Ajax-loader

kollekció: Térkép

“Bocsánat, hogy félbeszakítom, de nem értek a földrajzhoz: hogy tud Afrika csókolni?”
(Rejtő Jenő)


Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bevált ​tippek, ajánlatok, szállásajánló • szállodák, panziók, kempingek • falusi turizmus címek, telefonszámok, elérhetőségek kalandozóknak, országjáróknak • 430 település és táj látnivalói ajánlott útvonalak mentén • várak, kastélyok, népművészet, hagyományőrzés • városnéző séták, múzeumok, műemlékek kultúrszomjasoknak • legendák, mondák, kultúrhistóriák • Erdély híres szülöttei • zarándokhelyek, kegyhelyek, temetők természetbarátoknak • kirándulások, csillagtúra ajánlatok • védett területek, növény- és állatritkaságok gyógyulni, pihenni vágyóknak • gyógyfürdők, üdülőfalvak • borvizek, mofetták, sós források ínyenceknek • az erdélyi konyha, az erdélyi borok szórakozás, szabadidő ajánló • éves programok, színházak, táncházak praktikus útiszótár kétnyelvü névmutató

Napközben ​örökké rohanunk, esténként hipnotizáltan bámuljuk a televízió képernyőjét. Elvakítanak bennünket a nagyvárosok fényei, lassan elfelejtjük a csillagos égbolt szépségét, alig emlékszünk már a Hold változásai, a bolygók mozgása, az évszakok eljövetele mögött munkáló jelenségekre, természeti törvényekre. Ez a pazar kiállítású könyv az emberiség legősibb tudományával, a csillagászattal foglalkozik: a legfrissebb kutatási eredményeket előtárva mutatja be a Világegyetemet, jellemzi Napunkat, a bolygókat, a csillagokat és a galaxisokat. Gazdag kép- és ismeretanyaga főként azok számára szolgál érdekességekkel, akik komolyan érdeklődnek a kozmosz jelenségei iránt, de nem barátai a matematikai formuláknak. Megjelenés: 2006.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_184343
A ​csillagos égbolt Ismeretlen szerző
0
1

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

A ​Top 10 sorozat Madrid c. kötete a legfontosabb látnivalók leírásait tartalmazza és olyan lényeges információkat, amelyekre még a legrövidebb utazás során is szükségünk lehet. Részletes térképeket, ár szerint csoportosított szálláshelyek és éttermek listáját találjuk meg a könyvben, a közlekedésre, vásárlásra, szórakozásra vonatkozó tudnivalók mellett.

Magyarország ​2004 májusában aláírta az Európai Unióhoz való csatlakozásának dokumentumait. Európai Uniós tagságával kapcsolatban azonban számtalan kérdés merül fel az itt lakó állampolgárokban: a tagállamoknak milyen a kultúrájuk, mi az államnyelvük? Nemzeti határaik mögött milyen népek laknak? Milyen volt a történelmük? Honnan származnak népei? Jelen kötetünket bizonyára a sokakat érdeklő kérdések alapján állítottuk össze. A kedves Olvasó szélesebb, pontosabb képet nyerhet a kontinenst átfogó szövetségi rendszerről, az európai államok történetéről, mindennapjairól. Tettük mindezt számtalan színes illusztrációval, lényegre törő leírásokkal. Arra törekedtünk, hogy minél látványosabb és információkban gazdagabb legyen kiadványunk. Bemutatjuk Európa jó néhány építészeti és természeti csodáját is.

Érdekfeszítő ​ismeretek az űrkutatás történetéről a kezdetektől a holdraszállásig, a Hubble-teleszkóptól a legújabb fejleményekig. Részletes alapinformációk sokféle témakörben a történeti érdekességektől a rakétatechnikáig, a nagyhatalmak űrkutatási versenyéig, a műholdaktól és űrállomásoktól a Naprendszeren és a galaxisokon keresztül a csillagokig, az univerzum titkaitól az űrkutatás jövőjéig. Nagyszerű fényképek és részletes rajzok. A szakkifejezések magyarázata, név- és tárgymutató. Az északi és a déli égbolt csillagtérképe.

Kiadónk ​ezzel a kötettel egy több évszázadon át tartó időutazásra hívja meg olvasóit. A kötet szerzője dr. Plihál Katalin, az Országos Széchényi Könyvtár Térképosztályának vezetője, aki a térképek jellegzetességeit, különleges vonásait és legérdekesebb részleteit egyaránt bemutatja. A térképleírásokat, valamint a 200 térképet és térképrészletet, az összes térképet teljességében bemutató CD-ROM is kíséri.

Here ​is an all-new hike book for Massachusetts which covers the entire state and presents trails suitable for all ages and abilities. Its more than 200 miles of trails will lead the hiker along the state's varied coastline, through magnificent marshes and woodlands, and to spectacular views and summits. On the trail, the hiker will be treated to a tour of Massachusetts' flora and fauna and its geological and human history. The reader will learn, for instance, how boulders from New Hampshire's White Mountains still affect the shape of beaches in Newburyport and why 440 million years ago the Taconic range in western Massachusetts looked like today's Caribbean islands. The guide contains 14 short hikes especially appropriate for families with small children, 27 moderately strenuous hikes for the more advanced, and nine rugged outings for experienced, agile hikers. Hike descriptions, illustrated with contour maps and photographs, include basic information on distance, hiking time and amount of climbing, clear driving directions, and explicit trail descriptions. John Brady and Brian White, both professors of geology at Smith College, have over 30 years experience in leading geological field trips, hikes, and other outings in Massachusetts. Their interests and avocations include cross-country skiing, mountain climbing, bird-watching, meteorology, and photography.

