Ajax-loader

kollekció: Ifjúsági

“Hát ilyen a bál. Éjfélkor még társalgás van, és hajnalban már tetováltat az ember.”
(Rejtő Jenő)


Szaffi, ​vagyis Szófia hercegnő nem mindennapi kalandjaival ismerkedtet meg minket ez a színes mesekönyv. A történet nem szűkölködik izgalmakban, cselszövésekben és természetesen igaz érzelmekben sem. Az árral elsodródó apró Szófia hercegnő csodálatos fiatal lánnyá cseperedik, amikor végre ismét találkozik jegyesével, Jónással. Ahhoz azonban, hogy a fiatalok egymáséi lehessenek, még sok nehézséget kell kiállniuk. Vajon elegendő erejük lesz-e szembeszegülni a kormányzó haragjával, és lesz-e elég idejük megtalálni Ahmed basa legendás kincsét? Kalandozzunk együtt Szaffival, Jónással és Cafrinka anyóval, eredjünk mi is Ahmed basa elrejtett kincsének nyomába.

Olyan ​sok levelet írtunk egymásnak, hogy könyv lett belőlük. Így aztán te is beleolvashatsz titkainkba. Ahány oldal, annyi mese, rejtvény, játék. Mert mindig olyan sok minden történik velünk! Hógolyózunk, jelmezbált rendezünk, kirándulunk az oroszlánokkal. Sziklát mászunk, nyomokat keresünk, sátorozunk. Hol összeveszünk, hol kibékülünk. Te is tarts velünk! Reméljük barátaid leszünk mi hárman: az okos Coffi, a piros sapkás Paprika és a pocakos Pocak. No meg Csoki, a kutya.

A ​tizenkét éves Obi-van Kenobi minden vágya hogy Jedi-lovag lehessen. A Templomban töltött évek során megismerte a fénykard, és az Erő hatalmát. Azonban önnön haragját és félelmét képtelen volt kordába tartani. Emiatt Qui-gon Jinn Jedi-mester nem fogadja őt padavanjává. Obi-van most találkozik először az eredendő gonoszsággal. Váratlan ellenségekkel kerül szembe - és le kell győznie saját sötét vágyait. Csak ezután kezdheti meg Jedi-tanulmányait.

Réges-régen ​egy messzi-messzi galaxisban... A jedik rendje immár több mint ezer emberöltő óta őrzi a békét és az igazságot a Galaktikus Köztársaságban. A galaxis legkülönbözőbb részeiből származó lovagok mind jártasak az Erő néven emlegetett titokzatos energia használatában. Halálos ellenségeik, a sith-ek az Erő sötét oldalát szolgálják, amely a gyűlöletből és a haragból táplálkozik. A sith rend eltökélt szándéka legyőzni a jedi-lovagokat, és átvenni az uralmat a galaxis fölött. A köztársaságot polgárháború dúlja fel. Dooku gróf, a sith nagyúr és szeparatista szövetségesei hatalomra törnek a galaxisban. Palpatine főkancellár, a köztársaság vezetője klónkatonák ezreit küldi harcba ellenük..." Egmont, Budapest, 2008. A kiadvány eredeti címe: Star Wars - The Clonr Wars - Official Movie Storybook Fordította: Tóth Tamás Boldizsár

Részlet ​a könyvből: "A feketerigó a ligetben élt. Sárga csőre volt, ragyogó cipőgombszeme - és persze fekete volt, mint a szurok. Azért is hívják feketerigónak. Nem tudom, ki hogy van ezzel a fekete színnel. Nyilván van, akinek nem tetszik, mert hiszen a narancssárga sokkal vidámabb, a türkizkékről és a meggypirosról nem is beszélve. De aki jobban odafigyel, annak a fekete is tetszik, ebben bizonyos vagyok. Hiszen annyiféle fekete van. Kékesen fénylő fekete, puha fekete, éjfekete, játékos fekete, meleg fekete és ki tudja, még hány. A feketerigó fénylő fekete volt. És nem tetszett neki a fekete szín. Se fénylőn, se puhán. Dühösködött. Egy darabig még csak nem is fütyörészett - mert még vidámnak gondolná valaki. Azt mondogatta mérgesen: "Csk, csk, csk!" Olyan szép piros tollakat akart, mint a vörösbegyé, zöldeket, mint a gyurgyalagé, fehéret, mint a kócsagé, s olyan cifrát, mint a papagájé. Ezért volt dühös. Úgy hitte, ő a legrútabb madár a ligetben."

Tündérrévbe, ​ahol mindig tavaszi és nyári meleg van, csodálatos módon beköszönt a tél! Csingiling és a többi tündér az első meglepetés után nagyon gyorsan rájön, milyen sok mókát, örömöt és kacagást nyújthat a havas időjárás. Vidia, a csipkelődő gyorsrepülő tündér pedig legközelebb kétszer is megfontolja, mit válaszol Csingnek, ha a kis fazekastündér arról kérdi, mikor lesz végre kedvesebb a tündértársaival.

A ​mesék főszereplője két gyermek, egy testvérpár, Fanni és Péter. Kettejük közül Fanni az idősebb, a nagytestvér, aki varázslatos kalandjaik közepette megpróbál vigyázni öccsére is, miközben minden alkalommal megoldanak egy problémát a mágikus világ lakóinak segítségével. A mesék között a fő kapocs a két gyerek, akik tulajdonában varázserővel bíró tárgyak vannak, s amik minden alkalommal egy másik világba repítik őket, ahol olyan dolgokkal találkoznak, amit csak ők láthatnak, akik még hisznek a mesevilág létezésében. A történetek elrepítenek az Északi-sark közelébe, a felhők fölé, és még sok más helyre, ahol csodás dolgok történhetnek…

Diótörő ​és az Egérkirály csatározását, annak csodás, sőt helyenként hajmeresztő bonyodalmait E. T. A. Hoffmann német író vetette valaha papírra. Ebből született az egyik legismertebb, legszebb balett: Csajkovszkij Diótörője. Hoffmann szövege alapján most Buda Ferenc, Kossuth-díjas költő és műfordító írt mesét kifejezetten a legifjabb olvasók számára, és Pásztohy Panka készített hozzá elbűvölő illusztrációt. A könyvben található CD-n Csajkovszkij balettjéből a Diótörő szvitet hallgathatjuk meg.

Stay ​up all night with the sexy rockers in Stage Dive, the epic New Adult series from New York Times bestselling author Kylie Scott, author of Lick and Play. As the lead singer of Stage Dive, Jimmy is used to getting whatever he wants, whenever he wants it, whether it's booze, drugs, or women. However, when a PR disaster serves as a wake-up call about his life and lands him in rehab, he finds himself with Lena, a new assistant to keep him out of trouble. Lena's not willing to take any crap from the sexy rocker and is determined to keep their relationship completely professional, despite their sizzling chemistry. But when Jimmy pushes her too far and Lena leaves, he realizes that he may just have lost the best thing that ever happened to him.

An ​exciting new short story from Rick Riordan where Carter Kane meets Percy Jackson.

Azt ​hitted, ismered a teljes történetet… Kyle Calloway halálával Nellben is meghalt valami. De nem egyedül ő az, akinek küzdenie kell. Kyle halála ugyanis hatalmas űrt hagyott maga után szülei és bátyja, Colton lelkében és szívében is. A lányt pedig, akit szeretett, teljesen összetörte. És amit soha nem sejtettél volna: Becca de Rosa Nell legjobb barátnője. Miközben minden erejével barátnőjének próbál segíteni, Becca élete is gyökeres fordulatot vesz, és hamarosan már semmi sem az, aminek egykor hitte. Jase Dorsey a tizenhatodik születésnapja utáni héten randevúra hívja Nellt, de végül az egész dugába dől. Ám nem tudhatja, milyen tragédiák és csodák történnek majd egy véletlen nyomán. Most és mindörökké? Válaszd a csodát!

Vidám ​időszak köszöntött a Szeleburdi Szurikáták népes csapatára - a Kalahári sivatagban fű zöldell és mindenfelé állatkölykök futkároznak. De vajon mire készülnek a mókás blablák azokkal a feldíszített fákkal és a csillogó csomagokkal? Mimi, Ficúr és Ábrándka újabb kalandba keverednek a Kalahári sivatagban, amelynek során megtanulják, mi is az a karácsony.

"Rejtélyekkel, ​varázslatokkal, fordulatokkal teli kisregény, mely hétköznapi iskolás gyerekekről szól, akik izgalmas kalandokat élnek át kíváncsiságuk miatt."

A ​16 éves Tiuri épp a lovaggá ütése előtti éjszakán rejtélyes megbízatást kap: el kell vinnie egy levelet a szomszédos birodalom királyának - az üzeneten egy ország sorsa múlik. Útja elején még csak nem is sejti, mennyi veszélyes kaland, megpróbáltatás vár rá, és hány ellenséggel kell megküzdenie, ha véghez akarja vinni a feladatot, amivel a Fehérpajzsos Fekete Lovag bízta meg. A Levél a királynak című lovagregényt a 20. század egyik legjobb ifjúsági könyvének választották Hollandiában, ahol azóta is vezeti a sikerlistá!kat. Szerzőjét, Tonke Dragtot, irodalmi munkásságának elismeréseként 2001-ben lovaggá ütötték. A már jól ismert Kolibri Klasszikusok-sorozatban megjelenő Levél a királynak letehetetlenül izgalmas történet, amely itthon is a tizenévesek kedvence lehet. Kulcs csikordult a zárban. Tiuri hátraugrott. Kinyílt az ajtó, és belépett rajta az egyik Szürke Lovag, leeresztett sisakrostéllyal. Nem szólt semmit, és máris távozott; az ajtót bezárta maga mögött. Tiuri ismét lépéseket és fojtott hangokat hallott. Reszkető ujjal elővette a levelet, és arra gondolt, eljött az ideje, hogy elolvassa, aztán megsemmisítse, még mielőtt illeték!telenek kezébe kerül!

Botrány ​tört ki az iskolában: valaki kinyitotta a páncélszekrényt és eltűntek a benne őrzött érettségi dolgozatok is! Tom bátyja, Nico, teljesen kétségbe van esve: attól tart, hogy meg kell ismételni a vizsgát. De vajon hogyan jutottak be az idegenek az iskolába? Ez az ügy Winstonért kiált! Winston két- és négylábú barátai segítségével nekilát a szimatolásnak, és közben egy veszélyes tolvajbanda nyomára bukkan. Ám a ravasz kandúr ezúttal majdnem kihúzza a gyufát...

Egy ​nagyszerű és szívmelengető történet a barátságról... Susa repes az örömtől, amikor születésnapjára egy lovat kap ajándékba. Azonban terve, hogy új lován, Fellow-n versenyezzen, hamarosan darabokra hullik. Fellow egy igazán megátalkodott: szeszélyes, és kiszámíthatatlan, és képes másodpercek alatt kezelhetetlenül csökönyössé válni. Susa már épp feladná, amikor az erdőben találkozik Szürke Medvével, az indiánnal, aki elhanyagolt vagy rosszul tartott lovakat gyógyít. Susa megfogadja az indián tanácsát, hogy ne erőltesse az ugratást, hanem inkább segítsen lován. Szürke Medve azt is elárulja neki, hogy sokkal fontosabb dolgok is vannak az életben, mint megnyerni egy versenyt.

Emmy ​visszatér a hejresői iskolába a régi barátai és ellenségei közé. És bár tudvalevő, hogy Hejreső és Karleager a világ végén van, mégis sok minden történik arrafelé, hiszen... ...mihez kezdjünk, ha az elvált apukánk nemcsak az anyukánkat hagyta faképnél, hanem arra készül, hogy feleségül vegye Lailát a kapitányságról? ...milyen béna dolog az, ha a srác, akibe belezúgtunk, inkább a szülei barátainak a rézlakodalmán vesz részt ahelyett, hogy velünk legyen? ...hogyan ússzuk meg az utolsó tanítási napon, hogy nekünk kelljen megajándékozni a legutálatosabb osztálytársnőnket? ...mi történik, ha meghívjuk az internátusban megismert fura, feketehajú boszorkánynak sminkelt, neccharisnyás barátnőnket a világ legunalmasabb falujába (oda, ahol mi magunk is élünk)? ...és mennyi pénzt kérhetünk egy felnőttől egy bögre kávéért?

Szandi, ​Lili, Gabi és Csini - 4 talpraesett, kíváncsi tinilány, akik együtt legyőzhetetlenek, mely erejük főképp abból ered, hogy hihetetlen összefogásra képesek. Az örök barátok ezúttal, régi ismerősük, Musza sejk kérésére, Olaszország felé indulnak, hogy előkerítsenek egy titokzatos kincset. Mi lesz ebből? Egyáltalán létezik-e az a kincs? A kalandos út sok-sok meglepetést tartogat számunkra, újabb ellenségek kerülnek elő, és persze barátok. Sőt mi több, egy jóképű fiatalember is megjelenik a színen... A Balerina Galeri harmadik küldetése minden eddiginél izgalmasabbnak ígérkezik.

Millynek ​elege van abból, hogy ikertestvére árnyékában éljen. Mi történt Millyvel az elmúlt nyáron? Mivel még mindig nem tud erről beszélni, inkább feljegyzést vezet. Arról, hogyan nőtt fel ikertestvére, Lily árnyékában. Az amerikai srácról, aki nem rég költözött a felső szintre. (Van valami, amit ez a fiú nem mondott el magáról...) Örökké még Milly sem tarthatja meg a titkát - vagy még is?...

Nyári ​meleg, napsütés, strand! Az egész osztály a medencében pancsol. Hatice viszont fél a víztől, és még jobban retteg az egyre közeledő úszásvizsgától. A gazdag Henry óriási szülinapi bulit rendez. Mindenki szuperül érzi magát, és Henry is, egészen addig, amíg véletlenül meghallja, hogy szülei szörnyű dologra készülnek ellene.

A ​sorozat 7. kötetében minden másképp alakul, mint ahogyan eddig megszoktuk. A mágikus állatkereskedés tulajdonosa ugyanis egyik pillanatról a másikra nyomtalanul eltűnik! Sőt, utána Miss Cornfieldnak is nyoma vész! De hát hogyan lehetséges ez? És ki fog mágikus állatokat hozni a gyerekeknek??

Digby ​és Zoé, a két gimnazista nyomozásának és szerelembe esésének cseppet sem romantikus, inkább vicces és veszélyes története. Amikor az ember arra készül, hogy Digby barátjaként túléljen egy átlagos napot, az nem sokban különbözik attól, mint ha az apokalipszist készülne túlélni. Amikor Digby először becsönget, Zoe Webster nincs különösebben elragadtatva. Digby goromba, okos, és nem tűr ellentmondást. Mire Zoe észbe kap, máris nyakig ül abban a vicces és veszélyes eseményfolyamban, amely egy gimnazista lány elrablása ügyében folytatott nyomozáshoz vezet. Ennek az emberrablásnak pedig talán köze lehet ahhoz, hogy nyolc évvel ezelőtt tragikus körülmények között eltűnt Digby húga is. Ez a borotvaéles párbeszédekkel fűszerezett regény olyan szerelmi történet, amely határozottan nem romantikus, és olyan krimi, amelyben nem a tettes kézre kerítése az egyetlen izgalom. Stephanie Tromly első könyvét nem fogjuk egyhamar elfelejteni.

A ​gorgeous retelling of the Persephone myth, Sarah McCarry brings us the story of Cass and Maia--the mothers from All Our Pretty Songs--and how their fates became intertwined. Maia is a teenage piano prodigy and dutiful daughter, imprisoned in the oppressive silence of her adoptive parents' house like a princess in an ivory tower. Cass is a street rat, witch, and runaway, scraping by with her wits and her knack for a five-fingered discount. When a chance encounter brings the two girls together, an unlikely friendship blossoms that will soon change the course of both their lives. Cass springs Maia from the jail of the only world she's ever known, and Maia's only too happy to make a break for it. But Cass didn't reckon on Jason, the hypnotic blue-eyed rocker who'd capture Maia's heart as soon as Cass set her free--and Cass isn't the only one who's noticed Maia's extraordinary gifts. Is Cass strong enough to battle the ancient evil she's unwittingly awakened--or has she walked into a trap that will destroy everything she cares about? In this time, like in any time, love is a dangerous game.

A ​gorgeous retelling of the Persephone myth, Sarah McCarry brings us the story of Cass and Maia--the mothers from All Our Pretty Songs--and how their fates became intertwined. Maia is a teenage piano prodigy and dutiful daughter, imprisoned in the oppressive silence of her adoptive parents' house like a princess in an ivory tower. Cass is a street rat, witch, and runaway, scraping by with her wits and her knack for a five-fingered discount. When a chance encounter brings the two girls together, an unlikely friendship blossoms that will soon change the course of both their lives. Cass springs Maia from the jail of the only world she's ever known, and Maia's only too happy to make a break for it. But Cass didn't reckon on Jason, the hypnotic blue-eyed rocker who'd capture Maia's heart as soon as Cass set her free--and Cass isn't the only one who's noticed Maia's extraordinary gifts. Is Cass strong enough to battle the ancient evil she's unwittingly awakened--or has she walked into a trap that will destroy everything she cares about? In this time, like in any time, love is a dangerous game.

A ​gorgeous retelling of the Persephone myth, Sarah McCarry brings us the story of Cass and Maia--the mothers from All Our Pretty Songs--and how their fates became intertwined. Maia is a teenage piano prodigy and dutiful daughter, imprisoned in the oppressive silence of her adoptive parents' house like a princess in an ivory tower. Cass is a street rat, witch, and runaway, scraping by with her wits and her knack for a five-fingered discount. When a chance encounter brings the two girls together, an unlikely friendship blossoms that will soon change the course of both their lives. Cass springs Maia from the jail of the only world she's ever known, and Maia's only too happy to make a break for it. But Cass didn't reckon on Jason, the hypnotic blue-eyed rocker who'd capture Maia's heart as soon as Cass set her free--and Cass isn't the only one who's noticed Maia's extraordinary gifts. Is Cass strong enough to battle the ancient evil she's unwittingly awakened--or has she walked into a trap that will destroy everything she cares about? In this time, like in any time, love is a dangerous game.

On ​the corner of American Street and Joy Road, Fabiola Toussaint thought she would finally find une belle vie—the good life. But after leaving Port-au-Prince, Haiti, Fabiola’s mother is detained by U.S. immigration, leaving Fabiola to navigate her loud, American cousins—Chantal, Donna and Princess—the grittiness of Detroit’s west side, a new school, and a surprising romance, all on her own. Just as she finds her footing in this strange new world, a dangerous proposition presents itself, and Fabiola must learn that freedom comes at a cost. Trapped at the crossroads of an impossible choice, will she pay the price for the American dream?

Tie-niu, ​a "Vasbivalyocska" - árva kínai kisfiú, akit szülőfaluja Pekingbe küld tanulni. A kisfiú a nagyváros forgatagában egy koldusbanda karmai közé kerül, és majdnem elsüllyed a bűnözők alvilágában. De egy razzián elfogják és az Er-tung nevelőintézetbe viszik, ahol nagy lelki vívódások és izgalmas kalandok során nevelői és társai segítségével újra a becsületes élet útjára lép. Tie-niu sorsán keresztül megelevenedik az olvasó előtt a kínai falvak és nagyvárosok élete. Egymás mellett látjuk a régi Kína maradványait és azt a hatalmas átalakulást, amelyet a kínai nép véghezvitt. Alex Wedding, híres német írónő, akinek "Hajótörés a Jeges-tengeren" című regényét a magyar olvasóközönség is ismeri és szereti, több évet töltött Kínában. Mindaz, amit velünk regényében közöl, személyes élményein alapszik. A regény olvasása közben megelevenedik az olvasó előtt Kína sajátos, érdekes, titokzatos élete.

An ​unforgettable tale of two friends on their Grand Tour of 18th-century Europe who stumble upon a magical artifact that leads them from Paris to Venice in a dangerous manhunt, fighting pirates, highwaymen, and their feelings for each other along the way. Henry “Monty” Montague was born and bred to be a gentleman, but he was never one to be tamed. The finest boarding schools in England and the constant disapproval of his father haven’t been able to curb any of his roguish passions—not for gambling halls, late nights spent with a bottle of spirits, or waking up in the arms of women or men. But as Monty embarks on his grand tour of Europe, his quest for a life filled with pleasure and vice is in danger of coming to an end. Not only does his father expect him to take over the family’s estate upon his return, but Monty is also nursing an impossible crush on his best friend and traveling companion, Percy. Still it isn’t in Monty’s nature to give up. Even with his younger sister, Felicity, in tow, he vows to make this yearlong escapade one last hedonistic hurrah and flirt with Percy from Paris to Rome. But when one of Monty’s reckless decisions turns their trip abroad into a harrowing manhunt that spans across Europe, it calls into question everything he knows, including his relationship with the boy he adores. Witty, romantic, and intriguing at every turn, The Gentleman’s Guide to Vice and Virtue is a sumptuous romp that explores the undeniably fine lines between friendship and love.

Miffy, ​a holland nyuszi, aki meghódította az egész világot.

OOH, ​LA, LA! Egy francia cserediák, bizonyos Jean-Luc érkezik az East Highba, és a Vadmacskák bizony elég izgatottak emiatt. A fiú itt-tartózkodása tiszteletére Ryan mindennap más-más barettsapit vesz fel, Troy pedig még az edzésekre is elhívja, ha már annyira szereti a kosárlabdát. Sharpay meg persze mindent bedob, hogy Jean-Luc teljes és osztatlan figyelmét birtokolja. Még Kelsit is érdekelni kezdi a srác, főleg amikor kiderül, hogy ő is zenél! Vajon hogy bírja Jean-Luc ezt a nagy érdeklődést? Igazi Vadmacskaként fürdik a reflektorfényben, vagy au revoirt int az East Highnak?

Freya ​was never meant to be queen. Twenty third in line to the throne, she never dreamed of a life in the palace, and would much rather research in her laboratory than participate in the intrigues of court. However, when an extravagant banquet turns deadly, and the king and his courtiers are poisoned, Freya suddenly finds herself on the throne. Freya may have survived the massacre, but she is far from safe. The nobles don’t respect her, her councillors want to control her, and with the mystery of who killed the king still unsolved, Freya knows that a single mistake could cost her the kingdom – and her life. Freya is determined to survive, and that means uncovering the murderers herself. Until then, she can’t trust anyone. Not her advisors. Not the king’s dashing and enigmatic illegitimate son. Not even her own father, who always wanted the best for her, but also wanted more power for himself.

Menos ​szigete nők és lányok menedéke, ahová férfiak be sem tehetik a lábukat. Nem csoda hát, hogy sokan idemenekülnek a kinti világban rájuk leselkedő elnyomás és zaklatás elől. Így került ide Maresi is, az egyik tizenhárom éves kislány, aki most boldogan éli a Bíborklastrom novíciáinak mindennapjait, szabadidejében pedig, ha csak teheti, elvonul olvasni a Tudás Házának hatalmas könyvtárába. Egy hányatott sorsú kislány, Jai felbukkanása töri meg a hétköznapok derűs nyugalmát. Jai otthonról menekült el, miután végig kellett néznie, ahogyan apja brutálisan meggyilkolja szeretett nővérét. A borzalmak hamarosan követik Jait a szigetre is, így hát Maresi nem maradhat tovább a könyvei közé bújva, meg kell tanulnia dönteni, cselekedni. A regény - a Bíborklastrom trilógia első kötete - 2014-ben megnyerte a Finlandia Junior Díjat, és tizenöt nyelvre fordították le.