Ajax-loader

kollekció: Szórakoztató irodalom

“Amikor Maud visszatért a szobába, egy úr lépett ki a szekrényből, pizsamában, fején egy ízléses zöld selyem lámpaernyővel, és barátságosan mosolygott.”
(Rejtő Jenő)


A ​"borotva éle" - szimbólum: azt a szinte érzékelhetetlen határt jelenti, amely a tudat és a tudatalatti között húzódik, vagyis amely a teljesen egészséges én pszichikai tengelye. Így magyarázza meg regényének címét maga a szerző, a szovjet tudományos-fantasztikus irodalom klasszikusa, aki ezúttal a legújabb biológiai kutatások és felfedezések fényében boncolgatja az ember pszichofiziológiájának időszerű kérdéseit. Csodával határos, de megtörtént esetek, valóságos jelenségek hiteles leírásával igyekszik feltárni az emberi test és lélek rejtett tartalékait, energiaforrásait. A történések középpontjában egy titokzatos fekete korona, annak különös kisugárzása áll. Több csoport is meg akarja szerezni, hajszákat rendeznek érte. E kalandok leírásával válik a mű térben és időben több dimenziójúvá. Visszanyúl a régmúltba is, például Nagy Sándor korába, vagy az óindiai művészet kezdeteihez, hogy pontosabban megvilágítsa a tegnap, a ma, sőt a holnap eseményeit. Oroszországból kiindulva Itálián, Dél-Afrikán át a forró Indiáig és a jeges Tibetig húzódik a cselekmény fonala. A bőven áradó események egzotikus környezetben, titokzatos templomokban, lámakolostorokban, tengerfenéken stb. játszódnak le. Szemünk előtt zajlik le egy kalandos nőszöktetés; látjuk, hogyan verekszenek meg erőművészek túlerőben lévő fogdmegekkel; megismerjük a különleges, bénító folyadékot kilövő pisztolyt. A mű hősei sarkított jellemű, különleges képességű férfiak, hősnői egzotikus szépségű és rendkívüli sorsú nők. Tanúi vagyunk hipnózissal való csodálatos gyógyításnak, az önszuggesztió nem mindennapi eseteinek. Csak egy példa a sok közül: a tibeti önsanyargató reszpáknak melegük lesz, amikor a fagyos szélben meztelenül állva locsolgatják magukat - a vizes törülköző megszárad rajtuk! Jefremov a tudománynak és a valóságban gyökerező fantasztikumnak olyan tájaira vezet el bennünket, amelyeken szovjet írók még nemigen jártak.

1814. ​Mennyire befolyásolhatja az előnytelen származás egy törvénytelen gyermek életét, kiváltképpen akkor, ha grófi családba kell beilleszkednie? Nicholast nagyapja semmiképpen nem akarja a származása miatt elfogadni, ezért gyermekkora sok viszontagság közepette telik. Nem is bánja, hogy felnőtt korára el kell hagynia a birtokot. Hosszú idő múlva mint egyedüli örökös tér vissza, ám nem várt nehézségekkel találja magát szembe…Egy nap az ördöginek tartott grófot felkeresi a helyi tanító kisasszony, hogy segítségét kérje a bányában dolgozók érdekében. A férfi segít - a nő feláldozza magát, mígnem minden jóra fordul.

Időszámításunk ​előtt 50-ben, egy hideg januári estén két idegen kopogtat be Gordianus, a nyomozó otthonába. Egyikőjük egy egyiptomi követ, a másik pedig egy eunuch pap. Dio, a filozófus olyasmit kér Gordianustól, amit a Nyomozó nem tud teljesíteni: segítsen neki életben maradni. Ám mire a Nap felkel, Dio halott. Brutálisan meggyilkolták. Gordianus pályafutása legveszélyesebb nyomozása elé néz. Egy kétes hírnevű, gyönyörű asszony fogadja fel, hogy találja meg Dio gyilkosát. A Nyomozó vonakodva, de elvállalja az ügyet, amelynek során eljut Róma legmagasabb politikai köreibe és legféltettebben őrzött hálószobáiba. Útját árulás, csalás, hazugságok, perverz titkok és sötét bűnök övezik, és ismét rá kell jönnie: semmi és senki sem az, aminek látszik. Gordianus két dologban lehet biztos csupán: Dio halott, és mindenki meg akarja akadályozni abban őt, hogy megtalálja az igazi gyilkost.

Christina ​Dodd a romantikus irodalom egyik nagyasszonya; művei rendszeresen szerepelnek a legrangosabb bestsellerlistákon. Varázslatos esték című regénye egy hercegnőről szól, aki a bebörtönzés és az orgyilkosok elől Skóciába menekül, és egy erős, vonzó, ám veszélyes férfi karjaiban keresi a boldogságot. Clarice hercegnő a húgával menekül el hazájából. A nő láttán Robert McKenzie grófnak, Skócia egyik leghatalmasabb és legveszélyesebb emberének olyan érzelmek öntik el a szívét, amelyek túl sokáig nyugodtak benne mélyen eltemetve. Meghívja a lányt vidéki kastélyába, s nem fogad el nemleges választ. Robert hamarosan Clarice legféltettebb titkait is megtudja, és megzsarolja velük a lányt. Arra kényszeríti, hogy segítse veszedelmes tervének végrehajtásában. Clarice ingadozik: a húgát védje vagy engedje át magát a férfi hatalmának - végül beleveti magát a fényűzésbe. A cselszövés egyre sűrűsödik körülöttük, s eközben Clarice szépsége kicsalogatja Robertet a fényre, és éles esze megtanítja ismét élni. A férfi megesküszik, hogy vigyáz a lányra, nem sejtve, hogy mekkora kockázattal kell szembenéznie: szíve áldozatul esik a titokzatos hercegnőnek, akinek végre kész elhinni, hogy létezik a mesebeli boldogság.

Gordianus ​hátat fordított Rómának, és a város minden mocskát maga mögött hagyva családjával új életet kezdett egy birtokon Etruriában. De az új élet idillje nem tart sokáig, ugyanis egykori ügyfele, a mostanra már komoly politikai karriert befutott Cicero egy szívességet kér tőle: lássa vendégül néhány napra ellenfelét, Catilinát. A Nyomozó vonakodva ugyan és értetlenkedve, de végül igent mond. A titokzatos és hírhedt populista politikus, Catilina hamatrosan meg is jelenik, és néhány beszélgetés után Gordianusban gyötrő kérdések ébrednek. Lehet, hogy Catilina nem is akarja megbuktatni a Köztársaságot? Lehet, hogy Cicero a valódi összeesküvő? Ha igen, akkor Catilina miért bujkál, és miért szervezkedik? Gordianus nem akar belekeveredni az ügybe, de amikor egy fej nélküli holttestet talál a birtokán, kénytelen cselekedni, hiszen olyan rejtéllyel áll szemben, amely nemcsak a Köztársaságot sodorhatja veszélybe, hanem a családját is.

A ​római polgárháború befejeződött. Pompeius halott, Egyiptomot Kleopátra a római légiók segítségével tartja vasmarkában, és hosszú idő után Caesar is visszatér Rómába. Habár a szenátus diktátorrá választotta, a városban egymást érik a pletykák, melyek szerint Caesar királlyá akarja koronáztatni magát. Azt is suttogják, hogy nem sikerült minden ellenfelét félreállítania. Gordianus nemrég tért haza Egyiptomból feleségével, és ugyan felhagyott nyomozói munkájával, mégis képtelen visszautasítani Caesar feleségének, Calpurniának segélykérését. Az asszony álmai vészt jósolnak, sőt katasztrófát: egy Caesar elleni összeesküvést. Calpurnia már felbérelte Gordianus egyik barátját, hogy járjon utána a szóbeszédnek, ám őt holtan találják. A vezér négy diadalmenetet tervez a következő napokra, így jóval kiszolgáltatottabb helyzetbe kerül, mint bármikor korábban, ezért felesége sürgetve kéri Gordianust, derítse ki, mi igaz az összeesküvés híréből. Bár Gordianus nem rajong Caesarért, elvállalja a megbízatást. Az irányítás azonban kicsúszik a kezéből, és ugyan minden tőle telhetőt megtesz, senki sem érezheti magát biztonságban, és senki sem tudhatja, hova sodorják az események.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kr. ​e. 92-t írunk. Gordianus, tizennyolcadik életévét betöltvén, élete legnagyobb kalandjára indul: megtekinti a világ hét csodáját. Ekkor még nem hívják „Nyomozónak” - ám ez a kíváncsi ifjú római a hét csoda mindegyikénél olyan rejtéllyel szembesül, amely próbára teszi képességeit. ___Utazásaira tanára, a szidóni Antipatrosz szegődik társául, az akkori világ legünnepeltebb poétája, aki ugyanakkor meglehetősen csavaros észjárású öregember. Mielőtt útnak indulnak, Antipatrosz megrendezi a saját halálát, hogy álnéven járhassa a világot. A történetek hátterében ott forrong az a politikai zűrzavar, amely fenekestül forgatja majd fel a római világot. ___Tanár és tanítványa együtt látogatnak el Görögország és Kis-Ázsia híres városaiba, majd Babilóniába és Egyiptomba. Szemtanúi lesznek az első Olümpiai Játékoknak, egzotikus ünnepségeken vesznek részt, és megcsodálhatják a legkáprázatosabb építményeket, amelyeket emberi kéz valaha alkotott. Útjukat gyilkosságok, boszorkányságok és egyéb kísérteties jelenségek kísérik. Steven Saylor végre felfedi Gordianus életének eddig ismeretlen szakaszát, és arra is fény derül, hogyan lett belőle a Nyomozó. Mindeközben bepillantást nyerünk az ókori Róma talányokban, izgalmakban, csodákban és összeesküvésekben gazdag világába, mindezt azon a varázslatos módon, amire csak Steven Saylor képes.

The ​year is 92 B.C. Gordianus has just turned eighteen and is about to embark on the adventure of a lifetime: a far-flung journey to see the Seven Wonders of the World. Gordianus is not yet called “the Finder”—but at each of the Seven Wonders, the wide-eyed young Roman encounters a mystery to challenge the powers of deduction. Accompanying Gordianus on his travels is his tutor, Antipater of Sidon, the world’s most celebrated poet. But there is more to the apparently harmless old poet than meets the eye. Before they leave home, Antipater fakes his own death and travels under an assumed identity. Looming in the background are the first rumblings of a political upheaval that will shake the entire Roman world. Teacher and pupil journey to the fabled cities of Greece and Asia Minor, and then to Babylon and Egypt. They attend the Olympic Games, take part in exotic festivals, and marvel at the most spectacular constructions ever devised by mankind. Along the way they encounter murder, witchcraft and ghostly hauntings. Traveling the world for the first time, Gordianus discovers that amorous exploration goes hand-in-hand with crime-solving. The mysteries of love are the true wonders of the world, and at the end of the journey, an Eighth Wonder awaits him in Alexandria. Her name is Bethesda.

Outspoken, ​acid-tongued, brilliantly inappropriate observations from controversial Scottish comedian Frankie Boyle "Charlie Sheen’s life consists of going on huge drug benders with groups of porn stars. If he straightened himself out he could have a really mediocre career as a bit-part Hollywood actor. Playing the role of Martin Sheen’s corpse. He's crazy like a fox! And also actually crazy. What a tragic waste, not being Charlie Sheen is. How majestic it will be for him to die, possibly quite soon, knowing that when they make a movie of his life, it will be a porno." Stand-up comedy's favorite pessimist, Frankie Boyle, offers his outrageous, laugh-out-loud, cynical rant on life as he knows it. He describes reality as viewed through a bloodshot eye pressed against a shit-smeared telescope, focused on hell. A no-holds-barred tour de force of comic writing, this is Frankie Boyle at his brutal, taboo-busting best—nothing more or less than the clanging call to arms of a dying mechanical God.

Miután ​csúfos kudarcot vall a házi hajfestéssel, Agatha Raisin, a házsártossága dacára is szeretni való amatőr detektív a közeli Eveshamben működő híres-nevezetes borbélyhoz fordul segítségért. Az elbűvölő Mr. John nem csupán Agatha frizuráját varázsolja újjá, de a szívét is rabul ejti. Ám Mr. John korántsem az, akinek látszik: a szóbeszéd szerint korábbi hölgyvendégei közül néhányan egyenesen rettegnek tőle. Lehetséges, hogy Mr. John csakugyan gátlástalan zsaroló? Amikor gyilkosság történik a fodrászszalonban, ismét Agathának kell fényt derítenie az igazságra és lelepleznie a tettest, mielőtt még nem késő. A skót írónő regénye – mint valamennyi Agatha Raisin-könyv – izgalmas krimi, nagyszerű szatíra a londoni és a vidéki életről, remek karakterekkel és pergő, fordulatos cselekménnyel. Az amatőr detektív kiválóan megrajzolt figuráját kritikusok és olvasók egyaránt megszerették; a sorozat már a 21. kötetnél tart.

Vajon ​hogyan nézhet ki az, aki a Rejtő Jenő utcában sétál, Ernest Hemingway italait kortyolgatja, Robert Burns szülőházát járja, Sir Walter Scott emlékművénél ír Joseph Heller abszurd módján? ... hát így... Kéri György - az első és egyetlen magyar skót dudás - 1961. június 6-án született Budapesten. Övé a szomorú dicsőség, hogy a regénybéli főszereplő, Charles Taylor Coutts temetésén fújhatott... Az Akiért a duda szól egy laza regényláncolat, az úgynevezett 'dudás könyvek' sorozatának harmadik darabja. Kéri György különleges írói-művészi személyiség; európai-skót-magyar szemüvegen át, skót dudás lélekkel láttatja velünk a világot. Újabb regénye vérbő háborús történet, mely ugyanakkor sokszor kacagtatja és ríkatja meg az olvasót antihőseivel, eltévedt héroszaival, kocsmából látott csatamezőivel. Gyorsan pergő olvasmány, melyben a csaták borzalmai és a katonai szleng nem öncélú magamutogatás részei, hanem maga a történelmiség.

A ​legtöbb gyerek bármit megtenne, hogy átmenjen a vaspróbán. Callum Hunt viszont nem. Ő el akar bukni. Callt az édesapja egész életében óva intette a mágiától. A fiú meg van győződve arról, hogy ha sikerrel jár a vaspróbán, és felvételt nyer a Magisztériumba, annak csak rossz vége lehet. Úgyhogy a lehető legjobban igyekszik, hogy a lehető legrosszabb formáját hozza… A cél az, hogy csődöt mondjon, csakhogy épp ebben mond csődöt. Így hát most várja a Magisztérium, ez az egyszerre szenzációs és vészjósló hely, ami sötét szálakkal kapcsolódik Call múltjához, és kanyargós utat mutat a jövője felé. A vaspróba csak a kezdet, a legnagyobb próbatétel csak ezután következik… A nagy sikerű szerzők, Holly Black és Cassandra Clare bámulatos képzelőereje nyomán most kezdetét veszi egy lélegzetelállító, szédületes, észveszejtő kaland a mágikus ismeretlenbe. _"Még vonakodó olvasókat is elragad, és a fantasy szerelmeseinek is tökéletes. Tele van rejtélyekkel és nyomokkal, a főhőse gyerekek számára is érthető problémákkal küzd, és a történet csupa kaland." - Pamela Kramer, Book Examiner -_

 "All ​runners wonder, at some point or another, why we do what we do. Mr. Inman's explanation is the best I've ever seen. And the funniest. Because he is clinically insane."  -Mark Remy, editor at large, Runner's World, author of The Runner's Rule Book  "He runs. He sweats. He heaves. He hates it. He loves it. He runs so hard his toenails fall off. He asks himself, why? Why do I do this? Here, gorgeously, bravely, hilariously, is Matt's deeply honest answer."  -Robert Krulwich, NPR  "Finally! A voice that sings with the Blerches of angels!"  -Christopher McDougall, author of Born to Run  This is not just a book about running. It's a book about cupcakes. It's a book about suffering.  It's a book about gluttony, vanity, bliss, electrical storms, ranch dressing, and Godzilla. It's a book about all the terrible and wonderful reasons we wake up each day and propel our bodies through rain, shine, heaven, and hell.  From #1 New York Times best-selling author, Matthew Inman, AKA The Oatmeal, comes this hilarious, beautiful, poignant collection of comics and stories about running, eating, and one cartoonist's reasons for jogging across mountains until his toenails fall off.  Containing over 70 pages of never-before-seen material, including "A Lazy Cartoonist's Guide to Becoming a Runner" and "The Blerch's Guide to Dieting," this book also comes with Blerch race stickers.

Where ​the eye sees the brushstroke, the heart sees the truth. From Isabel Wolff, the internationally bestselling author of A Vintage Affair, comes a beguiling novel about artistic inspirations, family secrets, and the courage to turn one’s life into a masterpiece. At thirty-five, Gabriella Graham—“Ella” to her family and friends—has already made a name for herself as a successful portrait artist in London. She can capture the essential truth in each of her subjects’ faces—a tilt of the chin, a glint in the eye—and immortalize it on canvas. This gift has earned Ella commissions from royals and regular folks alike. But closer to home, Ella finds the truth more elusive. Her father abandoned the family when she was five, and her mother has remained silent on the subject ever since. Ella’s sister, Chloe, is engaged to Nate, an American working in London, but Ella suspects that he may not be so committed. Then, at Chloe’s behest, Ella agrees to paint Nate’s portrait. From session to session, Ella begins to see Nate in a different light, which gives rise to conflicted feelings. In fact, through the various people she paints—an elderly client reflecting on her life, another woman dreading the prospect of turning forty, a young cyclist (from a photograph) who met a tragic end—Ella realizes that there is so much more to a person’s life than what is seen on the surface, a notion made even clearer when an unexpected email arrives from the other side of the world. And as her portraits of Nate and the others progress, they begin to reveal less about their subjects than the artist herself. A picture is worth a thousand words, and in Isabel Wolff’s vibrant and textured story, these words are brilliantly crafted to convey the humor, mystery, and beauty that exists within each of us.

Robert ​Arthur egy valamit már az első tanítási napon megtapasztal új iskolájában: semmi sem lehetetlen. Magányos, félénk fiúként lép be a Lovecraft általános iskola hetedik osztályába, de rövidesen kiderül, hogy a mindennapi események mellett, egy másik dimenzióban különös dolgok történnek. A két világ közötti kapukon véletlenül is át lehet jutni, de vissza már nem könnyű az út. Az emberek lelkét csapdába ejtő és testüket használó szörnyek az iskola elfoglalására készülnek. Robert maga sem hiszi, hogy képes szembeszállni velük, de szerencsére egy kétfejű patkányban, egy barátságos szellemben és egy korábbi ellenségében segítőkre lel.

Összeesküvés Jack ​Reacher nem akar mást, csak eljutni autóstoppal Virginiába. Amikor felveszi egy autó, hamarosan rájön, hogy belekeveredett egy sötét összeesküvésbe, amely komoly fenyegetést jelent másokra és az ő számára is. Kis lépések A Heart Lake nevű kisvárosban három barátnő kerül az anyagi csőd szélére, és az a veszély fenyegeti őket, hogy mindenüket elvesztik. Hamarosan rájönnek, hogy néha kis lépésekkel is nagy változásokat lehet elérni. Hivatali eskü Dr. Lou Welcome az emberek furcsa viselkedésére figyel fel Kings Ridge-ben. Közben Washingtonban az elnök felesége felkavaró üzenetet kap egy titokzatos idegentől. Vajon van valami kapcsolat a két esemény között? Az égből jött lány Marian Sutrót kiképezték szabotázsakcióra, gyilkolásra és konspirálásra, mielőtt ejtőernyővel ledobták volna a németek által megszállt Franciaországban. Az ellenállás küldönceként meg kell győznie egy fizikust, hogy hagyja el az országot.

An ​original world. A legendary competition. A mesmerizing romance. An unbreakable bond between two sisters. Welcome to Caraval—the first book in a spell-casting fantasy series that’s perfect for fans of Marissa Meyer’s Lunar Chronicles series and The Night Circus. _Before you enter the world of Caraval, you must remember that it’s all a game . . ._ Scarlett has never left the tiny island where she and her beloved sister, Tella, live with their ruthless father. Now Scarlett’s father has arranged a marriage for her, and Scarlett thinks her dreams of seeing Caraval, the legendary, once-a-year performance where the audience participates in the show, are over. Then, Scarlett’s long-dreamt of invitation to Caraval finally arrives. So, Tella enlists a mysterious sailor’s help to whisk Scarlett away to this year’s show. But as soon as the trio arrives, Tella is kidnapped by Caraval’s mastermind organizer, Legend. Scarlett has been told that everything that happens during Caraval is only an elaborate performance. But she nonetheless soon becomes enmeshed in a game of love, heartbreak, and magic with her sister, with Legend, and with the other players in the game. And whether Caraval is real or not, she must find Tella before the five nights of the game are over, a dangerous domino effect of consequences is set off, and her sister disappears forever.

_A ​sötétben munkálkodva szolgáljuk a fényt. Orgyilkosok vagyunk._ Callum Lynch nem jó ember. A halálsoron várja kivégzését, amikor váratlanul új esélyt kap az Abstergo iparvállalattól: amíg nekik dolgozik egy titkos kutatóbázison, életben hagyják. Egy a genetikai emlékezetet előhívó forradalmi technológiának, az Animusnak köszönhetően Callum Lynch a cég megbízásából átéli ősének, Aguilar de Nerha XV. századi Spanyolországban végbement kalandjait. Callum a régmúlt újraélése közben rádöbben, hogy egy rejtélyes titkos társaság, az Orgyilkosok tagjainak leszármazottja. Saját kíváncsiságától hajtva igyekszik felgöngyölíteni a rejtélyeket, amikkel szembesül Aguilar életén keresztül, és mérhetetlen tudásra tesz szert. A jelenbe visszatérve minden újdonsült képességére szüksége lesz, hogy szembeszállhasson az orgyilkosok ősellenségével, a nagyhatalmú és elnyomó Templomos renddel. A Michael Fassbender főszereplésével készült Assassin’s Creed mozifilm hivatalos regényváltozata.

Wirst ​du auch oft von der Traurigkeit besucht? Dann los gehts in den runden Wald mit vier Ecken! Dort hat sie keine Macht. Eines Tages wird Mikkamakka bei dir klingeln, und er führt dich auf die Wiese, wo bereits viele seiner sonderbaren, verzauberten Freunde ein neues Zuhause gefunden haben. Wenn sie Lust haben, veranstalten sie einen Gedichtwettbewerb. Sie finden gemeinsam die Lösung, wie Ludwig Scheusal die Schläfrigkeit bekämpfen kann oder wie das Loch von Siegfried Bruckners Schneidezahn geheilt werden sollte. Und als der Griesgrämer mit dem kleingroßen Kopf das Purzelbaumverbot einführt oder die Waldbewohner mit den Pommelwanzen schreckt, überlisten sie ihn mit vereinten Kräften. Die Märchensammlung erschien zum ersten Mal 1985 bei dem Móra Verlag mit den Illustrationen von László Réber. Seitdem gehört Der runde Wald mit vier Ecken zu den Lieblingsbüchern mehrerer Generationen, was dem ungezwungenen, zugleich philosophischen Humor und den liebevollen Figuren zu verdanken ist. Die Leser halten die vollständige Originalausgabe in der Hand.

Hán ​sarja Adrián, röviden Ád, Zordonföld uralkodóházának sarja, a Szürke Farkas vérvonalának őrzője. Gyógyításra képezték, nagy varázserővel rendelkezik és bosszúra szomjas. Sokáig bujkálnia kellett, mivel egy gyilkosságsorozat veszélybe sodorta az egész birodalmat, most azonban kevés választja el attól, hogy végezzen az öldöklések felelősével, Elán kegyetlen királyával. Hamarosan gyötrő kérdéssel kell szembenéznie: képes-e az erejét a gyógyítás mellett pusztításra is használni? Lángszín Szonja egy delphi kocsmáros lánya, a tarkóján különös mágusjellel, amiért egyesek képesek tűvé tenni érte a Hét Királyságot, sőt talán az egész világot is. Amikor hajtóvadászat indul ellene, Szonja úgy véli, hogy a dolognak több köze van a szabotőr tevékenységéhez, semmint a születéskor kapott átkához. Szonja ugyanis robbantó a bányában, aki lelkében sárkányokkal társalog. Nem kaphatják el, ezért kénytelen menekülni. Ád és Szonja útja a hatalmas birodalom különböző szegleteiből indul, de miután Elánban összetalálkoznak, minden megváltozik. Nem csak egymást menthetik meg oly módon, ahogy soha nem gondolták volna, de talán még a reményt is felébreszthetik a kietlen vidéken. A _Lángvető_ nagy ívű és lélegzetelállító fantasy a többszörös New York Times Bestseller írónő, Cinda Williams Chima tollából, aki ezzel végre Magyarországon is bemutatkozik. Gonosz erők és bizonytalan próbálkozások ütköznek meg, sárkányok sziluettje hasítja az égboltot, barátok és váratlan szövetségesek fognak össze, titokzatos mágusok járják a vidéket, és még egy császárnő is készülődik valahol a távolban, minden tengereken túl.

Sebastian ​Norgen alig hagyta maga mögött eddigi kalandjait, már várják őt az újabb kihívások. Phyros isten hívőinek vadászata egy újabb szakaszba lépett, miután Geiron herceg átvette néhai apja helyét Gidoril császári trónján. Az Epszilon Kristályért folytatott verseny az idővel és a fanatikusokkal eddig nem várt áldozatokkal szembesíti a jóságot és igazságot képviselő hősöket. Vajon mennyi gonoszság átélése szükséges, hogy megrontsa a legtisztább, legragyogóbb lelkeket is? Csatlakozz Sebastian utazásához és légy tanúja, amint a Fehér Lovag legendája életre kel a szükség legnagyobb idején! Elég lesz egy regékből előlépett hős ereje, hogy megmentse a kontinenst a pusztulástól...? Derítsd ki magad!

It ​is AD 9. In Northern Europe an army is dying, and an empire is being brought to its knees. The Roman Empire is at the height of its power. Rome's soldiers brutally enforce imperial rule, and its legions are the most efficient and aggressive fighting force in the world. Governor Varus leads 15,000 seasoned legionnaires north to subdue the Germanic tribes. To Rome these people are savages, ripe for conquest. But the Romans know little of this densely forested territory governed by fiercely independent chieftains. Rome's supposed ally, Arminius, has unified the disgruntled tribes, leading the would-be conquerors towards a deadly trap. As the army marches deeper into enemy territory, one small band of soldiers must face the deadliest of foes, alone.

Baj ​van! Chelsea Ross színészi pályafutása egy kudarc: a „Csini hulla 1” típusú szerepekben nyújtott briliáns alakítása révén került a legközelebb ahhoz, hogy filmcsillag legyen. De az, hogy otthagyja Hollywoodot, és egy híres jégkorongozó személyi asszisztense lesz, talán élete leghülyébb húzása karrierfronton. Megint baj van! Mark Bressler, a sérült szupersztár dicső napjai véget értek. De az egykori élsportoló és fenegyerek ettől még akár civilizáltan is viselkedhetne a mélynövésű, rózsaszín-szőke hajú bombázóval, akit a Seattle Chinooks fogadott fel az ő személyi asszisztensének. Ha Chelsea-nek nem kellene olyan nagyon a pénz, hanyatt-homlok menekülne a világ legnagyobb baromarca elől. Nagy baj van! Mark minősíthetetlen modorát és borongós kedélyét Chelsea tudja kezelni: problémát csak a férfi bicepsze okoz, meg az a követ is megolvasztó, hiper-szuper teste! Amikor a fenegyerek kezd rámozdulni, Chelsea jól tudja: itt az ideje, hogy kizavarja a büntetőpadra… Bárcsak ellen tudna állni annak, amit Mark forgat a fejében! Amiből csak baj lehet…

1609 ​októberében Fabricius Flóra, a pozsonyi orvos lánya Báthory Erzsébet udvarába érkezik, hogy megkeresse eltűnt nővérét. Ha tudta volna, mi vár rá, talán útnak sem indul. Ám hamarosan megtanulja, semmi sem az, aminek látszik, és semmi sem biztos, csak a halál. Ki mozgatja vajon a szálakat? Ki az, aki befolyásolja az eseményeket, és a gyilkolástól sem riad vissza? Minden erejére szüksége van, hogy legyőzze az akadályokat és kibogozza a sötét titkot, melyet a csejtei vár falai rejtenek. Egyetlen emberre számíthat csupán, az Itáliából érkezett, kétes jellemű, mégis rendkívül vonzó férfira, akiről azt sem tudja pontosan, hogy kicsoda, és azt sem, miért segít neki. R. Kelényi Angelika, Terézanyu-díjas írónő 17. század elején játszódó regénye kalandos, izgalmas, és vérfagyasztó történetet mesél el. Ahogy azt már megszokhattuk, írása nem nélkülözi a romantikát, a politikai cselszövést és a korhű történelmi háttér megjelenítését sem.

Pulitzer-díj ​2017 Cora rabszolga egy georgiai ültetvényen. A rabszolgaság maga a pokol és talán senkinek sem annyira, mint a fiatal lánynak. Amikor először hall a Földalatti Vasútvonalról, elhatározza, hogy megszökik. De nem tudhatja, mennyire hosszú lesz az út… Amerikai Könyvdíj, a New York Times bestsellerlista első helyezettje, Goodreads Év könyve, az idei Pulitzer díj nyertese. Colson Whitehead regénye az elmúlt év talán legnagyobb irodalmi szenzációja volt.

Pulitzer-díj ​2017 Cora rabszolga egy georgiai ültetvényen. A rabszolgaság maga a pokol és talán senkinek sem annyira, mint a fiatal lánynak. Amikor először hall a Földalatti Vasútvonalról, elhatározza, hogy megszökik. De nem tudhatja, mennyire hosszú lesz az út… Amerikai Könyvdíj, a New York Times bestsellerlista első helyezettje, Goodreads Év könyve, az idei Pulitzer díj nyertese. Colson Whitehead regénye az elmúlt év talán legnagyobb irodalmi szenzációja volt.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

The ​assassination of Bolic has spurred the oppressed citizens of the Empire into open revolt. In response, the Minister of State appoints his son, Shula, head of the secret police. Even the Jaegers begin questioning the Empire's leadership as Shula, leading a band of ruthless warriors from around the world, uses his new power to terrorize the populace--regardless of their allegiance to the Empire!!

A ​Panthera - A hógömb fogságában az utóbbi idők egyik legnagyobb könyvsikere - és máris itt a folytatás! A küldetés című második részben kiderül, hogy a lakatlannak hitt hegy, a párduc alakú Panthera egyáltalán nem lakatlan. Hogy mi köze lesz a már megismert csapatnak és Rozikának, a rettenthetetlen portás néninek a furcsa hegylakókhoz? Hogy mi a feladata Jácintnak, az ifjú inspirátornövendéknek, és tulajdonképpen ki is Aura, a titokzatos szabotőr lány? Hogyan törnek ki a lekicsinyített hógömbből, és vajon mi lehet az a bizonyos küldetés, amit ha nem sikerül teljesíteni, az lelassítja a Fejlődés Kerekének forgását? Mindez kiderül az izgalmas, fordulatos sorozat legújabb részéből, mert a kalandok most sem érnek véget. Még mindig ezt olvasd a Rumini után és a Időfutár előtt!

Jeremy ​has been isolated and adrift since the death of his brother. Most people just see him as the skinny emo kid who wears eyeliner and plays drums. No one gets him. Nobody tries. He thought the indie rock band Stygian would become his anchor, but—lost in their own problems—they’re far from the family he sought. Still, hoping to get close to Kennedy, the band's enigmatic guitarist, he follows Stygian to northern Louisiana for a summer retreat. They had planned to spend six weeks focusing on new music, but things go awry as soon as they arrive at the long-deserted Caroway mansion. Tempers flare, sexual tension boils over into frustration, and Jeremy turns away from the band to find a friend in his eerily beautiful landlord Hunter Caroway. Kennedy suspects there’s something off about the creepy mansion and its mysterious owners, but Jeremy thinks he's finally found somewhere he fits. It isn’t until Kennedy forces the Caroways’ secrets into the light that Jeremy realizes belonging sometimes comes with a price.

A ​csodakanca igaz története! Egy furcsa szerelem és egy legyőzhetetlen ló… A sors vagy talán maga a végzet rendezte úgy, hogy 1874 tavaszán egy tápiószentmártoni istállóban, Balskovich Ernő birtokán megszülethetett egy sárga csikó. Ez a csikó annyira darabos mozgásúnak tűnt, hogy amikor a következő tavaszon vevők érkeztek a birtokra, a többi egyéves lovat elvitték magukkal, ezt az egyet azonban ott hagyták. Mindeközben – ismét csak a sors különleges játékossága folytán – Blaskovich Ernő megpillantott egy kék szemű leányt a Nemzeti színpadán, és lehetetlen dolog történt: a nyugodt életet élő, dolgos természetű és kiszámítható férfi szerelmes lett. A több mint húsz év korkülönbség még talán legyőzhető lett volna, de a leány – Szabó Karolina – egy fejjel magasabb volt Ernőnél, ez pedig különös helyzeteket eredményezett a korabeli társasági eseményeken. Nem könnyű szeretni és nem könnyű Európában lovat futtatni sem. Blaskovich Ernőnek mindkét ok miatt lettek ellenségei. Akadtak, akik úgy gondolták, ha a boldogságot elveszik a férfitól, talán a lovát is le tudják győzni. Kincsem egy vidéki nemesúr és egy ibolyaszemű leány tényeken alapuló, igaz története olvasható e regény lapjain. Egy különleges szerelem és egy legyőzhetetlen ló históriája egy szebb világból.

Kollekciók