Ajax-loader

kollekció: Szórakoztató irodalom

“Amikor Maud visszatért a szobába, egy úr lépett ki a szekrényből, pizsamában, fején egy ízléses zöld selyem lámpaernyővel, és barátságosan mosolygott.”
(Rejtő Jenő)


Az ​ifjú és bájos Aurora Demminget az apja feleségül akarja kényszeríteni egy, a lánynál jóval idősebb, külsőleg-belsőleg egyaránt taszító férfihoz. A gyönyörű teremtés kétségbeesésében botrányos egyezséget köt Nicholas Sabine-nal, a rendkívül veszélyes, ám felettébb jóképű fiatalemberrel, akire gyilkosság és kalózkodás miatt halál vár. A kivégzés előtti napon Aurora házasságot köt Nicholasszal, csupán azért, hogy ne kelljen egy undok vénemberrel leélnie az életét. Egyetlen nap tehát, és egyetlen varázslatos, szédítő éjszaka... Miután a fiatalasszony megözvegyül, visszatér a londoni társasági életbe, méghozzá Nicholas húgával, a hollóhajú Ravennel együtt, aki fölött férje végakaratának megfelelve gyámságot vállal. Ám a "halott" férj váratlanul ismét megjelenik Aurora életében, és követeli, hogy "özvegye" tegyen eleget házassági szerződésüknek, és lázas éjszakák során csábítja a szépséges arát a bűnös gyönyörre... Nicole Jordan korunk egyik legkiválóbb romantikus szerzője, aki szenvedélyes szerelmekről és végzetes vonzalmakról ír avatott tollal. E kötet az egyik legvarázslatosabb regénye, amely izgalmas kalandokkal, viharos érzelmekkel és váratlan fordulatokkal örvendezteti meg olvasóit.

A ​tizenkét éves Obi-van Kenobi minden vágya hogy Jedi-lovag lehessen. A Templomban töltött évek során megismerte a fénykard, és az Erő hatalmát. Azonban önnön haragját és félelmét képtelen volt kordába tartani. Emiatt Qui-gon Jinn Jedi-mester nem fogadja őt padavanjává. Obi-van most találkozik először az eredendő gonoszsággal. Váratlan ellenségekkel kerül szembe - és le kell győznie saját sötét vágyait. Csak ezután kezdheti meg Jedi-tanulmányait.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Az ​egzotikus környezetben játszódó, remek humorral átszőtt, lélegzetelállítóan izgalmas "kalandregény", a festői Kenya őserdejében megbúvó dzsungelkórházba vezeti az olvasót. A főhős - a jómódú fiatal orvos - váratlanul elveszíti vagyonát, s Kenyába "menekül", hogy a missziós kórházban keresse lelki békéjét. Ám itt szembe találja magát a pokol bugyraival, a dzsungelláz pusztításával... Társaival felveszi a küzdelmet a dzsungelláz ellen. Megkezdődik a versenyfutás az idővel, hogy megtalálják a gyilkos kór ellenszerét, mielőtt a végső katasztrófa bekövetkezik... Az orvosok a kórházban küzdenek, egy bátor ápolónő pedig nekivág a dzsungel úttalan útjainak, hogy segítséget hozzon. Félelmetes kalandok, mulatságos jelenetek és szívszorító pillanatok után elérkezünk a végkifejlethez... Vajon sikerül-e legyőzni a dzsungellázt? Vajon megmenekülnek-e az életveszélybe került százezrek s az értük hősiesen küzdő orvosok? Vajon sikerrel jár-e a bátor ápolónő áldozatos küldetése? Vajon megleli-e végül a lelki békéjét a főhős, a fiatal orvos? Ám addig is, amíg a rejtélyekre fény derül, az olvasó remekül szórakozik, végig izgulva, ezt a humoros elemeket is tartalmazó, akciókban bővelkedő, egzotikus helyszíneken játszódó s a széles nagyközönség örömére született, remek regényt.

The ​final part of a saga set against a history of 7000 years of struggles of gods and kings and men. The Orb of Aldur was restored - but the Prophecy was unfulfilled. It drove Garion on, but it gave no answer to the question that haunted him: how does a man kill an immortal god?

