Ajax-loader

kollekció: Kortárs

“Az élet csak úgy szép, ha őrült is egy kissé.”
(Rejtő Jenő)


Párizsban ​egymás után három bestiális gyilkosság történik. Mintha az elkövető az idők mélyéről érkezett volna, ősemberi rituálék szerint viszi véghez kannibál szertartásait. Jeanne Korowa vizsgálóbírónő személyesen is érintetté válik az ügyben, ezért a szabályokkal mit sem törődve országokon és kontinenseken át nyomába ered a gyanúsítottnak, Nicaragua és Guatemala után az argentin mocsarak vidékén szembesül a nem is sejtett igazsággal. Politika, misztika és realizmus, a dél-amerikai diktatúrák, az őstörténet és a pszichiátria szálai fonódnak össze ebben a feszült ritmusú, végül valódi meglepetést tartogató thrillerben. A "francia Stephen King" legújabb regénye!

Svájcban ​és Európa más országaiban a költöző madarak minden évben elhagyják a fészkeiket, hogy a telet melegebb vidékeken, Afrikában vészeljék át. Aztán tavasszal visszatérnek délről, és megint elfoglalják régi lakhelyüket. Csakhogy 1991 tavaszán egy nagyobb csapatnyi gólya elveszett útközben. És bár az ifjú Louis Antioche igen kevéssé ért a madarakhoz, mégis valamiféle becsületbeli ügynek érzi, hogy a felkutatásukra induljon. A kellemesnek ígérkező ornitológiai túra azonban hamar rémálomba fordul, Antioche lépten-nyomon Bulgária cigánytáboraiban, Izrael napsütötte kibucaiban, a közép-afrikai őserdőben holttestekbe botlik. A Bíbor folyók szerzője a Farkasok birodalma és A lelkek erdeje után ez alkalommal is izgalmas, földrészeken átívelő utazásra invitál, amelynek során ahogy azt tőle megszokhattuk meglepő bonyodalmakba keveri főhősét, hogy végre fény derüljön a múlt titkaira. Jean-Christophe Grangé 1961-ben született Párizsban. Eredetileg irodalmár, de hamar az újságírás felé vette az irányt. Hosszú éveken át volt a Paris Match, a Sunday Times és National Geographic munkatársa. Riportjai és cikkei bőséges alapanyagul szolgáltak 1994 óta megjelent bűnügyi regényeihez.

Marcus, ​a.k.a “w1n5t0n,” is only seventeen years old, but he figures he already knows how the system works–and how to work the system. Smart, fast, and wise to the ways of the networked world, he has no trouble outwitting his high school’s intrusive but clumsy surveillance systems. But his whole world changes when he and his friends find themselves caught in the aftermath of a major terrorist attack on San Francisco. In the wrong place at the wrong time, Marcus and his crew are apprehended by the Department of Homeland Security and whisked away to a secret prison where they’re mercilessly interrogated for days. When the DHS finally releases them, Marcus discovers that his city has become a police state where every citizen is treated like a potential terrorist. He knows that no one will believe his story, which leaves him only one option: to take down the DHS himself.

Robert ​Arthur egy valamit már az első tanítási napon megtapasztal új iskolájában: semmi sem lehetetlen. Magányos, félénk fiúként lép be a Lovecraft általános iskola hetedik osztályába, de rövidesen kiderül, hogy a mindennapi események mellett, egy másik dimenzióban különös dolgok történnek. A két világ közötti kapukon véletlenül is át lehet jutni, de vissza már nem könnyű az út. Az emberek lelkét csapdába ejtő és testüket használó szörnyek az iskola elfoglalására készülnek. Robert maga sem hiszi, hogy képes szembeszállni velük, de szerencsére egy kétfejű patkányban, egy barátságos szellemben és egy korábbi ellenségében segítőkre lel.

