Ajax-loader

kollekció: Horror

“Az emberek azt akarják olvasni, amit szívesen elképzelnek, és nem szeretik, ha a valóság ellentmond ennek.”
(Rejtő Jenő)


Korunk ​legerőteljesebb írója azt ábrázolja, miként férkőzik az értelembe az abszurd, és miként irányítja iszonyatos logikával.

A ​kilencéves Melanie öntudatlanul kóborol az utcán, amikor rátalálnak. Mint kiderül, a kislány két, közvetlen környezetéhez tartozó személy megmagyarázhatatlanul brutális meggyilkolását élte túl. Az egyik áldozat az apja. Házuk átkutatása során találják meg azt a szürke szobát, melyben a megszállott pszichológus apa éveken át teljesen titokban kísérletezett saját leányán, nem kímélve őt a legszörnyűbb szenvedésektől sem. Melanie élete is veszélyben forog. Csak anyjára számíthat, aki hat év után kapja vissza az annak idején apjával együtt nyomtalanul eltűnt kislányt. A nőnek minden szeretetére és odaadására szüksége van leánya mellett, akit különös, paranormális jelenségek kísérnek.

Aojamának ​a felesége halála óta nem volt senkije. Ám ez csak akkor válik számára igazán nyomasztóvá, amikor már tinédzser fia is azt javasolja neki, hogy nősüljön újra. Megoldásként barátja egy őrült ötlettel áll elő: szervezzenek meghallgatásokat egy kitalált filmhez, hogy a férfi a jelentkezők közül választhasson új feleséget magának. A castingon megjelenő nők többsége teljesen hidegen hagyja Aojamát, kivéve egy gyönyörű, törékeny, titokzatos teremtést. Ahogy egyre közelebb kerülnek egymáshoz, a nehéz sorsú, finom modorú balerina egyre jobban elbűvöli a férfit. Ám a látszat néha végzetesen megtévesztő lehet. Csak az a kérdés, hogy mire a szerelemtől vak Aojama ráébred a rémálomnál is rosszabb valóságra, nem lesz-e túl késő... A Casting Murakami Rjú eddigi legkifinomultabb, leglenyűgözőbb regénye. Takashi Miike legendás filmfeldolgozásával kiegészülve a szerzőt a japán pszicho-thriller nagymesterévé avatta.

Calderon ​kapitány élete pokol: a sajtó árulónak hiszi, a nemesi körök megvetik, ráadásul még az űrhajón is próbára teszi türelmét a nőkből álló legénység. Calderon el akar jutni a hadgyakorlatra, nehogy merényletet kövessenek el a császár ellen, de áldásos tevékenységének hála a Ferrero Ház a bukás szélén táncol. Ami a legbosszantóbb, Taina körül is felbukkan egy jóképű, szőke szamuráj. Calderon kénytelen cselekedni, bár nem épp úgy, ahogy mások várják… Taina élete is kemény. A nagyapja férjjelölteket válogat, ám a lány megsejti, hogy a szamurájokat nem a keze érdekli, hanem egy érthetetlen politikai játszma. Kicsoda ő? Miért irtották ki a család Tivesgei-ágát? Barátja vagy gyilkosa a szamuráj, aki a nyomában jár? Taina csak két dolgot szeretne: nyugalmat és Calderont. A fiatal főnemes és a makacs japán lány összefog a Birodalom megmentéséért. Azonban most Sexert báró az ellenség, aki mindenkinél ügyesebben űzi a Játékot. Vajon sikerül megvédeni a császárt a merénylőktől? És önmagukat a császártól? De legfőképpen, ki kerül ki győztesen abból a harcból, ahol a szerelmi ötszög tagjai rajtuk kívül egy nemes hölgy, egy szamuráj és egy élő kard? A Calderon, avagy hullajelölt kerestetik várva várt folytatása.

A ​regény alapötlete elég bizarr. A szigeten minden fiatalt feláldoznak egy magasztosabb cél érdekében. Ezzel csak hárman szállnak szembe. Kalandos és veszélyes módon jutnak el az útjuk végéhez.