A ​mesék főszereplője két gyermek, egy testvérpár, Fanni és Péter. Kettejük közül Fanni az idősebb, a nagytestvér, aki varázslatos kalandjaik közepette megpróbál vigyázni öccsére is, miközben minden alkalommal megoldanak egy problémát a mágikus világ lakóinak segítségével. A mesék között a fő kapocs a két gyerek, akik tulajdonában varázserővel bíró tárgyak vannak, s amik minden alkalommal egy másik világba repítik őket, ahol olyan dolgokkal találkoznak, amit csak ők láthatnak, akik még hisznek a mesevilág létezésében. A történetek elrepítenek az Északi-sark közelébe, a felhők fölé, és még sok más helyre, ahol csodás dolgok történhetnek…

Maia ​és öt nővére a nevelőapjuk halála után összegyűlik a Genfi-tó partján álló gyermekkori otthonukban. Pa Salt, a különc milliárdos mindannyiukat kisgyermek korukban fogadta örökbe, így semmit sem tudnak a vér szerinti szüleikről. Az apjuk végrendelete azonban arra ösztönzi őket, hogy derítsék ki, honnan származnak. Egy-egy titokzatos tárgyat kapnak örökségül, és egy földgömböt, amelyről leolvashatják a születési helyük koordinátáit. Maia megkezdi a kutatást a családja után, és hamarosan a világ másik felén, egy omladozó brazil villában találja magát. Az épületben megsárgult levelekre bukkan, amelyekből egy nyolcvan évvel korábbi, tragikus szerelem története bontakozik ki. 1927, Rio de Janeiro. Amikor a kávékereskedelemből meggazdagodott Antonio Bonifacio szeretné beházasítani az egyetlen gyermekét a riói arisztokráciába, a szenvedélyes Izabela kikönyörgi, hogy az eljegyzés után, de még az esküvő előtt hadd utazzon el Párizsba az egyik barátnője családjával. A lányt hamar magával ragadja a Montparnasse művésznegyedének pezsgő forgataga, de arra ő sem számít, hogy egy szobrásszal való véletlen találkozás gyökeresen felforgatja majd az életét. Lucinda Riley A hét nővér-sorozat első kötetében mesterien szövi össze két fiatal nő történetének szálait, akik egy számukra idegen, mégis vonzó városban az őket foglalkoztató kérdésekre keresve a választ, gyógyírt találnak a lelki sebeikre, és felfedezik az élet szépségét.

Vidám ​időszak köszöntött a Szeleburdi Szurikáták népes csapatára - a Kalahári sivatagban fű zöldell és mindenfelé állatkölykök futkároznak. De vajon mire készülnek a mókás blablák azokkal a feldíszített fákkal és a csillogó csomagokkal? Mimi, Ficúr és Ábrándka újabb kalandba keverednek a Kalahári sivatagban, amelynek során megtanulják, mi is az a karácsony.

"Rejtélyekkel, ​varázslatokkal, fordulatokkal teli kisregény, mely hétköznapi iskolás gyerekekről szól, akik izgalmas kalandokat élnek át kíváncsiságuk miatt."

Botrány ​tört ki az iskolában: valaki kinyitotta a páncélszekrényt és eltűntek a benne őrzött érettségi dolgozatok is! Tom bátyja, Nico, teljesen kétségbe van esve: attól tart, hogy meg kell ismételni a vizsgát. De vajon hogyan jutottak be az idegenek az iskolába? Ez az ügy Winstonért kiált! Winston két- és négylábú barátai segítségével nekilát a szimatolásnak, és közben egy veszélyes tolvajbanda nyomára bukkan. Ám a ravasz kandúr ezúttal majdnem kihúzza a gyufát...

Debby ​O'Hara hazatér a családi fészekbe, és ijesztő felfedezést tesz a pincében: ismeretlenek széfet építettek a falba, benne emberi koponyával és egy levéllel. A nyomok az O'Hara család korábbi házvezetőnőjéhez és annak fiához vezetnek - sejthetően közel sem azok voltak, akiknek Debby hitte őket. Eközben Robert McKinley egy Debby származását érintő naplót talál, amelyben egy Magyarországról menekült lány, Nádasdy Orsolya beszéli el hányattatásai történetét. Végül a széf rejtélyére is fény derül, Debby pedig közelebb kerül a titok megfejtéséhez: ki is az a túlvilági nő, aki álmaiban - és gyakran a valóságban is - meglátogatja, hogy ha nehéz helyzetbe kerül, segítsen rajta.

Born ​into a family of “Hunters,” Takamichi's destiny is to pursue and slay demons. When her twin brother is killed, she is saved from despair by a pair of Jiu Jiu—shape-shifting familiars—in the form of two wolf pups named Snow and Night. Now Takamichi is in high school and an active Hunter. Snow and Night can't wait to attend school in their human form to "protect" her. But are they ready to go off leash...?

Werewolves ​at the door...and in the house Born into a family of “Hunters,” Takamichi’s destiny is to pursue and slay demons. When her twin brother is killed, she is saved from despair by a pair of Jiu Jiu—shape-shifting familiars—in the form of two wolf pups named Snow and Night. Now Takamichi is in high school and an active Hunter. Snow and Night can’t wait to attend school in their human form to “protect” her. But are they ready to go off leash...? Takamichi’s Jiu Jiu Obedience Training Goals 1. Defend your mistress from a pig. Or a child vampire. Or a... What is that thing, anyway?! 2. Defend your mistress from a ghost. Or a... Sigh... Whatever it is that’s haunting the sea resort she’s trying to vacation in! 3. Celebrate your mistress’s birthday—properly. 4. Snuggle.

Werewolves ​at the door...and in the house Born into a family of “Hunters,” Takamichi’s destiny is to pursue and slay demons. When her twin brother is killed, she is saved from despair by a pair of Jiu Jiu—shape-shifting familiars—in the form of two wolf pups named Snow and Night. Now Takamichi is in high school and an active Hunter. Snow and Night can’t wait to attend school in their human form to “protect” her. But are they ready to go off leash...? Takamichi’s Jiu Jiu Obedience Training Goals 1. Don’t run away before a critical meeting of the Hunter Clans. (If only there were leash laws for Jiu Jiu...) 2. Speak now or forever hold your peace. 3. Get along with other shape-shifting familiars, little doggies.

Werewolves ​at the door...and in the house Born into a family of “Hunters,” Takamichi’s destiny is to pursue and slay demons. When her twin brother is killed, she is saved from despair by a pair of Jiu Jiu—shape-shifting familiars—in the form of two wolf pups named Snow and Night. Now Takamichi is in high school and an active Hunter. Snow and Night can’t wait to attend school in their human form to “protect” her. But are they ready to go off leash...? Takamichi's Jiu Jiu Obedience Training Goals 1. Play nice with your new temporary masters. But retain your loyalty. 2. Resist plots to eliminate your services...permanently. 3. At night, the Sickle Weasels come.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

KÖZELLENSÉGEK Eredeti ​megjelenés a _Superman/Batman_ 1-6. számokban (2003 októbere és 2004 márciusa között) Amikor Lex Luthor hamisan vádolja Supermant emberiség ellen elkövetett bűntettekkel, az Acélembernek össze kell fognia a Sötét Lovaggal, hogy megállítsák a korrupt elnököt. Miközben a világ legnagyobb hősei a törvény elől menekülnek, egy titkos osztaggal is szembe kell szálniuk, hogy megmenthessék a Földet egy halálos aszteroida pusztításától. _SUPERMAN_ 76. szám Eredeti megjelenés 1952 júniusában. A képregények aranykorában játszódó történetben Superman és Batman első ízben egyesítik erejüket, miután egy luxus óceánjáró kabinjában összehozza őket a sors.

A ​dark, sexy drama of a demon hunter and her werewolf familiars Born into a family of “Hunters,” Takamichi’s destiny is to pursue and slay demons. When her twin brother is killed, she is saved from despair by a pair of Jiu Jiu—shape-shifting familiars—in the form of two wolf pups named Snow and Night. Now Takamichi is in high school and an active Hunter. Snow and Night can't wait to attend school in their human form to “protect” her. But are they ready to go off leash...? Final Volume! Takamichi’s Jiu Jiu Obedience Training Goals 1. Protect your mistress at all costs—and in any form. 2. Examine your puppy love deeply. 3. Whatever you do...don’t go feral!

Everyone ​has a little monster inside them. And that’s exactly what happens. Mikito wakes up with superstrength. But there’s a catch. He may look the same on the outside, but deep inside lurks a monster that craves ultraviolence and the taste of human flesh. “I used to hate the sight of blood,” says Mikito to himself, “but now it looks so beautiful to me."

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

An ​all-new stand-alone yuri manga from the _New York Times_ bestselling creator of _Girl Friends,_ Milk Morinaga! Fujiwara is the school’s most admired student and captain of the volleyball team, but her reputation is at risk when she accidentally breaks the principal’s most prized possession, a priceless vase. Fellow student Miu witnesses the accident, and Fujiwara begs her not to tell. In exchange, she’ll do whatever Miu wants. It turns out that what Miu wants is to date Fujiwara! Although this wasn’t the arrangement that either girl expected, the two soon discover that breaking the vase may have been destiny’s way of bringing them together.

_Egy ​új világban játszódó űropera-sorozat első kötete a Vének háborúja Hugo-díjas bestseller-szerzőjének tollából_ A világegyetemünket a fizika törvényei uralják, így nem lehetséges a fénysebességnél gyorsabb utazás. De egy dimenziókon túli mező, az Ár felfedezése mindent megváltoztat. Az emberiség elérheti a téridő bizonyos pontjait, melyeken át számtalan naprendszerbe eljuthat. Az emberiség kiárad a Földről az űrbe, idővel megfeledkezik a gyökereiről, és új birodalmat alapít, az Egyesülést. Alapelvük, hogy egyetlen emberi előőrs sem maradhat meg a többi nélkül. Ez biztosítékot jelent a csillagközi háború ellen, de egyben az uralkodás záloga is a birodalom vezetősége számára - a rendszer azonban nem hibátlan, és erre néhányan rájönnek. Egy tudós az élete kockáztatásával próbálja tudatni az uralkodóval, hogy a birodalom az összeomlás szélére került. Az egyik kereskedőház sarja ördögi összeesküvés nyomaira bukkan. Az Egyesülés új császárnője pedig veszélyes hazugságokkal és árulással kénytelen megküzdeni, miközben körülötte kitörni készül a forradalom. Míg mindhárman versenyt futnak az idővel, hogy megmentsék az emberi civilizációt, az ellenfeleiknek egészen más terveik vannak. John Scalzi a világhírű Vének háborúja-sorozat után ismét bizonyítja, hogy miért tartják korunk egyik legjobb űropera szerzőjének. _Az összeomló birodalom_ izgalmas nyitánya egy új, grandiózus sorozatnak, az év kihagyhatatlan sci-fije.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

From ​ASBOs to superheroes...Misfits follows five teenagers on community service who get caught in a freak storm and develop superpowers. Hard-as-nails Kelly can suddenly hear people's thoughts, shamed sporting star Curtis discovers he has the ability to turn back time when he regrets something, party girl Alisa can send people into a sexual frenzy when they touch her skin, Rudy can split into two people and painfully shy Simon can make himself invisible when he feels he's being ignored. These aren't your conventional superheroes with capes and tights. Our misfits have ankle tags and criminal records, and soon discover what a nightmare life can be when you're lumbered with a super power you don't want...Full-colour and brimming with never-seen-before photos and too-rude-for-TV cartoons and illustrations, this book will provide you with everything you ever wanted to know about MISFITS but were too afraid you'd get headbutted to ask.

A ​király halott. A rendet feloszlatták. Az ország szétesőben. A munkaadónkat pedig megölték... De esküszöm, nem mi voltunk! Tristia királya halott. Egykor az országot törvénytudó elit harcosok, az uralkodó Öregkabátosai járták, hogy fenntartsák a rendet, amíg szélnek nem eresztették őket. Falcio Val Mond és két vándorbíró társa, Kest és Brasti ezekben a zűrzavaros időkben testőrként biztosítanak kíséretet egy nemes úr számára, aki viszont nem hajlandó kifizetni őket. Már csak akkor lehetne rosszabb a helyzet, ha megbízójuk holtan feküdne a padlón, miközben a tettes a gyanút rájuk terelő bizonyítékokat helyezne el a gyilkosság helyszínén. De… várjunk csak! Hiszen pontosan ez is történik! Eközben a világ legromlottabb városában összeesküvést szőnek a trón megszerzéséért. A gondosan megtervezett gyilkosságsorozatot egy árván maradt kislány halála zárná le, romba döntve mindent, amiért a három jóbarát korábban küzdött. Ám ahhoz, hogy betartsák Paelis királynak tett végső ígéretüket, és utolsó küldetésükként leleplezzék a cselszövést és megmentsék a lány életét, újra egyesíteniük kell az Öregkabátosokat. Ebben a harcban kizárólag legendás kabátjukra és kardjukra támaszkodhatnak: a nemesek zsarnokká, a lovagok haramiákká lettek, ők pedig egyedül az árulók pengéjében bízhatnak.

Sora ​Nagihara, the girl of Shouta Yamakawa's dreams, is sweet, demure, and downright cute. The only problem is that she's two-dimensional...literally. But when Sora miraculously comes to life from the pages of Shouta's manga, he can't believe his luck. That is, until he realizes that "sweet" and "demure" are the last words anyone would pick to describe this brazen, brutal babe!

Once ​again, everyone's favorite brazen, brutal babe, Sora Nagihara, lets it rip in exceptionally outrageous fashion with her 2-D Art of Death, Secret Technique!! And no one--not dorm leader Kaburagi, Shouta's graceful hostess Tenka, or any number of other females (and even some males)--will escape unscathed!!

A ​powerful rival appears before the one and only Sora Nagihara, and this girl has still more "secret techniques" in her bag of tricks!! As this force of nature embroils innocent bystanders in her schemes, will she leave a major disaster in her wake...?! And when yet another new face catches Shouta's interest, all sorts of sudden and drastic developments transpire! Get ready! Brutal, brazen babe Sora reveals more of her abundant charms!

Yup, ​yet again, Sora Nagihara relentlessly lets fly a myriad of "secret techniques" every which way!! Are all the girls in Shouta's life, including Sora, falling for him...?! And what about the latest addition--the pretty class nerd? Will Shouta find a way to save this diligent damsel in distress?!Sure, Sora's brash and cute, but who knew she could be this charming...?! Volume 4 of this fresh fantasy-comedy lets it all hang out!

A ​korábban New York-i rendőrként dolgozó Marshall Grade egy rosszul sikerült akciót követően, a tanúvédelmi program keretein belül a sivatagos Santa Fében rejtőzködik. A sokat látott, szűkszavú férfinak gengszterek pályáznak a bőrére, és egy Dallasi Ember néven ismert bérgyilkost is megbíztak az elintézésével. Ráadásul bűntudat gyötri, és a vezeklés érdekében nyomozni kezd egy helyi nő, Alyce Ray eltűnése kapcsán. A nő hollétéről csak egy drogkartell tagjai tudnak, és amikor híre megy, hogy Marshall mibe ártotta bele magát, elszabadul a pokol.

For ​readers of Amy Bloom, Sarah Waters, and Anthony Doerr, The Dressmaker’s War is the story of a brilliant English seamstress taken prisoner in Germany during World War II: about her perseverance, the choices she makes to stay alive, and the haunting aftermath of war. London, 1939. Ada Vaughan is a young working-class woman with an unusual skill for dressmaking who dreams of opening her own atelier. When she meets Stanislaus von Lieben, a Hungarian aristocrat, a new, better life seems to arrive. Stanislaus sweeps Ada off her feet and brings her to Paris. But when war breaks out and Stanislaus vanishes, Ada is abandoned and alone, trapped on an increasingly dangerous continent. Taken prisoner by the Germans, Ada does everything she can to survive. In the bleak horror of wartime Germany, Ada’s skill for creating beauty and glamour is the one thing that keeps her safe. But after the war, attempting to rebuild her life in London, Ada finds that no one is interested in the messy truths of what happened to women like her. And though Ada thought she had left the war behind, her past eventually comes to light, with devastating consequences. Gorgeously written and compulsively readable, The Dressmaker’s War introduces us to an unforgettable heroine—Ada Vaughan, a woman whose ambition for a better life ultimately comes at a heartbreaking cost.

Joe, ​Beth and Fanny move to the country and find an Enchanted Wood right on their doorstep. In the magic Faraway Tree live the magical characters that soon become their new friends – Moon-Face, Silky the fairy, and Saucepan Man. Together they visit the strange lands (the Roundabout Land, the Land of Ice and Snow, Toyland and the Land of Take What You Want) atop the tree and have the most exciting adventures – and narrow escapes.