Ajax-loader

kollekció: Hobbi, szabadidő

“A munka nem szégyen, de unalmas.”
(Rejtő Jenő)


"A ​sakkot természetesen nem mondom be, egyszerűen nem szokás, itt, ilyen szinten. Ellenfelem arcát figyelem. Bármennyire is mindkettőnk számára alaposan ismert változat legelején vagyunk, a sakkadás majdnem mindenkinél feloldja egy pillanatra a pókerjátékosai álarcot; most is egy gyors szemrebbenés jelzi partneremnél, hogy királya megtámadása nem hagyta hidegen. Mozdulatai gyorsabbak: játszmalapjára nem olyan nyugodtan ír most, mintha egyszerű gyaloglépés. A türelmetlenség természetes jelenség. Magamon is megfigyeltem korábbi játszmáimnál, ha királyom sakkban áll, izgatottabban igyekszem megtalálni a legjobb folytatást, gyorsabban számolom a változatokat, s jobban koncentrálok a taktikai variációk elemzésére mint pozíciós lehetőségek tervezésére."

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_103837
Jónás ​Pál Ismeretlen szerző
0
2

A ​könyvsorozat már a címében is újszerű megközelítésről árulkodik. A riportművészet kifejezéssel éppen arra igyekszünk utalni, hogy az a képanyag, bár minden módon megfelel a hírügynökségi fotóktól elvárt dokumentáló, hírt adó alkotások kritériumainak, ugyanilyen erővel tükrözik készítőik egyéni művészi törekvéseit is. S az idő elteltével a különbségtétel riport és művészi jelleg között szinte elenyészik. Az MTI elődjeinél dolgozó klasszikusok működése nemcsak a sajtófotó történetében, de a szorosan vett fotóművészet magyar históriájában is megkerülhetetlen fejezet.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

The ​ultimate resource for experiencing the backcountry! Written by survivalist expert Dave Canterbury, Bushcraft 101 gets you ready for your next backcountry trip with advice on making the most of your time outdoors. Based on the 5Cs of Survivability--cutting tools, covering, combustion devices, containers, and cordages--this valuable guide offers only the most important survival skills to help you craft resources from your surroundings and truly experience the beauty and thrill of the wilderness. Inside, you'll also discover detailed information on: Choosing the right items for your kit. Manufacturing needed tools and supplies. Collecting and cooking food. Protecting yourself from the elements. With Canterbury's guidance, you'll not only prepare yourself for any climate and situation, you'll also learn how to use the art of bushcraft to reconnect with nature in ways you've never imagined.

Des ​Pawson has been a professional ropeworker for more than 25 years. His passion for knots goes back to the time when, aged 7, he was given a book with some knots in it. He has studied knots and sailors' ropework ever since. Over that time he has built up a number of recipe books containing the information required to make each item, whether it is a key fob, fender, mat or knife lanyard. Des Pawson's Knot Craft contains a selection from those recipe books, giving the reader the basic designs, illustrating which knots and sennits are used to make them. Here is a step-by-step breakdown of how to put the knots together as well as the size and lengths of materials required. Many books have been published on how to tie practical knots but not many books give help in putting the knots together to make an object.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_412541
Színes ​álmok - Állatok Ismeretlen szerző
0
1

Körülöttünk ​élnek, mindennapjaink részeseként vagy épp állatkertben, szafari parkban bámuljuk őket álmélkodva. Életükről, szokásaikról, viselkedésükről szóló könyveket olvasunk, filmeket nézünk sosem szűnő lelkesedéssel. Különös kapcsolat fűzi az embert az állatokhoz, amióta csak itt élünk együtt a Föld bolygón. Miközben az olvasó a kötet több mint 1000 rajzát színezi, szinte életre kelnek a képzeletünk alkotta különleges lények. A rajzok kiszínezése izgalmas élmény, ugyanakkor hatékonyan segít a mindennapi stressz leküzdésében is. Engedjük szabadjára fantáziánkat, és örökítsük meg színpompás álmainkat!

Hogyan ​védjük hatékonyan kerti és szobanövényeinket? Ehhez gyűjtöttük össze a leggyakrabban előforduló kérdéseket és a gyors, lényegre törő, pontosan megfogalmazott válaszokat. A könyv könnyen áttekinthető, így gyorsan megtaláljuk, amit tudni szeretnénk, hosszas keresgélés, lapozgatás, böngészés nélkül. Tartalmazza a kártevők és a betegségek pontos leírását, ezenkívül a teendőket, hogy mihamarabb orvosolni tudjuk a problémát. A használatot magyarázatok és a képes útmutatók segítik, ezzel is garantálva a sikert.