It's ​a dark and scary world. Its fans are rabid. Blood, guts, and gore are the norm. Welcome to the horror genre. Horror classics have been scaring people for years. Nowadays, who doesn't know about Stephen King, Anne Rice, and Dean Koontz? Profiled in a special section, the "Big Three" have turned horror into best-sellers. For all the horror fans that haunt your library, this is the must-have guide. Readers' advisors and reference librarians will appreciate the key tools provided to expand upon this genre, including listings of top books, authors, and award winners within eleven horror subgenres - like mummies, biomedical, monsters, and splatterpunk. Clear descriptions of characteristics within subgenres are provided throughout. To further help you engage new renders, expert horror mavens Spratford and Clausen draw a savvy connection between film and horror as a potent reminder that the scariest movies have been adapted from novels. Their classic and contemporary recommendations reinforce activities between readers' advisors and library programming and open up the door for further patron involvement. Horror may be an acquired taste, but under the guidance of two passionate aficionados, any librarian can master the basics to add horror into readers' advisory services.

Philadelphia, ​the late 1870s. A city of gas lamps, cobblestone streets, and horse-drawn carriages—and home to the controversial surgeon Dr. Spencer Black. The son of a grave robber, young Dr. Black studies at Philadelphia’s esteemed Academy of Medicine, where he develops an unconventional hypothesis: What if the world’s most celebrated mythological beasts—mermaids, minotaurs, and satyrs—were in fact the evolutionary ancestors of humankind? The Resurrectionist offers two extraordinary books in one. The first is a fictional biography of Dr. Spencer Black, from a childhood spent exhuming corpses through his medical training, his travels with carnivals, and the mysterious disappearance at the end of his life. The second book is Black’s magnum opus: The Codex Extinct Animalia, a Gray’s Anatomy for mythological beasts—dragons, centaurs, Pegasus, Cerberus—all rendered in meticulously detailed anatomical illustrations. You need only look at these images to realize they are the work of a madman. The Resurrectionist tells his story.

A ​világ megmaradt vérszívói közt káosz uralkodik... kárhozat és tűz, törvénytelenül burjánzó parazitasereg tombol mindenütt... Egy Hang riasztja fel a föld mélyén szendergő öreg vámpírokat, azt parancsolja, válogatás nélkül égessék meg elszabadult ivadékaikat Párizstól Bombayig, Hong Kongtól San Franciscóig, szerte a világon. Fogy az idő. Ismerős hőseink csapata, Louis, Armand és a legendás Lestat herceg, aki visszatér önkéntes száműzetéséből, nem kisebb kalandra vállalkozik, mint hogy rátalál arra a valakire - vagy valamire -, akinek a Hangja ezt a rejtélyes világot vezérli, és kideríti a szándékait. Napjaink New Yorkjától az ókori Egyiptomig, Karthágótól a reneszánsz Velencéig végső küldetésre ébrednek az árnyékvilág legősibb és leghatalmasabb erői. Anne Rice legújabb regénye ott veszi fel a fonalat, ahol majdnem negyed százada a Lestat, a vámpír abbamaradt, hogy újult erővel ragadjon magával bennünket a Vámpírkrónikák feledhetetlen világa. De ez a könyv akkor is letehetetlen, ha nem ismerjük az előzményeket: az egész vámpíruniverzumot magában foglalja.

"The ​Dread of Difference is a classic. Few film studies texts have been so widely read and so influential. It's rarely on the shelf at my university library, so continuously does it circulate. Now this new edition expands the already comprehensive coverage of gender in the horror film with new essays on recent developments such as the Hostel series and torture porn. Informative and enlightening, this updated classic is an essential reference for fans and students of horror movies."-Stephen Prince, editor of The Horror Film and author of Digital Visual Effects in Cinema: The Seduction of Reality "An impressive array of distinguished scholars ...gazes deeply into the darkness and then forms a Dionysian chorus reaffirming that sexuality and the monstrous are indeed mated in many horror films."-Choice "An extremely useful introduction to recent thinking about gender issues within this genre."-Film Theory

Lelkünk ​padlásán valamennyien őrzünk egy-egy titkot. Íme, itt az enyém. 1980, Barcelona. Óscar Drai, egy óvárosi bentlakásos intézet lakója szívesen barangol az iskola környékén omladozó régi paloták közt. Egy alkalommal be is merészkedik az egyik elhagyatottnak látszó épületbe, ahol a látszat ellenére laknak: egy festőművész és kamasz lánya, az írói ambíciókat dédelgető bátor, szépséges Marina. A két fiatal közt szerelmes barátság szövődik, és a lány egyszer elviszi Óscart a titokzatos árnyakkal teli régi temetőbe. Az egyik sírhoz rendszeresen kijár egy lefátyolozott személy, akiről nem lehet tudni, nő-e, férfi-e vagy inkább kísértet. Letesz egy szál virágot, aztán ellebeg. A síron nincs név, csak egy szétterjesztett szárnyú fekete pillangó vésete. Óscar és Marina a jelenést követve további fekete pillangók nyomára jut, és vérfagyasztó kalandokba keveredik. Ruiz Zafón fantáziájának ezúttal semmi sem szab határt (legkevésbé a valóság). Szívfájdító és félelmetes mesét írt, amelyről a bevezetőben bevallja, hogy a legnehezebben kategorizálható és egyben a legszemélyesebb regénye.

Winner ​of the 2014 Bram Stoker Award® for Superior Achievement in a First Novel! Las Vegas suburbanite, Stacy Troy, dreams that everyone is dead. She dismembers the bodies of loved ones, stuffs them into a shopping cart, then takes them two at a time to the pile where she will burn their remains and say her last goodbyes. Waking nightly to her own screams, Stacy is convinced she’s on the brink of a mid-life crisis and begins secretly seeing a psychiatrist. Dr. Light and his methods seem strange and unconventional, but his treatments work, and her circumstances improve. Until the nightmares return with a vengeance, taking on a life of their own. Uncertain what to believe, Stacy carries on living the only life she remembers. Nosebleeds and head-splitting alarms only she can hear, become a regular occurrence. In physical and mental decline, the nocturnal world in her mind refuses to die. The images it reveals hold clues that lead her to a shocking discovery. Threatening to unravel the last thread of her sanity, Stacy must make a heartrending decision...before her post-apocalyptic nightmares come true. “Rena Mason is a fine writer. Write her name down, underline it, stick it on the fridge with the other reminders. Then, buy everything she writes. You will not be disappointed, because she is indeed a: Rising Star.” —Gene O’Neill, THE BURDEN OF INDIGO and FROZEN SHADOWS “The next time somebody tells me there’s nothing new in genre fiction, I’m going to hand them this and ask that they let me get a safe distance away before their presumptions are blown to smithereens.” —Lisa Morton, Bram Stoker Award Winning author of THE CASTLE OF LOS ANGELES and TRICK OR TREAT. "In this bold debut, Rena Mason has constructed an upper middle-class nightmare for the entire human race that will long stay with me. Read this book, and be prepared!” —Benjamin Kane Ethridge, Bram Stoker Award Winning author of BLACK & ORANGE and DUNGEON BRAIN. "Rena Mason’s The Evolutionist is one of the best debut novels I’ve ever read. A psychological thrill ride that is both literary and visceral. Wildly original, smart as hell, and highly recommended!" —Peter Giglio, author of Stealing Night and Sunfall Manor "The Evolutionist runs its icy fingers up your spine, grabs you by the brain, and compels you to read on to the final chilling page." —Fran Friel, Two-Time Bram Stoker Award Finalist. "Riveting, intense, smart, and thought-provoking. THE EVOLUTIONIST burns with such ferocity, it feels as if the pages might spontaneously combust!" —R.J. Cavender, editor of the Bram Stoker Award-nominated +Horror Library+ anthology series.

Alex's ​second attempt to break out of Furnace Penitentiary failed. This time, his punishment will be much worse than before. Because in the hidden, bloodstained laboratories beneath the prison, he will be made into a monster. As the warden pumps something evil into his veins--a sinisterly dark nectar--Alex becomes what he most fears . . . a superhuman minion of Furnace. How can he escape when the darkness is inside him? How can he lead the way to freedom if he is lost to himself?

Naponta ​hány olyan óra van, amit nem a tévé előtt töltünk? Mikor tettünk utoljára valódi erőfeszítéseket azért, hogy elérjük, amit akarunk? És tényleg szükségünk is van mindarra, amit akarunk? Most azonban minden megváltozott. Az anyagias, léha fogyasztói lét helyébe a túlélés és a felelősség lépett. Rettenetes járvány söpört végig a bolygón. Visszatértek a holtak, és az élőkre vadásznak. Hónapok alatt összeomlott az emberi civilizáció. A társadalomnak vége. Kihaltak a boltok. Nem hoz levelet a postás, üresen sistereg a tévé. Meg kell próbálnunk végre tényleg élni - egy halottak által uralt világban.

Penpal ​began as a series of short and interconnected stories posted on an online horror forum. Before long, it was adapted into illustrations, audio recordings, and short films; and that was before it was revised and expanded into a novel! How much do you remember about your childhood? In Penpal, a man investigates the seemingly unrelated bizarre, tragic, and horrific occurrences of his childhood in an attempt to finally understand them. Beginning with only fragments of his earliest years, you'll follow the narrator as he discovers that these strange and horrible events are actually part of a single terrifying story that has shaped the entirety of his life and the lives of those around him. If you've ever stayed in the woods just a little too long after dark, if you've ever had the feeling that someone or something was trying to hurt you, if you remember the first friend you ever made and how strong that bond was, then Penpal is a story that you won't soon forget, despite how you might try.

From ​malevolent snowmen to Father Christmas - with a difference... Chris Priestley is on absolute top form in these atmospheric, clever and thoroughly chilling stories. Add a new kind of thrill to the fluffiest of seasons with seven brilliantly conceived examples of why you'd better be good at Christmas time. For stories which can be enjoyed by the whole family, unwrap these perfectly formed festive tales of terror, each with a gripping yarn and genius twist. Singing carols may never seem quite the same again... especially after dark.

“I ​plead the blood.” Those were the last words seventeen-year-old golden boy quarterback Clay Tate heard rattling from his dad's throat when he discovered him dying on the barn floor of the Neely Cattle Ranch, clutching a crucifix to his chest. Now, on the first anniversary of the Midland, Oklahoma slaughter, the whole town's looking at Clay like he might be next to go over the edge. Clay wants to forget the past, but the sons and daughters of the Preservation Society—a group of prominent farmers his dad accused of devil worship—won't leave him alone. Including Ali, his longtime crush, who suddenly wants to reignite their romance after a year of silence, and hated rival Tyler Neely, who’s behaving like they’re old friends. Even as Clay tries to reassure himself, creepy glances turn to sinister stares and strange coincidences build to gruesome rituals—but when he can never prove that any of it happened, Clay worries he might be following his dad down the path to insanity...or that something far more terrifying lies in wait around the corner.

“A ​wonderful nightmare of a book: tender and frightening, disturbing but compassionate. Fever Dream is a triumph of Schweblin’s outlandish imagination.” –Juan Gábriel Vasquez, author of The Sound of Things Falling and Reputations A young woman named Amanda lies dying in a rural hospital clinic. A boy named David sits beside her. She’s not his mother. He's not her child. Together, they tell a haunting story of broken souls, toxins, and the power and desperation of family. Fever Dream is a nightmare come to life, a ghost story for the real world, a love story and a cautionary tale. One of the freshest new voices to come out of the Spanish language and translated into English for the first time, Samanta Schweblin creates an aura of strange psychological menace and otherworldly reality in this absorbing, unsettling, taut novel.

When ​her sister Patty died, Jenna blamed herself. When Jenna died, she blamed herself for that, too. Unfortunately Jenna died too soon. Living or dead, every soul is promised a certain amount of time, and when Jenna passed she found a heavy debt of time in her record. Unwilling to simply steal that time from the living, Jenna earns every day she leeches with volunteer work at a suicide prevention hotline. But something has come for the ghosts of New York, something beyond reason, beyond death, beyond hope; something that can bind ghosts to mirrors and make them do its bidding. Only Jenna stands in its way. Dusk or Dark or Dawn or Day is a new standalone urban fantasy novella from New York Times bestselling author Seanan McGuire.

An ​all-new epic tale of terror and redemption set in the hinterlands of midcentury New Mexico from the acclaimed author of _The Troop_—which Stephen King raved “scared the hell out of me and I couldn’t put it down...old-school horror at its best.” From electrifying horror author Nick Cutter comes a haunting new novel, reminiscent of Cormac McCarthy's _Blood Meridian_ and Stephen King’s It, in which a trio of mismatched mercenaries is hired by a young woman for a deceptively simple task: check in on her nephew, who may have been taken against his will to a remote New Mexico backwoods settlement called Little Heaven. Shortly after they arrive, things begin to turn ominous. Stirrings in the woods and over the treetops—the brooding shape of a monolith known as the Black Rock casts its terrible pall. Paranoia and distrust grips the settlement. The escape routes are gradually cut off as events spiral towards madness. Hell—or the closest thing to it—invades Little Heaven. The remaining occupants are forced to take a stand and fight back, but whatever has cast its dark eye on Little Heaven is now marshaling its powers...and it wants them all.

After ​being betrayed and captured by the most heinous survivors of the human race, B Smith lands back in the clutches of a fiend she had hoped to never see again, someone who is intent on making her suffer in the most tortuous ways. Discovering the fate of loved ones from B's past adds to the agony and calls into question just how much B is willing to sacrifice in the name of justice.

A ​19 éves Lacy Collins egy tavasz reggel arra ébred, hogy erős, görcsszerű, fájások gyötrik has tájékon. Először arra gyanakszik, terhes lehet az egyik szexpartnerétől, de egy terhességi teszt elvégzését követően rájön, hogy feltételezése nem volt helytálló. Orvoshoz fordul, de a fájásai egyre erősebbé vállnak, ráadásul éjszakánként még rémálmok is gyötrik. Egy ultrahangos vizsgálatnál tumort fedeznek fel a lány gyomrában. Ron Hurts, professzor szerint Lacynek gyomorrákja van és igencsak előrehaladott stádiumban burjánzik. De Lacy meg van szentül győződve, valami van a hasában, ami nem rák, és azt is jól tudja, hogy meg fog halni, és nem fogja megvárni, amíg az a valami, kikel a hasából.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Searching ​for the key to save a world beyond hope. Tsutomu Nihei's sci-fi horror epic! Zoichi's Lost Eon Green for now, but other urgent matters have emerged… Data Recovery Foundation forces are amassing around Toa Heavy Inustry headquarters and have taken Dr. Kurokawa and his daughter custordy. A rescue attempt must be made-Dr. Kurokawa's laboratory may yield more information on Eon Green and even Zoichi's own genesis. Elsewhere, Toa Industry agent Nishu Mizunoe searches for Kozlov Grebnev and the secrets he knows about DRF's origins and their apocalyptic plan for the entire human race!

The ​Data Research Foundation's plan to transform humanity and the earth itself accelerates as the DRF locates another executor of the apocalypse, General Narein. Toa Heavy Industry agents Zoichi Kanoe and Nishu Mizunoe haven't given up yet, and Zoichi continues his journey to Maximum Security Containment Facility 3 in search of Eon Green. To stop them, the DRF is bringing out its heaviest hitters... The battle lines are drawn, and Armageddon never looked so good!

In ​Tsutomu Nihei's nightmare vision of the future, the N5S virus has swept across the earth, turning most of the population into zombie-like drones. Zoichi Kanoe, an agent of Toa Heavy Industry, is humanity's last hope, and he's not even human! With the help of Fuyu, a digitized intelligence built into the computer system of his Heavy Dual Coil motorcycle, Zoichi's search for the key to salvation will take him on a journey across surreal landscapes and hurl him into battle against mind-bending evil. Prepare yourself for the ultimate trip--prepare yourself for the world of BIOMEGA. Seeking to remake the world, Niarudi--the matriarch of the DRF and the mastermind behind the N5SV drone epidemic--has unleashed the Reverse Morphic Polymer. But unplanned contact during the transformation reduces the planet to ruin. In its place a giant cordlike world appears, complete with its own population and ecosystem. Enveloped by the change, Zoichi, Nishu and the others set out into this bizarre new world to thwart Niarudi's plans. The strange inhabitants of the "cord" bring stranger revelations still, and the struggle to control the future of humanity turns toward its final conflict!

Long ​before Alien3 was even a glint in director David Fincher’s eye, Dark Horse Comics was already crafting a terrifying post-Aliens continuity for Ripley, Hicks, and Newt. These are the original stories that took the comics market by storm in a prestige collection of the unabridged and unadulterated series. Collects Aliens: Nightmare Asylum 1–4 and Aliens: Female War 1–4.

Being ​alive is hard. Being human is harder. But since his recent recovery from death, R is making progress. He's learning how to read, how to speak, maybe even how to love, and the city's undead population is showing signs of life. R can almost imagine a future with Julie, this girl who restarted his heart—building a new world from the ashes of the old one. And then helicopters appear on the horizon. Someone is coming to restore order. To silence all this noise. To return things to the way they were, the good old days of stability and control and the strong eating the weak. The plague is ancient and ambitious, and the Dead were never its only weapon. How do you fight an enemy that's in everyone? Can the world ever really change? With their home overrun by madmen, R, Julie, and their ragged group of refugees plunge into the otherworldly wastelands of America in search of answers. But there are some answers R doesn't want to find. A past life, an old shadow, crawling up from the basement.

Being ​alive is hard. Being human is harder. But since his recent recovery from death, R is making progress. He's learning how to read, how to speak, maybe even how to love, and the city's undead population is showing signs of life. R can almost imagine a future with Julie, this girl who restarted his heart—building a new world from the ashes of the old one. And then helicopters appear on the horizon. Someone is coming to restore order. To silence all this noise. To return things to the way they were, the good old days of stability and control and the strong eating the weak. The plague is ancient and ambitious, and the Dead were never its only weapon. How do you fight an enemy that's in everyone? Can the world ever really change? With their home overrun by madmen, R, Julie, and their ragged group of refugees plunge into the otherworldly wastelands of America in search of answers. But there are some answers R doesn't want to find. A past life, an old shadow, crawling up from the basement.

Megindul ​az utolsó, elsöprő erejű támadás az Emberi Szféra ellen. Az egykor békés felfedezők, akik évszázadokkal ezelőtt azért hagyták el a Szférát, hogy szabadok legyenek, most visszatérnek, hogy bosszút álljanak és leigázzák a Földet a xenomorfok segítségével... Az emberiség korábban elképzelhetetlen módon békét köt egy másik halálos ellenséggel, a yautjákkal, hogy felvehesse a harcot a betolakodókkal. De talán még a két faj együttes ereje sem lesz elég. Az Emberi Szféra lakóinak sorsa egyetlen androidon múlik – Liliyán, akit a Harag hívei készítettek... Ez a regény a Harag Háborúja-trilógia harmadik része, az Alien: Invázió című kötet folytatása.

Billie ​only wanted what all chidren want - the warmth and security of family, the human connectedness that comes from belonging. What she _got_ was a nightmare without end. Wilks was a space marine with a near-fatal flaw: he had a heart. Thrown together in the last hellish night of an Alien invasion of a far-flung colony outpost, Billie and Wilks fought together to survive. Thirteen years later, Wilks is in prison and Billie lives in a mental institution, the nightmare memories of the massacre at Rim seared into her mind. Now the pair get a chance to be reunited, to return to the outpost where it all happened, to finally end the business between themselves...and the Alien monsters that altered their destinies and destroyed their dreams. Dark Horse Comics took the industry by storm with its release of _Aliens_, a comics series that for the first time captured the power of film source material and expanded its universe in a way that fans applauded worldwide. Now, the first three Dark Horse _Aliens_ series - _Outbreak, Nightmare Asylum,_ and _Female War_ - are collected in a value-priced, quality-format omnibus, featuring nearly 400 story pages in full color. Written by screen and television scribe Mark Verheiden and illustrated with consummate skill by Mark A. Nelson, Den Beauvais, and Sam Kieth, _Aliens Omnibus Volume 1_ is an essential piece of the Aliens mythos and a great entry point into the storied Dark Horse _Aliens_ library.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.