Ajax-loader

kollekció: Ifjúsági

“Hát ilyen a bál. Éjfélkor még társalgás van, és hajnalban már tetováltat az ember.”
(Rejtő Jenő)


Réges-régen ​egy messzi galaxisban… Egy eskü megtörik. Egy Jedi megbukik. Egy Sith Lord felemelkedik. Megszületik a Birodalom. A III. rész forgatókönyve alapján készült ifjúsági regény elrepít a filmvásznon feltűnő helyekre, hogy részese lehess Te is a történetnek!

Mióta ​felnőtté válásunk újra bölcsőringatással kezdődik, azóta a "folytatáshoz" értelmet, lelket, erőt, hitet az édesanyától hallott szó és annak meseudvara biztosít. A mese így válik óvodások, kisiskolások táskájában csodatartalékká, örökkön tartó cipóvá, amelyből bizony meglett korunkban is örömmel csipegetünk. Sütő András gyönyörű állatmeséi, az utóbbi évtizedekben méltán váltak ifjú könyvbarátok keresett olvasmányaivá. A Cerkabella e modern fabulák újrakiadásával szülők és oktatók segítségére kíván lenni. Hiszen Róka Marci és Lúd-Milla türelmes együttélésének a példája; a szüntelen veszélyben is bátorságot hirdető Tapsifületlen bűbájos története; nem kevésbé a Gyalogfáconok furfangos, minden veszélyt kijátszó észjárása mind-mind példát és továbbgondolási lehetőséget szolgáltat az eljövendő nemzedék számára.

A ​mindent felforgató, a józan ésszel is dacoló szerelem robban be egy szép napon az 1848-as szabadságharc idején játszódó regény bájos hősei, Náni és Fáni életébe. Egyik közös sétájuk alkalmával egy titokzatos vörös szakállas férfi ejti rabul szívüket - Görgey Artúr. A két leány még egymás előtt is titkolja hirtelen támadt érzelmét. Náni elhagyja a szülői házat, és férfiruhában, Hanslickben főhadnagyként harcol az imádott férfi seregében, sőt a fegyverletétel után a száműzetésbe is követi. Fáni atyja mellett marad, és idővel férjhez is megy, de emésztő szenvedélyét ő sem feledi holta napjáig.

Mi ​készül Eperke konyhájában? Sok-sok finomság! Most pedig te is elkészítheted Eperke kedvenc ételeit! Különleges reggelit készíthetsz, például francia pirítóst eperdzsemmel vagy kukucs-tojást! Próbáld ki ebédre vagy vacsorára a szivárvány tésztasalátát vagy a mosoly-pizzát! Ne feledjük a desszertet, csemegézz olyat, mint a meglepetés-minyon vagy a perfekt parfé vagy a legfinomabb Eperke-süti. Több tucat étvágygerjesztő recept, közérthető magyarázatok, főzési ötletek személyesen Eperkétől. Ennek a szakácskönyvnek a segítségével te is konyhafőnök lehetsz!

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kate's ​little brother Matt is missing, and Kate thinks she will never see him again.? But then she finds out that Matt is trapped in the world of Abadazad. Will Kate have the courage to look for her brother And if she leaves home--will she ever return?

Covers_303642
Ezeregyéjszaka Ismeretlen szerző
0
1

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

ÁRULÁS, ​HŰTLENSÉG ÉS VESZÉLY Szerelem és kaland, történelem és varázslat, bosszú és megváltás keveredik a Gyilkos kegyelem folytatásában. A XV. századi Franciaországban Sybella az elkeseredéstől és a gyásztól félig eszét vesztve érkezik a halál titkos kolostorába. A halál szolgálólányai készségesen menedéket adnak neki. A segítségnek azonban ára van... Sybellát, akinek természetes tehetsége van a halál és a csábítás művészetében, a kolostor legveszélyesebb fegyverei között tartják számon. Ám ezek az orgyilkos képességek nemigen vigasztalják, amikor újra vissza kell térnie abba az életbe, amely kis híján megőrjítette. És miközben Sybella maga a halál istene által kovácsolt fegyver, a cél érdekében az istenség kénytelen lehetetlennek tűnő küldetésre indítani a lányt. Amikor a halál szolgálólánya a várbörtönben váratlan szövetségest talál, vajon a bosszún kívül talál magának mást is, amiért érdemes élni? Mint a sorozat első részét, LaFevers ezt a regényét is egymást szikrázóan gyorsan követő kalandokkal töltötte meg. Kitűnően ábrázolt karakterek, és egy gyors észjárású, bátor, lenyűgözően erős hősnő.

In ​which the gifted author of Pollyanna, the most popular book for the year 1913, scores another success and makes the married life of adorable Billy Neilson--the heroine of the "Miss Billy" books--and Bertram Henshaw a story of unusual tenderness and sweetness. There is a deal of delicious humor and common sense, too, in the story, and happiness in abundance, even in the trying days when the young bride finds herself bereft of a cook and burdened with the care of a Beacon Street household. But whether the weather be fair or threatening, she is 'just Billy,' happy when making someone's burden lighter, happier still with the advent of Bertram, Jr., and happiest of all when her husband is able to use his strong right arm again, even to paint the dreaded 'face of a girl.' As is the case with all of Mrs. Porter's books, the story is 'always life,' gracefully and sympathetically presented, carrying with it a message of happiness.

With ​a new introduction by Amelia Williams, as well as a rare interview with the reclusive author, 'The Girl Who Never Grew Up'. Summer Falls by Amelia Williams In the seaside village of Watchcombe, young Kate is determined to make the most of her last week of summer holiday. But when she discovers a mysterious painting entitled 'The Lord of Winter' in a charity shop, it leads her on an adventure she never could have planned. The painting is a puzzle - and with the help of some bizarre new acquaintances, she plans on solving it. _(Inspired by the Doctor Who episode 'The Bells of Saint John')_ The Angel's Kiss by Melody Malone Detective Melody Malone has an unexpected caller: movie star Rock Railton thinks someone is out to kill him - and when he mentions the 'kiss of the Angel', she takes the case. At the press party for Railton's latest movie, studio owner Max Kliener invites Melody to become their next star. But the cost of fame, she'll soon discover, is greater than anyone could possibly imagine. _(Inspired by the Doctor Who episode, 'The Angels Take Manhattan')_ Devil in the Smoke, as recounted by Mr Justin Richards On a cold day in December, two young boys, tired of sweeping snow from the workhouse yard, decide to build a snowman - and are confronted with a strange and grisly mystery. In horrified fascination, they watch as their snowman begins to bleed... The search for answers to this impossible event will plunge Harry into the most hazardous - and exhilarating - adventure of his life. _(Inspired by the Doctor Who episode, 'The Snowmen')_

Covers_347020
Kockás Ismeretlen szerző
0
5

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ez ​a könyv azoknak szól, akik azt hiszik, hogy őket aztán egyáltalán nem érdekli az irodalom: – akik magyarból ketteseket kapnak – és a kettes nekik már jónak számít – akiknek piszkos és gyűrött a füzetük – ha el nem veszett már év elején – akik egyszerűen nem képesek olvasónaplót írni – akik kizárólag szomszédjukról, illetve a füzetükből másolják a dolgozataikat – aztán gátlástalanul puskáznak – akik a „kötelező olvasmány” kifejezés elhangzásakor heveny undort éreznek, és azonnal internetes összefoglalások, meg Kötelezők röviden című kiadványok után néznek – akik a memoriterek magolása közben szitkozódnak, és a költő meg a tanár édesanyját emlegetik – akik olyanokat mondanak, hogy minek foglalkozni olyan dologgal, aminek semmi értelme Nényei Pál középiskolai tanár és irodalomtörténész megírta az irodalom történetét kamaszoknak, és nemcsak azoknak, akiket már eddig is érdekeltek a versek és a regények. A szerző szerint az irodalom nem tantárgy, hanem egy izgalmas terület, ahol érdemes egész életünkben kalandoznunk. A jó tanulók persze használhatják „segédtankönyvként” is, a többiek viszont csak élvezzék a könyv humorát, és nézzenek valami klassz dologként az irodalomra!

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Na ​Štedrý večer sa na mestečko Gracetown zosype bohatá snehová nádielka. Zasnežená vianočná krajina je síce hotová idylka, ale všetko s mierou. Pre nezjazdné cesty a metrové záveje kolabuje doprava a kalamita je na svete. Trom mladým ľuďom a ich priateľom v okamihu prekazí sviatočné plány a zdá sa, že ich čaká najhoršia noc v živote. Veď kto by chcel namiesto rozbaľovania darčekov uviaznuť vo vlaku bez elektriny, riskovať život kvôli štrnástim upišťaným roztlieskavačkám či zháňať miniprasiatko v skolabovanom meste? Iba ak by sa katastrofa zmenila na skutočné čaro Vianoc... Dojímavé, zábavné, čarovné – tri skvelé príbehy od trojice najpredávanejších autorov pre mládež!

Wolverine, ​Deadpool, Doctor Doom, Thanos: There's one hero that's beaten them all-and now she's got her own ongoing series! (Not that she's bragging.) That's right, you asked for it, you got it, it's SQUIRREL GIRL! (She's also starting college this semester.) It's the start of a brand-new set of adventures starring the nuttiest and most upbeat super hero in the world! COLLECTING: The Unbeatable Squirrel Girl #1-4, Marvel Super-Heroes (1990) #8.

In ​qualità di ex vampiro, Simon è sempre stato comprensivo nei confronti dei Nascosti. Ma dopo che un esercizio di allenamento va a finire male, il ragazzo intuisce i pregiudizi degli Shadowhunters quando scopre le origini di Helen e Mark Blackthorn.

Geronimo ​Stilton Egér-sziget legolvasottabb napilapjának, a Rágcsáló Híreknek a főszerkesztője. Szabad idejében imád vidám és szórakoztató történeteket mesélni a barátainak. Ezekben a kalandokban Geronimónak legnagyobb ellenségeivel, a kalózmacskákkal kell szembeszállnia, akik ide-oda utazgatnak az időben, hogy megváltoztassák a történelem menetét.. Geronimo és barátai újabb időutazásra indulnak. Az úticél ezúttal nem más, mint Athén és az 1896-os esztendő: az első újkori olimpiai játékokat igyekeznek megmenteni. Volt professzor időgráfja ugyanis azt jelezte, hogy a kalózmacskák csalással próbálják bemocskolni a sporteseményt, hogy maguknak szerezzék meg az összes jutalmat. Geronimónak kell ravaszul közbelépnie, hogy megvédje a sportszerűséget...

A ​Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya telje­sült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szak­érte­lem­­mel megtámogatott kortárs, magyar „olvasni tanulok”-­sorozatot szerettünk volna létrehozni. A Pagony legkiválóbb szerzőit kéri fel a sorozatban való rész­vé­tel­re: minden szerző négy könyvet ír, négy különböző nehéz­ségi szinten. A történetek lazán összefüggnek egymással, de természetesen önállóan is olvashatók. Finy Petra köteteiben a főszereplőink továbbra is Milu, Kamilla, no meg Bátor és Buci, az időutazók! Jártak már Egyiptomban, Görögországban, az indiánok között – a negyedik kötetben a lovagok közé, Artúr király udvarába repíti őket az időfüst. Feladatuk nem kisebb, mint Ginevra királyné kiszabadítása Merficio fogságából.

Pocahontas ​és kedves barátai, Meeko és Flit ebben a történetben egy kis sasfiókát vesznek a védőszárnyaik alá. Megpróbálják a fészekből kiesett kismadarat felvidítani, majd Pocahontas egy leleményes ötlet segítségével visszajuttatja őt a fészek biztonságos melegébe...

A ​grieferek ligája sorozat befejező része, amely még több kalandot ígér a Minecraft rajongóknak

Főnix ​egy általa ismeretlen dimenzióba, Sárkányföldre kerül. Megismerkedik Veritassal, a sárkánylovak száműzött királyával, kinek koronáját a trónbitorló Harag vette el. A csődör tehetetlen, de Főnixszel felcsillan a remény. Így hát Főnix és Veritas, valamint a trónörökös öt hűséges barátja tervet eszel ki, a zsarnok Harag letaszítására. De nem is Főnix kalandja lenne, ha minden olyan simán haladna, mint azt eltervezték. Gyorsan kell cselekedniük, mert a lovak élete veszélyben van, de ha sikerül is időben megmenteni őket, hogyan lesznek képesek szembeszállni egy egész kiképzett hadsereggel? Ismét Főnixnek kell majd véghez vinnie a végső küzdelmet, de vajon sikerülni fog-e neki? És milyen kalandok és veszélyek várják őket a trónhoz vezető úton? A Kontinens hősének, a Lovak Megmentőjének, A Csikónak, Aki Tűzben Született, Főnixnek egy újabb nemzetet kell megmentenie, miközben érzi, hogy valami mozgolódik. Valami olyasmi, ami nem lesz olyan egyszerű harc, mint amit eddig tapasztalt. De ez már egy másik történet...

Izgalmakkal ​teli, fordulatos kisregény, mely egy varázslatos világba vezet el; gyerekekről szól, s a ti korosztályotok nyelvén íródott. Ha elolvassátok ,egy fantasztikus verseny részesei lehettek. (Tóth Nagy Zita, 27 éve tanít) Egy igazi "zűrös" történet kalandot kedvelő kisiskolásoknak! (Gyuriczáné Laukó Emese, 15 éve tanít) A szerző bátran nyúl a képzeletvilághoz. Titokzatos lények, még titokzatosabb események közé csöppenő hétköznapi gyerekek története elevenedik meg a sorok között. Lenyűgöző, fordulatos, izgalmas olvasnivaló. (Csiga Istvánné Ildikó, 23 éve tatít) Varázslatos világ veszedelmes versenye. Verhetetlen! (Bagyánszki Erika, 16 éve tanít)

Menj ​ki az utcára, térdelj le, és kérj bocsánatot! ALESSANDRO BARICCO MESÉLD ÚJRA! SOROZATA KLASSZIKUSOKAT ÉRTELMEZ ÚJRA, MELYBEN NEVES KORTÁRS ÍRÓK MESÉLNEK KAMASZOKNAK.

Lázadj ​fel a Galaktikus Birodalom ellen a Zsivány Egyes hőseivel! A Birodalom szörnyű fegyvert épített. Vajon a lázadók képesek lesznek a fenyegetés útjába állni, mielőtt túl késő lenne? Állj melléjük, és légy tanúja annak, ahogy küldetésük során parancsokat megtagadva, bátran kockáztatják az életüket! A kezdő olvasóknak szánt Star Wars- olvasókönyv-sorozat segít az olvasás megszerettetésében, az önálló olvasás elsajátításában. A gazdagon illusztrált, izgalmas történet, a sok érdekes információ, és a játékos tesztkérdések mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az olvasás a legkisebbek számára is szórakoztató és sikerélményekben gazdag időtöltéssé váljon.

Gretának ​nem lehet saját kutyája, de nagyon szereti a kutyamenhely lakóit sétáltatni. Különösen Harryt, a legédesebb Jack Russel terriert. Harry izgatottan várja Greta látogatásait, és hamarosan a legjobb barátokká válnak. Csakhogy Harryt örökbe fogadják. Greta tudja, hogy boldognak kellene lennie, hogy Harry új otthonra talált, de borzasztóan hiányzik neki a kiskutya. Harry pedig nem érti, mi történt. Hova tűnt az ő szeretett Gretája?

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Részlet ​a könyvből: Karácsony! Karácsony! Boldog Karácsony! Olyantájt, mikor a kismadárkák aludni mennek, egy néni meg egy bácsi léptek ki a szemközti házból s vágtak neki az útnak. Azaz, hogy nem is igen volt út vagy ucca vagy ahhoz hasonló ebben a kis faluban a hegyek alján, mert hó borított mindent, meg aztán a kis tanyaszögnek három háza összevissza állt, az egyik itt, a másik ott, széjjelszórva a mezőn, nem is volt hát szükség útra, hogy melléje sorakozzanak hosszában, mint a katonák parádés haptákban. A szemközti háznak finom fényezett faablaktáblái voltak meg vastag gerendái, amelyek legalább egy lábnyira kijjebb nyúltak, mint a tető, meg ablakai olyan apró kis zöld kerek üvegekből, mint a palack feneke, amelyeken átvöröslött a nagy cseréptűzhely fénye. A másik, a kék ház pedig rogyadozott ám innen is, onnan is hóval szegett vörös és szürke cserép csuklyája alatt. Arról a tarka-barka házról meg, amelyből Karel nézett ki, orra hegyét kerekre nyomva az ablaküvegen, jobb nem is beszélni. Hogy el ne felejtsük, éppen karácsonyeste volt, az az ország meg, ahol ez az igaz mese történt, messze, messze északon van, olyan messze, hogy talán nincs is sehol! Ne keresd hát hiába a térképen: nincs belerajzolva. Svéd- vagy Finnország? Norvégia vagy talán Dánia? Egyik se egészen s egy kicsit mindegyik.

Lia ​túlélte Vendát – de a Morrighan elpusztítására törekvő gonosz erő is életben maradt, és csak a hercegnő állíthatja meg. A közelgő háború miatt Liának nincs más választása, magára kell öltenie az Első Leány, a katona – és a vezér – szerepét. Amikor megpróbálja figyelmeztetni Morrighant, összekülönbözik Rafe-fel, és nem tudja, megbízhat-e Kadenben, aki követte őt. A Fennmaradottak krónikájának fináléjában árulókat kell leleplezni, áldozatokat kell meghozni, és végre kell hajtani a lehetetlent, mert valamennyi királyság sorsa a tét.

Történet ​Alexről, a végzős gimnazistáról, aki skizofréniával küzd, és aki nehezen tudja eldönteni néha, hogy amit lát, az a valóság-e, vagy csak elképzeli. Vicces, provokatív könyv, amelyben néha az olvasó sem tudja, mi a valóság, és mi nem az. Néha az élet őrültebb dolgokat produkál, mint a képzelet. Ezt Alex is megtapasztalja, aki próbál megbirkózni hallucinációival. Minden vágya, hogy normális diákként leérettségizhessen, de amikor új iskolájában felbukkan gyermekkori - talán csak kitalált - barátja, minden összezavarodik körülötte. Napról napra meg kell küzdenie hallucinációival, s ebben csak bátorságára, egy kopott jósgolyóra és egyetlen szövetségesére, a húgára számíthat. Ahogy telik az idő, Alex barátokat szerez, különböző kalandokba keveredik, a szerelem is rátalál, valamint rábukkan egy szörnyű titokra is, mely több ember életét fenyegetheti - de vajon mindez valóság vagy csak az elméje szüleménye? A lebilincselő történet végére talán kiderül...

Funny ​and heartfelt, One Man Guy brings to mind the raucous family humor and gentle romance of My Big Fat Greek Wedding, as told with David Sedaris–style wit Alek Khederian should have guessed something was wrong when his parents took him to a restaurant. Everyone knows that Armenians never eat out. Between bouts of interrogating the waitress and criticizing the menu, Alek’s parents announce that he’ll be attending summer school in order to bring up his grades. Alek is sure this experience will be the perfect hellish end to his hellish freshman year of high school. He never could’ve predicted that he’d meet someone like Ethan. Ethan is everything Alek wishes he were: confident, free-spirited, and irreverent. He can’t believe a guy this cool wants to be his friend. And before long, it seems like Ethan wants to be more than friends. Alek has never thought about having a boyfriend—he’s barely ever had a girlfriend—but maybe it’s time to think again.

„A ​dolog úgy állt: néha, a legnehezebb időkben kap az ember valamit, csak úgy. Valakiktől, akikkel -öröktől fogva ott ült egy hintaágyon, vagy olyanoktól, akik újonnan jöttek, sőt akár a saját szüleitől is. És a helyzet az, hogy az ember a szívét mindig leteheti valakinél, mint ahogy lehajtja nehéz, fáradt fejét, szükség esetén olyan hosszan, míg újra fel nem éled.” Adrian, amióta az eszét tudja, Stella szomszédjában lakik. Stella egy kicsi selypít, Adrian nagyon magas, viszont legeslegjobb barátok ezer éve. Stella Egykilencvennek hívja a fiút, és egyáltalán nem zavarja, hogy nem éri fel a vállát, ha meg akarja lapogatni. De amikor a szemben lévő elátkozott házba beköltözik Dato és családja, Stella beleszeret az új fiúba. Adriant készületlenül éri a letaglózó, kínzó szerelmi bánat, mert nem is tudta, hogy szerelmes…