Ajax-loader

kollekció: Kert, ház, otthon

“Munka után édes a menekülés.”
(Rejtő Jenő)


"Az ​expedíció megpihent egy szikomorfa árnyékában. A magukkal hozott kókuszdióval csillapították éjhüket és szomjukat, amíg a szakács átizzított köveken tápiókát és batátát sütött, és papajalevélbe csomagolva elkészítette - jó borsosan és szerecsendióval fűszerezve - a kecskehúst." Ki ne olvasott volna már ilyenféle útleírást, mesét, kalandregényt, ahol lépten-nyomon találkozott a forró égöv termesztett növényeivel, csak éppen a nevek felsorolása alapján nem tudta elképzelni, milyen a kínafa, a szezám, a jacarandafa, a jamszgyökér, a kenyérfa vagy a bougainvillea. Sokan úgy vélik, hogy a banán pálmafán terem, arra viszont nem is gondolnak, hogy a trópusokon a mi pázsitfüveink, gabonaféléink rokonai fává nőnek, Mindennapi életünkben is találkozunk - kisgyermek korunktól fogva - a trópusok termékeivel, csak nem tudjuk, miből, hogyan készülnek. Biztosan kaptunk már köhögés ellen ipekakuána-szirupot az orvostól. A világgazdasági hírekben olvastunk vagy hallottunk a szizáltermelés válságáról, a bangladesi árvíz következtében elpusztult jutaültetvényekről vagy a kubai cukornádtermelés eredményeiről. És néha még a mi ünnepi asztalunkra is eljut egy-egy szép aranysárga ananász vagy egy tál grapefruit, nem is szólva az édesanyánk készítette édességekből elmaradhatatlan fahéjról, szegfűszegről vagy vaníliáról. Ez a könyvecske iskolásoknak és felnőtt olvasóknak egyaránt szeretne segíteni e hasznos forró égövi növények megismerésében. Mivel a trópusokon termesztett növényfajok száma meghjaladja a félezret, nem volt könnyű kiválasztani azt a hatvanöt legfontosabbat úgy, hogy mellettük még a trópusi kertek, utcák legszebb, legelterjedtebbb huszonhét dísznövényfaja is helyet kapjon. A növényeket felhasználásuk szerint igyekeztünk csoportosítani. A mérsékelt övi, hazai kultúrnövényeket más kötetünk ismerteti.

Gyakorlati ​útmutató a füvek természetéséhez és felhasználásához - kertben, a ház körül és a konyhában. Füvekből készíthető ételek, italok és házilag elkészíthető kozmetikumok receptjei.

Szinte ​hihetetlen, hogy a könyv főhőse - Máthé János mint kertész milyen sok vidéket járt be, mennyi kalandja, élménye volt és milyen sok híres emberrel, pl. Micsurinnal ismerkedett meg. Utazásainak leírása azonban csak keret a szakmai tapasztalatok átadására. Világjárása során figyelte a fejlődő kertgazdaságot, tervezett parkokat, írt cikkeket, tudósított, stb. Majd - ahogy Ő mondja - az öregkor nyugalma kellett ahhoz, hogy mindezt összefoglalja. Érdekes olvasmány lett így belőle.

Gazdagon ​illusztrált részletes útmutató fajtatiszta kutyája megismeréséhez és gondozásához. Nélkülözhetetlen tudnivalók a mindennapi gondozásról, a tenyésztésről és a kiállítási részvételről. Az uszkár története, az óriás, a közép, a törpe- és a toy uszkár külső és belső jellemzői. Külön a könyvhöz készült színes fényképekkel. A szerző, Dr. Bruce Fogle állatorvos és több népszerű könyv szerzője.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Build ​for the ages with stone, a material that not only endures, but that actually becomes more beautiful with time. Whether you're constructing a wall, redesigning a garden, or adding paving, your structure will blend in naturally with its surroundings. As you accomplish a range of projects using dry-laid and mortared techniques, as well as decorative ones like carving, you'll find out how versatile working with stone is. You'll be surprised and pleased with the spectacular results you can achieve with a few simple tools and the natural beauty of stone.

"The ​finest spa in Bangkok, the most spectacular resort island in the Maldives, the hottest club in Beirut, the hippest hotel in New York, the most exclusive boutique in Paris, the best restaurant in Berlin, the newest museum in Tokyo, and the coolest plaza in Barcelona: all these and more are described in lush detail in Design Destinations Worldwide, a collection of the most spectacular, most exclusive, and hottest places on the planet. Around the globe, new shops, spas, bars, restaurants, and hotels are being established or--with tremendous fantasy and sparing no expense--are being interpreted in new ways. Their creation involves not only architects, but also inspired interior decorators, artists, and fashion designers. These teams strive to meet the increasingly high standards of self-confident clients through the use of innovative materials and original ideas in selective locations. They are the wellspring of creative trends, never at rest and always thrilling. The Design Destinations gathered in this book are the interstices of public life, generating ambiance that is both a gesture of hospitality and a means of connecting with others. "

Az ​empire a napóleoni császárságról kapta nevét; 1804 és 1815 között, a fél Európát meghódító francia birodalomban élte ugyanis virágkorát. Formai jellegzetességeit tekintve a klasszicizmus utolsó fázisa, valójában két ellentétes szellemiség - a féktelen pompa és a katonás fegyelmezettség - szintézise. A stílus azonban nem korlátozható szigorúan sem Napóleon uralkodásának idejére, sem a helyére. Motívumai már korábban is felbukkannak, csak akkor még nem alkotnak szerves rendszert; s az empire nem hogy véget ért volna Qaterlooval, éppenséggel sok kultúrában csak Napóleon bukása után bontakozott ki. Könyvünk, amely a két éve megjelent Biedermeier folytatásaként, stílustörténeti vállalkozásunk újabb darabja, közel másfélszáz színes kép segítségével részletesen foglalkozik legfontosabb szellemi műhelyeinek bemutatása mellett mind az empire előzményeivel, mind az utóéletével. Ezt követően pedig gyönyörű kastélyokba kalauzolja az olvasót, aki az irányzat hazai emlékeivel, többek között a nemrég helyreállított Sándor-palotával is megismerkedhet. A jelentőségénél méltánytalanul kevesebb figyelemben részesülő empire stílusról magyar nyelven ez az album ad először átfogó képet.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

This ​is the definitive care guide on keeping praying mantises as pets. Praying Mantids Keeping Aliens Information on keeping and breeding praying mantids as pets. Sections on live foods, oothecae, mating, the mantis garden, US mantids, and exotic mantids. 2nd edition.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_305321
Régi ​és új formák Ismeretlen szerző
0
2

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Graphic ​Design School is a foundation course for graphic designers working in print, moving image, and digital media. Practical advice on all aspects of graphics design-from understanding the basics to devising an original concept and creating successful finished designs. Examples are taken from all media-magazines, books, newspapers, broadcast media, websites, and corporate brand identity. Packed with exercises and tutorials for students, and real-world graphic design briefs. This revised, fourth edition contains specific advice on how to adapt designs to suit different projects, including information on digital imaging techniques, motion graphics, and designing for the web and small-screen applications.

Packed ​with step-by-step tutorials and interviews with professional font designers, 'Digital Fonts' is a comprehensive and practical guide that explores every aspect of the font creation process.

Bár ​főként dísznövényként ismerjük, a levendula ezer olyan értékkel büszkélkedhet, melynek köszönhetően számos területen felhasználható, a szépségápolásban, a gyógyászatban, a gasztronómiában és a háztartásban. Ennek a kiváló növénynek köszönhetően sikerrel szállhatunk harcba a különböző sérülésekkel, fáradtsággal, stresszel, gyógyszerfüggőséggel, korpával, de még a tetvekkel és a molyokkal is! Ez a kis útmutató végigvezet a levendula összes felhasználási területén, és számos példával illusztrálja mindezt.

A ​könyv összefoglalja az egyes állatfajok tenyésztésével kapcsolatos ismereteket, mindazt, ami lehetővé teszi a korszerű és gazdaságos termék-előállítást.

The ​only comprehensive resource for home gardeners and commercial potato growers, The Complete Book of Potatoes has everything a gardener or commercial potato grower needs to successfully grow the best, disease-resistant potatoes for North American gardens. Includes practical as well as technical information about the potato plant, its origin, conventional and organic production techniques, pest management, and storage practices. The plant profiles include still life photographs of the exterior and interior of the tuber, and a succinct description of each variety’s physical and culinary qualities.

Covers_377127
0
2

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Anyagok, ​eszközök és tudnivalók, Koszorúkészítés, Asztali díszek készítése...

Frank ​Júlia több tucat szakácskönyv szerzője, a magyar gasztronómiai irodalom kiemelt képviselője ebben a könyvben a tartósítással kapcsolatos alaptudnivalókat - pl. befőzés, savanyítás - foglalja össze. Minden könyvhöz 84 öntapadós címke tartozik, kétféle méretben.

Everything ​readers need to know about behavior, facilities, first aid, breeding, birthing, fleece harvesting, and marketing.

The ​oil palm is the world's most valuable oil crop. Its production has increased over the decades, reaching 56 million tons in 2013, and it gives the highest yields per hectare of all oil crops. Remarkably, oil palm has remained profitable through periods of low prices. Demand for palm oil is also expanding, with the edible demand now complemented by added demand from biodiesel producers. The Oil Palm is the definitive reference work on this important crop. This fifth edition features new topics - including the conversion of palm oil to biodiesel, and discussions about the impacts of palm oil production on the environment and effects of climate change � alongside comprehensively revised chapters, with updated references throughout. The Oil Palm, Fifth Edition will be useful to researchers, plantation and mill managers who wish to understand the science underlying recommended practices. It is an indispensable reference for agriculture students and all those working in the oil palm industry worldwide.

Covers_377607
0
1

This ​comprehensive handbook on economic entomology for Australian field crops and pastures is the first of its kind. It encompasses pests and beneficial insects as well as allied forms of importance in Australian agriculture. Organized by commodities – such as cereals, sugar and tropical pasture legumes – it examines all the pest species for a particular commodity across Australia. Identification, distribution, damage, host range, biology, risk period and monitoring techniques are described for each entry, accompanied by useful illustrations. The book also describes introduced biological control agents that effectively control crop pests. Pests of Field Crops and Pastures will be a useful tool in crop management for progressive farmers, agronomists, agricultural consultants and academics alike. Features Covers all significant field crops, legumes and grasses in Australia Tables show the various product growth periods at which the insect is most active Profusely illustrated with colour photographs and line drawings

"Society ​does not generally expect its farmers to be visionaries." Perhaps not, but longtime Maine farmer and homesteader Will Bonsall does possess a unique clarity of vision that extends all the way from the finer points of soil fertility and seed saving to exploring how we can transform civilization and make our world a better, more resilient place. In Will Bonsall's Essential Guide to Radical, Self-Reliant Gardening, Bonsall maintains that to achieve real wealth we first need to understand the economy of the land, to realize that things that might make sense economically don't always make sense ecologically, and vice versa. The marketplace distorts our values, and our modern dependence on petroleum in particular presents a serious barrier to creating a truly sustainable agriculture. For him the solution is, first and foremost, greater self-reliance, especially in the areas of food and energy. By avoiding any off-farm inputs (fertilizers, minerals, and animal manures), Bonsall has learned how to practice a purely veganic, or plant-based, agriculture―not from a strictly moralistic or philosophical perspective, but because it makes good business sense: spend less instead of making more. What this means in practical terms is that Bonsall draws upon the fertility of on-farm plant materials: compost, green manures, perennial grasses, and forest products like leaves and ramial wood chips. And he grows and harvests a diversity of crops from both cultivated and perennial plants: vegetables, grains, pulses, oilseeds, fruits and nuts―even uncommon but useful permaculture plants like groundnut (Apios). In a friendly, almost conversational way, Bonsall imparts a wealth of knowledge drawn from his more than forty years of farming experience. "My goal," he writes, "is not to feed the world, but to feed myself and let others feed themselves. If we all did that, it might be a good beginning."

A ​kertészkedés, a növények ápolása kint a szabadban a szabadidő eltöltésének egyik kellemes módja. Egy kis önképzéssel a magunk és családunk hasznára is fordíthatjuk a kerti munkánkat, ha veteményeskertet létesítünk. A magyarországi talaj és időjárás alkalmas arra, hogy mindazokat a zöldségeket megtermeljük, amelyek átívelve négy évszakon egész évben ellátják a családot. Korunk nagy hibája, hogy kiment a divatból a veteményeskert, pedig közös családi program is lehet a gondozása, sikerélmény a konyhaasztalra kerülő termények fogyasztása. A Kisalföld kertészkönyvsorozatának új kötetével, A konyhakert nagykönyvével szeretné hozzásegíteni az egészséges, olcsó és finom élelmiszereket kedvelő olvasókat ahhoz, hogy önmaguk termelhessék meg a családi konyha alapanyagait. Szeretnénk segítséget nyújtani a kertbarátoknak, hónapról hónapra haladva a feladatokban, hiszen a zöldségfélék könnyen termeszthetőek, frissen vagy feldolgozott formában fogyaszthatóak és nem utolsósorban jól tárolhatóak akár nyers vagy fagyasztott állapotban. Az éves munkák havi bontása mellett külön fejezetekbe került a növényvédelem és a vetőmagajánló, hogy konkrét szaktanácsokkal is ellássuk a kertészkedőket. A kétszáz oldalas, színes, sok képpel illusztrált kötet hasznos tanácsokat ad az év minden hónapjára a veteményeskerti tennivalókhoz. Külön könyvként is megállná a helyét a gyógy- és fűszernövényekről szóló vaskos fejezet. A konyhakert nagykönyve segít a kerti szerszámok közti eligazodásban, a legjobb vetőmagok kiválasztásában is. A permetezési napló pedig ahhoz járul hozzá, hogy a növényvédelmi munkákat időben, biztonságosan, a leghatékonyabb szerekkel végezhessük. Egy jól megtervezett veteményes a termények helyes tárolásával, tartósításával, fagyasztásával vagy befőzésével egész évben tudja biztosítani a család számára a zöldségkészletet. Az írott és íratlan szabályokat is összegyűjtve onnan kezdjük a sikeres növénytermesztést, hogy a hazánkban található vetőmagok közül összegyűjtöttük azokat a fajtákat, amik hazai viszonylatban a legbiztosabb sikerrel termeszthetőek.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

A ​Gaia kertje eme első magyar kiadása hiánypótló. A permakultúra alapkönyve végre olvasható magyarul is, hozzásegítve a hazai kertművelőket ahhoz, hogy a természet természetes intelligenciájára, működésére számítva és azt felhasználva szebb, bővebben termő kerteket tudjanak létrehozni. Toby Hemenway megmutatja, hogy könnyen teremthető jó kerti ökoszisztéma olyan növényközösségek összeállításával, amelyek együtt tudnak működni, és sok feladatot tudnak ellátni. Ez a könyv az átdolgozott és bővített amerikai második kiadás alapján készült, mely a városi permakultúráról szóló fejezettel bővült, mely a nagy- és elővárosokban élő és nagyon szűkre szabott termőhellyel rendelkező embereknek szól. Igyekszik olyan környezethasználati eszközöket nyújtani, amelyekkel csökkenthető ökológiai lábnyomunk, önellátóbbak lehetünk, egyúttal növelhetjük az egyre veszélyeztetettebb vadvilág élőhelyeit. A Gaia kertje az ökologikus vagy permakultúrás tájépítésbe igyekszik betekintést nyújtani. Nem afféle alapvetés kezdő kertészeknek, hanem néhány új technika és fogalom a hobbikertész számára is érthető, jól használható formában való bemutatására tesz kísérletet.

A ​ládakertészet egyszerű és elronthatatlan módszer, amivel akár a legkisebb helyen is megtermeszthetjük magunknak kedvenc zöldségeinket, fűszernövényeinket és virágainkat. A különleges talajkeverék minden tápanyagot tartalmaz, amire csak szüksége lehet egy növénynek, emiatt tápszerezni sem kell, ráadásul a talajművelés és a gyomlálás fáradságos műveletét is elfelejthetjük. És a legjobb benne az, hogy kortól, körülményektől és képességektől függetlenül bárkinek, bármikor elérhető közelségbe hozza a kertészkedés élményét.

If ​you have always wanted a pet, but your parents have never let you ... this is the book for you. Because, inside the pages of this book, your new hamster awaits. Isn't she cute? Just look at her ruffly fur! As a pet-owner, it's your job to tickle her tummy (with your finger), watch her tricks (give her a cheer!) and clean up after her, too (but don't forget to use a tissue!). It's hard work - phew! - but it's so much fun. From minibombo, the creators of The White Book and Black Cat, White Cat comes a playful picture book that cleverly encourages you to interact with the physicality of the page itself, and a book that will, with your imagination, bring a sunflower seed-eating, fuzzy furball of a hamster to life. Squeak! Check out www.minibombo.com to find plenty of fun ideas for playing and creating inspired by this book!