Ajax-loader

kollekció: Lexikon, enciklopédia

“Bagoly mondja az asszonyról, hogy ingatag…”
(Rejtő Jenő)


A ​Csillagok háborúja eposzának I. része a kezdetekbe nyúlik vissza, azokba a csodálatos időkbe, amikor még létezett a szabad Galaktikus Köztársaság, bár ereje már hanyatlóban volt. A történet egy nemzedékkel azelőtt veszi kezdetét, hogy Luke Skywalker találkozott Ben Kenobival, hogy elinduljon teljesíteni küldetését. Új szereplők népesítik be ezt a forrongó korszakot, s mellettük feltűnnek ragyogó világaik, csodálatos űrhajóik, szemkápráztató ruháik és különleges külsejű robotjaik. Akárcsak a valódi világban, ezek a tárgyak mesélnek, s hűen jellemzik azokat a lényeket, akikhez tartoznak. E képes enciklopédia kalandos utazásra hívja az Olvasót a Csillagok háborúja páratlanul érdekes világába.

A ​kötet szerzői alaposan feltérképezték a pop- és rockvilág egy jelentős szeletkéjét. Egyáltalán nem voltak könnyű helyzetben, hiszen e napjainkban még mindig formálódó új művészet legifjabb képviselőit és legfrissebb eredményeit kellett mérlegre tenniük. Az adott lehetőségek keretein belül e megméretést tökéletesen végezték el. A lexikon megszerkesztésével és összeállításával egy közhasznú kézikönyvet sikerült letenniük az asztalra, amelyet haszonnal forgathat a rockzenében, ezen belül az új irányzatokban jártas és laikus egyaránt. E kötet nálunk nemcsak hiánypótló lesz, hanem úttörő is. Olyan értelemben, hogy a rockvilág egy szűkebb körét igyekszik reflektorfénybe állítani, s ennek megfelelően módja nyílik a korábbi kiadványoknál alaposabb, informatívabb és szakszerűbb összeállítást kínálni.

Ez ​a könyv képes enciklopédia formájában segít felfedezni a természet világának páratlan gazdagságát: a parkokban és kertekben, a mezőkön és réteken, a vízpartokon, az erdőkben, a tengerparton, a hegyekben és a mediterrán vidéken élő fák és virágok, apró élőlények, vadállatok és háziállatok sokaságát.

Vajon ​mi olyan édes és egyedi egy piros, leopárdmintás Dolce & Gabbana felsőben? Mi a titka Chanel időtálló eleganciájának? Miként lehetséges, hogy egész generációk akarnak egyszerre homokóra alakú nőiességet sugározni Dior-ba bújva, vagy vállhangsúlyos erőt mutatni Donna Karan ruháit magukra öltve? Mi áll a hátterében, ha csipkedíszek bukkannak fel a nappali viseletben, és miért érez ellenállhatatlan vágyat a vásárlásra a nő egy kacér csinos estélyi láttán? És hogyan történt, hogy hirtelen divatba jött a magyar, és olyan hírességek, mint Tyra Banks vagy Kanye West írják meg internetes blogjukban, melyik a kedvenc magyar ruhatervezőjük? A legteljesebb divatenciklopédiát tartja most kezében az olvasó, 125 nemzetközi és 14 hazai márka ismertetésével, színpompás divatfotókkal és az ikonikus ruhamodellek képével és leírásával. A "Divat: tervezők, trendek, dizájn" alapkönyv, amelynek ott kell lennie minden divat iránt érdeklődő olvasó polcán, hiszen lenyűgöző körképet rajzol a divat világának legtekintélyesebb szereplőiről, beszámol mindenkiről, aki "valaki" a divat berkeiben, így információival még a legszélsőségesebb divatrajongókat is kielégíti. - Közel 140 divatház, márka és tervező ismertetőjével - Aktuális magyar kiegészítésekkel - ABC- és időrendbe szedett, könnyen áttekinthető tartalommal - Több mint nyolcszáz színvonalas illusztrációval

A ​terjedelmes, illusztrált kötet életkoronként enciklopédikusan mutatja be az adott korhoz kapcsolódó fontos élettani, nevelési, gondozási tudnivalókat (csecsemőkor - beleértve a koraszülötteket is -; óvodáskor; iskoláskor; kamaszkor), végigkíséri a gyermek életét aprólékos részletességgel. A könyv második felében a különböző gyermekkori betegségeket mutatja be lexikon formában, ábécé-rendben, és a gyógyuláshoz szükséges tennivalókat, gyógymódokat.

Covers_191530
0
0

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

The ​Style Sourcebook is an encyclopedic catalog of 2,300 color swatches and other examples of the best in interior design products and materials. Included are styles and traditions from the medieval and pre-16th century periods right through to the early 21st century. This revision is updated to ensure that discontinued products have been removed, up-to-the-minute products have been added, and contact details for distributors are current. The information is provided in six main sections, each wide-ranging and detailed, with helpful commentary: Style Guide Tiles Paints and Finishes Wallpapers Fabrics Flooring. All the major design styles are included. Entries are organized chronologically according to material and design, and every entry includes company, pattern name and number, colors, measurements, material composition and suggested use. The full-color swatches are large enough for viewing the product clearly. The book includes a glossary of terms and a detailed directory of distributors. Working designers, decorators, stylists and design students will find The Style Sourcebook an essential reference, and home decorators will be inspired by its wide-ranging practicality.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

To ​die, kick the bucket, to meet your Maker, dead as a doornail, get whacked, smoked, bite the dust, sleep with the fishes, go six feet under—whatever death is called, it's going to happen. In 1789 Ben Franklin wrote, "In this world nothing is certain but death and taxes." Death remains a certainty. But how do we die? It's the enormous variety of how that enlivens final exits. According to death certificates, in 1700 there were less than 100 causes of death. Today there are 3,000. With each advance of technology, people find new ways to become deceased, often causing trends that peak in the first year. People are now killed by everything, from cell phones, washing machines, lawn mowers and toothpicks, to the boundless catalog of man—made medicines. In Final Exits the causes of death—bizarre or common—are alphabetically arranged and include actual accounts of people, both famous and ordinary, who unfortunately died that way. (Ants, bad words, Bingo, bean bag chairs, flying cows, frozen toilets, hiccups, lipstick, moray eels, road kill, starfish, and toupees are only some of the more unusual causes.)

A ​rákok, kagylók, csigák, tintahalak című könyv a halak és halételek párdarabjaként a tenger gyümölcseit és édesvízi társaikat szeretné megismertetni és megszerettetni a magyar olvasókkal az előző kötetből már megismert módon: a gasztronómiai lexikont ételreceptekkel megspékelve és színes fotókkal fűszerezve. A könyv bevezetője számos érdekes és hasznos ismeretet, valamint pótolhatatlan gyakorlati tanácsot tartalmaz. Olvashatunk benne: - a tenger gyümölcseinek dicséretéről, - a rákok, kagylók, csigák, tintahalak élőhelyéről és biológiájáról, - az állatok kifogásának és piacra szállításának módjáról, - a vásárláskor figyelembe veendő szempontokról, - a tisztítás és előkészítés mikéntjéről (fázisfotókkal illusztrálva), - a lehetséges hőkezelési eljárásokról és fűszerezésről, - valamint a borválasztás szempontjairól. A könyv második részében a mintegy 40 faj részletes leírásához 70 ételrecept társul, amelyeket színes ételfotók illusztrálnak. A kötet szerzője Piazza Gabriella Olaszországban élő magyar gasztroblogger. Szerzőtársa Hoitsy György halbiológus, pisztrángtenyésztő.

Covers_305456
Fotolexikon Ismeretlen szerző
1
2

A ​régóta várt Fotolexikon részletesen ismerteti a fényképezés technikai kérdéseit, a különböző fényképezési eljárásokat, vegyszereket és nyersanyagokat, valamint az összes fontosabb fényképezőgép-típusokat. A mikrobák fényképezésétől a csillagfényképezésig beszámol a fotó alkalmazásának minden számottevő teületéről, beleértve az amatőr- és a tudományos filmezést. A szövegközti ábrák a fényképezőgépekről és a fototechnikai berendezésekről tájékoztatnak, a pompás képmellékletek a legnevesebb magyar és külfölfi fotósok felvételein mutatják be a fényképezés különböző művajait és eljárásait.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Atlas ​of the Great Caves of the World is an almanac, encyclopedia, and book of records all under one cover. It is an invaluable reference book for cave explorers and cave enthusiasts of all levels. Contained in its 376 pages are: Descriptions of over 2,000 caves from all over the world. 540 in America, 310 in Asia, 950 in Europe, 190 in Africa, and 169 others. Maps of 200 caves that are either more than 700m deep or over 30km long or of special interest. Caves and maps are listed for 118 countries, arranged in descending order of depth and length within that country. Special section on deep pits with profiles of pits over 300m deep. World's Longest Caves List. World's Deepest Caves List. Chronology of World Depth Record. Record Cave Dives. Longest Cave Chambers. Non-limestone Caves. Complete index of all caves.

Covers_317423
Zászlók ​zsebkönyve Ismeretlen szerző
0
9

Nem ​kis feladatra vállalkozunk: bemutatjuk a világ összes országának a zászlóját. Sőt, az egyes országokhoz tartozó tengerentúli, illetve önkormányzattal rendelkező területek zászlaját is láthatja a könyvben az olvasó. Aki ezt a könyvet lapozgatja, olyan országok, tartományok, települések nevével is meg fog ismerkedni, amelyet korábban nem is hallott. A zászlókat kontinensenként csoportosítottuk, és mindegyik zászló alatt feltüntettük az országra vonatkozó legfontosabb adatokat. A kötetet agytornához, rejtvényfejtéshez, tanuláshoz, böngészéshez egyaránt ajánljuk azoknak, akik szeretnék megismerni az országok zászlóit, azok születésének történetét, színeinek, szimbólumainak jelentését. Továbbá ajánljuk a nemzetközi fogadásokat és ünnepségeket szervezőknek, mert a zászlók ismerete elengedhetetlen a sikeres nemzetközi események lebonyolításához. Ha csak egy kislexikont tart otthon a Föld országairól, ez legyen az!

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tudj ​meg mindent a Star Wars-univerzmum legnépszerűbb űrlényeiről! Rengeteg érdekes információt olvashatsz a galaxisban élő fajokról, az abednedóktól a melittókon át egészen a vukikig, sőt, a legismertebb képviselőiket is tanulmányozhatod! A könyv telis-tele van színes fotókkal, kevéssé ismert tényekkel és érdekességekkel. Az utolsó lapon található, kihajtható mellékletben pedig felfedezheted Az ébredő Erő űrlényeit is!

„Az ​asztrológia a kozmikus analógiák archaikus egysége.” * „Az asztrológia metafizikája az, ami az őskor egyetlen metafizikája: Minden Egy. És ahogyan ezt a metafizikát a Tabula Smaragdina tételére - az, ami fent van, ugyanaz, mint ami lent van - felépíti, s ahogy a világ keletkezésére, a föld geológiai alakulására éppen úgy, mint a népek, az osztályok, a nemzetek, s az egész emberiség történetére, az ember egyéni sorsára, egyéni alkatára vonatkoztatja, egyetlen alapvető gondolatot mond ki: az analógiát.” _(Hamvas Béla)_

Indulj ​el egy lélegzetelállító utazásra a _Star Wars_-univerzumba, hogy megismerd a bátor hősöket és a romlott gonoszokat. Tudj meg minél többet a furcsa lényekről, hatalmas állatokról és hűséges droidokról a _Star Wars_-filmek világából!   A bővített és frissített kötet több mint 220 oldalon keresztül mutatja be a szereplőket Ackbar admirálistól Zam Wesellig, köztük _Az ébredő Erő_ legfontosabb karaktereivel.

RÉSZLETES ​ÚTMUTATÓ A _ZSIVÁNY EGYES EGY STAR WARS TÖRTÉNET_ VILÁGÁHOZ A Lucasfilmmel közösen megalkotott, és az elismert Star Wars-szakértő, Pablo Hidalgo által írt _Star Wars: Zsivány Egyes - Képes enciklopédia_ segítségével részletesen megismerkedhetünk a szereplőkkel, a történetük hátterével, valamint tanulmányozhatjuk a járművek felépítését, és a filmforgatás kulisszái mögé is bepillantást nyerhetünk. - Nézd meg a lázadók U-szárnyúját belülről - Fedezz fel új bolygókat és ősi világokat - Tudd meg, kik a halálosztagosok - Tanulmányozd a kiberkristályokat és a _Halálcsillag_ technológiáját - Ismerj meg sok-sok további érdekességet és kulisszatitkot! CSATLAKOZZ A LÁZADÁSHOZ, AMELYET A REMÉNY ÉLTET!

Covers_420191
Művészeti ​lexikon I-II. Ismeretlen szerző
0
1

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_420190
Technikai ​lexikon I-II. Ismeretlen szerző
0
1

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

The ​Encyclopedia of Science and Religion addresses all aspects of the dialogue between the sciences and the world's religions. The multidisciplinary 2-vol. set reaches far into the humanities as well as into the physical sciences and technology. In addition, controversial issues such as human cloning and stem cell research are examined along with more traditional questions such as the origins of life, the nature of sin, and the philosophy of science and religion. "Thousands of books have been written about the relationship between science and religion, but few can be characterized as reference resources. This two-volume set helps fill that niche with more than 400 scholarly articles written by experts from around the world. Intended for students and researchers, it provides a glimpse into the effects of major scientific discoveries on world religions. The multidisciplinary scope extends coverage into the social sciences and humanities, which results in a wide spectrum of entries, such as Buddhism, Economics, Evil and Suffering, Language, Reproductive Technology, and String Theory. The articles range from 100-word definitions of key terms to 4000-word essays on broader topics containing background information and discussions of the religious and scientific perspectives of the issues... The Encyclopedia includes more contemporary issues, Eastern traditions, and disciplines outside of science and religion... Recommended for academic and larger public libraries." - Library Journal, August 2003

Covers_405377
Első ​felfedezéseim Ismeretlen szerző
0
1

Az ​Első felfedezéseim a legkisebbeknek szólnak, akik a színekkel, a számokkal, a formákkal és az őket körülvevő világgal foglalkoznak. A tündéri rajzokkal illusztrált, különleges, elnyűhetetlen papírra nyomtatott meselexikon szeretettel és humorral mutatja be a mindennapi élet hétköznapi ám mégis izgalmas pillanatait.

Covers_418067
Gyerek ​állatenciklopédia Ismeretlen szerző
0
1

Milyen ​állat a portugál gálya? Hány szeme van a négyszemű halnak? Kinek integet az integetőrák? Ezekre a kérdésekre is választ talál az ifjú olvasó ebben az új állatenciklopédiában, mely több mint 1000 színes kép segítségével mutatja be a Föld állatvilágát: emlősöket, madarakat, hüllőket, kétéltűeket, halakat, rovarokat, pókokat és más gerincteleneket. A kötet érdekes és izgalmas olvasmány, egyben remek kiegészítője az általános iskolai tananyagnak. (Forrás: libri.hu)

A ​szótár jellege: A Mit jelent? egynyelvű értelmező szótár, megmagyarázza, értelmezi a szavakat. A címszók legtöbbje elavulóban lévő, ma már a mindennapi beszédben nem használatos. Jelentésük a mai magyar beszélők, elsősorban a fiatalok számára általában nem világos, pontos használati körük elhomályosult, egy mára már eltűnt világ, régi kultúra nyelvi lenyomatai. A szótár célja: A kötet a kiveszőben, eltűnőben lévő szavak leltározásával, szótárba foglalásával hidat teremt a ma embere és a hajdanvolt emberek világa és kultúrája között. A szótár tartalma: A kézikönyv összesen 3200 lexikai egységnek adja meg az értelmét, jelentését. A szócikkek mellett 18 táblázat, keretes rész is található benne, ezek valamely szempontból összetartozó szavak csoportját tartalmazzák. A szöveges magyarázatok mellett 102 vonalas rajz is szemlélteti a szavak jelentését. A szótár szerkezete: A szótári rész a szócikkeket témakörökbe rendezve adja közre. A 40 nagyobb tematikus csoporton belül összességében 123 alcsoportra osztja a tárgyalt szavakat, melyeket a kötet végén található szómutató ábécérendben sorol fel, megadva, hogy az adott címszó a szótárban hányadik oldalon van kifejtve. A szótár célközönsége és felhasználása: A kötetet elsősorban a mai tanulóifjúság, azaz az 5–12. osztályos diákok forgathatják haszonnal. Könnyed, közérthető stílusa miatt a magyarórákon kívül hatékonyan használható más tanórákon is, pl. történelemórán. Fontos segédeszköze az anyanyelvi szókincsbővítésnek és a magyar nyelvi kompetencia fejlesztésének. A szerző: Daniss Győző beleépítette a szótárba több évtizedes újságírói pályája ismereteit, nem utolsósorban pedig szülőként és nagyszülőként szerzett élményeit, tapasztalatait is. A kiadó: A Mit jelent? szótárt a TINTA Könyvkiadó, a magyar egynyelvű szótárak legnagyobb kiadója adja közre. A kiadó magas színvonalú szótárait számos díjjal tüntették ki: MTA Kiváló Magyar Szótár, Budai Díj, Pro Cultura Díj, Fitz József-díj. TINTA szótárak sorozat 3. tagja.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_422441
The ​DC Comics Encyclopedia Ismeretlen szerző
0
2

Revamped, ​redesigned, and fully updated to include the New 52 and Rebirth storylines, this is the definitive and indispensable guide to the characters and worlds of the DC Comics Universe. Created in full collaboration with DC Comics, this comprehensive reference book has The Washington Post saying, “The DC Comics Encyclopedia is a must.” Formatted in an easy-to use A-to-Z layout, this guide is packed with information and thrilling comic book art and features more than 1,100 characters including Batman, Superman, Wonder Woman, The Joker, and much more. The DC Comics Encyclopedia All-New Edition brings everything up to date, providing an accessible, compelling, and lavishly illustrated guide to the dynamics of the DC Comics Universe. All DC characters and elements © & ™ DC Comics.

Az ​Ó- és az Újszövetségre alapuló keresztény kinyilatkoztatás megközelítőleg háromezer évet ölel át. Nemzedékek sora alkotja azt a folyamatot, amelyben megfogalmazódott az Istenről szóló tanítás és gondolkodás. A XXI. század kezdetén sem nélkülözhetjük azokat a kereszténységgel kapcsolatos kifejezéseket és fogalmakat, melyek Európa gyökereihez, történelméhez, művészetéhez és hitéhez vezetnek bennünket. ___ A _Teológiai kulcsfogalmak szótára_ azokat a leglényegesebb szavakat veszi sorra, amelyek döntően meghatározzák a tájékozódásunkat egy olyan területen, mely a mai összetett világunkban nem annyira egyértelmű. Ezek a fogalmak nemcsak a múlt feltérképezéséhez szükségesek, hanem hozzásegítenek a keresztény vallással kapcsolatos biztos ismeretek elsajátításához is. ___ A szótár jó szolgálatot tesz a közép- és felsőoktatásban tanuló hallgatóknak, valamint a keresztény kifejezésekkel találkozóknak is, akik már egy hallott vagy olvasott, ám számukra homályos fogalmat szeretnének pontosan megismerni. A kézikönyv használhatóságát nagymértékben megkönnyíti a tárgy- és névmutató, mely a teológiát művelők kutatásait is lehetővé teszi.

Az ​Ó- és az Újszövetségre alapuló keresztény kinyilatkoztatás megközelítőleg háromezer évet ölel át. Nemzedékek sora alkotja azt a folyamatot, amelyben megfogalmazódott az Istenről szóló tanítás és gondolkodás. A XXI. század kezdetén sem nélkülözhetjük azokat a kereszténységgel kapcsolatos kifejezéseket és fogalmakat, melyek Európa gyökereihez, történelméhez, művészetéhez és hitéhez vezetnek bennünket. ___ A _Teológiai kulcsfogalmak szótára_ azokat a leglényegesebb szavakat veszi sorra, amelyek döntően meghatározzák a tájékozódásunkat egy olyan területen, mely a mai összetett világunkban nem annyira egyértelmű. Ezek a fogalmak nemcsak a múlt feltérképezéséhez szükségesek, hanem hozzásegítenek a keresztény vallással kapcsolatos biztos ismeretek elsajátításához is. ___ A szótár jó szolgálatot tesz a közép- és felsőoktatásban tanuló hallgatóknak, valamint a keresztény kifejezésekkel találkozóknak is, akik már egy hallott vagy olvasott, ám számukra homályos fogalmat szeretnének pontosan megismerni. A kézikönyv használhatóságát nagymértékben megkönnyíti a tárgy- és névmutató, mely a teológiát művelők kutatásait is lehetővé teszi.

Könyvünk ​segítséget nyújt a betegségek korai felismeréséhez, és hogy milyen esetekben forduljunk szakorvoshoz. Tanácsokat ad olyan betegségekről és gyógymódokról is, amit akár mi is kérdezhettünk volna háziorvosunktól, de esetleg nem mertük feltenni. Sok ember fél attól, hogy ha otthon marad egyedül, betegen, hogyan tudja saját magát ellátni. Könyvünk különféle otthon alkalmazható egyszerű gyógymódokat és praktikákat mutat be, amelyek akár életet is menthetnek. Ezenkívül tanácsokat ad az egészségünk és a kondíciónk megőrzéséhez, aminek köszönhetően sok betegség megelőzhető. Reméljük, hogy könyvünk segítségével az olvasó sokkal kevésbé érzi majd magát kiszolgáltatottnak betegsége során.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók