Ajax-loader

kollekció: Humor

“- Ne tréfálkozzon, kérem. Csavarja össze a hármat, és fújjon valamit.
- Jó – biztatta egy nyájas idegorvos megnyugtató mosolyával Vanek úr – majd összecsavarom a spárgát a kapcával és fújom… Miért nincs itt önborotva? Halló! Felettes!”
(Rejtő Jenő)


A ​tizenkét éves Percy Jacksont eltanácsolják az iskolából. Megint. Bármennyire igyekszik, úgy tűnik, képtelen távol tartani magától a bajt. De tényleg szó nélkül végig kell néznie, ahogy egy kötekedő kölyök molesztálja a legjobb barátját? Tényleg nem szabad megvédenie magát az algebratanárnővel szemben, amikor az szörnyeteggé változik és meg akarja ölni? Természetesen senki nem hisz Percynek a szörny-incidenssel kapcsolatban; abban sem biztos, hogy magának hisz. Egészen addig, míg a Minótaurusz be nem kergeti a nyári táborba. Hirtelen mitikus lények járkálnak ki-be a lakokba és Percy görög mitológia könyve megelevenedik. Rájön, hogy az olimposzi istenek a huszonegyedik században is élnek. Sőt, ami ennél is rosszabb, felbosszantotta őket: Zeusz villámát ellopták, és Percy az első számú gyanúsított. Percynek mindössze tíz napja van arra, hogy megtalálja és visszaadja a Zeusztól ellopott holmit, és békét teremtsen a háborúságban álló Olimposzon.

Percy ​Jackson új éve az iskolában meglepően nyugodtan indul. Egyetlen szörny sem akarja betenni a lábát New York-i sulijába. Ám amikor az osztály ártatlan meccse élet-halál harccá válik egy csapat emberevő óriás ellen, a dolgok, hogy is mondjam... kezdenek eldurvulni. Váratlanul érkező barátja, Annabeth is csupa rossz hírt hoz: a Félvérek táborát védő határokat egy titokzatos ellenség lerombolta, és amíg ezeket újra helyre nem állítják, a félisteneknek nincs hová rejtőzniük...

Amikor ​megkérdeztük Királyhegyi Pált, miért adta humoros önéletírásának az Első kétszáz évem címet, így válaszolt: "Ha igaz, hogy a háborús évek duplán számítanak, még le is tagadok a koromból, ha azt mondom, hogy 200 éves vagyok, hiszen már a főnököm volt I. Ferenc Jóska, Horthy Miklós, Szálasi., a nemzetvezető, sőt Hitler is, mert Auschwitzban is dolgoztam, mint egyszerű deportált, márpedig köztudomású, hogy ott elég lassan múlt az idő - már ameddig élt az ember." Vannak, akik szerint Királyhegyi a fehér asztalnál sokkal mulatságosabb, mint írásaiban, ahol humora továbbszalad olykor a kelleténél. Ezek sohasem olvastak Királyhegyit.

Doktor ​Proktor, a kétbalkezes professzor maga sem sejti, milyen kalandokba keveredik majd, amikor véletlenül feltalálja a földkerekség legnagyobb erejű pukiporát, ami bárkit képes az űrbe röpíteni. Ám amíg két kisiskolás segítője azon dolgozik, hogy a találmány híressé és gazdaggá tegye őket, a csodaszer híre illetéktelenek fülébe is eljut. A doktor hamarosan egy szökésbiztos cellában találja magát, a gonosz ikerpár ellopja a találmányt, és egy folyton éhes anakonda is beszabadul Oslo szennyvízcsatornáiba. Közben pedig feltartóztathatatlanul közeleg a nemzeti ünnepre gyakorló iskolai katonazenekar... A világhírű skandináv krimiíró Doktor Proktor-sorozatát már több mint 20 nyelvre fordították le. A főszereplők fergeteges kalandjait elképesztő fordulatok, abszurd humor és a Nesbø-féle különleges atmoszféra teszi feledhetetlenné.

A ​Johanna nőpápa című regény modern feldolgozása annak a népszerű, bár a legújabb kutatások által megcáfolt középkori meselegendának, mely szerint a 9. században egy angol származású szerzetes, bizonyos Johannes Angelicus - valójában álruhás nő - került a pápai trónra, majd kétévi uralkodás után egy körmeneten gyermeknek adott életet, és belehalt a szülésbe. Roidisz művét nemcsak különös tárgya teszi értékálló könyvvé, hanem az, hogy szellemesen leplezi le benne a hamis eszményeket és a hamis eszményesítést. Ami pedig a legnagyobb érdeme: briliáns stílusa. Fennkölt, pompázatos nyelvét minduntalan hétköznapi, sőt profán mondatok szaggatják szét; a magasztos vagy ájtatos hangulatot árasztó passzusokat egy-egy váratlan anakronizmussal vagy "illetlen" párhuzammal teszi nevetségessé, mindig bámulatos leleménnyel, nem tisztelve semmiféle beidegződést, semmiféle sérthetetlennek tartott tabut. Így vált a könyv a korabeli görög irodalom stíluseszményeinek markáns paródiájává, a kor szellemi és társadalmi elmaradottságának leleplezőjévé, sőt a nagy hatalmú ortodox egyház éles bírálójává.

Rejtő ​Jenő összegyűjtött műveinek második kötetének Piszkos Fred, a kapitány és elmaradhatatlan társai, Fülig Jimmy, Wagner úr és a kikötők lakói a főszereplői. Könyvünk második fele Rejtő Jenő Gibson Lavery álnéven megjelent vadnyugati ihletésű regényeit tartalmazza.

"Amíg ​kicsi voltam, könnyű volt szépen felelni... Amióta nagy vagyok... sokszor nem tudom, hogy mit feleljek...És ha majd én leszek felnőtt, úgy fogok kérdezni a gyerekektől, hogy sose kelljen rájuk szólnom, felelj szépen, ha kérdeznek"

Ottoline ​Brrown and her best friend, Mr. Munroe, are going away to school . . . and they're not scared in the least—even if it is haunted!

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Johann ​Mühlbauer ist Kochlehrling in Lendnitz, einem idyllischen Dorf in Kärnten. Sein Leben könnte viel einfacher sein, wenn er nur ein bisschen so wäre wie sein großes Vorbild Bruce Willis. Doch leider meint es das Schicksal nicht gut mit ihm. Johann stolpert über Leichen wie andere über Steine. Erst findet er seinen enthaupteten Chef, dann folgt eine Leiche auf die andere. Eigentlich kann ihm jetzt nur noch Bruce Willis helfen.

Mark ​Watney è stato uno dei primi astronauti a mettere piede su Marte. Ma il suo momento di gloria è durato troppo poco. Un'improvvisa tempesta lo ha quasi ucciso e i suoi compagni di spedizione, credendolo morto, sono fuggiti e hanno fatto ritorno sulla terra. Ora Mark si ritrova completamente solo su un pianeta inospitale e non ha nessuna possibilità di mandare un segnale alla base. E in ogni caso i viveri non basterebbero fino all'arrivo dei soccorsi. Nonostante tutto, con grande ostinazione Mark decide di tentare il possibile per sopravvivere. Ricorrendo alle sue conoscenze ingegneristiche e a una gran dose di ottimismo e caparbietà, affronterà un problema dopo l'altro e non si perderà d'animo. Fino a quando gli ostacoli si faranno insormontabili...

Mark ​Watney a été l'un des premiers humains à poser le pied sur Mars. À présent, il est persuadé d'être le premier à y mourir. Lorsqu'une tempête de sable mortelle force ses coéquipiers à évacuer la planète, Mark se retrouve seul et sans ressources. Pourtant Mark n'est pas prêt à baisser les bras. Ingénieux, habile de ses mains et surtout très têtu, il affronte les problèmes en apparence insurmontables un par un. Isolé et aux abois, parviendra-t-il à survivre en faisant mentir les statistiques ?

Keselyű ​Klári és Mackó Lackó barátok. Jól tudják, hogy hazudni nem szabad. De a valóság sokszor olyan unalmas! Úgyhogy egy kis lódítással kiszínezik. A két jó barát a tévénél vállal munkát. Ott áll egy régi készülék, amit tilos bekapcsolni. Ők persze szófogadatlanok. Ebből lesz ám a kalamajka! Egyszerre egy ősember rohan át a stúdión. Nyomában egy dühödt mamut. Segítség! Életre kelt az őskor. Mókás történet kezdő olvasóknak. Klárival és Lackóval együtt éljetek át vicces és izgalmas kalandokat!

Miles ​Murphyt mindenki a csínyeiről ismeri. Nála nagyobb csínytevő még nem járt az iskolájába. Így, amikor kénytelen elköltözni Álmos-völgybe (amit mindenki a teheneiről ismer), azt hiszi, az új suliban is ő lesz a csínyek királya. De az iskolának már megvan a maga móka bajnoka – és nem kispályás. Egyáltalán nem az.

A ​szerző a hazai zenepedagógia és kórusművészet ismert és elismert képviselője, számos neves kórus és komolyzenei együttes alapítója és vezetője. Együtteseivel a Magyar Rádió és Televízió gyakori szereplője, több hanglemezfelvétel készítője. Kodály, Bárdos, Tillai, Orff, Britten, Sztravinszkij és mások műveinek első hazai megszólaltatója. Régi hivatása a cserkészet, hobbija a természetjárás, a kerékpározás és a zenehallgatás. Most egy új hobbijával ismerkedhetünk meg: a viccek és anekdoták gyűjtésével, melyekből – 80. születésnapján – megajándékozza Olvasóit a legjobbakból összeállított gyűjteménnyel. Benne – gyakran neves személyek által közölt – történelmi, politikai, társadalmi és természetesen cserkész témájú viccek, anekdoták találhatók. Mindenkinek ajánlható, igazi zsebkönyv. Szirtes Gábor előszavával, a borítón Takács Dezső grafikájával és Mánfai György fotójával.

Vidám ​időszak köszöntött a Szeleburdi Szurikáták népes csapatára - a Kalahári sivatagban fű zöldell és mindenfelé állatkölykök futkároznak. De vajon mire készülnek a mókás blablák azokkal a feldíszített fákkal és a csillogó csomagokkal? Mimi, Ficúr és Ábrándka újabb kalandba keverednek a Kalahári sivatagban, amelynek során megtanulják, mi is az a karácsony.

Covers_403675
Kis ​barátom - Kutyus Ismeretlen szerző
0
0

A ​testvérei szerint kutyus nagyon csintalan. De ő olvas legszebben esti mesét!

A ​Hangyák szerepjáték egy egyszerű rendszert használ. Első sorban kezdő játékosoknak vagy gyerekeknek ajánlom ezt a játékot. Vagy azoknak, akik szeretik az egyszerű nem túlbonyolított kis szerepjátékokat. Ebben a játékban lehetőséged nyílik felvenni a harcot a hangyászokkal, akik minden áron ebédre hangyát akarnak. A szorgos kis hangyák mindet megtesznek, hogy a hangyabolyt megvédjék tőlük. Játék weboldala: www.fermisjatek.gportal.hu

Ki ​hinné, mindannyiunk szeretett Micimackója 2016 októberében 90 éves. Ebből az alkalomból napvilágot lát egy gyönyörű kis kötet, amelyben az 1926-ban megjelent történetek szereplőinek újabb kalandjait izgulhatjuk végig. Mi több, új szereplő bukkan fel a Százholdas Pagonyban, egy pingvin. Négy elismert szerző, Paul Bright, Brian Sibley, Kate Saunders és Jeanne Willis repít el bennünket a Százholdas Pagonyba, ahol új ismerősök és régi barátok várnak ránk négy örömteli kalandban. A téli történet szerzője látott egy régi fotót, amelyen Milne és fia (Róbert Gida) Micimackóval meg egy plüsspingvinnel játszik. Tűnődni kezdett, vajon miért maradt ki a pingvin az eddigi történetekből. Az nem jó érv, hogy a Déli-sarkon lakik, hiszen tigrisek és kenguruk sem sűrűn fordulnak elő az angol erdőkben. A könyvből megtudhatjuk, mi történt azon a télen, amikor a mi mackónk Malacka háza felé menet szembetalálkozott a furcsán csámpázó Valakivel. És persze azt is megtudhatjuk, mi történt azután tavasszal. És nyáron. És ősszel. 4 történet 4 neves szerző. Az illusztrátor pedig a Micimackó visszatér c. kötetből már megismert Mark Burgess, aki nem szolgaian másolja a feledhetetlen Shepard- rajzokat, hanem igyekszik azok szellemiségét, lényegét megragadni.

Covers_424572
0
0

Lépj ​be a könyvrombolás új dimenziójába, használd a Legjobb barátoknak készült NemKönyvet! Két könyv egy csomagban a közös szórakozáshoz. Legjobb barátoknak, pároknak, kollégáknak, testvéreknek, osztálytársaknak... vagyis NemKönyvPároknak

Anthony, ​Droitwich ötödik grófja, kastélyának rózsakertjében eljegyezi Violet Waddingtont, egy amerikai levespor-gyártó milliomos egyetlen leányát. Az örömteli esemény napján azonban megjelenik a kastélyban Mrs. Price, Tony egykori dajkája, méghozzá fia, a londoni fodrászat-tulajdonos társaságában. A Droitwich család története titkot rejteget, és ezt Mrs. Price nyilvánosságra is hozza. így nemcsak Tony és Violet esküvője kerül veszélybe, de az arisztokrata család élete is fenekestül felfordul, sőt a londoni borbély kénytelen lesz lovaglóleckéket venni. Aggodalomra mindazonáltal semmi ok. Az angol humoros próza mestere ezúttal is briliáns módon szövi a szálakat, és sok mulatságos esemény után (majdnem) minden (majdnem) mindenki megelégedésére rendeződik.

Bouvier, ​aki nagymestere a költői prózának, biztos kézzel vázolja fel portréit, választja meg a színeket. A Világunk járása, Kerouac Országútonjának svájci változataként, ma már az útikönyvírók bibliája, olyan mű, amely visszaszerezte irodalmi rangját az útleírás műfajának.

Minek ​neked pasi? Te anyuka vagy! A több éve elvált Alice tulajdonképpen egyetért fiai keresetlen véleményével. Végtére is jól elvan kamaszodó gyerekeivel, idejét bőven kitölti a róluk való gondoskodás és persze a most induló habcsókvállalkozásának révbe juttatása. Barátnői azonban határozottan máshogy gondolják: ideje visszatérnie a pasizáshoz! Mivel Alice-nek semmi kedve beszállni az aktív társkeresés mizériájába, elhatározzák, hogy besegítenek. Mindegyikük kiválaszt az ismeretségi köréből egy-egy figyelemre méltó, független hapsit, és Alice-től csak annyit kérnek: randizzon velük egyet. Három férfi, három vakrandi. Ennyit igazán megtehet az ember a barátnői kedvéért, nem? Vajon ki lesz a befutó, ha lesz egyáltalán? A házias, kislányát egyedül nevelő fogorvos? Az Alice-nél fiatalabb, jó dumás, szexi sármőr? Vagy épp a szabadúszó újságíró, aki még Párizsba is elhívja? És milyen helyzetekbe keveredik az, akinek nem csupán a randirutinja kopott meg, de a fiai sem hagyják szó nélkül anyukájuk kimaradásait? Fiona Gibson angol írónő vicces és meglepően éleslátó története nem csupán kellemes szórakozás, de bájos mese is arról, hogy az élet néha épp akkor vesz új utakat, amikor azt hisszük: már tudjuk, hová tartunk..

A ​perverted, surreal, violent, hilarious, and absolutely fucked-up parody of those Choose Your Own Adventure books you used to read as a kid. You're on the run from the cops and need to disappear somehow. Luckily you happen across a secret ocean in the middle of Wyoming. An undiscovered world of pirates and zombies that, according to maps, couldn't possibly exist. But here it is, a vast white sea that is made of some kind of greasy blubber substance instead of water. To escape, you must join the crew of one of the two ships at the dock. The first is a strange black cube-shaped vessel called The Eye World and the other is a totally punk rock pirate ship called The Rotten Sore. Which will you take? If you board The Eye World, turn to page 21. If you take The Rotten Sore, turn to page 22. But choose wisely! You could find yourself screwing demonic faeries and a cyborg dominatrix on top of a pile of treasure, or you could end up as lunch for a team of floating telepathic walrus heads. Ocean of Lard is a parody of that classic interactive fiction series that you adored as a kid, now filled to the brim with enough fucked up humor and perversions to satisfy you as an adult.

Nothing ​about Saitama passes the eyeball test when it comes to superheroes, from his lifeless expression to his bald head to his unimpressive physique. However, this average-looking guy has a not-so-average problem-he just can't seem to find an opponent strong enough to take on! While Saitama's distracted at a martial arts tournament, Centichoro, a threat-level Dragon monster, attacks! Metal Bat engages it in battle but struggles against its gargantuan size. The monster knocks him into the distance and right into the path of hero-hunter Garo!

Botrány ​tört ki az iskolában: valaki kinyitotta a páncélszekrényt és eltűntek a benne őrzött érettségi dolgozatok is! Tom bátyja, Nico, teljesen kétségbe van esve: attól tart, hogy meg kell ismételni a vizsgát. De vajon hogyan jutottak be az idegenek az iskolába? Ez az ügy Winstonért kiált! Winston két- és négylábú barátai segítségével nekilát a szimatolásnak, és közben egy veszélyes tolvajbanda nyomára bukkan. Ám a ravasz kandúr ezúttal majdnem kihúzza a gyufát...

An ​all-new stand-alone yuri manga from the _New York Times_ bestselling creator of _Girl Friends,_ Milk Morinaga! Fujiwara is the school’s most admired student and captain of the volleyball team, but her reputation is at risk when she accidentally breaks the principal’s most prized possession, a priceless vase. Fellow student Miu witnesses the accident, and Fujiwara begs her not to tell. In exchange, she’ll do whatever Miu wants. It turns out that what Miu wants is to date Fujiwara! Although this wasn’t the arrangement that either girl expected, the two soon discover that breaking the vase may have been destiny’s way of bringing them together.

From ​ASBOs to superheroes...Misfits follows five teenagers on community service who get caught in a freak storm and develop superpowers. Hard-as-nails Kelly can suddenly hear people's thoughts, shamed sporting star Curtis discovers he has the ability to turn back time when he regrets something, party girl Alisa can send people into a sexual frenzy when they touch her skin, Rudy can split into two people and painfully shy Simon can make himself invisible when he feels he's being ignored. These aren't your conventional superheroes with capes and tights. Our misfits have ankle tags and criminal records, and soon discover what a nightmare life can be when you're lumbered with a super power you don't want...Full-colour and brimming with never-seen-before photos and too-rude-for-TV cartoons and illustrations, this book will provide you with everything you ever wanted to know about MISFITS but were too afraid you'd get headbutted to ask.

Sora ​Nagihara, the girl of Shouta Yamakawa's dreams, is sweet, demure, and downright cute. The only problem is that she's two-dimensional...literally. But when Sora miraculously comes to life from the pages of Shouta's manga, he can't believe his luck. That is, until he realizes that "sweet" and "demure" are the last words anyone would pick to describe this brazen, brutal babe!

Once ​again, everyone's favorite brazen, brutal babe, Sora Nagihara, lets it rip in exceptionally outrageous fashion with her 2-D Art of Death, Secret Technique!! And no one--not dorm leader Kaburagi, Shouta's graceful hostess Tenka, or any number of other females (and even some males)--will escape unscathed!!

A ​powerful rival appears before the one and only Sora Nagihara, and this girl has still more "secret techniques" in her bag of tricks!! As this force of nature embroils innocent bystanders in her schemes, will she leave a major disaster in her wake...?! And when yet another new face catches Shouta's interest, all sorts of sudden and drastic developments transpire! Get ready! Brutal, brazen babe Sora reveals more of her abundant charms!

Yup, ​yet again, Sora Nagihara relentlessly lets fly a myriad of "secret techniques" every which way!! Are all the girls in Shouta's life, including Sora, falling for him...?! And what about the latest addition--the pretty class nerd? Will Shouta find a way to save this diligent damsel in distress?!Sure, Sora's brash and cute, but who knew she could be this charming...?! Volume 4 of this fresh fantasy-comedy lets it all hang out!