított el és kezdett manipulálni. A második, hogy bosszút álljon azon, aki tizenkét éve letartóztatta, s mára már a NYPSD elismert hadnagya, valamint hozzáment a város leggazdagabb lakójához. „Vigyázat: J. D. Robb halálos sorozata függőséget okoz. Senki sem áll meg egy regénynél.” – NEW YORK JOURNAL OF BOOKS

Az ​ázsiai nők életét bemutató A haszontalan nem című riportkötete megállapítja: „A férfiak alapvető problémái gazdasági, társadalmi kérdésekből erednek, a nők fő gondjai elsősorban abból származnak, hogy nők”. Pakisztánban az iszlám semmibe veszi őket, az indiai özvegyek a társadalom kivetettjei, Kínában talált 7 centiméteresre préselt lábfejű nőt, Japánban megismerte a gésákat. Fallaci felfogásában a nőkérdés emberkérdés, s a nők helyzete a társadalom általános állapotát jellemzi.

"Hahn-Hahn ​grófnőről a gonosz Heine tesz említést a nőírókról szólva, mondván: azok egyik szeme a papíron, a másik mindig egy férfin - kivéve Hahn-Hahn grófnőt, aki félszemű. A regény e nem létező (?imaginárius) szem pillantását irigyli el, evvel nézi a világot. A regény - főhőse- az Utazó, aki profi utazó, azaz egy gazdagabb úr vagy szegényebb ország kibérelheti, és akkor ő utazni kezd." Nemcsak a Duna ősforrásához - a regény eredetéhez is visszavándorol új művében Esterházy Péter. Hivatásos utazójának beszámolója a műfajban is kalandozás: a reneszánsz kori csavargóregények, útirajzok XX. század végi persziflázsa, a stílus jellegzetesen esterházys érzéki bájával, fény és árnyék, irónia és megrendelülés felhőjátékaival. Sokat emlegetett "geopolitikai meghatározottságunk" elegáns és a szó legnenesebb értelmében kellemes írói kifejtése ez a mű, zarándokút egy folyón, mely elemiségével, őstermészeténél fogva összekötni és nem szétválasztani szeretne országokat és nemzeteket, egyelőre hiába: azonban megérint minket az új szempontú, az időlegességet katartikus egyértelműséggel sugalló régi fölismerés: csöndes döbbenete annak, mi a különbség emberi életminőség tekintetében a Duna menti országokban a folyó felső szakaszán, s milyen lejjebb.

Szinte ​hihetetlen, hogy a könyv főhőse - Máthé János mint kertész milyen sok vidéket járt be, mennyi kalandja, élménye volt és milyen sok híres emberrel, pl. Micsurinnal ismerkedett meg. Utazásainak leírása azonban csak keret a szakmai tapasztalatok átadására. Világjárása során figyelte a fejlődő kertgazdaságot, tervezett parkokat, írt cikkeket, tudósított, stb. Majd - ahogy Ő mondja - az öregkor nyugalma kellett ahhoz, hogy mindezt összefoglalja. Érdekes olvasmány lett így belőle.

Hetvenhat ​nap, 3400 kilométer Európa hét nagy folyóján és számos csatornáján. Á Felső-Tiszától az Atlanti-óceán partjáig hajózott egyedül a szerző, a nyíregyházi újságíró, aki a hajók és a vizek szerelmese. Ezt az utat még senki nem tette meg előtte, de a hasonló merész vállalkozások sikerére alapozva vágott neki 1999 nyarán a hosszú utazásnak. Sok izgalmas kaland, öröm és balszerencse, kedves és érdekes Ismeretség kísérte útját, amelyről lebilincselő stílusban, sok helyütt csillogó humorral fűszerezve számol be fényképek és térképek kíséretében.

A ​varázslatos görög föld, a kedves görög emberek - egy magyar író szemével. Szép, színes album, érdekes történetekkel fűszerezve, Görögország-imádóknak. Görögország olyan, mint a szerelem. Nem lehet elfelejteni.

A ​sienai Piazza del Campótól kezdve a prágai Óváros téren át a kairói Citadella téren keresztül a havannai Katedrális térig megismerhetjük a legcsodálatosabb terek múltját és mozgalmas mindennapjait.

Laár ​András: Ez egy közlekedékeny Zsebkönyv. Ajánlom. Kérdezhetnéd, kedves Olvasó, hogy miért kellene nekem ez a Zsebkönyv? Talán azért, válaszolhatnám, mert néha jobb, ha nem ott vagy, ahol éppen vagy. Ugye? Ilyenkor, ha nálad van a Zsebkönyv, csak előveszed, megsimogatod, kinyitod, és hipp-hopp elviszlek tíz percre a Himalájába buddhista szerzetesekkel kosarazni. Esetleg csiribá, és már ott is vagy a Mekong-vízeséseknél a dzsungel fái alatt a kommunista Laoszban. Biztosan nem ott vagy, ahol éppen vagy. Aztán visszatérsz, és azt mondod, hú. Vagy hű. Esetleg hö. Mottóm: „Csak objektíven, mint a CNN”. Összetevők: 50% trópusi napfény, 25% kacagás, 15% kölcsönös ázsiai csodálkozás. Fajlagos igazságtartalma 10%. Vigyázat: nyomokban szarkazmust és iróniát tartalmaz! A TMN faktor (Trehányság, Mocsokság, Nemtörődömség) esetenként magas. Tartósítószert nem tartalmaz. Kinyitása után azonnal elolvasandó. Mit tud még a Zsebkönyv? Segítségével, kedves Olvasó, piros pontokat gyűjthetsz az Őrangyalodnál. Akár többet is. A Zsebkönyv ugyanis kizárólag adomány, amivel hozzájárulsz egy kedves kisfiú, Peti gyógyításához. Ha többet akarsz tudni Petiről, lapozz vissza négyet! A’ Zinteren: • Blog a könyvhöz, letölthető zenék és videók: www.beveremafejem.hu • Blog Peti gyógyításáról: www.hajrapeti.com Mi van a mellékelt CD-n? Hétszáz válogatott kép ázsiai tájakról és emberekről. Tartalmaz még szupertitkos geokoordinátákat olyan helyekről, ahová globalizált civilizációnk még nem hatolt be. Vigyázat: néhány búvóhely az idő túlpartján van!

Köszönöm ​Önnek, kedves Olvasó, hogy kezébe vette e rendhagyó útikönyvet. Gondolom azért keltette fel érdeklődését, mert a nem túl távoli jövőben Görögországba akar utazni. Ebben az esetben biztosíthatom: remekül választott. E könyv abban kíván segíteni önnek, hogy a valószínűleg rövid idejéből és a nem túl kövér pénztárcájából a lehető legtöbbre fussa. Olyan gyakorlati szemszögű, a szokásostól eltérő útikönyvet tart most Ön kezében, amely a mit, hol, mennyiért, megéri-e és sok más hasonló kérdésre próbál választ adni. Őszintén remélem, e könyv vásárlási költsége bőven megtérül majd megtakarított drachmákban és gazdag élményekben. Egy valamit azonban jó előre le kell szögezni. E kötet abban is más, mint a legtöbb útikönyv, hogy nem fukarkodik az értékítéletekkel, hiszen tájékoztatni, irányítani akar. Mindennek következtében sok benne a szubjektív elem, előfordulhat, hogy Ön útja során nem egy dologban más véleményre jut.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

A ​legnagyobb székely ismeret len, álnéven írt törökországi tudósításait, méltatlanul el­felejtett, ma már könyv tárakban is alig hozzáférhető újságcikkeit és tanulmányait; keleti útleírásá nak, ország gyűlési beszédeinek legjavát tartja kezében az olvasó. A tudós polihisztor és a függetlenségi politikus telje sebb megismerése mellett a ma gánember hétköznapjairól is ké pet kapunk sokáig kiadat lan, kéziratban lappangó levelei által. A mostani bővített kiadás - a könyvet gondozó Balázs Ádám kutatásai nyomán - számos újabb újságcikkel, útleírással, levéllel, néprajzi gyűjtéssel, országgyűlési beszéddel gazdagodott.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

The ​city of Dubai, one of the seven United Arab Emirates, is everything the Arab world isn’t: a freewheeling capitalist oasis where the market rules and history is swept aside. Until the credit crunch knocked it flat, Dubai was the fastest-growing city in the world, with a roaring economy that outpaced China’s while luring more tourists than all of India. It’s one of the world’s safest places, a stone’s throw from its most dangerous. In City of Gold, Jim Krane, who reported for the AP from Dubai, brings us a boots-on-the-ground look at this fascinating place by walking its streets, talking to its business titans, its prostitutes, and the hard-bitten men who built its fanciful skyline. He delves into the city’s history, paints an intimate portrait of the ruling Maktoum family, and ponders where the city is headed. Dubai literally came out of nowhere. It was a poor and dusty village in the 1960s. Now it’s been transformed into the quintessential metropolis of the future through the vision of clever sheikhs, Western capitalists, and a river of investor money that poured in from around the globe. What has emerged is a tolerant and cosmopolitan city awash in architectural landmarks, luxury resorts, and Disnified kitsch. It’s at once home to America’s most prestigious companies and universities and a magnet for the Middle East’s intelligentsia. Dubai’s dream of capitalism has also created a deeply stratified city that is one of the world’s worst polluters. Wild growth has clogged its streets and left its citizens a tiny minority in a sea of foreigners. Jim Krane considers all of this and casts a critical eye on the toll that the global economic downturn has taken on a place that many tout as a blueprint for a more stable Middle East. While many think Dubai’s glory days have passed, insiders like Jim Krane who got to know the city and its creators firsthand realize there’s much more to come in the City of Gold, a place that, in just a few years, has made itself known to nearly every person on earth.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Plenty ​has already been written about Motorhoming and Campervanning, but in this handy guide everything you need to know is explained in detail in each chapter; not only how things work, but also what this means in your specific case. Real life examples clarify the point and colour pictures show you exactly what to look for. Key Features Most comprehensive information about motorhomes and campervans. Completely explains the concept of motorhoming. Convenient index. Every paragraph explains at least one new point. 240 colour pages and 260 colour pictures. Handy A5 pocket sized book. The Go Motorhoming and Campervanning guide explains in a simple yet detailed way how the onboard systems work: 12V systems: leisure batteries, charging, solar panels, Efoy fuel cells, wind turbines, everything is discussed. You will also learn everything about opportunities and rules of conduct to spend the night on free motorhome parking spots along public roads. This handbook will turn a novice into an expert. By the time you have read right through to the summary you will gain a complete understanding of motorhoming and become an experienced motorhomer without having to step foot in one.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

A ​színes útikönyv bevezetőjében az ország főbb jellegzetességeit ismerhetjük meg, fedezhetjük fel. Rövid történeti áttekintés után kulturális ismertető következik, majd az étkezéshez, vásárláshoz és a helyi nevezetes eseményekhez kapunk hasznos tippeket. Ezután a különböző területek részletes bemutatása következik, majd kirándulási ajánlatok. Végül praktikus tanácsok, biztos tippek, hasznos címek és térképek zárják a könyvet.

Kalandok ​és élmények 24 órába sűrítve. Ötletek és javaslatok, hogy kevés pénzből hogyan érezzük jól magunkat és hová menjünk vásárolni. Minden fejezet végén takarékos ajánlat. Új fejezetek: zene, klubok, művészet és építészet, kulturális élet és étkezési szokások, minden fontos esemény, dátum és cím! Hasznos internet oldalak, interaktív térképek, telefonszámok és e-mail címek.

E ​kötet szerzője a sors kivételes kegye folytán benne élhetett a kínai hétköznapok forgatagában. Írása fellebbenti a fátylat a kínai élet mindennapjairól, olyan mélységig, ami a felületes ismertetőkből és útleírásokból teljességgel hiányzik. Elkalauzol csodálatos kínai tájakra, feltár meghökkentő eseményeket és szokásokat, feleleveníti egy 13 ezer kilométeres utazás tapasztalatait Kínán, Mongólián, Kelet-Szibérián, Kazahsztánon és Moszkván át hazáig, bepillantást nyújtva több ázsiai nép vendégszeretetébe.

Kinek ​ne fordult volna meg a fejében legalább egyszer az életében, hogy mindent maga mögött hagyva nekivág a nagyvilágnak és új életet kezd? Eljátszunk a gondolattal, aztán csináljuk tovább a napi rutinokat. A könyv írója, Harmincz Rita, vagy ahogy a blogján keresztül ismerhetjük, A sárga ruhás lány, két évvel ezelőtt feladta mindenét és világgá ment. Kalandjait a sargaruhaslany.com oldalon követheti a lelkes olvasó. Ez a könyv neked való, ha régóta él benned az utazás iránti vágy, de valamiért nem mersz elindulni. Ha nem tudod, hogy kezdj neki. Ha kifogásokat keresel. Ha alacsony költségvetéssel szeretnél minél több helyre eljutni Délkelet-Ázsiában. A könyvben találsz inspirációt, hasznos tippeket és tanácsokat az utazás előtti készülődéshez, például, hogy mit érdemes pakolni és hogyan, milyen elintéznivalókra figyelj oda az út előtt, milyen a jó útitárs, és hogyan találhatsz egyet magadnak. Továbbá, hogy mi minden érhet út közben, és hogyan oldd meg a felmerülő problémákat, a szálláskeresést, miért nem érdemes előre tervezni, milyen közlekedési eszközökkel utazhatsz, hogyan kommunikálj a helyiekkel. Sok-sok más hasznos tanács is segíti majd az utad, amelyeket a szerző saját történeteivel tesz élményszerűbbé. Jó utat kívánok!

Gloria ​Steinem—writer, activist, organizer, and inspiring leader—now tells a story she has never told before, a candid account of her life as a traveler, a listener, and a catalyst for change. Gloria Steinem had an itinerant childhood. When she was a young girl, her father would pack the family in the car every fall and drive across country searching for adventure and trying to make a living. The seeds were planted: Gloria realized that growing up didn’t have to mean settling down. And so began a lifetime of travel, of activism and leadership, of listening to people whose voices and ideas would inspire change and revolution. My Life on the Road is the moving, funny, and profound story of Gloria’s growth and also the growth of a revolutionary movement for equality—and the story of how surprising encounters on the road shaped both. From her first experience of social activism among women in India to her work as a journalist in the 1960s; from the whirlwind of political campaigns to the founding of Ms. magazine; from the historic 1977 National Women’s Conference to her travels through Indian Country—a lifetime spent on the road allowed Gloria to listen and connect deeply with people, to understand that context is everything, and to become part of a movement that would change the world. In prose that is revealing and rich, Gloria reminds us that living in an open, observant, and “on the road” state of mind can make a difference in how we learn, what we do, and how we understand each other.

Egy ​reggel arra ébredtem, hogy nekem el kell jutnom az ŐSHAZÁBA, meg kell érintenem azt a földet, ahol ősapáink szelleme vándorol, és, ahol a mi rokon népeink élnek. Így született meg a Selyemút expedíció elképzelése a fejemben. Nem egy pénzes, csillogó-villogó agyonmediatizált utazást terveztem, hanem egy szerény körülmények között, egyénileg kivitelezhető kalandot, amely során érintem az összes vélt vagy valós rokoni szálakkal hozzánk, magyarokhoz kötődő turáni népcsoportot. Apáink útja. Ezt a címet is adhattam volna az utazásomnak - hiszen célom eljutni abba a Dzsungáriai-medencébe, ahol Kőrösi Csoma Sándor vélte a magyar őshazát.

Lucjan ​Wolanowskinak, a jótollú riporternek több nagy sikerű könyve jelent már meg Lengyelországban. Most is távoli utakra vezeti el olvasóit. Új-Zélandra, a világ egyik legmagasabb életszínvonalú országába, Új-Guineára, ahol még ma is megeszik a fogságba ejtett ellenségeket és a Maláj-félszigetre, ahol a világ szinte minden emberfajtája megtalálható. Az élvezetes, gazdag humorú riportkönyv fotóit a szerző maga készítette.

Huszonhatodik ​születésnapomra különleges ajándékot kaptam tőle: egy biciklistáskát. Alig 1 éve ismertük egymást, és máris belém láthatott? Nem tudom. Akkor azt gondoltam, hogy ez a táska bizony nagyon sokáig ki fog majd tartani, hisz nem voltam egy nagy túrázó. Azóta eltelt 10 év, és én már a 3. táskámat nyúzom. Beleszerettem ebbe az életformába. De megvolt a magam küzdelme vele, hisz az ember nehezen adja fel a kényelmét, biztonságát. Aztán rájön, hogy ezek mind csak járulékos dolgok, amik igazából nem is számítanak. Rájön, hogy sokkal fontosabb az élet, a kaland, hogy ezáltal tanuljunk és másoknak is tovább adjuk azt a csodát, amit ilyenkor átélünk. ne csak papír- és képernyőszagú legyen a világunk, hanem merjünk kilépni a valóságba, és élni az életet, meghallani a csendet, érezni a szelet és szagolni a tenger sós illatát. Kustán Klaudia Mikor még nagyon fiatal voltam, és rám jött a bringatúrázás iránti vágy, a szüleim, nagyszüleim abban bíztak: felnőttkoromra majdcsak kinövöm. Mikor éveim alapján már felnőttkorba léptem, a házasságban, családalapításban és gyerekekben bíztak. Most, hogy már megházasodtam és két gyönyörű fiam született, nem tudom, mit remélnek. Elhiszik-e, hogy valaha lecsillapodik bennem ez a láz? Hisz semmi sem segített! Ha ránézek egy egyszerű térképre, agyam rögtön kattog, szívem gyorsabban ver, tenyerem izzadni kezd. Szemem pedig már keresi is a fellelhető célpontokat, képzeletben húzza is rá a lehetséges útvonalakat. Nem tehetek róla, ilyennek születtem, s ilyen is maradtam. S az utóbbi időben azt veszem észre, hogy az alig ötéves Peti fiam is egyre több időt tölt el térképek társaságában. Félek, hogy ez a „betegség” gyógyíthatatlan! És örökletes! Puskás Zoltán

Robin ​Ratchford reflects on a series of unforgettable experiences across the Middle East. This innovative account of his colourful and atmospheric journeys shows us why this region has always caught the imagination of those who visit. From the historic bazaar of Aleppo in Syria, to the street markets of Baghdad, join Robin in a captivating account of his travels across the Middle East with its ancient cities and glittering metropolises. During his travels he gets lost in the Yemeni capital's maze of ancient winding streets and 'goes round the bend' in Oman, meeting a kaleidoscope of clerics, artists and artisans along the way. From Souk to Souk breaks the rules of the traditional travelogue. Robin takes the many challenges this volatile part of the world faces and gives them a more human perspective, providing a new way to view these countries steeped in history. Travelling through a region rich in contrasts, discover how history and humanity link its cities and people to a past which is not only theirs, but ours too. With a combination of atmospheric descriptions and a critique both of Middle Eastern societies and Western perceptions of them, this book offers a personal insight into the Middle East in a way which is accessible to all, particularly those interested in travelling and the region itself.

Covers_329763
Róma Ismeretlen szerző
0
0

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.