Marcus ​Hardy abban bízott, hogy egy kellemes év vár rá a főiskolán, és végre elfelejtheti az előző nyarat. De családi bonyodalmak miatt vissza kellett költöznie az óceánparti Sea Breeze-be. A szoknyavadász Cage-nél húzza meg magát, ám a lakásban folyamatosan ki-be járnak az emberek. Többségükben hosszú lábú lányok, akik legfeljebb egy-két éjszakát töltenek ott. Marcus próbálja összeszedni magát, de úgy tűnik, ezt a nehéz időszakot csak egyetlen dolog tudja feledtetni: egy gyönyörű, vörös hajú lány. Willow - avagy Low - gyakori vendég Cage lakásában. Kettejük viszonya nem egyszerű: Cage kihasználva a főiskolai baseballsztárság előnyeit, minden csinos lányt meghódított, aki csak az útjába került, de úgy képzelte, hogy feleségül fogja venni Low-t, ha már kitombolta magát. Marcus képtelen felfogni, hogyan működhet ez a kapcsolat, mindent megtett annak érdekében, hogy lebeszélje erről Cage-et és Willow-t. De aztán a szépen felépített tervet keresztülhúzza egy elképzelhetetlennek tűnő felismerés. Marcusnak választania kell Low és a családja között. Mert amikor kiderült az igazság, nem maradt más választása.

A ​korábban verseskötettel jelentkező szerző a két ciklusba szerkesztett 31 rövid elbeszélésében és a harmadik ciklus 23 "forgácsában" korunk emberének szokványos és mégis rendkívüli élethelyzetét jeleníti meg meditatív módon közeledve múltunk és közelmúltunk ellentmondásos időszakához.

Nem ​volt, nincs, nem lesz falu, városrész, város főutca nélkül. Spontán vagy tervezett módon főutcává minősül egy-egy hosszabb vagy rövidebb útvonal, rátalálnak az üzletek, az intézmények, léte eggyé válik a várossal. Fizikai állapota, használata, hangulata azonban nem csak a hely, hanem a kor tükre is. A könyv az éppen megújulók közül ismertet néhányat, az átalakulási folyamat fizikai és társadalmi közegét, eredményeit. Többek között Budapesten, Madridban, Łódźban, New York-ban, Berlinben, Edinburgh-ben, Bécsben járunk... A főutcák, ahogy a különböző szakterületekről érkező szerzők (építész, szociológus, közgazdász, környezetpszichológus, geográfus, környezetmérnök, kommunikáció szakértő, stb.) írásai mutatják, újjáélednek, mindig és mindenhol újjáéledhetnek. Benkő Melinda építész-urbanista, tanszékvezető BME Urbanisztika Tanszék Vannak utak, városi ösvények, amelyeket nap mint nap bejárunk, és vannak olyan utcák ahová ritkábban vetődünk el. Gondolatainkba merülve nem is mindig látjuk, mi van körülöttünk. De vannak pillanatok, amikor valamilyen oknál fogva rácsodálkozik az ember az utcaképre, a házakra, megérezzük a tér tágasságát vagy a helyszűkét, észrevesszük a zsibongást vagy azt, hogy megrekedt az élet az utcán. Egyszeriben az utca beszélni kezd, felfigyelünk arra, ahogy a környezetünk kommunikál velünk. Észrevesszük az újat, az átalakulást, vagy éppen az elfeledett hirtelen megmutatkozik. Megérti ilyenkor az ember a környezetét, s benne önmagát. E kötet tanulmányai kalauzok, amelyek segítik az olvasót a rácsodálkozás és megértés efféle pillanataiban. Hamp Gábor kommunikációkutató, tanszékvezető BME Szociológia és Kommunikáció Tanszék

A ​Napkút kiadó gondozásában megjelenő kötet négy fejezetben negyven novellát tartalmaz. Az írások apró(nak tetsző) élet- és viszonyhelyzeteket, nagy pillanatokat és folyamatokat vesznek észre: szerelmi konfliktust, a halál közelségét, robbanni készülő feszültséget. Mindezt fesztelenül teszik, kvaterkázva az olvasóval, humorral és (ön)iróniával. „Légrádi Gergely sajátosan meditatív, „félálom”-világaira érdemes ráhangolódni, érdemes velük megbarátkozni, mert nyitottságra és befogadásra tanítanak ebben a szűkre zárt, racionális valóságunkban.” – Radnóti Zsuzsa Légrádi Gergely háromgyermekes családapa, szabadidejében ír, kertészkedik és ügyvédkedik. A Szemben a második nyomtatásban megjelent önálló kötete. Novellái antológiában és irodalmi folyóiratokban jelentek meg.

Kicsi ​Csacsi legjobb barátjának, Jakinak most van a születésnapja, amire illik ajándékot adni. Íbisz bácsi boltjában rá is talál a legeslegszebb játékszerre. A gyönyörű, piros papírsárkány annyira tetszik neki, hogy meg akarja tartani. Csacsi Mama azonban átlát fiacskája mesterkedésein A holland szerzőpáros bájos képeskönyve egy sorozat első darabjaként jut el a magyar gyerekekhez. A kötet humorával és elbűvölő illusztrációival elsősorban a három éven felülieknek nyújt jó szórakozást.

Egy ​fiatal, tehetős föníciai bankár és kereskedő Attika központi városában telepszik le. Jövevény létére befogadják. Szívesen látott vendégbarát lesz a polisz polgárainak italozásain, lakomáin, eszmecseréin. Szemrevaló nőkkel és jeles férfiakkal kerül szoros kapcsolatba, s barátság szövődik közte és Aiszkhülosz között. Simulékonysága és sikeres beilleszkedése hátterében azonban titkos küldetés rejlik, hiszen Dareiosznak, a Királyok Királyának szeme és füle-ként kémkedik a perzsa birodalom ellenségeinek egyik fellegvárában. Már jól értesültként rangrejtve és igaz valóját leplezve kalandos kitérőkkel jut el Perszepoliszba, hogy személyesen tegyen jelentést megbízóinak. Vándorlásának stációi és megélt tapasztalatai azonban olyan visszautat jelölnek ki számára, amelyen nemcsak lába, hanem szíve és szelleme is közelíti őt a születő demokrácia honához: Athénhoz.

Nézd ​meg, ki rejtőzik Darth Vader maszkja alatt! Olvasd el a fiatal jedi történetét, aki végül a sötét oldalt választotta. Kövesd a könyv lapjain, ahogy Anakin Skywalker versenyez, harcol, és űrhajót vezet. Tudd meg, miért árulta el a barátait! Ez a kezdő olvasóknak szánt, nyelvtanárok részletes útmutatásai alapján készült könyv segít az olvasási készség fejlesztésében, az önálló olvasás elsajátításában. Az izgalmas történet, a szövegekhez illő, gondosan válogatott illusztrációk és a sok-sok érdekesség mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az olvasás a legkisebbek számára is szórakoztató és sikerélményekben gazdag időtöltéssé váljon.

Ebben ​a regényben, amellyel Gayle Forman bemutatkozik a felnőtt olvasóközönségnek, a rá jellemző humorral és emberismerettel arról mesél, hogy néha el kell hagynunk az otthonunkat azért, hogy ismét megtalálhassuk. Mindazoknak a nőknek, akik valaha is álmodtak arról, hogy hazafelé elhúznak a lehajtó mellett, és nem loholnak haza vacsorát főzni, mindazoknak, akik elképzelték már, hogy felszállnak egy vonatra, és elmennek egy olyan helyre, ahol senki sem követel örökös odafigyelést, bemutatjuk Maribeth Kleint, a meghajszolt dolgozó anyát, aki olyan lelkiismeretesen gondoskodik a férjéről és az ikreiről, hogy még azt sem veszi észre, amikor szívrohamot kap. Ám, amikor megdöbbenésére azt kell tapasztalnia, hogy lábadozása teher azoknak, akik eddig mindenben rá támaszkodtak, Maribeth megteszi az elképzelhetetlent: becsomagol és elmegy. De mint ez oly gyakran megtörténik, amint eljutunk oda, ahova menni szeretnénk, egészen más szemszögből látjuk az életünket. Távol a család és a foglalkozás állandó elvárásaitól, és a felszabadító új barátságoknak köszönhetően Maribeth végre veszi a bátorságot azoknak a rejtélyeknek a megismeréséhez, amelyeket mindeddig titkolt szerettei és önmaga elől. Az Engedj el nagyszívű, csetlő-botló, fejlődni és megbocsátani tudó alakjai arra tanítanak, hogyan számoljunk le a félelmeinkkel. Gayle Forman, az emberi természet nagy ismerője szembenéz a modern anyaság ellentmondásaival.

A ​tolnai költő-újságírónak, a dél-dunántúli irodalmi élet szervező egyéniségének legújabb szabadvers-kötetét tartja kezében az olvasó.

A ​tizennégy részes mesekönyvsorozat helyszíne a Dombontúli Lakópark, ahol mindig történik valami. Csigalassú Biztibácsi vigyáz az épülő házakra, amelyekbe mindig új állatcsalád költözik, elsőként a kiselefánt, Akác, majd sorban a többiek, a teknős, a zsiráf, az egér, a majom, és többi társuk. Együtt játszanak tűzoltósat, vonatosat, együtt csónakáznak a patakban, és persze együtt is csobbannak bele a vízbe, együtt keresik a titkos átjárót, és a közös játékok során mindannyian jó barátok lesznek. Az utolsó kötetben pedig az is kiderül, hová vezet a titkos átjáró... A kötetek mindegyikéhez ajándék plüssállat jár, így a gyerekek is részesei lehetnek a kalandoknak, és eljátszhatják a mesét, akik pedig előfizetnek, egy sportzsákot kapnak, amelyben elfér az egész állatsereglet.

... ​és a kis csapat előtt az élet ... A D.A.C. története a végéhez ér, de előtte még Flórának és barátainak komoly döntéseket kell hozniuk a jövőjükkel kapcsolatban. Egyetem vagy munka? Mennyit ér a szerelem és a barátság, mennyit a saját célok? Megoldható-e, hogy egyszerre legyen minden a miénk? Az idők változnak, egyvalami viszont soha: Flóra, Zsani, Ági, Ákos, Ginny, Dani és a többiek, a D.A.C. csapata vállvetve küzd az akadályok ellen, sok nevetéssel, sírással és rengeteg szeretettel.

"Alfahím ​vagyok. Egy százhatvan centis, negyvenöt kilós, női testbe zárt alfahím." Így kezdődik Berényi Anna önéletrajzi és fiktív elemeket vegyítő, rendhagyó "fejlődésregénye", amely egy öntudatos nő belső útját követi nyomon a szabadság definíciójának keresésétől a szabadság megéléséig, a gyermekvállalásig.

Covers_380341
Kemény ​álmok 3. Ismeretlen szerző
0
0

A ​lány üggyel-bajjal bekászálódott a fürdőkádba, megengedte a meleg vizet és élvezettel szappanozta testét. Ákos ott állt mellette és a férfiak kíváncsi szemével nézegette a szép és arányos női testet. Kedve támadt hozzá, hogy simogassa, hogy a melleit megfogja. Sebtében levette ruháit, amelyet hanyagul a fürdőszoba kövezetére dobott és bebújt a kádba Aranka mellé. Elég szűkösen voltak a kicsi kádba, de így sokkal jobban érezte a lány átmelegedett testét. Kezével megfogta a térdeit és széttárta a combját. Hosszasan gyönyörködött szétnyíló szeméremajkában. A kezével előre nyúlt és megfogdosta. Azután feltérdelt és a melleit simogatta szenvedélyesen...

Easton ​Wylder is baseball royalty. The game is his life. His passion. His everything. So, when an injury threatens to end Easton’s season early, the team calls in renowned physical therapist, Doc Dalton, to oversee his recovery. Except it’s not Doc who greets Easton for his first session, but rather, his daughter, Scout. She may be feisty, athletic, defiant, and gorgeous, but Easton is left questioning whether she has what it takes to help him. Scout Dalton’s out to prove a female can handle the pressure of running the physical therapy regimen of an MLB club. And that proof comes in the form of getting phenom Easton Wylder back on the field. But getting him healthy means being hands-on. And with a man as irresistible as Easton, being hands-on can only lead to one thing, trouble. Because the more she touches him, the more she wants him, and she can’t want him. Not when it’s her job to maintain the club’s best interest, in regards to whether he’s ready to play. But when sparks fly and fine lines are crossed, can they withstand the heat, or is one of them bound to get burned?

Everyone ​in Nashville knows Nathan Dumont. That’s what happens when you develop half a town and sleep with the rest. Four years ago, his fiancee disappeared. Last night, he proposed to me. I had wanted to escape my life, the seedy strip club and the mountain of bills. I had seized the opportunity to live in a mansion, fill my days with country clubs and caviar, my nights with romance and sex. Maybe I should have done my homework first.

Two ​undercover FBI agents can hide who they are from everyone but each other in the latest novel from the New York Times bestselling author of Suddenly One Summer. Special Agent Jessica Harlow never expected—or wanted—to see John Shepherd again. Six years ago, the cocky Army Ranger was her top competition at the FBI Academy, and the one man who got under her skin like no other. Now he’s back in her life, as her new undercover partner, and the tension between them is hotter than ever. Just one assignment away from joining the FBI’s elite Hostage Rescue Team, John isn’t going to let anything throw him off his game—not even the stunning, self-assured blonde who once showed him up at Quantico. He’ll work with Jessica to take down a corrupt politician, even if pretending to be business partners staying at a beachfront resort means they have to get a little too close for comfort. It’s all part of the charade, until the heat of the moment tempts them both into letting down their guard…

A ​Panthera - A hógömb fogságában az utóbbi idők egyik legnagyobb könyvsikere - és máris itt a folytatás! A küldetés című második részben kiderül, hogy a lakatlannak hitt hegy, a párduc alakú Panthera egyáltalán nem lakatlan. Hogy mi köze lesz a már megismert csapatnak és Rozikának, a rettenthetetlen portás néninek a furcsa hegylakókhoz? Hogy mi a feladata Jácintnak, az ifjú inspirátornövendéknek, és tulajdonképpen ki is Aura, a titokzatos szabotőr lány? Hogyan törnek ki a lekicsinyített hógömbből, és vajon mi lehet az a bizonyos küldetés, amit ha nem sikerül teljesíteni, az lelassítja a Fejlődés Kerekének forgását? Mindez kiderül az izgalmas, fordulatos sorozat legújabb részéből, mert a kalandok most sem érnek véget. Még mindig ezt olvasd a Rumini után és a Időfutár előtt!

Earthquakes, ​volcanic eruptions, torrential rain... The Earth is in turmoil. Fleeing a flooded London, Oksa and the rest of the Pollock family set off in search of the Entrance Portal of Edefia, their magical home. It is their only chance of restoring the Earth's balance. To get there, Oksa is forced to ally herself with the terrible Felons, mortal enemies who could betray her at any moment. Luckily she also has some real friends at her side: Pavel, her shapeshifting father; Gus and Tugdual, the two rivals for her heart; and, of course, her formidable grandmother Dragomira, along with her menagerie of Edefian creatures. But little does Oksa know, not only will she have to brave countless dangers to reach the portal, she must also pay a terrible price to enter the hidden world... And what will await her on the other side?

Oksa ​Pollock is just a normal thirteen-year-old girl, moving with her family from her home in Paris to a new life in London. But she’s not alone—her best friend Gus has moved with his family too. The pair are ready to settle into their new lives, with new friends, a new school, and new adventures. But bizarre things start happening around Oksa, and she can’t shake the strange butterflies in her stomach. Suddenly, she finds she can produce fire from her hands, move objects with her mind, and even fly. As Oksa experiments with her wonderful new powers, her family begin to notice—and as the truth emerges, it becomes clear that nothing is as it seems. For her family are not from this world, but from Edefia, having fled their magical, hidden homeland years ago, in fear of all their lives. And more than that: Oksa is their queen. Between her loving, powerful grandmother, her wicked new physics teacher, her mysterious uncles and Gus, her best friend in the world, plus a whole host of fantastical Edefian creatures, Oksa will be thrown into a wilder adventure that she could ever have imagined. And Oksa knows she must triumph over her enemies. The whole of Edefia is counting on her.

„Ha ​minden jól megy, ez a CD természetes folytatása az előzőnek. A szövegek többnyire a 20. század legvégén íródtak, de 10–20 év irodalomban nem (nagyon) számít, vagy ha számít, az nem számít; Pilinszky az Pilinszky, Kertész az Kertész, Goethe az Goethe. A rózsa az... de azt most hagyjuk. Hogy mi a bánat van itten most, arra közvetlen választ nem kapunk. Sokféle bánat van, egy részük ráadásul öröm is. »Így megy ez.« Kivételesen mintha az írások címe el is mondaná, hogy miről lesz itt szó, az olvasó csodálatos életéről, a szabadság nehéz mámoráról, a 21. század titokzatos nyelvéről. Mindenről, mondja roppant szerényen, de főleg lelkesen az első írás címe. Legyünk lelkesek, ez ennek a hangos beszédnek a magva.”

Így ​hát anyával mi ketten semmit sem tudtunk a haldoklásról. Soha semmilyen haldoklást nem láttunk közelről. És ezért érthető, hogy aztán a lehető legjobbat hoztuk ki belőle. A haldoklásnak az élet részévé kellett válnia, be kellett illeszkednie a mindennapokba. A könyvek és a filmek alapján azt hinné az ember, hogy a haldoklás teljes munkaidős feladat. Az ember haldoklik, és senki semmi másra nem gondol. El az utamból, itt haldokolnak. A haldoklás tréfája azonban éppen abban rejlik, hogy az élet megy tovább.

Az ​idő: valahol a jövőben, ahol 2084 már csak bizonytalan szóbeszéd: rejtélyes szám, ősrégi dátum, talán égi jel. Abisztán hatalmas birodalmában egy az Isten: Yölah, és Abi az ő Küldötte. Tilos az önálló gondolat, bűn az egyéni érzés, Yölah népe pedig üdvözülten éli múlt és jövő nélküli változatlanságba dermedt mindennapjait. Lehetséges-e, érdemes-e vajon kételkedni, bármit keresni ebben a világban, ahol kérdések már rég nincsenek, s ahol mindenre megvan a válasz? A regény csetlő-botló, ám céltudatos főhőse mégis útnak indul, hogy kérdésekre s újabb kérdéseket hozó válaszokra leljen. Boualem Sansal a kortárs francia nyelvű irodalom egyik meghatározó hangja. Hol ironikus, hol pedig profetikusan komor vagy éppen filozofikusan elemző látomása egy régi-új veszedelem, a szélsőséges vallási radikalizmus lehetséges következményeit viszi el a néhol már szinte abszurd végletekig. Akárcsak Orwell regénye, Sansal műve is szenvedélyes figyelmeztetés: olyan disztópia, amely a világ egyes részein már megvalósulni látszó borzalmakból táplálkozik. A vallás otthona a valódi hitnek és ürügye a vakhitnek. A vakhitnek azonban már semmi szüksége ürügyre: egyszerűen csak van. És ahol vakhit van - fűtse bármely ideológia -, ott minden más megszűnik. Ha hagyjuk. Boualem Sansal, a kortárs francia nyelvű irodalom egyik nagy jelentőségű képviselője egy algériai faluban, Theniet El Hadban született 1949-ben. Mérnöki képesítése és közgazdasági doktorátusa megszerzése után számos területen tevékenykedett: dolgozott az oktatásban, volt tanácsadó és cégvezető, valamint egy ideig magas pozíciót töltött be az algériai közigazgatásban, ahonnan a hatalomnak kevéssé tetsző írásai miatt 2003-ban mennie kellett. Jelenleg is Algériában él, ahol regényeit és egyéb írásait cenzúrázzák, őt magát pedig rendszeresen érik fenyegetések és személyes támadások. Annál nagyobb népszerűségnek örvendenek könyvei Európában, nem utolsósorban Franciaországban és Németországban. Számos irodalmi díjban és kitüntetésben részesült. Goncourt-, Renaudot-, Femina-, Flore- és Médicis-díjra is jelölt, 2084 című regényéért 2015-ben elnyerte a Francia Akadémia Regény- díjat. „Jelentős eseményről volt szó, nagyon régóta nem volt boszorkánysági per, már nem is remélte senki, hogy valaha is lefolytathat ilyet, pedig a vallás elszegényedik, elveszti életerejét, ha senki sem támadja hátba. Inkább a stadionban meg a harcmezőn, semmint a hitoktatás derűs légkörében kap újból erőre.” „…aki pedig kérdez és jártatja a száját, az eretnek.”

Growing ​up gay in the White House hasn’t been easy for Rafael Castillo. Codenamed “Valor” by the Secret Service, Rafa feels anything but brave as he hides in the closet and tries to stay below the radar in his last year of college. His father’s presidency is almost over, and he just needs to stick to his carefully crafted plan. Once his family’s out of the spotlight, he can be honest with his conservative parents about his sexuality and his dream of being a chef. It’s definitely not part of Rafa’s plan to get a new Secret Service agent who’s a walking wet dream, but he’s made it this long keeping his desires to himself. Besides, it’s not like Shane Kendrick would even look at him twice if it wasn’t his job. Shane’s worked his way up through the Secret Service ranks, and while protecting the president’s shy, boring son isn’t his dream White House assignment, it’s an easy enough task since no one pays Rafa much attention. He discovers there’s a vibrant young man beneath the timid public shell, and while he knows Rafa has a crush on him, he assures himself it’s harmless. Shane’s never had room for romance in his life, and he’d certainly never cross that line with a protectee. Keeping Rafa safe at any cost is Shane’s mission. But as Rafa gets under his skin, will they both put their hearts on the line?

Norion, ​napjainkban. Iron Lady egyedül indul útnak árnyvadászatra, ahol komoly veszélybe kerül. Az utolsó pillanatban azonban egy rejtélyes idegen jelenik meg, aki megmenti a lány életét. Eközben a világunkban, egy fekete autó tör Katinka és Shane életére. A 28-as bázison pisztolylövés hallatszik, Katinka fuldoklik, különös tárgyak kerülnek elő, ám minden történésben szerepet játszik a legkülönlegesebb, a legendás ciler.

A ​hosszú éjszaka még tart Norionban. Régi és új árnyak elevenednek meg, miközben Iron Lady és Shade az üreseket igyekeznek védelmezni és a biztonságos kék zóna felé veszik az irányt. Eközben a TD Group központjában változások történnek. A 28-as bázis elpusztításának, Katinka és Shane elfogásának a veszélye erősebb, mint eddig valaha. Hogy megmeneküljenek a fenyegetéstől és az örökös bújkálástól, Shane és Katinka meghozzák súlyos döntésüket. Vajon mi történik velük ezután? Bárhogy is lesz majd, a kocka már el van vetve.

Robbanás ​rázza meg a norioni eget, hatalmas lángok terjednek. Iron Lady a fenoménokkal együtt próbálja feltartani a hisztérikusan menekülő árnytömeget, miközben Shade rájön a robbanás okára. Eközben Katinka és Shane felkészülnek a közelgő világkupára, és egy új módszert próbálnak ki. Vajon ez mennyiben befolyásolja majd a norioni csata kimenetelét?

Földrengés ​rázza meg az Insomnia épületét, a pusztítás megállíthatatlanul söpör végig. Egyedül két ember éli túl, s lép ki a romok közül: Zack Nielsen és egy ismerős idegen. Mindeközben Katinka és Shane Budapestre tartanak, nem sejtve, hogy Anton Pokrovszkij és huszára sakkot adnak a 28-as bázisnak. Eközben Norionban a biztonságos kék zóna veszélyebe kerül. Az árnyak megindulnak, az őrző fenomenek harcolnak, miközben a fények lassan kialszanak.

Kollekciók