Ez ​a gyönyörűen rajzolt színezőkönyv görögországi utazásra invitál. Segítségével bejáratjuk Santorini szigetét, az Akropoliszt, megcsodálhatjuk a Knósszoszi palota freskóit, és káprázatos naplementékben gyönyörködhetünk. Az ókori görög civilizáció kincsei, csodaszép táj, bájos görög városkák, olimpia és tintahal, vagyis minden egy helyen, ami Görögországról az eszünkbe jut. Tedd egyedivé, töltsd meg színekkel, akár firkálj, ragassz, jegyzetelj; mutasd meg, milyen a Te saját Görögországod! A lapok egyik oldalán találhatóak a színező képei, a másik oldalon mindössze két sor, és egy bélyeg kapott helyet, így nem kell attól tartani, hogy átütnek a színek, és a képek mellett bőven van hely saját élményeknek, jegyzeteknek, gondolatoknak. A színezőkönyv mérete A/4, így a legtöbb táskába belefér. Vidd magaddal a nyaralásra, vagy kapcsolódj ki egy képzeletbeli görögországi kiránduláson! Korosztálytól függetlenül remek időtöltés.

Covers_428528
Simple ​Stylish Kötés 1. Ismeretlen szerző
0
0

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kaposi ​Endre (Zalaegerszeg, 1939.) festő-, grafikus-, szobrász- és fotóművész 1959 óta Esztergomban él. 1961 óta szerepel műveivel kiállításokon. Kezdetben bensőséges atmoszférát sugárzó olajképeket festett, grafikákat és fotókollázsokat készített, majd később a hétköznapi életben használt tárgyakból, hulladékokból, alkatrészekből kisplasztikákat, objekteket alkotott. Festészeti, grafikai, szobrászati és fotóművészeti munkássága mellett jelentős művészetpedagógusi tevékenységet is kifejtett és művészetírói teljesítménye is rendkívül figyelemre méltó. Esztergom és Komárom-Esztergom megye művészeti életében évtizedek óta kiemelkedő jelentőségű szerepvállalása. A Magyar Népköztársaság Művészeti Alapja, majd a MAOE (1971-től) tagja, az esztergomi Sigillum csoport (1968-tól), az oroszlányi Ötök csoport (1969-től) és az esztergomi Művészek Céhe (1991-től) alapító tagja, a Magyar Fotóművészek Szövetsége (1991-től) tagja, a Kernstok Károly Művészeti Alapítvány (1992-től) kuratóriumának elnöke.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Inspiráló ​rajzok és idézetek Gary Chapman Az 5 szeretetnyelv - Egymásra hangolva című könyve alapján. Miközben megelevenednek a képek, és eltűnődünk a rajzokba szőtt gondolatokon, kapcsolataink is gazdagodnak a szeretet színeivel. - 55 kézzel rajzolt illusztráció - gondolatébresztő idézetek és praktikus ötletek kapcsolataink épülésére - a szeretetnyelvek elsajátítását megkönnyítő gyakorlati feladatok Az élet tele van feladatokkal és elvárásokkal. Kapcsolati küzdelmeink olykor súlyos teherként nehezednek ránk. A színezés lazít, felüdít, kikapcsol - kiválóan alkalmas a stressz oldására. A könyv illusztrációinak színezése ráhangol a szeretetnyelvekre, és közben feltárul előttünk a boldog és bensőséges kapcsolatok titka.

Ez ​a különleges kézikönyv valójában egy interaktív kalauz, amely tele van kreatív ötletekkel, mókás feladatokkal és egyszerű, lépésről lépésre követhető gyakorlatokkal. A modern kalligráfiától az illusztrációkig és a krétarajzokig, az egyszerű betűktől a bonyolultabb szavakig számtalan különleges megoldást mutatunk be, amelyekkel mindenkit elkápráztathatunk, akár ajándékba adjuk őket, akár otthonunkat díszítenénk vele. Elsajátíthatjuk a kacskaringók és virágok rajzolását, a vászonra festett betűk művészetét, elkészíthetjük saját krétarajzokkal díszített táblánkat, ékes kerámiákat, de műveinket digitalizálhatjuk és ki is nyomtathatjuk. Számtalan inspiráló és hasznos tippet kapunk, amelyek segítségével elsajátíthatjuk a kreatív szépírás fortélyait, az üres oldalakon pedig gyakorolhatjuk és kidolgozhatjuk saját stílusunkat is.

A ​csali titkai Mire harap a csuka? Milyen csalival menjünk compóra? Henning Stilke jól ismeri az utóbbi évtizedek idevágó adatait. Most az olvasóknak is elárulja, melyik halat milyen csalival lehet a legkönnyebben horogra kapni. Ebből a könyvből szinte mindent megtudhat arról, melyik csali a legmegfelelőbb a kiszemelt halfajhoz. Sok hasznos tippet tartalmaz az eredményesnek bizonyuló különböző csalikról, azok helyes felhelyezéséről és vezetéséről.

Demigods, ​brandish your pencils! Over the past decade, millions of young readers, parents, and teachers have come to adore Rick Riordan's classic series Percy Jackson and the Olympians, which made ancient Greek mythology contemporary, relevant, and entertaining as it turned kids on to reading. Now fans can literally color Percy's world with the amusing portraits, dramatic scenes, and intricate designs on every spread of this large format paperback. This book is a great way to introduce young children to the series, to allow older fans to reminisce, and to augment classroom units on Greek mythology.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ez ​a kiadvány, nem titkolt pedagógiai szándékkal, elsősorban a gyerekeknek szól, azoknak, akik szeretnének gyöngyöt fűzni, de még járatlanok ebben a témában. Az egyszerű kis ékszerek elkészítése a gyerekeknek egyszerre játék és munka, észrevétlenül kínálja a fejlesztés számtalan lehetőségét. A könyvben szereplő, egyszerű ékszerek viszonylag gyorsan elkészülnek. Egy kis segítséggel többségükkel az óvodások is boldogulnak. Ha valaki mégis bátortalan lenne, a változatok bőséges kínálata segít beindítani a képzeletet.

A ​tavaszi és a húsvéti jelképek remek lehetőséget adnak arra, hogy mézeskalácsot készítsünk. A szimbólumok figuráit süssük meg ajándékként a gyerekeknek, a locsolkodóknak, díszítsük velük az ünnepi terítékeket, és a tavaszi hangulathoz dekoráljunk mézeskaláccsal. A könyvben bemutatott mézeskalácsok hagyományos technikát, díszítési módot hordoznak, ugyanakkor ezekre alapozva és ezeket továbbvezetve mutatnak be új, modern mintákat, és a mézeskalácsban rejlő további lehetőségeket

Reneszánszát ​éljük a különféle gyöngydíszítések alkalmazásának. Sálakon, kesztyűkön és pulóvereken is jól mutatnak, és horgolt kiegészítőket is egyedivé varázsolhatunk néhány, a fonallal harmonizáló gyöngy alkalmazásával. Készíthetünk ékszert hétköznapi viselethez, de különleges, fényes, esetleg fémmel átszőtt fonallal és ragyogó fényű gyöngyök felhasználásával alkalmi kiegészítőket is köthetünk, amelyek biztosan egyediek lesznek.

Ez ​a könyvecske csak ízelítőt kívánt adni a régebbi és az újabb, szellemesen szórakoztató és sportjátékokból. A rajzokat Mérey András készítette.

Kristó ​Tibor _Kárász_ _Karcsi_, _a_ _csalihal_ című verse eredeti, szellemes mese-történet a folyó lakóiról. A szerző nem szorul arra, hogy fantasztikus lényekkel népesítse be mesevilágát, nincs szüksége rá, hiszen olyan alkotói titkok mestere ő, amelyek révén a természet egyszerű elemei (mint a patak gübéje, partjának fövenye, a kerekre koptatott kövek, a palló, a fűzfa stb.), ugyanis melyik gyermeket ne érdekelné a vízi világ, egyáltalán az, hogy milyen lényeket rejteget az irtóztató mélység. Kik és mik lakják be ezt a titokzatos, rejtélyes közeget. Kristó Tibor _Kárász_ _Karcsi_, _a_ _csalihal_ című mese-verse megfelel a magyar gyermekirodalom magasra állított mércéje szerint is mind a formai, mind a tematikus és mind a világképi jellemzőknek egyaránt.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ez ​a könyv bemutatja hazai vizeink állapotát, változó élővilágát - és legfőképpen a halainkat. A horgászok, a természetjárók megismerhetik valamennyi nálunk előforduló hal legfőbb ismertetőjegyeit, előfordulási helyét, táplálkozását, szaporodását, növekedését és esetleges védett voltát. Az olvasó részletes tájékoztatást kap még halaink alakjáról, mozgásáról, vándorlásáról, bőréről, pikkelyeiről, csontvázáról, izomzatáról, vérkeringéséről, légzéséről, ívásáról, ikra- és ivadékgondozásáról, kifinomult érzékszerveiről és életszakaszairól. A bemutatásra kerülő vízinövényekről és -állatokról fekete-fehér rajzok, mind a 88 halfajról pompás, színes ábrák találhatók a zsebben is elférő kézikönyvben. Így a horgász által kifogott halzsákmány könnyűszerrel meghatározható, felismerhető. A gyors eligazodást szolgálja a név- és tárgymutató. Végül, de nem utolsósorban a bibliográfiában bőségesen találhatók olyan irodalmi források, ahol további eligazítást, adatot stb. találhat az érdeklődő.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Környezetünk ​hasznos tárgyai készülhetnek üvegből, kerámiából. Nem tudnánk elképzelni életünket nélkülük. Ahogy a papírt, textilt, fát színekkel próbáljuk érdekesebbé, vonzóbbá tenni, úgy tesszük ezt a kerámiával, üveggel is. Megfestjük szeretett tárgyainkat, átváltoztatjuk őket kedvünkre. Vannak mesterei, művészei is ennek a területnek, ám mi azoknak ajánljuk e füzetet, akik alapfokon, kedvtelésből szeretnének vele foglalkozni. A kezdeti lépéseket segíti a sorozat újabb füzete, melynek segítségével óvodákban, iskolákban is készítsünk festett üveget, kerámiát!

Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók