Ajax-loader

kollekció: Lexikon, enciklopédia

“Bagoly mondja az asszonyról, hogy ingatag…”
(Rejtő Jenő)


Folytatódik ​Micimackó Első Enciklopédiám sorozata. A nagy sikerű Állatok és Természet című kötetek után most a Föld szépségeit mutatják be a pajkos pagonylakók! A száraz sivatagoktól a tengerek mélyéig, a fenséges erdőségektől a hömpölygő, füves pusztákig - a könyv gyönyörű fényképei segítségével a gyerekek Micimackóval és barátaival együtt fedezhetik fel a Földet és lakóit. Utána sikerrel válaszolhatnak majd olyan kérdésekre, mint például "Mi az a tundra?", "Hol találhatók sivatagok?" és "Milyen a tenger alatti világ?" Mindez csak ízelítő a könyv lenyűgöző kínálatából!

Otthonunk ​a földgolyó átfogó bemutatását kínálja minden érdeklődő diáknak ez a könyv­. Áttekinti a Föld fejlődéstörténetét, kőzeteit és ásványait, hegyeit és vizeit, az időjárás és az éghajlat összefüggéseit. A legtávolabbi földrészeket is közel hozza olvasójához állat- és növényvilágukkal, lakosságukkal, gazdasági életükkel együtt. Naprakész világatlasz, bőséges adattár, kislexikon és könnyen kezelhető mutatórendszer teszi teljessé a földrajzi ismeretek e kincsestárát.

A ​Csillagok háborúja eposzának I. része a kezdetekbe nyúlik vissza, azokba a csodálatos időkbe, amikor még létezett a szabad Galaktikus Köztársaság, bár ereje már hanyatlóban volt. A történet egy nemzedékkel azelőtt veszi kezdetét, hogy Luke Skywalker találkozott Ben Kenobival, hogy elinduljon teljesíteni küldetését. Új szereplők népesítik be ezt a forrongó korszakot, s mellettük feltűnnek ragyogó világaik, csodálatos űrhajóik, szemkápráztató ruháik és különleges külsejű robotjaik. Akárcsak a valódi világban, ezek a tárgyak mesélnek, s hűen jellemzik azokat a lényeket, akikhez tartoznak. E képes enciklopédia kalandos utazásra hívja az Olvasót a Csillagok háborúja páratlanul érdekes világába.

Kiadványunk ​hat önálló részt tartalmaz, átfogó képet nyújtva a tudomány csodálatos és rejtelmes világáról.

A ​kötet szerzői alaposan feltérképezték a pop- és rockvilág egy jelentős szeletkéjét. Egyáltalán nem voltak könnyű helyzetben, hiszen e napjainkban még mindig formálódó új művészet legifjabb képviselőit és legfrissebb eredményeit kellett mérlegre tenniük. Az adott lehetőségek keretein belül e megméretést tökéletesen végezték el. A lexikon megszerkesztésével és összeállításával egy közhasznú kézikönyvet sikerült letenniük az asztalra, amelyet haszonnal forgathat a rockzenében, ezen belül az új irányzatokban jártas és laikus egyaránt. E kötet nálunk nemcsak hiánypótló lesz, hanem úttörő is. Olyan értelemben, hogy a rockvilág egy szűkebb körét igyekszik reflektorfénybe állítani, s ennek megfelelően módja nyílik a korábbi kiadványoknál alaposabb, informatívabb és szakszerűbb összeállítást kínálni.

Ez ​a könyv képes enciklopédia formájában segít felfedezni a természet világának páratlan gazdagságát: a parkokban és kertekben, a mezőkön és réteken, a vízpartokon, az erdőkben, a tengerparton, a hegyekben és a mediterrán vidéken élő fák és virágok, apró élőlények, vadállatok és háziállatok sokaságát.

A ​kitűnő reprodukciókra épülő album a firenzei Scala képarchívumából válogatott lenyűgöző anyagával az egyik legkedveltebb művészeti korszakot mutatja be. A 14-16. század egész Európát átfogó szellemi és kulturális mozgalma, a reneszánsz az irodalom és a művészetek virágkora volt. A korai reneszánsz Itáliában született, bölcsője Firenzében ringott, és alapjaiban újította meg a művelődést és a művészeteket. A korszakot olyan nagy nevek fémjelzik, mint Masaccio, Brunelleschi, Leonardo, Michelangelo, Raffaello vagy a németalföldi mesterek, Jan van Eyck és Rogier van der Weyden, a fontainebleau-i iskola tagjai és a német festészet jeles képviselői, Albrecht Dürer, Albrecht Altdorfer vagy Hans Holbein. A művészet virágzása jelentős mértékben az udvarok és uralkodók, mecénások és a papság támogatásának volt köszönhető, akik palotáikon és székhelyeiken kívánták látni az új stílus formáit. A sorozat többi kötetéhez hasonlóan tartalmas kronológiai táblázat és a művészek életrajzát bemutató fejezet zárja a bemutatást. Angol-lengyel-cseh-magyar nyelvű

Az ​emberi test II. enciklopédiája tudományos igényességgel megírt, sok érdekes információt tartalmazó, színes képekkel gazdagon illusztrált könyv. A fejezetek bepillantást nyújtanak az emberi szervezet felépítésének és működésének csodálatos világába, az élet kezdetét jelentő parányi sejttől kezdődően, a tested működéséhez nélkülözhetetlen vörös folyadékig, mely vég nélkül kering benned.

A ​terjedelmes, illusztrált kötet életkoronként enciklopédikusan mutatja be az adott korhoz kapcsolódó fontos élettani, nevelési, gondozási tudnivalókat (csecsemőkor - beleértve a koraszülötteket is -; óvodáskor; iskoláskor; kamaszkor), végigkíséri a gyermek életét aprólékos részletességgel. A könyv második felében a különböző gyermekkori betegségeket mutatja be lexikon formában, ábécé-rendben, és a gyógyuláshoz szükséges tennivalókat, gyógymódokat.

The ​Style Sourcebook is an encyclopedic catalog of 2,300 color swatches and other examples of the best in interior design products and materials. Included are styles and traditions from the medieval and pre-16th century periods right through to the early 21st century. This revision is updated to ensure that discontinued products have been removed, up-to-the-minute products have been added, and contact details for distributors are current. The information is provided in six main sections, each wide-ranging and detailed, with helpful commentary: Style Guide Tiles Paints and Finishes Wallpapers Fabrics Flooring. All the major design styles are included. Entries are organized chronologically according to material and design, and every entry includes company, pattern name and number, colors, measurements, material composition and suggested use. The full-color swatches are large enough for viewing the product clearly. The book includes a glossary of terms and a detailed directory of distributors. Working designers, decorators, stylists and design students will find The Style Sourcebook an essential reference, and home decorators will be inspired by its wide-ranging practicality.

Covers_101469
0
5

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

A ​kötet több mint 50 különféle rajztechnikát mutat be, ismerteti az eszközöket, az anyagokat, illetve a nedves és száraz eljárások alkalmazását. A technikákat lépésről lépésre elmagyarázó leírásokat fényképek illusztrálják. A rajztechnikák gyakorlati alkalmazását a kötetben közreadott világszínvonalú rajzos alkotások gyűjteménye szemlélteti, amelyek egyúttal nagyszerű inspirációs forrást is jelentenek. Ez azonban még nem minden. A könyv azt is bemutatja, hogyan ötvözhetjük az elsajátított technikákat más eljárásokkal. A lehetőségeket a fotókon megörökített mintarajzok szemléltetik. A kötet külön fejezetet szentel a digitális rajzolás átfogó ismertetésének, amelyből megtudhatjuk, hogyan kell létrehozni és kidolgozni rajzos alkotásokat szoftverek segítségével.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_305456
Fotolexikon Ismeretlen szerző
1
2

A ​régóta várt Fotolexikon részletesen ismerteti a fényképezés technikai kérdéseit, a különböző fényképezési eljárásokat, vegyszereket és nyersanyagokat, valamint az összes fontosabb fényképezőgép-típusokat. A mikrobák fényképezésétől a csillagfényképezésig beszámol a fotó alkalmazásának minden számottevő teületéről, beleértve az amatőr- és a tudományos filmezést. A szövegközti ábrák a fényképezőgépekről és a fototechnikai berendezésekről tájékoztatnak, a pompás képmellékletek a legnevesebb magyar és külfölfi fotósok felvételein mutatják be a fényképezés különböző művajait és eljárásait.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Atlas ​of the Great Caves of the World is an almanac, encyclopedia, and book of records all under one cover. It is an invaluable reference book for cave explorers and cave enthusiasts of all levels. Contained in its 376 pages are: Descriptions of over 2,000 caves from all over the world. 540 in America, 310 in Asia, 950 in Europe, 190 in Africa, and 169 others. Maps of 200 caves that are either more than 700m deep or over 30km long or of special interest. Caves and maps are listed for 118 countries, arranged in descending order of depth and length within that country. Special section on deep pits with profiles of pits over 300m deep. World's Longest Caves List. World's Deepest Caves List. Chronology of World Depth Record. Record Cave Dives. Longest Cave Chambers. Non-limestone Caves. Complete index of all caves.

Covers_317423
Zászlók ​zsebkönyve Ismeretlen szerző
0
9

Nem ​kis feladatra vállalkozunk: bemutatjuk a világ összes országának a zászlóját. Sőt, az egyes országokhoz tartozó tengerentúli, illetve önkormányzattal rendelkező területek zászlaját is láthatja a könyvben az olvasó. Aki ezt a könyvet lapozgatja, olyan országok, tartományok, települések nevével is meg fog ismerkedni, amelyet korábban nem is hallott. A zászlókat kontinensenként csoportosítottuk, és mindegyik zászló alatt feltüntettük az országra vonatkozó legfontosabb adatokat. A kötetet agytornához, rejtvényfejtéshez, tanuláshoz, böngészéshez egyaránt ajánljuk azoknak, akik szeretnék megismerni az országok zászlóit, azok születésének történetét, színeinek, szimbólumainak jelentését. Továbbá ajánljuk a nemzetközi fogadásokat és ünnepségeket szervezőknek, mert a zászlók ismerete elengedhetetlen a sikeres nemzetközi események lebonyolításához. Ha csak egy kislexikont tart otthon a Föld országairól, ez legyen az!

"Psychologie ​für jedermann" ist eine leichtverständliche und dennoch fachlich fundierte, umfassende Einführung in die Erkenntnisse der Psychologie. Von der Begriffsdefinition bis hin zu Ursachen, Erscheinungsformen und Behandlungsmethoden psychisch bedingter Krankheiten wird das Gebiet der Psychologie unter anderem anhand von Fallbeispielen erschlossen. Dieses Buch macht auch die oft nicht einfach dargestellten Zusammenhänge der Psychologie, und die Schulen der großen Psychoanalytiker wie Freud, Jung und Adler verständlich. Ein kleines Lexikon mit in der Psychologie viel verwendeten Begriffen erleichtert den Umgang mit Fachausdrücken. Der ideale Einstieg in die faszinierende Wissenschaft der menschlichen Psyche!

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_261856
0
0

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_407664
Zsebéremlexikon Ismeretlen szerző
0
2

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_410724
Inspiring ​Individuals Ismeretlen szerző
0
0

‘The ​greatest adventure is still the voyage of the human spirit’ – Roberta Bondar Astronaut, neurologist and former member of the Rolex Awards Selection Committee The Awards for Enterprise were established over 30 years ago by Swiss watchmaker Rolex to support committed individuals with outstanding, innovative projects to improve human life and knowledge. A judging panel of eminent scientists, explorers and specialists selects ten winners from many hundreds of entries from around the world. These men and women are chosen on the basis of their spirit of enterprise and on the originality, feasibility and potential impact of their projects. Like previous awards series, the 13th edition presents a spectacular range of highly imaginative projects that promise to bring benefits to many parts of the world, from predicting volcano eruptions to conserving the ancient city of Petra from the ravages of time and tourism, from using recycled vegetables and plastic to solve a housing crisis to modifying two-stroke engines to cut smog in the mega-cities of Asia. Through their projects, these pioneers will join the distinguished global network of a hundred Rolex Laureates, chosen since 1976, who have made a personal contribution to mankind and the natural environment. Brought to life by an international team of specially commissioned photographers and journalists, Inspiring Individuals honours ten trailblazers from eight countries who, by their determination to take up major challenges to make the world a better place, symbolize all humanity’s idealism, ingenuity and courage.

Boasting ​more than 970 alphabetically-arranged entries, the Encyclopedia of Contemporary British Culture surveys British cultural practices and icons in the latter half of the twentieth century. It examines high and popular culture and encompasses both institutional and alternative aspects of British culture. It provides insight into the whole spectrum of British contemporary life. Topics covered include: architecture, pubs, film, internet and current takes on the monarchy. Cross-referencing and a thematic contents list enable readers to identify related articles. The entries range from short biographical synopses to longer overview essays on key issues. This Encyclopedia is essential reading for anyone interested in British culture. It also provides a cultural context for students of English, Modern History and Comparative European Studies.

Covers_359058
Hangszerek ​enciklopédiája Ismeretlen szerző
0
1

A ​Hangszerek enciklopédiája öt világrész több, mint másfél ezer hangszerét mutatja be a működési mechanizmusuk szerint csoportosítva. Bibliai, antik, középkori, reneszánsz kori, barokk, klasszikus, romantikus és modern hangszerek mellett számos primitív instrumentumot ismerhet meg és tanulmányozhatja működését - mintegy négyezer szemléletes rajz alapján - a muzsikus, a zeneszerető vagy az emberiség ötezer éves zenekultúrája iránt érdeklődő olvasó.

Tudj ​meg mindent a Star Wars-univerzmum legnépszerűbb űrlényeiről! Rengeteg érdekes információt olvashatsz a galaxisban élő fajokról, az abednedóktól a melittókon át egészen a vukikig, sőt, a legismertebb képviselőiket is tanulmányozhatod! A könyv telis-tele van színes fotókkal, kevéssé ismert tényekkel és érdekességekkel. Az utolsó lapon található, kihajtható mellékletben pedig felfedezheted Az ébredő Erő űrlényeit is!

„Az ​asztrológia a kozmikus analógiák archaikus egysége.” * „Az asztrológia metafizikája az, ami az őskor egyetlen metafizikája: Minden Egy. És ahogyan ezt a metafizikát a Tabula Smaragdina tételére - az, ami fent van, ugyanaz, mint ami lent van - felépíti, s ahogy a világ keletkezésére, a föld geológiai alakulására éppen úgy, mint a népek, az osztályok, a nemzetek, s az egész emberiség történetére, az ember egyéni sorsára, egyéni alkatára vonatkoztatja, egyetlen alapvető gondolatot mond ki: az analógiát.” _(Hamvas Béla)_

Indulj ​el egy lélegzetelállító utazásra a _Star Wars_-univerzumba, hogy megismerd a bátor hősöket és a romlott gonoszokat. Tudj meg minél többet a furcsa lényekről, hatalmas állatokról és hűséges droidokról a _Star Wars_-filmek világából!   A bővített és frissített kötet több mint 220 oldalon keresztül mutatja be a szereplőket Ackbar admirálistól Zam Wesellig, köztük _Az ébredő Erő_ legfontosabb karaktereivel.

AZ ​ELSŐ SZÁMÚ ÚTMUTATÓ A ZSIVÁNY EGYES EGY STAR WARS-TÖRTÉNET VILÁGÁHOZ A Lucasfilmmel közösen megalkotott, és az elismert Star Wars-szakértő, Pablo Hidalgo által írt Star Wars: Zsivány Egyes Képes enciklopédia segítségével részletesen megismerkedhetünk a szereplőkkel, a történetük hátterével, valamint tanulmányozhatjuk a járművek felépítését, és bepillantást nyerhetünk a filmforgatás kulisszái mögé. A gyönyörű képekkel gazdagon illusztrált albumban öt űrhajó kihajtható keresztmetszetét is megcsodálhatjuk. A tartalomból: - Nézd meg a lázadók U-szárnyúját belülről - Fedezz fel új bolygókat és ősi világokat - Tudd meg, kik a halálosztagosok - Tanulmányozd a kiberkristályokat és a Halálcsillag technológiáját - Ismerj meg sok-sok további érdekességet és kulisszatitkot

Covers_420191
Művészeti ​lexikon I-II. Ismeretlen szerző
0
1

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

The ​Encyclopedia of Science and Religion addresses all aspects of the dialogue between the sciences and the world's religions. The multidisciplinary 2-vol. set reaches far into the humanities as well as into the physical sciences and technology. In addition, controversial issues such as human cloning and stem cell research are examined along with more traditional questions such as the origins of life, the nature of sin, and the philosophy of science and religion. "Thousands of books have been written about the relationship between science and religion, but few can be characterized as reference resources. This two-volume set helps fill that niche with more than 400 scholarly articles written by experts from around the world. Intended for students and researchers, it provides a glimpse into the effects of major scientific discoveries on world religions. The multidisciplinary scope extends coverage into the social sciences and humanities, which results in a wide spectrum of entries, such as Buddhism, Economics, Evil and Suffering, Language, Reproductive Technology, and String Theory. The articles range from 100-word definitions of key terms to 4000-word essays on broader topics containing background information and discussions of the religious and scientific perspectives of the issues... The Encyclopedia includes more contemporary issues, Eastern traditions, and disciplines outside of science and religion... Recommended for academic and larger public libraries." - Library Journal, August 2003