Ajax-loader

kollekció: Szórakoztató irodalom

“Amikor Maud visszatért a szobába, egy úr lépett ki a szekrényből, pizsamában, fején egy ízléses zöld selyem lámpaernyővel, és barátságosan mosolygott.”
(Rejtő Jenő)


Anyámat ​1967-ben vesztettem el, azt hittem, sose lesz belõlem ép ember a temetése után. Hogy valahogy talpra álltam, férjemnek köszönöm, aki szokott csöndes estéink egyikén nagyon is felfogott hallgatásomból azzal a szelíd mondattal idézett vissza reális életünkbe: „Rajtad mindig a munka segített, miért nem élsz a magad gyógyszerével? Lenke – mindketten így hívtuk anyámat – mióta élsz, mindig begyógyította minden reális-irreális sebedet. Tündér gyermekének születni nagy áldás, miért nem akarod rögzíteni az emlékét, hogy mások is megismerhessék? Te vagy az egyetlen, aki megteheti és képes erre.” Kétségbeesetten hárítottam a csendes biztatást, képtelenségnek éreztem, hogy megbolygassam összemetélt tudatomat azzal, hogy megpróbáljam visszaidézni a holtat, részint úgy gondoltam, képtelen ötlet, részint olyan beteg és nyomorult voltam a jelenléte nélkül, hogy eleve kudarcnak éreztem a kísérletezést is. A férjem sose kényszerített semmire, ezen az estén és sok rákövetkezõ, szintén hallg–atag estén se tette, csak annyit mondott: „Majd meglátjuk. Lenke megérdemelné, hogy megmutasd az anyádat a világnak, és neki kevés a rózsaszín márvány sírkõ a pár soros verssel. Ha valakinek, neked, és egyedül csak neked fog Jablonczay Lenke válaszolni, ha megkérdezed, és elmondatod vele, ami megértéséhez nem voltál a haláláig elég ép vagy teherbíró, magad is asszony, felnõtt.” Az én férjem sose tévedett, ha utat mutatott valahová, behunyt szemmel elindulhattam, jobban ismert önmagánál. A könyvet, amelynek Jablonczay Lenkét életre kellene keltenie, megvalósíthatatlan feladatnak éreztem, ha olykor eszembe jutott, iparkodtam elûzni a gondolatát is. Anyám úgy parancsolt nekem mivoltával, szellemiségével egész életemen át, hogy tudtam, ha õ akarná azt, amit a férjem ajánlott, valami rejtelmes módon elmondaná nekem. Múltak a hónapok, eltelt három év, amikor férjemmel együtt meghívtak Amerikába, a State Department vendégei voltunk. Lenke Amerikában szólt hozzám és utasított: ha vágyol utánam, támassz fel és keress meg. Szavadra visszatérek az örökkévalóságból és elmondom neked mindazt, ami megértésére még túl fiatalnak ítéltelek. De most szabad a pálya, keress meg, egymagad kevés leszel hozzá, de segít neked, ha megkéred, egyház, állam, minden hajdani rokonunk, barátunk, életünk szereplõi és szemlélõi. Ne félj, kicsim, én is segítek. Ha hazakerülsz Amerikából, állj neki a munkának, keresd meg életem történelmi hátterét, egykori helyszíneit, famíliánkat, egy valamikori régimódi történet drámájának fõszereplõit. Papok fognak segíteni, apácák, bankárok, tudósok, most megcsinálhatod a saját magyar Elektrádat, és én melletted leszek addig a percig írás közben, míg oda nem kell, hogy testembõl adjalak a valóságos életnek, és boldogan és rémülten elõször látom meg az arcodat azon a bizonyos langyos október ötödikén.

Salman ​Rushdie korunk legnagyobb mesemondója „Volt egyszer Alifbá országában egy szomorú város, minden városok legszomorúbbika […] Ennek a városnak az útvesztőiben, túl a tört szívekre emlékeztető romházak negyedén, élt egy Hárún nevezetű vidám kis fickó, egyetlen gyermeke a mesemondó Rasíd kalifának, kinek vidámságáról regéket regéltek szerte a szomorú városban […] Aztán valahogy minden elromlott. Talán beszivárgott végül a város szomorúsága az ablakon. Mikor egy nap, strófa közben, mintha csak kikapcsolták volna, elhallgatott Szoraja éneke, Hárún tudta, hogy bajok lesznek. De hogy mekkorák, azt nem is gyanította.” Salman Rushdie indiai születésű brit író, akire mohamedán vallási vezetők kimondták a fatvát. A MAN Booker-díjas szerző neve komoly irodalmi védjegy, az író számos nemzetközi zsűri tagja, regényei világszerte sikerlistásak. Háromszor nősült, két fia van, jelenleg Padma Lakshmi modellel él New Yorkban.

Az ​Ynev világát megteremtő regények, A Halál havában és az Észak lángjai hőse, a legendák Fekete dalnoka egyszerű komédiásként kezdi pályafutását Erion városában. A túlélés fortélyait a nagy Haygar Brishtől tanulja, a szenvedélyt és a gyászt Godora ege alatt, a félelem és a végzet erejét Shulur sikátoraiban ismeri meg. Hogy legádázabb ellenségén, az időn úrrá lehessen, már csak egy délvidéki utazást, egy örökösödési háborút és egy halálig tartó bárd-párbajt kell túlélnie… _Wayne Chapman Gorduin regényciklusának előzménykötete a M.A.G.U.S. szerepjáték megjelenésének huszadik évfordulóján javított és bővített változatban – a címadó kisregény helyszínéül szolgáló Abaszisz leírásával kiegészülve – idézi fel Tier Nan Gorduin ifjúkorának meghatározó mozzanatait._

Humanity ​has colonized the planets - interstellar travel is still beyond our reach, but the solar system has become a dense network of colonies. But there are tensions - the mineral-rich outer planets resent their dependence on Earth and Mars and the political and military clout they wield over the Belt and beyond.Now, when Captain Jim Holden's ice miner stumbles across a derelict, abandoned ship, he uncovers a secret that threatens to throw the entire system into war. Attacked by a stealth ship belonging to the Mars fleet, Holden must find a way to uncover the motives behind the attack, stop a war and find the truth behind a vast conspiracy that threatens the entire human race.

Introducing ​the first real, tangible, ignitable collection of the hit online comic Cyanide & Happiness, featuring a selection of your favorite comics and thirty brand-new strips. From the minds of Kris, Rob, Matt, and Dave comes a barrage of irreverent entertainment sure to keep you amused until the day you die. Just see what their mothers have to say! "Dave is a nice, young man with a bright future ahead of him. I always knew he was a gifted boy who would go on to do great things. I hope he settles down with a nice, young woman and ****s the **** out of her." —Dave's mom "I don't know how to get computer pictures, so I'm glad Kris finally has a book out. I haven't read it yet, but I hope he gives me a quote on the back." —Kris's mom "I hope Robert's book does well so he can finally afford to move out. He plays his hip-hop music too loud." —Rob's mom Matt's mom was unavailable for a quote due to being dead.

Endo ​Suszaku Némaság című regénye - témaválasztásában és szemléletében egyaránt - sajátságosan katolikus regény. Japánban játszódik, a 17. század elején, mikor a gyorsan terjedő kereszténységet hirtelen kitiltják az országból. A misszionáriusokat és az újonnan kereszténnyé lett japánokat brutális kínzásokkal kényszerítik hitük megtagadására. A regény főhőse egy portugál szerzetes, Rodrigues, aki társával elindul a messzi Japánba, hogy meggyőződjék a kósza hírek valódiságáról. A két szerzetest, célja elérésében - a misszionálás folytatásán túl - egy személyes indíték vezérli: az a hír járja ugyanis, hogy rajongva tisztelt hajdani szerzetes-tanáruk, a japán missziók legendás hírű vezéregyénisége is megtagadta hitét. Az ő sorsáról szeretnének mindent megtudni, amikor nekivágnak a kalandos tengeri útnak, hogy Indián és Kínán keresztül eljussanak Japánba... A szamurájok kegyetlenségben harsány világa szinte fülsiketítővé erősíti Rodrigues háborgó lelkében Isten némaságát. Hogyan engedheti meg Ő ezt a tengernyi szenvedést? Isten nem marad néma, látszólagos hallgatásában sem! - érti meg legvégül Rodrigues, a szenvedő Krisztus arcában látva meg mesterének valódi arcát. Egy részleteiben is kiváló, szellemében pedig kifejezetten keresztény ihletésű regényt vehet kézbe a magyar olvasó. Általa nemcsak egy izgalmas történet részesévé válik, hanem saját kereszténységének, saját Krisztus-képének bírájává is.

A ​szerző fekete-fehér rajzaival illusztrálva.

Az ​emberek, törpök, manók és tündék több mint száz esztendőn keresztül éltek békében egymás mellett. De ennek a békének vége, és a fajok ismét egymás ellen – és maguk ellen – harcolnak. Ebben a viharos időben születik egy gyermek, akire a világ összes vajákja várt. Ciri a Cintrai Nőstényoroszlán, Calanthe királyné unokája. Különös hatalmakkal és még különösebb sorssal van megáldva, mert egy jövendölés Lángnak hívja őt: lángnak, amely örökre megváltoztatja a világot – jó vagy rossz irányba… Ríviai Geralt, a vaják magával viszi Cirit a vajákok központjába, de Ciri egyáltalán nem hasonlít a többi tanítványhoz. Nem kell keresztülmenjen az átlagos vajákok számára a természetfeletti képességek eléréséhez szükséges mutációkon, amelyek gyakran kiirtják az érzelmeket és az emberi érzékenységet. Ciri valami egészen egyedülálló. Ahogy a politikai helyzet egyre baljóslatúbbá válik, és a háború fenyegetése szinte már kézzel fogható a vidéken, Ciri megtanulja a hatalmát azok támogatására használni, akik szembeszállnak a gonosszal. De több segítségre van szüksége, mint amennyit a vajákok adhatnak neki: amint Geralt és ő elhagyják a vajákok központját, olyasvalaki veszi üldözőbe őket, aki pontosan érti a prófécia tartalmát – és pontosan tudja, mire képes Ciri. Lehet, hogy Geralt ezúttal ellenfelére akad?

Driven ​to uncover the truth about the mysterious death of his ladylove, the Duke of Hawkscliffe will go to any lengths to unmask a murderer. Even if it means jeopardizing his reputation by engaging in a scandalous affair with London's most provocative courtesan-the desirable but aloof Belinda Hamilton. Bel has used her intelligence and wit to charm the city's titled gentlemen, while struggling to put the pieces of her life back together. She needs a protector, so she accepts Hawk's invitation to become his mistress in name only. He asks nothing of her body, but seeks her help in snaring the same man who shattered her virtue. Together they tempt the unforgiving wrath of society-until their risky charade turns into a dangerous attraction, and Bel must make a devastating decision that could ruin her last chance at love. . . .

In ​this post-apocalytpic sci-fi story, humanity has been devastated by the bizarre, giant humanoids known as the Titans. Little is known about where they came from or why they are bent on consuming mankind. Seemingly unintelligent, they have roamed the world for years, killing everyone they see. For the past century, what's left of man has hidden in a giant, three-walled city. People believe their 100-meter-high walls will protect them from the Titans, but the sudden appearance of an immense Titan is about to change everything. Winner of the 2011 Kodansha Manga Award (Shonen) and nominated for the prestigious Osamu Tezuka Cultural Prize for 2012.

A ​brand new Black Widow solo adventure from the Marvel Cinematic Universe! Before Natasha assembles with the Avengers Initiative, see her in this hard-hitting espionage adventure set between the events of Iron Man 2 and Marvels The Avengers. Collecting: Marvels The Avengers: Black Widow Strikes 1-3

For ​years, the local Spook has been keeping the County safe from evil. Now his time is coming to an end, but who will take over? Many apprentices have tried... Some floundered, some fled, some failed to stay alive. Just one boy is left. Thomas Ward. He is the last hope. But does he stand a chance against Mother Malkin, the most dangerous witch in the County?

A ​tizenkilenc éves Kelsea Glynn pontosan olyan, mint a többi hasonló korú lány: engedetlen, meg van győződve a saját igazáról és mindig mindent jobban tud az idősebbeknél. De tőlük eltérően ő éppen egy királyságot készül megörökölni: egy királyságot, ami korrupt, romlott és veszélyes. Vagy a legrettegettebb uralkodójává válik, vagy már az első héten orgyilkosok áldozata lesz - minden rajta múlik, és azon, hogy milyen döntéseket képes meghozni. Erika Johansen regénye klasszikus fantasy elemekből építkezik, de nem szégyell sokszor kegyetlen és erőszakos lenni: a _Tear királynője_ egy fiatal lány történetét meséli el, aki sokáig volt kénytelen száműzetésben élni, hogy végül hűséges testőreivel visszatérjen, és elvegye, ami jogosan jár neki. Fekete mágiával, rejtélyekkel és akciódús jelenetekkel teli történet, amire már Hollywood is lecsapott: várhatóan Emma Watson lesz a készülő film főszereplője és egyben producere is.

ESCAPE ​FROM KING TITAN Thanks to Rod Reiss, Eren finally knows the terrible truth behind how he acquired his Titan powers, and the depth of his father's crimes. The king orders his daughter Historia to kill Eren and restore the power of the Titans to its rightful place, but she chooses her own selfish path: survival. As the cavern crumbles around the Survey Corps, Eren must make another last-minute decision, with the lives of all his friends in the balance. Attack on Titan is the award-winning and New York Times bestselling series that is THE manga hit of the decade! Spawning the monster hit anime TV series of the same name, Attack on Titan has become a pop culture sensation.

One ​bad corpse can ruin your whole day. No one knows that better than Rhiannon Murphy. She’s left behind the flash and sass of Miami for the no-nonsense groove of New York City, eager for a clean slate and a fresh start. A bartender by trade, a loud mouth by choice, and a necromancer by chance, she’s managed to keep her nifty talent hidden from those around her--until now. The deliciously good-looking vampire Disco knows her secret, and when he strolls into her bar to solicit help investigating the mysterious disappearances of his kind from the city, she discovers he’s not the kind of person that appreciates the significance of the word no. But in a world where vampires peddle their blood as the latest and greatest drug of choice, it’s only a matter of time before the next big thing hits the market. Someone or something is killing vampires to steal their hearts, and unlike Rhiannon, this isn’t their first stroll around the undead block.

A ​high stakes drama set against the harsh beauty of the Maine wilderness, charting the journey of four friends as they fight to survive the aftermath of a white water rafting accident, _The River at Night_ is a nonstop and unforgettable thriller by a stunning new voice in fiction. Winifred Allen needs a vacation. Stifled by a soul-crushing job, devastated by the death of her beloved brother, and lonely after the end of a fifteen-year marriage, Wini is feeling vulnerable. So when her three best friends insist on a high-octane getaway for their annual girls’ trip, she signs on, despite her misgivings. What starts out as an invigorating hiking and rafting excursion in the remote Allagash Wilderness soon becomes an all-too-real nightmare: A freak accident leaves the women stranded, separating them from their raft and everything they need to survive. When night descends, a fire on the mountainside lures them to a ramshackle camp that appears to be their lifeline. But as Wini and her friends grasp the true intent of their supposed saviors, long buried secrets emerge and lifelong allegiances are put to the test. To survive, Wini must reach beyond the world she knows to harness an inner strength she never knew she possessed. With intimately observed characters, visceral prose, and pacing as ruthless as the river itself, _The River at Night_ is a dark exploration of creatures—both friend and foe—that you won’t soon forget.

Magical ​worlds and incredible creatures fill the pages of this action-packed adventure in the Map to Everywhere series! Fearless adventurers Marrill and Fin have just barely stopped the Iron Tide and the evil wizard Serth from destroying the Pirate Stream. Now they're on a mission to find Fin's missing mother, but before they can blink, Fin's people have found him - and they're not as friendly as he'd hoped. In fact, they're after a powerful wish orb that could resurrect the debilitating Iron Tide and end the world as we know it. Without their captain Coll and wizard friend Ardent to guide them, are Marrill and Fin brave enough to take on the magic (and evil) of the Pirate Stream on their own? Find out in this exhilarating third book that raises the stakes to new heights!

Egy ​a trianoni békediktátum miatt szülőföldjét elhagyni kényszerülő, majd a Ludovika Akadémián hadnaggyá avatott, és a Felvidék, majd Erdély visszafoglalásában részt vett, később orosz fogságba esett, 1948-ban hazatért és az 1956-os forradalomban a keszthelyi nemzetőrség parancsnokává választott, és ezért halálra ítélt, de a megtorlás elől Ausztriába szökött katonatiszt, később villanyszerelő életútját kíséri végig, dokumentum hűséggel a regény, amely a második világháborúról és a forradalomról szól. „Amikor a tér fölé ereszkedő sötéten kavargó alkonyi felhők alatt, az alig két-három fokos hideg, szeles időben az egykori premontrei rendház és a szembeni, volt Hungária kávéház között, a Fő téri házak ablakaiba állított vibráló gyertyák fényében felcsendült a Himnusz dallama a Tanácsháza tetejére szerelt hangszóróból, és a tömeg énekelni kezdett, hirtelen hópelyhek ereszkedtek alá a szürke, magas égből. Tarnai István villanyszerelő brigádvezető, egykori Ludovikát végzett százados, most nemzetőrparancsnok ott állt, körülötte pedig a brigádtagok és hullottak rájuk a szél csapkodta hópelyhek, miközben egyre hangosabban énekelték a Himnuszt, mintha dacolni akarnának a piros-fehér-zöld zászlókat cibáló hideg, jeges széllel."

Life ​and death struggles for Marvel's First Family! Just when the FF were coming to terms with Reed Richards' demise, he makes a suitably fantastic return! But that means Doctor Doom is alive, too! How did they both survive? Hyperstorm has all the answers, but his incredible lineage means he may be the one foe the Fantastic Four can't beat. That's not the only problem Reed has - there's also the small matter of the Sub-Mariner's feelings for Sue! A rejuvenated Franklin completes the family reunion, but will a reassembled Fantastic Four have any room for Scott Lang, aka Ant-Man? The legendary band is back together, but their joy won't last for long. Onslaught is coming! Collecting The Fantastic Four (1961) #403-416, Fantastic Four: The Legend, Onslaught: Marvel Universe and material from Tales of the Marvel Universe.

As ​Waid & Wieringo are redefining Doctor Doom in the monthly series, get on board their run from the beginning. Learn the truth behind Mister Fantastic's decision to turn his friends into the Fantastic Four. See our heroes face off against a sentient mathematical equation driven mad by love, an infestation of insects from another dimension, a cascading wave of molecular instability, and the Thing on a homicidal rampage that only the Human Torch can stop. Collects Fantastic Four #56-66.

As ​Waid & Wieringo are redefining Doctor Doom in the monthly series, get on board their run from the beginning. Learn the truth behind Mister Fantastic's decision to turn his friends into the Fantastic Four. See our heroes face off against a sentient mathematical equation driven mad by love, an infestation of insects from another dimension, a cascading wave of molecular instability, and the Thing on a homicidal rampage that only the Human Torch can stop. Collects Fantastic Four #56-66.

Doctor ​Doom, the greatest villain the Marvel Universe has ever known, and the most personal and persistent nemesis the Fantastic Four has ever encountered, rises again! But this time, something is different about the Lord of Latveria, as his strategy strikes at the heart of the first family of super heroes, forcing Reed Richards to contemplate doing...the unthinkable! Collects Fantastic Four #67-70 & 500-502.

He's ​the Merc with a Mouth, the Assassin with Elan, the Wryest Wisecracker of the Weapon X Program, now in a collection of his earliest sagas Deadpool, with sidekick Weasel in tow, sets out on a quest for romance, money, and mayhem - not necessarily in that order - only to learn he's being hunted by an enemy he killed years before as if that isn't enough, the Juggernaut crashes into the action, and it's the unstoppable vs. the un-shut-up-able But all may not be lost if the sultry Siryn can inject a little sanity into the proceedings Will Deadpool be steered toward a better life by his new heartthrob, or stay the chaotic course he's set for himself? The answer is Yes Guest-starring the New Mutants, Banshee, Sasquatch, and more Collects New Mutants 98, Deadpool: The Circle Chase 1-4, Deadpool: Sins of the Past 1-4, and Deadpool (1997) 1

A ​grieferek ligája sorozat befejező része, amely még több kalandot ígér a Minecraft rajongóknak

Egy ​hekker véletlenül olyan, több országot érintő információ birtokába kerül, aminek visszaszerzéséért egy terrorista sejt bármit megtenne. Az események gyors sodrásában hekkerünk rengeteg leküzdendő akadályra, ellenségekre és új barátokra is lel, de végül egyedül rajta múlik, hogyan dönt. Vajon a cél szentesíti az eszközt, és aki törvénytelen dolgokat tesz, az biztosan bűnöző és rossz ember?

A ​szubjektív operakalauz új szemszögből vizsgálja a műfajt: hogyan válnak jeles irodalmi alkotások a librettisták közreműködésével zeneművekké. A több mint negyven zeneszerzőt és majd' hatvan operát ismertető kötetet anekdoták, eddig ismeretlen adalékok színezik, a szerzőtől megszokott hozzáértéssel, ugyanakkor rendkívül szórakoztató stílusban.

E ​számviteli könyv azoknak szól, akik - a szerzővel együtt - hisznek abban, hogy egy jó tankönyv úgy lehet lényegre törő és szakszerű, hogy egyben érthető és szórakoztató is. Olyan, amelynek definíciói és okfejtései jól követhetők és első nekirugaszkodásra meg is jegyezhetők. A számvitel és kettős könyvelés tudománya nagyon régi és rendszere évszázadok óta változatlan. Talán éppen azért, mert minden szabályszerűsége valójában bámulatba ejtően magától értetődő, világos és egyszerű. Laáb Ágnes ismert mesehősök köré szövi történeteit. Ahol a könyvben feltűnik az Aiszóposz meséjéből ismert Tücsök vagy Hangya meghökkentő karikatúrája, ott - történeteiken keresztül - várhatóan a legnehezebbnek tűnő számviteli fogalmak, könyvelési szabályok is érthetővé és megjegyezhetővé válnak, Így válhat e könyv izgalmas kalandozássá és kalauzzá a számvitelben még járatlan érdeklődő számára a legalapvetőbb könyvelési bizonylatok, eszközök, eljárástechnikák között. Bemutatja a könyvelésmódszertan eredményeként létrejövő beszámoló részeit és sajátosságait, valamint azt, is, hogyan lehet mélyebb összefüggéseket feltárni a számviteli beszámolókból. Haszonnal forgathatják ezért a számviteli ismeretekben jártasságra vágyó diákok, oktatók, az üzleti világban forgolódó gazdasági és nem gazdasági vezetők, szakértők, vállalkozók, jogászok, egyszóval mindenki, aki jobban akarja érteni és beszélni az üzleti élet nemzetek feletti nyelvét, a számvitelt.

As ​his career as a superhero begins, Brian fights as the champion of Great Britain, often clashing with S.T.R.I.K.E. and Welsh anti-superhero police officer Dai Thomas. During one episode, he learns that his parents did not die in an accident, but rather were killed by the sentient computer Mastermind. He would develop a rogues gallery including the assassin Slaymaster and the crime matriarch Vixen. As time goes on, Brian begins fighting more supernatural enemies rather than regular supervillains.

A ​hercegnő naplója szellemes, provokatív, őszinte, intelligens és szókimondó. Épp olyan, mint szerzője volt, a napló megszületésekor mindössze 19 éves Carrie Fisher. A színésznő emlékei rendezgetése közben, régi újsághalmok között bukkant rá saját, kézzel írott naplójára, és szembesült egykori tinédzser önmagával, azzal, hogy milyen is volt megélnie a Csillagok háborújának forgatását vagy éppen „hosszúra nyúlt egyéjszakás kalandját” színésztársával, Harrison Forddal. A hercegnő naplója ezekről az intimitásokról is beszámol, igazán egyedivé azonban az időutazás teszi: az idősebb Carrie Fisher találkozása a 19 évessel. A könyvben a hatvanéves színésznő emlékei a stábról, a forgatásról, a szerelemről, a sikerről vagy éppen a függőségekről izgalmasan keverednek, vetülnek a kézzel írott napló szövegeire. Utóbbiakból egy sokkal naivabb, sebezhetőbb nő képe rajzolódik ki, akiben azonban csírájában ott van már az excentrikus, vicces, intelligens, nagydumás Carrie Fisher is. Utolsó kötete ékes bizonyíték rá, hogy nem csupán egy hollywoodi szupersztárt, generációk ikonját, de egy kiváló írót is elveszítettünk a személyében.

Részlet ​a könyvből: Karácsony! Karácsony! Boldog Karácsony! Olyantájt, mikor a kismadárkák aludni mennek, egy néni meg egy bácsi léptek ki a szemközti házból s vágtak neki az útnak. Azaz, hogy nem is igen volt út vagy ucca vagy ahhoz hasonló ebben a kis faluban a hegyek alján, mert hó borított mindent, meg aztán a kis tanyaszögnek három háza összevissza állt, az egyik itt, a másik ott, széjjelszórva a mezőn, nem is volt hát szükség útra, hogy melléje sorakozzanak hosszában, mint a katonák parádés haptákban. A szemközti háznak finom fényezett faablaktáblái voltak meg vastag gerendái, amelyek legalább egy lábnyira kijjebb nyúltak, mint a tető, meg ablakai olyan apró kis zöld kerek üvegekből, mint a palack feneke, amelyeken átvöröslött a nagy cseréptűzhely fénye. A másik, a kék ház pedig rogyadozott ám innen is, onnan is hóval szegett vörös és szürke cserép csuklyája alatt. Arról a tarka-barka házról meg, amelyből Karel nézett ki, orra hegyét kerekre nyomva az ablaküvegen, jobb nem is beszélni. Hogy el ne felejtsük, éppen karácsonyeste volt, az az ország meg, ahol ez az igaz mese történt, messze, messze északon van, olyan messze, hogy talán nincs is sehol! Ne keresd hát hiába a térképen: nincs belerajzolva. Svéd- vagy Finnország? Norvégia vagy talán Dánia? Egyik se egészen s egy kicsit mindegyik.

Outdoor ​Life Túlélési útmutató minden helyzetre Felkészülni - Vigyázz - Túlélés! Eltévedünk az erdőben élelem és víz nélkül. Fegyveres támadóval szembesülünk az éjszaka közepén. El kell kerülnünk egy halálos tornádót. Semmi gond - A legteljesebb túlélési kézikönyv mindenben segít. A természetben. Az iránytű használatától a vadállatokkal való találkozásig elsajátíthatjuk, hogyan érvényesüljünk az erdőben, a sivatagban vagy akár a nyílt óceánon profi természetjárók módjára. Katasztrófahelyzetben. Legyen szó féktelen cunamiról vagy lángoló futótűzről, szörnyű dolgok nap mint nap történnek. Tanuljuk meg, mit kell tennünk, ha veszélyessé válik a helyzet. A nagyvárosban. Fegyverezzük fel magunkat a legújabb önvédelmi és otthonvédelmi taktikákkal, hogy sikeresen nézzünk szembe azokkal a fenyegetésekkel és veszélyekkel, melyek saját otthonunkban és az utcán leselkednek ránk.

Feeding ​Hannibal: A Connoisseur’s Cookbook is a collection of easy-to-follow recipes inspired by the show and created by its food stylist, Janice Poon. Each recipe is accompanied by fascinating insider’s anecdotes, delightful artwork and revealing behind-the-scenes photos of stars and crew on the set of Hannibal.