Covers_298896
Magyar ​turista lexikon Ismeretlen szerző
0
3

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

A ​kötet bemutatja a Kogutowicz-családot a száz éve elhunyt Manótól az Ausztráliában élő dédunokáig. Különlegesség az a 106 német-, magyar- és angolnyelvű levél, amelyet a család tagjai írtak 1890-1948 között. A kartográfus-család több ezer térképéből a leghíresebbek kaptak helyet a kötetben, színes másolatban.

A ​kiadvány egységben ábrázolja tavat és a hegységet, beleértve a korábban katonai területként fungáló északi részeket is. A méretarány és a térképi tartalom egyaránt megfelel a gyalogos, biciklis és vízi turizmus feltételeinek. A térképen szereplő földrajzi koordináták lehetővé teszik a kiadvány használatát a műholdas navigációs rendszerekben (GPS kompatibilitás). A képekkel illusztrált információs szöveg (geológia, flóra, fauna, történelem, nevezetességek, látnivalók) jól kiegészíti a térkép tartalmát.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

All ​sailors, even experienced ones, planning to set off on a shorter or longer offshore passage are concerned about what kind of weather they might encounter. The wise navigator will prepare for the worst eventuality but do everything possible to avoid it. The main role of the Cornell'’s Ocean Atlas is to allow you to check out wind conditions for every month of the year in any ocean of the world and thus gain an immediate overall knowledge of what you can expect at any given time of year. Much of the information contained in the pilot charts that are in use today is still based on observations from the 19th century and, although they have been updated at regular intervals, the scarcity of reliable sources, inaccuracy of the observations, or the climate changes that have occurred over the years, have rendered some of the information shown on those charts to be now inaccurate. To present as true a picture as possible of the actual conditions which prevail in today’s oceans, the pilot charts in Cornell’'s Ocean Atlas are based on the most recent weather data gathered by a network of meteorological satellites over the last 20 years. "This atlas is aimed primarily at cruising sailors planning or undertaking an ocean passage. Our main objective has been to create the kind of publication we would have greatly appreciated if it had been available when we sailed on any of the five circumnavigations of the globe which we share between us." --Jimmy and Ivan Cornell

Magyar ​történelem térképeken elbeszélve. Ezt az alcímet adtuk az új Magyar Történeti Atlasznak. Olyan történelmi áttekintést szeretnénk az Olvasó kezébe adni, amely a térképeken ábrázolható történelmi eseményeket, jelenségeket állítja a tárgyalás középpontjába.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

FEDEZD ​FEL A VILÁG LEGFINOMABB, LEGFURCSÁBB ÉS LEGÉRDEKESEBB ÉTELEIT Ez az atlasz nem arról szól, melyik országnak mi a fővárosa, és hol milyen hegység húzódik: ezúttal az éhes pocakokat szólítjuk meg, és azt mutatjuk meg, hogy a világ különböző tájain mit esznek az emberek. Az olasz Febe Sillani illusztrációi segítségével hat kontinens (Észak-Amerika, Dél-Amerika, Európa, Ázsia, Afrika és Óceánia) gasztronómiájához kerülhetsz közelebb: láthatod, hol esznek férges sajtot, mérgező húsú halat, vagy épp grillezett tengerimalacokat, sőt, találsz néhány egyszerűbb receptet is a könyvben. És ha tényleg nagyon szeretsz enni, akkor érdekesnek találod majd azt is, hogy melyik ételnek mi a története, melyik alapanyag honnan származik, a Föld mely tájairól jutnak el a finomságok a saját konyhánkba. Gianni Annoni étteremtulajdonos szakmai ajánlásával.

Covers_413387
Eger Ismeretlen szerző
0
0

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kiadványunk ​segítséget nyújt az érettségire való felkészüléshez és eredményesen használható az érettségi vizsgán is. Színes tablóoldalak: A Föld keletkezése; Az élet fejlődése és a hominidák evolúciója; Szent helyek és nevezetes vallási központok; Térképtörténet; Történeti segédtudományok; Térképek: Több mint 260 térkép, táblázat és diagram Áttekintés: Párhuzamos kronológia; Kultúrtörténet; Tudomány- és technikatörténet

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_415368
Bánffyhunyad, ​Kolozsvár Ismeretlen szerző
0
0

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_416976
Történelmi ​atlasz Ismeretlen szerző
0
1

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_415009
A ​Balaton és vidéke Ismeretlen szerző
0
0

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_414409
0
0

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_414410
0
0

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

A ​német Ravensburger gyerekkönyvkiadó által készített kötet megismerteti a gyerekekkel a földrészeket, országokat, hegyeket, folyókat és nagyvárosokat. A figyelemfelkeltő szöveg, a rengeteg fénykép és színes illusztráció fontos, érdekes vagy meglepő tényeket mutat be a világ különböző tájairól. A kvízkérdések és a térképészeti alapismeretek segítségével a gyerekek játszva megtanulják a térképek használatát. - A gyerekek életkorának megfelelő, korszerű természetföldrajzi és társadalomföldrajzi térképek. - Érdekességek természeti csodákról, állatokról, országokról és kultúrákról. - Kvízkérdések a térképolvasás játékos tanulásához. - A világ összes zászlója.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók