Ajax-loader

kollekció: Sorozat

“A csillagos végtelen közöl valami teljesen megnyugtatót, amit nem ért az ember, de tudja, hogy nagyon jól van így. Így, ahogy van, rosszul is. Nagyon jól.”
(Rejtő Jenő)


NAPPAL ​SÁRMOS RENDŐRSÉGI SZAKÉRTŐ. ÉJSZAKA BRUTÁLIS SOROZATGYILKOS. HÁT LEHET EGY ILYEN EMBERT NEM SZERETNI? Amikor éppen nem a miami rendőrség kötelékében dolgozik, Dexter minden rendelkezésre álló szabadidejét barátnőjével, Ritával és annak két tüneményes gyermekével tölti. Sörözik, tévét néz, bújócskázik, és a legjobb úton halad afelé, hogy sorozatgyilkosból ideális családapává váljon. De mennyi időnek kell eltelnie, amíg a benne lakozó Sötét Utas nem kényszeríti Dextert arra, hogy engedje újra szabadon dühödt démonait? Aztán egy különösen brutális és perverz sorozatgyilkos kezdi szedni az áldozatait Miamiban, akinek a módszerei még magát Dextert is megrémisztik. Hamar nyilvánvalóvá válik, hogy ezt a szörnyeteget csak egy másik szörnyeteg kaphatja el. Jeff Lindsay 1952-ben született, és korábban színpadi szerzőként dolgozott, akinek műveit nagy kritikai sikerrel játszották New Yorkban és Londonban is. Jelenleg Floridában él feleségével, a szintén író Hilary Hemingwayjel, aki Ernest Hemingway unokahúga. Közösen írták a Hunting With Hemingway (Vadászat Hemingwayjel) című dokumentumregényt. Lindsay számára a Dexter-könyvek hozták meg az átütő sikert. Többszörös díjnyertes tévésorozat készült belőlük a Sírhant Művekből is ismert Michael C. Hall-lal a főszerepben.

Mit ​lehet tenni, ha Angliában mindig esik az eső, köd van, mindenki náthás, és Margo pattanásai nemhogy elmúlnának, hanem egyre sokasodnak?... A megoldás: át kell költözni melegebb ég alá, pontosabban a görög szigetvilág paradicsomi fészkébe: Korfura. A nem is kissé excentrikus Durrell család tagjai - a gondterhelt konyhaművész mama, és gyermekei: a kiterjedt baráti körrel rendelkező és rosszkedvű író, Larry: a fegyvergyűjtő és -szakértő Leslie: a szerelmes hajlandóságú Margo, végül pedig - de nem utoljára! - minden rendű és rangú élőlény szenvedélyes barátja: Gerry - mind megtalálják a hajlamaiknak legjobban megfelelő éghajlatot és elfoglaltságot ezen a gyönyörű szigeten, ahol csodával határos módon mindig sikerül emberi és nem emberi állatseregletüket újabb, egyre érdekesebb példányokkal gyarapítani...

A ​nagysikerű filmsorozat alapjául szolgáló könyv!

Az ​East gimiben először rendezik meg A bandák csatájának nevezett vetélkedőt. Troy és kosarastársai rockzenekart alapítanak, amiben Troy a frontember, Sharpay pedig megalakítja saját lánycsapatát, amiben - ki más? - Sharpay az énekes! Mindeközben Gabriella és Ryan a háttérbe szorulnak. Gabriellát lefoglalja Ryan korrepetálása, de még így is sokat gondolkodik azon, vajon Troy miért nem vele együtt akar fellépni a vetélkedőn. Hát nem alkottak fantasztikus csapatot ők, ketten a musical színrevitelekor? Aztán az utolsó pillanatban Gabriella mégis esélyt lát arra, hogy színpadra lépjen...

Az ​öt barátnő úgy dönt, hogy erőiket egyesítve felderítik Elyon hollétét. A csoportban feszültség üti fel a fejét; Elyon eltűnése mindenkit alaposan felkavart. Most azonban nincs helye civakodásnak. Összpontosítaniuk kell, hogy megtalálják a megfelelő kaput Meridiánba. Ehhez első lépésként magát a várost kell fellelni. Ám a sors veszélyes fordulatai nem könnyítik meg az öt barátnő helyzetét. A sorozat további részei: Az erő egysége; A megdöbbentő eltűnés; A tűz hatalma.

A ​Vad Banda sikeres szereplésének és Vili bá' ügyességének köszönhetõen a Vad Katlan nevû kopott pálya futballarénává változott, még új nevet is kapott: a volt grund lett a Vad Banda M.V. hivatalos stadionja. A regényben Tomi, a hátvéd meséli el a csapat sikereit és saját szomorúságát. A fiú szeretné megismerni édesapját, akivel kicsi kora óta nem találkozott. Keresésére indul, ám a nyomok a Legyõzhetetlenek fõhadiszállására vezetnek, ahol Tomi Dagadt Misi és társai befolyása alá kerül. A betonhátvédnek tartott Tomi saját ereje és barátai segítségével kikerül a rossz oldal hatása alól, és megtalálja rég látott édesapját.

A ​Csepeli Sasok elleni mérkõzés egész jól alakult. Egész addig, amíg pályára nem léptem. Pedig higgyétek el, minden tõlem telhetõt elkövettem, hogy gyõzzünk. De minden rosszul sült el, és kihagytam az évszázad gólhelyzetét. Mit tagadjam, miattam veszítettünk. Sõt, szembe kell néznem az igazsággal, semmi érzékem nincs a focihoz. A többiek kinevetnek és csak púp vagyok a hátukon. Talán itt az ideje, hogy kilépjek a Vad Bandából? Az egyetlen ember, aki bízik bennem, Vili bá. Elárulja, hogy szilveszterkor összegyûlnek a Focilegendák, minden idõk legnagyobb játékosai, és egy tesztmérkõzés után döntenek a jövõmrõl. (Raban, a hõs)

Az ​év katasztrofálisan indult. Szilveszter éjszakáján elvesztettem a hangom és vele együtt a messze földön híres góllövõ képességem. A lehetõ legrosszabbkor! Pont, amikor Vili bá szenzációs hírrel lepi meg a csapatot, bejelenti, hogy részt veszünk a teremfoci-bajnokságon. És a selejtezõn való továbbjutáshoz feltétlenül szükségük van a bombáimra. Némaságom miatt a suliban is problémák adódnak, ezért apa bentlakásos iskolába akar küldeni. A Vad Banda ördögi tervet eszel ki, hogy megmentsen... (Tippmix Maxi)

Meglepetés ​a köbön! A teremfoci-bajnokságon Fábi kapta a legjobb játékosnak járó díjat. Nem kisebb embertől, mint a Fradi mesteredzőjétől! És a díjjal együtt a lehetőséget, hogy a Fradiban játszhasson. Egész életében erről ábrándozott, s most végre megvalósult az álom. A többiek árulónak kiáltották ki és azonnal kizártak a Vad Bandából. A teremfoci-bajnokság döntőjében persze a régi és az új csapata kerül egymással szembe. Nélküle a Vad Bandának esélye sincs a győzelemre. Ha viszont velük nyer, lőttek a fradista karriernek. Érdekel, hogy döntött? A könyvből megtudod...

A ​szülinapomat fergeteges bicikliversennyel ünnepeltük. Hogy egérutat nyerek a többiek előtt, meggondolatlanul bemerészkedtem a Tiltott Zónába. Nem kellett volna! Egyenesen a környék rettegett deszkás bandájának a kezébe szaladtam. És szokás szerint nem tudtam lakatot tenni a nagy számra! Sikerült úgy felhergelnem a Lánglovagokat, hogy elhatározták, kiűzik a Vad Bandát a városból. Pár nap múlva a deszkások lerombolták a Camelotot és elfoglalták a Vad Katlant. A Vad Banda napjai meg voltak számlálva...

"Félix ​szenzációs hírrel lepi meg a csapatot, indulhatunk a junior világbajnokság selejtezőjén. Úgy tűnik, minden a legnagyobb rendben, a Vad Banda megállíthatatlanul dübörög a hírnév felé. Ekkor váratlan baleset történik, mégpedig Rocco hibájából! Eltörik a lábam, és az orvosok nem sok jóval bíztatnak, végleg búcsút kell mondanom a focinak. Közben Ribaldo úgy dönt, elhagyja a Fradit és leigazol egy isztambuli csapathoz. Természetesen Roccót is magával viszi Törökországba. Két ekkora csapást a Vad Banda nem fog kiheverni..." (Márió)

Covers_128339
Európa ​vadvilága Ismeretlen szerző
0
10

Több ​mint 200 rajz és 9 nagyméretű poszterkép felhasználásával állítottuk össze az Európa vadvilága című könyvet, melyet elsősorban azoknak a gyerekek ajánlunk, akiket érdekelnek a környezetünkben és a kirándulásaik alkalmával látott növények és állatok. A rövid ismertetők nemcsak hasznos tudnivalókat tartalmaznak mókusról. sünről, siketfajdról és társaikról, de számos érdekességet is olvashatunk a kontinensünket és azon belül hazánkat is benépesítő változatos élővilágról.

Richard ​E. Leakey antropológus, hasonlóan szüleihez - Louis és Mary Leakeyhez -, felfedezéseivel lázba hozta a világ közvéleményét. Az 1972-ben a kenyai Rudolf-tónál végzett ásatásainak eredményei alapján az emberré válás hagyományos elméleteit ma már sokan megkérdőjelezik. Roger Lewin, a könyv társszerzője gyakorlott természettudományos író, a New Scientist című lap megbízott szerkesztője. A nemzetközi tudományos élet két elismert szakemberének könyve népszerűsítő formában, de igen magas szinten tárgyalja az emberré válás történetét. Ritkán adatik meg, hogy az igazán jelentős tudományos eredményeket maga a kutató mutassa be a közönségnek, mégpedig ilyen izgalmas, lebilincselő sílusú kötetben, amelyet a sok új adat, a kitűnően szerkesztett rajzok, az önmagában is tanulságos és élvezetes, igen gazdag illusztrációs anyag messze kiemel a hasonló művek sorából.

Indiana ​Jones, még kisfiúként szüleivel és nevelőnőjével Egyiptomba kerül, és rögtön belekeveredik egy kalandosnak ígérkező históriába. Carter, a híres régész ókori sírokat tár fel a Királyok Völgyében. Indy természetesen folyton ott lábatlankodik körülötte, és egyszer csak szembetalálja magát egy igazi, háromezer éves múmiával, akinek átkától retteg minden egyiptomi. És az átok beteljesül: az egyik munkavezetőt orvul meggyilkolják, Indy felnőtt barátjával nyomozni kezd, és mire a történet véget ér, kiderítik, hogy a múmia ártatlan a gyilkosságban, az igazi bűnöst nagyon is földi okok vezérelték tettének elkövetésekor.

Miley ​Stewart imádja, hogy titokban ő Hannah Montana, a tini popsztár. Amikor aztán az uncsitesója, Luann - aki mellesleg kiköpött mása - látogatóba érkezik, hirtelen kiderül: nem csak Miley szeret belekóstolni a sztárságba. Luann először még jól viselkedik, és Mileynak az az érzése támad, hogy gyerekkoruk zűrjei immár rendeződnek. Még meg is hívja Luannt a város legklasszabb halloweenbulijára. De amikor Luann megkötözi Mileyt és Hannah Montana titkos szekrényében hagyja, Miley rájön, hogy nagy hibát követett el. Vajon a barátai időben megmentik őt? Vagy Luann - Hannah Montanának öltözve - elrontja az év buliját, és felfedi Miley kettős életét?

A ​könyv az előző két kötetből (A kék csillag, A sivatag titka) már ismert szereplők sorsát szövi tovább. Az iszonyatos kínzógödörben haldokló idegenlégiósok közül az életben maradottak szemszögéből meséli el az izgalmas történetet. A regény és egyben a trilógia végén a Kék Csillagról is minden kiderül...

Állatfigurák, ​vonat, csúzli, pörgettyű és zenélő fa, minifalu... a természet anyagaiból.

_A ​természet csodáinak történései érdekesek, meghökkentőek és tanulságosak._ TUDOD-E, - hogy a jak 6000 m tengerszint feletti magasságokban él Tibetben, és kibírja a -30-60 °C hőmérsékleteket; - hogy a tengeri vidra moszathajtásoknál horgonyozza le magát, ha alváshoz készülődik; - hogy a hangyaleső lárvája, ez a vérszomjas kis fenevad saját krátere alján kuporogva les áldozatára; - hogy a 18 méteresre is megnövő rablócápa, Földünk leghatalmasabb hala 15 tonnát nyom, és a legnagyobb tojásokat rakja a világon? _Charlie Bood legújabb ismeretterjesztő könyvében is a természetben lejátszódó hihetetlenül változatos és sokszor elképesztő mozzanatokat teszi számunkra láthatóvá és érthetővé._

Szerzőifilmes ​Könyvtár 1. kötet Ez a kötet egy rendkívüli utazás a film vágásának roppant bonyolult, de annál izgalmasabb világába.

Mr. ​Monk nem mindennapi kihívással szembesül: lakásfelújítás miatt el kell jönnie otthonról. Ez még nem lenne akkora baj, de a híres detektív egy kicsit ütődött. Időnként megszállottnak tűnik, és hóbortjaival mindenkit kihoz a sodrából. Amikor a város egyetlen hotelje sem felel meg neki, mindenki tiltakozása ellenére beköltözik asszisztense, Natalie házába. Ez nagyon komoly következményekkel jár! Hamarosan megbízzák, hogy derítse ki, hogy ki ölte meg a közeli tűzoltóállomás kedvenc dalmata kutyusát. Az egyszerűnek tűnő feladat hamarosan nem várt fordulatokat eredményez. Emberek halnak meg, házak lobbannak lángra, és az is kiderül, milyen veszélyes fegyver lehet egy finom szendvics. Közben pedig a finnyás és tisztaságmániás Mr. Monk kénytelen alászállni a pokolba, ami nem más, mint a városi szeméttelep. A hely, ahol nem csupán egy gyilkosság bizonyítéka, de a világ legtisztább szemete is rejtőzik.

Vannak ​emberek, akik mindig pontosan tudják, ha valami nem stimmel. Ilyen valaki Adrian Monk, San Francisco leghíresebb detektívje. Annak ellenére, hogy sokan sült bolondnak, eszement mániákusnak tartják, Mr. Monk nagy sikerrel üldözi a bűnözőket, immár nemcsak a televízió képernyőjén. Napjaink rohanó világában sokszor érzéketlenül megyünk el egy-egy tragikus emberi sors mellett. Mr. Monk azonban nem nyugszik bele a véletlen balesetekbe. Ehhez talán hozzátartozik saját múltja, egy megmagyarázhatatlan robbantás áldozataként elvesztette szeretett feleségét. Bogaras viselkedése másokat az idegösszeomlás szélére sodró tisztaságmániája mögött kitűnő megfigyelő-, s emberfeletti következtetőképesség rejlik. A pedáns Monk soha ki nem tenné a lábát San Franciscoból, ám képtelen még a gondolatot is elviselni, hogy egyetlen napig is asszisztens, Natalie nélkül kelljen dolgoznia. Így kerül Hawaiira, ahová Natalie barátnője Candece esküvőjére utazik. Megjelenésüket furcsa dolgok kísérik... Mr. Monk kapcsolatba lép a túlvilággal. Dylan Swift a világhírű médium a túlvilágról kap üzeneteket. Egy esküvő meghiúsul, Helen Gruber meghal, kicsik tűnnek el. Egy igazgató életét veszti, holtteste eltűnik, majd rendkívüli módon előkerül. S közben kék az ég, ragyogó a tenger, és a szellőben hajladoznak a pálmafák.

No ​one likes to come home to a mess—least of all Monk and Natalie. But when they return briefly to San Francisco from an extended stay working as cops in New Jersey, Natalie discovers somebody has been sleeping in her bed. But this Goldilocks is not asleep. She’s dead. If that’s not bad enough, investigators find marked money from a Federal sting operation stuffed under Natalie’s mattress. Now her life is a real mess and she needs Monk’s help to clean it up. But Monk has problems of his own. His brother Ambrose is desperate to find Yuki, his missing lover, but his agoraphobia prevents him from leaving the house. Ambrose needs a man on the outside—and that man is Monk, who is torn, because he’s glad to see her go. As the two investigations begin, and the body count rises, it quickly becomes clear to Monk that Yuki has a dangerous past…and that they are pursuing a ruthless, cold-blooded killer that nobody would ever want to mess with…

Egy ​gyönyörű júniusi reggelen történt, 1943-ban. Felindulásomat nagy nehezen legyűrve érkeztem a bandoli állomásra, ahol egy Párizsból érkezett expresszküldemény várt rám. A láda hosszú évek erőfeszítéseinek eredményét és álmainak megvalósulását tartalmazta: egy vezeték nélküli búvárkészülék első példányát, amelyet Emile Gagnannal együtt terveztünk. A csomagot felraktam a jó öreg tragacsra, amelyet Roger Gary alaposan megtöltött üzemanyaggal, és máris robogtam a Villa Barry felé. Ott izgultak munkatársaim, Philippe Tailliez és Frédéric Dumas. Soha még gyermek nem bontotta fel türelmetlenebbül a karácsonyi ajándékot tartalmazó csomagot, mint amilyen türelmetlenül mi nyitottuk fel a ládát: ha ez az ördöngös készülék működni fog, búvárútjaink forradalmasodnak!

Lee ​Goldberg: Mr. Monk és a kék nátha Adrian Monk, a híresen ütődött amerikai detektív újra nagyot alakít! Egy sorozatgyilkosság kellős közepébe pottyan, nem is akárhogy! Egy rejtélyes fojtogató szedi áldozatait, miközben a városvezetés bürokratikus eszközeivel a rendőrök zsebén akar spórolni. A rend őrei nem tehetik meg, hogy a sztrájk eszközeihez folyamodjanak, ezért illegális módon beteget jelentenek. Smitrovics, a város polgármestere vissza nem utasítható ajánlatot tesz Mr. Monknak. Egy szolgálati jelvényt ajánl fel kapitányi beosztással arra az időszakra, míg a szakszervezetekkel meg nem egyeznek. Az első sorozatgyilkost még meg sem találják, máris újabb gyanús, s még gyanúsabban összefüggő halálese

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hannah ​Montana, azaz Miley Stewart egy új, málnaillatú parfüm arca lesz. Csak egy gond van: egy málnásrétes-evő versenyen szerzett rossz élménynek köszönhetően Miley rosszul lesz, ahányszor csak beleszagol az illatszerbe. De amikor Hannah drága ajándékot kap azért, mert az Eau Wow arca lett, fontos döntést kell hoznia: megjátssza, mennyire imádja a parfümöt, és megtartsa az ajándékot, vagy legyen őszinte- és mondja meg az igazságot?

Az ​útikönyv rengeteg színes fotó kírésetében ismerteti meg az olvasót Párizs földrajzi adottságaival, történelmével, kultúrájával, látnivalóival. A kötet praktikus tanácsokkal, fontos információkkal is ellátja az oda utazó turistákat. Végezetül kisszótár és 16 oldalas útitérkép is segít a tájékozódásban.

Az ​emberi civilizáció történelméhez remekbeszabott műalkotások sokaságával járultak hozzá zseniális elődeink, de az anyatermészet erőinél csodálatosabbat, egyben meghökkentőbbet emberi kéz soha nem készíthet. Földünk telis-tele van olyan relytélyes és varázslatos vidékekkel, hogy a gazdag fantáziával megáldott művészek sem álmodhatnak vászonra hasonlót. Az alkotóereje teljében lévő természet legnagyszerűbb műveit mutatja be ez a kötet Izlandtól a King George-szigetig, Új-Zélandtól a Grand-kanyonig, valamennyi kontinensen elidőzve néhány oldal erelyéig, hogy az olvasó megtekinthesse a Kék Bolygó ezeregy arcát.

Filmamatőrök ​Kiskönyvtára 13. kötet

Mr. ​Durrell is an animal collector and this account of an expedition he made to west Africa, is 'written with both a sense of the burning African colours and a pen capable of translating them into polychromatic black and white... I can think of no more wholesomely escapist experience than travelling for an all-too-brief spell in Mr durrell's overloaded ark' _( Daily Telegraph) _ 'I want to try convey how much enjoyment recieved from this book... it has certainly given me a much deeper understanding of the motives and pleasures of men who live this kind of life,' wrote _ Truth. _ This is not only an exciting book, it is also highly amusing, by a man 'who really can write' and illustrated, brilliantly, by Sabine Bauer.

Ha ​egy természetet, természetjárást, utazást szerető társaság összejön, előbb vagy utóbb mindenkinek lesz egy elmesélendő története. Ha Ön a kezébe veszi ezt a könyvet, belépett e társaságba. Bár nem mondhatja el a történetét nekem, de a könyv segítségével én elmesélhetem az enyémet Önnek, az Olvasónak. Legkedvesebb fotóimmal illusztráltam a hozzám közel álló helyek bemutatását. Ausztria hegyei, vizei és virágai nekem, a magyar tájhoz, az alacsony hegyekhez szokott turistának minden tekintetben különlegesek. Igaz, számomra izgalmas és érdekes a magyar táj, a magyar hegy, víz és virág is. Hosszú évekig jártam az Alpok csúcsait, völgyeit, hegyi ösvényeit. Megízlelhettem az őszi köd sejtelmességét. Átélhettem a nyári párába burkolózó völgyek titokzatosságát. Gyalogolhattam friss nyári hóban, a finoman barázdált gleccserek tetején. Megélhettem viharokat, megcsodálhattam vihar utáni különleges fényeket. Vízesések mellett órák hosszat szemlélhettem, mennyire eltörpül mellettük az ember. Már nem hiszem, hogy csak akkor szép a kép, ha minden szerepel rajta. Egyre jobban hiszek a kis részletek, a virágszirmok, a bibék és a kavicsok, a vízcseppek szépségében. Könyvemben mindezekből igyekeztem megmutatni egy keveset. A virágok megismerésében pedig remélhetőleg segít a kötet végén található kis növényhatározó. (Kerekes György)

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók