Ajax-loader

kollekció: Térkép

“Bocsánat, hogy félbeszakítom, de nem értek a földrajzhoz: hogy tud Afrika csókolni?”
(Rejtő Jenő)


Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_112737
0
9

Segítségével ​megismerhetjük a múlt izgalmas földtörténeti eseményeit, az élet kialakulását és fejlődését bolygónkon. Az atlasz sok-sok ábrát, rengeteg fényképet és rajzot tartalmaz, amelyek megmutatják a kőzetek, ásványok és kövületek alapvető jellemzőit.

Bevált ​tippek, ajánlatok, szállásajánló • szállodák, panziók, kempingek • falusi turizmus címek, telefonszámok, elérhetőségek kalandozóknak, országjáróknak • 430 település és táj látnivalói ajánlott útvonalak mentén • várak, kastélyok, népművészet, hagyományőrzés • városnéző séták, múzeumok, műemlékek kultúrszomjasoknak • legendák, mondák, kultúrhistóriák • Erdély híres szülöttei • zarándokhelyek, kegyhelyek, temetők természetbarátoknak • kirándulások, csillagtúra ajánlatok • védett területek, növény- és állatritkaságok gyógyulni, pihenni vágyóknak • gyógyfürdők, üdülőfalvak • borvizek, mofetták, sós források ínyenceknek • az erdélyi konyha, az erdélyi borok szórakozás, szabadidő ajánló • éves programok, színházak, táncházak praktikus útiszótár kétnyelvü névmutató

Napközben ​örökké rohanunk, esténként hipnotizáltan bámuljuk a televízió képernyőjét. Elvakítanak bennünket a nagyvárosok fényei, lassan elfelejtjük a csillagos égbolt szépségét, alig emlékszünk már a Hold változásai, a bolygók mozgása, az évszakok eljövetele mögött munkáló jelenségekre, természeti törvényekre. Ez a pazar kiállítású könyv az emberiség legősibb tudományával, a csillagászattal foglalkozik: a legfrissebb kutatási eredményeket előtárva mutatja be a Világegyetemet, jellemzi Napunkat, a bolygókat, a csillagokat és a galaxisokat. Gazdag kép- és ismeretanyaga főként azok számára szolgál érdekességekkel, akik komolyan érdeklődnek a kozmosz jelenségei iránt, de nem barátai a matematikai formuláknak. Megjelenés: 2006.

A ​Top 10 sorozat Madrid c. kötete a legfontosabb látnivalók leírásait tartalmazza és olyan lényeges információkat, amelyekre még a legrövidebb utazás során is szükségünk lehet. Részletes térképeket, ár szerint csoportosított szálláshelyek és éttermek listáját találjuk meg a könyvben, a közlekedésre, vásárlásra, szórakozásra vonatkozó tudnivalók mellett.

Érdekfeszítő ​ismeretek az űrkutatás történetéről a kezdetektől a holdraszállásig, a Hubble-teleszkóptól a legújabb fejleményekig. Részletes alapinformációk sokféle témakörben a történeti érdekességektől a rakétatechnikáig, a nagyhatalmak űrkutatási versenyéig, a műholdaktól és űrállomásoktól a Naprendszeren és a galaxisokon keresztül a csillagokig, az univerzum titkaitól az űrkutatás jövőjéig. Nagyszerű fényképek és részletes rajzok. A szakkifejezések magyarázata, név- és tárgymutató. Az északi és a déli égbolt csillagtérképe.

Kiadónk ​ezzel a kötettel egy több évszázadon át tartó időutazásra hívja meg olvasóit. A kötet szerzője dr. Plihál Katalin, az Országos Széchényi Könyvtár Térképosztályának vezetője, aki a térképek jellegzetességeit, különleges vonásait és legérdekesebb részleteit egyaránt bemutatja. A térképleírásokat, valamint a 200 térképet és térképrészletet, az összes térképet teljességében bemutató CD-ROM is kíséri.

Here ​is an all-new hike book for Massachusetts which covers the entire state and presents trails suitable for all ages and abilities. Its more than 200 miles of trails will lead the hiker along the state's varied coastline, through magnificent marshes and woodlands, and to spectacular views and summits. On the trail, the hiker will be treated to a tour of Massachusetts' flora and fauna and its geological and human history. The reader will learn, for instance, how boulders from New Hampshire's White Mountains still affect the shape of beaches in Newburyport and why 440 million years ago the Taconic range in western Massachusetts looked like today's Caribbean islands. The guide contains 14 short hikes especially appropriate for families with small children, 27 moderately strenuous hikes for the more advanced, and nine rugged outings for experienced, agile hikers. Hike descriptions, illustrated with contour maps and photographs, include basic information on distance, hiking time and amount of climbing, clear driving directions, and explicit trail descriptions. John Brady and Brian White, both professors of geology at Smith College, have over 30 years experience in leading geological field trips, hikes, and other outings in Massachusetts. Their interests and avocations include cross-country skiing, mountain climbing, bird-watching, meteorology, and photography.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_298896
Magyar ​turista lexikon Ismeretlen szerző
0
3

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

A ​kötet bemutatja a Kogutowicz-családot a száz éve elhunyt Manótól az Ausztráliában élő dédunokáig. Különlegesség az a 106 német-, magyar- és angolnyelvű levél, amelyet a család tagjai írtak 1890-1948 között. A kartográfus-család több ezer térképéből a leghíresebbek kaptak helyet a kötetben, színes másolatban.

A ​kiadvány egységben ábrázolja tavat és a hegységet, beleértve a korábban katonai területként fungáló északi részeket is. A méretarány és a térképi tartalom egyaránt megfelel a gyalogos, biciklis és vízi turizmus feltételeinek. A térképen szereplő földrajzi koordináták lehetővé teszik a kiadvány használatát a műholdas navigációs rendszerekben (GPS kompatibilitás). A képekkel illusztrált információs szöveg (geológia, flóra, fauna, történelem, nevezetességek, látnivalók) jól kiegészíti a térkép tartalmát.

Covers_222350
A ​Föld atlasza Ismeretlen szerző
0
1

Lebilincselő, ​új atlasz, amely bemutatja bolygónkat és a rajta munkálkodó csodálatos erőket. - A legkülönfélébb jelenségek rövid, közérthető leírása - Látványos és információgazdag fényképek, rajzok és táblázatok - Káprázatos, színes NASA-felvételek és műholdas képanyag - Praktikus szómagyarázat, név- és tárgymutató - Hasznos kislexikon az egész család számára.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Magyar ​történelem térképeken elbeszélve. Ezt az alcímet adtuk az új Magyar Történeti Atlasznak. Olyan történelmi áttekintést szeretnénk az Olvasó kezébe adni, amely a térképeken ábrázolható történelmi eseményeket, jelenségeket állítja a tárgyalás középpontjába.

E ​könyv a Magas Tátra hegyvilágába kalauzol, amelynek ormaira és hágóira kiván útmutatóul szolgálni. A hegységgel kizárólag a hegymászót érdeklő szempontokból foglalkozik és elsősorban ama hegymászók részére készült, akik már bizonyos fokú gyakorlattal, tapasztalattal és önállósággal rendelkeznek. A kalauz az egész Magas Tátrát, vagyis a Középponti Kárpátoknak keletről a Kopahágó, nyugatról pedig a Liljowe által közrefogott részét öleli fel, mint amelyik magashegyi jellegénél fogva elsősorban tarthat számot a hegymászók érdeklődésére. E területen belül az összes csúcsok és hágók (csorbák), valamint a rájuk vezető összes ismert útvonalak leírását tartalmazza. Az egyes csúcsok és hágók külön-külön fejezetekben vannak leírva, amelyek - a Kopahágótól kiindulva - abban a sorrendben következnek, amint a természetben egymás mellé sorakoznak. Az útvonalak a völgytől a célig összefüggően vannak leírva. Azoknál az utaknál azonban, amelyek egy hágó (csorba) érintésével visznek valamely csúcsra, a teljes útvonal két részből állítandó össze: a felmenetből a völgyből az illető hágóra (leírva az illető hágó fejezetében) és a további útból a hágótól a csúcsra (leírva az illető csúcs fejezetében). Az útváltozatoknak (variánsoknak) csupán a legfontosabbjai vannak ismertetve. Minden jelentéktelen, értelmetlen, vagy mesterkélt variánsnak felsorolása céltalan volna s amellett a leírások világosságának rovására menne. Különösen az ujabb időben kezdenek mind nagyobb mértékben felburjánzani ilyen minden létjogosultságot nélkülöző „variánsok", sőt „uj utak" is, amelyeknek azonban egy hegyi kalauzban annál kevésbbé lehet helyök, nehogy a jóhiszemű hegymászó ily ránézve teljesen értéktelen és jelentéktelen utak használatára félrevezettessék.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

A ​kiadvány tartalmából: I. Egynyári dísznövények: - Egynyári dísznövények fogalma, jelentősége, származása, környezeti igényei, csoportosítása - Egynyári dísznövények szaporítása, nevelése (Ivaros szaporítás-magvetés; Ivartalan szaporítás-dugványozás - Egynyári dísznövények növényismereti atlasza - Egynyári dísznövények csoportosítása szaporítási idő, hely és mód szerint - Egynyári dísznövények csoportosítása felhasználása szerint II. Kétnyári dísznövények: - Kétnyári dísznövények fogalma, jelentősége, származása, környezeti igényei, csoportosítása - Kétnyári dísznövények növényismereti atlasza III. Évelő dísznövények: - Évelő dísznövények fogalma, jelentősége, származása, környezeti igényei, csoportosítása - Évelő dísznövények szaporítása, nevelése - Évelő dísznövények növényismereti atlasza - Évelő dísznövények csoportosítása szaporítási idő, hely és mód szerint - Évelő dísznövények csoportosítása környezeti igény szerint - Évelő dísznövények csoportosítása felhasználás szerint A(z) Növényismereti atlasz I. (Könyv) szerzője Kánnár Lászlóné.

Covers_402672
0
1

Hová ​vezetett a vikingek legtávolabbi útja? Hol rejtőztek el a vérszomja karib-tengeri kalózok? Hol zajlottak a világháborúk legnagyobb csatái? Hol születtek a legnagyobb találmányok? Több mint 65 lenyűgöző térkép arról, hogy mi és hol történt a világban az őskortól a II. világháborúig, a kerék felfedezésétől a Holdra szállásig. 8 éves kortól

FEDEZD ​FEL A VILÁG LEGFINOMABB, LEGFURCSÁBB ÉS LEGÉRDEKESEBB ÉTELEIT Ez az atlasz nem arról szól, melyik országnak mi a fővárosa, és hol milyen hegység húzódik: ezúttal az éhes pocakokat szólítjuk meg, és azt mutatjuk meg, hogy a világ különböző tájain mit esznek az emberek. Az olasz Febe Sillani illusztrációi segítségével hat kontinens (Észak-Amerika, Dél-Amerika, Európa, Ázsia, Afrika és Óceánia) gasztronómiájához kerülhetsz közelebb: láthatod, hol esznek férges sajtot, mérgező húsú halat, vagy épp grillezett tengerimalacokat, sőt, találsz néhány egyszerűbb receptet is a könyvben. És ha tényleg nagyon szeretsz enni, akkor érdekesnek találod majd azt is, hogy melyik ételnek mi a története, melyik alapanyag honnan származik, a Föld mely tájairól jutnak el a finomságok a saját konyhánkba. Gianni Annoni étteremtulajdonos szakmai ajánlásával.

Covers_413387
Eger Ismeretlen szerző
0
0

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kiadványunk ​segítséget nyújt az érettségire való felkészüléshez és eredményesen használható az érettségi vizsgán is. Színes tablóoldalak: A Föld keletkezése; Az élet fejlődése és a hominidák evolúciója; Szent helyek és nevezetes vallási központok; Térképtörténet; Történeti segédtudományok; Térképek: Több mint 260 térkép, táblázat és diagram Áttekintés: Párhuzamos kronológia; Kultúrtörténet; Tudomány- és technikatörténet

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_415368
Bánffyhunyad, ​Kolozsvár Ismeretlen szerző
0
0

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_416976
Történelmi ​atlasz Ismeretlen szerző
0
1

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_415009
A ​Balaton és vidéke Ismeretlen szerző
0
0

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.